Menu

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Transgender Youtuber αποφασίζει να κάνει ένα πείραμα με τους straight άντρες

Η Nikita Drugan είναι διάσημη Youtuber και πλέον επιχειρηματίας, αφού έχει κυκλοφορήσει τη δική της σειρά με καλλυντικά, ενώ είναι επίσης γνωστό ότι είναι transgender. Κοιτώντας την όμως και αν δεν την γνωρίζεις από τα social media, ούτε που θα σου περάσει από το μυαλό η περίπτωση ότι αυτή γεννήθηκε αγόρι. Γνωρίζοντας λοιπόν αυτό, η ίδια αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα με straight άντρες και να καταγράψει τις αντιδράσεις τους όταν θα τους αποκάλυπτε την πραγματική της ταυτότητα. Το πως το πήραν εκείνοι, μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Γκέι, στρέιτ, μπάι, συντηρητικοί, φτωχοί, πλούσιοι, εναλλακτικοί, σνομπ, ντροπαλοί, αγχώδεις

Αγαπητή α, μπα έχω μπερδευτεί, η εφηβική μου παρέα αποτελούνταν από όμορφες κοπέλες, είχαμε το ίδιο Χιούμορ, παρόμοιες συνήθειες , μεγαλώσαμε μαζί κατά καταπιούν τρόπο, περνούσαμε πραγματικά παρά πολύ ωραία και με είχαν σε μεγάλη εκτίμηση, με θαύμαζαν και με θεωρούσαν πανέξυπνη. Η παρέα αυτή διαλύθηκε, κάποιες απομακρύνθηκαν από μένα, από κάποιες απομακρύνθηκα εγώ επειδή δεν μου είχαν φερθεί σωστά. Όταν μπήκα στην σχολή σιγά σιγά άρχισα να κάνω με διαφορά άτομα παρέα και πλέον 3 χρόνια μετά συνειδητοποίησα ότι είμαστε όλοι τόσο διαφορετικοί, συγκρίνοντας με το τότε, εκτός από το γεγονός ότι έχω και αγόρια φίλους, γενικά δεν μοιάζουμε καθόλου, φοράνε όλοι τελείως διαφορετικά ρούχα, ή τουλάχιστον εγώ αισθάνομαι ότι δεν μοιάζω καθόλου μαζί τους, έχουμε διαφορετικό τρόπο σκέψεις, πως βλέπουμε κοινωνικά πολιτικά ζητήματα, γκει, στρειτ, μπάι, συντηρητικοί, φτωχοί, μεσαία, πλούσιοι, εναλλακτικοί, σνομπ, ντροπαλοί, αγχώδεις, σε σχέση, άβγαλτοι, από όλα, και το λατρεύω τόσο πολύ αυτό, αγαπώ την διαφορετικότητα, γιατί πέρα από το ενδιαφέρον για το καινούριο σε αυτήν την τόσο διαφορετική παρέα, αισθάνομαι τόσο μοναδική, και μου αρέσει που είμαι μοναδική, αλλά δεν θεωρούμε τέλεια, γιατι στο μυαλό του καθένα είναι διαφορετικό το τέλειο και κάποιοι/ες είναι καλύτεροι από μένα σε κάποιους τομείς φανερά. Παρόλο που μου αρέσει που αισθάνομαι άνετα και μοναδική λοιπόν, μου λείπει παρά πολύ το «σαπορτ» που είχα παλιά, ότι πίστευαν τόσο πολύ σε μένα και με βοηθούσαν να πετύχω πολλά πράγματα, αφού μου δημιουργούσαν καλή ψυχολογία. Στην καινούργια παρέα όχι μόνο δεν πιστεύουν σε μένα, αλλά υπάρχουν φορές που με υποτιμάμε κιόλας κάποια άτομα. Έχω μπερδευτεί με το αν θέλω/πρέπει/αξίζει να είμαι σε αυτήν την παρέα. Όταν ρωτάω το εαυτό μου, η απάντηση είναι ξεκάθαρη, θέλω πολύ να ειμαι σε αυτήν την παρέα, προσπάθησα να κόψω τα άτομα που με υποτιμάνε, αλλά δεν γίνεται γιατί κάνουν παρέα με άτομα δεν θέλω να χάσω και έχουν και καλά στοιχεία, όποτε θα πρέπει με κάποιον τρόπο να σταματήσω να επηρεάζομαι και δεν ξέρω πως.
Μπερδεμένη
Δεν πρέπει να θέλεις, ούτε πρέπει, ούτε αξίζει να έχεις φίλους που δεν πιστεύουν σε σένα. Η διαφορετικότητα είναι ωραία όταν είσαι πρωθυπουργός, ίσως, ή πρόεδρος ΜΚΟ, ίσως, αλλά όταν είσαι σε μια παρέα, χρειάζεται σύμπνοια σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Όταν λέω «χρειάζεται», εννοώ πώς δεν καταλαβαίνω πώς συνυπάρχεις συναισθηματικά με ανθρώπους που διαφωνείς στα πάντα. Εντάξει, να δεχτούμε ότι υπάρχουν πολλών ειδών άνθρωποι και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνυπάρχουμε, αυτό λέγεται κοινωνία. Αλλά γιατί πρέπει να προσπαθείς να τους κάνεις φίλους σου; Φίλο σου μπορείς να κάνεις όποιον επιλέξεις, και όποιον σε επιλέξει, επειδή έχει προκύψει μια ψυχική σύνδεση. Αυτή είναι η μαγεία.
Όλοι οι άνθρωποι έχουν ΚΑΙ καλά στοιχεία, αυτός δεν είναι λόγος για να τους έχεις στη ζωή σου. Μια παρέα που δέχεται μερικά μέλη να υποτιμούνται συστηματικά από άλλα μέλη, δε λέγεται παρέα. Δεν είναι φιλία αυτό. Η υποστήριξη που σου λείπει είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να ψάξεις. Αν θέλεις τυχαίους που σου τη λένε στα καλά καθούμενα, μπες στο φέις.
Δεν γίνεται να σταματήσεις να επηρεάζεσαι από την υποτίμηση. Αυτό που γίνεται, και πρέπει να κάνεις, είναι να μην έχεις στη ζωή σου ανθρώπους που σε υποτιμούν. lifo.gr

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Συνέδριο «δικαιώματα και εκπαίδευση: Ξενοφοβία, Ομοφοβία, Σχολική Βία»

 Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρεία διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, του Δήμου Ιωαννιτών και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ιωαννίνων, το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης με θέμα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Εκπαίδευση: Ξενοφοβία, Ομοφοβία, Σχολική Βία, Ενιαία Εκπαίδευση 2-4 Οκτωβρίου 2020 στο Συνεδριακό Κέντρο Κάρολος Παπούλιας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την αίθουσα τελετών Γεώργιος Μυλωνάς. 
Σκοπός του Συνεδρίου αποτελεί η ανάδειξη τόσο των διαστάσεων όσο και τρόπων αντιμετώπισης σύγχρονων κοινωνικών θεμάτων που παρατηρούνται στο σχολείο και την κοινωνία και απασχολούν εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και γενικότερα την κοινωνία, όπως η ξενοφοβία, η ομοφοβία, η σχολική βία και η ενιαία εκπαίδευση. Ημερομηνία/Ώρα: 02/10/2020 - 04/10/2020 18:00​Τοποθεσία: Συνεδριακό Κέντρο Κάρολος Παπούλιας και Αίθουσα Τελετών Θεόδωρος Μυλωνάς

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

“Νομίζω πώς ήρθε η στιγμή να πω στον κόσμο ότι είμαι γκέι”

Ο Dennis Del Valle είναι ένας επαγγελματίας βολεϊμπολίστας από το Πουέρτο Ρίκο. Αυτή την περίοδο διαγωνίζεται στην Ελβετία. Ο Del Valle αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του.
Μιλώντας στο 24 Hours, δήλωσε πως στόχος του ήταν να δείξει ότι οι γκέι αθλητές μπορούν να παίξουν σε μεγάλες ομάδες.
“Τώρα είναι η στιγμή να μιλήσω“, τόνισε ο Del Valle. “Να πω στον κόσμο πως είμαι γκέι. Υπάρχουν πολλοί νέοι αθλητές που ζουν στην ντουλάπα. Γι΄αυτό και θέλω να τους πω, να του δείξω ότι έχω μια επιτυχημένη καριέρα ως γκέι. Ελπίζω πως αυτό θα τους κάνει να αναρωτηθούν ‘γιατί όχι κι εγώ;’. Ίσως να μπορέσω αν αλλάξω τη ζωή κάποιου. Ίσως τα λόγια μου να βοηθήσουν κάποιον να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να αισθανθεί ασφάλεια και να μην σταματήσει να παίζει εξ αιτίας του φόβου της απόρριψης.”
Ο Del Valle αυτή την περίοδο παίζει σε μια ελβετική ομάδα ενώ έχει βραβευτεί δύο φορές ως ο καλύτερος αθλητής στη χώρα. Πρόκειται για τον πρώτο ανοιχτά γκέι αθλητή που διαγωνίζεται σε μεγάλη ομάδα στην Ελβετία.
Σχετικά με την αντίδραση των συμπαικτών του ο Del Valle δηλώνει μετανιωμένος που δεν το έκανε νωρίτερα, αν και είχε κάνει κάποιες συζητήσεις με ένα μέλος της ομάδας.
“Δεν ήθελα να σπάσω τη χημεία της ομάδας. Να γίνουν τα πράγματα περίεργα στα αποδυτήρια για κάποιους, να φαντάζονται πράγματα εξ αιτίας της ομοφυλοφιλίας μου ή ό,τι/ Ευτυχώς έκανα λάθος κι όλα είναι μια χαρά”.

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

ΑΓΡΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ BULLYING ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΤΑ 20ΧΡΟΝΟΥ

Πάτρα: Νέο κρούσμα bullying - Έστειλαν 20χρονο στο νοσοκομείο Νέο περιστατικό bullying σημειώθηκε στην Πάτρα.
Σύμφωνα με τα αναφέρει τοπική εφημερίδα το περιστατικό σημειώθηκε στην παραλιακή των Βραχνείκων το βράδυ της Τετάρτης. Ομάδα εφτά με οχτώ αγοριών επιτέθηκαν σε έναν 20χρονο λέγοντας του σεξουαλικά υπονοούμενα.
Όταν ο 20χρονος αντέδρασε, τότε σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ένας από την παρέα τον πλησίασε και του έδωσε μπουνιά στο κεφάλι. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε απώλεια μνήμης από το χτύπημα και σπάσιμο στην κλείδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέα των νεαρών μεταφέρθηκε στο τμήμα, όμως, δεν υποβλήθηκε μήνυση από την πλευρά της οικογένειας και το περιστατικό καταγράφηκε ως ένας απλός καυγάς.
Πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες ο 20χρονος έχει δεχθεί μπούλινγκ και κατά το παρελθόν.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Γιατρομανωλάκης: Συζητούσαν αν ήμουν κατάλληλος, επειδή ήμουν εμφανώς γκέι-

Μια προσωπική ιστορία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας & Τρανσφοβίας μοιράστηκε μέσω Facebook ο γενικός γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης. Ο κ. Γιατρομανωλάκης μίλησε για ένα περιστατικό στην πρώτη του δουλειά στην Ελλάδα, όπου αμφισβητήθηκε το κατά πόσο ήταν κατάλληλος για τη διαχείριση μιας κρίσης επειδή ήταν «εμφανώς γκέι». «Πριν από αρκετά χρόνια, στην πρώτη μου δουλειά στην Ελλάδα μετά την Αμερική, είχα κατά λάθος μάθει ότι υπήρχε μια εσωτερική συζήτηση για το κατά πόσον μπορούσα να αναλάβω τη διαχείριση μίας κρίσης, όχι λόγω απειρίας ή ικανοτήτων αλλά επειδή ήμουν εμφανώς (συγκρατήστε αυτή τη λέξη) gay. Δεν μου έδωσαν το project τότε», εξιστορεί ο κ. Γιατρομανωλάκης. «Κάποια χρόνια μετά, μοιράστηκα με ανθρώπους που είναι στην πολιτική την επιθυμία μου να ασχοληθώ κι εγώ ενεργά και ζήτησα τη γνώμη και τη συμβουλή τους. 
Μου απάντησαν ότι θα ήμουν πολύ καλός αλλά προφανώς θα έπρεπε να περιοριστώ σε συμβουλευτικούς ρόλους στο παρασκήνιο. "Σε φαντάζεσαι να μπαίνεις μέσα στα καφενεία να μιλάς με τον κόσμο;" είχαν αναρωτηθεί φωναχτά και συνέχισαν λέγοντας "Εδώ είναι Ελλάδα"», αναφέρει ο γενικός γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού. «Προφανώς το είχα εσωτερικεύσει αυτό. Κάθε φορά που γνώριζα έναν άνθρωπο σε ένα επαγγελματικό ραντεβού αναρωτιόμουν αν έχει καταλάβει ότι είμαι gay και αν αυτό θα επηρεάσει την έκβαση των πραγμάτων. Θα πάρω τη δουλειά; Θα με εμπιστευτεί; Θα με πάρει στα σοβαρά; Παρόλα αυτά επέμεινα. Και ο καιρός πέρασε. Και κάποια πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Και σιγά σιγά βρέθηκαν άνθρωποι στον δρόμο μου που άρχισαν να συζητούν μαζί μου σε άλλη βάση», συνεχίζει. 17.5.2020 «Μας αφορά όλους»: Το μήνυμα της Σακελλαροπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας & Τρανσφοβίας «Εδώ είναι Ελλάδα λοιπόν. Και είμαστε στο 2020. Και η χώρα έχει γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας που βάζει στη σελίδα της το rainbow flag και μιλά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας.
 Και η χώρα έχει το πρώτο ανοιχτά gay Γενικό Γραμματέα, και άλλους ορατούς (συγκρατήστε και αυτή τη λέξη) ανοιχτά gay ανθρώπους στην ευρύτερη κυβέρνηση», αναφέρει. «Η ορατότητα είναι σημαντική. Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Και για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και για άλλες ομάδες ή μονάδες. Και δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορούν να κάνουν ή που επειδή είναι ΛΟΑΤΚΙ, ή επειδή είναι «εμφανώς» ΛΟΑΤΚΙ θα το κάνουν χειρότερα από κάποιο άλλο άτομο», υπογραμμίζει. «Κανένα άτομο δεν θα πρέπει να νιώθει ότι είναι αναγκασμένο να κρυφτεί για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και να αγχώνεται αν περνάει για gay ή straight. Και κανένα άτομο, ειδικά δε παιδί, δεν πρέπει να γίνεται bullied για αυτό που είναι. Και πιστέψτε με, το bullying έχει πολλές μορφές. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Αλλά η αρχή έχει γίνει», καταλήγει. Πηγή: www.lifo.gr

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Μήνυμα της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας

Μήνυμα κατά της ομοφοβίας και της προκατάληψης έστειλε η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό στο twitter. 
"Λέμε ΟΧΙ στην προκατάληψη. Λέμε ΟΧΙ στην ομοφοβία. Λέμε ΝΑΙ στην ισότητα. Λέμε ΝΑΙ στο δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Η Ελλάδα, που σήμερα έχει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", αναφέρεται.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά των διακρίσεων και της ομοφοβίας

Σαφή θέση κατά των διακρίσεων σε ομάδες ΛΟΑΤΚΙ η πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου σε ανάρτηση της, κατά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας.
«Οι διώξεις, οι διακρίσεις, η κοινωνική περιθωριοποίηση κατά των ΛΟΑΤΚΙ συνανθρώπων μας σε πολλές περιοχές του κόσμου είναι μια σκληρή, επίμονη πραγματικότητα. Πραγματικότητα που μας αφορά όλους, αφού πλήττει στον πυρήνα της την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συρρικνώνει την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν συχνά ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος τους και περιορισμούς στην πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας. 
Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, στέλνουμε και από την Αθήνα το μήνυμά μας. Καταδικάζουμε τις διακρίσεις, τη ρητορική μίσους, τη βία σε βάρος προσώπων λόγω ταυτότητας φύλου, γενετήσιου προσανατολισμού ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη έκφραση, την ασφάλεια, τον αυτοκαθορισμό και την ίση μεταχείριση».

Siberia and Him (2019) γιατί όλα αποκτούν νόημα

Ο αδύναμος αγρότης Sasha και ο αστυνομικός Dima έχουν μια έντονη σχέση. Είναι γαμπροί, ταξιδιώτες, και - κρυφά - εραστές. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους για να επισκεφθούν τη γιαγιά της Σάσα, εκφωνούνται αλήθειες, η οικειότητα χτίζεται και η αυθεντικότητα αμφισβητείται. Αν και μπορεί να απέχουν πολύ από τα μάτια της καταπιεστικής κοινωνίας τους, η σχέση τους κινείται σε ένα επικίνδυνο γκρεμό. 
Επιλεγμένο και υποστηριζόμενο από το IFP Filmmaker Lab και προορίζεται να προκαλέσει τόσο τα μαγευτικά τοπία του BROKEBACK MOUNTAIN όσο και την τραγωδία ενός μυθιστορήματος Dostoevsky, το ευοίωνο ντεμπούτο του Viatcheslav Kopturevskiy είναι μια ελλειπτική και πολύ απαραίτητη εξέταση της εσωτερικής ομοφοβίας, της καταστολής και της ταυτότητας σε ένα. απομακρυσμένη πόλη της Σιβηρίας.
With English Subtitles Here OR Here OR:

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Άννα Κουρουπού σε Kυριάκο: “Ξεχάσατε τις εργάτριες του σεξ, λιμοκτονούμε ήδη”

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό απευθύνει μίας τρανς γυναίκα, εργαζόμενη στο χώρο του σεξ τα τελευταία 40 χρόνια και υπεύθυνη του φορέα πρόληψης και ενδυνάμωσης εργαζόμενων στο σεξ “Red Umbrella Αthens” (RUA), η Άννα Κουρουπού.
Η Α. Κουρουπού, όπως και όλοι όσοι εργάζονται στο χώρο του σεξ, έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Στην επιστολή της λοιπόν κάνει λόγο για πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης, η οποία αντιμετωπίζει τους εργαζομένους στο κλάδο της ως παράνομους, παρ’ όλο που πρόκειται για ένα άκρως νόμιμο επάγγελμα και δεν τους παραχώρησε κάποιο επίδομα.
Δείτε αναλυτικά την επιστολή της:
κ. Πρωθυπουργέ,ονομάζομαι Άννα Κουρουπού,ειμαι τρανς γυναίκα και βιοπορίζομαι επι 40 περίπου συναπτά έτη,ως εργαζόμενη στο χώρο του σεξ.
Μπορείτε κάλλιστα και εσείς να ρωτήσετε με “αφέλεια”,γιατί διάλεξα αυτό το επάγγελμα.
Λυπάμαι.Κουράστηκα να σας τα λέω τόσα χρόνια.Δεν έχει νόημα. Καμία σημασία.Τυπικό θα ειναι το ερώτημα,όπως και όλων αυτών που αντιπροσωπεύετε.
Κουράστηκα,ξαναλέω,να σας εξηγώ τα αυτονόητα! Δεν με ενδιαφέρει πλέον να σας πείσω για τίποτα.
κ. Πρωθυπουργέ,ότι έχω εισπράξει τόσες δεκαετίες απο τις εκάστοτε κυβερνήσεις και κυρίως απο τον δικός σας θεσμό,απο αυτόν το θώκο που ανεβοκαταβαίνετε οι ίδιοι και οι ίδιοι,ειναι απαξίωση,καταστολή,νταβατζιλίκι με τις ίδιες “αξιώσεις ενός σωματέμπορα”,ταπείνωση,εξευτελισμό και μια βίαιη άρνηση για ότι δικαιούμαι ως πολίτης αυτής της χώρας.
Γι αυτό σας λέω,δεν προσπαθώ άλλο,δεν αντέχω να εξηγώ τι ειμαι και κυρίως …γιατί.
κ. Μητσοτάκη,τα γνωρίσματα που άρπαξα απ τους γονείς μου-δυο υπέροχοι άνθρωποι που μεγάλωσαν με πάρα πολλές στερήσεις 4 παιδιά- δεν με άφησαν να “λοξοδρομίσω” απο την πορεία μου,ως οντότητα,ως άνθρωπος,ως πολίτης μιας δημοκρατικής χώρας,που ειχα την ατυχία να γεννηθώ και να μεγαλώσω σε αυτή.
Εν ολίγοις,δεν οφείλω τίποτα στο “σπίτι” σας.Δεν χρωστάω τίποτα στο κράτος σας. Και την όποια καθυστερημένη οφειλή,την έδωσα στο ακέραιο,ως όφειλα και με τόκο.
Σε αντίθεση με εσάς, μου χρωστάτε.
Εκατοντάδες νύχτες που κλέψατε απ τη ζωή μου σε βρώμικα κελιά με απάνθρωπες συνθήκες,απο απάνθρωπους φύλακες της “τάξης”.
Πολλά,μα πάρα πολλά χρήματα,που με εξαναγκάζατε να πληρώνω για να εξαργυρώνω την εκάστοτε ποινή φυλάκισης απο ενα αδίκημα,που ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ μου δείξατε με τον χειρότερο τρόπο,πως μόνο αυτό μου αξίζει,μόνο γι αυτό ειμαι ικανή και όλοι σπρώχνατε όλο και πιο δυνατά.
ΟΧΙ,την ψυχική μου ισσοροπία δεν την απαιτώ απο εσάς.Γιατί απλά ειστε ανίκανος να δείτε τα αποτελέσματα των αποφάσεων σας.Δεν ειναι η δουλειά σας αυτή.
κ. Μητσοτάκη,στην τελευταία κρίση υγείας που χτύπησε όλο;;; τον πλανήτη και έφτασε και στη πόρτα μας,ήμουν ακόμη μια φορά υπόδειγμα πολίτη,πράτωντας ακριβώς ότι ζητήσατε είτε εθελούσια είτε θεσμικά,δια στόματος του κ. Τσιόδρα.
Ούτε τα δύο σκυλάκια που έχω δεν εκμεταλλεύτηκα,για να βρίσκω αφορμή να βγαίνω εξω απο το σπίτι μου.
Υπάκουσα,όπως εγω θεώρησα σωστό να κάνω,κάποιους που ξέρουν κάτι περισσότερο απο εμένα, στο θέμα αυτό.
Οι μόνες εξαιρέσεις,οι φορές που βγήκα με την ομάδα του Street Work Project της Θετικής Φωνής,προσφέροντας την όποια βοήθεια θεωρούσα οτι μπορώ να προσφέρω,σε ανθρώπους πιο ευάλωτους απο μένα.Κι όμως υπάρχουν.
Ναι κ. Μητσοτάκη.Έγινα και πάλι πρόβατο,βάζοντας υπεράνω του εγώ μου,τους ανθρώπους που αγαπώ και νοιάζομαι.
Την γ@μημένη ατομική μου ευθύνη,που μου πετάξατε στα μούτρα ενώ εσείς ο ίδιος δεν σεβαστήκατε καν τον εαυτό σας,τους ψηφοφόρους σας,τα παιδιά σας και κάνατε ακριβώς το αντίθετο με φιέστες και τιμητικές μαρμάρινες πλάκες χωρίς ΚΑΝΕΝΑ μέτρο ασφαλείας.
κ. Πρωθυπουργέ ειμαι πολύ θυμωμένη.
κ. Μητσοτάκη έχω απελπιστεί.
40 χρόνια-επαναλαμβάνω- ήμουν ακέραιη στις υποχρεώσεις μου απέναντι σας.Σε όλους σας.
Κι όμως ειμαι πιο μετέωρη απο ποτέ.
Δεν μπορώ να εργαστώ.Δεν με αφήνετε και καλά κάνετε.
Στη συγκεκριμένη εργασία-ίσως γνωρίζετε-πως το μέτρο της απόστασης,ακυρώνεται πάραυτα!
Δεν δικαιούμαι ΟΜΩΣ ούτε ενα ευρώ,ως βοήθημα,επίδομα-δώστε οτι όνομα θέλετε- παρότι η πορνεία,όπως την αναφέρει η νομοθεσία,ειναι ΝΟΜΙΜΗ στη χώρα μας και με τα τερτίπια σας τόσες δεκαετίες καθειστάται παράνομη με τη σφραγίδα σας.
Κ Πρωθυπουργέ.Σε λίγες μέρες θα πεινάσω.Οι λογαριασμοί συνεχίζουν “ως κανονικότητα” να έρχονται.Συνάδελφοι μου,λιμοκτονούν ήδη.
Αδιαφορείτε προκλητικά.Επιδεικτικά θα τόνιζα.
κ. Πρωθυπουργέ…κουράστηκα.Με κουράσατε.
Με διαλύετε κάθε μέρα και απο λίγο.Με τον ίδιο σαδισμό που αναφέρθηκα στις προηγούμενες αράδες μου.
Κοιτάξτε “παραδίπλα”.Μην κάνετε πως φοράτε παρωπίδες,γιατί δεν φοράτε.
Κάντε κάτι.Απαιτώ να με “δείτε” όπως με βλέπατε όταν μου αδειάζατε τις “πρόστυχες” τσέπες μου.
Με καμμία εκτίμηση
Άννα Κουρουπού

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Το ντοκιμαντέρ «Circus of Books» ρίχνει φως σε μια απίθανη ιστορία της γκέι πορνό βιομηχανίας

To 1976 ένα στρέιτ ζευγάρι, η Κάρεν και ο Μπάρι Μέισον, προσπαθούσαν να βρουν έναν τρόπο για να στηρίξουν οικονομικά την οικογένειά τους και γι’ αυτό αποφάσισαν να απαντήσουν σε μια αγγελία όπου ο Λάρι Φλίντ ζητούσε διανομείς για το περιοδικό του «Hustler». Αυτό τους οδήγησε - και για να μπορέσουν να μεγαλώσουν ταυτόχρονα τα πέντε παιδιά τους - να ανοίξουν το δικό τους γκέι πορνο μαγαζί, το Circus of Books, το οποίο έγινε ένα από τα μεγαλύτερους διανομείς γκέι πορνό στην δεκαετία του ’80.
circus of books 607 Οι Κάρεν και Μπάρι Μέισον.
Το ντοκιμαντέρ «Circus of Books», το οποίο σκηνοθέτησε μάλιστα η κόρη του ζευγαριού, Ρέιτσελ Μέισον, και σε παραγωγή του Ράιαν Μέρφι, έκανε την πρεμιέρα του πέρσι στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, παρουσιάζοντας όχι μόνο την ιστορία του σπουδαιότερου γκέι μαγαζιού στο Λος Αντζελες στα 80s, το οποίο μάλιστα κατάφερε να χτίσει την δική του πορνό αυτοκρατορία στην Αμερική, αλλά ταυτόχρονα δείχνοντας και το πώς επηρέασε τη γκέι κοινότητα παραμένοντας αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της ακόμα μέχρι και σήμερα. Η Μέισον παρουσιάζει επίσης και τους γονείς της, οι οποίοι προσπαθούσαν να κρατήσουν τις ισορροπίες ανάμεσα στην δουλειά και στην κοινωνική τους ζωή, κρατώντας μυστικό το τι έκαναν από τα παιδιά και τον περίγυρό τους για χρόνια.
Το τελευταίο μαγαζί «Circus of Books» έκλεισε τον Φλεβάρη του 2020, καθώς προσπαθούσε να παραμείνει ανοιχτό ειδικά και μετά την αύξηση της online πορνογραφίας τα τελευταία χρόνια. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο αποτίνει τον δικό του φόρο τιμής σε αυτό το μαγαζί θρύλο, θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 22 Απριλίου και μπορείτε να δείτε το πρώτο τρέιλερ παρακάτω.

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Χρήστος Δάντης: Ο καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος πρώτος βρίζει τις αδ...ές

Θέμα συζήτησης και έντονων αντιπαραθέσεων έχει γίνει τις τελευταίες μέρες ο Χρήστος Δάντης με αφορμή το νέο του τραγούδι με τίτλο «Δεν υπάρχει Θεός». Ο γνωστός τραγουδιστής -που είχε ξαναπροκαλέσει πριν από δύο χρόνια με το τραγούδι «κα@@@λα σε μισώ»- μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη και ξέσπασε για όλα όσα του καταλογίζουν. Τοποθετήθηκε δε μιλώντας για «ξερόλες» Έλληνες και «ξεπεσμένες λουλουδούδες».
«Είμαι ένας λαϊκός τραγουδιστής που τραγουδάει ροκ. Δεν ασχολήθηκα με το λαϊκό τραγούδι γιατί η εικόνα μου δεν ήταν συμβατή. Ο κόσμος στην Ελλάδα μένει στο περιτύλιγμα. Οι Έλληνες είναι ξερόλες και ακυρώνουν τους πάντες και τα πάντα. Ο καθένας έχει την ευκαιρία να κρίνει πίσω από ένα ψευδώνυμο. Ο καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος πρώτος σηκώνεται και βρίζει και λέει “αυτός είναι αδερφή”. Ο άνθρωπος που θέλει να βγει με φούστα και τακούνι στην πλατεία του χωριού του και δεν μπορεί να το κάνει, βρίζει τις αδ…ές. Έτσι είναι, είναι πραγματικά έτσι. Έκανα το ποστ στο Instagram γιατί φτάνεις σε ένα σημείο που λες “που είναι δύο μούρες να τις βαρέσω;”. Όταν εκφράζω τον θυμό μου αδιαφορώ για το πόσοι θα με στηρίξουν. Δεν υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέσαι “αν υπάρχει αυτός ο Θεός, που είναι; Δεν βλέπει τι συμβαίνει στον κόσμο;”. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε αυτό το ερωτηματικό, υπάρχεις; Κι αν υπάρχεις, που είσαι; Δεν περίμενα ότι θα ζήσουμε έναν πόλεμο χωρίς σφαίρες που θα μας κλείσει στα σπίτια», είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Δάντης.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Μάνος Παπαγιάννης : Θύελλα αντιδράσεων για το «gay meter» στο Instagram

Με μια μόνο του ανάρτηση στο Instagram, ο Μάνος Παπαγιάννης προκάλεσε αναβρασμό στους διαδικτυακούς του φίλους.
Ο ηθοποιός ως λάτρης των social media, σχεδόν καθημερινά μοιράζεται στιγμές της ζωής του με τους followers του. Αυτή τη φορά όμως κατάφερε να τους διχάσει.
Συγκεκριμένα, ο Μάνος Παπαγιάννης ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ ένα χιουμοριστικό βίντεο στο οποίο χρησιμοποίησε το «gay meter» (ένα από τα φίλτρα του Instagram) ώστε να μετρήσει πόσο… gay είναι και προκάλεσε κύμα αντιδράσεων.
Το αποτέλεσμα για τον ηθοποιό ήταν 93% και μόλις το είδε δεν έκρυψε την έκπληξή του κάνοντας πλάκα με τους διαδικτυακούς του φίλους. Η κίνηση αυτή φάνηκε πως ενόχλησε αρκετούς followers του, οι οποίοι τον χαρακτήρισαν ομοφοβικό. Ωστόσο, αρκετοί ήταν και εκείνοι που τον υπερασπίστηκαν και αναφέρθηκαν στην ιδιότητα του ηθοποιού.

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Σύζυγος Ντέμης Γεωργίου: «Μας απειλούν και μας αποκαλούν ανώμαλες»

 Η δήλωση της Κατερίνας Λένη -μια μέρα πριν αποχωρήσει από το διαγωνισμό- ότι η βίγκαν Ντέμη σηκώνεται μέσα στη νύχτα και τρώει σαλάμια και τυριά προκάλεσε την έντονη αντίδραση της συντρόφου της Άλκηστις Αλεξανδράκη. Ξεκαθάρισε πως στο σπίτι του ριάλιτι φρόντιζε η παραγωγή να υπάρχουν ειδικά αλλαντικά, τυριά, ακόμη και γάλατα για χορτοφάγους. 
Στη συνέχεια, η Άλκηστις έθιξε ένα πολύ σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζουν μαζί με τη Ντέμη από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο MasterChef 4. Συγκεκριμένα αποκάλυψε πως δέχονται απειλές στα social media, τις αποκαλούν ανώμαλες και τους εύχονται να κλείσει το μαγαζί που έχουν. «Λαμβάνουμε μηνύματα να κλείσει το μαγαζί μας, μάς αποκαλούν ανώμαλες. Έχουμε δεχτεί πάρα πολλές απειλές. Δεχόμαστε χιλιάδες αρνητικές κριτικές για το εστιατόριο. Για τον χαρακτήρα της ότι είναι απαίσιος, ότι είναι βρωμιάρα, ανώμαλη. Η Ελλάδα είναι ένα μικρό χωριό που δεν μπορείς να εκφράζεσαι ελεύθερα, δεν μπορείς να έχεις κάποιο χαρακτήρα, δεν μπορείς να έχεις διαφορετικότητα», είπε χαρακτηριστικά. 

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΙΜΑΜΗ ΠΟΥΒΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΟΥΣΙΑ ΛΟΑΤΚΙ




Ο Αλί Ερμπάς, ιμάμης και επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) στην Τουρκία, είναι γνωστός για τις συντηρητικές θέσεις του. Τη φήμη του επιβεβαίωσε όταν πριν λίγες ημέρες κατά την έναρξη του Ραμαζανιού δήλωσε ότι ο κορωνοϊός οφείλεται στους ομοφυλόφιλους και τους άτεκνους.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την οργή οργανώσεων υπεράσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων, νομικών αλλά και πολιτικών. Ο Ερμπάς άνοιξε την πόρτα στο μίσος και στις διακρίσεις, του επιρρίπτουν. Για τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης της χώρας απλά έκανε το καθήκον του. «Η αξιολόγηση έγινε σύμφωνα με το Ισλάμ και το κοράνι» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «είναι ολόσωστη».

Και δεν είναι μόνο αυτό. Τάχθηκε επανειλημμένα εναντίον του Δικηγορικού Συλλόγου της Άγκυρας που επέκρινε τις θέσεις του Ερμπάς, λέγοντας ότι η κριτική των νομικών δεν είναι τίποτα άλλο από μια επίθεση εναντίον του Ισλάμ και του τουρκικού κράτους. Για τον Δικηγορικό Σύλλογο οι θέσεις του Ερμπάς δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούν οργή. Στο παρελθόν είχε υπερασπιστεί παιδεραστές και μισογύνηδες.

Δικηγορικός σύλλογος Άγκυρας κατά Ερμπάς

Η θέση του δικηγορικού συλλόγου της Άγκυρας πυροδότησε μια συζήτηση γύρω από την ομοφυλοφιλία και το Ισλάμ. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά και οι οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος AKP κυκλοφόρησαν το hashtag ‘Ο Αλί Ερμπάς δεν είναι μόνος’. Ανάμεσα στους υποστηρικτές και ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου Προέδρου καθώς και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP Εμέρ Τσέλικ. Ο τελευταίος μάλιστα χαρακτήρισε την κριτική του δικηγορικού συλλόγου ως «φασιστική και αγενή». Ο Τσέλικ υπερασπίστηκε τον Αλί Εμπάς, λέγοντας πως ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη του. Λίγο μετά το tweet του δεν άργησε να αντιδράσει και η Εισαγγελία, η οποία διέταξε να γίνουν έρευνες εναντίον του Δικηγορικού Συλλόγου. Ο λόγος: «προσβολή θρησκευτικών αξιών, τις οποίες συμμερίζεται μεγάλη μερίδα του πληθυσμού».

Για την Ελιφκάν Ντεμιρτάς, δικηγόρος και ειδική σε θέματα δικαιωμάτων ομοφυλοφίλων οι έρευνες «δεν είναι παρά ένα θλιβερό παράδειγμα για το πόσο πολύ έχει εξαπλωθεί το μίσος». Σε αυτό τόνισε ότι δηλώσεις του τύπου ότι οι ομοφυλόφιλοι αποτελούν «σοβαρό κίνδυνο» μπορεί να οδηγήσουν σε πράξεις βίας μέσα στην κοινωνία. Πάρα πολλές οργανώσεις υπεράσπισης θεμελιωδών δικαιωμάτων τάχθηκαν υπέρ του δικηγορικού συλλόγου στην Άγκυρα.

Απαγόρευση παρελάσεων γκέι 

Η Φιράτ Σοϊλέ από τη συμβουλευτική υπηρεσία ΛΑΟΤ δεν διστάζει να πει ότι οι δηλώσεις του Ερμπάς «αποτελούν αδικήματα εναντίον του Συντάγματος». «Ο Ερμπάς παραβίασε το δικαίωμα της ειρηνικής συμβίωσης με το να θέσει τον εαυτό του πάνω από το Σύνταγμα. Διότι κάθε πολίτης σε μια κοινωνία είναι ίσος με τον άλλο» συμπληρώνει.

Η Φιράτ Σοϊλέ δεν διστάζει να πει ότι τέτοιες δηλώσεις δηλητηριάζουν το κλίμα στην κοινωνία σε τέτοιο βαθμό που δεν αποκλείονται τα λιντσαρίσματα.  Παρόμοιες δηλώσεις του 2015 οδήγησαν σε αντιπαραθέσεις μέσα στην κοινωνία.

Οι τουρκικές αρχές εδώ και χρόνια έχουν βάλει στο στόχαστρο το κίνημα ομοφυλοφίλων. Πέρυσι τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια γκέι παρέλασης στο Πέρα στην Κωνσταντινούπολη σημειώθηκαν επεισόδια με την αστυνομία. Η κινητοποίηση των αρχών ήταν τεράστια. Χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, λαστιχένιες σφαίρες και αντλίες νερού.

Το 2014 εγκρίθηκε παρέλαση γκέι στην Κωνσταντινούπολη. Ένα χρόνο πριν είχαν συμμετάσχει μάλιστα 100.000. Από τότε δεν έγινε άλλη παρέλαση διότι δεν εγκρίθηκε από τις αρχές.


Πηγή: DW - Χιλάλ Κοϊλού, Ντάνιελ Μπελούτ/ Επιμέλεια: Μαρία Ρηγούτσου


Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

ΛΟΑΤΚΙ Κομμουνιστές στην Τουρκία απαντούν σε κήρυγμα μίσους που ενοχοποιεί την ομοφυλοφιλία για την πανδημία

Σε ένα ομοφοβικό παραλήρημα επιδόθηκε στο κήρυγμά του την Παρασκευή ο Αλίς Ερμπάς, πρόεδρος Θρησ
κευτικών Υποθέσεων στην Τουρκία, κατηγόρησε ότι η ομοφυλοφιλία προκαλεί ασθένειες και τη μοιχεία ως το μεγαλύτερο αμάρτημα του Ισλάμ. Αντιδρώντας στη ρητορική μίσους, κομμουνιστές ΛΟΑΤΚΙ δημοσίευσαν μέσω του πόρταλ του TKP ανακοίνωση στην οποία καταδικάζουν την καλλιέργεια ρατσισμού και ομοφοβίας, όπως και την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη ζωή, την επιστήμη και το διαφωτισμό. Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:
Μαζί με την πανδημία κορονοϊού, όλη η ντροπή και η ατιμία του σημερινού κοινωνικού συστήματος έχουν αποκαλυφθεί. Καθώς η ευθραυστότητα και η αδυναμία του εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας έχουν καταστεί προφανή, γινόμαστε επίσης μάρτυρες πώς η εργατική τάξη αφήνεται χωρίς έλεος να πεθάνει.
Δεν είναι αυτό το μόνο θέμα ωστόσο. Η πανδημία έχει ενθαρρύνει όλες τις πτυχές των διακρίσεων που είναι ενσωματωμένες στο καπιταλιστικό σύστημα, όπως ο ρατσισμός, η ξενοφοβία κοκ. Διαβάζουμε νέα για την παρενόχληση προσφύγων και την ένταση της ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών και των παιδιών.
Και εντέλει για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε πως η ομοφοβική αντίδραση ποτέ δε χάνει μια ευκαιρία: Ο Αλί Ερμπάς, επικεφαλής της προεδρίας Θρησκευτικών Ζητημάτων, αναφέρθηκε στη “μοχθηρία της ομοφυλοφιλίας” στο κήρυγμα που διάβασε χθες. Επωφελούμενος από ευκαιρία της εθνικής κινητοποίησης κατά του κορονοϊού, πρόφερε κατάρες κατά των ΛΟΑΤΚΙ.
Είμαστε αρκετά εξοικειωμένοι με αυτές τις ομοφοβικές επιθέσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ που γίνονται σε κάθε δυνατή ευκαιρία. Επιπλέον, αυτός ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός δεν είναι μοναδικός και το ξέρουμε καλά κι αυτό. Παντού στον κόσμο, θρησκευτικοί φονταμενταλιστές εξακολουθούν να φέρνουν αντιεπιστημονικές εξηγήσεις για την πανδημία. Με αυτό τον τρόπο, στοχοποιούν τα άτομα που βλέπουν ως “απειλή” ενάντια στα συμφέροντά τους και το κοινωνικό σύστημα από το οποίο επωφελούνται. Για παράδειγμα, Αμερικανοί πάστορες τόλμησαν να ανακηρύξουν την πανδημία ως τιμωρία λόγω “διεμφυλικών παιδιών” και “των αμαρτιών των ΛΟΑΤΚΙ”. Σε μια εποχή που επιστήμονες από όλο τον κόσμο παλεύουν να βρουν θεραπεία και εμβόλιο, είναι προφανές πως δεν υπάρχει έδαφος για τέτοιες προτάσεις. Ο κύριος λόγος για τον οποίο μπορούν ακόμα να γίνονται τέτοιες δηλώσεις είναι ξεκάθαρο: Ο καπιταλισμός, ακόμα και στη διάρκεια της πανδημίας, νιώθει την ανάγκη να ναρκώνει τις μάζες με τη βοήθεια της αντίδρασης.
Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, που ήδη σε μεγάλο βαθμό αποκλείονται από τα συστήματα υγείας, στερούνται περαιτέρω τα βασικά τους δικαιώματα στη διάρκεια της πανδημίας. Επιπλέον, αυτές οι εχθρικές δηλώσεις θα συμβάλλουν σίγουρα στην επιδείνωση της κακομεταχείρισης των ΛΟΑΤΚΙ, που είναι ισότιμοι πολίτες της χώρας όπως και κάθε άλλος.
Είμαστε σίγουροι ότι η ανθρωπότητα θα ξεπεράσει αυτή την πανδημία. Ωστόσο, κάθε είδους “πανδημικός οπορτουνισμός”, ανάμεσά τους η φοβία στους ΛΟΑΤΚΙ δε θα ξεχαστούν ποτέ.
Εμείς, ως ισότιμοι πολίτες, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους στη ζωή, την επιστήμη και το διαφωτισμό!