Menu

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Ομοφοβία, ισλαμοφοβία και ρατσισμός: Όλα σε ένα tweet του Έλον Μασκ

 


Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ κατηγορήθηκε για ρητορική κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αφού δημοσίευσε ένα meme που κοροϊδεύει τους queer ανθρώπους, τα εμβόλια, το κίνημα Black Lives Matter και τον κοροναϊό.

Οι χρήστες του Twitter απάντησαν στον Μασκ αφού μοιράστηκε το meme «Σου έκαναν πλύση εγκεφάλου» στην πλατφόρμα την Τετάρτη.

«Οι πιο παράλογες προβλέψεις που άκουσα ποτέ» – Η δηκτική απάντηση Μασκ στον Μεντβέντεφ

Το meme απεικονίζει δύο ανθρωπάκια να στέκονται το ένα δίπλα στο άλλο με το ένα να λέει «Σου έκαναν πλύση εγκεφάλου» ενώ το άλλο απαντά με «Αλήθεια;», υπονοώντας ότι η άλλη φιγούρα είναι αυτή που έχει υποστεί πραγματική πλύση εγκεφάλου.

Στο meme που μοιράστηκε ο Μασκ, μία από τις φιγούρες απεικόνιζε ένα άτομο να φορά μάσκα προσώπου με εικόνες που υποστηρίζουν την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+, εμβόλια, Black Lives Matter, ton κομμουνισμό, και… ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης (συμπεριλαμβανομένου του Twitter), το CNN και το Ισλάμ. 

«Δεν έχω υποστεί πλύση εγκεφάλου!!» έγραψε ο Μασκ.

Μια πρόσφατη αναφορά της Media Matters διαπίστωσε ότι από τότε που ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter τον Οκτώβριο του 2021, η ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ στην πλατφόρμα έχει αυξηθεί κατά 1200%.

Αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επισήμαναν πώς το meme «πλύσης εγκεφάλου» του Μασκ ενίσχυσε περαιτέρω τη ρητορική μίσους, κατά των ΛΟΑΤΚΙ+, σύμφωνα με το pinknews.

Ο Μασκ τα «άκουσε» μετά από ένα like σε μια ανάρτηση από τον λογαριασμό Twitter Libs of TikTok, τον οποίο διευθύνει της Chaya Raichik. Τα βίντεό της είναι διαβόητα για τη δημιουργία δεξιών όχλων μίσους που στοχεύουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Ο Μασκ, η τρανς έφηβη κόρη του οποίου τον αποκήρυξε δημόσια , ήταν μεταξύ των χρηστών του Twitter που έκαναν κλικ στην ανάρτηση κατά των τρανς, κατά των ΛΟΑΤΚΙ+.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Ιστορική απόφαση: Αλλαγές από τη ΔΟΕ για τα τρανς άτομα στον αθλητισμό

 


H Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανανέωσαν τους κανόνες για τα τρανς άτομα για να «διαφυλάξουν» τη δικαιοσύνη στα γυναικεία αθλήματα.

Το να επιτραπεί στις τρανς γυναίκες να αγωνίζονται σε γυναικείες κατηγορίες έχει γίνει το επίκεντρο μιας ολοένα και πιο πικρής μάχης, με περιπτώσεις όπως η Αμερικανίδα κολυμβήτρια Lia Thomas και η Βρετανίδα ποδηλάτισσα Emily Bridges να αποτελούν αντικείμενο έντονων συζητήσεων.

Οι 6 τρανς αθλητές που αποδεικνύουν ότι έχουν θέση στους Ολυμπιακούς

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επικρίθηκε από κορυφαίες αθλήτριες όπως η πρώην κολυμβήτρια Sharron Davies και η ποδηλάτισσα Nicole Cooke για την έγκριση νέων κατευθυντήριων γραμμών πριν από 13 μήνες που έλεγαν ότι δεν πρέπει να υπάρχει «κανένα τεκμήριο πλεονεκτήματος» για τις τρανς γυναίκες που ελπίζουν να αγωνιστούν σε γυναικείες κατηγορίες.

Η τρανς κοινότητα και οι υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαιρέτησαν το πλαίσιο για την έμφαση που δίνει στη συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα. Αλιμπέρτη - Ακομπλεξάριστη μας δείχνει τη διαδικασία

Ο Γιάννης Πιτσιλάδης, συν-συγγραφέας της ενημέρωσης, είπε στη Daily Mail ότι «σηματοδοτεί μια μνημειώδη αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας για να ενοποιήσει την επιστήμη, την ιατρική, τη νομική και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Το αρχικό πλαίσιο της Δ.Ο.Ε., που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2021, ήταν μια τεράστια νίκη για τρανς και ιντερσεξ αθλήτριες/τές/@. Δήλωσε ότι «Όλα τα άτομα, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου, την έκφραση και/ή τις παραλλαγές του φύλου τους θα πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν στον αθλητισμό με ασφάλεια και χωρίς προκαταλήψεις».

Αυτό ήταν μόλις λίγους μήνες αφότου η αρσιβαρίστρια Λόρελ Χάμπαρντ είχε γίνει η πρώτη διεμφυλική Ολυμπιονίκης.

Οι αρχές του πλαισίου

Οι 10 ενότητες ή «αρχές» του πλαισίου έδωσαν προτεραιότητα στη σωματική αυτονομία, την πρόληψη των βλαβών, και την ιδιωτική ζωή. Εξασφάλισε ότι οι αθλήτριες/τές/@ δεν θα υπόκεινται σε «στοχευμένες δοκιμές» για τον προσδιορισμό του φύλου τους, ή δεν θα πιέζονται να «υποβληθούν σε ιατρικά περιττές διαδικασίες… για να πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας».

Ωστόσο, το πλαίσιο (που είναι ακριβώς αυτό: ένα πλαίσιο) έχει επικριθεί για την έλλειψη ιδιαιτερότητάς του, αφήνοντας πολλές αποφάσεις στις μεμονωμένες αθλητικές ομοσπονδίες.

Σε απάντηση, η Δ.Ο.Ε. ενημέρωσε την ενότητα της για τη «δικαιοσύνη». Η δήλωση αναφέρει: «Η Αρχή 4 αναγνωρίζει ότι οι αθλητικοί οργανισμοί μπορεί κατά καιρούς να χρειαστεί να εκδώσουν κριτήρια επιλεξιμότητας για ανταγωνισμό διαχωρισμένου φύλου για να διατηρήσουν μια δίκαιη και αναλογική κατανομή των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων μεταξύ των συμμετεχόντων».

«Αναγνωρίζει επίσης την ιδιαίτερη σημασία της προώθησης της ισότητας για τις γυναίκες στον αθλητισμό και της διατήρησης του θεμιτού και ουσιαστικού ανταγωνισμού για τις ελίτ αθλήτριες, κάτι που μπορεί να απαιτεί κριτήρια που περιορίζουν την επιλεξιμότητα σε ορισμένες περιπτώσεις».

Ωστόσο, η Δ.Ο.Ε. συνιστά μια «ολιστική προσέγγιση», λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις γιατρών, αθλητών και άλλων ειδικών.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

FITUR LGBT+: Οι νέες τουριστικές τάσεις και οι διεθνείς προορισμοί ραντεβού στη Μαδρίτη

 


Η ενότητα FITUR LGBT+ θα ξεκινήσει επίσημα την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου. Η Πέμπτη 19 και η Παρασκευή 20 του μήνα θα είναι αφιερωμένες σε εθνικούς και διεθνείς προορισμούς, με στόχο την τόνωση και την αναζωογόνηση του τουρισμού

Στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης FITUR, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 – 22 Ιανουαρίου 2023, στο IFEMA MADRID, θα λάβει χώρα για πρώτη φορά η ενότητα FITUR LGBT+.

Όπως συνηθίζεται στην έκθεση και η εν λόγω ενότητα θα περιλαμβάνει μια σειρά από ομιλίες και παρουσιάσεις για την ανάπτυξη διαφορετικών θεμάτων με στόχο την αναζωογόνηση του τουρισμού και την προώθηση της ποικιλομορφίας των διαφορετικών προορισμών. «Love to travel» θα είναι το θέμα της έκθεσης.

Στα πλαίσια τη ενότητας FITUR LGBT+, οι ομιλιτές θα σταθούν στις προτιμήσεις και τα κίνητρα των ταξιδιωτών της κοινότητας LGTB+, τις βέλτιστες πρακτικές στον τουρισμό χωρίς αποκλεισμούς και τις νέες τουριστικές τάσεις που δεν αποκλείουν κανένα. Επίσης θα παρουσιάσουν και μια πληθώρα προορισμών και τουριστικών προτάσεων που είναι LGTB+ friendly.

Η ενότητα FITUR LGBT+ θα ξεκινήσει επίσημα την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου. Η Πέμπτη 19 και η Παρασκευή 20 του μήνα θα είναι αφιερωμένες σε εθνικούς και διεθνείς προορισμούς, με στόχο την τόνωση και την αναζωογόνηση του τουρισμού.

Προορισμοί και εταιρείες

Στην έκθεση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι  από τουριστικούς προορισμούς και φορείς όπως Μαδρίτη, Γκραν Κανάρια, Ίμπιζα, Εξτρεμαδούρα, Euskadi, Castilla-La Mancha, Σαραγόσα, Ανδαλουσία, Τορεμολίνος, Comunidad Valenciana, Μαϊάμι, Μπουένος Άιρες, Loottis, Gran Muthu Rainbow, Bolleras J Global Project, Η Asoc., η Diversa Global και το Ισπανικό Δίκτυο Προορισμών για την Ποικιλομορφία LGTBI, μεταξύ άλλων, θα συζητήσουν τα θέματα που προκύπτουν από τον διεθνή τουρισμό, τη στρατηγική θεσμικού τουρισμού, τον αθλητισμό χωρίς αποκλεισμούς, το metaverse και τον γαμήλιο τουρισμό.

Θα εξεταστούν επίσης βασικά ζητήματα όπως οι προκλήσεις των μέσων ενημέρωσης, η ψηφιοποίηση στον ΛΟΑΤ+ Τουρισμό, η βιωσιμότητα και τα νέα οικογενειακά μοντέλα.

Τέλος, το Σαββατοκύριακο (Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Ιανουαρίου) θα προσφέρονται ποικίλες παραστάσεις και δραστηριότητες για το ευρύ κοινό.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

«Θα μου πουν ότι είσαι γκέι, αφού...»: Καταπέλτης ο γιος του Γιάννη Πάριου και της Σοφίας Αλιμπέρτη!


 O Good Job Nicky τους τελευταίους μήνες έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στη μουσική βιομηχανία της χώρας μας. Ο Νικόλας Βαρθακούρης, γιος του Γιάννη Πάριου και της Σοφίας Αλιμπέρτη μίλησε στο περιοδικό Down Town και αποκάλυψε πως είναι να έχει διάσημους και επιτυχημένους γονείς ενώ αποκάλυψε και το πως διαχειρίζεται τα αρνητικά σχόλια εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

«Θα μου πουν ότι είσαι γκέι, αφού...»: Καταπέλτης ο γιος του Γιάννη Πάριου και της Σοφίας Αλιμπέρτη!

Έχεις φάει hate ως γονιός διάσημων γονιών;

Πάντα θα υπάρχει ο άνθρωπος που θα καταδικάζει κάτι που δεν μπορεί να έχει. Έχω παρατηρήσει δυο-τρεις πιστούς haters που μου στέλνουν συνέχεια. Θα ήθελα να συζητήσω μαζί τους. Θα μου πούνε για παράδειγμα «δεν προσπάθησες για τίποτα, γιατί οι γονείς σου είναι πετυχημένοι άρα σε βοηθούν αυτοί’» ή θα μου πουν «έχεις μπλε μαλλιά, άρα είσαι gay». Είναι αστείο!

Οκ καταλαβαίνω ότι είναι εύκολο να δώσεις μια τέτοια εξήγηση σε κάτι που δεν μπορείς να καταλάβεις. Αλλά εγώ είμαι εδώ μόνος και ευτυχώς στον χώρο μου όλοι ξέρουν ότι δεν έχω πει ποτέ «μπαμπά ή μαμά, βοήθεια». Το κάνω από το μηδέν, μόνος μου. Εξάλλου, κάνω κάτι εντελώς άλλο από τον πατέρα μου. Και να ήθελε να με βοηθήσει δεν ξέρω αν θα μπορούσε. Αν φύγει αυτό το στίγμα ¨ο γιος του μπαμπά», θα είναι πολύ όμορφο να μιλώ για τους γονείς μου. Θα έπρεπε να έχω κάθε δικαίωμα να είμαι περήφανος για αυτούς.

Έτσι σηματοδότησε το τέλος: Το παλάτι κοντά στην Αθήνα που πούλησε η Σοφία Αλιμπέρτη μετά το διαζύγιο με τον Γιάννη Πάριο

Η Σοφία Αλιμπέρτη έγινε γνωστή, μεταξύ άλλων, και για το γάμο της με τον Γιάννη Πάριο, με την ίδια να αποφασίζει ύστερα την απόσυρσή της από τη ζωή στην Αθήνα και την υποκριτική να απομακρύνει οτιδήποτε είχε σχέση με την πρωτεύουσα.

Παρά τη μεγάλη της αγάπη για την Αράχωβα, η Σοφία Αλιμπέρτη αποφάσισε να βάλει πωλητήριο στο «ησυχαστήριο», που διέθετε εκεί και είχε αποκτήσει το 2010, έχοντας τώρα ένα υπέροχο σπίτι στην Πάρο. Η ηθοποιός και παρουσιάστρια είχε επισκεφθεί το 2014 το χειμερινό θέρετρο μαζί με τον τότε της σύντροφο, Μάνο Κουτσοφιό.

Η πώληση του σαλέ και ο φόβος μετά τη διάρρηξη

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» και ρεπορτάζ της εποχής, είχε ραντεβού με μεσίτη, για να μάθει νεότερα για τους υποψήφιους αγοραστές.

Η αλήθεια είναι πως η ηθοποιός σκεφτόταν εδώ και καιρό να «ξεφορτωθεί» το υπέροχο πέτρινο σπίτι της, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια είχε ταλαιπωρηθεί πολύ.

Το 2011 το προσωπικό της «ησυχαστήριο» έβαλαν στο μάτι άγνωστοι διαρρήκτες, οι οποίοι εισέβαλαν στο σαλέ και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα από αυτό, καθώς και ηλεκτρικές συσκευές.

Η ηθοποιός φοβήθηκε πολύ, καθώς τις περισσότερες φορές που επισκεπτόταν το εξοχικό της ήταν μαζί τα παιδιά της. Ήταν τρομερό για εκείνη να μην νιώθει ασφάλεια στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται σε απομονωμένο σημείο, ενώ σπάνια τη συνόδευε κάποιος.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Οδηγός «επιβίωσης» για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στα οικογενειακά τραπέζια


 Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που προκαλεί σε πολλούς ανθρώπους μεγάλη αμφιθυμία: από τη μια υπάρχει μια προσμονή, έξω τα πάντα είναι λαμπερά και όμορφα και από την άλλη ξυπνάνε σε πολλούς συναισθήματα μοναξιάς, απελπισίας, ίσως και θλίψης.

Τα Χριστούγεννα συναντάμε τα δύο άκρα: ανθρώπους που μοιράζονται στιγμές με την οικογένειά τους-ηθελημένα και μη- και άλλους που έρχονται, ίσως περισσότερο από ποτέ, αντιμέτωποι με τη μοναξιά τους. Είναι μια γιορτή,για πολλούς, επιβεβλημένης χαράς και ευτυχίας. Τι γίνεται όμως με τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα;

Τα Χριστούγεννα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα αποτελούν συνήθως μια πρόκληση. Το πόσο εύκολα ή δύσκολα θα είναι τα πράγματα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αποδοχή της οικογένειας και δυστυχώς για τα περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα η μη αποδοχή είναι πιο συχνή.

Όσοι διατηρούν επαφή με την οικογένειά τους και καλούνται να επιστρέψουν στο σπίτι την περίοδο αυτή, έστω και για λίγες ημέρες, αντιμετωπίζουν μια πληθώρα συναισθηματικών καταστάσεων, όπως άγχος, δυσφορία, ένταση, θυμός, θλίψη, απελπισία. Οι συγκρούσεις αυτές τις μέρες για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα είναι πιθανές. Αυτό όμως που θα διαφοροποιήσει το βίωμα  της συγκεκριμένης συνύπαρξης είναι ο τρόπος με τον οποίο θα σταθούν στις εν λόγω συγκρούσεις που συχνά είναι απροσδόκητες.

Παρακάτω παρατίθενται κάποιες χρήσιμες συμβουλές για μια όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη συμβίωση με την οικογένεια στις επικείμενες διακοπές των Χριστουγέννων, από τη γραμμή 11528:

1. Προετοιμαστείτε κατάλληλα

Συνήθως, ειδικά σε καταστάσεις που μας προκαλούν άγχος και δυσφορία, είναι σημαντικό να προετοιμαζόμαστε νοερά, προκειμένου να τις αντιμετωπίσουμε με πιο κατάλληλο τρόπο. Όσο λοιπόν πιο συχνά φαντάζεστε τις καταστάσεις που θα αντιμετωπίσετε ερχόμενοι στο σπίτι τις ημέρες των γιορτών, τόσο πιο οικείες θα γίνουν για εσάς. Για παράδειγμα, μπορείτε να φανταστείτε τα άτομα που θα είναι στο τραπέζι (π.χ. ο «ενοχλητικός» θείος, ο μπαμπάς που θα κάνει κήρυγμα, η «κουτσομπόλα» θεία, κ.ο.κ.). Έπειτα, μπορείτε να φανταστείτε το είδος των συζητήσεων που θα υπάρξουν στο τραπέζι και να σκεφτείτε τι θα μπορούσατε να απαντήσετε σε ενδεχόμενες «προκλητικές» ερωτήσεις ή τοποθετήσεις. Να θυμάστε πως ό,τι καταφέρνετε στη φαντασία σας μπορείτε να το αντιμετωπίσετε ευκολότερα στην πραγματικότητα.

Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να απαντήσετε σε όλα τα σχόλια, που θα γίνουν. Και σίγουρα, ο θυμός, όσο δικαιολογημένος κι αν είναι, δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνήσουμε τις απόψεις μας, ειδικά σε όσες/ους δε θέλουν να τις ακούσουν.

2. Φροντίστε τον εαυτό σας

Η προσωπική φροντίδα είναι μια από τις πλέον χρήσιμες συμβουλές γι’ αυτή την περίοδο. Κάποιες ημέρες πριν επιστρέψετε στο οικογενειακό σπίτι, φροντίσετε να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε μασάζ ή περιποίηση προσώπου, να βγείτε με φίλους, να δείτε μια παράσταση/ταινία που σας ευχαριστεί, να πάτε για ψώνια και γενικά να κάνετε ό,τι σας ξεκουράζει. Έτσι, στις τυχόν πιεστικές ημέρες/ώρες με την οικογένεια, θα έχετε ένα «απόθεμα» ενέργειας στο οποίο μπορείτε να ανατρέχετε και να ηρεμείτε.

3. Βρείτε χρόνο να μένετε μόνα

Τις ημέρες που θα είστε με την οικογένειά σας, είναι σημαντικό να μεριμνήσετε ώστε να έχετε κάποιο χρόνο μέσα στη μέρα, που θα είστε μόνοι. Η συνύπαρξη πολλές ώρες με πολλά άτομα στον ίδιο χώρο είναι εξαντλητική από τη βάση της. Πολλώ δε μάλλον όταν μπορεί να υπάρχουν ήδη συγκρουσιακές σχέσεις μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον. Μπορείτε λοιπόν να φροντίσετε για 1-2 ώρες μέσα στη μέρα, να απομονώνεστε σε ένα χώρο (π.χ. το δωμάτιό σας) και να κάνετε πράγματα που σας ηρεμούν και σας ικανοποιούν (π.χ. να διαβάσετε ένα βιβλίο, να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις από τα social media, να κοιμηθείτε). Μπορείτε επίσης, να πάτε μια βόλτα να περπατήσετε. Έτσι, η ένταση που ενδεχομένως να έχετε από τη συνύπαρξή σας με την οικογένεια, μπορεί να διοχετευτεί με τρόπους που θα σας ευχαριστήσουν και θα σας ανακουφίσουν, έστω και μερικώς.

4. Στηριχτείτε σε μία φίλη ή έναν φίλο

Όταν δυσφορείτε στο σπίτι μπορείτε να έχετε ένα φίλο σε κατάσταση ετοιμότητας, με τον οποίο θα μιλήσετε ή θα βρεθείτε. Ακόμα, μπορείτε να τον καλέσετε να έρθει και αυτός στο σπίτι και να φάτε μαζί στο γιορτινό τραπέζι. Όταν μοιράζεστε τη δυσκολία σας με ένα φίλο, είναι σαν να μοιράζετε και το βάρος που φέρει αυτή η δυσκολία. Έτσι, είναι πιο εύκολο για εσάς να αντιμετωπίσετε αγχογόνες περιστάσεις. Είναι σημαντικό να μιλάτε σε κάποιον που εμπιστεύεστε για αυτά που σας δυσκολεύουν.

5. Βρείτε συμμάχους

Σε κάποιες περιπτώσεις στις οποίες μαζεύεται η πυρηνική και η ευρύτερη οικογένεια, ενδεχομένως να υπάρχουν άτομα που τα πάτε καλύτερα και μπορείτε να επικοινωνήσετε περισσότερο (π.χ. ο «άνετος» ξάδερφος, η «υποστηρικτή» φίλη της μαμάς). Αυτοί θα είναι και οι σύμμαχοί σας στο γιορτινό τραπέζι. Φροντίστε λοιπόν, να κάτσετε κοντά τους. Ένα βλέμμα αρκεί για να νιώσετε ότι υπάρχουν και άλλοι που ίσως δυσφορούν ή σας υποστηρίζουν με κάποιο τρόπο.

6. Βάλτε σταθερά όρια

Σε όλες τις σχέσεις και σε όλες τις στιγμές που μοιράζεστε με άλλους είναι σημαντικό να θέτετε τα όριά σας και να προστατεύετε τον εαυτό σας. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε ξεκάθαρα αυτά τα όρια από την αρχή. Όταν νιώθετε ότι κάποιος τα παραβιάζει (π.χ. μια ερώτηση που σας φέρνει σε δύσκολη θέση), επικοινωνήστε το και εξηγήστε ότι αυτό είναι κάτι προσωπικό σας ή κάτι για το οποίο δεν θέλετε να μιλήσετε. Θυμηθείτε ότι δεν είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε σε τίποτα, ειδικά σε κάτι που σας δυσκολεύει. Προστατέψτε το δικαίωμά σας για ιδιωτικότητα και μην επιστρέψετε σε κανέναν να την παραβιάσει.

7. Έξοδος διαφυγής

Να θυμάστε ότι έχετε πάντα την επιλογή να φύγετε όταν νιώσετε ότι δεν αντέχετε άλλο. Μπορείτε να προφασιστείτε μια υποχρέωση ή κάτι που θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση και να αποχωρήσετε. Είναι σημαντικό να ακούτε το σώμα και το συναίσθημά σας. Αν παραμείνετε ενώ έχετε ξεπεράσει τα όριά σας, τότε ίσως τα πράγματα γίνουν χειρότερα.

8. Περιορίστε τις μέρες που θα μείνετε

Αν μένετε μακριά και χρειάζεται να κανονίσετε το ταξίδι σας μέρες πριν, φροντίστε να περιοριστείτε στον αριθμό των ημερών που θα παραμείνετε στο οικογενειακό σπίτι. Σκεφτείτε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που πιστεύετε ότι αντέχετε να μείνετε και μεριμνήστε ώστε να μείνετε τουλάχιστον στο μισό των ημερών που αντέχετε. Επίσης, αν χρειαστεί να μείνετε παραπάνω και εφόσον μπορείτε να το στηρίξετε οικονομικά, κλείστε ένα δωμάτιο σε κάποιο ξενοδοχείο και μοιράστε τις μέρες, ώστε κάποιες να είστε στο σπίτι και κάποιες άλλες να είστε μόνοι.

9. Χιούμορ

Το χιούμορ είναι ένας από τους πιο ώριμους μηχανισμούς άμυνας που διαθέτει το άτομο στην ψυχική του φαρέτρα, και, όταν χρησιμοποιείται με μέτρο, αυξάνει την ικανότητά του να αντέχει τον ψυχολογικό πόνο. Χρησιμοποιήστε το χιούμορ για να γελοιοποιήστε καταστάσεις που σας φοβίζουν, να αναγνωρίσετε σκληρές πραγματικότητες και να μετασχηματίσετε τον πόνο σε ευχαρίστηση.

10. Coming out

Το coming out στην οικογένεια μπορεί να έρθει την περίοδο των εορτών είτε ηθελημένα είτε όχι. Αν είναι απροσδόκητο και έρχεται ως αντιδραστική απάντηση σε μια πρόκληση θυμηθείτε προτού μιλήσετε να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να αναλογιστείτε ό,τι μπορεί να επακολουθήσει. Αν δεν είστε έτοιμοι να το κάνετε, μην αποκαλύψετε κάτι προσωπικό σας. Θυμηθείτε ότι εσείς θα αποφασίσετε ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε το coming out στην οικογένειά σας. Μην αισθάνεστε πιεσμένοι ότι πρέπει να το κάνετε.

*Ξεχωριστή μνεία για όσα ΛΟΑΤ άτομα κάνουν πρώτη φορά γιορτές με γονική οικογένεια και σχέση

Πολύ συχνά τα επίπεδα αποδοχής της οικογένειας αλλάζουν με την εμφάνιση μιας σχέσης. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: πρώτον, υπάρχει ένα νέο σημαντικό άτομο στη ζωή σας, που διεκδικεί προσοχή και φροντίδα, και όλη η οικογένεια καλείται να προσαρμοστεί σε αυτό.

Δεύτερο και σημαντικότερο στη περίπτωση των ΛΟΑΤ ατόμων, ο διαφορετικός σεξουαλικός προσανατολισμός σταματά να είναι κάτι γενικό και αφηρημένο και γίνεται κάτι συγκεκριμένο και χειροπιαστό.

Μπορεί ξαφνικά να παρατηρήσετε συμπεριφορές υπερβολικής «προσοχής» ή «φροντίδας» για μικρά παιδιά («τι θα πουν», «πως να το εξηγήσω»), ακόμη και επιστροφή σε καταστάσεις που νιώθατε ότι είχατε ξεπεράσει, για παράδειγμα, επικριτικά βλέμματα όταν εκδηλώνεται σωματική τρυφερότητα ανάμεσα σε εσάς και τον/την σύντροφο.

Προετοιμαστείτε με όλα τα παραπάνω, και αφήστε και μία έξοδο διαφυγής. Αν νιώθετε ότι έχετε το κουράγιο και την αντοχή, προσπαθήστε να συνοδέψετε τους δικούς σας σε αυτή τη καινούρια φάση της σχέσης σας, αλλά σε κάθε περίπτωση, με σεβασμό στα δικά σας όρια.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Viral o γάμος δύο νεαρών Ελληνίδων στον Καναδά: «Our big fat Greek Lesbian wedding


 Δύο Ελληνοκαναδέζες έχουν γίνει viral στο TikTok τις τελευταίες ημέρες αφού ανέβασαν βίντεο από τον «μεγάλο ελληνικό λεσβιακό γάμο» τους.

Το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου σε μια τελετή χωρίς να ξεχνά τις ελληνικές ρίζες του, όπως μαρτυρά το βίντεο που τις δείχνει να χορεύουν με ελληνικά τραγούδια.

Συγκεκριμένα, γράφουν στο TikTok: «Ο μεγάλος ελληνικός λεσβιακός γάμος μας! (“Our big fat Greek Lesbian wedding” - σ.σ.: λογοπαίγνιο από την πετυχημένη σειρά ταινιών “Μy big fat Greek wedding”). Ήταν επικό και σήμαινε τόσο πολλά και για τις δυο μας να έχουμε την αγάπη και την υποστήριξη της καταπληκτικής ελληνικής οικογένειάς μας!».

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 200.000 προβολές, καθώς και πολλά σχόλια.

Σε άλλα βίντεο γάμου το ζευγάρι φαίνεται να εκτελεί τον πρώτο του χορό μαζί με τα παιδιά του - ένα μικρό αγόρι και ένα μεγαλύτερο κορίτσι.\

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Γιάννης Πουλόπουλος: Ξέσπασε σε κλάματα στον αέρα - "Αυτή είναι η φύση των ομοφυλόφιλων, νιώθω εσωτερική συγκίνηση"

 Δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του ο Γιάννης Πουλόπουλος στον «αέρα» της εκπομπής "Super Κατερίνα", με αφορμή το τελευταίο επεισόδιο του Maestro.

Ο πρώτος κύκλος της επιτυχημένης σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έριξε αυλαία το βράδυ της Πέμπτης με συγκλονιστικές σκηνές και ερμηνείες.


Ο Γιάννης Πουλόπουλος, αναφερόμενος στο γκέι ζευγάρι της σειράς, ήρθε σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, ενώ ανέφερε:

«Εμένα μου φέρνει εσωτερική ταραχή στο συγκεκριμένο επεισόδιο με την ιστορία των παιδιών που καταγράφεται. Όταν εγώ επιμένω και σας κάνω παρατηρήσεις ότι δεν είναι επιλογή, είναι προσανατολισμός, φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από αυτό το σήριαλ. Μιλάμε για δύο παιδιά που δεν έχουν επιλέξει να είναι μαζί, η κοινωνία αυτό δεν το θέλει, αλλά υπάρχει μία φυσική έλξη».

«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι, αυτή είναι η φύση των ομοφυλόφιλων. Η επιλογή είναι αν εγώ τελικά αγαπάω ένα αγόρι, αν θα επιλέξω τον Φίλιππο ή αν θα επιλέξω τον Γιώργο. Αυτό το κοινωνικό μήνυμα πέρασε μέσα από τη σειρά με τον καλύτερο τρόπο, γιατί ακόμα και το 2022 υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που δυσκολεύονται αυτό να το εκφράσουν και αναγκάζονται και κρύβονται και είναι δυστυχισμένοι», συνέχισε ο δημοσιογράφος.

«Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα αυτά που λες», σχολίασε η Κατερίνα Καινούργιου, με τον Γιάννη Πουλόπουλο να μη μπορεί να κρύψει τη συγκίνηση και τα δάκρυά του.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

«OneLove» ενώ δίπλα από τους πανηγυρισμούς του Μουντιάλ βασάνιζαν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

 


Ενώ χιλιάδες Αργεντίνοι πανηγύριζαν τη νίκη της χώρας τους στο Μουντιάλ, λίγα τετράγωνα πιο κάτω παιδιά από την ΛΟΑΤΚΙ+ 
κοινότητα σιωπούσαν και κατέπνιγαν τα θέλω τους υπομένοντας βασανιστήρια από το κράτος.

Ένα από τα μυστικά κέντρα «θεραπείας» μεταστροφής του Κατάρ για μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας απέχει μόλις λίγα λεπτά από το σημείο όπου θα διεξαχθεί ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA. Χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση του Κατάρ, το Wifaq Family Consulting Center βρίσκεται στην πόλη Lusail, μόλις πέντε λεπτά οδικώς από το Εθνικό Στάδιο Λουσαΐλ, όπου πραγματοποιήθηκε το Μουντιάλ 2022.

Αβοήθητοι οι τρανς και non binary νέοι στις ΗΠΑ – Αυτοκτονικές τάσεις, κατάθλιψη και «θεραπείες» μεταστροφής

Ενώ το κέντρο διαφημίζεται ότι προσφέρει «πνευματική καθοδήγηση» με βάση τις ισλαμικές αρχές και συμβουλευτική για οικογενειακά ζητήματα, ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι εφαρμόζει «θεραπείας» μετατροπής.

«Σύμφωνα με το Κατάρ, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μπορούν να κρατηθούν εκεί παρά τη θέλησή τους και να υποβληθούν σε βασανιστήρια σε μια προσπάθεια να τα αλλάξουν», δήλωσε ο Peter Tatchell, διευθυντής του Peter Tatchell Foundation. του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

«OneLove»

Το Κατάρ απαγορεύει τις «σεξουαλικές πράξεις κατά της φύσης», οι οποίες περιλαμβάνουν σχέσεις ομοφυλοφίλων και τιμωρούνται με φυλάκιση έως και πέντε χρόνια. Τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αντιμετωπίζουν πολλές νομικές και κοινωνικές διακρίσεις στο Κατάρ.

Η χώρα απαγόρευσε οποιαδήποτε εμφάνιση της σημαίας του ουράνιου τόξου στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η FIFA απείλησε ακόμη και με πειθαρχικές κυρώσεις για παίκτες που σχεδίαζαν να φορέσουν το περιβραχιόνιο “OneLove” σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Το Wifaq υποστηρίζει ότι προσφέρει «πνευματική καθοδήγηση» και συμβουλευτική για οικογενειακά ζητήματα όπως το διαζύγιο, η επιμέλεια των παιδιών και η οικογενειακή διαμεσολάβηση. Τα άτομα μπορούν να παραπεμφθούν στο Wifaq για θεραπεία από την οικογένειά τους, τα σχολεία, τους θρησκευτικούς ηγέτες και τα δικαστήρια.

«Στις υπηρεσίες αυτές κρύβονται και οι θεραπείες μεταστροφής που θέλουν να αλλάξουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων», είπε ο Tatchell στο Newsweek.

Οι θεραπείες αυτές που φέρεται να τρέχουν από τη Wifaq εμπίπτουν στην «υπηρεσία καθοδήγησης και συμβουλευτικής», «υπηρεσία γονικής φροντίδας» και «υπηρεσία κοινοτικής ευαισθητοποίησης».

«Οι περισσότερες θεραπείες μεταστροφής προκύπτουν από οικογενειακές παραπομπές σε μια προσπάθεια να αλλάξουν μέλη της οικογένειας που είναι ΛΟΑΤΚΙ+. Ωστόσο, υπάρχει επίσης αναφορά στον ιστότοπο Wifaq σε υποθέσεις οικογενειακών δικαστηρίων—και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει παραπομπές δικαστηρίου», εξήγησε Tatchell.

Το Newsweek επικοινώνησε με την κυβέρνηση του Κατάρ και το Wifaq Family Consulting Center για σχόλια, αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεν αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος όταν ήταν 70 ετών

 


«Η ζωή είναι πραγματικά ωραία» δήλωσε ο ηθοποιός του «Σόγκουν» και του «Τα Πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας» στο Fox News Digital. «Είμαι κατά κάποιο τρόπο συνταξιούχος και μπορώ να ζήσω μια πολύ πιο απλή ζωή απ’ ό,τι όταν δούλευα. Η ηθοποιία είναι ικανοποιητική, καθώς είναι εξαιρετικά σκληρή δουλειά. Τώρα μπορώ να κάθομαι και να βλέπω τηλεόραση αν θέλω, να πηγαίνω σινεμά, να δειπνώ με φίλους και απλά να διασκεδάζω… είναι πολύ ικανοποιητικό».

Ο Τσάμπερλεν, ο οποίος έκανε τις γυναίκες να λιποθυμούν ως ονειροπόλος πρωταγωνιστής του «Dr. Kildare» τη δεκαετία του ’60, ακολουθούμενος από τον ρόλο του ως ορεξάτου πατέρα Ραλφ στα «Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας» τη δεκαετία του ’80, αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος όταν ήταν σχεδόν 70 ετών. Ο 88χρονος σήμερα ηθοποιός έκανε την αποκάλυψη σε απομνημονεύματα του 2003 με τίτλο «Θρυμματισμένη Αγάπη».

Ο Τσάμπερλεν δήλωσε ότι ως ρομαντικός πρωταγωνιστής, θα ήταν «καταστροφή» και «απαίσιο» για την καριέρα του αν το κοινό γνώριζε την αλήθεια.

Η Μαρία Αντουανέτα είναι μια σαπφική βασίλισσα στο νέο δράμα εποχής του BBC

Photo: YouTube

«Έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτικός και πολύ επιφυλακτικός» είπε. «Τα περιοδικά, στις πολλές συνεντεύξεις που έδινα τότε κατά κάποιο τρόπο είχαν υποπτευτεί. Μου έκαναν ερωτήσεις όπως ‘πότε θα παντρευτείς και θα κάνεις παιδιά;’. Έλεγα ‘λοιπόν, όχι ακόμα. Είμαι πολύ απασχολημένος”. Έπρεπε να είμαι προσεκτικό για πολύ καιρό».

«Ήταν ανασταλτικό» δήλωσε ο Τσάμπερλεν. «Αλλά το συνήθισα τόσο πολύ, που έγινε συνήθεια να είμαι κάπως προσεκτικός και σε επιφυλακή σε ορισμένες καταστάσεις. Ναι, θα ήμουν πιο ευτυχισμένος άνθρωπος αν ήμουν έξω και ελεύθερος και όλα αυτά. Αλλά είχα ήδη τόσα πολλά για να είμαι ευτυχισμένος. Ήμουν ένας εργαζόμενος ηθοποιός και αυτό ήταν το κύριο πράγμα που ήθελα από αυτή τη ζωή».

Κάτι συνέβαινε και ήταν συγκλονιστικό  

Ο σταρ παραδέχτηκε ότι δεν ήταν προετοιμασμένος να γίνει εφηβικό είδωλο αφού κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Dr. Kildare». Η σειρά, η οποία εξιστορούσε τις περιπέτειες ενός νεαρού ειδικευόμενου γιατρού και του χειρουργού μέντορά του, προβλήθηκε από το 1961-66.

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα» είπε. «Αρχίσαμε να λαμβάνουμε γράμματα από τους θαυμαστές μας με τεράστιο ρυθμό. Περίπου 12.000 γράμματα την εβδομάδα, κάτι που το δίκτυο δεν είχε βιώσει ποτέ πριν. Ακόμη και ο Κλαρκ Γκέιμπλ δεν έπαιρνε τόσα πολλά γράμματα από θαυμαστές. Και το στούντιο, φυσικά, απαντούσε σε όλα. Εγώ δεν είχα το χρόνο ή την ενέργεια. Αλλά αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι κάτι συνέβαινε που μπορεί να ήταν συγκλονιστικό».

«Είχα συμβόλαιο με την MGM εκείνη την εποχή – το στούντιο με έστελνε να κάνω διαφημίσεις ή να δουλέψω» συνέχισε ο Τσάμπερλεν. «Μερικές φορές συναντούσαμε μάλλον ενθουσιώδη πλήθη ανθρώπων…. Οι άνθρωποι έκαναν ουρές χιλιομέτρων μόνο και μόνο για να πάρουν ένα αυτόγραφό μου. Σκέφτηκα, ‘Αυτό είναι υπέροχο. Χαίρομαι πολύ που το θέλουν αυτό’. Αλλά δεν ήξερα ακριβώς γιατί το ήθελαν. Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι το ‘Dr. Kildare’ προκάλεσε μεγάλη αίσθηση».

Photo: Wikimedia Commons

Ο ηθοποιός δήλωσε ότι αισθάνθηκε απελευθερωμένος που επιτέλους μοιράστηκε την αλήθεια του στα απομνημονεύματά του χωρίς να φοβάται τις συνέπειες.

«Όσο έγραφα αυτό το βιβλίο, νόμιζα ότι θα ήταν ένα φιλοσοφικό βιβλίο για το πώς να ζεις καλύτερα τη ζωή σου» δήλωσε ο Τσάμπερλεν. «Ο εκδότης μου μου είπε: «Ρίτσαρντ, πρέπει να μιλήσεις για τον πραγματικό σου εαυτό και για το από πού προέρχονται όλες αυτές οι φιλοσοφικές ιδέες». Έγραφα… και ήταν σχεδόν σαν να μπήκε ένας άγγελος στο δωμάτιο. Δεν είδα έναν άγγελο, φυσικά. Αλλά ήταν σχεδόν σαν αυτή η αγγελική παρουσία να ήρθε και να έβαλε το χέρι της στο κεφάλι μου. Όλα αυτά είναι στη φαντασία μου, αλλά είχε μια κάποια πραγματικότητα… Ένιωσα αυτή την παρουσία να λέει «Ρίτσαρνρ, έχεις κάνει λάθος. Δεν υπάρχει τίποτα, απολύτως τίποτα κακό με σένα και τη ζωή σου και το να είσαι γκέι. Είναι εντελώς άσχετο με την αξία σου ως ανθρώπινο ον. Παράτα όλο αυτό το φόβο, παράτα όλο αυτό το κρύψιμο»».

Photo: YouTube

«Ήμουν έτοιμος να μιλήσω»

«Ξαφνικά ένιωσα βαθιά μέσα μου την αλήθεια αυτού που μου έλεγε αυτός ο άγγελος. Δεν ισχυρίζομαι ότι ένας άγγελος ήταν πραγματικά εκεί, αλλά ένιωσα να με αγγίζει ένας άγγελος. Και ξαφνικά συμφώνησα βαθιά μέσα στην καρδιά και τα κόκαλά μου ότι… το να είμαι αυτός που είμαι είναι μια χαρά. Ναι, υπήρχε μια αίσθηση ελευθερίας. …ήξερα ότι όλοι θα ήθελαν να μιλήσουν για το ότι είμαι γκέι στο Χόλιγουντ. Και ήμουν εντελώς ελεύθερος να μιλήσω γι’ αυτό με την Μπάρμπαρα Γουόλτερς, τον Λάρι Κινγκ – όλους αυτούς τους ανθρώπους. Δεν φοβόμουν καθόλου να μιλήσω γι’ αυτό».

«Αφού το ‘Shogun’ έγινε τεράστια επιτυχία, ο ρόλος του πατέρα Ραλφ ήρθε μοιραία και αποδείχτηκε ότι ήταν μια απίστευτη τύχη. Η Ρέιτσελ Γουάρντ και εγώ τα πηγαίναμε εξαιρετικά καλά. Υπήρχαν φήμες ότι δεν τα πηγαίναμε καλά, αλλά αυτό ήταν μόνο ο Τύπος εκείνη την εποχή. Ήθελαν κάτι για να γράψουν. Αλλά τα πηγαίναμε περίφημα. Είχαμε πολλές ερωτικές σκηνές, και ήταν πολύ τρυφερή και γλυκιά σε αυτές τις σκηνές. Σκέφτηκα, «Θεέ μου, ίσως την ανάβω». Αλλά αποδείχτηκε ότι είχε αρχίσει κρυφά ένα ειδύλλιο με τον συμπρωταγωνιστή μας, Μπράιν Μπράουν, ο οποίος υποδυόταν τον σύζυγό της στο έργο. Και άρχισαν να ερωτεύονται. Σκεφτόμουν όμως ότι ερωτεύτηκε εμένα, πράγμα που έκανε τις ερωτικές σκηνές ακόμα πιο διασκεδαστικές για να παίξω».

Η Γουάρντ και ο Μπράουν παντρεύτηκαν το 1983. Το ζευγάρι παρέμεινε σε επαφή με τον Τσάμπερλεν όλα αυτά τα χρόνια.

«Ήταν απλά μια υπέροχη ζωή» λέει ο ηθοποιός και γελάει.

Δείτε μια σκηνή από το Σόγκουν

*Με στοιχεία από foxnews.com