Menu

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Tinder θα προειδοποιεί τους ΛΟΑΤΚΙ χρήστες όταν ταξιδεύουν σε χώρες με νόμους εναντίον τους

Η εφαρμογή γνωριμιών Tinder, που τα τελευταία χρόνια έχει όλο και μεγαλύτερη απήχηση τόσο στην straight όσο και στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, θα προστατεύει πια τους δεύτερους, όταν θα βρίσκονται σε κάποια από τις 70 χώρες του κόσμου όπου οι ομοφυλόφιλοι αντιμετωπίζουν ποινικές κυρώσεις.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία παρουσίασε την Τετάρτη το χαρακτηριστικό «Traveler Alert» (Προειδοποίηση Ταξιδιώτη), το οποίο ενημερώνει τον ταξιδιώτη για τους κινδύνους που εγκυμονούν για τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. 
«Με βάση τη γεωγραφική σας θέση, φαίνεται ότι βρίσκεστε σε μια περιοχή όπου η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα μπορεί να υποστεί κυρώσεις» αναφέρει η προειδοποίηση μετά την άφιξη στον συγκεκριμένο προορισμό. «Θέλουμε να διασκεδάσετε, αλλά η ασφάλειά σας είναι προτεραιότητά μας», συνεχίζει. «Να είστε προσεχτικοί όταν συναντάτε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε».

LE HUFFPOST

Μόλις λάβουν οι χρήστες την ειδοποίηση, έχουν την επιλογή να αποκρύψουν το προφίλ τους στη συγκεκριμένη τοποθεσία ή να συνεχίσουν να τη χρησιμοποιούν. Ακόμη και αν ένας χρήστης αποφασίσει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή, ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου θα κρύβονται μέχρι να εγκαταλείψουν την περιοχή. 
Η ειδοποίηση θα εμφανίζεται τόσο όταν οι χρήστες ταξιδεύουν στις εν λόγω περιοχές είτε όταν χρησιμοποιούν το “Tinder Passport”, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ταιριάζουν με τους ανθρώπους οπουδήποτε στον κόσμο. Ο στόχος είναι να προστατευθούν οι χρήστες τόσο από τις εκάστοτε νομοθεσίες όσο και από τα άτομα που τους έχουν στο στόχαστρο.
«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι θα πρέπει να μπορούν να αγαπούν αυτούς που θέλουν- και προσπαθούμε να το αντικατοπτρίσουμε αυτό σε ό, τι κάνουμε στο Tinder», δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος Έλι Σίντμαν.«Είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε χαρακτηριστικά που βοηθούν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να ταξιδεύει ασφαλής σε όλο τον κόσμο και να χρησιμοποιεί την εφαρμογή μας».
Παρά την αυξανόμενη αποδοχή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε αρκετά μέρη του κόσμου, τα μέλη της διατρέχουν σοβαρούς κινδύνους σε αρκετές χώρες . Οι πιθανές τιμωρίες ποικίλλουν, ενώ σε εννέα χώρες επιτρέπεται μέχρι και η θανατική ποινή στα ομόφυλα ζευγάρια.
Η νέα λειτουργία θα κυκλοφορήσει τόσο για τους χρήστες iOS όσο και για χρήστες Android τις επόμενες ημέρες. 
Πηγή: CBS 

Πρώην παίκτης του Power Of Love ξεκαθαρίζει: «Δεν είμαι gay! Δεν με ενοχλεί που με λένε..."

Ο Αλέξανδρος Νατσάκος, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στον περσινό κύκλο του «Power of Love» και ξεχώρισε για τα τατουάζ τα οποία στολίζουν μεγάλο μέρος του κορμιού του, είναι full in love. Ο 27χρονος έχει βρει τον έρωτα στο πρόσωπο της Κύπριας Παντελίτσας Παντελή, στιλίστριας και fashion editor της Μεγαλονήσου, η οποία μοιράζεται μαζί του την ίδια αγάπη για τα tattoos.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Down Town Κύπρου, ο Αλέξανδρος Νατσάκος μίλησε πρώτη φορά ανοιχτά για την σχέση τους, την απόσταση που τους χωρίζει, αλλά και την συγκατοίκηση που… ετοιμάζεται, ενώ ξεκαθάρισε αν τον ενοχλεί που τον αποκαλούν «gay icon».
Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα:
Πόσο καιρό έχεις σχέση;
Με την Παντελίτσα είμαστε μαζί επτά μήνες. Όλοι το ξέρουν πια ότι είμαστε μαζί. Τη σχέση μου τη δείχνω παντού – και στο Instagram. Κι ευτυχώς, αυτό κόβει τη φόρα σε όσες θέλουν κάτι άλλο από μένα και δεν είναι fans μου.
Μένετε μαζί;
Όχι, όχι. Αυτή είναι στην Κύπρο κι εγώ είμαι στο Ηράκλειο. Βέβαια, θα έρθει μόνιμα πια τον άλλο μήνα στο Ηράκλειο και θα μένουμε μαζί. Ξέρεις, οι ισορροπίες αλλάζουν, φίλε, με τη συγκατοίκηση. Πολλά ζευγάρια που είναι μαζί, ακόμη και χρόνια, όταν συγκατοικήσουν χωρίζουν.
Έχεις αυτόν τον φόβο;
Όχι, δεν πρόκειται να χωρίσω με την Παντελίτσα! Όταν πάω στην Κύπρο, αλλά κι όταν έρχεται αυτή εδώ στην Κρήτη, μένουμε μαζί και ταιριάζουμε σε όλα. Είναι δύσκολη η σχέση με απόσταση, αλλά είπαμε να το τολμήσουμε και να μείνουμε μαζί. Τώρα για γάμους και παιδιά, μη με ρωτήσεις, είναι νωρίς ακόμα! (γελάει).
Πολλοί σε αποκαλούν «gay icon». Αυτό σε ενοχλεί;
Δεν είμαι gay, έχω σχέση με την Παντελίτσα. Επίσης, δεν έχω κανένα θέμα με τους gay. Ακόμα και κάποιοι άντρες που με προσέγγισαν στο παρελθόν ερωτικά, στην πορεία τους έκανα φίλους μου. Είμαι ξεκάθαρος στις σεξουαλικές μου προτιμήσεις.
To «gay icon», όμως, έχει να κάνει με την εικόνα σου, όχι με τις σεξουαλικές σου επιλογές…
Ναι, τι να σου πω. Σε λίγο, ρε αδερφέ, θα μας χρεώνουν και τον αέρα που αναπνέουμε! (γελάμε).

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Αγρια ομοφοβική επίθεση στη Μύκονο

Οκτώ νεαροί χτύπησαν βάναυσα ένα ζευγάρι Ελβετών στα σοκάκια της Χώρας. Μάταια τα θύματα ζητούσαν βοήθεια από την Αστυνομία και τους περαστικούς. Εφυγαν και εξιστόρησαν το περιστατικό σε εφημερίδα της Ελβετίας.
Αβοήθητο απέναντι στην ομοφοβία και την αδιαφορία βρέθηκε τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας στη Χώρα της Μυκόνου ένα ζευγάρι Ελβετών ανδρών από τη Λωζάννη, οι οποίοι δέχτηκαν θρασύδειλη επίθεση από οκτώ νεαρούς άνδρες, που παραμένουν μέχρι σήμερα ασύλληπτοι.
Το περιστατικό αναδείχθηκε από συνέντευξη των θυμάτων –που ανέβασαν και σχετικές φωτογραφίες στο Instragram– στην ελβετική εφημερίδα «Le Temps», με αποτέλεσμα να πάρει διαστάσεις και να αναδημοσιευτεί σε Μέσα του εξωτερικού.
Ο Ντενί και ο Τεό, 45 και 39 χρόνων αντίστοιχα, βρίσκονταν σε διακοπές στη Μύκονο. Το νησί το είχαν επισκεφθεί άλλες τέσσερις φορές στα 12 χρόνια της σχέσης τους. Τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας, επέστρεφαν στο ξενοδοχείο τους στις 2.00 ύστερα από έξοδο στο «Jackie’O», γνωστό γκέι μπαρ του νησιού. Ξαφνικά, οκτώ άνδρες, μικρότεροι σε ηλικία και άγνωστοί τους, τους περικύκλωσαν απειλητικά και άρχισαν να κάνουν «θηλυπρεπείς» κινήσεις.
Το ζευγάρι πίστεψε αρχικά πως πρόκειται για μεθυσμένους που χόρευαν στους δρόμους. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, οι οκτώ άνδρες όρμησαν πάνω στο ζευγάρι και τους επιτέθηκαν με γροθιές και μπουνιές.
«Ολα έγιναν πολύ γρήγορα. Ενας από αυτούς με άρπαξε από τον λαιμό, σηκώθηκα, με χτύπησαν με μια πέτρα και έπεσα στο έδαφος. Ενιωθα ότι με χτυπούν όλοι μαζί. Φώναξα το όνομα του συντρόφου μου, νομίζοντας πως δεν του είχαν επιτεθεί. Οταν διαλύθηκαν, τον είδα με αίματα στο έδαφος», περιγράφει ο Τεό. Κατέληξαν με μία σπασμένη μύτη ο ένας, δύο δάχτυλα με εξάρθρωση, πολλά κοψίματα και μώλωπες, ακόμα και στο κεφάλι.
Εξίσου θλιβερό είναι και το γεγονός πως στη συνέχεια της επίθεσης αναζητούσαν επί ώρα βοήθεια στα σοκάκια της Χώρας, αλλά κανένας περαστικός δεν τους βοήθησε, ενώ μάταιη ήταν και η αναζήτηση αστυνομικού. Ενας τροχονόμος τούς είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
«Συναντήσαμε πολλούς ανθρώπους στους δρόμους και κανείς δεν μας ρώτησε τι πάθαμε», αναφέρει ο Ντενί. Στη συνέχεια πήγαν στο ξενοδοχείο τους για να καλέσουν ασθενοφόρο, χωρίς όμως να απαντήσει κανείς στην κλήση τους.
«Πήραμε ταξί για το Κέντρο Υγείας. Το νοσηλευτικό προσωπικό σοκαρίστηκε και κάλεσε την αστυνομία. Δύο αστυνομικοί άκουσαν την ιστορία μας και σοκαρίστηκαν επίσης από την άγρια επίθεση, αλλά δεν μας πήραν καταθέσεις. Είπαν πως υπήρχαν μόλις τέσσερις αστυνομικοί για να διασφαλίζουν την τάξη στο νησί» περιγράφουν οι δύο Ελβετοί.
Τελικά η αστυνομία τούς κάλεσε την επομένη. Αφού περίμεναν τις ιατρικές εξετάσεις, οι δύο Ελβετοί προτίμησαν να ξεκουραστούν και έφυγαν όπως είχαν προγραμματίσει, χωρίς να επιθυμούν να μπλέξουν με τη γραφειοκρατία, όπως είπαν.
Αποφάσισαν τελικά να δημοσιοποιήσουν την ιστορία, όπως είπαν «για να προειδοποιήσουμε τον κόσμο, να αφυπνίσουμε συνειδήσεις, να μην κρυφτούμε σαν σιωπηλά θύματα και να συνεισφέρουμε ώστε όλοι να δείχνουν αλληλεγγύη. Αυτό δεν συμβαίνει όταν αρνούμαστε να προσφέρουμε βοήθεια σε έναν τραυματισμένο άνθρωπο στον δρόμο».

«Οι γκέι βρωμούν, αναδίδουν μια μπόχα»-Νέο απόσπασμα από ομιλία του Μόρφου Νεόφυτου

Νέο απόσπασμα από την επίμαχη ομιλία του Μόρφου Νεόφυτου έδωσε στη δημοσιότητα η Accept - LGBTI Cyprus.
 
Στο νέο απόσπασμα ο Μητροπολίτης Μορφου, εξιστορεί μια ιστορία σύμφωνα με την οποία, οι «άγιοι άνθρωποι» μυρίζουν την «ξεχωριστή και διακριτική», όπως την αποκαλεί μυρωδιά των ομοφυλοφίλων.
 
«Έχω ένα παράδειγμα», είπε ο Μητροπολίτης Μόρφου και συνέχισε. «Πήγε ένας ομοφυλόφιλος σε ένα άνθρωπο του Θεού και όπως πέρασε από δίπλα του, ο μοναχός του είπε. ‘’Ε νεαρέ έλα να σου πω. Σταμάτα αυτό που κάνεις. Θα κολλήσεις καμιά αρρώστια. Πηγαίνεις με διάφορους και κάνεις κάποια πράγματα ’’Ο νεαρός τον ρώτησε πώς το κατάλαβε. ‘’Όπως πέρασες βρωμούσες. Έβγαινε μια μπόχα, έχεις συγκεκριμένη μυρωδιά και το γνωρίζω’’, του είπε ο μοναχός.
 
 
Με την προσευχή ο συγκεκριμένος ομοφυλόφιλος, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Μόρφου «θεραπεύτηκε. Δεν σας λέω παραμύθια, αυτοί είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας», κατέληξε ο Μόρφου Νεοφύτος.
Το σχετικό απόσπασμα ανέβασε στο facebook η κοινότητα της Accept - LGBTI Cyprus, σημειώνοντας πως τα λόγια του Μητροπολίτη αποτελούν ξεκάθαρη ρητορική μίσους αφού παρακινούν τους ανθρώπους να βλέπουν τους γκέι ως μιάσματα, μολυσμένους και επικύνδυνους για την κοινωνία.
 
«Παράλληλα, ο εν λόγω μητροπολίτης ισχυρίζεται κάτι επιστημονικά ατεκμηρίωτο και αντιδεοντολικό: το ότι η ομοφυλοφιλία μπορεί να "θεραπευτεί" διά της πίστης και προσευχής. Πρόκειται για μια επικίνδυνη θέση που μπορεί να οδηγήσει πολλούς νέους και νέες στην αυτοκαταστροφή. Η Accept δε θα παραμείνει με σταυρωμένα τα χέρια, τόσο απέναντι στη ρητορική αυτή, όσο και απέναντι στις πρακτικές μεταστροφής που πράττει η Εκκλησία», καταλήγει η ανακοίνωση της Accept - LGBTI Cyprus.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Gay Pride: Γιορτή στο Βερολίνο - Διαμαρτυρία στη Βαρσοβία

Eκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πήραν μέρος στην πολύχρωμη παρέλαση στο Βερολίνο που είναι αφιερωμένη στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η γερμανική πρωτεύουσα πλημμύρισε χρώμα, ζωντάνια, ευφάνταστα κοστούμια και κεφάτη ηλεκτρονική μουσική. Η ετήσια παρέλαση και το τεράστιο πάρτι που ακολουθεί μετά τη λήξη της προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες.
 Η παρέλαση του Βερολίνου συνδέεται με τις παρελάσεις υπερηφάνιας που διοργανώνονται σε όλον τον κόσμο στη μνήμη των ομοφυλόφιλων θυμάτων της αστυνομικής βίας στη Νέα Υόρκη στο κλαμπ Stonewall που βρίσκεται στην οδό Κρίστοφερ. Περίπου 600 χιλιόμετρα ανατολικότερα, στην Βαρσοβία διοργανώθηκε πορεία κατά της βίας που υφίστανται ομοφιλόφυλοι στη χώρα. Ανάλογες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και ταυτόχρονα διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων διοργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Πολωνίας.

ΣΥΝΕΚ: Κοινωνικός ρατσισμός και θατσερικής αντίληψης το σχολείο του μέλλοντος της ΝΔ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

«ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ» ή «ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΓΑΤΕ»;
Ο πολύς κ. Χατζηδάκης, κι από κοντά ο πρώην υφυπουργός κ. Βλάχος, σε δηλώσεις τους δεν κρύβουν τα σχέδια της ΝΔ για τη δημόσια εκπαίδευση, την οποία ξεκάθαρα πλέον βλέπουν ως δημόσια σπατάλη και επιχείρηση με όρους λειτουργίας ιδιωτικού τομέα. Έτσι προχτές ξαναχτύπησαν:
Για τους 4500 διορισμούς στη ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ο κ. Βλάχος ΕΙΠΕ: “Από τη στιγμή που δεν έχουν προέλθει από κάποια μελέτη, να δούμε τις ανάγκες (...) Προφανώς είναι στον αέρα. Είναι στην προεκλογική λογική. Η κυβέρνηση σήμερα τι λέει; Ρίχνει αριθμούς στον αέρα, ότι θα πάρει για την Ειδική Αγωγή 4.500. Δεν το μελέτησε κανείς. Δεν μας είπε να συμμετέχουμε να βγάλουμε από κοινού τον αριθμό. Βγήκε και το εξήγγειλε προεκλογικά γνωρίζοντας πως δεν θα είναι αυριανή κυβέρνηση”.

Ώστε έτσι λοιπόν. Τα κενά στα σχολεία (πλέον των 25.000 συνολικά) είναι φαντάσματα σαν τους αναπληρωτές που τα καλύπτουν, και οι 4.500 που έχουν εγγραφεί στον φετινό προϋπολογισμό και η διαδικασία επεξεργασίας των πινάκων που έχει ήδη ξεκινήσει από τον ΑΣΕΠ είναι στη φαντασία μας.
Ολοταχώς για την αναλογία 1 προς 5 και τον περιορισμό στο ελάχιστο των διορισμών, αντί του 1 προς 1 που έχει ήδη εξαγγελθεί από το ΥΠΠΕΘ. Φανταστείτε τι έχει να γίνει με τους διορισμούς της Γενικής Παιδείας.
Αυτονομία σχολικών μονάδων - διαφορετικά μαθήματα ανά σχολείο: «Το παιδί στο Καρπενήσι και το παιδί στο Μαρούσι να μην κάνουν ακριβώς τα ίδια μαθήματα. Αντίθετα, πρότεινε ο κ. Χατζιδάκης,  το 10-20% των μαθημάτων να καθορίζονται από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι διαφορετικές οι κοινωνίες και διαφορετική η τοπική οικονομία», προσθέτοντας πως «αυτό είναι το παράδειγμα που εφαρμόζεται στο εξωτερικό και στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης».
Πράγματι, αυτός ο τρόπος εφαρμόζεται ήδη σε κάποιες χώρες, με συνέπεια τη δημιουργία πολλών επιλογών, μείωση αντικειμένων, μείωση καθηγητών και δημιουργία θεματικών σχολείων πολλών ταχυτήτων. Σε κάποιες χώρες το αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν σχολεία και η μαθητική διαρροή να φτάσει σε ανησυχητικά ποσοστά.

Αξιολόγηση σχολικών μονάδων από γονείς - δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων: «Εμείς λέμε αξιολόγηση των σχολικών μονάδων με τη συμμετοχή των γονέων. Θα αξιολογείται το 1ο λύκειο Αμαρουσίου, το 2ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, απρόσωπα, και θα υπάρχει μια κατάταξη σε Portal του υπουργείου Παιδείας όπως γίνεται και στη Φινλανδία». Με αυτή την πρακτική ανοίγει ο δρόμος για την κατηγοριοποίηση σχολείων και για την χρηματοδότησή τους ανάλογα με τη αξιολόγηση και τα vouchers.
Σε όποιο εκπαιδευτικό σύστημα εφαρμόστηκαν οι αξιολογικές πλατφόρμες σχολείων έχουν οδηγήσει σε κοινωνικό διαχωρισμό και κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών, με βάση κοινωνικο-οικονομικά και πολιτισμικά κριτήρια.
Πρότυπα σχολεία σε κάθε νομό. «Μιλάμε για ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε νομό και σε κάθε μεγάλη διοικητική ενότητα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Γιατί τα πρότυπα είναι σχολεία ευκαιριών για τα ταλαντούχα παιδιά των μεσαίων και των φτωχών οικογενειών. Τα πρότυπα σχολεία είναι πραγματική κοινωνική πολιτική».
Ο κοινωνικός ρατσισμός, η αποθέωση του ατομικισμού και της θατσερικής αντίληψης «ο ικανός προχωράει και οι άλλοι θα είναι υπεύθυνοι για τη φτώχεια τους» εφαρμόζεται στο σχολείο του μέλλοντος της ΝΔ.
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ…

Η Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Consequences (2018): όταν όλα στη ζωή έχουν συνέπειες

ΜΙΑ ταινία που μας έρχεται από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όπου όλα παραμένουν ρευστά...
Βρισκόμαστε στην όμορφη Σλοβενία ότταν ο ανυπότακτος και φασαριόζος στην οικογένειά του νεαρός Andrej θα εισέλθει σε κέντρο κράτησης νέων, καθώς πρέπει να αγωνιστεί για τη θέση του στην ομάδα των κρατουμένων. Καθώς δουλεύει για να αποδείξει στον ηγέτη της ομάδας, τον Ζέλικο, την αξία του, φτάνει η στιγμή που το ζευγάρι πλησιάζει πιο κοντά και εμφανίζονται επικίνδυνες επιθυμίες.
 Τυφλωμένος από την αγάπη του για τον Ζέλικο, ο Αντρέι βγαίνει σε έναν ανησυχητικό κόσμο γεμάτο από επικίνδυνους ανθρώπους και καθημερινά εγκλήματα. Καθώς ο Αντρέι έρχεται σε συμφωνία με τον άνθρωπο που αγαπά να είναι το τσιράκι του στις βρωμοδουλειές του, τότε σίγουρα. θα υπάρξουν συνέπειες ...
Ο Ρόλος του Αντρέι που τελικά είναι το θύμα στην όλη ιστορία, εκφράζει την σύγχρονή γενιά μέρους των Σλοβένων που πάνε κόντρα στα στερεότυπα. Στο τέλος όμως φαίνεται να ακολουθεί αρχικά την λογική καθώς δεν συναινεί σε μια εντολή του φίλου του για ανθρωπιστικούς λόγους, με αποτέλεσμα να επέλθει η σύγκρουση και τελικά με το δικό του τρόπο να βάζει τα πράγματα στην θέση του με ένα ίσως διαφορετικό τρόπο..
With English Subtitles Here OR Here 

DL Links Here

Ρωσία: Δολοφονήθηκε ακτιβίστρια της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ

Η ηλικίας 41 ετών ακτιβίστρια της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ Ελένα Γκριγκόριεβα, η οποία δολοφονήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, είχε δεχθεί επανειλημμένα απειλές κατά το παρελθόν για τις οποίες ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία όμως αδιαφόρησε, όπως δήλωσε άτομο από το περιβάλλον της. Η Γκριγκόριεβα, όπως ανακοίνωσε η Ανακριτική Επιτροπή, εντοπίσθηκε νεκρή το απόγευμα της Κυριακής έξω από ένα σπίτι στην οδό Πουλόφσκαγια με πολλαπλά τραύματα στο σώμα της από μαχαίρι. 
 Στο σώμα της Γκριγκόριεβα, σύμφωνα με πληροφορίες του δημοφιλούς ιστότοπου της Αγίας Πετρούπολης Fontanka, υπήρχαν οκτώ τραύματα από μαχαίρι και ίχνη στραγγαλισμού. Ό ίδιος ιστότοπος αναφέρει ότι η αστυνομία έχει συλλάβει ως ύποπτο για την δολοφονία της έναν 40χρονο από το Μπασκορστάν, ο οποίος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ντινάρ Ιντρίσοφ σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι η Ελένα Γκριγκόριεβα ήταν μια ακτιβίστρια του δημοκρατικού και αντιπολεμικού κινήματος και του κινήματος των ΛΟΑΤΚΙ, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα είχε πέσει θύμα βίας ενώ δέχονταν απειλές ότι θα την δολοφονήσουν. Η αστυνομία της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με την εφημερίδα RBK, επιβεβαίωσε ότι η Γκριγκόριεβα είχε δεχθεί απειλές, αλλά δήλωσε ότι οι απειλές αυτές δεν έδειχναν να συνιστούν κίνδυνο για τη ζωή της, αποδίδοντάς τες σε διενέξεις που είχε η ίδια με άτομα από το περιβάλλον της. Γνωστοί της ακτιβίστριας δεν αποκλείουν πάντως το ενδεχόμενο η δολοφονία της να έχει «κοινωνικά» κίνητρα. 
Συμπτωματικά το όνομα της βρέθηκε στον κατάλογο με πιθανά θύματα που κοινοποίησε η λεγόμενη κίνηση «Πριόνι για τους ΛΟΑΤΚΙ» στην ιστοσελίδα της, μέσω της οποίας ανακοίνωνε την έναρξη από 1η Ιουλίου «της νέας σαιζόν». «Ήδη έχουμε ετοιμάσει επικίνδυνα και σκληρά δωράκια, τα οποία σύντομα θα δωρίσουμε..» έγραφε το κίνημα αυτό στην ιστοσελίδα του, περιλαμβάνοντας στον κατάλογο με τους πρωταρχικούς στόχους των ομοφοβικών, το τμήμα των ΛΟΑΤΚΙ στο Γιεκατερίνεμπουργκ, τον διευθυντή του προγράμματος «του ρωσικού δικτύου ΛΟΑΤΚΙ» Ίγκορ Κοτσέτκοφ και την Ελένα Γκριγκόριεβα. 
 Το κέντρο ΛΟΑΤΚΙ του Γιεκατερίνεμπουργκ στις 16 Ιουλίου έλαβε ένα e-mail που έφερε την υπογραφή του κινήματος «Πριόνι για τους ΛΟΑΤΚΙ». Άγνωστοι ζητούσαν από το κέντρο να κλείσει έως την 1η Αυγούστου και να μεταφέρει όλα τα χρήματα των συνεργατών του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Δώρισε ζωή», απειλώντας ότι αν δεν το κάνουν θα τους στείλουν εκρηκτικό μηχανισμό μέσω ντελίβερι ταχυφαγείου. Πηγές : Reuters, RBK, Fontanka.ru Φωτο: ΑΠΕ

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Love Blooms (2018): η ζωή είναι ταινία που εσύ φτιάχνεις το τέλος...

Ο Martin έρχεται στο Παρίσι σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να επανενωθεί με την πρώτη του αγάπη Léa, που είναι ζωντανή, καλλιεργημένη και περίεργη, αλλά όχι πολύ χαρούμενη. Αν και δεν ξέρει πού πηγαίνει στη ζωή, είναι σίγουρη ότι η ζωή της δεν θα είναι με τον Martin, ο οποίος έχει μεγάλα όνειρα να γίνει σκηνοθέτης.
Με απροθυμία, ο Μάρτιν πρέπει να δεχθεί το γεγονός ότι η σχέση τους είναι πραγματικά τελειωμένη, και τώρα πρέπει να βρει έναν τρόπο να ξαναφτιάξει τη ζωή του, όταν προς έκπληξή του, ερωτεύεται έναν άλλο άνθρωπο. Μια οδυνηρή, ευαίσθητη ματιά στη νέα αγάπη και προσπαθώντας να βρει τον πραγμαιτκό του εαυτό, ενώ αγωνίζεστε να γίνετε ώριμος ενήλικας.
Μια ώριμη ανάλαφρη ματιά ανάμεσα στις σχέσεις μέσα από το ευρωπαικό πρίσμα των ανθρώπινων σχέσεων που εξελίσσεται καθώς αρκετές χώρες της Ευρώπης πλέον είναι πολύ πιο προηγμένες από ότι στην χώρα μας...
With English Subtitles Here OR Here 

Ρωσία: Δημόσιοι υπάλληλοι κατηγορούνται για «αμέλεια» επειδή άφησαν γκέι ζευγάρι να υιοθετήσει

Δημόσιοι υπάλληλοι στη Ρωσία κατηγορούνται για «αμέλεια», αφού επέτρεψαν σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων να υιοθετήσει. Η ρωσική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη μιας έρευνας για «αμέλεια» εναντίον δημοσίων υπαλλήλων που επέτρεψαν σε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων να υιοθετήσει δύο παιδιά, στην πρώτη υπόθεση αυτού του είδους στη Ρωσία, σύμφωνα με ακτιβιστές προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας κατηγορεί τους υπαλλήλους των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας της Μόσχας ότι επέτρεψαν το 2010 σε δύο παιδιά να ζήσουν με αυτήν την οικογένεια. Οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να τους επιβληθεί πρόστιμο ή να υποχρεωθούν να κάνουν κοινωφελή εργασία. «Είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος Μαξίμ Ολενίτσεφ της ΜΚΟ Vykhod, που προσφέρει νομική στήριξη στους ομοφυλόφιλους, αναφερόμενος στην έναρξη της έρευνας. 
 Η υιοθεσία από ζευγάρια ομοφυλοφίλων δεν απαγορεύεται επισήμως στη Ρωσία, καθώς τα ζευγάρια αυτά δεν μπορούν να επισημοποιήσουν νομικά την ένωσή τους. Η Ρωσία απαγορεύει, εντούτοις, από το 2013, τις υιοθεσίες παιδιών από τη Ρωσία από ξένα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ή από άγαμους ξένους, οι χώρες των οποίων επιτρέπουν τον γάμο ομοφυλόφιλων. Σύμφωνα με τον Ολενίτσεφ, αν και η υπόθεση αφορά προς το παρόν μονάχα τους δημόσιους υπαλλήλους, «θα μπορούσε να δώσει στο Κράτος τη δυνατότητα να απαιτήσει την ακύρωση της υιοθεσίας». «Αυτό είναι απαράδεκτο, καθώς η οικογένεια υφίσταται ήδη» και τα δύο παιδιά είναι σήμερα έφηβοι, υπογράμμισε. Οι ερευνητές κατηγορούν, σε ένα δελτίο τύπου, το ζευγάρι ομοφυλόφιλων ότι προωθεί στα δύο παιδιά «παράλογες ιδέες για τις οικογενειακές αξίες, υποσκάπτοντας την υγεία και την ανάπτυξή τους, ηθική και πνευματική». Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Μητροπολίτης : Οι gay γεννιούνται από τον πρωκτικό έρωτα straight ζευγαριού

Σφοδρές αντιδράσεις προκλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη δημόσια τοποθέτηση του μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου σε εκδήλωση για το πώς δημιουργούνται οι gay.

«Μεταφέρεται στο έμβρυο»

«Οι gay γεννιούνται κατά την ώρα του πρωκτικού έρωτα ενός straight ζευγαριού, και μόνο αν αρέσει στη γυναίκα. Τότε, η επιθυμία αυτή μεταφέρεται στο έμβρυο. Κι αυτό είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο», είπε ο μητροπολίτης Μόρφου, επικαλούμενος τον γέροντα Πορφύριο.
Η τοποθέτηση του μητροπολίτη Νεόφυτου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την οργάνωση Accept να αναρωτιέται, βάσει της τοποθέτησης του μητροπολίτη, για το πως δημιουργούνται οι λεσβίες. 
Πηγή: philenews.com

ΤΟ ΘΕΜΑ: Ο ρατσισμός επιτίθεται

Δύο ξενοφοβικά περιστατικά εκτυλίχθηκαν πριν λίγες μέρες, το ένα στην Κοζάνη και το άλλο στη Σάμο, καθιστώντας άλλη μια φορά σαφές πως στο ζήτημα του ρατσισμού δεν χωράει εφησυχασμός και χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να ξεριζωθεί από την ελληνική κοινωνία.
Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, πως εν μέσω προεκλογικού κλίματος, όχι μόνο δεν έχει δοθεί η δέουσα προσοχή στο ζήτημα, με τη διαχείριση του προσφυγικού να έχει περάσει στα «δευτερεύοντα» ζητήματα, αλλά αρκετές φορές, από μεριάς ΝΔ, φαίνεται ότι συνεχίζεται η πρακτική του ψαρέματος στα θολά νερά της ακροδεξιάς. Τελευταίο παράδειγμα, η δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Κ. Κυρανάκη, που έκανε λόγο για επιδόματα αποκλειστικά για παιδιά Ελλήνων.
Αντίστοιχα και λίγες μέρες πριν, είδαμε στη Σάμο να συνεχίζεται η ρατσιστική στάση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Άνω Βαθέος, που θέλει εκπαίδευση μόνο για τα παιδιά Ελλήνων.
Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω σύλλογος ήταν αυτός που τον Μάρτιο είχε προκαλέσει την 20ημερη αποχή των παιδιών από το σχολείο, διεκδικώντας να μη δημιουργηθούν Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) στο νησί.
Αγωγή 50.000 ευρώ στη δασκάλα
Αφού τελικά μετά από εισαγγελική παρέμβαση μπήκε τέλος στην αποχή και οι ΔΥΕΠ λειτούργησαν, την προηγούμενη βδομάδα τα πυρά τους δέχθηκε η δασκάλα παράλληλης στήριξης του σχολείου, σε βάρος της οποίας κατέθεσαν αγωγή, ζητώντας αποζημίωση 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη.
Η ηθική βλάβη στην πραγματικότητα έγκειται στο ότι η εκπαιδευτικός μιλούσε στα παιδιά για τη συνύπαρξη, την ισότητα και την υποδοχή των προσφύγων, όπως και επειδή διαμαρτυρήθηκε για το άτυπο «απαρτχάιντ» που επικρατούσε τους τελευταίους μήνες στο σχολείο. Συγκεκριμένα, όπως η ίδια περιέγραψε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, τα παιδιά της ΔΥΕΠ, που λειτουργεί στο σχολείο μετά τη λήξη των γενικών τάξεων, υποχρεώνονταν να παίζουν σε ξεχωριστό προαύλιο, να χρησιμοποιούν ξεχωριστές τουαλέτες και θρανία. Ενώ ακόμα και στο δάσκαλο της ΔΥΕΠ δεν επιτρεπόταν να πάει στην τουαλέτα των δασκάλων.
«Η άσκηση δίωξης κατά της εκπαιδευτικού προφανώς καταδικάζεται από τους συλλόγους καθηγητών, όπως και από κάθε προοδευτικό πολίτη της Σάμου. Είναι απαράδεκτο να απειλείται ο δάσκαλος από γονείς, επειδή έκανε σωστά τη δουλειά του, επειδή διδάσκει δηλαδή την ανθρωπιά και τα δικαιώματα», σημειώνει στην «Εποχή» ο Νίκος Ζάχαρης, νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος στο νησί με την παράταξη «Η Σάμος αλλαΖΕΙ», και υποψήφιος δήμαρχος στις τελευταίες εκλογές.
Ενώ συμπληρώνει πως «αυτά που καταγγέλθηκαν από τη δασκάλα είναι πολύ σοβαρά και δεν μπορούν να λαμβάνουν χώρα ούτε στο νησί μας, ούτε πουθενά αλλού. Η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου πρέπει να καλέσει τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Άνω Βαθέος, ώστε να δώσει εξηγήσεις πώς έγιναν όλες αυτές οι απαράδεκτες ενέργειες».
Παρόλ’ αυτά, όπως επισημαίνει ο ίδιος, «δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση πως η Σάμος είναι ένα ξενοφοβικό νησί. Οι κάτοικοι του νησιού, παρά τις δυσκολίες του ΚΥΤ, συνεχίζουν να συμπαραστέκονται στους πρόσφυγες. Ο εν λόγω σύλλογος είναι μια οργανωμένη αντιδραστική μειοψηφία. Μην ξεχνάμε πως στο 3ο δημοτικό σχολείο της πόλεως της Σάμου, που η ΔΥΕΠ συμπίπτει με τις ώρες των γενικών τάξεων και τα παιδιά συνυπάρχουν, καθώς το σχολείο είναι ολοήμερο, όχι μόνο δεν είχαμε προβλήματα και αντιδράσεις, αλλά τα μαθήματα έγιναν κανονικά, σε ένα πολύ καλό κλίμα και μάλιστα αναπτύχθηκαν και φιλικές σχέσεις ανάμεσα στα παιδιά».
Η κρυφή ατζέντα της ΝΔ
Ακόμα, όμως, κι αν πρόκειται για μειοψηφία στη Σάμο, η απάντηση και η προάσπιση του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, είναι απαραίτητη και πρέπει να δοθεί δυναμικά απ’ όλη την κοινωνία. Καθώς, έστω και σαν προγραμματική εξαγγελία, είναι ιδιαίτερα σοβαρό ότι το κόμμα που βγαίνει πρώτο δημοσκοπικά, η ΝΔ, κάνει λόγο στο πρόγραμμά της ότι «δημιουργούμε ειδικές τάξεις υποδοχής στα σχολεία, ώστε να ενσωματώνονται ομαλά στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα τα παιδιά όσων παραμείνουν στη χώρα μας ως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και μέχρι να καταστεί εφικτή η επιστροφή τους».
Μιλάει, δηλαδή, για κατάργηση των ΔΥΕΠ στα νησιά, αλλά και για αρκετά παιδιά στην ενδοχώρα, καθώς οι πρόσφυγες εκεί δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα νομικά ως τέτοιοι. Ενώ αναφέροντας πως αυτό θα συμβαίνει μέχρι να επιστρέψουν πίσω –που άπαξ και αναγνωριστούν ως πρόσφυγες, δεν έχουν καμία τέτοια υποχρέωση- πιθανά σημαίνει πως δεν θα προχωρήσουν σε ένταξη στις κανονικές τάξεις, αλλά θα παραμείνουν μόνιμα σε ξεχωριστές.
Ρατσιστική επίθεση στην Κοζάνη
Πιο ακραία χαρακτηριστικά έλαβε η ξενοφοβία στην Αιανή Κοζάνης, όπου σημειώθηκε επίθεση σε βάρος των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που φιλοξενούνται σε δομή της ΜΚΟ «Άρσις» στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, το περιστατικό σημειώθηκε μετά την επίσκεψη των προσφύγων στο πανηγύρι που πραγματοποιείται κατά τον εορτασμό της γιορτής του Αγίου Πνεύματος στην περιοχή. «Μετά τα μεσάνυχτα όταν μια παρέα των φιλοξενούμενων ανήλικων παιδιών διασταυρώθηκε με παρέα νεαρών κατοίκων της Αιανής και ενός νεαρού από την Κοζάνη είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ένα φραστικό επεισόδιο, το οποίο δυστυχώς κλιμακώθηκε και εξελίχθηκε σε διένεξη. Από τη συμπλοκή υπήρξαν μικροτραυματισμοί και μεταφορά ενός 18χρονου στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Το γεγονός διαδόθηκε άμεσα στο χωριό και ομάδα κατοίκων με άγριες διαθέσεις συγκεντρώθηκε έξω από το χώρο της δομής φιλοξενίας. Ορισμένοι από αυτούς εισέβαλαν στο ξενοδοχείο, προκαλώντας φθορές και απειλώντας το προσωπικό της βάρδιας, ενώ στη συνέχεια εισέβαλαν σε δωμάτιο παιδιού χτυπώντας το με καρέκλα».
Η υπόθεση της ρατσιστικής βίας διερευνάται αυτή τη στιγμή από την αστυνομία, το ζήτημα όμως είναι πώς θα κινηθεί η πολιτεία και το κίνημα αλληλεγγύης προκειμένου να σταματήσουν αυτά τα περιστατικά. Οι ενδείξεις είναι μάλλον απαισιόδοξες, καθώς ούτε κάποια ισχυρή κινητοποίηση καταδίκης του περιστατικού υπήρξε, αλλά ταυτόχρονα και αρκετά Μέσα κάλυψαν το γεγονός σαν να πρόκειται για επίθεση των προσφύγων σε βάρος του 18χρονου, αποσιωπώντας τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε της πρώτης διένεξης.


Οι παράνομες επαναπροωθήσεις συνεχίζονται όπως και η αδιαφορία του υπουργείου
Σε κατάθεση αναφοράς και φακέλου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προχώρησε το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) στις 18 του μηνός, σχετικά με τις επώνυμες καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις στον Έβρο τούρκων πολιτών κυρίως, και δευτερευόντως Κούρδων, από μέρους των ελληνικών αρχών. Παράλληλα, το ΕΣΠ κατέθεσε και τρεις μηνύσεις με εγκαλούντες πέντε τούρκους πρόσφυγες και το ανήλικο τέκνο των δύο εξ αυτών, οι οποίοι έπεσαν επίσης θύματα επαναπροώθησης.
Τέτοια περιστατικά έχουν γίνει γνωστά πολλάκις από το 2017 και έπειτα, γνωρίζοντας όμως μια σημαντική αυξητική τάση από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι σήμερα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ΕΣΠ, και μετά την κατάθεση των αναφορών, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και πάλι τους έγινε γνωστό νέο περιστατικό επαναπροώθησης.
Παρά, όμως, τις επώνυμες καταγγελίες, τα πλείστα στοιχεία ότι τέτοιες παράνομες πρακτικές λαμβάνουν χώρα και τις σχετικές εκθέσεις διεθνών οργανισμών, το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει να νίπτει τας χείρας του και να απαντά απλά ότι δεν συμβαίνουν, χωρίς καμία πρόθεση απ’ ό,τι φαίνεται να επιληφθεί του ζητήματος.
Τζέλα Αλιπράντη

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Το ενδεχόμενο ενός μελλοντικού gay Spiderman ξεσηκώνει το Twitter

Ενώ ένας σημαντικός αριθμός χρηστών κοινωνικών μέσων δεν φάνηκε ευχαριστημένος από τις προοπτικές αλλαγής φύλου του SpiderMan, κάποιοι άρχισαν να θυμούνται τι θα είχε μάλλον να πει ο θρύλος των κόμικς Σταν Λι για το θέμα.
Ο αστέρας του Χόλυγουντ Τομ Χόλαντ, ο οποίος υποδύθηκε τον σούπερ ήρωα του Cinematic Universe της Marvel Peter Parker σε διάφορες ταινίες, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι «φυσικά» θα ήταν εντάξει εάν ο χαρακτήρας του Spiderman αναγνωριζόταν ως ομοφυλόφιλος σε μια μελλοντική ταινία, σύμφωνα με δημοσίευμα της HuffPost.
​«Ο κόσμος δεν είναι τόσο απλός όσο ένας straight άσπρος άντρας, δεν τελειώνει εκεί, και αυτές οι ταινίες πρέπει να αντιπροσωπεύουν περισσότερους από έναν τύπους ανθρώπων», δήλωσε ο ηθοποιός, σημειώνοντας ότι ενώ δεν μπορεί πραγματικά να μιλήσει για το μέλλον του χαρακτήρα που υποδύεται, «γνωρίζει πολλά για το μέλλον της Marvel η οποία πρόκειται να αντιπροσωπεύσει πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους τα επόμενα χρόνια».
​Όπως επισημαίνει ο ιστότοπος, αυτή η αποκάλυψη έρχεται μετά την ανακοίνωση του προέδρου των Marvel Studios, Κέβιν Φέιτζ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τον περασμένο μήνα, ότι ένας υπερήρωας LGBTQ θα είναι «σύντομα πραγματικότητα».
«Δεν ντρεπόμασταν να μιλήσουμε για αυτό που έρχεται, και ότι θα υπάρχουν πολύ πιο εξέχοντες ήρωες LGBT στο μέλλον», είπε.
Τα νέα της εξέλιξης αυτής γρήγορα εξαπλώθηκαν σε όλα τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ένας αριθμός netizens δεν φάνηκαν και τόσο χαρούμενοι από αυτή.

​Κάποιοι προσπάθησαν να θυμηθούν τι θα είχε πιθανώς να πει ο θρυλικός δημιουργός κόμικς Σταν Λι για το θέμα.
Τέλος, άλλοι χλεύαζαν για τις άλλες αλλαγές που η Marvel θα μπορούσε ενδεχομένως να εισαγάγει στις δημιουργίες της.

Τι είναι η «κλίμακα σεξουαλικού προσδιορισμού» Kinsey

Η καλύτερη ορολογία για να “κατηγοριοποιήσει” κανείς αυτούς τους ανθρώπους είναι το “αμφισεξουαλικοί”, παρόλο που οι ίδιοι μπορεί να προτιμούν κάποιον άλλο όρο για τους εαυτούς τους.
Ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων δεν ταιριάζουν απόλυτα σε καμία από τις κατηγορίες, επειδή νιώθουν σεξουαλική και συναισθηματική έλξη για άτομα και των δύο φύλων, τουλάχιστον σε κάποιο σημείο της ζωής τους.
Η καλύτερη ορολογία για να “κατηγοριοποιήσει” κανείς αυτούς τους ανθρώπους είναι το “αμφισεξουαλικοί”, παρόλο που οι ίδιοι μπορεί να προτιμούν κάποιον άλλο όρο για τους εαυτούς τους.
Πολλοί άνθρωποι είναι “100% ομοφυλόφιλοι” και ελκύονται σεξουαλικά και συναισθηματικά μόνο από άτομα του ίδιου φύλου. Άλλοι είναι “100% ετεροφυλόφιλοι” και ελκύονται μόνο από άτομα του αντιθέτου φύλου. Αλλά, τι γίνεται με όλους τους υπόλοιπους;
Τι είναι η κλίμακα Kinsey
Οι δρ. Alfred Kinsey, δρ. Wardell Pomeroy και δρ. Clyde Martin ανέπτυξαν την “Κλίμακα Ετεροφυλοφιλίας - Ομοφυλοφιλίας”, πιο γνωστή ως “Κλίμακα Kinsey” (Kinsey Scale).
Η πρώτη δημοσίευσή της έγινε στο επιστημονικό περιοδικό Sexual Behavior in the Human Male το 1948. Αφορμή για την δημιουργία της ήταν το γεγονός ότι τότε είχαν προκύψει οι πρώτες σοβαρές έρευνες, οι οποίες έδειχναν ότι πολλοί άνθρωποι δε εντάσσονταν στην αποκλειστικά ετεροφυλόφιλη ή στην αποκλειστικά ομοφυλόφιλη κατηγορία.
Η ομάδα του δρ. Kinsey πήρε συνεντεύξεις από χιλιάδες ανθρώπους αναφορικά με την σεξουαλική τους ιστορία. Οι έρευνες έδειξαν ότι η σεξουαλική συμπεριφορά, οι σκέψεις και τα συναισθήματα προς το ίδιο ή το αντίθετο φύλο δεν ήταν πάντα σταθερά με το πέρασμα του χρόνου.
Αντί να τοποθετήσουν τους συμμετέχοντες σε τρεις κατηγορίες (ετεροφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και ομοφυλόφιλοι), οι επιστήμονες επινόησαν μια κλίμακα επτά βαθμίδων.
Το εύρος κυμαίνεται από 0 έως 6 με μια πρόσθετη κατηγορία “X”ηση της κλίμακας Kinsey

Οι άνθρωποι στο "0" επιδεικνύουν αποκλειστικά ετεροφυλοφιλική σεξουαλική συμπεριφορά, ή έλξη. Όσοι βρίσκονται στο "6" επιδεικνύουν αποκλειστικά ομοφυλοφιλική συμπεριφορά, ή έλξη. Οι βαθμίδες 1-5 είναι για εκείνους που επιδεικνύουν ποικίλα επίπεδα έλξης, ή σεξουαλικής δραστηριότητας και με τα δύο φύλα. Στις αρχικές μελέτες της ομάδες του Kinsey, η κατηγορία “X” περιελάμβανε εκείνους δεν επέδειξαν καμία κοινωνικο-σεξουαλική επαφή, ή αντίδραση στις συνεντεύξεις τους.
Το τεστ βαθμολόγησης για την κλίμακα Kinsey
Δεν υπάρχει κάποιο επίσημο τεστ για την αξιολόγηση της σεξουαλικότητας ενός ατόμου βάσει της κλίμακας Kinsey. Μπορεί να υπάρχουν στο διαδίκτυο αρκετά τεστ επάνω σε αυτό, αλλά κανένα δεν είναι επίσημο, αφού προϋποθέτει κατ' ιδίαν συνέντευξη με εκπαιδευμένο ερευνητή. Η αρχική ερευνητική ομάδα του Kinsey ανέθεσε έναν αριθμό (βαθμίδα) στον κάθε συμμετέχοντα σε εκείνη την έρευνα, με βάση τις απαντήσεις που εκείνος έδωσε περιγράφοντας την ξεχωριστή, δική του σεξουαλική ιστορία.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Το GNTM 2 δίνει βάρος στην διαφορετικότητα

Μετά από μία άκρως πετυχημένη πορεία, από φθινόπωρο επιστρέφει στο Star το αγαπημένο GNTM. Το teaser από την πρώτη audition του νέου Greece's Next Top Model που περιμένουμε με ανυπομονησία να απολαύσουμε, κυκλοφόρησε.
Μπορεί να μην έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τελείωσε η προηγούμενη σεζόν, στην οποία αναδείχθηκε νικήτρια η Ειρήνη Καζαριάν, όμως οι τηλεθεατές περιμένουν πώς και πώς να επιστρέψει ή να δουν κάποιο πλάνο από τα backstage των audition που ήδη έχουν ξεκινήσει.
Οι υποψήφιες βρέθηκαν απέναντι στην κριτική επιτροπή που αποτελείται από την Βίκυ Καγιά, την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, τον Δημήτρη Σκουλό και τον Άγγελο Μπράτη και η Τζώρτζια Γεωργίου ήταν εκεί για να καλύψει το γεγονός.
Δείτε μερικά πλάνα από την πρώτη audition του GNTM.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Next Top Model

Gay Pride: «Πορείες παγκόσμιας υπερηφάνειας» σε πόλεις της Ευρώπης

Χιλιάδες άνθρωποι σε πόλεις ολόκληρης της Ευρώπης, συμμετείχαν στις «πορείες παγκόσμιας υπερηφάνειας» που έχουν ως σύνθημα τον αγώνα για ισότητα.
Στη Μαδρίτη, οι διοργανωτές κατηγόρησαν το Λαϊκό Κόμμα, τους φιλελεύθερους Θιουδαδάνος και το ακροδεξιό VOX που έχουν πάρει τον έλεγχο του δήμου, για λογοκρισία μέρους της εκστρατείας τους.

Ο Χουάν Σεμπαστιάν από την Κολομβία που συμμετείχε στην εκδήλωση δήλωσε: «Βλέπει κανείς εδώ ζευγάρια που κρατιούνται χέρι χέρι και αυτό δε συμβαίνει στην Κολομβία. Το ζήτημα είναι περίπλοκο στη Λατινική Αμερική. Εδώ μπορείς να είσαι με τον φίλο ή τη φίλη σας και είναι πάρα πολύ ωραίο. Ζεις την αγάπη, βλέπεις την αγάπη σε κάθε γωνία. Δεν έχω ξαναβρεθεί σε κάτι τόσο μεγάλο όσο αυτό».


Happy Gay Pride London. This is only the second time in 30 years that I have missed gay pride but I will be celebrating with you in spirit from Madrid, which has to be the gay friendliest city in Europe 🇪🇸 🏳️‍🌈🇪🇸🏳️‍🌈 Viva Espana

View image on Twitter

See Cllr David Noakes 🔶's other Tweets
Και στο Λονδίνο, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν πορεία υπό τα χρώματα του ουράνιου τόξου που αποτελεί σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, έδωσε το παρών στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα Gay Pride που έχει διοργανωθεί ποτέ στο Λονδίνο.
Παρότι η εκδήλωση προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο κόσμο, ακτιβιστές λένε ότι τα εγκλήματα μίσους και οι διακρίσεις έχουν αυξηθεί.
Οι πιο ομοφοβικές χώρες στην ΕΕ έχουν χαρακτηριστεί η Ουγγαρία και η Πολωνία. Ο λόγος είναι ότι οι κυβερνήσεις τους εμπόδισαν μια διακήρυξη για τα δικαιώματα της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ.