Menu

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ κατά Κούγια: Απειλούν με ένδικα μέσα για το σεξιστικό και ομοφοβικό «μανιφέστο»

 


Στους ισχυρισμούς Αλέξη Κούγια περί "επαγγελματιών ομοφυλόφιλων", απάντησαν με ανακοίνωσή τους άμεσα οι οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ+.

Μια οφειλόμενη απάντηση δίνουν ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις στον Αλέξη Κούγια, ο οποίος ως συνήγορος του κατηγορούμενου για βιασμούς κατά συρροή, Δημήτρη Λιγνάδη, έκανε λόγο για «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους».

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οργανώσεις, επικρίνουν τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος επιδιώκει να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των θυμάτων που κατήγγειλαν τον Δημήτρη Λιγνάδη λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, αφήνοντας παράλληλα αιχμές ότι εκδίδονταν.

Επισημαίνουν, άλλωστε, πως «η εργασία ενός ατόμου στην παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών σε καμία περίπτωση δε συνεπάγεται την εκ προοιμίου συναίνεσή του σε σεξουαλικές πράξεις», ενώ τονίζουν πως αυτού του είδους οι τοποθετήσεις «προσβάλλουν τον ίδιο τον Αλέξη Κούγια που τολμά να τις επαναφέρει στη σφαίρα του δημόσιου λόγου, εν έτει 2021».

Οι οργανώσεις, που συνυπογράφουν, δηλώνουν παράλληλα πως αναμένουν θεσμικές αντιδράσεις για τις εν λόγω δημόσιες δηλώσεις, διαφορετικά θα κινήσουν οι ίδιες όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του πελάτη του, με την κατηγορία των κατ’ εξακολούθηση βιασμών, στηρίζεται σε μαρτυρίες “επαγγελματιών ομοφυλοφίλων” με πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικά κίνητρα.

Προχωρώντας στις δηλώσεις αυτές, ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη επιδιώκει την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των θυμάτων και μαρτύρων, με ακραία ομοφοβικό και σεξιστικό λόγο. H επίθεση σε μειονότητες και ευάλωτες ομάδες αποτελεί συνήθη τακτική ατόμων που επιχειρούν να αποτρέψουν περαιτέρω μαρτυρίες από το να βγουν στο φως στιγματίζοντας τα θύματα.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε, πρωτίστως στον Αλέξη Κούγια και εν συνεχεία στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, τα εξής: Κάθε σεξουαλικός προσανατολισμός δεν εγγυάται κανενός είδους συναίνεση σε σεξουαλικές πράξεις και, φυσικά, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα εναντίον της ηθικής ακεραιότητας και αξιοπιστίας κάποιου ατόμου. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Δημήτρη Λιγνάδη δε σχετίζονται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό των θυμάτων, αλλά με τον βιασμό ανηλίκων ατόμων.

Στο ίδιο πλαίσιο, κρίνεται αναγκαίο να υπενθυμίσουμε ότι είναι κατάπτυστη και συνιστά πενιχρό επιχείρημα η αναφορά στις/στους σεξεργάτ(ρι)ες με όρους που εντείνουν το κοινωνικό στίγμα, πολλώ δε μάλλον η σύνδεσή τους με άτομα μη ετεροκανονικων σεξουαλικοτήτων και φύλων με σκοπό την προσβολή. Επιπλέον, πρέπει (δυστυχώς) να τονιστεί ότι η εργασία ενός ατόμου στην παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών σε καμία περίπτωση δε συνεπάγεται την εκ προοιμίου συναίνεσή του σε σεξουαλικές πράξεις. Αυτού του είδους οι τοποθετήσεις προσβάλλουν τον ίδιο τον Αλέξη Κούγια που τολμά να τις επαναφέρει στη σφαίρα του δημόσιου λόγου, εν έτει 2021.

Τέλος, η αναφορά του συνηγόρου Αλέξη Κούγια στη 40χρονη γυναίκα μάρτυρα με τον χαρακτηρισμό «ερωτευμένη», αναπαράγει για μία ακόμη φορά τις σεξιστικές αντιλήψεις που εδραιώνουν το καθεστώς της έμφυλης βίας. Ένα καθεστώς, του οποίου η κυρία Μπεκατώρου επέζησε και με θάρρος έφερε στην επιφάνεια, αντλώντας δύναμη από το τραύμα της και μπαίνοντας μπροστά, προκειμένου να μη χρειαστεί άλλες και άλλοι, τα δικά της και τα παιδιά όλων μας, να θεωρούν τη βία ως κάτι ανίκητο και δεδομένο. Ως ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις: Είμαστε εδώ και θα στεκόμαστε στο πλευρό των επιζώντων ατόμων της σεξουαλικής κακοποίησης ως το τέλος.

Θαυμάζουμε το κουράγιο των ανθρώπων αυτών να σταθούν απέναντι στην πατριαρχία, την έμφυλη βία και την κακοποίηση και να ‘’φωνάξουν’’ την αλήθεια τους, για να αντιληφθούμε συνολικά ως κοινωνία ότι τα θύματα δεν ευθύνονται σε τίποτα και για να μην υπάρξουν άλλα θύματα στο μέλλον.

Είμαστε εδώ για να τονίσουμε πως η σεξουαλική βία ξεπερνά κάθε όριο ανοχής μας.

Αναμένουμε θεσμικές αντιδράσεις σε τέτοιες δηλώσεις, και σε περίπτωση που δεν υπάρξουν, θα τις προκαλέσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα.

Οι Οργανώσεις:

Οικογένειες Ουράνιο Τόξο Intersex Greece Colour Youth Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας ΟΛΚΕ Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας Athens Pride Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας Πολύχρωμο Σχολείο Proud Seniors Gr ομάδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ηλικίας 50 και άνω Υπερήφανοι Γονείς ΛΟΑΤ ΑμεΑ Thessaloniki Pride

Πηγή: Reader.gr

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Δέσποινα Βανδή: «Τσακώθηκα με “gay idol” που μου είπε ότι προτιμά ο γιος του να μπλέξει με ναρκωτικά, παρά να γίνει πο@@@ης»

 


Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της Ελληνικής showbiz θεωρείται η Δέσποινα Βανδή. Eκτός από επιτυχημένη τραγουδίστρια, η ίδια έχει καταφέρει να κατακτήσει και την τηλεόραση, καθώς την έχουμε δει σε ρόλο παρουσιάστριας αλλά και σε ρόλο κριτή.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια παραχώρησε συνέντευξη στο διαδίκτυο περιοδικό Antivirus και μίλησε για την πολύκροτη συνάντηση της με την Άννα Βίσση, για την έννοια της διαφορετικότητας, για τα ομοφοβικά σχόλια που έχει ακούσει και την έχουν ενοχλήσει, αλλά και για το θέμα που απασχολήσει ιδιαίτερα τα ΜΜΕ, την σεξουαλική παρενόχληση.

Ως νέα τραγουδίστρια, η Δέσποινα Βανδή ήρθε αντιμέτωπη με περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης;

Δεν μου έχει τύχει κάτι σχετικό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει και πως δεν συμβαίνουν. Σε αυτό το σημείο να πω, πώς χαίρομαι πάρα πολύ που οι άνθρωποι και κυρίως οι γυναίκες αισθάνονται πια πιο ασφαλείς να μιλήσουν γι’ αυτά τα περιστατικά. Γιατί είναι λάθος αυτό που συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια. Μπορεί τόσο καιρό να μιλούσαμε για έμφυλη ισότητα αλλά ποτέ επί της ουσίας δεν είχαμε θίξει αυτά τα θέματα.

Αισθάνθηκες ποτέ αδικημένη από όλο αυτό το θέμα της “κόντρας” που είχε δημιουργηθεί με την Άννα Βίσση;

Αρκετές φορές. Δεν θέλω να σταθώ στο παρελθόν. Υπήρχε ένας υπόγειος ανταγωνισμός. Κινούμασταν πάνω κάτω σε ίδια μοτίβα. Σίγουρα για εμένα η Άννα, όταν ξεκίνησα ήταν ένα πρότυπο στα πράγματα που έκανε. Ας πούμε ότι ήμουν μια μικρή της θαυμάστρια. Είναι σαν να έρχεται ένα παιδί σήμερα και να θέλει να ακολουθήσει κάποια πράγματα, τα οποία ίσως θαυμάζει σε εμένα. Πόσο μπορείς να μαλώσεις αυτό το παιδί; Ίσα Ίσα αυτό σε κάνει να κολακεύεσαι περισσότερο. Δημιουργήθηκε όλο αυτό το πολύ μεγάλο πράγμα με μεγάλες ομάδες και κοινότητες που πίστευαν πως αν αγαπάς τη μία πρέπει να μισείς την άλλη και που νομίζω ότι ενδόμυχα θα ήθελαν να αγαπούν και τις δύο. Γιατί είδα πολύ κόσμο τελικά να απελευθερώνεται μετά από αυτό το ντουέτο. Φτου και ξελευτερία. Τόλμησαν επιτέλους να πουν “μου αρέσουν και οι δύο”. Πάντως με την Άννα αισθάνθηκα από το πρώτο λεπτό πάρα πολύ όμορφα και ήταν αυτό που έχω ξαναπεί. Σαν όλο αυτό το πράγμα, το οποίο υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια, μας έκανε να είμαστε γνώριμες από παλιά. Σαν να είχαμε σχέση. Σαν να ήμασταν δυο χαμένες αδερφές που ξαναβρέθηκαν.

Ας βάλουμε τη “διαφορετικότητα” στη συζήτηση μας.

Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να εκφράσω την ενόχλησή μου, που ακόμη και σήμερα τίθενται ζητήματα αποδοχής της διαφορετικότητας. Θα έπρεπε να τα έχουμε ξεπεράσει αυτά. Θα έπρεπε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν ήδη σε μια κοινωνία, που οποιαδήποτε ταυτότητα (σεξουαλική, φύλου ή όποια άλλη), οποιοδήποτε χαρακτηριστικό σου δεν θα σε προσδιορίζει. Συγγνώμη, δηλαδή, σε προσδιορίζει εσένα το ότι έχεις καστανά μάτια ή ξανθά μαλλιά; Όχι! Γιατί πρέπει όμως να σε προσδιορίζει, για παράδειγμα, το ότι είσαι γκέι; Εγώ είμαι 1.68. Είναι σαν να με βάζει κάποιος να απολογούμαι για το ύψος μου ή για τα κιλά μου. Είμαστε αυτοί που είμαστε και δεν επιδέχεται καμία διαπραγμάτευση ούτε συζήτηση ούτε τίποτα.

Θα ήθελα να μου διηγηθείς μια ιστορία σου, που να δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι αυτή τη διαφορετικότητα…

Όταν ο γιος μου ήταν γύρω στα 6, θυμάμαι κάποια στιγμή που αναρωτήθηκε για ένα φιλικό μας γκέι ζευγάρι, που είχε καιρό να δει μαζί. Συγκεκριμένα, με ρώτησε αν έχουν χωρίσει; Μου μίλησε με τέτοια φυσικότητα. Δεν πέρασε ποτέ από το στάδιο να χρειαστεί κάποιες επιπλέον εξηγήσεις για να καταλάβει. Μου άρεσε τόσο πολύ όταν το άκουσα αυτό, γιατί κατάλαβα πως στο παιδί μου δεν υπάρχουν ερωτηματικά. Αντιλαμβάνεται τη φυσικότητα του όλου θέματος. Το αναγνώρισα ως μια προσωπική μου νίκη ως μητέρα.

Σε νοιάζει αυτό; Να ενημερώνεις τα παιδιά σου γύρω από θέματα σεξουαλικότητας, διαφορετικότητας κλπ.;

Σαφώς. Δεν θέλω να μεγαλώσουν με ταμπού. Δεν θέλω να διαχωρίζουν τους ανθρώπους για το οτιδήποτε. Όπως, επίσης, δεν θέλω να αισθανθούν ενοχές σε περίπτωση που εμπίμπτουν και τα ίδια σε αυτό που ονομάζουμε διαφορετικότητα. Θέλω τα παιδιά μου να είναι ευτυχισμένα. Κι ευτυχισμένος είναι ένας άνθρωπος, όταν βρίσκει την ταυτότητά του και την αποδέχεται. Θα συμπορευόμουν μαζί τους στο οτιδήποτε.

Σου έχει τύχει να γνωρίσεις άτομο που είχε ομοφοβικές απόψεις;

Μου έχει τύχει και με ανθρώπους που μπορεί να γνωρίζεται κι εσείς οι ίδιοι. Ειδικά με ένα άτομο, που ήταν τόσο σοκαριστικό για μένα, γιατί τυχαίνει και να θεωρείται και gay idol, αν στέκει αυτός ο όρος. Είναι ένα πολύ προβεβλημένο άτομο, με το οποίο μιλούσαμε κάποια στιγμή στο σπίτι και έπαθα σοκ, όταν μου είπε πως «Προτιμώ ο γιος μου να μπλέξει με ναρκωτικά, παρά να γίνει πο@@@ης». Δεν μπορούσα να το πιστέψω αυτό που έφτασε στα αυτιά μου. Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας «Από τα ναρκωτικά μπορείς να απαλλαγείς». Φυσικά και διαπληκτιστήκαμε, αλλά μου είχε πέσει το σαγόνι

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Φοίβος Δεληβοριάς: "Είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι"


 Θέση στην υπόθεση Λιγνάδη πήρε ο Φοίβος Δεληβοριάς το πρωί της Τετάρτης (24/02), μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό" για τις κατηγορίες εις βάρος του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού για βιασμό κατά συρροή, αλλά και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, περί "επαγγελματιών ομοφυλόφιλων".

Ο γνωστός τραγουδοποιός ανέφερε πως οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια εκφράζουν τον Δημήτρη Λιγνάδη, εφόσον αποτελεί νομικό εκπρόσωπό του, τονίζοντας ότι και οι δύο μπερδεύουν την ομοφυλοφιλία με τα εγκλήματα της παιδεραστίας και του βιασμού.

"Ο κάθε δικηγόρος είναι αυτά που πιστεύει ο πελάτης του. Αυτά που είπε χτες ο κύριος Κούγιας είναι απόψεις του κ.Λιγνάδη. Τι μας είπε; Ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα, ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να πάει στο δικαστήριο να μαρτυρήσει. Ο κ. Λιγνάδης επιτρέπει να βγαίνει και να λέει τέτοια πράγματα. Ο δικηγόρος του -ο κύριος Λιγνάδης δηλαδή- μπερδεύει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα και με τον βιασμό που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φοίβος Δεληβοριάς και πρόσθεσε:

"Υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ο άνθρωπος που επελέγη από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί το ελληνικό θέατρο έχει αυτές τις απόψεις. Δεν ξέρουμε τι έχει κάνει ο κ. Λιγνάδης αλλά αυτό που έγινε χθες είναι ένα έγκλημα. Είναι ένας βιασμός της πραγματικότητας και των θυμάτων και των ανθρώπων που είναι να μιλήσουν. Ξέρουμε πολύ καλά γιατί επελέγη ο κ. Κούγιας και γιατί βγαίνει στα κανάλια. Το κάνει για να φοβηθούν οι άνθρωποι που μίλησαν κι αυτοί που ήθελαν να μιλήσουν, γιατί βλέπουν την εικόνα της κοινωνίας που εκπροσωπεί ο κ. Κούγιας. Μιας κοινωνίας που φτάνει να πει ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα".

"Ένα άλλο σκανδαλώδες θέμα είναι ότι ο κ. Λιγνάδης πολιτικοποιεί ο ίδιος την υπόθεση του. Δηλαδή λέει ότι είμαι εδώ επειδή υπάρχει μια σκευωρία εναντίον της κυβέρνησης. Αυτό είναι μεγάλο σκάνδαλο. Δεν είδα ακόμη κυβερνητικό στέλεχος να βγει να διαμαρτυρηθεί για αυτά που είπε ο κ. Κούγιας και που πιστεύει προφανώς ο κ. Λιγνάδης", συμπλήρωσε ο αγαπημένος καλλιτέχνης.

Τέλος, ο Φοίβος Δεληβοριάς εξέφρασε τη στήριξή του στα θύματα κακοποίησης και σε όσους θέλουν να μιλήσουν, ενώ υπογράμμισε πως μέχρι να τελειώσει η δίκη του κ. Λιγνάδη ο ίδιος θα δηλώνει "επαγγελματίας ομοφυλόφιλος" για συμπαράσταση.

"Ήθελα πάρα πολύ να πω εκ μέρους των φίλων μου ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας είναι μαζί με τους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν με μεγάλο σεβασμό. Είμαστε το πλευρό των θυμάτων, των ανθρώπων που κακοποιούνται εδώ και χρόνια. Μέχρι να τελειώσει αυτή η δίκη, εγώ θα δηλώνω "επαγγελματικά ομοφυλόφιλος" για να συμπαρασταθώ στα θύματα. Είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι από χτες. Άνοιξε ο ΚΑΔ, κολλούνται και ένσημα από ό,τι μαθαίνω, θα βοηθήσουμε να βολέψουμε πολλά παιδιά στο επάγγελμα", ανέφερε χαρακτηριστικά με τον αιχμηρό του τρόπο.

Μάλιστα, ο Φοίβος Δεληβοριάς άλλαξε και το πεδίο της επαγγελματικής του κατάστασης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, βάζοντας "επαγγελματίας ομοφυλόφιλος".

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Οι σπόντες του Κούγια για τον Λιγνάδη – Το μοντέλο, ο Gay και οι...επαγγελματίες


 Την απόφασή του να αναλάβει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη ανακοίνωσε με δήλωσή του ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας. Ο κ. Κούγιας μιλά για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωώτητας του πελάτη του και αναφέρεται στους μάρτυρες ως «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους».

Οι σπόντες του Κούγια για τον Λιγνάδη – Το μοντέλο, ο Gay και τα ψέματα

Ο φερόμενος ώς παιδεραστής θα παρουσιαστεί αύριο αυτοπροσώπως στις 12 το μεσημέρι στην 19η τακτική ανακρίτρια και πιθανότατα θα ζητήσει νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Ο κ. Λιγνάδης θα συνοδεύεται από τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια. Με μία δριμεία γραπτή δήλωση, ο γνωστός ποινικολόγος, τονίζει σε ανακοίνωση του σχετικά με την υπόθεση του Λιγνάδη, πως η δικογραφία «δεν περιέχει τίποτα από όσα έχω συνηθίσει σχεδόν πέντε δεκαετίες να διαπιστώνω ότι υπάρχουν, όταν ενεργοποιούνται διαδικασίες, όπως αυτές που ενεργοποιήθηκαν αστραπιαίως εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη».

Ο δικηγόρος στην μακροσκελή του δήλωση εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αναλαμβάνει την υπεράσπισή του και αναφέρει ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωώτητας του πελάτη του. Μιλάει για χοντροκομμένα ψέμματα τα οποία περιέχονται στην δικογραφία από αναξιόπιστες όπως λέει προσωπικότητες. Ο κ. Κούγιας αναφέρεται ακόμα στους μάρτυρες ως «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους. Όσον δε αφορά την 40χρονη μάρτυρα αναφέρει ότι «η προσωπικότητα είναι γνωστή στο χώρο του θεάτρου, λεπτομέρειες της οποίας θα αναδείξουμε με το απολογητικό μας υπόμνημα και όσα θα απολογηθούμε στην κυρία Ανακριτή».

Πριν από λίγη ώρα έλαβα στα χέρια μου τα αντίγραφα της δικογραφίας, η οποία σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Αθηνών εις βάρος του κορυφαίου ηθοποιού, σκηνοθέτη και πρώην διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος, κυρίου Δημήτρη Λιγνάδη.

Ανέμενα ότι το περιεχόμενο της δικογραφίας θα είχε αποδεικτικά στοιχεία που θα δικαιολογούσαν την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή εις βάρος του, καθώς και της εκδόσεως εντάλματος συλλήψεως, διαδικαστική πράξη, η οποία προβλέπεται για ακραίες περιπτώσεις, όταν οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές πιθανολογούν δύο προϋποθέσεις:

1) η πρώτη είναι ο δράστης να κατηγορείται για μία παράνομη συμπεριφορά που γίνεται τώρα και

2) η δεύτερη να πιθανολογείται σφόδρα είτε η εξαφάνισή του είτε η αναχώρησή του στο εξωτερικό.

Με δυσάρεστη έκπληξή μου διαπίστωσα ότι η δικογραφία δεν περιέχει τίποτα από αυτά, που έχω συνηθίσει σχεδόν πέντε δεκαετίες να διαπιστώνω ότι υπάρχουν, όταν ενεργοποιούνται διαδικασίες, όπως αυτές που ενεργοποιήθηκαν αστραπιαίως εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη.

Στη δικογραφία υπάρχουν δύο μηνύσεις γραμμένες από δικηγόρους. Ο ένας μηνυτής ζει μόνιμα στη Σουηδία και ο άλλος δηλώνει ότι ήταν μοντέλο, οι οποίοι μάλιστα στην ουσία δεν περιγράφουν τίποτα εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη και μόλις διαβάσεις αυτά που περιγράφουν, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες.  Όσον αφορά τους δήθεν μάρτυρες που δήθεν επιβεβαιώνουν γεγονότα, πρόκειται για «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους, και μία κυρία 40 ετών, η οποία ομολογεί ότι ήταν αθεράπευτα ερωτευμένη και είχε σεξουαλική σχέση με τον κύριο Λιγνάδη, ενώ ήταν δεσμευμένη, και της οποίας η προσωπικότητα είναι γνωστή στο χώρο του θεάτρου, λεπτομέρειες της οποίας θα αναδείξουμε με το απολογητικό μας υπόμνημα και όσα θα απολογηθούμε στην κυρία Ανακριτή. Σημειωτέον ότι όλοι οι δήθεν παθόντες και δήθεν βιασθέντες που καταθέτουν πριν την οιαδήποτε πράξη, την οποία δήθεν ονομάζουν βιασμό, είχαν δήθεν ερωτικές σχέσεις με τον κύριο Λιγνάδη επί μακρό χρονικό διάστημα. Εκπλήσσομαι πώς με αυτό το προανακριτικό και ανακριτικό υλικό παραβιάσθηκε τόσο ακραία το τεκμήριο αθωότητας εις βάρος του δυστυχούς σήμερα εντολέως μου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του, χωρίς να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον κύριο Εισαγγελέα και εξεδόθη ένταλμα συλλήψεως χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις και με μία εντελώς παράνομη διαδικασία. Είμαι σχεδόν πέντε δεκαετίες συνήγορος υπερασπίσεως, γνωρίζω ότι δυστυχώς πολλές φορές κατασκευάζονται  με σκοπιμότητα  ποινικές υποθέσεις, που τις περισσότερες φορές είναι το μέσο επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων (υπόθεση του αείμνηστου Βρέντζου τρεις ημέρες πριν τις εκλογές του 2004, υπόθεση Ριχάρδου παραμονές εκλογών του 2019 κ.ά) και θέλω να καταστήσω γνωστό σε όλους ότι αυτή η υπόθεση με αυτή τη νομική βαρβαρότητα εις βάρος Έλληνα πολίτη έχει στόχο την κυρία Μενδώνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια Υπουργός για την απεμπλοκή της τεράστιας επενδύσεως στο Ελληνικό, ώστε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι των δήθεν αρχαιολογικών ευρημάτων και να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτή η τεράστια επένδυση. Αυτονόητο είναι ότι αποδέχομαι την εντολή του κυρίου Δημήτρη Λιγνάδη να είμαι συνήγορός του και εύχομαι η κυρία 19η Τακτική Ανακριτής και η κυρία ή ο κύριος Εισαγγελέας που θα γνωμοδοτήσει, να έχουν το σθένος να αντέξουν σε αυτή την πρωτοφανή, απάνθρωπη και κόντρα στις συνθήκες της δίκαιης δίκης επίθεση εις βάρος του εντολέως μου και να μη γίνουν υποχείρια ταπεινών πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Αύριο θα παρουσιαστούμε με τον κύριο Λιγνάδη στις 12 το μεσημέρι ενώπιον της κυρίας  Ανακριτού και θα ζητήσω αναβολή της απολογίας του για την Πέμπτη 25.2.2021, ώστε να μου δοθεί ο χρόνος μαζί με τους συνεργάτες μου να προετοιμάσουμε ένα επαρκές απολογητικό υπόμνημα.

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αλέξης Κούγιας

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: «Να σταματήσει τώρα ο ρατσισμός»

 


 Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, Δούκας του Κέιμπριτζ, πρόεδρος επίσης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ζήτησε να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις απέναντι στους ποδοσφαιριστές. Ο  επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μάρκους Ράσφορντ ήταν ο τελευταίος παίκτης, που υπέστη ρατσιστική επίθεση το Σάββατο. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, έγραψε: «Η ρατσιστική κακοποίηση, είτε στο γήπεδο, στις εξέδρες, είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι απεχθής και πρέπει να σταματήσει τώρα.

    Όλοι έχουμε την ευθύνη να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου ο ρατσισμός δεν θα γίνεται ανεκτός και εκείνοι που επιλέγουν να εξαπλώσουν το μίσος πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Αυτή η ευθύνη επεκτείνεται στις πλατφόρμες όπου πραγματοποιείται τώρα μεγάλο μέρος αυτής της δραστηριότητας. Επαινώ όλους αυτούς τους παίκτες, τους φιλάθλους, τους συλλόγους και τους οργανισμούς που συνεχίζουν να φωνάζουν και να καταδικάζουν αυτήν την κακοποίηση.» 

    Ο Ράσφορντ χαρακτήρισε την ρατσιστική συμπεριφορά ως τη στιγμή που «η ανθρωπότητα και τα κοινωνικά μέσα είναι στα χειρότερα τους». Ο 22χρονος, ο οποίος βραβεύτηκε για την εργασία του για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, δέχθηκε πολλά ρατσιστικά μηνύματα στο Instagram το Σάββατο, μετά την ισοπαλία 0-0 της Γιουνάιτεντ με την Αρσεναλ στο Λονδίνο. «Είμαι μαύρος και ζω κάθε μέρα περήφανος που είμαι. Κανείς, δε θα με κάνει να νιώσω διαφορετικά» έγραψε στο twitter.
 

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Σάλος για το gay φιλί του Μέμου Μπεγνή με συμπρωταγωνιστή του - Τι απαντά ο σκηνοθέτης

 


Στο ΡΙΚ μέσα από τη σειρά "Το Μυστικό της Πεταλούδας" προβλήθηκε gay φιλί με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις οι οποίες εστιάζουν στο κατά πόσο ήταν αναγκαία η προβολή ενός φιλιού μεταξύ δύο αντρών.

Στη σκηνή, στην οποία ο Μέμος Μπεγνής και Νίκος Γκέλιας δίνουν ένα φιλί για τη σειρά προκάλεσε αντιδράσεις με το σχόλιο μίας τηλεθεάτριας, που θεώρησε την ύπαρξη της συγκεκριμένης σκηνής περιττή να ωθήσει τον σκηνοθέτη, Σταύρο Ποταμάρη, στο να πάρει θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σταύρος Ποταμάρης, λοιπόν, υπερασπίστηκε δημοσίως την επιλογή του απαντώντας άμεσα και με ευγένεια στο σχόλιο της τηλεθεάτριας κάτω από το trailer της σειράς στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

Η ενόχληση της τηλεθεάτριας

Η ενοχλημένη τηλεθεάτρια έγραψε τα εξής: "Θα μπορούσατε να αφήσετε πίσω τη σκηνή με τους ομοφυλόφιλους. Είπαμε ο κάθε ένας κάνει ό,τι θέλει στο κρεβάτι του αλλά από κρατικό κανάλι δεν θα έπρεπε να το δούμε αφού καταλάβαμε πιο πριν τη συμβαίνει με αυτούς τους δύο. Έπρεπε να δούμε και την πράξη;"

Η απάντηση του Σταύρου Ποταμάρη: "Αγαπητή Κυρία ΧΧΧΧ, σας απαντώ σαν σκηνοθέτης της σειράς! Αρχικά σας ευχαριστώ για την αγάπη προς την σειρά! Όσον αφορά την "πράξη" που λέτε ότι είδατε δεν ήταν τίποτε παραπάνω από μια πράξη αγάπης. Τίποτα χυδαίο και τίποτα προσβλητικό! Σε ένα κόσμο που μέρα με την μέρα ξεχνάει να αγαπάει και να νοιάζεται, δύο άνθρωποι με μια "πράξη" εξέφρασαν ένα συναίσθημα!

Σε ένα επεισόδιο που κυριαρχούσε η αγάπη, προσπαθήσαμε να βάλουμε μια πινελιά Αγάπης ακόμα, να φωτίσουμε και να δείξουμε ότι σεβόμαστε το δικαίωμα όλων στην αγάπη! Έχετε απόλυτο δίκαιο ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει στο κρεβάτι του, γι’ αυτό και δεν μπήκαμε στο κρεβάτι κανενός! Μπήκαμε στις καρδιές δύο ανθρώπων, που τυγχάνει εδώ να είναι ένας Στέφανος και ένας Νικόλας! Ας σεβαστούμε το δικαίωμα του κάθε συνανθρώπου μας στην ελεύθερη επιλογή συντρόφου! Αυτό μόνο κάναμε, και τιμή μας που το κρατικό κανάλι έπραξε με αξιοπρέπεια και σεβασμό στη προβολή αυτής της "πράξης”!

Και μεταξύ μας, η συγκίνηση την ώρα που η Εύα αγκάλιαζε τον Μιχάλη της και του ζητούσε συγνώμη στη παραλία στο χθεσινό επεισόδιο, ήταν νομίζω μεγαλύτερο γεγονός για να χαλάσει η όποια επιτυχία της σειράς! Είμαι σίγουρος ότι τώρα ίσως αγαπήσατε λίγο περισσότερο την Πεταλούδα… Γιατί τολμάει χωρίς να προκαλεί, μας ταρακουνάει χωρίς να προσβάλει, μα πάνω απ’ όλα μάς συγκινεί κάθε φορά με τη δύναμη της Αγάπης! Φιλικά Σταύρος".

Το πρώτο gay φιλί της Κυπριακής τηλεόρασης

Τη σκηνή με το γκέι φιλί των πρωταγωνιστών της σειράς "Καταιγίδα". Η εν λόγω σειρά, που είχε προβληθεί στην Κύπρο το 2015.

Σε ένα από τα επεισόδια υπήρχε μια σκηνή στην οποία, όπως ανέφερε το δελτίο τύπου που είχε εκδοθεί πριν την προβολή της σειράς στην Κύπρο, "ο Αλέξης, αποφασίζει να ενδώσει στη πολιορκία του Πάρη και να δοκιμάσει τον ομοφυλοφιλικό έρωτα". Στην εν λόγω σκηνή, δυο αγόρια έδιναν φιλί στο στόμα, κάτι που τόσο στην Κύπρο το 2015 που προβλήθηκε η σειρά όσο και στην Ελλάδα λογοκρίθηκε και επιλέχθηκε να μην προβληθεί.

Ένας εκ των ηθοποιών της συγκεκριμένης σκηνής, ο Ανδρέας Φυλακτού όταν "κόπηκε" η σκηνή στην Κύπρο έδωσε στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο απόσπασμα κι έγραψε: "Ένας ηθοποιός κάθε φορά που έχει μια πρόκληση έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του και κάποιες φορές με τους γύρω. Δίνει μια μάχη και παλεύει με τα όρια του για να πραγματώσει αυτό που του ανατέθηκε. Επειδή λοιπόν κάτι τέτοιες κινήσεις λογοκρισίας προσβάλουν τον επαγγελματισμό μου και τη δουλειά μου την οποία σέβομαι και απαιτώ να σέβονται και οι υπόλοιποι, και επειδή η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης είναι μια από τις "αρχές" αυτού του τόπου που δεν λαμβάνω υπόψιν, σας παραθέτω το πλάνο που δεν θα δείτε στους τηλεοπτικούς σας δεκτές! Απολαύστε υπεύθυνα".

Το πρώτο gay φιλί που είδαμε στην Ελλάδα

Στην εκπομπή "Πάμε Δανάη" μίλησε και ο ηθοποιός Κώστας Κάππας μεταξύ άλλων μίλησε και για το περιβόητο gay φιλί που είχε δώσει το 2003 στην σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη "Κλείσε τα μάτια" με τον Περικλή Ασημακόπουλο και που τον έκανε ευρέως γνωστό και σόκαρε το ΕΣΡ με αποτέλεσμα να επιβάλλει πρόστιμο στο σίριαλ.

"Μέχρι και στο BBC παίξαμε ότι φάγαμε πρόστιμο για αυτόν τον λόγο. Στην αρχή δεν με έβλεπα, έβγαινα έξω όταν έπαιζε η σειρά γιατί ήταν η αρχή τότε και όλα στην αρχή σαν ηθοποιό σου κλωτσάνε. Νομίζω ότι ήταν κορυφαία σειρά. Τσαντίστηκα πάρα πολύ με πολλά πράγματα κι ένα από αυτά ήταν με τους δημοσιογράφους που εστίαζαν σε άλλα πράγματα. Αυτό εστίαζε στην φιλία. Δεν θυμάμαι άλλο σίριαλ όπου ο ένας φίλος να πεθαίνει για τον άλλον ή που αναδεικνυόταν το bullying που έτρωγα από τον πατέρα μου. Το σενάριο ήταν πολύ μπροστά κι είχε πολύ χιούμορ. Τώρα το είδα ξανά και πραγματικά λέω τι ωραία και πως ένα παιδί τότε είχε το μυαλό κι ήταν τόσο ταλαντούχο για να το κάνει αυτό; Μου έκανε φοβερή εντύπωση. Τότε δεν υπήρχαν τα σocial media και θα γινόταν viral. Έκανε μεγάλη τηλεθέαση και μαζεύονταν στα σπίτια 10 άτομα για να το δούνε.

Δεν το φοβήθηκα το φιλί αλλά κάνω ωχ Χριστόφορε τι να κάνω; Μην μου το κάνεις αυτό. Όχι ότι είχα πρόβλημα για το φιλί αλλά καταλάβαινα τον παλμό της κοινωνίας. Αν συνέβαινε τώρα δεν θα ήταν το ίδιο σοκαριστικό αλλά σίγουρα θα υπήρχαν αντιδράσεις. Φαντάζομαι τι θα γινόταν στα social media. Μας έπαιρναν τότε τα δελτία ειδήσεων για να μιλήσουμε για το φιλί κι ο Χρήστος Λούλης απαντούσε τότε σαν να το έκανε ο ίδιος."

00:00
00:01

Πηγή: reporter.com.cy.