Menu

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Αντιδράσεις για το κείμενο των 160 κατά των ΛΟΑΤΚΙ: «Δεν έχω υπογράψει κάτι τέτοιο» λέει ο Βαλτινός

 


Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη όταν στο πρωτοσέλιδό της, η υπερσυντηρητική εφημερίδα «Εστία» εμφάνιζε κείμενο-ανοιχτή επιστολή 160 «προσωπικοτήτων» που τάσσονται κατά της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα, κάνοντας λόγο για «νομοθετικές πρωτοβουλίες στο όνομα ενός αμφιλεγόμενου και καταχρηστικού δικαιωματισμού, που έρχονται σε αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα, τα ήθη και τις εθνικές μας παραδόσεις που διαχρονικά αποτελούν τα κραταιά θεμέλια της συνέχειας, επιβίωσης και προοπτικής του Ελληνισμού». 

Ουσιαστικά ήταν (είναι) μια παρέμβαση μιας ετερόκλητης ομάδας ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών, καθηγητών, στρατιωτικών, νομικών, κυνηγών κλπ (στη συντριπτική πλειονότητά τους άνδρες), η οποία τάσσεται, μεταξύ άλλων, κατά της υιοθετημένης από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Εθνικής Στρατηγικής Ισότητας μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων, συνδέει τα δικαιώματα των γκέι με την υπογεννητικότητα (!), μιλά για «καταχρηστικό δικαιωματισμό», διαμαρτύρεται που ενώ η ΕΕ «δεν κατοχυρώνει τα πιο καίρια και θεμελιώδη ζητήματα (όπως είναι η άμυνα και η ασφάλεια των χωρών – μελών της ) παρουσιάζεται ως δήθεν αρμόδια να ρυθμίζει, ουσιαστικά παρά την θέληση ευρωπαϊκών λαών, θέματα ιδιωτικού δικαίου, κοινωνικών σχέσεων, φύλου, γάμου και τεκνοθεσίας ομοφύλων, διαπαιδαγωγήσεως των νέων», εκφράζει «ανησυχία» για τη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία κλπ…

 Οσοι διάβασαν κάτι από Ορμπαν στο κείμενο με τίτλο «Υπογεννητικότητα, Διαχρονικές αξίες Ελληνικού Πολιτισμού και Εξωτερικές Απειλές Υπαρξιακής Σημασίας για τη Χώρα μας», δεν διάβασαν και πολύ λάθος. Άλλωστε και μόνο ότι οι 160 βάζουν στο ίδιο ζύγι τα δικαιώματα των πολιτών και το «δημόσιο αίσθημα» ή τις «παραδόσεις», αρκεί για να γίνει κατανοητό το οπισθοδρομικό και αναχρονιστικό της παρέμβασης. Για να μην αναφέρουμε τον διάχυτο αντιευρωπαϊσμό. Η δημοσιοποίηση του κειμένου προκάλεσε αντιδράσεις. Χαρακτηριστικό το σχόλιο στα social media του υφυπουργού Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, ο οποίος διερωτάται «από πότε η επιβίωση του Ελληνισμού βασίζεται στην καταπίεση και στη στέρηση των δικαιωμάτων των πολιτών της Ελλάδας» Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook ο κ. Γιατρωμανολάκης: «160 άντρες, διαστρεβλώνοντας κείμενα και χρησιμοποιώντας αποσπασματικές θεωρίες με επιστημονικοφανή τρόπο προκειμένου να συγκαλύψουν την ομοφοβία τους, ουσιαστικά συνδέουν τους ΛΟΑΤΚΙ+ με την εγκληματικότητα, την υπογεννητικότητα και οποιοδήποτε άλλο θέμα αντιμετωπίζει η χώρα. Ακαδημαϊκοί ανάμεσά τους υποστηρίζουν ότι η εκπαίδευση δεν θα πρέπει να είναι ανοιχτή. Και το χειρότερο, αυτοί οι 160 άντρες, καταδικάζοντας τον υποτιθέμενο δικαιωματισμό των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων επικαλούνται τα ισόβια προνόμια τους για να μας πουν ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να είναι ίσοι και ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα “έρχονται σε αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα, τα ήθη και τις Εθνικές μας παραδόσεις που διαχρονικά αποτελούν τα κραταιά θεμέλια της συνέχειας, επιβίωσης και προοπτικής του Ελληνισμού”. Από πότε η επιβίωση του Ελληνισμού βασίζεται στην καταπίεση και στη στέρηση των δικαιωμάτων των πολιτών της Ελλάδας;» Πέρα από το σκοταδιστικό της παρέμβασης, τo ενδιαφέρον είναι ότι τουλάχιστον τρεις από τους 160 —και μάλιστα ένας από τους πλέον επιφανείς, ο συγγραφέας και πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Βαλτινός— δήλωσαν παντελή άγνοια για το κείμενο που τον εμφανίζονται να συνυπογράφουν! 

Σε δήλωσή του στο kathimerini.gr ο κ. Βαλτινός δήλωσε «αιφνιδιασμένος» και «έκπληκτος» για το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα στους 160 που υπογράφουν την επίμαχη πλέον διακήρυξη για την «υπογεννητικότητα» και τις απειλές «υπαρξιακής σημασίας» για την Ελλάδα και στρέφονται κατά της Εθνικής Στρατηγικής Ισότητας μεταξύ ετεροφυλόφιλων και ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών. Μάλιστα ο συγγραφέας είπε ότι αναγνωρίζει τη διεκδίκηση της ισότητας όλων των πολιτών και των ομοφυλόφιλων αλλά πιστεύει ότι η κοινωνία είναι ακόμη «ανώριμη» για να αποδεχτεί τα αιτήματα τους! «Δεν έχω υπογράψει κανένα τέτοιο κείμενο απ’ όσο ξέρω, τουλάχιστον, ο ίδιος. Ο τρόπος που παρουσιάστηκε η υπογραφή μου με εκπλήσσει και με αιφνιδιάζει. Πίστευα ότι είμαι εκτός αυτής της υπόθεσης και δεν έχω λόγο να είμαι μέσα σε αυτή την ιστορία. Η υπογραφή μου δεν έχει θέση σε ένα κείμενο που θέλει να στήσει κάποιους στον τοίχο. Αναγνωρίζω τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και τη διεκδίκηση της ισότητας των ομοφυλόφιλων. Η κοινωνία όμως είναι ακόμα “άγουρη”, ανώριμη να δεχτεί πράγματα αντίθετα σε μια παράδοση ζωής εκατονταετιών αυτού του τόπου». Λίγο αργότερα, ο πρώην γεν. γραμματέας του Πανεπιστημίου Πατρών, Σπήλιος Παπαθανασόπουλος, προχώρησε και αυτός σε δήλωση με την οποία διαψεύδει ότι έχει υπογράψει κάποιο σχετικό κείμενο. «Σε διάφορες ιστοσελίδες δημοσιεύεται κείμενο διαμαρτυρίας, σχετικά με το δημογραφικό και τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών, στο οποίο με έκπληξή μου αναφέρομαι ως υπογράφων, χωρίς ποτέ να έχει τεθεί υπόψη μου το εν λόγω κείμενο από οιονδήποτε και το οποίο ουδέποτε υπέγραψα. Με τιμή Σπήλιος Παπαθανασόπουλος, πρώην Γεν. Γραμματέας Παν/μίου Πατρών». Την αρχή είχε κάνει ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης, ο οποίος επίσης εμφανιζόταν ως «υπογράφων». Πηγή: Protagon.gr

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ νιώθει περίεργα που έπαιξε γκέι ρόλο στο «Brokeback Mountain»

 Ο Τζέικ Τζίλενχαλ νιώθει περίεργα που έπαιξε γκέι ρόλο στο «Brokeback Mountain»

Το «Brokeback Mountain», όταν είχε κυκλοφορήσει το 2005, είχε γράψει την δική του ιστορία. Πέρα από τα τρία Οσκαρ που κατάφερε να κερδίσει, είχε γίνει μια ταινία ορόσημο για την εκπροσώπηση των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στη μεγάλη οθόνη. Αλλά με τα χρόνια αρκετοί ήταν αυτοί που την κατηγόρησαν πως δυο στρέιτ άτομα πρωταγωνίστησαν στην ταινία.

O Τζέικ Τζίλενχαλ μιλώντας στους The Times, όταν ρωτήθηκε για την ταινία που του χάρισε και μια υποψηφιότητα για Οσκαρ για το Β’ Ανδρικό Ρόλο εάν θα μπορούσαν σήμερα δυο στρέιτ ηθοποιοί να πρωταγωνιστήσουν στο «Brokeback Mountain» ο ίδιος απάντησε πως «α, δεν νομίζω. Ισως; Μέρος της αφήγησης της ταινίας ήταν πως δυο στρέιτ άντρες έπαιζαν αυτούς τους ρόλους. Υπήρχε ένα στίγμα στο να παίζεις έναν τέτοιο ρόλο, ξέρεις, γιατί θα το έκανες αυτό; Και νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντικό και για τους δύο μας [Τζίλενχαλ και Χιθ Λέτζερ] να σπάσουμε αυτό το στίγμα.»

Διαβάστε ακόμα: Οχι, ο Χιθ Λέτζερ δε θα σου επέτρεπε να κάνεις αστειάκια για το «Brokeback Mountain»

brokeback mountain 607

Και συνέχισε λέγοντας πως «αλλά και πάλι πιστεύω ότι αυτό οδήγησε τους ανθρώπους να λένε, ξέρετε, άνθρωποι κάθε διαφορετικής εμπειρίας πρέπει να παίζουν περισσότερους ρόλους, ότι δεν πρέπει να περιορίζονται σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων. Και το πιστεύω αυτό. Αλλά ταυτόχρονα, ήμουν πολύ περήφανος που ήμουν σε αυτόν τον χώρο και μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Και η αντίδραση της πλειοψηφίας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας όταν βγήκε η ταινία, που εξέλαβα - και οι δύο μας, όλοι στην ταινία - μια αίσθηση αγάπης και ευγνωμοσύνης.»

Πάντως αρκετοί είναι εκείνοι που μιλάνε την κακή εκπροσώπηση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας όταν στρέιτ άτομα παίζουν γκέι ρόλους και ο Τζίλενχαλ απάντησε σε αυτό λέγοντας «νομίζω πως ζούμε σε μια εποχή όπου και η παραμικρή απόκλιση δεν εκτιμάται ιδιαίτερα και πιθανότητα γίνεται μεγαλύτερη η αντίδραση όταν δεν βρισκόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο για να τα συζητήσουμε. Αλλά σίγουρα υποστηρίζω όλα τα κινήματα που έχουν γίνει και νομίζω πως βρισκόμαστε σε μια τεράστια μετάβαση.

Η νέα ταινία του Τζέικ Τζίλενχαλ «The Guilty» κυκλοφορεί ήδη στο Netflix.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Παίκτης του περσινού Big Brother "καρφώνει" την παραγωγή: "Που είναι ο gay παίκτης; Εκτός κι αν η πληροφορία μου πως..."

 


Η πρεμιέρα του δευτέρου κύκλου του «Big Brother» πλησιάζει και το Σάββατο ο ΣΚΑΙ με επίσημη ανακοίνωσή του μας σύστησε τους 14 παίκτες που θα μπουν στο σπίτι του Μεγάλου Αδερφού και θα διεκδικήσουν το έπαθλο των 100.000 ευρώ.Λίγες ώρες πριν την αποψινή πρεμιέρα, ο Νικόλας Παπαπαύλου, που συμμετείχε στον περσινό κύκλο, «κάρφωσε» την παραγωγή για την επιλογή των φετινών παικτών και προέβλεψε πως το «Big Brother 2» δεν θα πάει καλά σε τηλεθέαση.

«Βλέποντας τους παίκτες του φετινού Big Brother καταλήγω στο συμπέρασμα ότι όχι απλά δε θα πάει καλά. Αλλά ότι σίγουρα δε θα πάει καλά. Καλέ μιλάμε για την αδιαφορία την ίδια. Κλασικά, ένας αγρότης, μια tiktoker, ένα μοντελάκι κτλ. Να ‘χαμε να λέγαμε. Η Άννα Μαρία φυσικά καλεσμένη στην πρεμιέρα για να έχει τηλεθέαση, καθόλου live streaming και φτου και από την αρχή. Εγώ Κυριακή βράδυ πάντως θα βολτάρω γιατί βαρέθηκα ήδη. Που είναι η Κύπρος από το φετινό Big Brother; Που είναι ο gay παίκτης; Εκτός κι αν η πληροφορία μου πως απέφυγαν έναν εμφανώς gay παίκτη ισχύει… Άρα αν αυτό συμβαίνει, σημαίνει στοχοποιημένος αποκλεισμός συγκεκριμένων ομάδων της κοινωνίας» έγραψε ο Νικόλας Παπαπαύλου στα instastories.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Δημοψήφισμα στην Ελβετία: Ηχηρό «ναι» στους γκέι γάμους με 64%

 


Βάσει των πιο πρόσφατων εκτιμήσεων του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων gfs.bern, το «ναι» στο δημοψήφισμα συγκεντρώνει ποσοστό 64%

Η Ελβετία φαίνεται πως λέει ένα ηχηρό «ναι» στον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών στο δημοψήφισμα που οργανώθηκε σήμερα, με σχεδόν τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων να τάσσονται υπέρ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν, μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων.

Βάσει των πιο πρόσφατων εκτιμήσεων του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων gfs.bern, το «ναι» συγκεντρώνει ποσοστό 64%, με ένα περιθώριο λάθους +-2%.

Αυτό το αποτέλεσμα, προς το παρόν προσωρινό όμως που δεν μπορεί να αντιστραφεί, ξεπερνά τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων, οι οποίες προηγήθηκαν του δημοψηφίσματος, σε μια πρωτοβουλία στην οποία αντιτίθεντο το λαϊκιστικό κόμμα SVP-UDC, πρώτο κόμμα στη χώρα και ορισμένες θρησκευτικές οργανώσεις.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Φιλιά στα κρυφά στην ΕΡΤ 3 για το pride και ένα ενδιαφέρον ντοκιμοντερν

 


Τα θέματα του σεβασμού στη διαφορετικότητα και της ομοφοβίας επιχειρεί να θίξει η ΕΡΤ3, με αφορμή το 9ο Thessaloniki Pride. Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 23:00, σε πρώτη προβολή, θα.. μεταδοθεί η δραματική γαλλική ταινία «Φιλιά στα Κρυφά» που αγγίζει θέματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός και η ομοφοβία. Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, στις 23:40, το ωριαίο ντοκιμαντέρ «Ομοφοβία» καταγράφει με σκληρό τρόπο την κακοποίηση που υφίσταται η ομοφυλοφιλική κοινότητα σε όλο τον κόσμο.
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, 23:00
Φιλιά στα κρυφά/ Baisers cachés /Hidden Kisses»
Η δραματική ταινία, παραγωγής Γαλλίας 2016, σε σκηνοθεσία Didier Bivel, παρακολουθεί τον 16χρονο Νατάν, που είναι καινούριος στην πόλη. Σε ένα πάρτι έρχεται πολύ κοντά με τον συμμαθητή του, Λουί. Κάποιος απαθανατίζει κρυφά το στιγμιότυπο και «ανεβάζει» τη φωτογραφία στο Facebook. Έτσι ξεκινάει μια δυνατή ιστορία που αγγίζει θέματα, όπως τον σχολικό εκφοβισμό, την ομοφοβία, την αποδοχή του άλλου και τον ρόλο δασκάλων και γονέων στην προαγωγή του σεβασμού στη διαφορετικότητα.
Κυριακη 3 Οκτωβρίου, 23:40
«ΟΜΟΦΟΒΙΑ / GLOBAL HOMOPHOBIA»
Το ωριαίο ντοκιμαντέρ, παραγωγής DW 2019, μέσα από σκληρές εικόνες, αποκαλύπτει την κακοποίηση που υφίσταται η ομοφυλοφιλική κοινότητα σε όλο τον κόσμο.
Στη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι νομιμοποιήθηκαν οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων το 2013, έχει παρατηρηθεί αύξηση της ομοφοβικής βίας τα τελευταία χρόνια. Στην Τυνησία, οι ομοφυλόφιλοι μπορεί να καταδικαστούν σε φυλάκιση τριών ετών απλώς και μόνο για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Αφού συλληφθούν από την αστυνομία, υπόκεινται σε «εξέταση πρωκτού», μια ταπεινωτική διαδικασία χωρίς καμία επιστημονική αξία. Η Ουγκάντα ​​είναι μία από τις 27 υποσαχάριες χώρες στις οποίες καταστέλλεται η ομοφυλοφιλία και τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη, ενώ η ομοφοβία ενθαρρύνεται ενεργά από το κράτος. Στις Ηνωμένες Πολιτείες η ψήφιση προοδευτικών νόμων δεν συνεπάγεται προοδευτικές αντιλήψεις. Περισσότεροι από 700.000 Αμερικανοί, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αλλάξουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, έχουν επισκεφτεί θεραπευτές που ισχυρίζονται ότι μπορούν να «μετατρέψουν οποιοδήποτε ομοφυλόφιλο σε ετεροφυλόφιλο»
.

ΠΩΣ προσελκύεται ο LGBT Τουρισμός, έκθεση του UNWTO


 Second Global Report on LGBT Tourism”, είναι ο τίτλος έκθεσης του UNWTO, σε συνεργασία με την IGLTA – International Gay & Lesbian Travel Association, σχετικά με τον τουρισμό που είναι φιλικός προς την κοινότητα LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender).Ως γνωστόν, ο LGBT τουρισμός έχει καταγράψει μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια και πολλοί επαγγελματίες του τουρισμού προσπαθούν να βελτιστοποιήσουν την ανάπτυξη και την προώθηση τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών που απευθύνονται στην κοινότητα LGBT, όπως για παράδειγμα, γαμήλια ταξίδια και τελετές για ζευγάρια του ιδίου φύλου. Επίσης, προορισμοί και πάροχοι ταξιδιωτικών υπηρεσιών (π.χ. αεροπορικές εταιρείες, αλυσίδες ξενοδοχείων) επιδιώκουν να διαβεβαιώσουν τον καταναλωτή LGBT ότι όταν επισκέπτεται τον προορισμό τους ή αγοράζουν το προϊόν τους ή την υπηρεσία τους, θα είναι ευπρόσδεκτος και σεβαστός.

Σύμφωνα με την έκθεση του UNWTO, για να προσεγγίσουν οι προορισμοί με επιτυχία την κοινότητα LGBT, θα πρέπει να ενθαρρύνουν την ενσωμάτωση και τη διαφορετικότητα των LGBT σε όλους τους εμπλεκόμενους στον προορισμό, να διεξάγουν έρευνες για την κατανόηση του LGBT ταξιδιώτη, να αναπτύσσουν συνεργασίες με τις τοπικές επιχειρήσεις και την LGBT κοινότητα και να είναι αυθεντικοί στην επικοινωνία τους. Η αυθεντικότητα έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς επιχειρήσεις και προορισμοί θα πρέπει να υιοθετούν πολιτικές κατά των διακρίσεων προς όλες τις κατευθύνεις, από τους μόνιμους κατοίκους μέχρι τους εργαζόμενους. Όταν τα άτομα μπορούν να εκφράσουν τον εαυτό τους ελεύθερα στην εργασία, τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι οικονομίες και οι κοινωνίες ευδοκιμούν.

Τα συμπεράσματα…

• Σύμφωνα με τον International Gay & Lesbian Travel Association (IGLTA), o τουρισμός LGBT αναφέρεται στην ανάπτυξη και προώθηση τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών που απευθύνονται στην κοινότητα LGBT(Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender). Κάποια προϊόντα και υπηρεσίες σχεδιάζονται ειδικά για τους ταξιδιώτες LGBT όπως για παράδειγμα, γαμήλια ταξίδια και γαμήλιες τελετές για ζευγάρια του ιδίου φύλου ή καταλύματα και περιηγήσεις αποκλειστικά σχεδιασμένα για LGBT γκρουπ. Σε άλλες περιπτώσεις, προορισμοί ή πάροχοι ταξιδιωτικών υπηρεσιών (π.χ. αεροπορικές εταιρείες, αλυσίδες ξενοδοχείων) επιδιώκουν να διαβεβαιώσουν τον LGBT καταναλωτή ότι όταν επισκέπτεται τον προορισμό τους ή αγοράζουν το προϊόν τους ή την υπηρεσία τους, θα είναι ευπρόσδεκτος και σεβαστός.
• Σύμφωνα με την έκθεση του UNWTO, οι προορισμοί που προσπαθούν να κατανοήσουν και να ασχοληθούν με την κοινότητα LGBT, θα πρέπει να :
o Ενθαρρύνουν την ενσωμάτωση και τη διαφορετικότητα των LGBT σε όλους τους εμπλεκόμενους στον προορισμό.
o Διεξάγουν έρευνες για την κατανόηση του LGBT ταξιδιώτη και να γνωστοποιούν τα αποτελέσματα στους τοπικούς συνεργάτες.
o Αναγνωρίσουν ότι η αυθεντικότητα είναι απαραίτητη και
o Αναπτύσσουν συνεργασίες με τις τοπικές επιχειρήσεις και την LGBT κοινότητα.
– Κατευθυντήριες γραμμές για τα ταξιδιωτικά brands και τους προορισμούς που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην προσέγγιση της αγοράς LGBT
• Ενθάρρυνση της ενσωμάτωσης και της διαφορετικότητας των LGBT σε όλους τους εμπλεκόμενους στον προορισμό. Όταν τα άτομα μπορούν να εκφράσουν τον εαυτό τους ελεύθερα στην εργασία, τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι οικονομίες και τα άτομα ευδοκιμούν. Επομένως, οι επιχειρήσεις που υιοθετούν πολιτικές ενάντια στις διακρίσεις και ενισχύουν την ένταξη, θα πρέπει να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες τους για την υπεράσπιση της κοινότητας LGBT. Οι φιλικές προς τους LGBT τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να προωθήσουν τις προαναφερθείσες πολιτικές προς όλους τους ενδιαφερόμενους (εργαζόμενους, πελάτες, επενδυτές, τοπικές κοινωνίες) και καλό είναι οι προσπάθειες τους να ενταχθούν στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Επιπλέον, θα πρέπει έμπρακτα να στηρίζουν και την βελτίωση της ζωής της τοπικής κοινότητας LGBT.
• Διεξαγωγή ερευνάς σε σχέση με τον τουρισμό LGBT. Οι προορισμοί και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διεξάγουν έρευνες για να κατανοήσουν τις αγορές προέλευσης τουρισμού LGBT, τις διαφορές τους ως προς τα ταξιδιωτικά κίνητρα και τις συμπεριφορές ανάλογα με τα διάφορα δημογραφικά στοιχεία. Επίσης, η έρευνα χρειάζεται προκειμένου να διερευνηθεί η ελκυστικότητα του προορισμού ως προορισμός LGBT. Άλλωστε, η γνώση των αντιλήψεων των σημερινών και δυνητικών επισκεπτών σε σχέση με τον προορισμό, συμβάλλει στον εντοπισμό ευκαιριών.
• Αναγνώριση ότι η αυθεντικότητα είναι απαραίτητη. Η αυθεντικότητα σε σχέση με τον τουρισμό LGBT διαθέτει πολλά επίπεδα ερμηνείας. Αρχικά, επιχειρήσεις και προορισμοί επιβάλλεται να είναι αυθεντικοί σε σχέση με την τοπική κοινότητα LGBT. Δεν έχει νόημα να δαπανώνται χρήματα για την προώθηση του τουρισμού LGBT, ενώ τα δικαιώματα της τοπικής κοινότητας LGBT παραβλέπονται. Μια τέτοια ασυνέπεια θα αποκαλυφθεί γρήγορα. Η αυθεντικότητα αφορά στα μηνύματα και στις εικόνες που χρησιμοποιούνται στις εκστρατείες μάρκετινγκ. Οι marketers προτείνεται να δείχνουν τη διαφορετικότητα αληθινών ατόμων LGBT που έχουν ενσωματωθεί στην πραγματική ζωή του προορισμού. Επίσης, η αυθεντικότητα αφορά και την ίδια την τουριστική επιχείρηση η οποία θα πρέπει να διαθέτει φιλικό προς την LGBT κοινότητα εργασιακό περιβάλλον. Η αυθεντικότητα θα πρέπει να διέπει και τις υπηρεσίες φιλοξενίας. Πραγματοποιώντας ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα στο προσωπικό, εξασφαλίζεται ένα αυθεντικό καλωσόρισμα στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Τέλος, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταναλωτές LGBT δεν πρέπει να εξετάζονται μεμονωμένα. Τα άτομα που τους περιβάλλουν (οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι) είναι ένα σημαντικό κοινό-στόχος, αφού τα μηνύματα που προωθεί μια επιχείρηση επηρεάζουν και τις δικές τους αγοραστικές αποφάσεις.

• Ανάπτυξη συνεργασιών με τις τοπικές επιχειρήσεις και την LGBT κοινότητα. Η ανάπτυξη συνεργασιών είναι πρωτεύουσας σημασίας στον τομέα του τουρισμού. Ειδικά ως προς το μάρκετινγκ και την ανάπτυξη προϊόντων LGBT, χρειάζεται, συνεπής επικοινωνία και διαβούλευση με τις τοπικές επιχειρήσεις και την κοινότητα LGBT. Οι ενώσεις που επιδιώκουν την ανταλλαγή γνώσεων και την σύναψη επιχειρηματικών συνεργιών με στόχο τον LGBT τουρισμό, μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες για την ανάπτυξη αυτού του τμήματος της αγοράς.Τips για αποτελεσματικό LGBT destination marketing

• Οι προορισμοί και οι επιχειρήσεις που θέλουν να στοχεύσουν την κοινότητα LGBT αποτελεσματικά, θα πρέπει:
o Nα είναι παρόντες σε σχετικές εκθέσεις (π.χ. ITB Berlin, Fitur Madrid, IGLTA Annual Global Convention). Μέσω αυτού του καναλιού, οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να μεταφέρουν το μήνυμά τους σε ένα διαφοροποιημένο ακροατήριο, με μεγαλύτερη αμεσότητα.
o Να εμπλουτίσουν τη γνώση τους για τη συγκριμένη αγορά π.χ. μέσα από σεμινάρια με ειδικούς στην αγορά LGBT.
o Να δεσμεύσουν τους κατάλληλους ανθρώπινους και χρηματοοικονομικούς πόρους γι’ αυτό το σκοπό.
o Να προβληθούν απευθείας στους καταναλωτές μέσα από σημαντικά γεγονότα της κοινότητας LGBT (pride parades, φεστιβάλ ταινιών ή αθλητικές εκδηλώσεις LGBT). Για να μπει ένας προορισμός στον χάρτη της κοινότητας LGBT, επιχειρήσεις και προορισμοί μπορούν να φιλοξενήσουν ή να χορηγήσουν ένα δημοφιλές γεγονός LGBT. Ειδικότερα, οι αρχές του προορισμού, θα μπορούσαν να προσφέρουν τον χώρο της εκδήλωσης ή υπηρεσίες ασφάλειας.
o Να επικεντρωθούν στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών π.χ. μέσα από πιστοποιητικά που διασφαλίζουν ένα αυθεντικά θερμό καλωσόρισμα στην κοινότητα LGBT.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Μέμος Μπεγνής – «Δεν έλαβα ούτε ένα αρνητικό σχόλιο για το gay φιλί που έδωσα»


Στην κάμερα του MEGA Kαλημέρα παραχώρησε ο ηθοποιός Μέμος Μπεγνής, ο οποίος αναφέρθηκε σε προσωπικά και επαγγελματικά ζητήματα.

Ο ηθοποιός παραδέχθηκε ότι φέτος σε παιδική παράσταση των γιούχαραν.

Ακόμα, είπε ότι έχασε 10 κιλά πριν μερικούς μήνες γιατί είχε παχύνει.

Επιπλέον εξέφρασε την εναντίωση του στα ριάλιτι. «Είμαι κάθετα κατά των ριάλιτι. Δεν πάνε πολύ καλά, πολύ χαίρομαι». Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, τον έχουν καλέσει σε όλα τα ριάλιτι εκτός του Survivor.

Το gay φιλί

Τέλος, ο Μέμος Μπεγνής αναφέρθηκε στο gay φιλί που είχε ανταλλάξει σε σήριαλ που μετείχε στην Κύπρο.

«Στο σίριαλ έδωσα το πρώτο γκέι φιλί στην Κύπρο. Ήταν ωραίο γιατί σαν κοινωνία πρέπει να ανοίξουμε τα μυαλά μας» είπε.

«Για το gay φιλί δεν έλαβα ούτε ένα αρνητικό μήνυμα. Γιατί να είναι δύσκολο το φιλί; Και πολύ ευχάριστο ήταν. Το να είναι κάποιος gay δεν το επιλέγει, το έχει αποφασίσει η φύση για αυτόν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μέμος Μπεγνής.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Gay Travel Index 2021: Πόσο φιλική είναι η Ελλάδα για ταξίδια της κοινότητας LGBTQ


 Στην 46η (έναντι της 56ης πέρυσι) θέση της παγκόσμιας κατάταξης των χωρών που είναι φιλικές στους ταξιδιώτες της κοινότητας LGBTQ * κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον δείκτη Gay Travel Index 2021 που συνέταξε η Spartacus, που ειδικεύεται στα διεθνή ταξίδια των ομοφυλοφίλων και η ομάδα σύνταξης του  Männer.

Η κατάταξη προέκυψε από τη σύγκριση 202 χωρών και προορισμών σε 17 κατηγορίες, όπως η ύπαρξη ή όχι νομοθεσίας κατά διακρίσεων, το εάν θεωρείται παράνομη η ομοφυλοφιλία, εάν έχουν υπάρξει καταγεγραμμένες επιθέσεις σε γκέι ή λεσβίες ή εάν μπορούν να πραγματοποιούνται γάμοι.

Ο Καναδάς αναδείχθηκε φέτος ο ασφαλέστερος προορισμός για την κοινότητα ταξιδιωτών LGBTIQ * και υπεύθυνος για αυτό είναι ο πρωθυπουργός Justin Trudeau, ο οποίος συμμετέχει σε παρελάσεις Pride και έχει εισάγει φιλελεύθερες ιδέες στον Καναδά.

Οι ασφαλέστεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί για την κοινότητα LGBTIQ *, είναι...

1. Καναδάς

2. Μάλτα, Πορτογαλία, Ισπανία

5. Αυστρία, Δανία, Σουηδία, Μ. Βρετανία, Ουρουγουάη

10. Αυστραλία, Γερμανία, Ισλανδία, Ταϊβάν

14. Κολομβία, Ολλανδία, Ν. Ζηλανδία, Ελβετία

18. Βέλγιο, Γροιλανδία, Ιρλανδία, Νορβηγία

 


Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Οι Ελβετοί ψηφίζουν την Κυριακή εάν θα επιτρέψουν τους γκέι γάμους και την υιοθεσία

 Οι Ελβετοί ψηφοφόροι θα αποφασίσουν την Κυριακή εάν θα επιτρέψουν σε ζευγάρια του ίδιου φύλου να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά, σε μια ιδιαιτέρως φορτισμένη εκστρατεία που έχει φέρει αντιμέτωπους τους ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων με τους συντηρητικούς σε μια από τις τελευταίες χώρες της δυτικής Ευρώπης όπου ακόμα απαγορεύεται ο γάμος ομοφυλόφιλων.



Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο έχουν εγκρίνει τον πολιτικό γάμο για ομόφυλα ζευγάρια, αλλά οι επικριτές του κατάφεραν να διοργανωθεί δημοψήφισμα για το θέμα στο πλαίσιο του συστήματος της άμεσης δημοκρατίας που ισχύει στην Ελβετία.

Σε μια προκλητική εκστρατεία, όσοι αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση χρησιμοποίησαν εικόνες παιδιών που έκλαιγαν και τη λέξη «σκλάβοι» γραμμένη στις κοιλιές σκουρόχρωμων εγκύων, σε μια αναφορά στην παρένθετη μητρότητα που είναι παράνομη στην Ελβετία, με τους υποστηρικτές του σχεδίου να κρατούν σημαίες με το σύνθημα ‘Ναι, δέχομαι’ σε εκδηλώσεις στη Ζυρίχη και τη Γενεύη.

Σε μια ένδειξη ότι η εκστρατεία του ‘όχι’ στην παραδοσιακά συντηρητική και χριστιανική Ελβετία έχει ενισχυθεί τις τελευταίες εβδομάδες, το ποσοστό των ψηφοφόρων που αναμένεται να εγκρίνει τον γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου μειώθηκε στο 63% στην τελευταία δημοσκόπηση της gfs.bern για λογαριασμό του δικτύου SRG, ενώ το ποσοστό όσων αντιτίθενται αυξήθηκε στο 35%, συγκριτικά με 69% και 29% ένα μήνα νωρίτερα.

Οι Κορίν Γκούντερν και Ανούκ Όσβαλντ, ένα νεαρό ομόφυλο ζευγάρι που κατοικεί στη Ζυρίχη, δήλωσαν ότι η ψήφος «Γάμος για Όλους» αντιπροσωπεύει σημαντικό ορόσημο για το μέλλον τους.

«Θέλω να έχω τη δυνατότητα να επιλέγω για τον εαυτό μου εάν θέλω να παντρευτώ τον άνθρωπο που είναι δίπλα μου και εάν είναι για εμάς η σωστή πορεία να φτιάξουμε οικογένεια», δήλωσε η 30χρονη Όσβαλντ. «Είναι σημαντικό να δείξουμε στη νεότερη γενιά ότι δεν χρειάζεται να κρύβονται».

Η Γκούντερν, επίσης 30 ετών, δήλωσε ότι δεν είναι δίκαιο να μπορεί μία ανύπαντρη γυναίκα να υιοθετεί ένα παιδί αλλά να μην μπορεί ένα ομόφυλο ζευγάρι.

«Φυσικά, ένα παιδί χρειάζεται ασφάλεια και αγάπη…αλλά δεν νομίζω ότι έχει διαφορά εάν αυτά προσφέρονται από ένα ετερόφυλο ή ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι», είπε.

Στην Ελβετία, τα ομόφυλα ζευγάρια απέκτησαν το δικαίωμα να συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης το 2007 και το δικαίωμα να υιοθετούν παιδιά των οποίων γονέας είναι ο σύντροφός τους το 2018.

Βάσει του τροποποιημένου νόμου, τα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών και γυναικών θα μπορούν να υιοθετούν παιδιά με τα οποία δεν έχουν κάποια συγγένεια, όπως ακριβώς γίνεται και με ετερόφυλα ζευγάρια.

Τα νυμφευμένα ζευγάρια γυναικών θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αποκτούν παιδιά μέσω δωρεάς σπέρματος, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι νόμιμο μόνο για παντρεμένα ετερόφυλα ζευγάρια. Βάσει του νόμου, και οι δύο γυναίκες θα μπορούν να αναγνωριστούν ως επίσημοι γονείς του παιδιού από τη γέννησή του.

Η Αντόνια Χάουζβιρτ της εθνικής επιτροπής «Γάμος για Όλους» είπε στο Reuters ότι η ισχύουσα διαδικασία υιοθεσίας μπορεί να διαρκέσει τρία χρόνια. «Εάν συμβεί κάτι στη βιολογική μητέρα την περίοδο αυτή, το παιδί θεωρείται ορφανό».

Το προτεινόμενο σχέδιο θα προσφέρει στα παιδιά που γεννούνται από δωρεά σπέρματος δύο γονείς από τη γέννησή τους και κατά συνέπεια καλύτερη νομική προστασία, δήλωσε η ίδια.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές θα στερήσουν τον πατέρα από τα παιδιά.

«Αύριο, ένα παιδί στην Ελβετία θα έχει και πάλι μητέρα, αλλά απλά έναν ‘άλλο γονέα’ αντί του πατέρα. Ο πατέρας απλά διαγράφεται από τον αστικό κώδικα, αυτό για εμένα είναι απαράδεκτο», δήλωσε στο Reuters ο Ολιβιέ Ντεχάουντ, μέλος της επιτροπής του δημοψηφίσματος που αντιτίθεται στην πρόταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Θύελλα αντιδράσεων με το βίντεο της Μουτίδου για τους γκέι – Η απάντησή της


 Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το βίντεο που δημοσίευσε στο κανάλι της στο youtube η Σοφία Μουτίδου αναφερόμενη στους ομοφυλόφιλους.

«Ομοφυλόφιλοι άνδρες, η σειρά σας παιδιά», είναι ο τίτλος του θέματος και ανέφερε μέσα τις επιθυμίες ενός γκέι στο κρεβάτι κάτι που αναστάτωσε τη γκέι κοινότητα.

«Αυτό που επιθυμεί ένας ομοφυλόφιλος άντρας πάρα πολύ στο κρεβάτι του είναι έναν straight άντρα, όχι κάποιον που δείχνει straight, αλλά κάποιον που είναι straight. Δηλαδή θέλει να πάει μαζί του για πρώτη φορά και θα αλλαξοπιστήσει γι’ αυτόν. Ο πατέρας του κολλητού του θα ήθελε πάρα πολύ να πάει με αυτόν, ο πατέρας του κουμπάρου του να είναι αυτός που θα λυγίσει στον ομοφοβικό έρωτα.

Μην ψάχνεστε μεταξύ σας οι gay. Δεν θέλετε ο ένας τον άλλον. Ο καθένας θέλει έναν straight. Υπάρχει κι ένας κρυφορατσισμός στους ομοφυλόφιλους, δηλαδή οι ομοφυλόφιλοι δεν θέλουν αυτούς που φαίνονται ομοφυλόφιλοι, θέλουν κάτι που αυτός μαζί του πειραματικά θα δοκιμάσει και θα αλλαξοπιστήσει. Ουσιαστικά είναι ομοφοβικοί οι ομοφυλόφιλοι. Σας το λέω να το ξέρετε. Ό,τι κι αν μου γράψετε από κάτω, έχω δίκιο», ανέφερε.

Η ηθοποιός απάντησε μετά το σάλο με νέο βίντεο που δημοσίευσε στα social media.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Ζακ Κωστόπουλος / Τρία χρόνια χωρίς απονομή δικαιοσύνης - Πορεία την Τρίτη το απόγευμα

 


Συλλογικότητες και οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση αύριο στις 18:00 στην οδό Γλάδστωνος, ενώ μία ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Σύνταγμα

Τρία χρόνια συμπληρώνονται αύριο, από το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας και η πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie μαζί με άλλες συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση την Τρίτη στις 18:00 στην οδό Γλάδστωνος. Μία ώρα αργότερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία προς το Σύνταγμα.

Σημειώνεται ότι τρία χρόνια μετά, ακόμη δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Ο Ζακ, περήφανο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, οροθετικός, genderqueer, drag queen, αντιφασίστας και μαχητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δολοφονήθηκε από όλα αυτά που πολεμούσε όσο ζούσε. Από τον κοινωνικό εκφασισμό της διπλανής πόρτας, το ρατσισμό, την ομοφοβία, την θεσμική βία και την κοινωνική απάθεια», σημειώνεται στο κάλεσμα.

«Ο πρώτος θάνατος ήρθε από τα χέρια των δολοφόνων, ο δεύτερος από την σιωπή του πλήθους και ο τρίτος από την τυμβωρυχία των μέσων με τις ψευδείς ειδήσεις. Ο Ζακ δολοφονήθηκε τρεις φορές. Και δολοφονείται τρία χρόνια τώρα, όσο η απονομή της δικαιοσύνη καθυστερεί βασανιστικά», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που ο Ζακ, από τότε που η Zackie δολοφονήθηκε άγρια από ιδιοκτήτες και αστυνομικούς στην οδό Γλάδστωνος μπροστά σε δεκάδες συμπολίτες μας, που δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την σφαγή και να αποτρέψουν τη βαρβαρότητα.

Πέρασαν τρία χρόνια με κατασκευασμένα ψέματα, παραπληροφόρηση και σκύλευση του σώματος του Ζακ. Την οργή για την απώλειά του διαδέχτηκε το πένθος, το κοινό μας μοιρασμένο πένθος για την αγάπη που μας στέρησαν. Η οργή μας για την ατιμωρησία, για το ρατσιστικό τους μίσος, για τις προσπάθειες συγκάλυψης, για την τρίχρονη, δυσανάλογη καθυστέρηση παραμένει και όσο περνάει ο καιρός θεριεύει.

Ο Ζακ, περήφανο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, οροθετικός, genderqueer, drag queen, αντιφασίστας και μαχητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δολοφονήθηκε από όλα αυτά που πολεμούσε όσο ζούσε. Από τον κοινωνικό εκφασισμό της διπλανής πόρτας, το ρατσισμό, την ομοφοβία, την θεσμική βία και την κοινωνική απάθεια. Ο πρώτος θάνατος ήρθε από τα χέρια των δολοφόνων, ο δεύτερος από την σιωπή του πλήθους και ο τρίτος από την τυμβωρυχία των μέσων με τις ψευδείς ειδήσεις. Ο Ζακ δολοφονήθηκε τρείς φορές. Και δολοφονείται τρία χρόνια τώρα, όσο η απονομή της δικαιοσύνη καθυστερεί βασανιστικά.

Από την πρώτη μέρα βγήκαμε μαζί στους δρόμους που αγάπησε για να φωνάξουμε το άδικο του και να υπερασπιστούμε στο όνομά του, στο όνομά της, τις δικές μας ζωές, την ασφάλειά μας, τα σώματά μας. Να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην ύπαρξη χωρίς φόβο και ντροπή, το δικαίωμά μας στην αγάπη.

Όσο θα βρισκόμαστε στους δρόμους να υπερασπιζόμαστε τη μνήμη του, οι συγκαλύψεις, οι καθυστερήσεις και η λάσπη δεν μπορούν να θαμπώσουν την λάμψη του Ζακ. Όσο πορευόμαστε χιλιάδες μαζί, όσο οι φωνές μας θα υψώνονται μαζί, διεκδικώντας δικαιοσύνη, όσο θα αντλούμε δύναμη το ένα από το άλλο, η φρίκη θα υποχωρεί και η αστερόσκονη της Zackie θα μας δείχνει το δρόμο. Πέρσι τον Οκτώβριο αγκαλιαζόμασταν με ανακούφιση στους κατάμεστους δρόμους της Αθήνας, στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης για τους ναζί της εγκληματικής συμμορίας. Φέτος τον Σεπτέμβριο, παίρνουμε με ευγνωμοσύνη τη σκυτάλη από τον αγώνα αυτό και την πάμε στον επόμενο.

Τρία χρόνια μετά, όλοι οι δολοφόνοι - ιδιοκτήτες και αστυνομικοί - κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητα σκορπούν το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Την απάντηση στο μίσος, θα τη δώσουμε μαζί στο δρόμο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Προσυγκέντρωση στις 18:00 στη Γλάδστωνος. Θα ακολουθήσει στις 19.00 πορεία στο Σύνταγμα

Σεξιστικές, παραβιαστικές, εξουσιαστικές, ομοφοβικές, τρανσφοβικές, ιντερφοβικές συμπεριφορές δε θα γίνουν αποδεκτές.

Θέλουμε όλα να νιώθουμε ασφαλή στην κινητοποίηση. Γι' αυτό σας παροτρύνουμε να φοράτε μάσκες στις οποίες θα γράψετε ένα δικό σας μήνυμα για τον Ζακ. Κρατάμε αποστάσεις προστατεύοντας τα πιο ευάλωτα συντρόφια μας. Επίσης, αποφεύγουμε τα πλαστικά μιας χρήσης και συλλέγουμε τα αποτσίγαρά μας. Όσα φέρετε γκλίτερ, προτρέπουμε να είναι βιοδιασπώμενο ώστε να μη ρυπαίνουμε τον υδροφόρο ορίζοντα και το περιβάλλον με το καταστροφικό μικροπλαστικό.

  • Justice For Zak Zackie
  • ΟΛΚΕ (Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας)
  • Οικογένειες Ουράνιο Τόξο
  • Thessaloniki Pride
  • Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας
  • Proud Seniors Greece (ομαδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ηλικίας 50 και άνω)
  • Πολύχρωμο Σχολείο
  • Υπερήφανοι Γονείς
  • ΛΟΑΤ ΑμεΑ
  • Intersex Greece - Ελληνική Κοινότητα Ίντερσεξ
  • Orlando LGBT+
  • Rainbow Seniors
  • Θετική Φωνή - Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος
  • Red Umbrella Athens
  • Athens Pride
  • Κιουρι-at
  • AMOQA
  • Femctωrìa

Στις αυριανές κινητοποιήσεις καλούν επίσης η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καθώς επίσης και η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη».

Η ανακοίνωση της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

Πριν τρία χρόνια όλες, όλοι, όλα παγώσαμε από τις εικόνες της αναίτιας  δολοφονίας του/της Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh! στην οδό Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Ζακ ήταν περήφανο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, genderqueer, drag queen, οροθετικός, ζωηρός, τολμηρός, διαφορετικός, ακτιβιστής, αντιφασίστας, ένας άνθρωπος σε διαρκή κίνδυνο που είχε απέναντί του θηρία έτοιμα να τον κατασπαράξουν. Δεν ήταν η πρώτη φορά, αλλά εκείνη την ημέρα τα κατάφεραν και τον κατασπάραξαν. Δολοφονήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς ενδιάμεσους, χωρίς δικαιοσύνη, παρακάμπτοντας κάθε έννοια κράτους Δικαίου από «νοικοκυραίους» που «προστάτευαν την περιουσία τους» στο κέντρο της Αθήνας. Δολοφονήθηκε με τη συμβολή των ανθρώπων που υποτίθεται ότι πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο, για να μας προστατεύουν. Δολοφονήθηκε μπροστά στα αδιάφορα μάτια ενός πλήθους κόσμου που δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την αποτρόπαια αυτή πράξη.

Ακολούθησε μια καθημερινή επανάληψη της δολοφονίας του από ΜΜΕ που προσπάθησαν να σπιλώσουν τη μνήμη του, υποκαθιστώντας για άλλη μια φορά τη δικαιοσύνη και ποτίζοντας με ομοφοβικό και ρατσιστικό μίσος το κοινό τους.

Τρία χρόνια πέρασαν και οι δολοφόνοι μέχρι σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι, ανενόχλητοι και σκορπούν ομοφοβικό δηλητήριο ατιμώρητοι. Εν μέσω μάλιστα φονικής πανδημίας και με το ΕΣΥ εξουθενωμένο, η κυβέρνηση επέλεξε να τοποθετήσει Υπουργό Υγείας έναν ακραιφνώς ακροδεξιό, συνήγορο υπεράσπισης των αστυνομικών που συνέπραξαν στη δολοφονία του/της Ζακ/Zackie. Σε όποιον/α διατηρούσε λίγα ψήγματα αυταπάτης σε σχέση με τον βαθιά συντηρητικό, ακροδεξιό και ΛΟΑΤΚΙφοβικό προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας, ο τελευταίος ανασχηματισμός έδωσε την απάντηση.

Ως Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον δολοφονημένο και ποτέ ξεχασμένο αδελφό μας Ζακ, δίπλα στην αδελφή μας Zackie Oh! Με απόλυτη ψυχραιμία και σταθερά προσηλωμένοι στις ευρωπαϊκές αρχές και κατακτήσεις που προασπίζονται και κατοχυρώνουν τα ανθρωπιστικά ιδανικά, απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές να τιμήσουν τον ρόλο τους εφαρμόζοντας τις κείμενες διατάξεις, προστατεύοντας τον πολίτη από κάθε αυθαιρεσία, κρατική αμέλεια ή ηθικό ακρωτηριασμό. Η απονομή δικαιοσύνης συνιστά τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του/της Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh!

Αλλά δεν αρκεί. Η απάντηση στον κοινωνικό κανιβαλισμό και σε όσους, πολιτικά και κοινωνικά τον «νομιμοποιούν», προϋποθέτει μια σειρά από πρωτοβουλίες. Προϋποθέτει συντεταγμένη παρέμβαση από την ίδια την Πολιτεία με στόχο τη συνολική πρόληψη του εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, παράλληλα με τη διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας. Είναι χρέος όλων μας να απαιτήσουμε την τιμωρία των δραστών αλλά και να αγωνιστούμε ώστε να εκλείψουν οριστικά και αμετάκλητα ο σεξισμός, η ΛΟΑΚΤΙφοβία, η μισαλλοδοξία και κάθε είδους διακρίσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης»:

Η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε, ο φασισμός όμως δεν έχει πάψει να αποτελεί απειλή. Η πρόσφατη δημοσιοποίηση των ονομάτων μαθητών δημόσιου νηπιαγωγείου, στην υπηρεσία ξενοφοβικής προπαγάνδας, είναι ένα μόνο δείγμα για το ότι ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία όχι μόνο δεν έχουν ξεριζωθεί, αλλά εκπορεύονται όχι μόνο από δηλωμένους νεοναζί, αλλά και από το ίδιο το κυβερνητικό στρατόπεδο. Η ρητορικές του μίσους εξακολουθούν να χαϊδεύουν ακροδεξιές συμπεριφορές και ανακλαστικά συμπολιτών μας, για να προσελκύσουν ψήφους βαμμένες με αίμα.

Αύριο Τρίτη 21/9 στις 6μμ, η Ανοιχτή Πόλη θα είναι στην οδό Γλάδστωνος, τρία χρόνια αφού ο Ζακ/ZackieOh έπεσε στο σημείο, δολοφονημένος από τη μισαλλόδοξη βία.

Τρία χρόνια μετά, δεν έχει ακόμα αποδοθεί δικαιοσύνη και οι δολοφόνοι παραμένουν ατιμώρητοι.

Αύριο στη Γλάδστωνος, θα επιβεβαιώσουμε τη στήριξή μας στα αιτήματα της LGBTQ+ κοινότητας και θα διεκδικήσουμε μια πόλη αλληλεγγύης, ορατότητας και ελευθερίας.