Menu

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Εργασία σε σχολείο των ΗΠΑ προκάλεσε προβληματισμό

«Ο κόσμος φτάνει στο τέλος του και υπάρχει περιορισμένος χώρος σε ένα διαστημόπλοιο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει τους επιζώντες στην ασφάλεια ενός νέου πλανήτη. Εσύ ποιους θα επέλεγες να σώσεις και ποιους θα άφηνες πίσω στη Γη για να πεθάνουν. από την παρακάτω λίστα ατόμων;»


Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, το παραπάνω ερώτημα ετέθη σε εργασία που έπρεπε να φέρουν εις πέρας μαθητές γυμνασίου στο Οχάιο των ΗΠΑ. Τα γυμνασιόπαιδα, με την προτροπή του καθηγητή τους, έπρεπε να αποφασίσουν ποιον θα έσωζαν και ποιον θα καταδίκαζαν σε θάνατο, από έναν κατάλογο 12 ανθρώπων, ο οποίος περιελάμβανε τους εξής «υποψηφίους»: Έναν ναρκομανή λογιστή, την έγκυο γυναίκα του, έναν 60χρονο Εβραίο, έναν μαύρο ακτιβιστή φοιτητή ιατρικής, έναν ομοφοβικό ιερέα, ένα 12χρονο ορφανό από την Ασία, μια γυναίκα ινδιάνικης καταγωγής που δεν μιλά αγγλικά, μια ηθοποιό θύμα σεξουαλικής επίθεσης, έναν γκέι αθλητή, έναν ανάπηρο νοβελίστα, έναν ρατσιστή αστυνομικό και μία 21χρονη μουσουλμάνα φοιτήτρια.

Με βάση το «ηθικό δίλημμα» της εργασίας, η οποία προκάλεσε σάλο στην τοπική κοινότητα αφού κρίθηκε άκρως ακατάλληλη για παιδιά, οι μαθητές έπρεπε να διαλέξουν οκτώ άτομα που θα έπαιρναν μαζί τους στη σωτηρία, αφήνοντας τέσσερις ανθρώπους πίσω που θα αφανίζονταν, μαζί με τη Γη. 

Τα παιδιά έπρεπε να φτιάξουν μεμονωμένα τη λίστα με τους «εκλεκτούς» και να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους, όπως και την απόφαση να αφήσουν συγκεκριμένα άτομα πίσω. 

Στη συνέχεια, οι μαθητές θα έπρεπε να συγκρίνουν τις απαντήσεις τους και να φτιάξουν μια κοινή λίστα για τα οκτώ άτομα που θα επιλέγονταν για τον διαστημόπλοιο.

Μόλις ενημερώθηκαν για την εργασία των παιδιών, τόσο οι γονείς όσο και άλλοι τοπικοί φορείς εξέφρασαν την οργή τους για αυτήν την άκρως διχαστική εργασία, που ουσιαστικά βάζει τα παιδιά να μεταμορφωθούν σε «δήμιους» και «σωτήρες» για διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων. 

«Τι σχέση έχει το Ισλάμ ή το γεγονός ότι είσαι γυναίκα με το δικαίωμά σου να ζήσεις», διερωτήθηκε μια εξοργισμένη μητέρα σε τοπικό κανάλι. «Η εργασία αυτή δεν καλλιεργεί μια ανοιχτόμυαλη κουλτούρα αλλά ενισχύει τον διχασμό και την εχθρική διάθεση μεταξύ των παιδιών» πρόσθεσε ένας πατέρας.

Μετά την κατακραυγή, ο καθηγήτής του αμερικανικού γυμνασίου αποφάσισε να αποσύρει την εργασία και να μην την συμπεριλάβει ξανά στην διδακτική ύλη. Πάντως, ο ίδιος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι οι προθέσεις του ήταν καλές, αφού ήθελε να κάνει τους μαθητές να σκεφτούν και να συζητήσουν σημαντικά κοινωνικά θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας. Πρώτο Θέμα

Η Ιβάνκα Τραμπ καταδικάζει τον ρατσισμό και τον νεοναζισμό

Η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη του προέδρου των ΗΠΑ και σύμβουλός του στον Λευκό Οίκο, καταδίκασε με σφοδρότητα «τους οπαδούς της λευκής υπεροχής, τον ρατσισμό και τον νεοναζισμό» με μήνυμά της στο Twitter τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή, με έναν τόσο κατηγορηματικό τρόπο τον οποίο απέφυγε ο πατέρας της.
Τα tweets της εστάλησαν κατά την επέτειο των αιματηρών επεισοδίων που προκάλεσε πέρυσι σε πορεία στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια ένας ακροδεξιός. Μια διαδήλωση μάλιστα ακροδεξιών είναι προγραμματισμένη για σήμερα έξω από τον Λευκό Οίκο.
«Πριν από έναν χρόνο στο Σάρλοτσβιλ γίναμε θεατές μιας φρικτής έκφρασης μίσους ρατσισμού, μισαλλοδοξίας & βίας», έγραψε η Ιβάνκα Τραμπ στο Twitter.
«Ενώ οι Αμερικανοί είναι ευλογημένοι που ζουν σε μια χώρα, η οποία προστατεύει την ελευθερία, την ελευθερία του λόγου και της πολυφωνίας, δεν υπάρχει χώρος για τους οπαδούς της λευκής υπεροχής, για τον ρατσισμό και τον νεοναζισμό στη σπουδαία χώρα μας».
«Αντί να εξαπολύουμε επιθέσεις ο ένας εναντίον του άλλου με μίσος, ρατσισμό & βία μπορούμε να ανυψώνουμε ο ένας τον άλλον, να ενισχύουμε τις κοινότητές μας και να προσπαθούμε να βοηθάμε κάθε Αμερικανό να επιτύχει το σύνολο των δυνατοτήτων του!».
ivanka
Πηγή: Twitter/Ivanka Trump
Τα tweets της Ιβάνκα αποκτούν βαρύτητα κυρίως επειδή ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχτηκε έντονη κριτικήμετά το αιματοκύλισμα στο Σάρλοτσβιλ επειδή αρχικά απέφυγε να καταδικάσει τους νεοναζιστέςπου συμμετείχαν στη διαδήλωση.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε κυρίως επικρίσεις επειδή είπε ότι υπήρχαν «πολύ καλοί άνθρωποι και από τις δύο πλευρές» ανάμεσα στους ρατσιστές και στους ακτιβιστές κατά του ρατσισμού που πραγματοποίησαν αντι-διαδήλωση.
Δύο ημέρες αργότερα, έπειτα από σωρεία αντιδράσεων, ο πρόεδρος είπε: «Ο ρατσισμός είναι κακός και εκείνοι που προκαλούν βία στο όνομά του είναι εγκληματίες και αλήτες, μεταξύ τους και η Κου Κλουξ Κλαν, οι νεοναζιστές, οι οπαδοί της λευκής υπεροχής και άλλων οργανώσεων μίσους».
Χθες Σάββατο ο πρόεδρος κατέφυγε σε μια γενική καταδίκη του ρατσισμού σε ένα από τα επτά tweets του της ημέρας.
«Τα επεισόδια στην Σάρλοτσβιλ είχαν ως αποτέλεσμα άδικους θανάτους και διχόνοια. Πρέπει να ενωθούμε ως έθνος. Καταδικάζω όλες τις μορφές ρατσισμού και τις πράξεις βίας. Ειρήνη σε ΟΛΟΥΣ τους Αμερικανούς!», έγραψε ο Τραμπ.
Ακροδεξιές οργανώσεις θα συμμετείχαν πέρυσι στο συλλαλητήριο της «Unite the Right» (Ενώστε τη Δεξιά) ενάντια στα σχέδια απομάκρυνσης του αγάλματος του στρατηγού του Εμφύλιου Robert E Lee ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της δουλείας, ωστόσο η αστυνομία απαγόρευσε την συγκέντρωση λόγω των συγκρούσεων.
Ακτιβιστές αντιρατσιστικών οργανώσεων έκαναν την εμφάνισή τους για να διαδηλώσουν κατά του συλλαλητηρίου. Ο Τζέιμς Άλεξ τζούνιορ κατηγορείται ότι έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε μια ομάδα ακτιβιστών σκοτώνοντας την 32χρονη Χέδερ Χέγιερ και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους. Έχει δηλώσει αθώος και η δίκη του πρόκειται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο.
Την ίδια ώρα, η Ουάσιγκτον προετοιμάζεται για μια διαδήλωση νεοναζιστών η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα.
Η διαδήλωση ακροδεξιών ομάδων με τίτλο «Unite the Right 2» είναι προγραμματισμένη για τις 2130 GMT στην πλατεία Λαφαγιέτ κοντά στον Λευκό Οίκο. Πολλές αντι-διαδηλώσεις έχουν επίσης λάβει άδεια να πραγματοποιηθούν σε γειτονικά σημεία.
Οι αρχές έχουν δεσμευτεί για ισχυρή αστυνομική παρουσία ώστε να αποφευχθούν επεισόδια. Σήμερα το απόγευμα περίπου 25 αστυνομικοί περιπολούσαν στην πλατεία Λαφαγιέτ.
Παράλληλα, μέλη του κινήματος της Ουάσιγκτον «Black Lives Matter» (Οι Ζωές των Μαύρων Μετράνε), το οποίο καταγγέλλει την αστυνομική βία σε βάρος των μαύρων, ήταν διασκορπισμένα στο πάρκο, περιπολώντας ουσιαστικά και εκείνα.
Οι διοργανωτές του OccupyLafayettePark, μιας οργάνωσης υπεράσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων που πραγματοποιεί νυχτερινές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην πλατεία, κρατούσε πλακάτ που έγραφαν «Αγαπάτε την Αμερική, Μισείτε τον Τραμπ» και «Υπερασπιστείτε την Περιοχή από τους Οπαδούς της Λευκής Υπεροχής», λίγα βήματα από τον Λευκό Οίκο.
Στο κέντρο του Σάρλοτσβιλ, εκατοντάδες αστυνομικοί διατήρησαν περίμετρο ασφαλείας σήμερα γύρω από την συνήθως πολυσύχναστη περιοχή. Η κυκλοφορία των οχημάτων απαγορευόταν σε μια ακτίνα μεγαλύτερη των 15 οικοδομικών τετραγώνων, ενώ οι πεζοί υποβάλλονταν σε ελέγχους από αστυνομικούς, σε δύο σημεία ελέγχου, για τυχόν μεταφορά όπλων.
Εκατοντάδες φοιτητές και ακτιβιστές βγήκαν σήμερα το απόγευμα στους δρόμους καθώς ένα συλλαλητήριο στην πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια μετατράπηκε σε πορεία στους δρόμους της πόλης.
Πολλοί από τους διαδηλωτές έστρεψαν την οργή τους στην ισχυρή αστυνομική παρουσία με συνθήματα όπως «μπάτσοι και Κλαν πάνε χέρι-χέρι», καθώς και η αστυνομία είχε δεχτεί πέρυσι κριτική επειδή απέτυχε να αποτρέψει την βία στο Σάρλοτσβιλ. cnn.g
r

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΜΙΑ ΛΕΞΗ.."ΕΚΑΨΕ" ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΦΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΑΤΚΙ

Ο Πάπας Φραγκίσκος σκανδαλίζει τους ομοφυλόφιλους με τις δηλώσεις του να προκαλούν σάλο εκτός Βατικανού. Στη Γαλλία, η υπουργός Ισότητας, Μαρλέν Σιαπά όπως και η κοινότητα LGBT- λεσβίες, ομοφυλόφιλοι αμφιφυλόφιλοι και τρανσέξουαλ- έσπευσαν να καταδικάσουν τα περί ψυχικής ασθένειας που δήλωσε ο Ποντίφικας αναφερόμενος στην ομοφυλοφιλία. 

Την ίδια ώρα, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Βατικανού ζητά από τον Ποντίφικα να απομακρυνθεί από το αξίωμά του με την κατηγορία ότι γνώριζε επί πέντε χρόνια τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης με δράστη έναν Αμερικανό καρδινάλιο, προτού να κάνει δεκτή την παραίτησή του, τον περασμένο μήνα.

Σε μία προσπάθεια να τα «μπαλώσει»,το Βατικανό απέσυρε την αναφορά στην «ψυχιατρική» στη δήλωση του Ποντίφικα, απαντώντας σε ερώτηση για την ομοφυλοφιλία.«Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν ήθελε να αναφερθεί στο θέμα αυτό σαν να επρόκειτο για «ψυχική ασθένεια», ανακοίνωσε το Βατικανό.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεφε από την Ιρλανδία στη Ρώμη, ο Αργεντίνος Πάπας συνέστησε στους γονείς που διαπιστώνουν ομοφυλοφιλικές τάσεις στο παιδί τους ήδη από την παιδική ηλικία να προσφεύγουν στην ψυχιατρική.

«Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ηλικία», προσέθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος απαντώντας σε ερώτηση τι θα έλεγε στους γονείς που διαπιστώνουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό του παιδιού τους. «Όταν αυτό εκδηλώνεται ήδη από την παιδική ηλικία, υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν, μέσω της ψυχιατρικής, για να δει κανείς πώς είναι τα πράγματα. Είναι διαφορετικό όταν αυτό εκδηλώνεται έπειτα από 20 χρόνια».

 

Λίγες ώρες νωρίτερα, μία επιστολή με την υπογραφή ενός Ιταλού πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου στο Βατικανό κατηγορούσε τον Πάπα για συγκάλυψη υπόθεσης παιδεραστίας.

Η 11σέλιδη επιστολή που έστειλε σε συντηρητικά, ρωμαιοκαθολικά Μέσα ενημέρωσης, ο αρχιεπίσκοπος Κάρλο Μαρία Βιγκάνο καλεί τον Ποντίφικα να παραιτηθεί. Ισχυρίζεται ότι είχε πει από το 2013 στον Ποντίφικα ότι υπήρχαν πολλές καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σπουδαστών ιερατικών σχολών αλλά και κατώτερων κληρικών από τον καρδινάλιο Θίοντορ Μακάρικ. Το Βατικανό απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την επιστολή αυτή.Ο Μακάρικ είναι ο πρώτος καρδινάλιος που παραιτείται από τη θέση του στην Εκκλησία αφού μια έρευνα σε βάρος του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν αξιόπιστοι οι ισχυρισμοί ότι κακοποίησε έναν 16χρονο έφηβο.

Η επιστολή του αρχιεπισκόπου στρέφεται κυρίως εναντίον «των ομοφυλοφιλικών δικτύων» στους κόλπους της Εκκλησίας. Η λέξη «ομοφυλόφιλος» αναφέρεται 18 φορές στο κείμενο ενώ η λέξη «παιδί» μόνο δύο - και τις δύο φορές, στους τίτλους εκκλησιαστικών εγγράφων τα οποία επικαλείται ο Βιγκάνο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεσμεύτηκε το Σάββατο ότι θα βάλει τέλος στη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών από τον κλήρο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ιρλανδία 

Καθώς οι αποκαλύψεις των σεξουαλικών σκανδάλων που αμαυρώνουν την εικόνα του Βατικανού έρχονται στο φως, το ερώτημα της αγαμίας στον κλήρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, το οποίο ανέκαθεν αποτελούσε σημείο τριβής, επανέρχεται στο προσκήνιο. Μπορεί να θεσμοθετήθηκε για να παγιωθεί η εξουσία της παπικής έδρας, ωστόσο, παρέχει πρόσφορο έδαφος για την εμφάνιση θλιβερών φαινομένων με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. 

Χαμός στη Γαλλία
Στη Γαλλία, η υπουργός ισότητας Μαρλέν Σιαπά όπως και η κοινότητα LGBT έσπευσαν να καταδικάσουν τη δήλωση του Ποντίφικα, σύμφωνα με την οποία, τα παιδιά με ομοφυλοφιλικές τάσεις χρειάζονται ψυχίατρο. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Liberation,άνω κάτω είναι η κοινότητα των gay με αφορμή τα όσα είπε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ομοφυλοφιλία είναι ψυχική ασθένεια.
«Μπορεί το Βατικανό να έκανε διορθωτική δήλωση, όμως το κακό έχε γίνει», επισημαίνει το γαλλικό δημοσίευμα. 

CNN: Το «πραξικόπημα» κατά του Πάπα 
Ο αρχιεπίσκοπος Κάρλο Μαρία Βιγκάνο ήταν αυτός που πρώτος κάλεσε τον Πάπα Φραγκίσκο να παραιτηθεί την Κυριακή κατηγορώντας τον για συγκάλυψη υπόθεσης παιδεραστίας. 
Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN, οι δύο άνδρες έχουν «ιστορία», και μάλιστα όχι καλή.
Ο Βιγκάνο, πρώην πρεσβευτής του Βατικανού στις ΗΠΑ,είχε εξοργίσει ορισμένους αξιωματούχους της Εκκλησίας το 2015 διοργανώνοντας συνάντηση στην πρεσβεία του Βατικανού στην Ουάσινγκτον μεταξύ του Πάπα και του Κιμ Ντέιβις, κληρικού στο Κεντάκι,ο οποίος αρνήθηκε να υπογράψει πιστοποιητικά γάμου ομοφυλοφίλων.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Πάπας προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις. Το Βατικανό, το οποίο προσπάθησε να απομακρύνει τον Πάπα από τον Ντέιβις, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του γι΄αυτή τη συνάντηση. Δύο χρόνια αργότερα, ο Ποντίφικας δέχθηκε σιωπηρά την παραίτηση του Βιγκάνο. Ο αρχιεπίσκοπος όμως περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να περάσει στην αντεπίθεση. 'Πρώτο Θέμα'

Εννιάχρονος έβαλε τέλος στη ζωή του μετά από bullying

«Έμοιαζε τρομαγμένος όταν μου το είπε...» Ο 9χρονος Jamel Myles από το Ντένβερ του Κολοράντο, πήρε στη τρυφερή αυτή ηλικία, την απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του μην αντέχοντας τον διαρκή εκφοβισμό στο σχολείο επειδή ήταν γκέι. Συντετριμμένη η μητέρα του, Leia Pierce, δήλωσε σε τοπικό μέσο ότι ο γιος της της είχε αποκαλύψει το καλοκαίρι ότι ήταν ομοφυλόφιλος και ότι ανυπομονούσε να πάει σχολείο και να ανακοινώσει πόσο περήφανος ήταν γι αυτό. Ωστόσο, τα πράγματα είχαν δραματική εξέλιξη.
 Ο άτυχος μαθητής ξεκίνησε στο Δημοτικό Σχολείο Joe Shoemaker Elementary School την περασμένη Δευτέρα και τέσσερις ημέρες αργότερα, ο jamel προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα. «Έμοιαζε τρομαγμένος όταν μου το είπε... Μου αποκάλυψε επίσης ότι ήθελε να ντύνεται με πιο κοριτσίστικα ρούχα ενώ ανυπομονούσε να το ανακοινώσει και στους συμμαθητές του», λέει η τραγική μητέρα και εξηγεί πώς ο γιος της πέθανε τέσσερις μόλις ημέρες μετά την εγγραφή του στο σχολείο. «Τέσσερις ημέρες... Δε μπορώ να φανταστώ τι του είπαν. Ο γιος μου είπε στη μεγαλύτερη κόρη μου ότι τα παιδιά στο σχολείο του είπαν να βάλει τέλος στη ζωή του...». Πηγή cnn

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Πάπας: «Οι γονείς τον γκέι παιδιών δεν πρέπει να τα καταδικάζουν»

Να προσφύγουν στην προσευχή και την ψυχιατρική και να δείχνουν κατανόηση συστήνει ο Πάπας Φραγκίσκος στους γονείς που διαπιστώνουν ομοφυλοφιλικές τάσεις στο παιδί τους ήδη από την παιδική ηλικία. «Υπήρχαν πάντα ομοφυλόφιλοι και άνθρωποι με ομοφυλοφιλικές τάσεις», είπε ο Πάπας τονίζοντας πως κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην οικογένεια. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεφε από την Ιρλανδία στη Ρώμη, δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έλεγε σε γονείς παιδιών που κάνουν coming out. «Θα τους έλεγα πρωτίστως να προσεύχονται, να μην καταδικάζουν, να έχουν διάλογο, να κατανοούν, να δίνουν στα παιδιά τους χώρο να εκφραστούν ελεύθερα».
 Την ίδια ώρα, ο Ποντίφικας σημείωσε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η ηλικία. «Όταν αυτό εκδηλώνεται ήδη από την παιδική ηλικία, υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν μέσω της ψυχιατρικής, για να δει κανείς πώς είναι τα πράγματα. Είναι διαφορετικό όταν αυτό εκδηλώνεται έπειτα από 20 χρόνια», πρόσθεσε ο Ποντίφικας. «Δεν θα έλεγα ποτέ ότι η σιωπή είναι φάρμακο. Το να αγνοείς τον γιο ή την κόρη σου είναι έλλειμμα πατρότητας ή μητρότητας», κατέληξε. Πηγή: lifo

Ο ρατσισμός και ο φόβος της πολυπολιτισμικότητας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟΝ TRUMP ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ, Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΠΕΙΛΗ. ΑΥΤΗ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΒΑΘΑΙΝΕΙ, ΚΑΘΟΤΙ ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΟΙ «ΚΥΡΙΟΙ» ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΘΟΡΥΒΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΒΑΘΜΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Την περασμένη Κυριακή έλαβαν χώραν δύο ξεχωριστές πορείες στην Ουάσιγκτον. Οι ρατσιστές, ξενοφοβικοί και πολέμιοι της μετανάστευσης Λευκοί Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν στην αμερικανική πρωτεύουσα και για πρώτη φορά πραγματοποίησαν πορεία σε έναν τόσο κοντινό δρόμο στον Λευκό Οίκο. Είναι προφανές ότι η παρουσία ενός ανθρώπου όπως ο Trump τούς ενθάρρυνε να προσεγγίσουν το προεδρικό μέγαρο σε κοντινή απόσταση. Παράλληλα, σε έναν άλλο δρόμο είχαν συγκεντρωθεί Αμερικανοί αντιρατσιστές, με πρόθεση να υπερασπιστούν θεμελιώδεις και ιδρυτικές αξίες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπως η ανοικτή κοινωνία και η πολυπολιτισμικότητα.
Ωστόσο, στην Αμερική του Trump η υπεράσπιση τέτοιων αξιών γίνεται ολοένα δυσκολότερη. Για την πλειονότητα των Λευκών, που με τις ψήφους τους ανέδειξαν τον Trump στην προεδρία, η Αμερική είναι πρωτίστως χώρα των Λευκών και η πολυπολιτισμικότητα συνιστά απειλή. Αυτή η σύγκρουση φαίνεται σταδιακά να βαθαίνει, καθότι οι Λευκοί Αμερικανοί αυτοπροσδιορίζονται ως οι «κύριοι» ιδιοκτήτες της χώρας και θορυβούνται από τον αυξανόμενο βαθμό διαφορετικότητας. Η πλειονότητα των πολιτών ζουν υπό το καθεστώς φόβου και αισθάνονται άβολα, λόγω της πολυχρωμίας της χώρας. Γι’ αυτό, άλλωστε, στις τελευταίες εκλογές παρέδωσαν τη χώρα στον Trump.
Από την άλλη, ακόμα και σε χώρες όπως ο Καναδάς, οι οποίες έχουν υιοθετήσει την πολυπολιτισμικότητα ως κρατική πολιτική, οι απόψεις κατά της πολυπολιτισμικότητας σταδιακά πολλαπλασιάζονται. Συγκεκριμένοι συντηρητικοί κύκλοι, ιδιαίτερα, ασκούν σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό Justin Trudeau. Ο Trudeau, όπως και ο πατέρας του στο παρελθόν, είναι πολιτικός ο οποίος πιστεύει βαθιά στην πολυπολιτισμικότητα και στην «ενότητα εντός της διαφορετικότητας». Για τον Καναδό νυν Πρωθυπουργό, η πολυπολιτισμικότητα είναι η τροφή του καναδικού φεντεραλισμού.
Αντίθετα, οι συντηρητικοί αντιλαμβάνονται την υφιστάμενη ανοικτή κοινωνία, η οποία αποτυπώνει τις διαφορές του Καναδά, κατ’ αντίθετο τρόπο, εφόσον υποστηρίζουν ότι οδηγεί τη χώρα προς τη διάλυση. Επιπλέον, διατείνονται ότι ο Trudeau επιδεικνύει «υπερβολική προσήλωση στην πολυπολιτισμικότητα» και αυτό εμποδίζει τους Καναδούς πολίτες από το να εντοπίσουν τις κοινές τους πολιτισμικές αξίες.

Δημοκρατική αξία ή απειλή;
Παρόμοιες συζητήσεις συνεχίζονται και στη Γερμανία, μια χώρα με κηλιδωμένο παρελθόν στο θέμα της πολυπολιτισμικότητας. Για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια το ερώτημα «κατά πόσον η πολυπολιτισμικότητα είναι μια δημοκρατική αξία που επιβάλλεται να υιοθετηθεί ή αποτελεί απειλή για τη γερμανική κουλτούρα» κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα της χώρας. Η εν λόγω συζήτηση κυριάρχησε στη δημόσια σφαίρα ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση του ποδοσφαιριστή Mesut ?zil από την εθνική ομάδα της χώρας και κινητοποίησε τους Γερμανούς δημοκράτες κατά του ρατσισμού. Η διαδικτυακή κίνηση που ξεκίνησε πρόσφατα υπό το σλόγκαν #MeToo (Κι εγώ επίσης) διασφάλισε ότι τα θύματα ρατσισμού στη Γερμανία θα έχουν τον λόγο και θα μοιραστούν τις αρνητικές εμπειρίες τους στον δημόσιο χώρο. Η σχετική ηλεκτρονική σελίδα λαμβάνει χιλιάδες μηνύματα καθημερινά…
Ο νέος Υπουργός Εργασίας της ιταλικής Κυβέρνησης δεν δέχεται τους μετανάστες που έρχονται στη χώρα και διεκδικεί την αποβίβασή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης. «Εις το εξής δεν θα έρχεστε εδώ», τους υποδεικνύει προσβλητικά.
Είναι γεγονός ότι οι Δυτικοί δημοκράτες αντιμετωπίζουν ένα σημαντικό πρόβλημα: τη δραστική μείωση της ανοχής έναντι στη διαφορά. Τη θέση της ανοικτής κοινωνίας λαμβάνει η εσωστρέφεια, ατμομηχανή της οποίας είναι ο φόβος. Οι πολίτες των δυτικών χωρών είναι κυριευμένοι από κάθε είδους φόβο. Αισθάνονται τον φόβο της ανεργίας και ανησυχούν για τη διάσπαση του οικείου και βολικού περιβάλλοντος στο οποίο ζουν. Νοσταλγούν τη μονοχρωμία. Ωστόσο, η Δύση έγινε αυτό που είναι σήμερα χάρη στην ανοικτή κοινωνία. Μάλιστα, κατά την ίδρυσή τους οι δυτικές δημοκρατίες είχαν ως πρότυπο την αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία.
Απέρριπταν τη Σπάρτη, διότι, σε αντίθεση με την Αθήνα, δεν ήταν ανοιχτή στη διαφορετικότητα. Ο σημερινός δυτικός κόσμος, όμως, φαίνεται να γοητεύεται περισσότερο από τη Σπάρτη, παρά από την Αθήνα. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι Λευκοί Αμερικανοί δεν θεωρούν τους εαυτούς τους ρατσιστές. Η Λευκότητα έχει «φυσικοποιήσει» συγκεκριμένες συνήθειες σε τέτοιο βαθμό, ώστε πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι συμπεριφέρονται ρατσιστικά. Είναι λες και ζουν σε μια κατάσταση «Είναι Λευκός, όπως και να ’χει, είναι σωστός».
Τα επόμενα χρόνια φέρνουν μαζί τους σημαντικές προκλήσεις για τις χώρες της ΕΕ και της Βορείου Αμερικής. Είτε θα επιλέξουν την οδό της ειρηνικής συμβίωσης, είτε θα προχωρήσουν στο μονοπάτι που οδηγεί στη γρήγορη κοινωνική διάσπαση. Με άλλα λόγια, είτε θα κατευθυνθούν προς την Αθήνα είτε θα πάρουν τον δρόμο προς τη Σπάρτη…
Στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες των ημερών μας, η υιοθέτηση του σπαρτιατικού παραδείγματος σημαίνει αλλαγή κατεύθυνσης προς την καταστροφή…

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Προς βουλευτή Γρηγοράκο: Η εμπάθεια και ο ρατσισμός δεν είναι πολιτικός λόγος!

Στην Πολιτική ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς τον αντίπαλό του είναι η παράθεση επιχειρημάτων. Αυτή είναι η σωστή και πάγια πρακτική που πρέπει να ακολουθείται από όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά.
Δυστυχώς, φαίνεται πως αυτή την πρακτική λησμόνησε και μάλιστα με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος καταφέρθηκε με περισσή αήθεια εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Μιλώντας την Τρίτη (22/08/2018) στον Real FM, ο κ. Γρηγοράκος είχε πει απευθυνόμενος στο πρόσωπο του κ. Κουρουμπλή: «Είναι κανονική η χώρα αυτή τώρα που έχει την αριστεία πεταμένη στα σκουπίδια; Πώς τη βλέπετε δηλαδή; Δηλαδή είναι μια χώρα που μπορεί να προχωρήσει μπροστά; Δηλαδή, βάζει έναν υπουργό, ο οποίος έχει συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας και επιθεωρεί τον Σαρωνικό κόλπο;».
Το σχόλιο που θα ταίριαζε σε μια τέτοια δήλωση είναι μία και μόνη λέξη: Ντροπή!
Είναι ποτέ δυνατόν, εκλεγμένος βουλευτής της ελληνικής Βουλής να απευθύνεται με το σκαιότατο αυτό τρόπο σε υπουργό, προβαίνοντας, μάλιστα, σε σχόλια που ξεπερνούν κάθε όριο ρατσισμού;
Οι δηλώσεις του κ. Γρηγοράκου συνιστούν, δυστυχώς, ακόμη ένα απτό δείγμα της ένδειας στην οποία έχει καταπέσει στις μέρες μας ο πολιτικός λόγος. Και για να το κάνουμε πιο λιανά: Από πολιτικούς περιμένουμε επιχειρήματα και όχι ύβρεις!
Αν ανεχόμαστε οτιδήποτε λιγότερο από αυτό, τότε δυστυχώς τα πράγματα οδηγούνται για ακόμη μία φορά στο συμπέρασμα της φράσης-κλισέ: «Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν».
Η απαξίωση της Πολιτικής και του πολιτικού λόγου δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ελαφρά τη καρδία.
Το λέμε ξεκάθαρα: Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης οφείλει να ζητήσει συγγνώμη, όχι μόνον από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά από όλους τους πολίτες και ιδίως από όσους τον είχαν ψηφίσει, για να τους εκπροσωπεί στη Βουλή.

Απεργία και διαδηλώσεις στο Ισραήλ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας

Χιλιάδες Ισραηλινοί συμμετείχαν στη σημερινή απεργία στη χώρα για να διαμαρτυρηθούν κατά των διακρίσεων για την κοινότητα ΛΟΑΤ και τον αποκλεισμό των ομοφυλόφιλων ανδρών από την απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας. Εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις. 
Η οργή των πολιτών προκλήθηκε από τη διγλωσσία του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε τη Δευτέρα ότι υποστηρίζει την απόκτηση παιδιού από ανύπαντρους άνδρες, όμως την Τετάρτη ψήφισε κατά της τροποποίησης της νομοθεσίας. Οι διαμαρτυρίες, όμως, οι οποίες έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες δεν περιορίζονται στο νόμο αυτό, αλλά άπτονται της γενικότερης συμπεριφοράς απέναντι στην κοινότητα ΛΟΑΤ στη χώρα. Δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν στην Ιερουσαλήμ όταν μπλόκαραν την πλατεία του Παρισιού, ενώ δεκάδες διαδηλωτές μπλόκαραν την κυκλοφορία σε δρόμο στην πόλη Μπερ Σεβά στα νότια της χώρας . 
Εκατοντάδες διαδηλωτές προκάλεσαν προβλήματα σε δρόμους του Τελ Αβίβ με τη διαμαρτυρία να ξεκινά μπροστά από κυβερνητικά γραφεία και να συνεχίζει σε μεγάλους δρόμους της πρωτεύουσας. Την ίδια στιγμή δύο μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας η Mellanox και η Microsoft Israel ανακοίνωσαν ότι δεσμεύονται να βοηθήσουν τους εργαζόμενούς τους να βρουν τα χρήματα για να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

«Είμαι 52 χρόνων, είμαι ομοφυλόφιλος, δεν έχω την τέλεια εξωτερική εμφάνιση, αλλά έχω αξίες»

Ο γνωστός Κύπριος κομμωτής Στράτος Δημητρίου έκανε μόλις μία συγκλονιστική ανάρτηση για την ομοφοβία, το bullying και τη θλίψη που, όπως ο ίδιος λέει, βιώνουν αρκετοί gay.
Πιο κάτω αυτούσια η ανάρτησή του:
Είναι αργά και δεν μπορώ να κοιμηθώ και έχω αποφασίσει να κάνω μια σελίδα για την ομοφοβία στον τόπο μας, γράφοντας τις δικές μου εμπειρίες και ακούγοντας τις δικές, ονομάζοντάς την «ΑΓΓΑΛΙΑΣΕ ΜΗΝ ΣΠΡΩΧΝΕΙΣ».
Είμαι 52 χρόνων, είμαι ομοφυλόφιλος, δεν έχω την τέλεια εξωτερική εμφάνιση, αλλά έχω αξίες.
Έχω πολλή θλίψη, όπως οι περισσότεροι gay της γενιάς μου, ενώ αρκετοί έφυγαν με πολύ πόνο από τη μη αποδοχή και το bullying που βίωσαν.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες φορές αυτό το bullying και η ψυχολογική εκμετάλλευση κάποιων με οδήγησαν σε απόπειρες κατά του εαυτού μου.
Σας παρακαλώ, γονείς, αγαπάτε τα παιδιά σας, εσείς τα δημιουργήσατε, γεννιούνται έτσι, ρωτάτε όποια επιστήμη θέλετε. Εγώ χιλιάδες φορές έγινα θρύψαλα από τον κόσμο και τα κόμπλεξ τους. Αν δεν είχα την αγάπη της οικογένειάς μου και μερικών πραγματικών φίλων ούτε θα ζούσα ούτε θα έκανα ό,τι έκανα. Εσείς θα σώσετε τα παιδιά σας, μάνες αγαπάτε και αγαλλιάστε τα ό,τι σεξουαλική ταυτότητα κι αν έχουν, είναι η πιο καλή πράξη που θα κάνετε.
ΑΓΑΠΑΤΕ ΚΑΙ ΑΓΓΑΛΙΑΣΤΕ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Είμαι πολύ φορτισμένος για αυτά που γράφω.
ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ

*Σημείωση: Η αναδημοσίευση της ανάρτησης έγινε μετά από έγκριση του ιδίου. citu.com.cy

Η εκρηκτική εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα στο gay φεστιβάλ της Μυκόνου

Η Ελένη Φουρέιρα, η βασίλισσα της φετινής Eurovision με λεοπάρ look τραγούδησε στο Xlsior Gay Festival κάνοντας τους θαυμαστές της να παραληρούν με τα sexy λικνίσματα και την τρομερή σκηνική της παρουσία. Ως γνωστόν, η ποπ σταρ δεν έχει κολλήματα και ταμπού. Όταν λοιπόν οι αρμόδιοι του φεστιβάλ της έκαναν την πρόταση να εμφανιστεί στο Χlsior, την αποδέχτηκε με χαρά. Η αγαπημένη τραγουδίστρια έστησε το δικό της πάρτι στην Ελιά, όπου πραγματοποιήθηκε το live. Στο τέλος της συναυλίας δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με όσους της το ζήτησαν, ενώ χαιρέτησε και την κάμερα του Mykonos Live TV. 
Να πούμε ότι τo φεστιβάλ, που πραγματοποιείται από το 2009 στο νησί των Ανέμων και συγκεντρώνει χιλιάδες αγόρια από κάθε γωνιά του κόσμου, περιλαμβάνει από μουσική, τρελά shows μέχρι και προτάσεις για… gay holidays. Φέτος, διαρκεί οκτώ ημέρες, καθώς σήκωσε αυλαία στις 22 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 29 του μήνα. Προσκεκλημένοι, εκτός από την Ελένη Φουρέιρα, είναι και διεθνούς φήμης DJ. Οι υπεύθυνοι ήθελαν να διοργανώσουν μια αξέχαστη εμπειρία και γι’ αυτό του έδωσαν τον τίτλο «Xlsior» (excelsior), που σημαίνει υψηλότερο ή -σε ελεύθερη απόδοση- μεγαλειώδες.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Μηνύματα κατά του ρατσισμού από τον Γερμανό πρόεδρο

Ενώ ο ρατσισμός στην Ευρώπη αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ απηύθυνε μηνύματα κατά του ρατσισμού. Ο Σταϊνμάιερ συναντήθηκε με μια ομάδα Τούρκων που ζουν στη Γερμανία σε μια «Τουρκογερμανική συνάντηση για καφέ». «Το να πλησιάζει κάποιος με υποψία τους μετανάστες είναι πηγή ντροπής για την χώρα μας». «Είμαι πρόεδρος όλων, ανεξάρτητα από την εθνική τους καταγωγή, το χρώμα του δέρματος ή της θρησκείας τους»
 «Ο ρατσισμός και η διάκριση πληγώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και βλάπτουν τη δημοκρατία μας». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γερμανός πρόεδρος τονίζοντας εξάλλου ότι μια ανοιχτή κοινωνία είναι γεμάτη από αντιφάσεις και διαφωνίες: «Είμαστε υποχρεωμένοι να μάθουμε να επιλύουμε αυτές τις διαφωνίες χωρίς να αμφισβητούμε το ανήκειν», πρόσθεσε. Ο πρόεδρος της Γερμανίας είπε επίσης ότι η ενσωμάτωση συνοδεύεται και από κάποιες ευθύνες και για τις δύο πλευρές.

Gay ...ψεκασμοί εναντίον της Τουρκίας;

Είπαμε οι σχέσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας δεν διέρχονται και την καλύτερη φάση τους. Η αγορά των S 400 από την πλευρά της Τουρκίας, το φρένο των ΗΠΑ στην πώληση των αεροσκαφών F 35, η φυλάκιση του Αμερικανού πάστορα και ο οικονομικός πόλεμος του Τραμπ στη γείτονα, είναι κάποια μόνο από τα αγκάθια στις σχέσεις των δύο χωρών..
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έκρηξη του αντιαμερικανισμού στη γειτονική χώρα, με σωρεία αρνητικών δημοσιευμάτων για τις ΗΠΑ στον Τύπο της Τουρκίας. Αυτό όμως που γράφτηκε στην εφημερίδα Σαμπάχ δεν έχει προηγούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Μεχμέτ Μπαρλάς, ένας από τους πλέον φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους στην καθημερινή του στήλη εξέφρασε την ανησυχία ότι οι ΗΠΑ θα τους ψεκάσουν με «αέριο» που θα τους κάνει… ομοφυλόφιλους.
Σημειώνεται ότι την εν λόγω εφημερίδα διευθύνει ο αδελφός του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του Ερντογάν. Το σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε στη στήλη της περασμένης Δευτέρας, όπου ο Μπαρλάς υποστήριξε ότι οι Αμερικάνοι στέλνουν εναντίον των εχθρών τους ειδικές βόμβες οι οποίες προκαλούν ομοφυλοφιλικές τάσεις μεταξύ των ανδρών. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ διεξήγαγαν επιστημονικές έρευνες το 1944 για την παραγωγή βόμβας που θα προκαλούσε ομοφυλοφιλία μεταξύ των Ιαπώνων στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι τα έγγραφα για αυτό το έργο έχουν ληφθεί από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια πριν από αρκετά χρόνια. «Όταν οι ΗΠΑ θεωρήσουν εχθρική μια χώρα και τη βάλουν στο στόχαστρο τους, στα σχέδια τους είναι να ρίξουν μια βόμβα που είτε θα αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό του λαού αυτής της χώρας είτε θα σκοτώσει όλους τους ανθρώπους της χώρας», έγραψε ο Μπαρλάς.

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Κρουαζιέρα με 2.887 gay έφτασε Ηράκλειο

Πρώτος σταθμός Ηράκλειο, και στη συνέχεια… Μύκονος! Το Ηράκλειο αποτέλεσε μια από τις στάσεις της θεματικής εκδρομής που πραγματοποιείται με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Celebrity reflection που φιλοξενεί ομόφυλα ζευγάρια αλλά και μεμονωμένους τουρίστες!
Όπως αναφέρει το cretalive, το πλοίο έδεσε νωρίτερα στο λιμάνι του Ηρακλείου και εκατοντάδες ζευγάρια και ανδρικές παρέες επισκέπτονται την πόλη κάνοντας τη βόλτα τους στο κέντρο και τους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Το κρουαζιερόπλοιο Celebrity reflection μήκους 319 μέτρων με 1246 άτομα πλήρωμα, φιλοξενεί περίπου 2887 επιβάτες.Θα παραμείνει στο Ηράκλειο μέχρι τις 6 το απόγευμα και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τον επόμενο σταθμό που είναι η Μύκονος!
Αναλυτικά η ανακοίνωση…
Για πρώτη φορά(maiden call) κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου, το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Celebrity Reflection μήκους 319 μέτρων, της εταιρείας Celebrity Cruises. Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 2.887 επιβάτες και 1.246 μέλη πληρώματος οι οποίοι θα παραμείνουν μέχρι τις 6 το απόγευμα στο Ηράκλειο όπου και θα αναχωρήσουν για τον επόμενο προορισμό, τη Μύκονο.
Στο πλαίσιο υποδοχής και καλωσορίσματος, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κος Απόλλων Φιλιππής πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο κρουαζιερόπλοιο και συναντήθηκε με τον Έλληνα πλοίαρχο κ. Παναγιώτη Σκυλογιάννη.
Επίσης, έγινε και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και πλακετών κατά τη διάρκεια μίνι ξενάγησης στο κρουαζιερόπλοιο ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο καπετάνιος αναφέρθηκε στις άριστες υποδομές του λιμένα που βοηθούν τον κατάπλου και τη παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου θα αποχαιρετήσει το κρουαζιερόπλοιο στις 5 το απόγευμα, με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου και με κέρασμα που θα προσφερθεί λίγο πριν αναχωρήσουν οι επιβάτες από τις εγκαταστάσεις του νέου Τερματικού Σταθμού Κρουαζιέρας.

Έφεση άσκησε ανήλικος Ρώσος που τιμωρήθηκε για «προπαγανδιστική ομοφυλοφιλία»

Έφεση άσκησε ο πρώτος ανήλικος Ρώσος στον οποίο είχε επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο βάσει ενός νέου νόμου κατά της προπαγάνδισης της ομοφυλοφιλίας, για τη δημοσίευση φωτογραφιών στις οποίες αγκαλιάζονται γυμνόστηθοι άνδρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του. 
 Στον Μαξίμ Νεβέροφ, 16 χρόνων, είχε επιβληθεί αυτό το μήνα πρόστιμο 50.000 ρούβλιων (760 δολάρια ) καθώς μία επιτροπή για νεανικές υποθέσεις τον έκρινε ένοχο « για προώθηση μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ανηλίκων». Πρόκειται για τον πρώτο ανήλικο που τιμωρήθηκε με πρόστιμο βάσει του νόμου σύμφωνα με τον οποίο κάθε παρόμοιο γεγονός ή πράξη θεωρείται από τις αρχές ως μια προσπάθεια για την προώθηση της ομοφυλοφιλίας παράνομα σε ανήλικους. 
Ο Νεβέροφ έχει αρνηθεί οτι οι δημοσιευμένες φωτογραφίες στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης VKontakte προωθούν την προπαγάνδα υπέρ των ομοφυλοφίλων. « Ολα τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται στη Ρωσία, όχι μόνο των γκέι και των τρανσέξουαλ. Πιστεύω οτι οι ομοφυλόφιλοι, οι λεσβίες, οι αμφιφυλόφιλοι και οι διεμφυλικοί είναι άνθρωποι όπως όλοι, επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να παλέψεις για τα δικαιώματα τους ξεχωριστά από τα δικαιώματα οποιουδήποτε άλλου» δήλωσε σε συνέντευξή του την Κυριακή, μία ημέρα πριν ασκήσει έφεση. 
Η Ρωσία κατέλαβε τη δεύτερη θέση ως ΕΧΘΡΙΚΟ έθνος προς την κοινότητα των γκέι, των τρανσέξουαλ και των μπάισέξουαλ (LGBT) το 2016 από την ILGA-Europe, ένα δίκτυο των ευρωπαϊκών ομάδων LGBT. Εως το 1993 η ομοφυλοφιλία στη Ρωσία ήταν ποινικό αδίκημα ενώ μέχρι το 1999 αντιμετωπίζετο ως ψυχική νόσος. 
Πέρυσι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε οτι ο ρωσικός νόμος κατά της προπαγάνδισης της ομοφυλοφιλίας παραβιάζει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, το ανθρώπινο δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και διαχωρίζει τους ανθρώπους αυτούς από τους υπόλοιπους. 
Η Μόσχα χαρακτήρισε την απόφαση αυτή άδικη. Η Σβετλάνα Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού δικτύου LGBT είπε οτι δίωξη κατά του Νεβέροφ ήταν διαφορετική, διότι δεν ήταν ενεργός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. «Οι αρχές συνήθως διώκουν ανθρώπους οι οποίοι διαδηλώνουν στους δρόμους με σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου» είπε χαρακτηριστικά. zougla

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Ο πρώτος γκέι δήμαρχος του Φορντ Λότερντεϊλ είναι Ελληνας

ΦΟΡΤ ΛΟΤΕΡΝΤΕΪΛ. Τον αποκαλούν φιλελεύθερο εξτρεμιστή. Είναι Ελληνοαμερικανός δεύτερης γενιάς και εδώ και μερικούς μήνες ο πρώτος δήμαρχος του Φορτ Λότερντεϊλ που έχει δηλώσει δημόσια πως είναι γκέι.
Με καταγωγή από την Μυτιλήνη, δηλώνει λάτρης της ελληνικής κουζίνας και αν και γνωρίζει Ελληνικά, επέλεξε την «ασφαλή οδό» μιλώντας μας στα Αγγλικά.
O λόγος για τον 64χρονο Ντιν Τραντάλη (Dean Trantalis), ο οποίος μίλησε στον «Ε.Κ.» για τα νέα του καθήκοντα, τα δικαιώματα των γκέι, τα σχέδιά του για τους άστεγους της πόλης του, αλλά και για την Ελλάδα.
«Εθνικός Κήρυκας»: Γιατί σας αποκαλούν φιλελεύθερο εξτρεμιστή;
Ντιν Τραντάλης: Στην εποχή που ζούμε, αν κάποιος διαφωνεί με τον Ντόναλντ Τραμπ του βάζουν διάφορες ταμπέλες. Φαντάζομαι, οι υποστηρικτές του επέλεξαν αυτή την έκφραση για μένα. Μια λοιπόν που αναφερόμαστε σε αυτό, έχω να πω πως είμαι ακτιβιστής και παλεύω για ίσα δικαιώματα τα τελευταία 28 χρόνια.
Εχω συμμετάσχει σε επιτυχημένες πρωτοβουλίες για να πετύχω νομοθετικές αλλαγές με σκοπό να προστατέψω τους ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Πρέπει να αναζητούμε νέους τρόπους να βοηθήσουμε αυτούς που δεν μπορούν να βοηθήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Είτε αν υποφέρουν από ρατσιστικές προκαταλήψεις, είτε από οποιασδήποτε μορφής κοινωνικές ή πολιτικές ανισότητες που υπάρχουν στη χώρα.

Ο κ. Ντιν Τραντάλης στο ετήσιο Gay Pride στο Μαϊάμι. Η φωτογραφία είναι ευγενική παραχώρηση του ίδιου στον «Ε.Κ.».

«Ε.Κ.»: Ποια είναι τα δύο σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την πόλη που σας επέλεξε;
Ντιν Τραντάλης: Το πρώτο είναι οι άστεγοι. Τη στιγμή που όλες οι μεγάλες πόλεις καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα, η περιοχή μας θα επιχειρήσει μια διαφορετική προσέγγιση που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στη Φλόριδα. Σχεδιάζουμε να παρουσιάσουμε στις 15 Οκτωβρίου ένα δημόσιο κτίριο (γήπεδο) που θα προσφέρει στους άστεγους μια προσωρινή στέγη.
Θα επιχειρήσει να «βγάλει» τους ανθρώπους αυτούς από τους δρόμους και να τους προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον. Το δεύτερο ζήτημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι να αντικαταστήσουμε και να ενισχύσουμε το νερό και να βελτιώσουμε τις αποχετεύσεις. Εχουμε παραμελήσει για πολύ καιρό αυτά τα θέματα και απαιτείται άμεση ανάπτυξη.
«Ε.Κ.»: Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να διευθύνει κάποιος μια πόλη;
Ντιν Τραντάλης: Η καθημερινή δουλειά από τη θέση αυτή είναι η υπευθυνότητα ενός δημάρχου, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή μιας πενταμελούς επιτροπής και είναι ουσιαστικά ο πρώτος μεταξύ ίσων. Εκπροσωπώ την πόλη μας στην πολιτεία της Φλόριδας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Μέχρι στιγμής η εμπειρία είναι απολαυστική. Εχω συναντήσει και γνωρίσει πολλούς ανθρώπους και έχω δημιουργήσει νέες σχέσεις που θα ωφελήσουν την πόλη.

Ο κ. Ντιν Τραντάλης με βετεράνους κατά το Memorial Day. Η φωτογραφία είναι ευγενική παραχώρηση του ίδιου στον «Ε.Κ.».

«Ε.Κ.»: Πώς νιώθετε ως Δημοκρατικός, σε μια κατ’ εξοχήν Ρεπουμπλικανική Πολιτεία;
Ντιν Τραντάλης: Σε τοπικό επίπεδο δεν διοικούμε με κομματικά κριτήρια. Μπορώ να πω ότι λαμβάνω την υποστήριξη και των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών. Αλλά ως «αιώνιος» Δημοκρατικός μένω σταθερός στους στόχους μου αναζητώντας την ισότητα και βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη. Οπως θα γνωρίζετε καμία Πολιτεία δεν είναι εντελώς Δημοκρατική ή Ρεπουμπλικανική και συνεχίζω να συνεργάζομαι με όλους, αφήνοντας στην άκρη κομματικές διαφορές ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους.
«Ε.Κ.»: Ως ο πρώτος γκέι δήμαρχος του Φορντ Λότερντεϊλ τι έχετε να δηλώσετε σε αυτούς που σας πολέμησαν προεκλογικά με ομοφοβικές διαφημίσεις;
Ντιν Τραντάλης: Ο αντίπαλος μου κι εγώ είχαμε πάντα φιλική σχέση και πιστεύω πως οι σύμβουλοι της καμπάνιας του ήταν οι «ένοχοι» γι’ αυτές τις διαφημίσεις που ουσιαστικά ήταν πιο εξευτελιστικές γι’ αυτόν παρά για εμένα. Αυτού του είδους οι αρνητικές τακτικές στις προεκλογικές εκστρατείες σχεδόν πάντα γυρίζουν μπούμερανγκ. Ετσι έγινε και με μένα. Ολα αυτά ενθάρρυναν και εμψύχωσαν τη βάση μου. Το Φορτ Λότερντεϊλ αναπτύσσεται σε ένα πολύ φωτεινή, λαμπερή, κοσμοπολίτικη πόλη όπου ο φανατισμός δεν χωράει.
«Ε.Κ.»: Πόσο δύσκολο είναι ηγηθεί κάποιος;
Ντιν Τραντάλης: Από τη θέση του δημάρχου, έχω να πω ότι πολλοί έρχονται σε μένα αναζητώντας απαντήσεις, κατευθύνσεις αλλά και να εκτελέσω τα καθήκοντα μου με διπλωματία. Εχοντας δουλέψει ως δικηγόρος για περισσότερα από 38 χρόνια και σε δημόσιες υπηρεσίες για περισσότερα από 8 χρόνια προσπάθησα να μάθω τις αντιδράσεις των ανθρώπων σε συγκεκριμένες καταστάσεις ώστε να μπορέσω να βρω τις καλύτερες λύσεις. Σε κάποιο βαθμό ο ηγέτης γίνεται δεύτερη φύση σου κι αυτό συμβαίνει όταν ξέρεις ότι επέλεξες το σωστό μονοπάτι στη ζωή όταν μπήκες στον δημόσιο βίο.
«Ε.Κ.»: Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στην Αμερική τι θα ήταν αυτό;
Ντιν Τραντάλης: Δεν θέλω να αλλάξω τίποτα στην Αμερική. Ξέρω ότι πολύς κόσμος είναι απογοητευμένος με όσα λένε για μας σε εθνικό επίπεδο, όμως ο κόσμος με τον οποίο δουλεύω σε καθημερινή βάση σε αποζημιώνει, γνωρίζοντας πως όλοι νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας και θέλουμε τα καλύτερα για την κοινωνία μας και για τη ζωή μας.
Αυτή είναι η ουσία του ποιοι είμαστε ως Αμερικανοί. Πρέπει όμως να πω ότι αυτό είναι το πνεύμα και σε πολλές άλλες χώρες τις οποίες επισκέπτομαι. Η Αμερική όμως είναι αυτή που δίνει στους ανθρώπους ευκαιρίες που άλλες χώρες δεν δίνουν και πέρα από αυτές τις ευκαιρίες υπάρχει ακόμα μια. Αυτή του να αλλάξεις αυτά που δεν σου αρέσουν. Αυτό κρατάει την ψυχή μας ζωντανή. Ετσι, θα πω όχι. Δεν θέλω να αλλάξω τίποτα.
«Ε.Κ.»: Τι σχολιάζετε για την οικονομική κρίση της Ελλάδας; Πιστεύετε θα γίνει πάλι δυνατή;
Ντιν Τραντάλης: Η Ελλάδα δεν είναι αδύναμη. Ποτέ δεν ήταν. Υποφέρει, όχι από ατυχία αλλά από ένα τεχνητό οικονομικό περιβάλλον το οποίο ήταν εν μέρει λάθος. Εάν η Αμερική δεν είχε τη δύναμη να τυπώνει τα δικά της χρήματα, θα υπέφερε ακόμη περισσότερο. Οι Ελληνες είναι εφευρετικοί και όσο η Οικονομία δεν είναι στα πάνω της, υπάρχει ακόμη μεγάλη ενέργεια που της επιτρέπει να ευδοκιμήσει και να επιμείνει.
Λίγα λόγια για τον Ντιν Τραντάλη
Φοίτησε στο Norwich Free Academy και στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης σπουδάζοντας Πολιτικές Επιστήμες. Επειτα, συνέχισε τις σπουδές του στη Νομική παίρνοντας PhD στο Stetson University στη Φλόριδα. Αργότερα, παρακολούθησε μαθήματα Νομικής στη Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία και το Λονδίνο. Διετέλεσε επίτροπος από το 2003 έως το 2006 και από το 2013 μέχρι την εκλογή του. Ενώ διετέλεσε και δύο φορές αντιδήμαρχος το 2005 και το 2016.
Το όνομά του βρίσκεται πλέον δίπλα σε αυτό του Τζον Φιόρε, του πρώτου γκέι δημάρχου της κομητείας Μπράουαρντ το 2000, καθώς και στου Μπίλι Μπέινς, του πρώτου υποψήφιου ομοφυλόφιλου για τη δημαρχία του Ορλάντο το 2005.
Εχει λάβει πολλά βραβεία για την δουλειά του. Η εκλογή του στις 13 Μαρτίου αποτέλεσε ορόσημο για την γκέι κοινότητα, καθώς είναι ο πρώτος δηλωμένος γκέι δήμαρχος της πόλης και με την εκλογή του το Φορτ Λότερντεϊλ έγινε η μεγαλύτερη πόλη στο Νότο που έχει γκέι δήμαρχο.
Και οι δύο οικογένειες των παππούδων του είχαν καταγωγή από το Πλωμάρι της Μυτιλήνης. Ολοι μετανάστευσαν στην Αμερική πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά την περίοδο απελευθέρωσης του νησιού το 1912.
Εγκαταστάθηκαν στο Νόργουικ του Κονέκτικατ. Ο ίδιος, επισκέπτεται την Ελλάδα, ωστόσο όχι όσο συχνά θα ήθελε, ενώ ως Ελληνοαμερικανός δεύτερης γενιάς, θεωρεί πως θα μπορούσε να μιλάει καλύτερα τη γλώσσα. Οταν όμως επιστρέφει στην πατρίδα, οι λέξεις έρχονται αυτόματα.
Αγαπάει την ελληνική κουζίνα και μας εκμυστηρεύεται ότι η μητέρα του ήταν εκπληκτική μαγείρισσα, η οποία μάλιστα συνέβαλε στη συγγραφή του βιβλίου με ελληνικές συνταγές που εκδόθηκε πριν από μερικά χρόνια.
Τον περασμένο μήνα ο Ελληνοαμερικανός δήμαρχος βρέθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου 12 άνθρωποι βραβεύτηκαν για τις επιτυχίες τους στην επιστήμη, την πολιτική και την επιχειρηματικότητα. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΥΡΗΞ

Η αφοπλιστική απάντηση της Ελένης Βαϊτσου στην ερώτηση ακόλουθή της - "Είσαι λίγο λεσβία;"

Λάτρης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η ηθοποιός Ελένη Βαϊτσου και αναρτά συχνά στιγμιότυπα από την ζωή της.
Η ηθοποιός που παίζει στην τηλεοπτική σειρά «Μπρούσκο» όμως δέχτηκε μια αδιάκριτη ερώτηση από μια θαυμάστριά της αλλά η απάντησή της ήταν πραγματικά αφοπλιστική.
Συγκεκριμένα, η θαυμάστρια της έγραψε: ««Είσαι λίγο λεσβία; Γιατί αν είσαι, καλά κάνεις, από περιέργεια ρωτάω» και η ηθοποιός δε δίστασε να απαντήσει, δημοσιεύοντας το σχόλιό της: «Είσαι λίγο αδιάκριτη και προκατειλημμένη; Γιατί αν είσαι, δεν κάνεις καθόλου καλά, απλά για να το συνειδητοποιήσεις το λέω».
Δείτε τα σχόλια παρακάτω:
VAITSOY.jpg

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Ο πρώην ηθοποιός της Disney Garrett Clayton έκανε come out ως γκέι

Ο πρώην ηθοποιός της Disney Garrett Clayton έκανε come out ως ομοφυλόφιλος και αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε μακρόχρονη σχέση. Ο ηθοποιός που έγινε γνωστός από τη σειρά ταινιών του Disney Channel Teen Beach μίλησε για την προσωπική του ζωή μέσω ενός Instagram post, εξηγώντας γιατί ήθελε να λάβει μέρος στη νέα του ταινία με τίτλο Reach. Στην ταινία υποδύεται τον Steven, έναν ακοινώνητο geek που σκέφτεται να αυτοκτονήσει. 
Όταν όμως γνωρίζει τον Clarence (τον οποίο ενσαρκώνει ο Johnny James Fiore του Melissa & Joey), αρχίζει να ξεπερνά τις αυτοκτονικές του τάσεις. Έχω προσωπικά αντιμετωπίσει το θέμα της αυτοκτονίας μέσα στην οικογένειά μου, έντονο bullying στο λύκειο και, πάνω απ' όλα, τόσο εγώ όσο και ο άντρας με τον οποίο είμαι σε σχέση εδώ και πολύ καιρό έχουμε βιώσει περιστατικά πυροβολισμών στα σχολικά συγκροτήματα των πόλεων καταγωγής μας και έχουμε γίνει μάρτυρες του πόνου που ακολουθεί στις τοπικές κοινότητες, μετά από τέτοια τραγικά περιστατικά. Το μήνυμα του Clayton στο Instagram: «Με την επικείμενη κυκλοφορία της νέας μου ταινίας, σκέφτηκα ότι είναι σημαντικό να εξηγήσω γιατί ανέλαβα κατ' αρχάς αυτό το πρότζεκτ. Το Reach ασχολείται με κάποια πολύ σημαντικά ζητήματα που με έχουν επηρεάσει προσωπικά, όπως και τις ζωές πολλών από εμάς. Προτιμώ να μοιράζομαι εδώ στο Instagram πράγματα που είναι σημαντικά για μένα, παρά σε κάποιο τυχαίο περιοδικό ή διαδικτυακό άρθρο, γιατί εσείς είστε αυτοί που με ακολουθείτε στο επαγγελματικό και προσωπικό ταξίδι της ζωής μου. 16.8.2018 «Αν η μητέρα σου δεν είναι δίπλα σου στον γάμο, θα είμαι εγώ!» »
Όταν διάβασα το σενάριο του Reach, ήξερα αμέσως ότι ήταν μια ταινία στην οποία έπρεπε να συμμετάσχω. Έχω προσωπικά αντιμετωπίσει το θέμα της αυτοκτονίας μέσα στην οικογένειά μου, έντονο bullying στο λύκειο και, πάνω απ' όλα, τόσο εγώ όσο και ο άντρας με τον οποίο είμαι σε σχέση εδώ και πολύ καιρό (ο @hrhblakeknight) έχουμε βιώσει περιστατικά πυροβολισμών στα σχολικά συγκροτήματα των πόλεων καταγωγής μας και έχουμε γίνει μάρτυρες του πόνου που ακολουθεί στις τοπικές κοινότητες, μετά από τέτοια τραγικά περιστατικά. »Αυτά τα θέματα, που δεν είναι εύκολο να τα συζητάς, είναι πάντα στην καρδιά μου και γνωρίζοντας πόσο σοβαρά είναι, ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας. 
Η ταινία είναι η προοπτική ανθρώπων που νοιάζονται βαθιά γι' αυτά τα ζητήματα και αν η θέασή της βοηθήσει έστω και έναν, τότε άξιζαν όλα». O Clayton εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Instagram του συντρόφου του, του σεναριογράφου Blake Knight, τον Ιανουάριο του 2016, όμως δεν είναι γνωστό αν διατηρούσαν σχέση από τότε. Ο ηθοποιός έχει ήδη φαν μέσα στην LGBT+ κοινότητα, κυρίως από την γκεστ εμφάνισή του στη σειρά The Fosters που περιγράφει τη ζωή ενός ζευγαριού λεσβιών, μαζί με τα βιολογικά και υιοθετημένα παιδιά τους. Πιο πρόσφατα, συμμετείχε στην ταινία King Cobra για τη βιομηχανία του γκέι πορνό, μαζί με τον Τζέιμς Φράνκο και τον Κρίστιαν Σλέιτερ, όπου υποδύθηκε τον πορνοστάρ Brent Corrigan, ενώ παλιότερες συμμετοχές του σε ταινίες περιλαμβάνουν τα θρίλερ Don't Hang Up και Welcome to Willits, καθώς και την τηλεταινία Hairspray Live!. Οι επόμενες κινηματογραφικές του εμφανίσεις, μετά το Reach, θα είναι στο θρίλερ Between Worlds με τον Νίκολας Κέιτζ και το δράμα Peel με τον Εμίλ Χιρς. Με πληροφορίες από Pink News Πηγή: www.lifo.gr

Η πρώτη διεμφυλική διαιτητής στην ιστορία

Η Λούσι Κλαρκ είναι η πρώτη τρανσέξουαλ διαιτητής ποδοσφαίρου και δηλώνει έτοιμη να πάρει μέρος στον πρώτο της αγώνα. Η 46χρονη, που ήταν γνωστή στον κόσμο του ποδοσφαίρου για χρόνια με το όνομα Νικ, θα είναι διαιτητής σε έναν ημι-επαγγελματικό γυναικείο ποδοσφαιρικό αγώνα και ανησυχεί για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν οι οπαδοί.
 Όπως δήλωσε στην Sunday Mirror: «Ελπίζω ο κόσμος να με δεχτεί για το πρόσωπο που είμαι. Μπορώ να καταλάβω ότι οι άνθρωποι ίσως και να σοκαριστούν όταν μπω στο γήπεδο, αλλά είμαι ο ίδιος άνθρωπος. Απλώς δείχνω λίγο διαφορετική. Θα είναι πολύ ωραίο να μην ζω σε δύο διαφορετικούς κόσμους και να είμαι ο εαυτός μου». Η Λούσι είναι παντρεμένη με παιδιά και λέει πως «κράτησε αυτό το μυστικό» για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Και δεν θέλει να συνεχίσει να το κάνει. Η Αβρίλ, σύζυγος και μητέρα των παιδιών της, υποστηρίζει τόσο την καριέρα της όσο και την απόφασή της.
Πηγή athensmagazine