Menu

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

LGBT Greece: Το Bullying ταυτίζεται με το ρατσισμό και την ομοφοβία

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Σχολικού εκφοβισμού ή Bullying η κοινότητα του LGBT Greece αναφέρει τα εξής:
«Η Παγκόσμια ημέρα κατά του Σχολικού εκφοβισμού ή Bullying αποτελεί μείζον ζήτημα όπως έχουμε τονίσει στο παρελθόν για την ελληνική κοινωνία. Ιδίως αν αναλογιστούμε ότι η χώρα που δημιούργησε Δημοκρατία, Πολιτισμό και ανθρωπιά κατάφερε να επικρατεί έλλειμμα Παιδείας ή ημιμάθειας.
Το LGBT Greece ως παρατηρητήριο των φαινομένων αυτών και σε συνεργασία με τις ομάδες που μας στηρίζουν συνομιλεί, καταγράφει, ακούει από τα μέλη της, την πραγματικότητα που επικρατεί.
Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι όπως είχαμε τονίσει πέρσι ότι οι LGBT υποφέρουν περισσότερο στο σχολικό χώρο, αλλά κυρίως το γεγονός ότι το bullying συνδέεται άμεσα με την Ομοφοβία και τον ρατσισμό.
Τα στοιχεία της έρευνας της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που διαπιστώνει ότι η Ελλάδα,  έρχεται δεύτερη πανευρωπαϊκά στον διαδικτυακό εκφοβισμό (cyberbullying) με το ποσοστό των εφήβων που έχουν πέσει θύματα cyberbullying να φθάνει το 26,8%, είναι αποκαλυπτικά.
Σύμφωνα με μαρτυρίες μέσα από e-mail και μηνύματα μελών μας φαίνεται ότι το bullying εφαρμόζεται όχι μόνο εντός των σχολικών συγκροτημάτων αλλά και εκτός αυτών, οδηγώντας σε στιγματισμό ή περιθωριοποίηση τους νέους που είναι διαφορετικοί με αποτέλεσμα να έχουν χαμηλή δραστηριότητα σε συλλογικές δράσεις.
Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα υπάρχουν αναφορές μελών μας για ομοφοβικές επιθέσεις από συμμορίες ανηλίκων είτε σε συμμαθητές τους, είτε σε ενήλικες. Κι αυτό το στοιχείο είναι άκρως ανησυχητικό.
Στην Μεσσηνία για παράδειγμα σε πρόσφατη εκδήλωση διαπιστώθηκε ότι έχουμε επίσημα συνολικά 25 αναφορές για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού που έχει δεχτεί ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Γιώργος Φερετζάκης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.
Σε 7 από αυτές τις περιπτώσεις οι γονείς είχαν απευθυνθεί και στην Αστυνομία και τον εισαγγελέα, ενώ σε κάποιες άλλες τα σχολεία κινητοποιήθηκαν μετά την καταγγελία των γονέων. Υπάρχουν όμως περιστατικά τα οποία δεν καταγγέλλονται στις αρχές ή στους γονείς των νέων για τον φόβο αντιποίνων.
Στην Πάτρα επίσης σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών ιστοσελίδων έχουν αυξηθεί περιστατικά σχολικού εκφοβισμού σε Δημοτικά και Γυμνάσιο τονίζοντας ότι "Μιλάμε για παιδιά 10, 11 ή και 12 ετών, τα οποία χτυπιούνται μεταξύ τους, ακόμα και μέσα στον χώρο των σχολείων, χωρίς λόγο και αφορμή, με τους δασκάλους τους να μαθαίνουν τα… μαντάτα αργότερα, αφού έχει γίνει το κακό", ενώ περιστατικά έχουν καταγραφεί σε Τρίπολη και Κόρινθο.
Σε ότι αφορά τις πρόσφατες εκθέσεις, η βία κατά των ατόμων ΛΟΑΤ-LGBT δεν περιορίζεται στο σχολικό εκφοβισμό, αλλά εμφανίζεται με απαράδεκτες μορφές κατάχρησης όπως η σεξουαλική παρενόχληση, ο βιασμός, ο εξαναγκασμός, οι απειλές, οι προσβολές, ο αποκλεισμός, η σωματική βία, η σωματική τιμωρία και η καταστροφή περιουσίας που αποτελεί ανησυχητικό στοιχείο ιδίως από συμμορίες ανηλίκων που θέλουν να δείξουν την υπεροχή τους...
Το LGBT Greece προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας να εφαρμόσει επιτέλους αυτό που γίνεται σε όλα τα σχολεία της Ευρώπης και του εξωτερικού, πέρα από τις ημερίδες και θεματικές εβδομάδες όπως τις έμφυλες ταυτότητες που αποτελούν ακόμα ταμπού.
Επειδή γνωρίζουμε ότι στα σχολεία προβάλλονται ταινίες με επιμορφωτικό περιεχόμενο μπορούν να προβληθούν ταινίες όπως γίνεται σε Ευρωπαικά σχολεία όπως είναι το Monster Pies, Geography Club που έχει και ελληνική αναφορά, The Way he looks, Hiden Kisses, 2:37 που αφορά τις ανησυχίες των νέων, Closet Monsters, Prayes for Bobby, Fit του 2010, What we have, την ελληνική ταινία από νέους με τίτλο Prosefxi κι άλλες.
ΟΛΕΣ οι ταινίες έχουν βραβευθεί σε παγκόσμια φεστιβάλ, έχουν προβληθεί σε δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα και δεν περιέχουν σκηνές περιεχομένου που θα τρομάξουν τους δήθεν προοδευτικούς ψευτοκουλτουριάρηδες.
Μιλούν για ανθρωπιά, διαφορετικότητα, αποδοχή, αλληλεγγύη. Η Ελλάδα χωρίς την νέα γενιά όσο διαφορετική κι αν είναι δεν έχει μέλλον, αν δεν εκφραστεί η Παιδεία, η Αγάπη και η ισότητα. Χωρίς αυτά τα στοιχεία τελικά ο Πολιτισμός μας είναι...κανείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου