Menu

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Ενισχύεται η πρόσβαση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην αγορά εργασίας

Συνάντηση με τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Αττικής στον Κεντρικό Τομέα, με τον Συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου, Βαγγέλη Σκούφα, μέλος των “Οικογενειών Ουράνιο Τόξο”, και Άννα Κουρουπού, Διευθύντρια του "Red Umbrella Athens", είχε στις 23 Απριλίου, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου. Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι στόχοι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, όπως η θέσπιση από πλευράς της ελληνικής πολιτείας του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας για όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως φύλου των συντρόφων. 
Παράλληλα, συζητήθηκε η ανάγκη ασφαλούς και δίχως διακρίσεις πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για όλα τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ενώ τονίστηκε και η ιδιαίτερη σημασία μιας πραγματικά συμπεριληπτικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων και του ενδοσχολικού εκφοβισμού. Σχετικά με τις αρμοδιότητες του υπουργείου Εργασίας, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της πρόσβασης των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στην αγορά εργασίας. Επισημάνθηκε, ακόμα, η ανάγκη δημιουργίας ξενώνων για ανήλικα και ενήλικα πρόσωπα, με σκοπό την υποστήριξη ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων, που αποτελούν θύματα ενδοοικογενειακής βίας ή βρίσκονται σε δυσκολία ή κίνδυνο. Για τη στέγαση τέτοιων δομών θα εξεταστεί η αξιοποίηση ακινήτων του υπουργείου. https://www.sofokleousin.gr/

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΞΑΝΑ Ο 'ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ' Γ. ΜΠΕΖΟΣ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ

Οι δηλώσεις του ηθοποιού, Γιάννη Μπέζου για τους γκέι! Τι πιστεύει;
Ο Γιάννης Μπέζος σε παλαιότερη συνέντευξή του, και με αφορμή το κόψιμο τηλεοπτικής σειράς στην οποία πρωταγωνιστούσε, με θέμα ένα γκέι ζευγάρι, είπε την άποψη του για τους γκέι και το σύμφωνο συμβίωσης.
Η παρουσιάστρια τον ρώτησε για το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά και για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, στην οποία ο ηθοποιός είχε μιλήσει σε παλαιότερες δηλώσεις του: "Η πολιτεία κινήθηκε σωστά στο σύμφωνο συμβίωσης και καλά θα κάνουν και οι εμπλεκόμενοι, οι ομοφυλόφιλοι, να κρατήσουν και αυτοί μια σοβαρή στάση. Γενικότερα. Δεν χρειάζεται να είναι στιλ. Είναι τρόπος ζωής. Η σeξουαλική προτίμηση δεν έχει να κάνει με το πώς συμπεριφερόμαστε. Έχει να κάνει με το τι επιθυμούμε μέσα μας", δήλωσε ο ηθοποιός.
Γιάννης Μπέζος δηλώσεις
Ο κ. Μπέζος συνέχισε λέγοντας: "Ακούω το επιχείρημα ότι ένα παιδί προκειμένου να μην έχει καθόλου οικογένεια, ας έχει αυτό. Το παιδί είναι καλύτερα να έχει έναν κακό πατέρα και μια κακή μητέρα, παρά δυο καλούς πατεράδες ή δυο καλές μανάδες. Αυτό πιστεύω εγώ. Δεν είναι αντιμετωπίσιμο αυτό. Όταν έχει έναν πατέρα, το παιδί κάπου αναφέρεται. Όταν έχει μια μητέρα, αναφέρεται στη μητέρα. Γιατί η μητέρα είναι άλλο πράγμα και ο πατέρας καλύπτει άλλο κόσμο. Όταν ένα παιδάκι έχει δύο ανθρώπους, οι οποίοι δεν είναι και οι φυσικοί του γονείς, δεν είναι το ίδιο πράγμα".

Κακός, απότομος, αγενής: Σάλος με την αποκάλυψη για τον Γιάννη Μπέζο!

Έχει κατηγορηθεί για αλαζονεία, για αγένεια και για προκλητικές δηλώσεις, όμως δεν δείχνει διατεθειμένος να αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό. Ο πασίγνωστος και αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Μπέζος παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε εφ’ όλης της ύλης.
«Δεν απευθύνθηκα στον δημοσιογράφο. Γενικότερα δεν συνομιλώ με ανθρώπους με τους οποίους δεν έχω να πω κάτι. όχι μόνο από τον Τύπο. Γενικότερα με ανθρώπους που δεν εκτιμώ δεν έχω να πω τίποτα. Δεν θα μπω σε συζητήσεις με αδιάφορους και ανύπαρκτους. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν απευθυνόμουν στον άνθρωπο. Στη δημοσιογραφία γενικά. Δεν μπορώ να απαντώ στον κάθε ανόητο και αγράμματο» είπε ο ηθοποιός.
Να υπενθυμίσουμε, ότι πολλές είναι οι φορές που ο Γιάννης Μπέζος έχει προκαλέσει με τις δηλώσεις του.
Γιάννης Μπέζος
Όσο για το αν τον ενόχλησε που έγραψαν για την κόρη του και την παράσταση που παίζει απάντησε:
«Με ενοχλεί ότι εκμεταλλεύονται το όνομα για να πουλήσουν 5 φύλλα τα οποία είναι ελεεινά και τρισάθλια. Δεν παθαίνουν τίποτα ούτε η κόρη μου ούτε εγώ, απλώς πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα».
Στην ίδια συνέντευξη ρωτήθηκε εάν τον πειράζει που κάποιοι πιστεύουν ότι είναι κακός, απότομος, αγενής:
«Δεν με ενοχλεί καθόλου. Για αυτούς που νομίζουν ότι είμαι απότομος και αγενής θα παραμείνω απότομος και αγενής. Για τους υπόλοιπους θα παραμείνω αυτό που είμαι. Εξαρτάται ο καθένας πως αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Για να ορίσεις τον αγενή πρέπει να ορίσεις πρώτα τον ευγενή. Ευγενής τέτοιου είδους που θέλουν δεν είμαι. Άρα θα παραμείνω για αυτούς αγενής και είμαι πάρα πολύ υπερήφανος γι’ αυτό. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου, μα καθόλου. Θα γίνω χειρότερος από ό,τι ήμουν» είπε και συνέχισε:
«Γιατί θα τους προβοκάρω όλους τους ανόητους και τους αγράμματους και τους ξερόλες, διότι το παιχνίδι θα το ορίζω εγώ στον εαυτό μου και όχι οι άλλοι».
Γιάννης Μπέζος
Για την πολιτική είπε: «Δεν με ενδιαφέρει. Δεν μπορώ να πω κάτι σε κομματικούς και δεν μπορώ να ακούω περίεργα πράγματα. Είμαι βέβαιος ότι θα μειοψηφώ, για να μη σου πω ότι θα είμαι τελείως μόνος μου».
Τέλος για το αν θα έκανε ριμέικ των Απαράδεκτων είπε ότι «αυτό δεν γίνεται γιατί λείπει ο Βλάσσης. Είμαι κατά των επαναλήψεων τέτοιο είδους, διότι τις θεωρώ μνημόσυνα». athens magazine

Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Οι ηθοποιοί που αρνούνται να παίξουν gay ρόλους

Από τον Samuel Jackson και τον Mel Gibson μέχρι τον Chuck Norris, αυτοί οι 8 πρωταγωνιστές εμφανίζουν συμπτώματα... ομοφοβίας

Οι ηθοποιοί πολλές φορές καλούνται να υποδυθούν ρόλους εντελώς διαφορετικούς με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις τους, ωστόσο το γνωρίζουν και οι ίδιοι καλά πως αυτή είναι η δουλειά τους. 
Υπάρχουν όμως κάποιοι που έχουν «κόκκινες γραμμές» και αρνούνται πεισματικά να υποδυθούν τους ομοφυλόφιλους, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Ο Samuel L. Jackson έχει μια μακρά πορεία στον κινηματογράφο και έχει υποδυθεί ό,τι ρόλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Playboy, ο Jackson ανέφερε ότι ένας ομοφυλόφιλος χαρακτήρας είναι ίσως ο μόνος ρόλος που δεν θα δεχόταν, καθώς δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να φιλήσει έναν άλλο άντρα. Το 2016 μάλιστα πρωταγωνίστησε στο Cell που βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα με ομοφυλόφιλο χαρακτήρα, αλλά αυτή η σημαντική λεπτομέρεια δεν μεταφέρθηκε ποτέ στην ταινία και τώρα ξέρετε τον λόγο πίσω από την αλλαγή.

Διαβάστε περισσότερα στο watchandchill.gr:

A Great Ride και τέλος στην ομοφοβία...

Πόσες εκπλήξεις μπορεί να επιφυλάσσει ακόμα η ζωή σε συνταξιούχες που ζουν σε κοινότητα λεσβιών στις ΗΠΑ; Αρκετές είναι η απάντηση που δίνουν οι πρωταγωνίστριες Σάλι Γκέρχαρτ κι Μπρέντα Κρόφορντ, ακτιβίστριες αποφασισμένες να παλέψουν την ομοφοβία μέχρι τέλους.

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Ξενώνας για ΛΟΑΤΚΙ νέους στο επίκεντρο της συνάντησης Μ. Γιαννακάκη

Τη γενική γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη, επισκέφτηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής στον Κεντρικό Τομέα με τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου, Άννα Κουρουπού και Βαγγέλης Σκούφας. Η Άννα Κουρουπού, διευθύντρια του Red Umbrella Athens, και ο Βαγγέλης Σκούφας, λογιστής και ακτιβιστής, είναι δραστήρια μέλη της ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής σχετικά με την ίδρυση ξενώνα φιλοξενίας άστεγων νέων lgbt ατόμων, ενώ η Γενική Γραμματεία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα καλών πρακτικών από αντίστοιχους, πρότυπους ξενώνες του εξωτερικού.
 Επίσης συζητήθηκαν θέματα υγείας, παιδείας και καταπολέμησης του ρατσισμού, καθώς και οι βασικές διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ο πολιτικός γάμος και η τεκνοθεσία. Η Μαρία Γιαννακάκη, ως πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, ενημέρωσε τους δύο υποψήφιους για τις εργασίες του Συμβουλίου σχετικά με την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας στον ευρύτερο δημόσιο διοικητικό Ττμέα, για τις αποφάσεις του Συμβουλίου για την εκπροσώπηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε φορείς όσο και στην ευρύτερη κοινωνική ζωή. Αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στους δύο υποψήφιους, η γενική γραμματέας σημείωσε ότι αναμένει την επόμενη μέρα της εκλογής τους για συμπόρευση και συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Γιώργος Μαυρίδης: "Θα έπρεπε να έχω γίνει γκέι με αυτά που έχω περάσει πιτσιρικάς"

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Γιώργος Μαυρίδης. Ο tattoo artist και παρουσιαστής παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σεξουαλικότητα κάθε ανθρώπου και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται μέχρι και σήμερα η ομοφυλοφιλία. «Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Από πού να το ξεκινήσω; Σου λέει ο άλλος “δεν με νοιάζει τι κάνουν στο κρεβάτι τους, να μην τους βλέπω εγώ”. Ποιος είσαι εσύ ρε μεγάλε που θα σε ρωτήσουμε; Και για να σου ολοκληρώσω αυτό για τους ομοφυλόφιλους.
Επειδή έχω μιλήσει με ψυχολόγο γι’ αυτό το κομμάτι. Ακόμα και οι ενδοιασμοί που υπάρχουν στον κόσμο για το πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας ή τι παράδειγμα θα δώσουμε στα παιδιά μας… Θέλω να πω ότι τα παιδιά θέλουν μόνο αγάπη. Δεδομένο. Δεν υπάρχει ούτε δυο γονείς είναι άντρες ή δυο γυναίκες. Μόνο αγάπη. Νομίζω πως κάπου έχει μπερδευτεί λίγο ο κόσμος, γιατί και η θρησκεία κάπου τους μπερδεύει. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά τη σεξουαλική ταυτότητα του κάθε παιδιού και του κάθε ανθρώπου δεν θα την κρίνουν οι γονείς του, ούτε το τι θα δει. Είναι καθαρά μέσα του. Θα έπρεπε να έχω γίνει γκέι με αυτά που έχω περάσει πιτσιρικάς και έχω ακούσει. Από αντίδραση και μόνο γι’ αυτά που άκουγα για χρόνια, θα έπρεπε να γίνω. Από αντίδραση και μόνο θα έπρεπε να έχω γίνει γκέι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μαυρίδης.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Η Εμα Στόουν ζει το δράμα μιας ηθοποιού σε gay πορνό στο «Saturday Night Live»

Η Εμα Στόουν αξίζει πλέον τον τίτλο του βετεράνου του «Saturday Night Live», καθώς ανέλαβε χτες για τέταρτη φορά τον ρόλο της οικοδέσποινας στο αμερικανικό σατιρικό σόου, εκτελώντας για ακόμα μια φορά επάξια τα καθήκοντά της. Διαβάστε ακόμη: Τα 5 καλύτερα βίντεο του Κιτ Χάρινγκτον από το Saturday Night Live Από όλα όμως τα σκετς του χτεσινού επεισοδίου, το «The Actress» υπήρξε ίσως το πιο αστείο, ακριβώς γιατί η Εμα Στόουν υποδύεται με τη σοβαρότητα μιας απόλυτα οσκαρικής ερμηνείας μια νεαρή ηθοποιό (θα μπορούσε να αποτελεί και μια εναλλακτική εκδοχή της ηρωίδας της στο «La La Land») που προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζειν παίζοντας τον αναμενόμενα εξαιρετικά σύντομο ρόλο μιας απατημένης συζύγου σε… gay πορνό. Αυτό δεν τη σταματά, ωστόσο, από το να αναζητά τα κίνητρα πίσω από το χαρακτήρα της με τον επαγγελματικό ζήλο μια ηθοποιού της μεθόδου, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα. Δείτε το «The Actress» παρακάτω, μαζί με τα καλύτερα βίντεο της Εμα Στόουν από το χτεσινό επεισόδιο του «Saturday Night Live».

Η Taylor Swift δωρίζει 113.000 δολάρια για τα LGBT δικαιώματα

Στο Τενεσί υπάρχουν τουλάχιστον έξι λογαριασμοί «μίσους» κατά των LGBT δικαιωμάτων. Η Τέιλορ Σουίφτ έκανε δωρεά στο Project«Tennessee Equality Project» 113.000 δολάρια (το 13 είναι ο τυχερός της αριθμός) και η οργάνωση που εδρεύει στο Νάσβιλ ετοιμάζεται να κάνει διάβημα σε 100 θρησκευτικούς ηγέτες για να καταγγείλει τους λογαριασμούς του μίσους. 
 Η Τέιλορ Σουίφτ δήλωσε ότι εμπνέεται από αυτή την πρωτοβουλία, ενώ πρόσθεσε πως αυτοί οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί αφορούν και την καταγγελία των ιδιωτικών πρακτορείων υιοθεσίας που κάνουν διακρίσεις με βάση τις θρησκευτικές απόψεις ή τα σχολεία που ασχολούνται με διακρίσεις εις βάρος των τρανσέξουαλ. Η 29χρονη Σουίφτ έχει επικριθεί από τους φιλελεύθερους ότι δεν πήρε θέση στις εκλογές του 2016 και δεν αποκάλυψε τι ψήφιζε όταν σε μια ανάρτησή της προέτρεπε τους νέους να πάνε στην κάλπη. Η ίδια έχει δηλώσει ότι την ενδιαφέρει να βρει και να έχει φωνή στην πολιτική. «Συνειδητοποίησα ότι είναι στην πραγματικότητα είναι δική μου ευθύνη να χρησιμοποιήσω την επιρροή μου ενάντια σε αυτή την αηδιαστική ρητορική», έγραψε η Σουίφτ σχετικά με τη δωρεά της. «Θα κάνω όσα περισσότερα για να βοηθήσω. Έχουμε μια μεγάλη κούρσα το επόμενο έτος. "

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

"Με ριζοσπαστική αγάπη πρέπει να θεραπεύσουμε τον κόσμο", δηλώνει το σύμβολο της LGBT κοινότητας

Η τραγουδίστρια - τραγουδοποιός της ροκ και σύμβολο της LGBT κοινότητας, Μελίσα Έθεριτζ μίλησε για τη διαμάχη μεταξύ Αμερικανών Συντηρητικών και Προοδευτικών και το φάρμακο που θα σώσει τις ΗΠΑ και τον κόσμο σε συνέντευξή της στο περιοδικό της "Suddeutsche Zeitung". Το πιο δραματικό γεγονός στην καριέρα της, ήταν το 1993 όταν ήταν πρόεδρος ο Μπιλ Κλίντον και σε ένα γκαλά στην Ουάσινγκτον πολλοί ομοφυλόφιλοι εκπρόσωποι των τεχνών εξέφρασαν τη στήριξή τους στον νέο Αμερικανό ηγέτη.
Η Μελίσα Έθεριτζ επέλεξε αυτό το πλαίσιο για να πει ανοιχτά ότι είναι λεσβία. Μέχρι τότε αν και ταλαντούχα δεν ήταν επιτυχημένη τραγουδίστρια της ροκ και κιθαρίστρια. Ξαφνικά έγινε πολιτιστικό είδωλο.
Τον Σεπτέμβριο του 1993 κυκλοφόρησε το πιο επιτυχημένο άλμπουμ της μέχρι τότε, με τίτλο "Yes I Am".
Η Μελίσα Έθεριτζ έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας.

Το νέο της άλμπουμ "The Medicine Show" έχει θέμα την κλιματική αλλαγή και τις ΗΠΑ με πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ.

"Δεν είχα ποτέ στόχο να γίνω ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή την προστασία του περιβάλλοντος. Ο μοναδικός μου στόχος ήταν να γίνω πλούσια και διάσημη σταρ της ροκ. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Όμως έφθασα σε ένα σημείο που έπρεπε να μιλήσω ανοιχτά για την προσωπική μου ζωή και τη σεξουαλικότητά μου. Πριν από αυτό ο κόσμος είχε λάθος εντύπωση για μένα. Οπότε ξαφνικά έγινα ακτιβίστρια, όταν άρχισα να είμαι ο εαυτός μου" τόνισε.

Η Μελίσα Έθεριτζ παρατήρησε ότι οι άνθρωποι σήμερα έχουν ισχυρή επιθυμία για τραγούδια που μιλούν στις καρδιές και στα πνεύματά τους.

Τη δεκαετία του 1990 το grunge κίνημα έθετε ερωτήματα για πολλά θέματα, όπως για τον υλισμό. Τη δεκαετία που ακολούθησε τα πάντα έγιναν επιφανειακά, αλλά τώρα βγαίνουμε από αυτή τη φάση, παρατήρησε.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι στις ΗΠΑ διεξάγεται μάχη μεταξύ του συντηρητικού και του προοδευτικού στρατοπέδου τόνισε ότι στις εκλογές νίκησε ένας άνδρας που δεν έχει κανένα πρόβλημα να πυροδοτεί τον φόβο των άλλων - των μεταναστών, των εκπροσώπων διαφορετικών θρησκειών, οποιουδήποτε φαίνεται περίεργος στον "λευκό άνδρα".

"Όμως πολλά από αυτά που είναι από καιρό κρυμμένα έρχονται στην επιφάνεια, πολλοί φόβοι και πολλά προβλήματα, όπως ο ρατσισμός στις ΗΠΑ. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα προχωρήσουμε και θα ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα. Αυτό συνέβη, για παράδειγμα, στις ενδιάμεσες εκλογές, μετά τις οποίες το Κογκρέσο των ΗΠΑ είναι τώρα για πρώτη φορά μια αντανάκλαση της ποικιλομορφίας της χώρας μας. Γνωρίζω ότι ο υπόλοιπος κόσμος παρακολουθεί πολύ στενά πώς αντιμετωπίζει η δημοκρατία μας αυτή την πρόκληση, αλλά είμαι βέβαιη ότι θα αντέξει. Εξάλλου, πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κόσμος, αφορά το πώς μπορούμε όλοι να ζούμε μαζί χωρίς να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλον" τόνισε η τραγουδίστρια.

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα πήγαινε σε συνάντηση στην περίπτωση που την προσκαλούσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο οποίος είναι αντίπαλος της LGBT κοινότητας, της οποίας η ίδια είναι είδωλο, ωστόσο έχει καλέσει και τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ, ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος στο σπίτι του, η τραγουδίστρια είπε ότι αμφιβάλει ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. "Το γεγονός ότι κάποιος σαν τον Μάικ Πενς, ο οποίος μίλησε ανοιχτά και αποφασιστικά κατά των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας και έχει προκαλέσει τόση ζημία προσκαλεί έναν ομοφυλόφιλο πολιτικό στο σπίτι του εγείρει ερωτηματικά για το τι κρύβει αυτή η κίνηση. Δεν νομίζω να αλλάξει ποτέ άποψη, αλλά πάντα προσπαθώ να σκέφτομαι καλά για τους ανθρώπους", είπε.

Η Μελίσα Έθεριτζ ρωτήθηκε ακόμη ποιο είναι το φάρμακο που έχουν ανάγκη οι ΗΠΑ. "Ριζοσπαστική αγάπη. Ο φόβος και το μίσος κυριαρχούν σε όλο τον κόσμο, όπως στα τρομερά γεγονότα της Νέας Ζηλανδίας. Με ριζοσπαστική αγάπη, πρέπει να θεραπεύσουμε τον κόσμο και να αναπτύξουμε κατανόηση του τι είναι καλό για την υγεία και την ευτυχία μας. Πρέπει να εισέλθουμε σε μια νέα εποχή και να μάθουμε πώς να ζούμε μαζί ως κοινωνία και να βρούμε την ενότητα στην ποικιλομορφία" υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ "ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ" ΤΑ GAY PRIDE

Δεν πρόκειται να δεχτούμε παρελάσεις με τους συμμετέχοντες να κρατούν τα θρησκευτικά μας σύμβολα μπροστά στα γεννητικά τους όργανα, είπε ο Π. Ψωμιάδης «Ναι στον σεβασμό στη διαφορετικότητα, αλλά όχι στον εκχυδαϊσμό», λέει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε σχόλιό του σχετικά με το Gay Pride που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη. «Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι δεδομένος. Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτούμε παρελάσεις μπροστά από τις εκκλησίες της πόλης μας με τους συμμετέχοντες να κρατούν τα θρησκευτικά μας σύμβολα μπροστά στα γεννητικά τους όργανα», αναφέρει ο κ. Ψωμιάδης. Και προσθέτει: «Αυτές οι ανωμαλίες, ο εκχυδαϊσμός των πάντων, τελειώνει. Θα σεβαστούμε όποια σοβαρή εκδήλωση θέλουν να πραγματοποιήσουν μέσα στο χώρο της ΔΕΘ ή του ΟΛΘ. Θα το επαναλάβω, άλλο ανοιχτή πόλη, άλλο ξέφραγο αμπέλι».
Voria.gr

Είμαστε όλοι ομοφυλόφιλοι νονοί

Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, ήρθε η ώρα της εξομολόγησης:
Ανοιχτά το δηλώνω, ντεκλαρέ, ευθαρσώς που θα έλεγε και οπ διπλανός μου ο Τριάντης, ότι παντρεύτηκα σε εκκλησία!
Μάλιστα, σε οίκο του θεού, με παπά, με στέφανα και ψαλμωδίες. Ποιος εγώ, ρε φίλε, που βλέπω αγιογραφία και φτύνω στον κόρφο μου. Που αντικρίζω και ράσο και μην πω τι κάνω γιατί είμαστε οικογενειακή ιστοσελίδα και μας διαβάζουν και παιδιά. Που κατεβάζω καντήλια τρεις φορές την ώρα, απ’ αυτά τα καντήλια που στην κοινή ελληνική τα αποκαλούν χριστοπαναγίδια. Και ντύθηκα γαμπρός στον Άγιο Γεώργιο τον Καρύκη, τον πιο δημοσιογραφικό ναό της Αθήνας.
Μισό λεπτό τώρα, να σας τα σπάσω σε πενηνταράκια. Πρώτον, τα σόγια. Άντε να εξηγήσεις εσύ σε μανάδες, πατεράδες (στον πατέρα μου όχι, γιατί κι αυτός αντίχριστος ήταν), παππούδες, γιαγιάδες, θείους, θείες, ξαδέρφους, ξαδέρφες, ανιψιούς, ανιψιές και λοιπούς συγγενείς ότι δεν θ’ ακούσουν τα πατερημά τους και δεν θα σκορπίσουν ρυζάκι στο «Ησαΐα χόρευε». Πιο εύκολο είναι να τους βγάλεις τα δόντια ένα ένα χωρίς ξυλοκαῒνη, παρά να το καταπιούν αυτό. Στο μυαλό τους δεν χωράει καν ότι θα καταλήξουν σε δημαρχείο…
Και μιας και μιλάω για δημαρχείο, ορίστε ο δεύτερος λόγος:
Η αισθητική!
Ε ναι, η αισθητική παλικάρια μου, γαμώ τις παράγκες είναι τα περισσότερα δημαρχεία ανά την επικράτεια και οι αίθουσες των γάμων είναι για να πουλάς ζαρζαβάτια όχι για να παντρεύεσαι. Πλην Κερκύρας μου λέει ένας φίλος, αλλά δεν ήξερα να ταξιδέψω ως την Κέρκυρα για να περάσω την κουλούρα. Και δεν πήγαινα Μαϊάμι καλύτερα, να φχαριστηθώ την ηλιοφάνεια;
Τέλος πάντων, μια χαρά μου χαρά μου φάνηκε ο Άη Γιώργης στην πλατεία Καρύτση, όταν μπούκαρα να ρωτήσω για διαθεσιμότητα. Παλιά εκκλησία, πατιναρισμένη από τα χρόνια και με μια υπέροχη οροφή όπου είχε ζωγραφισμένο τον ουρανό με τ’ άστρα. Ο μύθος έλεγε ότι εκεί παντρευόσαντε οι πριγκίπισες της αυλής, αλλά εμένα μ’ ένοιαζε ότι ήτανε δίπλα στα ιστορικά γραφεία του ΔΟΛ. Και πετάγονταν οι συντάκτες με τους διευθυντές ν’ ανάψουν ένα κερί, να συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους. Επίσης ήταν και ο ιερέας συνεννοήσιμος και τα βρήκαμε κουλ, άνευ μπουρδολογίας.
Πράγμα το οποίο μας φέρνει στον τίτλο του σημερινού κομματιού και εξηγεί γιατί φλυαρώ τόση ώρα με τις εκκλησίες και τους παπάδες. Διότι βρέθηκε ναός στο Αμαρούσιο (γνωστό και ως Πατουλιστάν), που ζήτησε από τους υποψήφιους νονούς να υπογράψουν δήλωση ότι δεν έχουν τελέσει πολιτικό γάμο, δεν έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης και δεν είναι ομοφυλόφιλοι. Ναι, καλά διαβάσατε, το ξαναγράφω:
Ότι δεν είναι ομοφυλόφιλοι!
Μιας και του ομοφυλόφιλου το χέρι είναι μολυσμένο και θα τσιτσιρίξει του παιδιού το μέτωπο από το λάδι…
Μωρέ το νερό στην κολυμπήθρα θα βράσει! Θα κοχλάσει, καυτές πιτσιλιές θ’ αρχίσει να πετάει έτσι και το πλησιάσει ο ομοφυλόφιλος. Κομμάτια θα γίνουν οι λαμπάδες, θα μαδήσουν οι ανθοδέσμες, συντρίμμια ο πολυέλαιος. Με το που θα πατήσει το πόδι του στην εκκλησία ο ομοφυλόφιλος ο νονός, θ’ αρχίσουν να χοροπηδάνε τα μανουάλια, θα σκιστεί του ιερού το παραπέτασμα. Μη σου πω ότι θα βάλουν τα κλάματα οι εικόνες, κορόμηλο θα τρέξει το δάκρυ των αγίων. Κι αν είναι από κοντά κάνας αρχάγγελος Γαβριήλ (ή μήπως Μιχάηλ;), όλους και όλες θα μας κάψει με την πύρινη ρομφαία!
Και ύστερα ξυπνήσαμε στην Ελλάδα του 2019. Και ύστερα ξυπνήσαμε σε μ ια χώρα που ακόμη αγωνίζεται να ενταχθεί στον εικοστό πρώτο αιώνα. Εγώ πάντως χαίρομαι, δεν λυπάμαι με τις μαλακίες των παπάδων. Αν είναι να τους ξεφορτωθούμε απ’ την καμπούρα μας, αυτού του είδους τα καφριλίκια βοηθάνε πολύ. Γιατί δείχνουν στον κόσμο ότι άλλο είναι η πίστη και άλλο η εκκλησία. Ιδίως μια εκκλησία που ανέχεται τον χωροφύλακα Αμβρόσιο, αλλά δεν μπορεί να ανεχθεί τους ομοφυλόφιλους νονούς…του Χρήστου Ξανθάκη newpost

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα και Eυρωκοινοβούλιο

ΓΡΑΦΕΙ Ο  Βασίλης Σωτηρόπουλος*
Toν Φεβρουάριο του 2019 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την ατζέντα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί κατά την επόμενη περίοδο μετά τις ευρωεκλογές. Πρόκειται για το διάστημα της πενταετίας 2019-2024, μέσα στο οποίο η Ευρωβουλή θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των ανθρώπινων δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου.
Το πρώτο που θέτει είναι η υποχρέωση που έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να καταπολεμήσει τις διακρίσεις φύλου, θέτοντάς το ως πρώτη προτεραιότητα που θα πρέπει να έχει η νέα Επιτροπή που θα συγκροτηθεί μετά τις ευρωεκλογές του 2019. Πράγματι, η ισότητα ξεκινά από τη θεμελιώδη ανάγκη να γεφυρωθεί η αρχετυπική διάκριση που εντοπίζεται διαχρονικά σε κάθε κοινωνία: η ανισότητα λόγω φύλου.
Επειτα, η Ευρωβουλή υπογραμμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να καταστήσει καθημερινότητα την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων σε όλους τους τομείς με τους οποίους ασχολείται, σε όλες τις Γενικές Διευθύνσεις της, ακόμη και σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η υγεία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και για την Ελλάδα, αφού ο Ν.4443/2016 αφήνει έξω από την προστασία κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου την εκπαίδευση και την υγεία, παρά τη σχετική επισήμανση του Ποταμιού όταν ψηφιζόταν ο νόμος.
Η κοινωνία των πολιτών και οι ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις πρέπει να συμβάλουν, κατά το ψήφισμα της Ευρωβουλής, με ενεργή εμπλοκή τους στην κατάστρωση των νέων ευρωπαϊκών πολιτικών για την ενίσχυση αυτών των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωβουλή καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξακολουθήσει να οργανώνει ενημερωτικές εκστρατείες και να επικοινωνεί τα ζητήματα που αφορούν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και τις οικογένειές τους. Τονίζοντας αυτή την τελευταία αναφορά σε «οικογένειες», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει σχετική νομοθεσία για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειών εντός της Ε.Ε., πράγμα που μπορεί να σημαίνει και ένα έμμεσο κάλεσμα για την αναγνώριση του γάμου και της τεκνοθεσίας.
Αυτές όλες οι πρωτοβουλίες που ζητάει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ληφθούν μετά τις ευρωεκλογές πρέπει να συζητηθούν κατά την προεκλογική περίοδο και στη δική μας χώρα, διότι το περιεχόμενο των εξαγγελιών αυτών θα καθοριστεί από το ποιοι θα είναι οι νέοι ευρωβουλευτές την επόμενη πενταετία.
Εάν η Ευρωβουλή γεμίσει ακροδεξιούς, νεοναζί, φασίστες και λαϊκιστές, τότε τίποτε από αυτά δεν πρόκειται να πραγματωθεί, όσο κι αν τα υποστηρίξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γι’ αυτό οι πολίτες που συντάσσονται με τη ΛΟΑΤΚΙ+ ατζέντα πρέπει να επιλέξουν ως ευρωβουλευτές τα πρόσωπα που θα στηρίξουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
* δικηγόρος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι

Η Beyoncé και ο Jay-Z θα τιμηθούν ως σύμμαχοι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Η οργάνωση GLAAD που τιμά προσωπικότητες από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τη μουσική βιομηχανίας, οι οποίες στηρίζουν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα με βραβεία που απονέμονται σε ειδική τελετή, φέτος θα βραβεύσει το διάσημο ζευγάρι καλλιτεχνών Beyoncé και Jay-Z.
Ο σκοπός του βραβείου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της οργάνωσης, είναι να τιμήσει «συμμάχους που επέφεραν σημαντική διαφορά στην προώθηση της αποδοχής των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας» και να αναγνωριστούν διάσημοι υποστηρικτές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους, μουσική, ταινίες ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να ενθαρρύνουν την αποδοχή.
«Όταν μιλούν οι Beyoncé και Jay-Z, ο κόσμος εμπνέεται και όταν πρόκειται για μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, οι φωνές αποδοχής τους ακούγονται δυνατά και ξεκάθαρα» τονίζει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GLAAD, Σάρα Κέιτ Έλις στο επίσημο δελτίο Τύπου για το βραβείο Vanguard.
«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι που θα είμαστε μαζί τους για να στείλουμε ένα μήνυμα αγάπης κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης εκδήλωσης ΛΟΑΤΚΙ στον κόσμο και να τιμήσουμε το έργο τους, καθώς στρέφουν το τόξο της δικαιοσύνης προς τα εμπρός για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, τους ανθρώπους του χρώματος και τις περιθωριοποιημένες ομάδες παντού» ανέφερε η Σάρα Κέιτ Έλις.
Πέρυσι, το Vanguard Award (Βραβείο Πρωτοπορίας) απονεμήθηκε στη Μπρίτνεϊ Σπίαρς, η οποία υπέγραψε επιστολή διαμαρτυρίας για ομοφοβικά νομοσχέδια και έγραψε γράμματα συμπαράστασης σε queer θαυμαστές της.
Η οργάνωση GLAAD ανακοίνωσε ότι οι Beyoncé και Jay-Z γνωστοί και ως The Carters θα παραλάβουν το βραβείο στην 30η τελετή απονομής των GLAAD Awards στις 28 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Μπέβερλι Χίλτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στην Καλιφόρνια.
Με το βραβείο Πρωτοπορίας έχουν τιμηθεί στο παρελθόν η Σερ, η Τζάνετ Τζάκσον, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Αντόνιο Μπαντέρας.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Οταν οι ΛΟΑΤΚΙ παίρνουν το πάνω χέρι

H κυβέρνηση προχωρεί σε «άμετρη και άκριτη» προσθήκη πέντε εκπρόσωπων ΛΟΑΤΚΙ και δύο Ρομά «κατά παράβαση κάθε αρχής ισότητας έναντι των λοιπών φορέων», γράφει στην επιστολή του ο Γιώργος Σταυρόπουλος (έγκριτος δικαστικός και υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου), ο οποίος παραιτήθηκε από πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ). Κατήγγειλε τόσο την κυβέρνηση για αλλοίωση της σύνθεσής της όσο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την άρνησή του να επικοινωνήσει με την ΕΕΔΑ…
nnn
Οι καταγγελίες του κ. Σταυρόπουλου είναι σοβαρές, εάν ληφθεί υπόψη ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Συγκεκριμένα καταγγέλλει: «Η Κυβέρνηση, θέλοντας να αλλοιώσει τη σύνθεσή της, αλλά και να την καταστήσει δυσλειτουργική έως πλήρως αδρανή, προχωρεί μονομερώς σε μια άμετρη και άκριτη προσθήκη 5 μελών από μια μόνο Κοινότητα, εκείνη των ΛΟΑΤΚΙ, και 2 ακόμη μελών, εκτός από το ήδη υφιστάμενο μέλος, από άλλη, την Κοινότητα των Ρομά, κατά παράβαση κάθε αρχής ισότητας έναντι των λοιπών φορέων προστασίας των δικαιωμάτων που είναι ήδη μέλη της ΕΕΔΑ και διαθέτουν μόνο μία ψήφο στην Ολομέλειά της».
Πού είναι το «Πράττω», οέο;
Το ρωτώ γιατί το Σάββατο στο Γαλάτσι, στην παρασύναξη-φόρουμ, δεν βλέπω να παρίσταται. Μάλιστα, την ίδια ημέρα, το πρωί, η πολιτική ομάδα του Νίκου Κοτζιά έχει Πολιτικό Συμβούλιο με διακύβευμα, όπως λένε, τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης εν όψει και των εκλογών. Το ερώτημα είναι αν έχουν καταλήξει πως σε αυτή τη συγκρότηση έχουν θέση και οι ίδιοι πλάι σε Γέφυρες και συναφείς δυνάμεις, αφού ο Κοτζιάς δεν τρέφει ιδιαίτερα θερμά αισθήματα για πολλά πρόσωπα. Εγώ λέω να περιμένουμε κι άλλο, αφού σας θυμίζω επίσης πως το «Πράττω» στηρίζει Γερουλάνο στον δήμο της Αθήνας, άρα γενικώς δεν είναι να τους έχεις κλειδωμένους.
Στο ξενοδοχείο… «Αλεξάντερ»
των Σκοπίων
Δείτε τώρα κάποιες συμπτώσεις που σημειώθηκαν στα Σκόπια. Πρώτα απ’ όλα η συνάντηση των ελλήνων επιχειρηματιών με τους Σκοπιανούς (όπου παρέστη και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – φωτογραφία) έγινε στο ξενοδοχείο… «Αλεξάντερ». Υπήρχαν και άλλα ξενοδοχεία στην περιοχή εξίσου πολυτελή, αλλά οι σκοπιανοί φίλοι μας θέλησαν να φιλοξενήσουν τους έλληνες επιχειρηματίες σε ένα ξενοδοχείο που λέγεται «Αλέξανδρος»
Τσίπρας και Ζάεφ στο παλαιό οινοποιείο
Ολη μέρα selfies, αγκαλιές και συνομιλίες, πότε έφαγαν ο Πρωθυπουργός, η Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα και τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας; Το μεσημέρι δεν έφαγαν τίποτε. Υπήρχε βεβαίως ένας μπουφές στο ξενοδοχείο (με καναπεδάκια), αλλά ελάχιστοι τον τίμησαν. Το βράδυ όμως άλλαξαν τα πράγματα. Γιατί ο Ζάεφ τους έβγαλε έξω για να τους ταΐσει. Τους πήγε σε ένα παλιό (αλλά ενεργό) οινοποιείο σε λόφο απ’ όπου έβλεπαν πιάτο τα Σκόπια. Τι έφαγαν; Πρώτα σαλάτα με σολομό και εν συνεχεία δύο πιάτα με κρεατικά. Και βεβαίως ήπιαν άφθονο κρασί. Διαπίστωσαν, όπως έμαθα, ότι το οινοποιείο αυτό είναι γαλλικού τύπου και εξάγει το κρασί του στη Γερμανία, και μάλιστα είχε προβληθεί σε αυτή την έκθεση στο Βερολίνο με το όνομα… «Μακεδονία».
Τον απέλυσαν και τον… επαναπροσέλαβαν
Εχουν μετατρέψει τις προσλήψεις σε συριζαίικο σπορ. Δεν είναι καθόλου υπερβολή ότι διορίζουν κάθε συριζαίο ή… νεοσυριζαίο (δηλαδή που έγινε ξαφνικά από τη μια μέρα στην άλλη συριζαίος για να βρει δουλειά ο άνθρωπος). Προσλαμβάνουν ακόμα και αυτούς που απολύουν; Θέλετε ένα παράδειγμα; Επί υπουργίας Στ. Κοντονή απολύθηκε ένας υπάλληλος επειδή προσελήφθη με πλαστά πιστοποιητικά. Και αντί να του ασκηθεί δίωξη και να του ζητήσουν να επιστρέψει τους μισθούς που εισέπραξε, τι έκαναν οι… αθεόφοβοι; Τον επαναπροσέλαβαν ως μετακλητό. Και ξέρετε πού; Στο υπουργείο Πολιτισμού. Με υπογραφή της Μυρσίνης Ζορμπά; ρώτησα. «Ναι» μου απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος και κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Ο προοδευτικός πατριωτισμός
του ΚΙΝΑΛ
Αδικαιολογήτως απόντες χαρακτηρίστηκαν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Τελικά προσήλθαν λίγο καθυστερημένοι και πριν από την εμφάνιση στην αίθουσα της Φώφης Γεννηματά. Πέντε βουλευτές δεν ήταν, δικαιολογημένα, στη συνεδρίαση, στην οποία πήρε μέρος και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Να σημειώσω ότι η συνεδρίαση δεν έγινε στη Βουλή αλλά στη Χαριλάου Τρικούπη. Α, και ήταν η πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό που οι δημοσιογράφοι δεν παρακολούθησαν την αρχική εισήγηση της Φώφης Γεννηματά.
nnn
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ο Γιάννης Μανιάτης. Ο πρώην υπουργός πραγματοποίησε την Τετάρτη εκδήλωση στην οποία παρουσίασε την πρότασή του για το μέλλον της Αργολίδας. Το όραμά του για την Αργολίδα ο κ. Μανιάτης το ονομάζει «προοδευτικό πατριωτισμό». Επ’ αυτού πάντως είχε μια κόντρα με τον Νίκο Ανδρουλάκη που χαριτολογώντας το χαρακτήρισε «προοδευτικό τοπικισμό». Προφανώς, όπως παρατήρησε ένας τρίτος βουλευτής, φοβάται μήπως ο Μανιάτης πάρει τα πετρέλαια της Κρήτης και τα πάει στην… Αργολίδα.
Εκλεψαν την προτομή του Ράλλη
Απίστευτη και όμως αληθινή η είδηση που έγινε γνωστή σήμερα το πρωί, με την απουσία της χάλκινης προτομής του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη από τη μαρμάρινη στήλη-βάση στην Κοφινέτα της Κέρκυρας. Ο δήμαρχος Κέρκυρας έκανε την εξής δήλωση:«Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί η κλοπή της προτομής του Γεωργίου Ράλλη από την καρδιά της πόλης της Κέρκυρας».

De Differentia: Hέκθεση για την διαφορετικότητα στο ΚΠΙΣΝ

Η έννοια της διαφορετικότητας ως αξίας στηρίζεται στην αναγνώριση, στην αποδοχή και στο σεβασμό. Προϋποθέτει την κατανόηση πως κάθε άτομο είναι μοναδικό και αναγνωρίζει τις ατομικές μας διαφορές χωρίς διακρίσεις. Αυτές μπορεί να αναπτύσσονται γύρω από διαφορετικές διαστάσεις της προσωπικότητας που αφορούν στη φυλή, την εθνικότητα, το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση, την ηλικία, τις φυσικές και σωματικές ικανότητες, τη γλώσσα, τις θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις ή άλλες ιδεολογίες.

Όμως, πολλές κοινωνίες αποστρέφονται το διαφορετικό. Το μίσος για τη διαφορετικότητα φαίνεται να βρίσκεται στην καρδιά όλων των σημερινών ολοκληρωτικών τάσεων που απειλούν τα επιτεύγματα του Διαφωτισμού (τη δημοκρατία, την ανεκτικότητα, την ελευθερία έκφρασης κ.ο.κ.)

Αυτή η διαπίστωση αποτέλεσε την αφετηρία μίας συζήτησης πανεπιστημιακών δασκάλων και εικαστικών δημιουργών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΣΚΤ-ΑΠΘ) με τους φοιτητές τους, γύρω από το ζήτημα της αποστροφής για τη διαφορετικότητα, οπτικοποιώντας το ζήτημα μέσα από το έργο τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ρεγγίνα Αργυράκη-Χριστοδουλίδη, Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, συζητώντας με τον Κοσμήτορα-χαράκτη Ξενή Σαχίνη και τον ακτιβιστή γιατρό Γιάννη Μουζάλα, κατέληξε στην αναγκαιότητα ενός ψύχραιμου οπτικού και λεκτικού διαλόγου, ο οποίος αποτυπώνεται στην έκθεση De Differentia, την οποία επιμελείται μαζί με την Τζίνη Γεννηματά, πολιτισμολόγο.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) από τις 03 Απριλίου μέχρι τις 10 Μαΐου. Δέκα πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και διευθυντές εργαστηρίων των δύο Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας και από τους πλέον διακεκριμένους δημιουργούς της γενιάς του ΄80 τέσσερις σημαντικές σύγχρονες γυναίκες δημιουργοί και δύο ακόμα καταξιωμένοι καλλιτέχνες από τον χώρο της φωτογραφίας και του βίντεο οπτικοποιούν την απορριπτική αντιμετώπιση της διαφοράς.

Άγγελος Αντωνόπουλος, Δημήτρης Ζουρούδης, Γιώργος Λάππας, Αφροδίτη Λίτη, Μιχάλης Μανουσάκης, Κυριάκος Μορταράκος, Ξενής Σαχίνης, Γιώργος Σκυλογιάννης, Γιάννης Φωκάς, Γιώργος Χαρβαλιάς
Οι Γρηγορία Βρυττιά, Όλγα Ζιρώ, Βίκυ Μπέτσου, Σπυριδούλα Πολίτη και οι Τάκης Ζερδεβάς, Μάκης Φάρος

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν και στρογγυλά τραπέζια στον Φάρο στα οποία θα διερευνηθούν επιμέρους πτυχές του μίσους για το διαφορετικό. Στις συζητήσεις θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων, ο τέως Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο Κοσμήτορας της ΣΚΤ του ΑΠΘ Ξενής Σαχίνης, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι καθηγητές Αγγ. Ζιάκα (Ισλαμικών Σπουδών), Γ.Αντωνίου (Εβραϊκών Σπουδών) Μ. Σταθόπουλος, Κ Μαντζαβίνος, Νίκος Μουζέλης, και η Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Ζ. Τσιριγώτη.

Την έκθεση διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής, το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Τομέα Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη σύμπραξη της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας, και την αιγίδα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τετάρτη 03/04 - Παρασκευή 10/05
09.00 - 22.00

ΙΣΟΓΕΙΟ ΕΒΕ

Ελεύθερη είσοδος 


Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Η ιστορία εγκυμοσύνης ενός γκέι τρανσέξουαλ άνδρα

Παρακολουθήστε το τρέιλερ για το «Seahorse» (Ιππόκαμπος), ένα νέο ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Guardian, για την πρωτοποριακή προσπάθεια ενός τρανς άνδρα να ξεκινήσει τη δική του οικογένεια. Είναι η ιστορία ενός πατέρα, που γέννησε ο ίδιος το παιδί του.
Ο Freddy είναι 30 ετών και θέλει να ξεκινήσει μια οικογένεια, αλλά γι ‘αυτόν αυτή η συνηθισμένη για πολλούς επιθυμία έρχεται με μοναδικές προκλήσεις. Είναι γκέι τρανς άτομο. Η απόφαση να κυοφορήσει το δικό του μωρό χρειάστηκε χρόνια εσωτερικής αναζήτησης, αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να τον προετοιμάσει για την πραγματικότητα της εγκυμοσύνης, τόσο ως σωματική εμπειρία όσο και ως μια φυσική εμπειρία που αντιπαραθέτει την θεμελιώδη αντίληψη της κοινωνίας για το φύλο, τη μητρότητα και την οικογένεια. 
Η ταινία ακολουθεί τον Freddy από την προετοιμασία να συλλάβει μέχρι τη γέννησή του παιδιού του. Η ταινία, σε σκηνοθεσία Jeanie Finlay, προβάλλεται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca στα τέλη Απριλίου και θα παίξει στο Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα φέτος. 

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Fighting Tommy Riley (2004): ταινία αξιώσεων με αταίριαστους έρωτες

Ένας ηλικιωμένος προπονητής κι ένας νεαρός παλαιστής, συνεργάζονται, αναζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία να φτάσουν ψηλά και να ξεπεράσουν τους δαίμονες του παρελθόντος. Η συνεργασία τους διαταράσσεται όταν ο προπονητής εκδηλώνει ερωτικό ενδιαφέρον για τον νεαρό αθλητή του. Η μεταξύ τους εμπιστοσύνη θα πρέπει να ξαναχτιστεί από την αρχή, αν θέλουν να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους.
Το φιλμ σε καθηλώνει από την πρώτη στιγμή ως το τέλος καθώς ο θεατής θαρρείς ότι παρακολουθεί μια αυτοβιογραφία. Τόσο για τον προπονητή που δημιούργησε ένα θρύλο αλλά ήθελε μόνο κατανόηση, συμμετοχή, σεβασμό και αγάπη αλλά και τον πυγμάχο ο οποίος από ένα σημείο και μετά πριν την κατάκτηση της κορυφής δεν ξεχώρισε το αγωνιστικό του πνεύμα από την ανθρώπινη παρουσία αλλά δικαιώνει τελικά με κάθε τρόπο το όνομα του προπονητή του....
With Greek Subtitles Here OR Here

ΓΚΕΙ ΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΠΡΟΥΝΕΙ: ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ GAY

Ο Zoella και ο Shahiran είναι ομοφυλόφιλοι, πρώην πολίτες του Μπρουνέι, του κρατιδίου που εδώ και μερικές ημέρες έχει ενεργοποιήσει τη θανατική ποινή για πολίτες που διαπιστωθεί ότι είναι ομοφυλόφιλοι. Τα βιώματα που επιλέγουν να μοιραστούν δημοσίως είναι άκρως τραυματικά. «Με μεγάλωσαν λέγοντας μου ότι οι πέτρες που έπιαναν τα χέρια μου έπρεπε να είναι μικρές για να μπορούν να σκοτώνουν πιο εύκολα το θύμα. Ήταν τραγικό. Φοβόμουν να μιλήσω για τον εαυτό μου, φοβόμουν τους ανθρώπους. Αυτό κάπως σταμάτησε, όταν έφτασα στο Λονδίνο», εξηγεί ο Shahiran. Από την άλλη ο Zoella εξηγεί: «Δεν κινούμαι και δεν μιλάω με θηλυπρέπεια. Αυτός ήταν και ο μόνος τρόπος μου για να μην ασχολείται μαζί μου το μάτι του κράτους μέχρι να καταφέρω να αποδράσω». Πέρα από τα όσα σπαρακτικά εξομολογούνται, οι δύο άντρες αποκαλύπτουν κάτι ανατριχιαστικό.
Κανείς από τους δύο δεν μπόρεσε εύκολα να κάνει φίλους πίσω στο Μπρουνέι, κανείς δεν μπόρεσε να μιλήσει ποτέ ανοιχτά για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, καθώς μία τέτοια πληροφορία μπορεί ανά πάσα στιγμή να σημάνει το τέλος της ζωής αυτού που την εξομολογείται. Επίσης, όπως λένε, είναι το πλέον εύκολο να υπονοήσεις ότι κάποιος είναι ομοφυλόφιλος για να βρεθεί σε σοβαρές περιπέτειες με τον Νόμο και τα έκνομα παρακλάδια του Μπρουνέι. «Αν το είπα ποτέ στους γονείς μου;», λέει ο Zoella. «Ακόμη κι αν αποφάσιζα να το κάνω, ακόμη κι αν γνώριζα ότι μπορεί να ήταν υποστηρικτικοί μαζί μου και πάλι θα φοβόμουν ότι ίσως καταλήξω νεκρός», παραδέχεται, περιγράφοντας με ελάχιστες λέξεις τον ζόφο που σκεπάζει τη LGBTQI+ κοινότητα στο Ντουμπάι. Στο τέλος της ημέρας, οι περισσότεροι νέοι προσπαθούν να βρουν δουλειά κάπου στην Ευρώπη και απλώς να αποδράσουν, χωρίς να διαμαρτυρηθούν, χωρίς να μπουν σε ακτιβιστικές διαδικασίες, χωρίς να το ρισκάρουν καν... Ξέρουν ότι η θανατική ποινή τώρα και η στοχοποίηση κατά το παρελθόν είναι μονόδρομος. Όπως και η διαφυγή ως εναλλακτική επιβίωσης... Πηγή: lifogr

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Οργισμένος ο Τζορτζ Κλούνεϊ με τον σουλτάνο του Μπρουνέι και την ομοφοβία του

Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ κάλεσε σε μποϊκοτάζ των πολυτελών ξενοδοχείων που ανήκουν στον σουλτάνο του Μπρουνέι ως απάντηση στη νομοθεσία του κράτους αυτού που καθιστά την ομοφυλοφιλία αδίκημα που τιμωρείται με θάνατο.
 Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο Deadline.com χθες Πέμπτη 29 Μαρτίου 2019, ο Κλούνεϊ ανέφερε τα ονόματα εννέα πεντάστερων ξενοδοχείων στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Καλιφόρνια, τα οποία ανήκουν στην επενδυτική εταιρεία του σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ. Ανάμεσα τους είναι και το υπερπολυτελές Beverly Hills Hotel στο Λος Άντζελες. «Κάθε φορά που μένουμε ή συμμετέχουμε σε συναντήσεις ή δειπνούμε σε αυτά τα εννέα ξενοδοχεία δίνουμε χρήματα κατευθείαν στους άνδρες που επιλέγουν να λιθοβολούν μέχρι θανάτου τους ίδιους τους τους πολίτες επειδή είναι ομοφυλόφιλοι ή επειδή έχουν κατηγορηθεί για μοιχεία», κατήγγειλε ο σταρ του Χόλιγουντ.
 Από τις 3 Απριλίου όποιος επιδίδεται σε ομοφυλοφιλικές πράξεις στο Μπρουνέι κινδυνεύει να μαστιγωθεί ή να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου. Βάσει του τρέχοντα ποινικού κώδικα στο μικρό αυτό κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας όσοι έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις τιμωρούνται με έως και 10 χρόνια κάθειρξη. Ο σουλτάνος του Μπρουνέι είναι μεταξύ των πιο πλούσιων ανθρώπων παγκοσμίως. «Με τα χρόνια έμαθα ότι όταν έχεις να αντιμετωπίσεις αιματηρά καθεστώτα δεν μπορείς να τους προκαλέσεις ντροπή», σημειώνει ο Κλούνεϊ, γνωστός για το ακτιβιστικό του έργο του. «Όμως μπορείς να ντροπιάσει τις τράπεζες, τους επενδυτές και τους θεσμούς που έχουν συναλλαγές μαζί τους και επιλέγουν να κάνουν τα στραβά μάτια». Αυτό δεν είναι το πρώτο μποϊκοτάζ εναντίον των πολυτελών ξενοδοχείων που ανήκουν στον σουλτάνο του Μπρουνέι: Το 2014 η Οπρα Γουίνφρι και η Ελεν Ντετζενέρις στήριξαν μια αντίστοιχη δράση όταν η αυστηρή ισλαμική χώρα αποφάσισε να πατάξει τις ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές. Εξαιτίας του μποϊκοτάζ τότε ακυρώθηκαν αρκετές εκδηλώσεις σε ξενοδοχεία του Λος Αντζελες, σημείωσε ο Κλούνεϊ. zougla

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Πιτ Μπούτατζετζ: Ο πρώτος gay υποψήφιος που διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ το 2020

Είναι 37 ετών, δήμαρχος μιας πόλης 102.000 κατοίκων, βετεράνος του πολέμου στο Αφγανιστάν και παντρεμένος με έναν άνδρα: ο Πιτ Μπούτατζετζ ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ.
«Βρίσκομαι εδώ για να σας πω μια διαφορετική ιστορία από το “Κάντε Ξανά Μεγάλη την Αμερική”», είπε αναφερόμενος στο σλόγκαν του Ντόναλντ Τραμπ (“Make America Great Again”) ο Μπούτατζετζ, δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ στην πολιτεία της Ιντιάνα, ενώπιον των οπαδών του.

Κοσμοπλημμύρα στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μπούτατζετζ

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μπούτατζετζ προσέλκυσε τόσο πλήθος, ώστε δεν κατάφεραν όλοι να μπουν μέσα στο χώρο του παλιού εργοστασίου αυτοκινήτων και παρακολούθησαν υπό βροχή τις δηλώσεις του σε μια γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί μπροστά από το κτίριο. «Ο Μπούτατζετζ εκπροσωπεί τη νέα γενιά της ηγεσίας των Δημοκρατών. Λατρεύουμε το όραμά του», είπε κάποιος απ’ τους οπαδούς του.
«Είναι παραπάνω από τολμηρό στην ηλικία των 37 ετών να διεκδικείς το υψηλότερο αξίωμα στον πλανήτη. Δεν ήταν ακριβώς αυτό που είχα κατά νου μέχρι πρόσφατα όταν αναλογιζόμουν πώς θα περάσω το όγδοο έτος μου ως δήμαρχος και το 38ο έτος μου σε αυτόν τον κόσμο. Αλλά ζούμε σε μια εποχή που οφείλουμε να δράσουμε», είπε ο Μπούτατζετζ.

Μεγάλα αμερικανικά δίκτυα μετέδωσαν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Πιτ Μπούτατζετζ / Βίντεο: YouTube

Γιος μετανάστη από τη Μάλτα ο Μπούτατζετζ αποφοίτησε από το φημισμένο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, όπου σπούδασε Ιστορία και Λογοτεχνία. Μιλά οκτώ γλώσσες κι είναι εδώ δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ εδώ και επτά χρόνια, διάστημα κατά το οποίο απέκτησε πολύ καλή φήμη. Στη διάρκεια της θητείας του πήρε μάλιστα άδεια επτά μηνών για να υπηρετήσει ως στρατιώτης στο Αφγανιστάν.

Πιτ Μπούτατζετζ: Ο υποψήφιος με το δύσκολο επίθετο

Σε μια ανάρτησή του το 2016 ο ίδιος εξήγησε ότι το όνομά του προφέρεται “Μπουτ-ατζ-ετζ”, που σημαίνει στα μαλτέζικα «ο κύριος του ορνιθώνα». Ο Μπούτατζεζ παραδέχεται ότι το επίθετό του είναι δυσπρόφερτο, αλλά έχει έτοιμη τη λύση για όσους μπερδεύουν τη γλώσσα τους: «Στο Σάουθ Μπεντ με φωνάζουν απλώς “δήμαρχε Πιτ” και δεν έχω κανένα πρόβλημα μ’ αυτό», είπε προ ημερών στους δημοσιογράφους.

Πιτ Μπούτατζετζ: ο πρώτος gay προεδρικός υποψήφιος μεγάλου κόμματος στις ΗΠΑ

Σε περίπτωση που εξασφαλίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών ο Πιτ Μπούτατζετζ θα είναι ο πρώτος δεδηλωμένος gay προεδρικός υποψήφιος ενός εκ των δύο μεγάλων κομμάτων στις ΗΠΑ. Στη χθεσινή εκδήλωση στο Σάουθ Μπεντ, όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, πήγε με τον σύζυγό του, Τσάστεν Γκλέζμαν.

Ο Πιτ Μπούτατζετζ στο βήμα με τον σύζυγό του, Τσάστεν Γκλέζμαν.
Ο Πιτ Μπούτατζεζ (αριστερά ) με τον σύζυγό του Τσάστεν Γκλέζμαν στο βήμα / Φωτογραφία: ΑΡ/Michael Conroy

Όταν πρωτοανακοίνωσε τις σκέψεις του να κατεβεί υποψήφιος πριν από μερικές εβδομάδες ο Μπούτατζετζ ήταν αουτσάιντερ στην κούρσα. Στο μεταξύ όμως έχει γίνει γνωστός σ’ ολόκληρη την Αμερική και μάλιστα κατάφερε στο πρώτο τρίμηνο του έτους να συγκεντρώσει χορηγίες επτά εκ. δολαρίων, ποσό που τον κατατάσσει ψηλά μεταξύ των συνδιεκδικητών του χρίσματος των Δημοκρατικών.
Τη μέρα που ξεκίνησε επίσημα την προεκλογική του καμπάνια ο Μπούτατζετζ παραχώρησε συνέντευξη στη σκανδαλοθηρική TMZ, ενώ το New York Magazine δημοσίευσε άρθρο για τον 37χρονο πολιτικό με τον τίτλο “Παιδί-θαύμα” (“Wonder Boy”).

Οι προκριματικές στους Δημοκρατικούς για την ανάδειξη του υποψηφίου τους για τις προεδρικές του 2020 αρχίζουν τον Νοέμβριο του 2020, αλλά η κούρσα έχει ξεκινήσει ήδη προ πολλού. Πάνω από δέκα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος έχουν εκφράσει την επιθυμία να διεκδικήσουν το χρίσμα, μεταξύ των οποίων ο γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς, τρία μέλη της Γερουσίας: η Καμάλα Χάρις, Κίρστεν Γκίλιμπραντ και Ελίζαμπεθ Γουόρεν, ο βουλευτής του Τέξας Μπέτο Ο’ Ρουρκ και ο πρώην υπουργός Οικιστικής Ανάπτυξης, Τζούλιαν Κάστρο.

«Ήταν λάθος μου που αρνήθηκα επτά φορές να κάνω γκέι ρόλους στην τηλεόραση»

 O Χάρης Βορκάς μίλησε το περιοδικό «Λοιπόν» όπου αποκάλυψε πως στο παρελθόν αρνήθηκε εφτά φορές να κάνει γκέι ρόλους στην τηλεόραση.   
Τι εννοείς λέγοντας «περίεργος»ρόλος; Μου προτάθηκε πάρα πολλές φορές να κάνω το ρόλο του γκέι στην τηλεόραση. Για ποιο λόγο αρνήθηκες; Μετά το σίριαλ «Δέκα λεπτά κήρυγμα», που έπαιζα ένα παιδάκι, έτσι είχε μείνει στη συνείδηση του κόσμου, ήμουν 2-4 χρόνια ηθοποιός, ήξερα ότι θα το κάνω πολύ καλά, όπως το κάνω και τώρα στην παράσταση, αλλά δεν το έκανα. Μου το είχαν προτείνει εφτά φορές και τις αρνήθηκα όλες. Αν το έκανα, θα είχα τυποποιηθεί και δεν το ήθελα. Φοβόσουν μη σου μείνει ως «ταυτότητα»;
 Όχι, δεν με ενδιέφερε καθόλου αυτό, δεν έχω τέτοια. Καλλιτεχνικά δεν θα ήθελα να κάνω μόνο αυτό, όπως και δολοφόνος, χαζούλης, έξυπνος, χοντρός. Το ίδιο θέμα θα είχα αν μου πρότειναν να κάνω μόνο ρόλους για χοντρούς. Η τυποποίηση τα πρώτα χρόνια, όταν έχεις φιλοδοξίες, δεν είναι καλή. Εκ των υστέρων που το σκέφτηκα, ήταν λάθος, γιατί τα πρώτα χρόνια πρέπει να είσαι στη δουλειά, να υπάρχεις, να σε μαθαίνουν οι άνθρωποι, να είσαι στο κύκλωμα και όταν θα έρθει η ώρα να μπορείς να επιλέξεις με κάποιες παρακαταθήκες πίσω, να πεις πιο εύκολα τα όχι. Εγώ, επειδή είχα και την οικονομική ευχέρεια πίσω, δεν δούλευα για το μεροκάματο, δεν ήταν ο γνώμονάς μου να βρω δουλειά για να επιβιώσω, για να πω ναι σε οτιδήποτε μου προτάθηκε, που ήταν και καλό, έτσι είπα να κάνω κάποια προσεκτικά βήματα. Ήταν ο φόβος μου για την τυποποίηση, ούτε για τις «βρώμες» που είπαν. Έτσι κι αλλιώς, στο χώρο μας, αν είναι να πουν, θα πουν το οτιδήποτε.