Menu

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ..Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΥΛΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ

ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ τα είπε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ στον Δημήτρη Δανίκα σε συνέντευξη εφ όλης της ύλης για την τοποθετησή του σχετικά με την LGBTQ κοινότητα. Απαντά για το σύμφωνο συμβίωσης, μιλά για τους γκέι αλλά ΔΕΝ αποδέχεται το...κοινωνικό φύλο παρά το γεγονός ότι μιλά για ταξική επανάσταση στο θέμα του αυτοπροσδιορισμού. Προφανώς το ΚΚΕ θέλει πολύ διάβασμα για την Ταυτότητα φύλου αν και δέχεται ότι δεν αγνοεί στις τάξεις του τους γκέι. Μόνο που έχει....αλλά δεν κάνουν coming out γιατί φοβούνται τον Λένιν....Διαβάστε:
– Ενα πράγμα που μου έκανε εντύπωση. Γιατί το ΚΚΕ δεν ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης; Εμένα προσωπικά με ενόχλησε αυτό.
«Το τι κάνει κάποιος στο σπίτι του είναι δικαίωμά του. Είναι αντιδραστική και ρατσιστική άποψη να επεμβαίνεις στις προσωπικές επιλογές του άλλου και γι’ αυτό πρέπει να είναι και αυστηρός ο νόμος για όσους προσβάλλουν τη σεξουαλική επιλογή κάθε ατόμου».
– Η διαφωνία ποια είναι; «Το ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει αυτή η δυνατότητα, της υιοθεσίας παιδιών, από ομόφυλα ζευγάρια. Αυτή την επιφύλαξη είχαμε εμείς. Και αυτό προειδοποιούσαμε και στον πρώτο νόμο. Και τώρα θα ανοίξει κι άλλο ζήτημα, θα φέρουν νόμο για το κοινωνικό φύλο, τέτοιος προσδιορισμός».
 – Τι είναι αυτό; «Οτι δεν πρέπει να προσδιορίζεται το μωρό τη στιγμή της γέννησης με τα βιολογικά χαρακτηριστικά. Συνήθως όταν γεννιέται ένα παιδί, βλέπεις αν είναι αγόρι ή κορίτσι. Και λένε αυτοί ότι στα 18 να διαλέγεις το φύλο που θέλεις να είσαι! Να αυτοπροσδιορίζεσαι σεξουαλικά». – Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Γεννάει η μάνα ένα αγοράκι… «Ναι. Δίπλα δεν θα γράφει “άρρεν”, αλλά θα λέει “παιδί” γενικά, ουδέτερο πράγμα. Ο προσδιορισμός θα γίνεται στην αρχή της ενηλικίωσης και θα λέει “είμαι άντρας ή είμαι γυναίκα”. Σε άλλες χώρες έχει γίνει. Στις ΗΠΑ και δεν θυμάμαι πού αλλού. Είναι η θεωρία του κοινωνικού φύλου, με την οποία είμαστε αντίθετοι».
Στο ΚΚΕ δεν έχετε αποκλεισμούς στους ομοφυλόφιλους; «Οχι, βέβαια, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Απλώς για ανήλικους πρέπει να δεις και το ζήτημα της διαπαιδαγώγησης. Ο ενήλικος έχει δικαίωμα να επιλέξει, αλλά να μην προκαλεί. Προκλητικότητα είναι, για παράδειγμα, να είσαι παντρεμένος, να κοιμάσαι με μία ή και δύο γκόμενες και να κυκλοφορείς σαν γύφτικο σκερπάνι. Το ίδιο και για μια γυναίκα. Να έχει τον έναν, τον άντρα, τον γκόμενο και να είναι, ας πούμε… Εντάξει, ρε φίλε, άμα δεν γουστάρεις, χώρισε, αν θέλεις να κάνεις κάτι, κάν’ το, αλλά μην προκαλείς και κοκορεύεσαι. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Γιατί και το ήθος έχει κι αυτό την κοινωνική του διάσταση. Εξάλλου είναι και το ατομικό, το τι νιώθω εγώ, ζούμε σε μια κοινωνία με ανθρώπους δίπλα μας, έχουμε παιδιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου