Menu

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Διακρίσεις στα σχολεία με θύματα ΛΟΑΤΚΙ

Τα αποτελέσματα της Πρώτης Πανελλαδικής Ερευνας για το Σχολικό Κλίμα, όπως το αντιλαμβάνονται οι ΛΟΑΤΚ (σ.σ. από το ακρωνύμιο λείπει το γράμμα «Ι» λόγω της μη συμπερίληψης Ιντερσεξ θεμάτων στο ερωτηματολόγιο της έρευνας) μαθητές/τριες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ζωγραφίζουν με μελανά χρώματα την πραγματικότητα που βιώνει η ΛΟΑΤΚ μαθητική κοινότητα σε καθημερινή βάση και μάλιστα σε έναν χώρο που θα έπρεπε να λειτουργεί συμπεριληπτικά και μακριά από διακρίσεις και ρατσισμό.
Η διενέργεια της έρευνας έγινε με πρωτοβουλία της Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Nέων Αθήνας, διήρκεσε δύο χρόνια και είχε ως δείγμα 3.747 άτομα, από τα οποία τα 1.963 αυτοπροσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚ, ενώ το 70,4% αυτών διαμένει σε μεγάλες ή επαρχιακές πόλεις.
Παρά το γεγονός του άσχημου κλίματος που επικρατεί στα σχολεία απέναντι σε ζητήματα ΛΟΑΤΚ, η σχολική επίδοση των μαθητών της κοινότητας κινείται σε υψηλά επίπεδα, με το 39,8% να έχει μέσο όρο βαθμολογίας από 16 έως 18 και το 29,9% βαθμολογία από 18 έως 20, ενώ οι ακαδημαϊκές τους βλέψεις βρίσκονται αρκετά υψηλά στις προτιμήσεις τους, καθώς το 49,12% δηλώνει ότι επιθυμεί να συνεχίσει με μεταπτυχιακό, διδακτορικό ή άλλο ανώτατο ακαδημαϊκό πτυχίο.
Ενδεικτικά των δυσκολιών που βιώνουν οι ΛΟΑΤΚ μαθητές είναι τα παρακάτω:
●  Σε ποσοστό 84,9% τα παιδιά ακούν στο σχολείο τη λέξη «γκέι» με αρνητική χροιά.
● Ομοφοβικά σχόλια ακούγονται σε ποσοστό 74,2%, ενώ πάνω από τα μισά παιδιά (58,1%) ακούν τέτοια σχόλια και από τους διδάσκοντες.
● Το 96% δηλώνει ότι έχει ακούσει σχόλια «για μαθητές που δεν συμπεριφέρονται με αρκετά “αντρικό” τρόπο» και αντίστοιχα το 86,6% έχει ακούσει σχόλια για μαθήτριες που δεν συμμορφώνονται με την αναμενόμενη γυναικεία συμπεριφορά.
● Το 74,4% των μαθητών δηλώνει ότι ακούει τρανσφοβικά σχόλια. Σε αντίστοιχο ποσοστό ακούν κακοποιητικά σχόλια εναντίον των γυναικών.
● Ενα στα τρία παιδιά έχουν δεχθεί κάποιας μορφής λεκτική παρενόχληση και ένας στους επτά μαθητές έχουν δεχθεί κάποιας μορφής σωματική παρενόχληση ή/και βία.
● Σε ποσοστό 60,1%, τα παιδιά αναφέρουν ότι κανένα από τα σχολικά βιβλία δεν περιλαμβάνει πληροφορίες για ΛΟΑΤΚ θέματα.
● Σε ποσοστό 71,9% τα παιδιά δεν νιώθουν άνετα να μιλήσουν για ΛΟΑΤΚ ζητήματα στους καθηγητές τους.
Την έρευνα «διανθίζουν» και προσωπικές μαρτυρίες μαθητών, οι οποίες έρχονται να τεκμηριώσουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τα παραπάνω ποσοστά.
«Μία καθηγήτρια άρχισε να λέει πως τα μέλη της ΛΟΑΤΚ κοινότητας δεν κάνουν καλό στην κοινωνία και τους σύγκρινε με τους παιδόφιλους και τους κανίβαλους... ήταν η αγαπημένη μου μέχρι εκείνη τη μέρα...» και «Εχει τύχει καθηγητής μου, όταν έγινε ένα ομοφοβικό σχόλιο εναντίον μου, αυτός αντί να με υποστηρίξει, γέλασε» είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα του τρόπου αντιμετώπισης ΛΟΑΤΚ ζητημάτων από τους εκπαιδευτικούς.
Σε ό,τι αφορά τον σεξισμό, νεαρές μαθήτριες δήλωσαν ότι έχουν ακούσει σχόλια τύπου «Να μη φορούσες τόσο κοντή φούστα, αγοράκι είναι...» και δήλωσαν ότι αποφεύγουν να σηκώνονται στον πίνακα «[...] γιατί ως κοπέλα, θα ακουστούν σχόλια για τον κώλο». Τέτοιου είδους μαρτυρίες αποκτούν ακόμη πιο ανησυχητικές διαστάσεις, αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι το 59,2% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ότι έχουν φοιτήσει ή ακόμη φοιτούν σε σχολεία που κάνουν δράσεις ενημέρωσης για τον σχολικό εκφοβισμό.
Η Colour Youth προτείνει διαρκείς εκπαιδεύσεις των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας και έκφρασης φύλου, καθώς και την εισαγωγή του μαθήματος της Σεξουαλικής Αγωγής στα σχολεία. Σε ό,τι αφορά τα σχολικά εγχειρίδια, η οργάνωση θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό να μην προάγονται/αναπαράγονται στερεοτυπικές και φοβικές αντιλήψεις σεξιστικού, ομοφοβικού, αμφιφοβικού και τρανσφοβικού χαρακτήρα, ούτε όμως και κοινωνικές νόρμες που σχετίζονται με το φύλο.
Τέλος, για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού προτείνει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε ζητήματα που αφορούν LGBTQΙ+ άτομα και να γίνονται παρεμβάσεις και στοχευμένες δράσεις από το υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων

Χιλιάδες διαδηλωτές φώναξαν: «Ο ρατσισμός δεν είναι άποψη»

Χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν το χιόνι και τις χαμηλές θερμοκρασίες για να συγκεντρωθούν στο κέντρο της Βιένης και να καταγγείλουν ειρηνικά τον κυβερνητικό συνασπισμό δεξιάς-ακροδεξιάς έναν χρόνο μετά τον σχηματισμό του. «Ο ρατσισμός δεν είναι άποψη», «Δεν μπορώ άλλο»: περισσότεροι από 17.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, 50.000, σύμφωνα με τους οργανωτές, κατήγγειλαν την μεταναστευτική και την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης κάνοντας πορεία στους κεντρικούς δρόμους της αυστριακής πρωτεύουσας. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε από οργανώσεις της αριστεράς την πρώτη επέτειο της ανάληψης της εξουσίας από τον κυβερνητικό συνασπισμό που σχηματίσθηκε από τους συντηρητικούς του καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς και το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων, στις 18 Δεκεμβρίου 2017. 
Η αυστριακή κυβέρνηση, που ασκεί μέχρι το τέλος του έτους την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχει θέσει σε ισχύ δέσμη αντιμεταναστευτικών μέτρων και νομοθεσία που φέρνει στις 12 ώρες ημερησίως και 60 εβδομαδιαίως το ανώτατο χρονικό όριο απασχόλησης. «Θέλουμε μία άλλη Αυστρία», δήλωσε ο Αντρέας Σίντερ, επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος για τις ευρωεκλογές του 2019 κατά την διάρκεια της πορείας. Ωστόσο, η συμμετοχή στην διαδήλωση ήταν σαφώς μικρότερη σε σχέση με την αντικυβερνητική διαδήλωση που είχε οργανωθεί το 2000 με την έλευση της άκρας δεξιάς στην εξουσία. Έπειτα, από ένα έτος στην κυβέρνηση, ο συνασπισμός δεξιάς-άκρας δεξιάς παραμένει πολύ δημοφιλής (55,5% της πρόθεσης ψήφους στις δημοσκοπήσεις), βοηθούμενος από μία ανθηρή οικονομία και σε μία συγκυρία ανόδου των λαϊκιστικών τάσεων στην Ευρώπη και τον κόσμο. Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Γιώργος Καπουτζίδης: Δεν είναι ντροπή να είσαι γκέι.

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μίλησε για τη διαφορετικότητα και αποκάλυψε γιατί δεν πάει σε κουτσομπολίστικες εκπομπές

Ηθοποιός, σεναριογράφος, παρουσιαστής. Ο λόγος για τον ταλαντούχο Γιώργο Καπουτζίδη ο οποίος είναι ένα από τα πρόσωπα που γράφουν τη δική τους ιστορία στην ελληνική τηλεόραση. Ο ίδιος παραχώρησε στη «Lifo» μια συνέντευξη και με την ειλικρίνεια που τον διακρίνει μίλησε για τη διαφορετικότητα, για τα δικαιώματα των γκέι, για το μέλλον του στην τηλεόραση και αποκάλυψε γιατί ποτέ δεν θα τον δούμε στο πάνελ μια κουτσομπολίστικης εκπομπής. 

Δεν θα πάω ποτέ σε κουτσομπολίστικη εκπομπή
«Δεν θα πάω σε εκπομπή με κουτσομπολιά, δεν θα πάω σε εκπομπή με ανθρώπους που έχουν εκφράσει απαίσιες απόψεις. Υπάρχει εκπομπή στην οποία δεν δίνω καν δήλωση. Για τον απλούστατο λόγο ότι διατηρεί στο πάνελ της δημοσιογράφο που όταν πολιτικός είχε παραχωρήσει μια κατάπτυστη συνέντευξη, λέγοντας ότι η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια, εκείνη είχε πει «ας ακούσουμε την άποψή του, γιατί είναι γιατρός». Από αυτή την εκπομπή, λοιπόν, στο πάνελ της οποία συμμετέχει η συγκεκριμένη κυρία, δεν μπορώ να δεχθώ μικρόφωνο για να κάνω την παραμικρή δήλωση». 

Για το bullying 

«Θυμηθείτε την περίπτωση Γιακουμάκη, όπου υπήρχαν άνθρωποι που για μήνες παρατηρούσαν αυτό που συνέβαινε και απλά το άφηναν. Έχουμε ευθύνη. Μακάρι να μιλούσαμε, μακάρι να ενωνόμασταν και μακάρι να αποφασίσουμε να εκπαιδεύσουμε και τους άλλους να δουν τα πράγματα λίγο πιο καθαρά. Πέρα από τον Μεσαίωνα. Πέρα από τον τυφώνα της οικονομικής κρίσης που τα ξήλωσε όλα. Το μόνο που κάνουμε χρόνια τώρα είναι να κοιτάμε τα συντρίμμια και να λέμε “εσύ φταις”». 

Για τη διαφορετικότητα 
«Πιστεύω ότι το να βγω και να μιλήσω εγώ, για το θέμα της δικής μου σεξουαλικότητας είναι αδιάφορο. Αυτό το οποίο εγώ οφείλω να πω, ως άνθρωπος της τηλεόρασης, και μ’ ενδιαφέρει πολύ περισσότερο, παρά μια ατάκα που θα καπελώσει το πραγματικό νόημα, είναι μια κουβέντα προς τους γονείς που έχουν παιδιά γκέι: να είναι περήφανοι για τα παιδιά τους, να τα αγαπάνε, να μην τα αφήνουν ανοχύρωτα στο μίσος και τη βλακεία που υπάρχει εκεί έξω. Να καταλάβουν ότι δεν είναι ντροπή να είσαι γκέι. Ντροπή είναι να είσαι τεμπέλης, να είσαι κουτσομπόλης και αχαΐρευτος, ντροπή είναι να μην προσπαθείς. Κι όταν βλέπετε στην τηλεόραση ή εκεί έξω ανόητους ανθρώπους να λένε χυδαία πράγματα, κλείστε την. Αυτά είναι ντροπή. Αυτά η Ελλάδα αρνείται να τα λύσει. Δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να ξυπνήσει από τους μικροαστισμούς και όσα έβλεπε στις ελληνικές ταινίες του ’60. Ότι πρέπει η ταινία να τελειώσει με τον γάμο». 

Για την στάση των Ελλήνων πολιτικών 

«Οταν έγινε γνωστό ότι θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου, όπου ένας 15χρονος μπορεί με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών του να προχωρήσει στη διαδικασία, χάρηκα, γιατί κάποιες οικογένειες που αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα τους δίνεται μια λύση και τους το κάνει πιο εύκολο. Θέλω να μου πείτε για ποιο λόγο υπήρχε κόσμος που αντέδρασε σ’ αυτό, γιατί αυτό μου ανατίναξε το κεφάλι. Για ποιον λόγο κάποιος που δεν ζει αυτό το πρόβλημα μέσα στο σπίτι του, να μη θέλει να δοθεί αυτό το δικαίωμα σε έναν συνάνθρωπο του; Δεν το καταλαβαίνω! Πώς είναι δυνατόν να έχεις ψηφίσει βουλευτές –που τους ψήφισες για να προστατεύσουν τα δικαιώματά σου– που σηκώθηκαν, πλύθηκαν, ντύθηκαν, βάλαν’ κολόνια, ‘φτιάξαν το μαλλί και έφυγαν από το σπίτι τους στις 8 για να ψηφίσουν στις 12 τα μεσάνυχτα “όχι” στο Σύμφωνο Συμβίωσης; Να μου κοπεί το χέρι αν τους ψηφίσω, ειλικρινά. Είναι λάθος από τη βάση του, είναι σαν να μην καταλαβαίνεις ποια είναι η δουλειά σου. Εκλέχθηκες για να μας προστατεύσεις. Στη Σουηδία, υπουργός παραιτήθηκε επειδή ήπιε δύο μπύρες. Και εδώ ο άλλος πηγαίνει και πατάει ένα “όχι” σε ζωτικά σου δικαιώματα και δεν ντρέπεται κιόλας. Καταλαβαίνεις τη διαφορά».

Αποκάλυψη βόμβα: Gay πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής!

Καλεσμένη στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη βρέθηκε πριν μερικά χρόνια η Άντζελα Δημητρίου, η οποία αποκάλυψε ότι είχε πιάσει έναν διάσημο σύντροφό της με άλλον άντρα μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. «Τον ξέρετε πολύ καλά! Πάρα πολύ καλά! Πώς το έμαθα; Τον είδα! Ήμουν μέσα στο σπίτι κι αυτός ήταν μέσα στο σπίτι και ο άλλος ήταν μέσα στο σπίτι. Εγώ ήμουν στην κρεβατοκάμαρα και ο άνθρωπός μου ήταν στο σαλόνι με τον φίλο του και βλέπανε ταινία. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να τα σπάσω όλα μέσα στο σπίτι και να βγω έξω να φωνάξω βοήθεια…» Μάλιστα φήμες θέλουν να πρόκειται για πασίγνωστο Έλληνα τραγουδιστή!

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Νοτοπούλου: «Η στήριξη των ΛΟΑΤΚΙ βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας μας»

Ομιλία στην εκδήλωση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ) στη Θεσσαλονίκη, αφιερωμένη στην Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης, πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου. Η κυρία Νοτοπούλου χαρακτήρισε «ιδιαίτερα τιμητική» την πρόσκληση στην ημερίδα του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών που είναι αφιερωμένη στην 20η Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα Τρανς Μνήμης, μία μέρα που, όπως είπε «κουβαλά τον πόνο και την οργή από τη δολοφονία του Ζακ λόγω των πολλαπλών του ταυτοτήτων, αλλά και των κάθε Ζακ που πέρασαν από τη γη». Όπως ανέφερε στην ομιλία της «ήδη στα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, βρίσκονται στην καρδιά της φιλοσοφίας μας, αποτελώντας εν αντιθέσει με παλιές κυβερνήσεις, πυρηνικό μέρος της ταυτότητας της κυβέρνησης μας». Η κυρία Νοτοπούλου ανέφερε ενδεικτικά κάποιες από νομοθετικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 
Όπως είπε, «καταφέραμε την θέσπιση του νέου ενισχυμένου σύμφωνου συμβίωσης και την επέκτασή αυτού στα ομόφυλα ζευγάρια, την εξίσωση των κοινωνικοασφαλιστικών και φορολογικών δικαιωμάτων με τους έγγαμους, τη δυνατότητα που τους παρέχεται να διεκδικήσουν συνυπηρέτηση και οικογενειακά επιδόματα. Επίσης, η κατάργηση του κατάπτυστου ρατσιστικού άρθρου του 347 του Ποινικού Κώδικα, που έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «παρά φύσιν ασέλγεια αρρένων» και που σημειωτέων καταψήφισε το ΚΙΝΑΛ. 
Τα μέτρα προώθησης του θεσμού για την υιοθεσία και αναδοχή, όπου πλέον δίνεται η δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης αλλά και την ψήφιση του νόμου για την ίση μεταχείριση, όπου έπειτα από 16 χρόνια καθυστέρησης, διευρύνθηκε μεταξύ άλλων η εφαρμογή των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης προς τρανς και ίντερσεξ άτομα, σε θέματα εργασίας, απασχόλησης, πρόσβασης σε αγαθά και υπηρεσίες που είναι διαθέσιμα στο κοινό. Εξίσου σημαντικό όμως είναι ότι στην αιτιολογική έκθεση του νόμου, επισημαίνεται ότι μεταξύ των χρόνιων παθήσεων, συμπεριλαμβάνεται και η οροθετικότητα, διότι ακόμη και με τη Διεθνή Σύσταση Εργασίας 200 (2010) για το HIV/AIDS και τον κόσμο της εργασίας, αναγνωρίζεται ως γενική αρχή ότι δεν πρέπει να γίνεται διάκριση ή στιγματισμός εργαζομένων, αιτούντων εργασία, λόγω της πραγματικής ή υποτιθέμενης οροθετικότητάς τους. Και φυσικά, τη ψήφιση της νομικής αναγνώριση ταυτότητας φύλου κατά την οποία τα τρανς άτομα μπορούν να αλλάζουν τα έγγραφα τους, χωρίς το προαπαιτούμενο χειρουργικών επεμβάσεων ή ψυχοϊατρικών διαγνώσεων. 
 Αναφερόμενη στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η κυρία Νοτοπούλου σημείωσε πως «για πολλά χρόνια ζήσαμε σε μια πόλη που την εξουσίαζαν συντηρητικές και οπισθοδρομικές δυνάμεις, μια πόλη στην οποία το κάθε τι διαφορετικό όχι απλά ασφυκτιούσε, αλλά πολλές φορές περιθωριοποιούνταν με ακραίο και βίαιο τρόπο. Που δεν είχε χώρο, που ήταν καταδικαστέο, που ήταν ντροπή. Τα τελευταία χρόνια είχαμε εκτιμώ την ευτυχή συγκυρία η πραγματικότητα αυτή να αρχίσει να αλλάζει. Η πόλη μας γίνεται πόλη ανοιχτή. Πόλη που χωρά τους ανθρώπους της». (Protothema)

«Ρατσισμός και ναζισμός δεν έχουν θέση στον αθλητισμό»

Η κοινωνία έρχεται πολλές φορές αντιμέτωπη με μία σκληρή πραγματικότητα και κάποιες άλλες φορές με φαινόμενα νοσηρά και απεχθή, που μοιραία προκαλούν την αγανάκτηση και προσβάλουν ευθέως κάθε ελεύθερο και υγιές κύτταρό της. Κομμάτι της κοινωνίας και ο αθλητισμός, όπου εσχάτως στη λαοφιλέστερη έκφανσή του, που είναι το ποδόσφαιρο, εισέβαλαν με τον μανδύα των «οπαδών» ξεκάθαρες μορφές φασισμού, ρατσισμού και νεοναζισμού. Στο ματς της Εθνικής Ελλάδας με την Εσθονία για το Nations League, μια σημαία του «Μαύρου Ήλιου» των SS ξετυλίχθηκε ξεδιάντροπα στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και συνοδεύτηκε από άθλιους ναζιστικούς χαιρετισμούς.
Το φαινόμενο συνέβη στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν αφορά αποκλειστικά το ποδόσφαιρο, αφορά ολόκληρο τον Αθλητισμό. «Χτες» συνέβη στο ΟΑΚΑ, «αύριο» μπορεί να συμβεί κάπου άλλου, γιατί το «φίδι» ζητά να απλωθεί και φαίνεται πως αντιλαμβάνεται τα γήπεδα ως ένα εύκολα προσβάσιμο πεδίο για να βγάλει το δηλητήριό του.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, το ΑΠΕ-ΜΠΕ φιλοξένησε το περασμένο Σάββατο (24/11) τις θέσεις εκπροσώπων του ποδοσφαίρου. Σήμερα, προχωρεί ένα βήμα παραπέρα και ζητά να ακούσει τις θέσεις των ανθρώπων άλλων αθλημάτων, όπως της γυμναστικής. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Βλάσης Μάρας, η Βασιλική Μιλλούση, ο Δημήτρης Κυρσανίδης, ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ράφτης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και σαν μια φωνή, καταδίκασαν απερίφραστα τέτοια φαινόμενα. Μάλιστα ο κ. Βασιλειάδης έδωσε και την «είδηση» πως το συγκεκριμένο περιστατικό του ΟΑΚΑ, θα τεθεί στην επόμενη ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και θα υπάρξει μία αποστομωτική απάντηση.
Μας είπε ο πρόεδρος της ΕΓΟ και αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας: «Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα ποια πρέπει να είναι η στάση του καθενός μας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Οπωσδήποτε μας λυπεί. Εκείνο που πρέπει, όμως, είναι να μην μείνουμε μόνο σε διαπιστώσεις, αλλά να περάσουμε στα μέτρα αυτά, που θα απαγορέψουν τέτοια φαινόμενα να βγαίνουν σε χώρους, όπου οι αθλητές έχουν άλλο προορισμό. Θα πρέπει λοιπόν με πολλούς τρόπους να απομονώσουμε αυτά τα θλιβερά φαινόμενα, γιατί δεν ταυτίζεται, όχι μόνο ο ελληνικός αθλητισμός, αλλά και η ελληνική κοινωνία με τέτοια φαινόμενα. Εάν ανατρέξει κανείς σε εκείνες τις εποχές, θα καταλάβει πώς περνούσε τότε ο κόσμος κι έτσι σήμερα μπορούμε να καταλάβουμε ακόμη περισσότερο τι σημαίνει ελευθερία. Έχει αναφερθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και στην επόμενη ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα μπουν ως θέμα συζήτησης τα φαινόμενα, όχι μόνο της βίας ή του ντόπινγκ, αλλά και τα ρατσιστικά, τα οποία σε κάθε τέτοια εμφάνισή τους, αμέσως τα αρμόδια όργανα και ειδικά η ΕΟΕ, που είναι το μεγαλύτερο αθλητικό όργανο που έχει η χώρα, να τα καταδικάζει και να μην μένει άπραγη απέναντι σε αυτά τα θέματα. Σας εγγυώμαι και το έχουμε συζητήσει με πολλά μέλη, θα είναι θέμα της επόμενης ολομέλειας και θα υπάρξει μία αποστομωτική απάντηση από τους εκπροσώπους όλου του ελληνικού αθλητισμού».
Την παιδεία θέτει ως βασικό «αντίδοτο» ο Δημήτρης Ράφτης. Είπε συγκεκριμένα ο ομοσπονδιακός προπονητής γι’ αυτή την περίπτωση του ΟΑΚΑ: «Είναι κάτι απαράδεκτο. Δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο στους αθλητικούς χώρους, αλλά και σε οποιοδήποτε χώρο. Μια εύκολη λύση θα ήταν να πούμε πως η Πολιτεία υποχρεωτικά πρέπει να το καταστείλει, αλλά δεν νομίζω ότι αντιμετωπίζεται έτσι το πρόβλημα. Είναι βαθύτερο, είναι πρόβλημα παιδείας. Πρέπει να πάψουμε να φοβόμαστε, πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Η ευθύνη της Πολιτείας είναι να στηρίξει το εκπαιδευτικό μας σύστημα, την παιδεία πραγματικά και όχι μόνο με χρήματα ή με αναπληρωτές, αλλά ουσιαστικά την παιδεία, ούτως ώστε να αλλάξουν οι συμπεριφορές μας, οι φοβίες μας, οι προκαταλήψεις μας. Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν, ειδικά σε αθλητικούς χώρους. Χαίρομαι που στο άθλημα που εκπροσωπώ, δεν υπάρχουν καν καυγάδες στις κερκίδες. Ο αθλητισμός είναι μία ευγενική διαδικασία κι έτσι θα πρέπει να παραμείνει».
Από την δική του μεριά, ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θέλω να πω "Όχι στον ρατσισμό" και καταδικάζω κάθε είδος και μορφή ρατσισμού εντός και εκτός γηπέδων. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει άμεσα. Γι’ αυτό προωθούμε αθλήματα όπως την ενόργανη γυμναστική, όπου υπάρχει ευγενής άμιλλα, δεν υπάρχουν καυγάδες και δεν εμφανίζονται σχόλια ρατσιστικά ή κάθε άλλου τύπου σχόλια, που να προσβάλουν συναθλητές και ανθρώπους. Όλοι μαζί κατά του ρατσισμού και κατά τέτοιων φαινομένων».
Ο Βλάσης Μάρας μίλησε για ένωση των λαών, όχι για διαχωρισμό τους. Είπε συγκεκριμένα ο παγκόσμιος πρωταθλητής: «Είναι σίγουρα άσχημο να έχουν εμφανιστεί τέτοια μηνύματα και τέτοια πανό, αυτές οι ενέργειες είναι καταδικαστέες. Μέσα από το άθλημά μου, εγώ αυτό που κάνω είναι να αγωνίζομαι και να συναγωνίζομαι τους συναθλητές μου από το εξωτερικό, αλλά να είναι αυτό το ωραίο, το "ευ αγωνίζεσθαι", δηλαδή μέσα στον αγωνιστικό χώρο μπορεί να είμαστε "εχθροί", αλλά έξω είμαστε φίλοι. Το σημαντικό είναι να ενώνονται οι λαοί και όχι να διαχωρίζονται. Από εκεί και πέρα, σχετικά με αυτές τις ενέργειες που βλέπουμε, είτε φασισμού, είτε ρατσισμού, είτε εθνικισμού, αυτό που έχω να πω είναι ότι σίγουρα είναι λάθος. Αλλά πολλές φορές το να είσαι πατριώτης μεταφράζεται διαφορετικά από πολλούς. Οπότε ας κοιτάξουμε πρώτα την καμπούρα μας και μετά ας κρίνουμε τους άλλους».
Η Βασιλική Μιλλούση είναι πλέον μέλος της ΕΟΕ και τόνισε χαρακτηριστικά για το συγκεκριμένο περιστατικό: «Αυτό είναι κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το αθλητικό κομμάτι. Φυσικά και το κατακρίνω. Εμείς ως αθλητές είμαστε πρεσβευτές της ευγενούς άμιλλας και της ενότητας για όλο τον κόσμο. Οπότε πραγματικά όχι στον ρατσισμό».
Τέλος, ο Δημήτρης Κυρσανίδης, πρωταθλητής του παρκούρ, ενός αγωνίσματος κυριολεκτικά των δρόμων και των ανοιχτών χώρων, ήταν επίσης σαφής στις θέσεις του: «Στον χώρο του παρκούρ δεν έχω παρατηρήσει τέτοια φαινόμενα. Σ’ εμάς το πιο ακραίο που μπορεί να μας πει κάποιος είναι να... μην κάνουμε προπόνηση στο πάρκο για να μην το δει το παιδί του και κάνει το ίδιο! Δεν έχει γίνει κάτι πιο άσχημο σε αυτόν τον χώρο. Τέτοια φαινόμενα φασισμού, ρατσισμού, σημαίες τέτοιου είδους, πανό και όλα αυτά τα έκτροπα, δεν χωράνε, όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά σε όλη την κοινωνία. Νομίζω ότι έχουμε προχωρήσει σαν άνθρωποι και σαν κοινωνία, που μου φαίνεται πολύ περίεργο να ακούς ότι υπάρχουν τέτοια πράγματα. Δεν το είχα δει, αλλά μου κάνει εντύπωση. Βλέπω τι γίνεται γενικώς στον κόσμο, στα γήπεδα, στον αθλητισμό, αλλά τόσο άσχημα και σε τέτοιο βαθμό, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συνέβαιναν. Λυπάμαι πάρα πολύ που έγιναν και δυστυχώς κάποια από αυτά εξακολουθούν να γίνονται, αλλά οφείλω να πω πως πρέπει να σταματήσουν και κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Υπάρχουν οι Νόμοι, αλλά αν δεν τηρούνται σε κάποια πιο απλά πράγματα, όπως όταν περνάς το φανάρι με κόκκινο, πώς θα τηρηθούν σε κάτι τόσο μεγάλο και σημαντικό, όπως είναι αυτά τα φαινόμενα;».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Απόταξη ή αργία για τους 8 αστυνομικούς που χτύπησαν τον Ζακ Κωστόπουλο

Καταπέλτης φαίνεται ότι είναι η ΕΔΕ που έγινε για τους 8 Αστυνομικούς. Τα χτυπήματα στον Ζακ Κωστόπουλο προκάλεσαν αντιδράσεις. Προτείνεται απόταξη από την Αστυνομία για τους τέσσερις από αυτούς. Οι άλλοι τέσσερις θα τεθούν σε αργία και θα κριθεί στο μέλλον η τύχη τους. Την παραμονή των Χριστουγέννων φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου από τους Αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στο περιστατικό. Το πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό και για τους 8.
Ειδικά για τους τέσσερις από αυτούς προτείνεται η απόταξη από την Αστυνομία. Αναλυτικά μετά την ΕΔΕ που έγινε προτείνεται οι τέσσερις να αποταχθούν από το Σώμα της Αστυνομίας και οι υπόλοιποι τέσσερις να τεθούν σε αργία με το ερώτημα της απόλυσης. Οι Αστυνομικοί που θα τεθούν σε αργία θα τεθούν εκτός υπηρεσίας για ορισμένο χρονικό διάστημα λαμβάνοντας κανονικά τον μισθό τους, ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψουν και στα καθήκοντά τους, ωστόσο σε περίπτωση που υποπέσουν στο μέλλον σε ανάλογο παράπτωμα θα αποταχθούν και αυτοί. Το πόρισμα φαίνεται πως έχει ήδη υποβληθεί στη Γ.Α.Δ.Α. και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όπου και αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Αφού ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές διαδικασίες η υπόθεση θα φτάσει στα χέρια της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη.

Πυρά κομμάτων κατά ΕΛΑΜ- «Πράξη όνειδος», «ντροπή», «ρατσισμός»-

«Πόλεμος» ανακοινώσεων από το μεσημέρι της Τρίτης 18/12 από κοινοβουλευτικά κόμματα με τα πυρά τους να στοχεύουν το ΕΛΑΜ, μετά την ενέργεια τους να δωρήσουν μπουφάν μόνο σε Ελληνόπουλα σε σχολείο της Γεροσκήπου.

ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Αλληλεγγύη με σκληρούς χαρακτηρισμούς καταδικάζουν την ενέργεια αυτή, αφού όπως αναφέρουν είναι ρατσιστική και ντροπιαστική. Το ΕΛΑΜ μέσω του εκπροσώπου του Γεάδη Γεάδη «σήκωσε το γάντι» και απάντησε.
ΕΔΕΚ: Καταδικαστέα και κατακριτέα η πράξη «όνειδος» του ΕΛΑΜ
Η πράξη «όνειδος» στην οποία κατέφυγε το ΕΛΑΜ όπου διαχώρισε τα παιδάκια του δημοτικού σχολείου Γεροσκήπου σε ελληνόπουλα και μη ώστε να τους παραχωρήσει μπουφάν, είναι καταδικαστέα και κατακριτέα.
Καμία όμως έκπληξη δεν προκαλεί αυτή η συμπεριφορά αφού προέρχεται από ένα κόμμα που η ρατσιστική του νοοτροπία έχει επιβεβαιωθεί πολλαπλώς. Πολύ περισσότερο, επιβεβαιώνεται και από το ότι το ΕΛΑΜ είναι ένα κόμμα το οποίο αρνείται να καταδικάσει τη Χούντα των Αθηνών και την προδοσία που διέπραξε σε βάρος της πατρίδας μας.
Για ένα σοσιαλιστικό κόμμα όπως η ΕΔΕΚ είναι αυτονόητο πως όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ζεστασιά, στη μάθηση, στη φροντίδα και στην αγάπη, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκευτικής και εθνοτικής προέλευσης. Αυτό προτάσσει ο σοσιαλισμός και ο ουμανισμός, αυτό προτάσσει η παρακαταθήκη του ελληνικού πολιτισμού.  
Η πράξη του ΕΛΑΜ ντροπιάζει τις αρχές και αξίες του ανθρωπισμού.
ΔΗΚΟ: Όνειδος για τον τόπο μας η ρατσιστική συμπεριφορά του ΕΛΑΜ
Το πραγματικό του πρόσωπο, επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά το ΕΛΑΜ, το οποίο, στο βωμό της προσέλκυσης ψήφων δια της παραπλάνησης, διαχωρίζει τα παιδιά σε ελληνόπουλα και μη.
Η δωρεά ρουχισμού σε σχολείο, μόνο για τα ελληνόπουλα, όπως το ίδιο το ΕΛΑΜ διακήρυξε, αποτελεί ντροπή, πρώτα απ’ όλα για το λαό μας, ο οποίος, όταν κάνει αγαθοεργίες, δεν ξεχωρίζει φυλή και χρώμα.
Ο Ελληνισμός, από τα βάθη των αιώνων και ο Χριστιανισμός, όταν προσφέρουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας, δεν θέτουν κριτήρια την εθνικότητα και τη θρησκεία, πόσο μάλλον, όταν είναι παιδιά αυτά που χρειάζονται τη βοήθεια μας.
Για το Δημοκρατικό Κόμμα και μόνο η αναφορά του ΕΛΑΜ σε «μπουφάν για τα ελληνόπουλα», αποτελεί όνειδος για τον τόπο μας και ρατσιστική συμπεριφορά του χειρίστου είδους.
ΑΛΛΗΛΕΥΓΓΥΗ: Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ

Η κίνηση «φιλανθρωπίας» του ΕΛΑΜ να μοιράσει μπουφάν «σε ελληνόπουλα άπορων οικογενειών» στο Α΄ Δημοτικού σχολείου Γεροσκήπου είναι καταδικαστέα.
Επιλεκτική εκδήλωση φιλανθρωπίας δεν νοείται ούτε σε ενήλικες, πόσο μάλλον σε παιδιά. Πρόκειται για ρατσισμό χειρίστου είδους.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΏΝ: ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΕΛΑΜ
Η λεγόμενη πράξη αγάπης του ΕΛΑΜ, να μοιράσει μπουφάν μόνο σε ελληνόπουλα άπορων οικογενειών στο δημοτικό Γεροσκήπου, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ρατσιστική πράξη απέναντι σε παιδιά.
Ως Συμμαχία Πολιτών δεν αποδεχόμαστε τον διαχωρισμό παιδιών ή ενηλίκων αναλόγως καταγωγής, χρώματος, εθνικότητας ή άλλων κριτηρίων.
Αναμένουμε επίσημη τοποθέτηση από το Υπουργείο Παιδείας.
Τι απαντά με ανακοίνωσή του το ΕΛΑΜ
Από το πρωί, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δέχεται ανήλεη επίθεση σε πολλά ΜΜΕ από κακεντρεχείς δημαγωγούς και διάφορους άλλους «καλοθελητές» που εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα, γιατί έκανε το μέγα λάθος, κατ’ αυτούς, να παραδώσει μπουφάν σε άπορους μαθητές.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) οφείλει να απαντήσει σε όλους τους κατήγορούς του, που εξυπηρετούν ότι πιο διεφθαρμένο υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, το σαθρό παλαιοκομματικό κατεστημένο, καθώς, το Κίνημά μας δεν έμαθε, ούτε θα μάθει ποτέ να τα «παίρνει», διασπαθίζοντας δημόσιο χρήμα με αδιαφανείς διαδικασίες, αφού δεν εμπλέκεται σε σκάνδαλα, μίζες, διαφθορά, βολέματα και σκοτεινές συμφωνίες.

Αντιθέτως, εμείς μάθαμε να ξοδεύουμε τα χρήματά μας, καθημερινά και όχι προεκλογικά, για να παρέχουμε βοήθεια σε άπορους συμπατριώτες μας.

Αν είναι αδίκημα η παροχή βοήθειας σε όσους ζουν στο όριο της φτώχειας, να δίνουμε τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα, σχολική ύλη, μπουφάν και τσάντες σε άπορους μαθητές, να καλύπτουμε ιατρικές εξετάσεις, να δωρίζουμε πυροσβεστικά συστήματα σε διάφορες κοινότητες και άλλα πολλά, ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ…

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Ρούπερτ Έβερετ: «Καταντήσαµε τους εαυτούς µας ολογράµµατα»

Ο 59χρονος Βρετανός ηθοποιός -και όχι µόνο- µιλά στο «Έθνος» για την καρµική σχέση του µε τον Οσκαρ Ουάιλντ, τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, το Brexit και την εικονική πραγµατικότητα
Ψηλός και γοητευτικός, ένας αληθινός Αγγλος τζέντλεµαν, ο Ρούπερτ Εβερετταυτίστηκε στα 90s µε ροµαντικές κοµεντί ευρύτατης κατανάλωσης, όπως ήταν το πασίγνωστο φιλµ «Ο γάµος του καλύτερού µου φίλου», στο πλευρό της Τζούλια Ρόµπερτς, το οποίο τον έκανε διάσηµο, αλλά και µε βρετανικά φιλµ εποχής από την πένα του Οσκαρ Ουάιλντ, όπως τα «Η σηµασία τού να είναι κανείς σοβαρός» και «Ενας ιδανικός σύζυγος». Η σχέση µε τον Ουάιλντ στάθηκε καθοριστική για την πορεία ενός ηθοποιού που βάδιζε πάντα κόντρα στο ρεύµα, παραδεχόµενος ανοιχτά ότι είναι γκέι.
Πενήντα εννέα ετών σήµερα, µε περισσότερα από τριάντα χρόνια εµφανίσεων στη µεγάλη οθόνη, δεινός µελετητής και βαθύς γνώστης του Ουάιλντ (τον οποίο έχει υποδυθεί µε επιτυχία και στο θέατρο), ο Εβερετ ήρθε στην Αθήνα για να προωθήσει την πρώτη ταινία στην οποία ανέλαβε τριπλό ρόλο σκηνοθέτη, σεναριογράφου και πρωταγωνιστή. Αυτή δεν είναι άλλη από τον «Ευτυχισµένο Οσκαρ», που προβάλλεται στις αίθουσες (διανοµή: Filmtrade) και αποτελεί, όπως είπε στο «Εθνος», την προσωπική του κατάθεση ψυχής.
Γιατί µία ταινία για τα τελευταία χρόνια της ζωής του Οσκαρ Ουάιλντ είναι απαραίτητη σήµερα;
Πρόκειται για έναν χαρακτήρα και µια ιστορία που µε έχουν αγγίξει πολύ. Για εµένα ο Ουάιλντ είναι µία χριστιανική φιγούρα, ένας άνθρωπος που βρέθηκε στην εξορία και ήθελα να πω την ιστορία του. Σκέφτηκα, λοιπόν, γιατί όχι; Η «σταύρωση» του Ουάιλντ στα χέρια της κοινωνίας επέφερε τη γέννηση του κινήµατος για τα δικαιώµατα των οµοφυλόφιλων. Οπότε, υπό αυτήν την έννοια, σαν γκέι άνδρας που εργάζοµαι σε ένα αρκετά επιθετικό ετεροφυλόφιλο επαγγελµατικό περιβάλλον όπως είναι η σόουµπιζ, θεωρώ τον Ουάιλντ εξαιρετικά σηµαντικό. Το φιλµ αντικατοπτρίζει όλα όσα αγαπώ στο σινεµά. Από αισθητικής πλευράς, αποτελεί το πρότυπο που έχω για τις ταινίες.
Οργισµένος από την καταδίωξη που υφίσταται, ο Ουάιλντ ξεστοµίζει τη φράση «η Αγγλία είναι το φυσικό περιβάλλον των υποκριτών». Έπειτα από χρόνια αγώνων για τα δικαιώµατα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, η κοινωνία µας παραµένει βουτηγµένη στην υποκρισία;
Το ανθρώπινο πνεύµα έχει την υποκρισία µέσα του. Σήµερα, έπειτα από πολλές µάχες, βρισκόµαστε σε µια πολύ ενδιαφέρουσα στιγµή της σύγκρουσης του συντηρητισµού µε τον εκσυγχρονισµό. Οι παλιές αξίες των χίπις είναι σαν να προσκρούουν στον πουριτανισµό της νέας χιλιετηρίδας. Συµβαίνουν πολλές αλλαγές. Σε ό,τι αφορά στους οµοφυλόφιλους και στα διεµφυλικά άτοµα, η ιστορία του Ουάιλντ αφορά σήµερα τα τρία τέταρτα των ανθρώπων του πλανήτη, οπουδήποτε η σεξουαλικότητα είναι µια πρόκληση ζωής και θανάτου.
Το Brexit περιπλέκει τα πράγµατα στην Αγγλία ή δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, κατά τη γνώµη σας;
Το Brexit δηµιουργεί ένα πιο σκοτεινό κλίµα. Για πολλούς από εµάς δεν ήταν έκπληξη η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς η Βρετανία ποτέ δεν κατάφερε να συνδεθεί πραγµατικά µε την ΕΕ, όπως και η ΕΕ µε τη Βρετανία. Αυτό έγινε από την πρώτη στιγµή. Ο Ντε Γκολ δεν ήθελε εξαρχής τη Βρετανία σε µια ενωµένη Ευρώπη, οπότε µιλάµε για µια σχέση η οποία ήταν εξαρχής άβολη. ∆εν είναι έκπληξη, λοιπόν, το Brexit. Θεωρώ, όµως, την επιλογή του ως µια κοµβική πράξη αυτοκαταστροφής. Είναι µια τροµερά αρνητική διαδικασία, χωρίς ορατή λύση. Αλλά η ανησυχία µου για το µέλλον είναι βασικά το ζήτηµα της εικονικής πραγµατικότητας στην οποία ζούµε. Το θέµα του Brexit και της Ευρώπης µάς αναγκάζει τουλάχιστον να επικοινωνήσουµε, να µιλήσουµε.

happy-prince-online.jpg
Οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Ευτυχισµένο Όσκαρ»

Τι σας ανησυχεί περισσότερο;
Με τροµοκρατεί η νέα εικονική πραγµατικότητα, στην οποία είναι όλοι εθισµένοι, χωρίς σκέψη να αποχωριστούν αυτήν τη µικρή συσκευή µε την οποία βγαίνουν στον δρόµο. Κανείς δεν συνειδητοποιεί ακριβώς τι συµβαίνει, κανείς δεν µπορεί να γράψει, να διαβάσει, ούτε ενδιαφέρεται αν η Αλβανία είναι στα βόρεια ή στα νότια της Αθήνας. Κανείς δεν ξέρει τίποτα. Εχουµε καταντήσει τους εαυτούς µας ολογράµµατα. Και αυτό το βρίσκω τροµακτικό. Τοποθετούµε τους εαυτούς µας σε µια γωνία από την οποία δεν θα µπορούµε να ξεφύγουµε κατόπιν. Οπότε, κατά µία έννοια, όλος αυτός ο θυµός για την Ευρώπη σηµαίνει ότι τουλάχιστον µιλάµε ξανά. Για µένα υπάρχει µόνο ένα πράγµα που καθιστά την ανθρώπινη εµπειρία πολύτιµη: να αλληλοεπιδρούµε.
Εχετε πει ότι χρειάστηκε πολλές φορές να κάνετε επανεκκίνηση στην καριέρα σας.
Η ταινία αυτή αποτελεί προφανώς τo αποκορύφωµα µιας σηµαντικής πορείας… Οι καριέρες των ηθοποιών πέφτουν συχνά σε τοίχο. Τη µια στιγµή είσαι νεαρός και όµορφος, την άλλη µεγαλώνεις και δεν ξέρεις τι γίνεται. Πρέπει να προσπαθήσεις να βρεις κάτι άλλο εκτός από το να είσαι ωραίος. Αυτό σε αναγκάζει να επαναπροσδιορίσεις ποιος είσαι, ώστε να µην καταντήσεις η µεταχειρισµένη εκδοχή του εαυτού σου. Αισθάνοµαι, λοιπόν, ότι το γεγονός πως αναγκάστηκα επανειληµµένα να αναγεννηθώ ως ηθοποιός ήταν το πιο χρήσιµο κοµµάτι της ζωής µου, όπως και ότι χρειάστηκα 10 χρόνια για να υλοποιήσω την ταινία µου. 

6 νεανικά LGBT βιβλία που πρέπει να διαβάσεις

Αν δεν παρακολουθείς έστω και λίγο τα κινηματογραφικά δρώμενα, μάλλον έχεις χάσει τις συζητήσεις γύρω από την κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης ταινίας Call Me By Your Name, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του André Aciman και σκηνοθετημένη από τον Luca Guadagnino. Πρόκειται για μία τρυφερή ιστορία αγάπης μεταξύ δύο νέων ανδρών με φόντο την καλοκαιρινή Ιταλία της δεκαετίας του '80 και μέχρι στιγμής έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, όπως άλλωστε και το βιβλίο από το οποίο προέρχεται. Πολλοί είναι οι κριτικοί που προβλέπουν όσκαρ στον ορίζοντα.
 Με αφορμή λοιπόν το Call Me By Your Name, έχουμε συγκεντρώσει άλλες έξι ιστορίες με LGBT πρωταγωνιστές που πρέπει να διαβάσεις (αφού διαβάσεις το ίδιο προφανώς).
συγγραφέας: Madeline Miller
ΣΧΕΤΙΚΑ

Απ’ τα Χριστούγεννα στη Βεγγάζη
Απ’ τα Χριστούγεννα στη Βεγγάζη
Μία ελεύθερη, πιο αλλιώτικη ματιά της Ιλιάδας από τη συγγραφέα και καθηγήτρια ελληνικών Madeline Miller, η οποία πέρασε δέκα χρόνια από τη ζωή της κάνοντας έρευνα και μελετώντας τους χαρακτήρες του Ομήρου.
Η Ελλάδα στην εποχή των τραγικών ηρώων. Ο Πάτροκλος, ένας νεαρός και αδύναμος πρίγκιπας, εξορίζεται στο παλάτι του βασιλιά Πηλέα και του ήρωα γιου του Αχιλλέα. Παρόλες τις διαφορές τους, ο Αχιλλέας και ο Πάτροκλος γίνονται φίλοι και όσο μεγαλώνουν ο δεσμός τους εξελίσσεται σε κάτι περισσότερο, πιο βαθύ, παρά τις ενστάσεις της μητέρας του Αχιλλέα, που γνωρίζει πως το πεπρωμένο του γιου της είναι να πεθάνει ένδοξα στη μάχη. Όταν ξεσπάει ο πόλεμος της Τροίας, ο Αχιλλέας καλείται να ακολουθήσει τη μοίρα του και ο Πάτροκλος ακολουθεί εκείνον. Από τα πιο καλογραμμένα μυθιστορήματα που θα διαβάσεις στη ζωή σου.
ΣΧΕΤΙΚΑ

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος καλωσορίζει το ελληνικό queer σινεμά
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος καλωσορίζει το ελληνικό queer σινεμά
2. Annie on My Mind
συγγραφέας: Nancy Garden
Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα θεωρείται πρωτοπόρο, καθώς κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του '90 και εξιστορεί την αγάπη μεταξύ δύο έφηβων κοριτσιών που, ενώ είναι κολλητές φίλες, καταλαβαίνουν πως υπάρχουν άλλου είδους αισθήματα μεταξύ τους και κάνουν τα πάντα για να προστατέψουν τη σχέση τους, παρά την πίεση που δέχονται από το σχολείο και τους γονείς. Το Annie on My Mind είχε απαγορευτεί από πολλές σχολικές βιβλιοθήκες της Αμερικής και στο Kansas City το έκαψαν δημοσίως! Η συγγραφέας Nancy Garden γράφει με ένα ευκολοδιάβαστο, ρευστό σχεδόν στιλ, που σε κάνει να θέλεις να τελειώσεις το βιβλίο σε μία μόνο μέρα.
3. a+e 4ever
συγγραφέας/illustrator: Ilike Merey
Δεν είναι ακριβώς μυθιστόρημα, αλλά το graphic novel του Ilike Merey αξίζει σίγουρα μία θέση στη λίστα μας, καθώς οι ήρωές του είναι δύο φίλοι που λατρεύουν τη μουσική και την τέχνη, μοιράζονται την ίδια θρησκεία και έχουν άλυτα θέματα με το φύλο τους και τον τρόπο με τον οποίο τους περιορίζει. Το a + e 4EVER βρίσκεται σε αυτό το μυστήριο σταυροδρόμι όπου η φιλία και ο έρωτας, το αγόρι και το κορίτσι, το straight και το gay συναντιούνται και τίποτα δεν είναι ασπρόμαυρο.
4. Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe
συγγραφέας: Benjamin Alire Sáenz
Μία από τις πιο γλυκές, τρυφερές αλλά ταυτόχρονα στενάχωρες και σπαραχτικές ιστορίες ενηλικίωσης που θα διαβάσεις ποτέ, και όλα αυτά χωρίς ούτε έναν θάνατο. Ο Aristotle είναι ένας συνηθισμένος έφηβος που ζει σε δύσκολη οικονομική και οικογενειακή κατάσταση, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες και το "φάντασμα" του αδερφού του, που βρίσκεται στη φυλακή. Η καθημερινότητά του θα αλλάξει όταν θα γνωρίσει τον Dante, ένα έξυπνο αλλά συνάμα περίεργο αγόρι που έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να βλέπει τον κόσμο. Μέσω της φιλίας τους και οι δύο θα ανακαλύψουν τις πιο βαθιές και πιο μεγάλες αλήθειες για τους εαυτούς τους και το ποιοι ακριβώς θέλουν να είναι.
5. The Unintentional Time Traveler
συγγραφέας: Everett Maroon
Κι όμως υπάρχει βιβλίο με queer πρωταγωνιστή και ταξίδι στο χρόνο! Πόσο πιο μπροστά! Ο δεκαπεντάχρονος Jack Bishop έχει φοβερές ικανότητες με τα αυτοκίνητα και τις μηχανές, αλλά γνωρίζει πως δεν θα μπορέσει ποτέ να πάρει δίπλωμα, καθώς είναι επιληπτικός. Πάνω στην απελπισία του συμφωνεί να συμμετέχει σε μία πειραματική θεραπεία για να εξαφανίσει την αρρώστια του και καταλήγει πίσω στο χρόνο, σε μία διαφορετική εποχή. Δεν τελειώνουν όμως εκεί τα προβλήματά του, καθώς ο Jack βρίσκεται πλέον όχι στο δικό του σώμα, αλλά σε ένα γυναικείο. Διασκεδαστικό, εθιστικό, καλογραμμένο.
6. Boyfriends With Girlfriends
συγγραφέας: Alex Sanchez
Στο επίκεντρο του τελευταίου μυθιστορήματός μας έχουμε τέσσερις φίλους που προσπαθούν να προσδιορίσουν τις ταυτότητές τους, να ανακαλύψουν τη σεξουαλικότητά τους και να εξασφαλίσουν την θέση τους στον κόσμο και στη ζωή των υπολοίπων. Ο Lance είναι gay, η Allie είναι υποτίθεται heterosexual, ο Sergio είναι bisexual και η Kimiko δεν ξέρει ακόμα. Ο συγγραφέας Alex Sanchez είναι γνωστός για τα βιβλία του με πρωταγωνιστές gay αγόρια, όμως εδώ μας παρουσιάζει την πιο φιλόδοξη δουλειά του. athens voice

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Gay friendly μπαράκια στην Αθήνα

Ποια μπαράκια της πόλης αγαπούν ιδιαίτερα το LGBT κοινό τους και φροντίζουν να το δείχνουν συχνά;
Rooster





Πλατεία Αγίας Ειρήνης 4, τηλ.: 210 3224410
Στο κέντρο της πιο πολυσύχναστης πλατείας, το Rooster είναι ένα all-day στέκι για καφέ, ποτό ή φαγητό. Ο χώρος του είναι καλαίσθητος, η μουσική ωραία και – τις καλές μέρες – απλώνει τραπεζάκια έξω για άραγμα με τις ώρες. Για τις βραδινές ώρες, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τις φοβερές επιλογές του σε κοκτέιλ, που ξεκινούν από τα 8€, ενώ το απλό ποτό ξεκινά από τα 6€.

Beaver

Βασιλείου του Μεγάλου 46, Γκάζι, την: 2112103540
Λιγότερο “μαγαζί” και περισσότερο κολεκτίβα, ένας συνεταιρισμός γυναικών που δίνει βάση στην διαφορετικότητα, σε όλες τις πιθανές της εκφάνσεις. Ο χώρος είναι μικρός, με βιομηχανική αισθητική αλλά πολύ όμορφη διακόσμηση, ενώ υπάρχουν και λίγα τραπεζάκια έξω. Ανοίγει το μεσημέρι και μένει ανοιχτό μέχρι αργά, για υπέροχο (και πολύ φτηνό) καφεδάκι, που όσο περνάει η ώρα θα μεταμορφώνεται σε αλκοόλ.

Μυροβόλος

Γιατράκου 12 , Μεταξουργείο, τηλ: 2105228806
Ακόμα ένα στέκι που αγαπιέται ιδιαίτερα από το γυναικείο κοινό, η Μυροβόλος αγαπάει κι αυτή το κοινό της, που μαζεύεται τακτικά για να ζήσει υπέροχες παρεΐστικες στιγμές, από το πρωί με καφεδάκι, μέχρι αργά το βράδυ με ρακόμελα στην σκεπαστή της βεράντα. Εδώ έχουμε και πολύ ωραίες επιλογές για φαγητό, ελληνικής και ανατολίτικης έμπνευσης, ενώ η μουσική επιμένει ελληνικά—με συχνά-πυκνά lives.

Μπλε Παπαγάλος

Λεωνίδου 31, Πλατεία Αυδή, τηλ: 2110121099
Καλλιτεχνικό μπαράκι από τα λίγα, με υπέροχη αισθητική και ακόμα καλύτερες μουσικές να ακούγονται απ’ τα ηχεία κάθε βράδυ. Ο Μπλε Παπαγάλος είναι ένα στέκι που αγαπά το LGBT κοινό του, και φροντίζει να το δείχνει. Διοργανώνει συχνά events με διαλεχτούς DJs, ή με χορό, και μας σερβίρει φανταστικά κοκτέιλ (ξεκινούν από 8€).

Λουκούμι

Πλατεία Αβησσυνίας 3, τηλ: 2103234814
Και queer friendly είναι αυτό το γλυκύτατο καφέ-μπαρ, και τέλεια θέα στην Ακρόπολη προσφέρει. Έχει και μια ωραία ταράτσα για τους ανοιξιάτικους μήνες, σερβίρει φτηνά ποτά (ξεκινούν από 5€) και παίζει μουσικάρες, από indie rock και alternative, μέχρι ηλεκτρονική και χιπ χοπ. Στο πατάρι συμβαίνουν και συχνές εκθέσεις τέχνης.

Spinster

Ικτίνου 3, Κέντρο, τηλ: 2105222232
Λίγο πιο δίπλα από το πολύ queer friendly Ρομάντσο, βρίσκεται ένα μπαράκι πιο μικρό, πιο διακριτικό, με λιγότερο κόσμο—φαινομενικά, είναι μέχρι να μπεις μέσα. Το Spinster είναι διακοσμημένο με ακραία ρετρό στοιχεία – στα όρια του κιτς – και παίζει φοβερές μουσικές, από funk και disco, μέχρι ξεδιάντροπα 90s με Madonna και Bjork. Σερβίρει και υπέροχα κοκτέιλ, στα 8€, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Νεκρή υπό μυστηριώδεις συνθήκες ομοφυλόφιλη ποπ σταρ

Η Anca Pop είχε παραδεχθεί φέτος δημόσια ότι διατηρούσε σχέση με άλλη γυναίκα, γεγονός που είχε προκαλέσει σάλο στη συντηρητική χώρα - Είχε συνεργαστεί με τον Γκόραν Μπρέγκοβις Νεκρή υπό μυστηριώδεις συνθήκες βρέθηκε η ποπ τραγουδίστρια Anca Pop, που ακολουθούσε μια πετυχημένη καριέρα στη Ρουμανία, και είχε μάλιστα στο παρελθόν συνεργαστεί με τον εξαιρετικά αγαπητό στο ελληνικό κοινό, Γκόραν Μπρέγκοβιτς. Η σορός της 34χρονης ανασύρθηκε μαζί με το αυτοκίνητό της από τον Δούναβη κοντά στο πατρικό της σπίτι, στην περιφέρεια Μεχεντίντι, μερικά 24ωρα αφότου η αδερφή της ενημέρωσε τις Αρχές για την εξαφάνισή της. Anca Pop - Loco Poco (Official Video) Η Anca αγνοούνταν από την περασμένη την Κυριακή και η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ήταν η μοναδική επιβάτης του οχήματος. Οι συνθήκες του θανάτου της διερευνώνται, αφού δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν πρόκεται για δυστύχημα ή εγκληματική ενέργεια. Η Ρουμάνα ποπ σταρ απέδρασε από την κομμουνιστική Ρουμανία με την οικογένειά της το 1987, διέσχισε τον Δούναβη και έζησε για ένα διάστημα στην τότε Γιουγκοσλαβία ως πρόσφυγας. Με τους δικούς της μετανάστευσαν αργότερα στον Καναδά. Το 2008, η Anca Pop αποφάσισε να επιστρέψει στη Ρουμανία για να ακολουθήσει καριέρα στη μουσική.

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

O Κέβιν Χαρτ δεν θα είναι ο οικοδεσπότης της βραδιάς των 'Οσκαρ λόγω ομοφοβίας

Ο ηθοποιός Κέβιν Χαρτ ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να μην παρουσιάσει τη φετινή 91η τελετή των βραβείων 'Οσκαρ, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας εκατοντάδων ομοφοβικών αστείων που είχε κάνει κατά το παρελθόν. "Επέλεξα να παραιτηθώ και να μην παρουσιάσω τη φετινή τελετή των 'Οσκαρ ... και αυτό γιατί δεν θέλω να αποσπάσω την προσοχή από μια βραδιά στην οποία θα μπορούσαν να τιμηθούν τόσοι πολλοί καταπληκτικοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες.
Ζητώ ειλικρινά συγνώμη από την κοινότητα των ΛΟΑΤ για τα σκληρά λόγια που είχα πει κατά το παρελθόν", έγραψε ο Χαρτ σε μήνυμά του στο Twitter. Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου αντιμετωπίζει νέο πρόβλημα και μια νέα κρίση για τη δημόσια εικόνα της για την επιλογή να αναθέσει στον Χαρτ την παρουσίαση της βραδιάς. Πόσο μάλλον που ξαναήρθαν στην επιφάνεια στο Διαδίκτυο ομοφοβικά σχόλια του ηθοποιού μέσω Twitter στα οποία ο Χαρτ είχε εκφράσει συναισθήματα κατά των γκέι και είχε χρησιμοποιήσει ομοφοβική ορολογία και απαράδεκτες εκφράσεις πριν από μερικά χρόνια. Σε ένα μήνυμά του το 2011, ο ηθοποιός και πρωταγωνιστής του κινηματογράφου έγραψε: "Αν ο γιος μου έρθει στο σπίτι και προσπαθήσει να παίξει με το κουκλόσπιτο που έχουν οι κόρες μου, θα το σπάσω πάνω στο κεφάλι του και θα πω 'σταμάτα το αυτό γκέι'". Σε άλλο μήνυμα το 2010 ο Χαρτ σχολιάζει τη φωτογραφία του προφίλ κάποιου γράφοντας ότι "μοιάζει με διαφημιστική αφίσα ενός γκέι για το AIDS".

Από τα τσιφτετέλια και τα Gay Pride στο μήνυμα του Κυριάκου Παπαδόπουλου

Η Τραϊάνα Ανανία είναι από τις ηθοποιούς που γνωρίσαμε στους «Συμμαθητές» και παρά το γεγονός ότι στο δημοφιλές σήριαλ του ΑΝΤ1 ενσάρκωνε την κακιά και την σατανική κόρη του Κουλούρη, έγινε αμέσως αγαπητή στο κοινό. 
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, αλλά τα τελευταία χρόνια μένει στην Αθήνα. Η πρώτη περιοχή που έμεινε ως φοιτήτρια ήταν ο Βοτανικός, ενώ αργότερα έμεινε στους Αμπελόκηπους και στο Θησείο. Έχει αποφοιτήσει την Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Βασίλης Διαμαντόπουλος» και πέρασε με άριστα τις εξετάσεις στο υπουργείο Πολιτισμού. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής με τον Πάνο Δήμα, αλλά και με τον Χρήστο Λυριτζή. 

Ο θεατρικός ρόλος της Μπιάνκα στο έργο «Οθέλλος» το 2011, που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Κιμούλης, έχει παραμείνει βαθιά χαραγμένος μέσα της, αφού, όπως εξομολογείται η ίδια: «Είχα γεμίσει μελανιές σε όλο μου το σώμα στις πρόβες από τον στύλο που χόρευα». Σταθμό στη καριέρα της θεωρεί τη συνεργασία με τον δάσκαλο της Θοδωρή Αθερίδη στο θεατρικό έργο «Πράγματα και θάματα», στο οποίο επιμελήθηκε κινησιολογικά την παράσταση.

Το εφηβικό της όνειρο έγινε πραγματικότητα το 2011, όταν συνεργάστηκε στο θέατρο με τον έρωτα της ζωής της Χριστόφορο Παπακαλιάτη και με τον οποίο έχει παρακολουθήσει σεμινάριο υποκριτικής τηλεόρασης και κινηματογράφου.
«Συνέχεια ερωτεύομαι κάποιον συνάδελφό μου. Νομίζω ότι το προκαλώ για να μη βαριέμαι. Τότε που συνεργαστήκαμε (με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη) ήμουν ερωτευμένη με άλλον. Πήγα στον Χριστόφορο και του το είπα, αλλά δεν υπήρχε χώρος για άλλον. Τότε ζούσα μεγάλο έρωτα», έχει δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή της. 

Πολυτάλαντη και ατίθασο πνεύμα η Τραϊάνα Ανανία έχει ανέβει επίσης σε άρμα του Gay Pride της Θεσσαλονίκης για να τραγουδήσει το «Like a Prayer» της θρυλικής Madonna, ενώ το πρώτο τραγούδι της το «ονειρεύτηκε» και κατάφερε να το μαγνητοφωνήσει στο κινητό της μόλις ξύπνησε. Η καριέρα της στο τραγούδι άρχισε το 2013, όταν συνεργάστηκε πρώτη φορά με τους Onirama. Έκτοτε ακολούθησαν και άλλες συνεργασίες. Το 2017-2018 κυκλοφόρησε τα δύο digital singles «Όταν θα φύγω» και το «Αρκεί να θες» μέσα από το προσωπικό της κανάλι στο YouTube. 

Πέρα, όμως, από τις υποκριτικές τις ικανότητες, έχει αποδείξει στα πλήθη και τις χορευτικές τις ικανότητες μέσα από το τσιφτετέλι που χόρεψε στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου.
«Εκείνο το βράδυ στο γύρισμα δεν περίμενα ότι χορεύοντας τσιφτετέλι θα γίνει κάτι ιδιαίτερο και θα συζητηθεί. Εγώ χορεύω συνέχεια, το ξέρουν όλοι ότι και χωρίς να γίνεται κέφι, χορεύω. Σκέψου πως ο μόνος τρόπος για να σηκωθώ το πρωί είναι να βάλω ραδιόφωνο και να ξυπνήσω με τη μουσική, όχι από θορύβους», τονίζει.
Το βίντεο έγινε viral, με την ηθοποιό να παραδέχεται σήμερα πως ένιωσε ιδιαίτερα άβολα από την έκταση που πήρε το θέμα.
«Δεν βλέπω τον εαυτό μου όπως οι υπόλοιποι. Εκπέμπω κάτι το οποίο δεν ήξερα», σχολιάζει και προσθέτει για την αντίδρασή της μετά το περιστατικό.
«Χάθηκα, άλλαξα τηλέφωνο, έπαθα μια υστερία. Η στάση μου ήταν να απέχω από αυτό».
Τον τελευταίο έναν χρόνο ασχολείται πάρα πολλές ώρες της ημέρας με το μπάσκετ και ο λόγος γιατί είχε ανάγκη να κάνει κάτι ομαδικό που να εμπεριέχει πολύ παιδικότητα μέσα.
«Αν έπρεπε να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου, θα τον χαρακτήριζα απλά τρελή. Έχω αρχηγικές τάσεις, αλλά μόνο σε μία περίσταση που ξέρω που μπορώ να πάρω την ευθύνη γι' αυτό που συμβαίνει. Τότε μπορώ να είμαι αρχηγός», είχε δηλώσει η 29χρονη ηθοποιός. 
Η συμμετοχή της Τραϊάνας στο Nomads 2 ήταν για εκείνη μια ευκαιρία να αναζητήσει κομμάτια του εαυτού της έξω από την τέχνη.
«Είμαι ένας άνθρωπος που βάζω τον εαυτό μου σε διαδικασίες καθημερινά να ξεπερνάω τα όρια μου και φοβίες μου και διάφορα πράγματα τα οποία στέκονται εμπόδιο μπροστά μου», τονίζει.

Εκτιμά το φλερτ που προέρχεται από τα μάτια, ενώ χαρακτηρίζει το χιούμορ μία από τις πιο ωραίες εκδοχές του. Δηλώνει ότι ο άνδρας που θα επιλέξει πρέπει να είναι πολύ τολμηρός, αρκετά προσγειωμένος και με καλή αίσθηση του χιούμορ.
Αυτές τις μέρες, βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας καθώς δημοσίευσε μία σειρά από μηνύματα που έλαβε στον Instagram από τον ποδοσφαιριστή Κυριάκο Παπαδόπουλο.
Ο ενικός που χρησιμοποίησε φαίνεται να ενόχλησε ιδιαίτερα την Τραϊάνα, μιας και δεν γνωρίζονται. «Καλημέρα, τι κάνεις εσυ;» ήταν το μήνυμα του αμυντικού, με εκείνη να απαντά κάπως επιθετικά «Καλημέρα. Δε σας γνωρίζω. Ο ενικός;». Εκείνος αιφνιδιάστηκε και απάντησε «Οκ. Χαχαχα. Συγγνώμη που σας ενόχλησα». PRONEWS