Menu

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Αυτοκτόνησε στην φυλακή Νεοναζί που βασάνιζε γκέι άνδρες σε βίντεο που έγιναν viral


 Ο Μαξίμ Μαρτσινκέβιτς, ο 36χρονος νεοναζιστής ιδρυτής της Occupy Pedophilia, μιας φασιστικής ομάδας που βασάνιζε ομοφυλόφιλους εφήβους σε εκατοντάδες βίντεο, αυτοκτόνησε στην φυλακή, ενώ βρισκόταν με ποινή 10 ετών στη Σιβηρία, κατηγορούμενος για βιασμό, σύμφωνα στους Moscow Times.

Ακόμη, ήταν ιδρυτής της επίσης ρωσικής νεοναζιστικής ομάδας Format 18 (πουτο 18τεί συνολικά τρεις φορές για παρόμοια ρατσιστικά βίντεο. Μέσω της ομάδας πουλούσε βίντεο που έδειχναν να βασανίζει μετανάστες. 

Το 2013, ο Μαρτσινκέβιτς έγινε ευρέως γνωστός στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα για τα βίντεό του που σχετίζονταν με την Occupy Pedophilia, που χρησιμοποιούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δελεάζει γκέι άντρες με σεξ μόνο και μόνο για να τραβά βίντεο στα οποία τους βασάνιζε. 

Σε πολλά από τα βίντεό του, ο Μαρτσινκέβιτς και η ομάδα του έδερναν γκέι άνδρες, τους αφαιρούσαν τα εσώρουχα, τους ξύριζαν, τους ουρούσαν και τους ανάγκαζαν να αυτοεξευτελίζονται με βωμολοχίες και sex toys. Ισχυρίζονταν με καμάρι ότι είχαν καταφέρει να βασανίσουν περισσότερους από 1.500 άνδρες. Τα βίντεο κοινοποιούνταν σε όλα τα social media πολλοί νεοναζί εμπνεύστηκαν και άριχζαν να ιδρύουν διαδικτυακές ομάδες. Στο Facebook, μία από αυτές είχε 75.000 likes. 

Η ομάδα ισχυριζόταν ότι ο στόχος της είναι να τιμωρεί τους παιδόφιλους, εφόσον δεν το κάνει η αστυνομία. Στην ουσία, αυτό που έκαναν είναι να χειραγωγούν οι ίδιοι 15χρονα και μικρότερης ηλικίας γκέι αγόρια για τα εν λόγω βίντεο. 

Η αντι-ομοφυλοφιλική ομάδα του Μαρτσινκέβιτς και τα βίντεό της άρχισαν να εμφανίζονται στη Δύση την ίδια χρονιά που η ρωσική ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπέγραψε ένα εθνικό νόμο που ποινικοποιεί ως «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα». Στην πραγματικότητα, αν είσαι ομοφυλόφιλος στην Ρωσία, μπαίνεις φυλακή.

Τον Οκτώβριο του 2015, έξι από τα μέλη της ομάδας καταδικάστηκαν για διάφορες κατηγορίες, όπως βασανιστήρια, πρόκληση βλάβης και πρόκληση απειλών θανάτου, σύμφωνα με το LGBTQ Nation.

 

Πηγή: Newsweek

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Ρίκι Μάρτιν αποκαλύπτει: Τι σημαίνει να είσαι το gay icon της Λατινικής Αμερικής;


 Το 2010, ο τραγουδιστής από το Πουέρτο Ρίκο αποκάλυψε στους θαυμαστές του ότι είναι ομοφυλόφιλος. Σχεδόν 10 χρόνια αργότερα, ο Ρίκι Μάρτιν έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για βραβείο Emmy, για το ρόλο του στο «The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story».

Αυτή την άνοιξη, ο Μάρτιν -τώρα πατέρας τεσσάρων παιδιών με τον σύζυγό του, καλλιτέχνη Jwan Yosef- κυκλοφόρησε νέο δίσκο με τίτλο Pausa, το οποίο περιλαμβάνει συνεργασίες με τους Sting, Residente και Bad Bunny.

Έτσι, ο Λατίνος σταρ έδωσε στο περιοδικό Rolling Stone μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, που δεν παραλείπει τίποτα από την συναρπαστική ζωή του και αυτές ήταν οι σημαντικότερες δηλώσεις του.

Ρίκι Μάρτιν, φωτογράφηση για το Rolling Stone

Ρίκι Μάρτιν, φωτογράφηση για το Rolling Stone

Η ζωή πριν το coming out

«Κατά καιρούς είχα στιγμές ακραίας θετικότητας και άλλες φορές όχι τόσο θετικές στιγμές. Η ζωή ήταν λίγο έντονη εκείνη την εποχή. Όλα ήταν πραγματικά έντονα, αλλά μπορούσα να τα καταλάβω! Προέρχομαι από μια σχολή στρατιωτικής πειθαρχίας όσον αφορά την εκπαίδευση στη μουσική, το χορό και την υποκριτική. Έτσι, για μένα, ο λόγος που δεν το έκανα νωρίτερα ήταν κυρίως ότι δυσκολευόμουν να ανοιχτώ. Είναι κάτι που πρέπει να βγαίνει από μέσα μας. Κάθε φορά που κάποιος αναγκάζει κάποιον να κάνει coming out, αυτό που κάνει είναι να καταστρέφει τη φυσική ροή της αυτοανακάλυψης

Η σημασία του coming out

«Τις προάλλες διάβασα ένα άρθρο με έναν υπέροχο τίτλο που ξέρω ότι κάποιος εκεί έξω χρειάζεται να δει. Ο τίτλος έλεγε «Έκανα coming out. Και δεν έχω νιώσει πιο ευτυχισμένος». Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί ξέρω ότι σήμερα ένα παιδί κάπου στον κόσμο χρειάζεται να ακούσει αυτές τις λέξεις. Πολλοί άνθρωποι λένε ότι κουράζονται να μιλούν για το ίδιο πράγμα. Εγώ προσωπικά είχα κουραστεί να το κρύβω τόσα χρόνια. Και έπειτα είναι και η επίδραση που είχε αυτό σε άλλους ανθρώπους στην ίδια κατάσταση με εμένα. Είμαι χαρούμενος.»

Η υποψηφιότητα στα Emmys και η νέα καριέρα στην υποκριτική

«Καταρχάς, είμαι ευγνώμων στον Ράιαν Μέρφι, ο οποίος μου έδωσε την ελευθερία και την ευκαιρία να διηγηθώ την ιστορία του Βερσάτσε. Είναι μια τόσο σημαντική ιστορία… Και τώρα η ευθύνη μου μεγαλώνει. Και θα ήθελα, φυσικά, να ασχοληθώ περισσότερο με την υποκριτική. Ήρθε η ώρα να ανακαλύψω τον εαυτό μου σε αυτό, παρόλο που άρχισα να το κάνω από όταν ήμουν 12 ετών. Θέλω να κάνω πολλά – όχι μόνο μπροστά από την κάμερα, αλλά και πίσω από την κάμερα, αλλά και στο θέατρο. Είμαι ανοιχτός σε όλα.»

Ο νέος δίσκος που κυκλοφόρησε τον Μάιο

«Άρχισα να δουλεύω στη μουσική μου περίπου πριν από εννέα μήνες. Στο μυαλό μου, το άλμπουμ επρόκειτο να ονομαστεί Movimiento, που σημαίνει κίνηση. Αλλά με όλη αυτή την κατάσταση με την πανδημία, απλώς σκέφτηκα… Τα δεδομένα άλλαξαν. Ας το κάνουμε διαφορετικά. Το άλμπουμ περιλαμβάνει μουσική με ρυθμό, αλλά δεν θα έλεγα στους ανθρώπους να κινηθούν! Έτσι το ονόμασα Pausa.»

Η ζωή στην καραντίνα

«Πριν από αυτή την πανδημία, δεν είχα προβλήματα», αστειεύτηκε ο Ρίκι Μάρτιν. «Όταν μας έπληξε αυτή η πανδημία άρχισα να τρελαίνομαι! Βρισκόμαστε σε μια αυστηρή καραντίνα επειδή η μαμά μου είναι εδώ. Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα – νομίζω ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εμποδίσουμε τον ιό από το να κάνει περισσότερο κακό. Αλλά θεωρώ πως είμαι πολύ τυχερός. Είμαι σε ένα άνετο σπίτι όπου τα παιδιά μου μπορούν να παίξουν. Όποτε σκέφτομαι με λάθος τρόπο, κοιτάζω απλώς τα παιδιά μου, τον σύζυγό μου, τη μητέρα μου και σκέφτομαι πως «πρέπει να οργανωθούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSparkling city: Aυτό το Φθινόπωρο δες την πόλη μ’ άλλα μάτια

Η συμμετοχή του στις διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης του Πουέρτο Ρίκο

«Επέλεξα ένα διαφορετικό τρόπο. Αντί να βγω στους δρόμους, η διαμαρτυρία μου ήταν περισσότερο στο ίντερνετ, μιλώντας για πράγματα που με απασχολούσαν. Αλλά δεν ήξερα πόση δύναμη μπορεί να έχει η ενότητα των ανθρώπων στις πορείες αυτές. Εμείς, στο Πουέρτο Ρίκο, ήμασταν στους δρόμους, παίζαμε μουσική, χορεύαμε. Προσπαθούσαμε να απαλλαγούμε από τον θυμό μας, από την απογοήτευσή και την αβεβαιότητα μας μέσω της μουσικής. Ήταν πολύ ξεχωριστό. Αυτές είναι οι διαμαρτυρίες στο Πουέρτο Ρίκο. Διήρκεσαν για λίγο, αλλά καταφέραμε να ρίξουμε την κυβέρνησή μας. Η μαγεία της διαμαρτυρίας είναι πολύ σημαντική και πρέπει να γίνεται σεβαστή.»

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Harry Styles: Θα πρωταγωνιστήσει στη μεταφορά του ΛΟΑΤΚΙ μυθιστορήματος «My Policeman»;


 Ο Harry Styles και η βρετανίδα ηθοποιός Lily James βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να πρωταγωνιστήσουν στην κινηματογραφική διασκευή του ΛΟΑΤΚΙ μυθιστορήματος της συγγραφέας Bethan Roberts, «My Policeman, αναφέρει το ρεπορταζ της ιστοσελίδας Collider.

Αν τα δημοσιεύματα ισχύουν πρόκειται για τον δεύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο που κλείνει ο Harry Styles μέσα σε σχεδόν μια εβδομάδα, καθώς αναμένεται να αντικαταστήσει τον Shia LaBeouf στο ψυχολογικό θρίλερ της Olivia Wilde«Don’t Worry Darling» με συμπρωταγωνίστρια τη Florence Pugh.

svg%3E

Lily James

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το μυθιστόρημα τοποθετείτε στο Brighton της Αγγλίας τη δεκαετία του 1950, όπου μια νεαρή δασκάλα η Marion (την οποία πιθανώς θα ερμηνεύσει η Lily James) ερωτεύεται τον γοητευτικό αστυνομικό και αδερφό της φίλης της, Tom (τον οποίον πιθανώς θα ερμηνεύσει ο Harry Styles). Παράλληλα, όμως, ένας γκέι έφορος Μουσείου, ο Patrick, θα τραβήξει την προσοχή του Tom και θα τον μυήσει σε έναν ολοκαίνουριο, λαμπερό και εκλεπτυσμένο κόσμο.

Αν και ο Tom ελκύεται από τον Patrick, ωστόσο επιλέγει να παντρευτεί την Marion, θεωρώντας την ως μια ασφαλέστερη επιλογή για τον ίδιο, δεδομένων των συνθηκών της εποχής (η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη στο Ηνωμένο Βασίλειο). Αυτό που ακολουθεί είναι ένας παθιασμένος δεσμός και μια τρομερή εσωτερική πάλη, η οποία διαρκεί για περισσότερα από σαράντα χρόνια, αλλάζοντας τη ζωή και των τριών για πάντα. Ένα μυθιστόρημα εμπνευσμένο από τον μακροχρόνιο δεσμό του Άγγλου συγγραφέα E.M. Forster με τον παντρεμένο αστυνομικό Bob Buckingham.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDon’t Worry Darling: Ο Harry Styles στο νέο ψυχολογικό θρίλερ της Olivia Wilde

Άλλοι συντελεστές

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο καλοκαίρι, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη το όνομα του ηθοποιού που θα ερμηνεύσει τον Patrick. Τη σκηνοθεσία σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα αναλάβει ο βραβευμένος με Tony Michael Grandage, ενώ το διασκευασμένο σενάριο ο υποψήφιος για όσκαρ σεναριογράφος του «Philadelphia»Ron Nyswaner.

Πηγή: Collider

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

EE: Σχέδιο δράσης κατά του ρατσισμού - Δεν υπάρχει χώρος για ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΚΙ

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε σήμερα πως θα παρουσιάσει «ένα σχέδιο δράσης» κατά του ρατσισμού και των «εγκλημάτων μίσους, τα οποία βασίζονται στη φυλή, τη θρησκεία, το φύλο ή τη σεξουαλικότητα».
«Είναι καιρός πλέον να οικοδομήσουμε μια Ένωση αληθινά αντιρατσιστική --καταδικάζοντας τον ρατσισμό, αλλά και αναλαμβάνοντας δράσεις», υπογράμμισε κατά την ετήσια ομιλία της για την Κατάσταση της Ένωσης, την οποία εκφώνησε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν καταφέρθηκε εναντίον των ομοφοβικών πολιτικών της εθνικιστικής κυβέρνησης στη Βαρσοβία λέγοντας πως στην ΕΕ «δεν υπάρχει χώρος» για περιφέρειες όπως αυτές της Πολωνίας που ανακηρύχθηκαν σε «ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΚΙ».
«Οι ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΚΙ είναι ζώνες χωρίς ανθρωπιά. Και δεν έχουν χώρο στην (Ευρωπαϊκή) Ένωσή μας», τόνισε προσθέτοντας πως «παραβιάσεις του κράτους δικαίου δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές».
Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας δήλωσε πως μια πόλη που έχασε τη χρηματοδότηση της ΕΕ επειδή ανακηρύχθηκε σε ζώνη ελεύθερη από τη «ΛΟΑΤΚΙ ιδεολογία», θα λάβει κυβερνητική οικονομική στήριξη.
Η φον ντερ Λάιεν δήλωσε πως η Κομισιόν θα παρουσιάσει σύντομα «μια στρατηγική για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ» στην ΕΕ, ενώ θα ασκήσει επίσης πίεση για την αμοιβαία αναγνώριση των οικογενειακών σχέσεων στην Ένωση.
«Αν είσαι συγγενής σε μια χώρα, είσαι συγγενής σε κάθε χώρα», υπογράμμισε.
Αυτή τη στιγμή, ορισμένες χώρες της ΕΕ αναγνωρίζουν τον γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου και την ιδιότητα του γονέα για τα πρόσωπα αυτά, αλλά άλλες όχι.
«Το να είσαι ο εαυτός σου δεν είναι θέμα ιδεολογίας. Είναι η ταυτότητά σου. Και κανένας δεν θα μπορέσει ποτέ να σου την πάρει», υπογράμμισε η Γερμανίδα πρόεδρος της Κομισιόν.
Η φον ντερ Λάιεν δήλωσε ακόμη πως οι χώρες της ΕΕ πρέπει να είναι ταχύτερες στην εξωτερική πολιτική τους όταν πρόκειται να υποστηρίξουν διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας στη Λευκορωσία ή να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στη Ρωσία και την Τουρκία.
«Γιατί απλές δηλώσεις για τις αξίες της ΕΕ καθυστερούν, αμβλύνονται ή εξαρτώνται από άλλα κίνητρα;», ρώτησε. «Όταν κράτη μέλη λένε πως η Ευρώπη είναι υπερβολικά αργή, τους λέω, φανείτε θαρραλέοι και κινηθείτε τελικά προς τις ψηφοφορίες με αυξημένη πλειοψηφία», δήλωσε αναφερόμενη στο μπλοκάρισμα αποφάσεων οι οποίες σήμερα πρέπει να λαμβάνονται με ομοφωνία από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

Ο εθνικισμός των εμβολίων

Εξάλλου, μπροστά στον άγριο παγκόσμιο ανταγωνισμό για την αναζήτηση ενός εμβολίου, προειδοποίησε πως «ο εθνικισμός των εμβολίων θέτει ζωές σε κίνδυνο».
«Οφείλουμε να φροντίσουμε ώστε οι ευρωπαίοι πολίτες και οι πολίτες ολόκληρου του κόσμου να έχουν πρόσβαση (στο μελλοντικό εμβόλιο). Κανένας ανάμεσά μας δεν θα είναι ασφαλής όσο δεν θα είμαστε όλοι ασφαλείς», τόνισε.

Το Brexit

Όσον αφορά το μέτωπο του Brexit και καθώς οι σχέσεις με το Λονδίνο εντείνονται, η φον ντερ Λάιεν προειδοποίησε: η συμφωνία, η οποία σφραγίζει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου και υπογράφηκε τον Ιανουάριο, δεν μπορεί να τροποποιηθεί μονομερώς.
«Είναι ένα ζήτημα δικαίου, εμπιστοσύνης και καλής πίστης... Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο κάθε ισχυρής σύμπραξης», τόνισε, την ώρα που το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε ένα νομοσχέδιο το οποίο αναθεωρεί εν μέρει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της συμφωνίας αποχώρησης και ενώ οι προοπτικές για μια συντεταγμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου μειώνονται.

Η μετανάστευση

Σχετικά με το εξαιρετικά ευαίσθητο για την ΕΕ ζήτημα της μετανάστευσης, η φον ντερ Λάιεν, η οποία πρόκειται να παρουσιάσει στις 23 Σεπτεμβρίου μια πολυαναμενόμενη μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, δήλωσε πως η πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας υπενθυμίζει «οδυνηρά πως η Ευρώπη οφείλει να δρα με ενότητα».
«Καθώς εντείνουμε τις προσπάθειές μας (σε ευρωπαϊκό επίπεδο), αναμένουμε και από όλα τα κράτη μέλη να εντείνουν κι αυτά τις προσπάθειές τους», δήλωσε, καθώς στο παρελθόν ορισμένες χώρες της ανατολικής Ευρώπης είχαν αρνηθεί να υποδεχθούν αιτούντες άσυλο.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΔΙΚΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

 Για την Παρασκευή το πρωΐ είναι προγραμματισμένη η δίκη για την υπόθεση ξυλοδαρμ


ού της τρανσέξουαλ ακτιβίστριας Ήβης Καίσερλη που σημειώθηκε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια στα Χανιά - Συγκέντρωση συμπαράστασης στα Δικαστήρι
α.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων αναμένεται να καθίσουν μεθαύριο Παρασκευή δύο άνδρες, οι οποίοι πριν από περίπου τέσσερα χρόνια ξυλοκόπησαν άγρια την Ήβη Καίσερλη στην παλιά πόλη των Χανίων.

Το θύμα είχε αντιδράσει στα χλευαστικά σχόλια των κατηγορούμενων, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να της επιτεθούν και να την χτυπήσουν σοβαρά στο κεφάλι.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2016 κοντά στα Νεώρια. Οι φερόμενοι δράστες εγκατέλειψαν το θύμα τους αιμόφυρτο στο έδαφος και τράπηκαν σε φυγή. Ωστόσο, τελικά εντοπίστηκαν και παραπέμφθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Και οι δύο δράστες κατηγορούνται για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.

Συγκέντρωση συμπαράστασης

Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί έξω από τα Δικαστήρια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήταν μια απρόκλητη ρατσιστική και τρανσφοβική επίθεση που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία ωστόσο δεν έχει καταλογιστεί ρατσιστικό κίνητρο στους δύο δράστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από την δολοφονική, τρανσφοβική επίθεση που δέχτηκε η Ήβη Καίσερλη το πρωί της 10ης Ιουνίου του 2016 κοντά στα Νεώρια, στην παλιά πόλη των Χανίων. Καλούμε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια να συμμετάσχει στην κινητοποίηση αλληλεγγύης προς την Ήβη την Παρασκευή 25/9 στις 9πμ, ημέρα όπου εκδικάζεται η υπόθεση της επίθεσης εναντίον της.

Ήταν μια απρόκλητη ρατσιστική και τρανσφοβική επίθεση που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την Ήβη. Παρόλαυτα δεν έχει καταλογιστεί ρατσιστικό κίνητρο στους δύο δράστες που αναγνωρίστηκαν από εργαζόμενη του καταστήματος όπου έγινε η επίθεση. Η μόνη κατηγορία που σχηματίστηκε εις βάρος των δραστών και με την οποία είχαν παραπεμφθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ήταν «απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού».

Πρόκειται για ένα κρούσμα σεξιστικής διάκρισης λόγω ταυτότητας φύλου, που δεν πρέπει να περάσει. Ο ηθικός αυτουργός των ρατσιστικών και σεξιστικών επιθέσεων που πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα είναι η πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Που με τις αποφάσεις και το παράδειγμα της κάνει πλάτες στους φασίστες, με την κλιμάκωση της ρατσιστικής επίθεσης κατά των προσφύγων, τη σοβινιστική εκστρατεία για τις ΑΟΖ στο Αιγαίο, την ένταση της πολιτικής “νόμου και τάξης”, τις εφόδους των ΜΑΤ του Χρυσοχοϊδη στις καταλήψεις και του νόμου που βγάζει παράνομες τις απεργίες και τους κοινωνικούς αγώνες.

Αυτές είναι κεντρικές επιλογές που άνοιξαν και το δρόμο στην εισαγγελική πρόταση απαλλαγής της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτές οι πολιτικές είναι που «δίνουν το πράσινο φώς» σε κάθε σεξιστή να σπέρνει το δηλητήριο του και να πραγματοποιεί δολοφονικές επιθέσεις σε άτομα που το φύλο τους δεν ακολουθεί το κυρίαρχο πρότυπο. Από τον δεξιό περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστα που σε εκδήλωση για την υποδοχή του 2020, έκανε λεκτική σεξιστική επίθεση σε βάρος των εργαζόμενων γυναικών της περιφέρειας, μέχρι την επίθεση στη δημοσιογράφο της Εργατικής Αλληλεγγύης Αφροδίτη Φράγκου στον τόπο της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου από έναν από τους δράστες της δολοφονίας του, τον Δεκέμβριο του 2019.

Δεν θα αφήσουμε τους δρόμους των Χανίων να μολυνθούν από το δηλητήριο του σεξισμού, του ρατσισμού, της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας. Όπως παλεύουμε για την καταδίκη των νεοναζί στην επερχόμενη δίκη στις 7 Οκτωβρίου, όπως παλεύουμε μαζί με τα αδέρφια μας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις, ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, έτσι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων για δικαιοσύνη και ελευθερία.

Η δικαιοσύνη για τη δολοφονική επίθεση στην Ήβη όπως και για τη δολοφονία του Ζακ είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης. Η ομοφοβία και η τρανσφοβία είναι εργαλεία του συστήματος που θέλει να μας διαιρέσει και να μας τσακίσει όταν αγωνιζόμαστε. Δε θέλουμε να ξαναθρηνήσουμε θύματα κι ο μόνος τρόπος είναι να παλέψουμε απέναντι σ’ αυτή τη βαρβαρότητα.

Απαιτούμε:

  1. Καταδίκη των δύο δραστών της δολοφονικής επίθεσης στην Ήβη Καίσερλη.
  2. Αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου που οδήγησε στην επίθεση

Συνεχίζουμε διεκδικώντας και στα Χανιά την οργάνωση αντιφασιστικής απεργίας στις 7 Οκτωβρίου απαιτώντας την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής με μια απόφαση σταθμό! Η θέση των φασιστών δολοφόνων είναι μόνο στη φυλακή! Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί δολοφόνοι και όσοι πραγματοποιούν σεξιστικές, ομοφοβικές και τρανσφοβικές επιθέσεις».

Επηρεάζει τις αγορές των Κυπρίων το αν είναι straight ή gay;

Μπορεί εκ πρώτης η απάντηση να μοιάζει εύκολη ίσως και αυτονόητη για κάποιους, είναι, όμως, τέτοια; Σε μία εποχή που όλα αλλάζουν ραγδαία και μεταβάλλονται προωθώντας την εξατομίκευση σε όλα τα επίπεδα, από την πληροφόρηση έως και τα προϊόντα που αγοράζουμε, ο σεξουαλικός προσανατολισμός μπορεί να επηρεάσει τις αγορές που κάνουμε;
Απάντηση στο ερώτημα επιδιώκει να δώσει ο μεταπτυχιακός φοιτητής στον κλάδο του Digital Marketing, Χρύσανθος Κωνσταντινίδης*, μέσα από ένα ενδιαφέρον ερωτηματολόγιο το οποίο προσπαθεί να «ανακαλύψει» το κατά πόσο ο Κύπριος καταναλωτής βασίσει τις επιλογές των αγορών του, ανάλογα του σεξουαλικού προσανατολισμού του.
«Η έρευνα μου αφορά τις αγοραστικές συνήθειες των Κυπρίων καταναλωτών στο διαδίκτυο και το κατά πόσο αυτές διαφοροποιούνται βάσει των σεξουαλικών προτιμήσεων. Πιο συγκεκριμένα προσπαθώ να εντοπίσω εάν ο σεξουαλικός προσανατολισμός επηρεάζει τις αγοραστικές μας επιλογές, τα χρήματα που δαπανώνται σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπηρεσιών και προϊόντων και το κατά πόσο οι διαφορές αυτές (εάν υπάρχουν) είναι έντονες ή σε μικρή κλίμακα», σημειώνει ο Χρύσανθος στο ενημερωτικό του γράμμα.
Όπως εξηγεί ο Χρύσανθος, αυτά τα ερωτήματα προκύπτουν κυρίως λόγω της ευκολίας που έχουμε στην εποχή μας, για ψώνια από το σπίτι, μέσα από το κινητό, το laptop ή το tablet μας, χωρίς να απαιτείται η φυσική μας παρουσία σε κάποιο κατάστημα. Μια δυνατότητα που προσφέρει ανωνυμία και μυστικότητα, οπότε και προστασία από τη δημόσια έκθεση.
Η έρευνα δεν χρειάζεται περισσότερα από 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί, είναι εντελώς ανώνυμη και απευθύνεται σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου, ηλικίας 21 - 55 Ετών.
Εάν θέλετε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο πατήστε στο σύνδεσμο που ακολουθεί:
*Ο Χρύσανθος Κωνσταντινίδης κάνει το μεταπτυχιακό του στο University of West London

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Η τιμωρία των δραστών αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου

 Το αίτημα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του Ζ


ακ Κωστόπουλου παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Η απονομή δικαιοσύνης είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του Ζακ και αποτελεί χρέος όλων μας να απαιτήσουμε την τιμωρία των δραστών του αποτρόπαιου εκείνου εγκλήματος υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας σε αγώνα για οριστική εξάλειψη του σεξισμού και κάθε είδους διακρίσεων.

Να εκλείψει ο σεξισμός και κάθε είδους διακρίσεις

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου έχει ως εξής:

«Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, Ζακ Κωστόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας, το αίτημα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο.

Το αποτρόπαιο έγκλημα αυτό ανέδειξε πως οι αγώνες για ίσα δικαιώματα, για μια κοινωνία ανοιχτή που δεν θα ανέχεται τον σεξισμό και τις διακρίσεις, αλλά και για την εξάλειψη της πρακτικής της αυτοδικίας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα.

Η απονομή δικαιοσύνης συνιστά τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου. Είναι χρέος όλων μας να απαιτήσουμε την τιμωρία των δραστών αλλά και να αγωνιστούμε ώστε να εκλείψουν οριστικά και αμετάκλητα ο σεξισμός και κάθε είδους διακρίσεις».

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Επίθεση του Νίκου Κοκλώνη στον ΣΚΑΙ: «Προάγει την ομοφοβία


 Ο Νίκος Κοκλώνης με αφορμή το Big Brother εξαπέλυσε επίθεση για ομοφοβία στον ΣΚΑΙ.

Ευθεία επίθεση στον ΣΚΑΙ για το Big Brother εξαπέλυσε ο Νίκος Κοκλώνης.

Αφορμή για το σχόλιο του παρουσιαστή του Open ήταν η ατάκα του Αντώνη στην πρεμιέρα του οτι δεν θα έκανε παρέα με gay, την ώρα που μέσα στο παιχνίδι είναι δύο ομοφυλόφιλοι. 

«Το δικαίωμα επιλογής συντρόφου ειναι κατοχυρωμένο θεσμικά. Όπως και το δικαίωμα να δεις η Οχι ενα προϊόν στην τηλεόραση Επισης. Αυτο που ξεπερνά κάθε όριο επιλογής και πατάει στα όρια της ασυδοσίας και της υποκρισίας ειναι ένας σταθμός σοβαρός να προάγει την ομοφοβία», έγραψε χαρακτηριστικά στο social media.

Φυσικά η ανάρτησή του δεν πέρασε απαρατήρητη και σχολιάστηκε από την εκπομπή «Καλοκαίρι Not» του Open, ενώ όπως μπορείτε να δείτε του απάντησε και η Ελένη Χατζίδου.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Πάπας Φραγκίσκος σε γονείς ΛΟΑΤΚΙ: Ο Θεός αγαπά τα παιδιά σας όπως είναι

Α


 γαπώ τα παιδιά σας όπως είναι επειδή είναι παιδιά του Θεού» ήταν το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου σε συνάντηση που είχε με γονείς παιδιών ΛΟΑΤΚΙ.

«Ο Θεός αγαπά τα παιδιά σας όπως είναι» και «η εκκλησία αγαπά τα παιδιά σας όπως είναι επειδή είναι παιδιά του Θεού» ήταν τα λόγια του ποντίφικα.

Οι γονείς είναι μέλη του ιταλικού συλλόγου Tenda di Gionata, που ιδρύθηκε το 2018 με στόχο την υποδοχή και παροχή ενημέρωσης και πόρων σε LGBT Χριστιανούς και τις οικογένειές τους.

Η Μάρα Γκράσι, αντιπρόεδρος του συλλόγου, με τον σύζυγό της, έδωσαν στον πάπα Φραγκίσκο ένα βιβλίο με τίτλο «Genitori Fortunati» (Ευτυχισμένοι Γονείς).

Πρόκειται για έναν βιβλίο το οποίο καταγράφει τις εμπειρίες αυτών των γονιών με την εκκλησία, που ήταν κάθε άλλο παρά εύκολες, και την έκκλησή τους για αποδοχή καθώς τις περισσότερες φορές θεωρούνται «ανεπιθύμητοι» από τις εκκλησιαστικές κοινότητες.

«Να χτίσουμε μια γέφυρα με την εκκλησία»

«Θέλουμε να χτίσουμε μια γέφυρα με την εκκλησία ώστε να αλλάξει ο τρόπος που βλέπει τα παιδιά μας και να πάψει πλέον να τα αποκλείει αλλά να καλωσορίζει» είπε στον Πάπα κατά μια σύντομη συνομιλία που είχαν.

Ακούγοντας προσεκτικά τα λεγόμενά της, ο Ποντίφικας την διαβεβαίωσε πως «η εκκλησία δεν τα αποκλείει επειδή τα αγαπά βαθιά».

Η Μάρα Γκράσι, που είναι Καθολική, είναι μια μητέρα τεσσάρων παιδιών.

«Για χρόνια ήμουν τυφλή»

Το μεγαλύτερο παιδί της έχει ηλικία 40 ετών και είναι γκέι. Η Γκράσι είπε στη La Repubblica πως «για πολλά χρόνια ήμουν σαν τυφλή. Όταν έμαθα πως ο γιος μου είναι ομοφυλόφιλος, υπέφερα πολύ επειδή οι κανόνες της εκκλησίας με έκαναν να σκεφτώ πως εξαιρείται από την αγάπη του Θεού. Κανείς δεν με βοήθησε».

Ωστόσο πρόσθεσε πως τα πράγματα άλλαξαν όταν σε μια λειτουργία γνώρισε και άλλους γονείς με γκέι παιδιά όπως εκείνη, που την έφεραν σε επαφή με έναν ιερέα, ο οποίος την βοήθησε να καταλάβει πως «η πίστη και η ομοφυλοφιλία δεν είναι σε διαμάχη και πως ο Θεός αγαπά τον γιο μου όπως είναι».

Επίσης δήλωσε πως είναι μητέρα ενός γιου γκέι «ο οποίος εγκατέλειψε την εκκλησία επειδή δεν ένιωθε ευπρόσδεκτος λόγω της διαφορετικότητάς του», εξηγώντας πως χάρη στον γιο της, κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα, φτάνοντας πλέον να νιώθει «ευτυχισμένος γονιός».

«Ο πάπας Φραγκίσκος διαβεβαίωσε εμένα και άλλους γονείς που ήταν παρόντες πως «ο Θεός αγαπά τα παιδιά μας επειδή είναι όλα παιδιά του Θεού»», είπε η ίδια, προσθέτοντας πως την καθησύχασε επίσης ότι «η εκκλησία αγαπά τα παιδιά μας όπως είναι».

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

CINEMA: DIVOS ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΩΜΩΔΙΑΣ- 2020

Ο Ricky Redmond είναι ένας έφηβος θρύλος που ενεργεί - τουλάχιστον στο μυαλό του (και φυσικά η μητέρα του). Είναι πεπεισμένος ότι είναι παπούτσι για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ανώτερης χρονιάς του. Δηλαδή, έως ότου ο Josh Kelly, ο παίκτης του μπέιζμπολ του σχολείου, εκπλήσσει όλους και ακροάσεις. Τα νύχια βγαίνουν καθώς ακολουθεί μια φαύλη μάχη για το προσκήνιο.
With English Subtitles Here OR Here OR Here