Menu

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΜΕ 3 ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΓΕΜΑΤΑ LGBT ΦΙΛΙΑ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Vogue γράφει ιστορία, αφού το τεύχος Σεπτεμβρίου δε θα έχει μόνο ένα, αλλά τρία εξώφυλλα, δύο εκ των οποίων διαθέτουν LGBTQ προσανατολισμό. Η προηγούμενη διευθύντρια της ιταλικής έκδοσης, Franca Sozzani, είχε ήδη βάλει το λιθαράκι στην ανάδειξη των μειονοτήτων, αφιερώνοντας θέματα σε μαύρες ή plus size γυναίκες που δεν εκπροσωπούνταν συχνά στη μόδα.
Τώρα, ο νέος διευθυντής Emanuele Farneti, συνεχίζει την παράδοση και πρωτοστατεί, έχοντας επιλέξει να ανοίξει τη νέα σεζόν του περιοδικού με τρία πολύ δυνατά εξώφυλλα, στα οποία πρωταγωνιστούν μοντέλα που φιλιούνται.
Η Maria Carla Boscono και το φιλί της με τον Federico Spinas είναι ένα εξώφυλλο που θα μπορούσαμε να δούμε να κρέμεται και σε ένα ελληνικό περίπτερο. Από την άλλη, το φιλί του αληθινού ζεύγους  Edoardo Velicskov και Pablo Rousson ή των Lily Aldridge και Vittoria Ceretti πιθανότατα να μην είχαν την ίδια προνομιακή θέση.



Τα μοντέλα πόζαραν στο φακό του φωτογραφικού διδύμου Mert Alas & Marcus Piggott και το τεύχος συνοδεύεται από το hashtag #italiansdoitbetter. Την ίδια στιγμή που στις ΗΠΑ κυβερνά ο αρχηγός της ομοφοβίας και του ρατσισμού, ίσως θα ήταν φρόνιμο αντί για celebrities με μαγιό και photoshop να δοκιμάσουμε κι εμείς να αναδείξουμε τις μειονότητες και τα δικαιώματά τους. Όχι;

Ασημένιος Ολυμπιονίκης έκανε cominh out ως γκέι!

Για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις τοποθετήθηκε δημόσια o ασημένιος Ολυμπιονίκης στα 110 μέτρα με εμπόδια Κόλιν Τζάκσον, ο οποίος παρότι στο παρελθόν το είχε αρνηθεί, παραδέχθηκε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ο Βρετανός αθλητής μίλησε σε ντοκιμαντέρ της σουηδικής τηλεόρασης με τίτλο «Ήρωες του ουράνιου τόξου» για το πώς μίλησε στους γονείς του για την σεξουαλικότητά του αλλά και το πώς το δέχτηκαν εκείνοι.
Αφορμή για να το κάνει στάθηκε το 2006 η αποκάλυψη από έναν πρώτην σύντροφό του που είχε μιλήσει στον τύπο. «Τους περίμενα στην κουζίνα. Μπήκαν μέσα και κάθισαν. Η μητέρα μου μπορούσε να δει το πρόσωπό μου και εγώ ήμουν αναστατωμένος. Δεν τους ταρακούνησε καθόλου. Η μητέρα μου είπε 'πρώτα απ' όλα, είναι αληθινή η ιστορία;' Και είπα ότι είναι αλήθεια, οπότε δεν μπορώ να το αρνηθώ. Και μετά είπε 'και γιατί ο κόσμος είναι τόσο αχάριστος;' Τότε αντιλήφθηκα ότι έχω τους καλύτερους γονείς».

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε παλαιότερες προκαταλήψεις, να είναι σημαντικότερες από την αγάπη»

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε παλαιότερες προκαταλήψεις, να είναι σημαντικότερες από την αγάπη», δήλωσε η Μιτσέλ Μπατσελέτ, προκαλώντας σχόλια από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές.. Την υπογραφή της προέδρου Μιτσέλ Μπατσελέτ στην πρόταση νόμου για τη νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, ανέμενε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας στη Χιλή, προκειμένου να προσδιορίσει πάνω σε διαφορετικές βάσεις το μέλλον τους. Όπερ και εγένετο. Η πρόεδρος της Χιλής έβαλε την υπογραφή της στο σχετικό νομοσχέδιο και πλέον απομένει η ψήφισή του από τη βουλή, προκειμένου να νομιμοποιηθεί ο γάμος των gay, προσθέτοντας το όνομα της Χιλής στη λίστα με τις χώρες της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικής, που πραγματοποίησαν το συγκεκριμένο βήμα. 
Ενδεικτική ήταν η πρόταση την οποία χρησιμοποίησε η Χιλιανή πρόεδρος.
 «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε παλαιότερες προκαταλήψεις, να είναι σημαντικότερες από την αγάπη», δήλωσε η Μιτσέλ Μπατσελέτ, προκαλώντας σχόλια από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές. Η Χιλή αποδέχθηκε τη συμβίωση και τη δημιουργία οργανώσεων για τους ομοφυλόφιλους μόλις το 2015. Το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των γάμων στη Χιλή, έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων. Ανάμεσα στις χώρες της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικαής που έχουν αποδεχθεί νομίμως τον γάμο ατόμων του ίδιου φύλου, είναι η Αργεντινή, η Ουρουγουάη, καθώς και η Βραζιλία και η Κολομβία, υπό την επίβλεψη του δικαστηρίου. Η Μπατσελέτ θα προσπαθήσει να «περάσει» τον νόμο έως τον Μάρτιο του 2018, οπότε λήγει η θητεία της.

Γάλλοι γονείς με λογισμικό για να μάθουν αν έχουν gay γιό

Γάλλοι γονείς κάνουν χρήση λογισμικού για να μάθουν αν ο γιος τους είναι gay Μια γαλλική εταιρεία spyware έχει πληγεί με την εκτεταμένη κριτική που έχει δεχτεί, αφού παρότρυνε τους γονείς να χρησιμοποιούν το λογισμικό επιτήρησης ηλεκτρονικών υπολογιστών για να μάθουν αν τα παιδιά τους είναι gay, διαφημιστικά εργαλεία απομακρυσμένης παρακολούθησης που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή ιδιωτικών κωδικών πρόσβασης.
Η εταιρεία spyware, που ονομάζεται Fireworld, δημοσίευσε δύο άρθρα στον ιστότοπό της, τα οποία διαγράφηκαν στην πορεία, ένα από αυτά έγραφε: “Η οικογένεια είναι θεμελιώδης πυλώνας της κοινωνίας. Γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικός ο σεξουαλικός προσανατολισμός των παιδιών σας, που ευθύνεται άμεσα για τη συνέχιση της οικογένειάς σας”.
 Σύμφωνα με την Pink News , η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει να «καθορίσει εάν ο γιος σας είναι γκέι» εγκαθιστώντας ένα «πρόγραμμα στον υπολογιστή του γιου σας» που θα μπορούσε να πάρει στιγμιότυπα οθόνης, να ελέγχει τον υπολογιστή από απόσταση, να βλέπει δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο, και τι πληκτρολογεί. Επίσης ενημέρωσε τους γονείς ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης για να ελέγξουν έπειτα αν συμμετάσχει σε συζητήσεις σε «gay forums» ή αν ιδιωτικά μηνύματα «στέλνει προσωπικά μηνύματα σε άλλα ομοφυλόφιλα αγόρια». Το άρθρο πρόσθεσε: “Αν καταφέρατε να χάσετε τον λογαριασμό του στο Facebook, θα ήταν απλώς θέμα λίγων λεπτών για να διαπιστώσετε εάν ο γιος σας είναι γκέι”. Μόλις το συγκεκριμένο θέμα έπεσε στην αντίληψή του Γάλλου Υπουργού ισότητας, Marlène Schiappa, το σχολίασε με δριμεία κριτική στο Twitter και ανέφερε ότι συνεργαζόμαστε την L’Amicale des jeunes du Refuge (το καταφύγιο της νεολαίας ), για να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον. Ο Schiappa δήλωσε ότι “η ομοφοβία και ο σεξισμός έχουν τις ρίζες τους στα ίδια στερεότυπα φύλου”. Η εταιρεία spyware για να αμυνθεί αναγκάστηκε να ανακατασκευάσει τις δηλώσεις της υποστηρίζοντας:
Η ένδειξη ότι ένα αγόρι μπορεί να είναι ομοφυλόφιλο είναι ότι ίδιο αν ενδιαφέρεται για το θέατρο ή το ποδόσφαιρο (τελείως άστοχο σκεπτικό). Αλλά εν μέσω αυξανόμενης διαμάχης, η Fireworld δημοσίευσε αργότερα μια δήλωση που παραδέχεται ότι η απόφαση να διαφημιστούν οι υπηρεσίες της από άποψη σεξουαλικότητας ήταν λάθος. Ένας εκπρόσωπος είπε: “Ζητούμε συγγνώμη από τους χρήστες που θα μπορούσαν να αισθανθούν επηρεασμένοι ή πληγωμένοι από τούτο το γεγονός. “Αυτά τα δύο άρθρα είχαν ως μοναδικό στόχο τη (SEO) βελτίωση της διαδικτυακής μας κατάταξη στα αποτελέσματα της Google [βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης] στο Google και δεν προορίζονταν για να διαβαστούν από το ευρύ κοινό. Η δήλωση συνέχισε: «Γνωρίζουμε ότι λυπούμαστε που δεν αντικατοπτρίσαμε τις συνέπειες αυτού του τύπου περιεχομένου και επομένως το απομάκρυναμε αμέσως.
«Ως ανθρώπινα όντα, έχουμε κάνει τα λάθη μας και για άλλη μια φορά το θέμα εδώ δεν ήταν σε καμία περίπτωση να επηρεάσει δυσμενώς κανέναν. Και πάλι, σας προσφέρουμε την πιο ειλικρινή συγγνώμη μας σε όλους εκείνους που θα μπορούσαν να έχουν πληγωθεί από αυτό το περιεχόμενο.» Παρά την ένδειξη μεταμέλειας και τη συγνώμη, το Fireworld χτυπήθηκε ανελέητα μέσω καταγγελιών στο διαδίκτυο. “Μια απίστευτη ανήθικη και φαύλη παραβίαση της προσωπικής ζωής ενός ατόμου, ειδικά μιας ζωής που εξακολουθεί να διαμορφώνεται, η οποία θα πρέπει να εμποδιστεί από τον κατασκευή ή την πώληση ενός τέτοιου προγράμματος. Είναι κυριολεκτικά απίστευτο να συμβαίνουν τέτοια αίσχη στις μέρες”, έγραψε ένας σχολιαστής στο Pink News. Ένας άλλος αναγνώστης δήλωσε: “Το καλό είναι ότι οι έφηβοι σπάνια χρησιμοποιούν υπολογιστές πια καθώς μεταφέρουν ένα στην τσέπη τους, το μοντέρνο smartphone είναι τώρα ο υπολογιστής τους. Οποιοσδήποτε γονέας κατασκοπεύει τα παιδιά του κάπως έτσι, τότε μάλλον δεν αξίζει να έχει παιδιά!” Ωστόσο, η εταιρεία εξακολουθεί να διαφημίζει το λογισμικό της στο διαδίκτυο.
 Μια έκδοση στην αγγλική γλώσσα του ιστότοπού της περιέχει μια ενότητα ειδικά για τη διαφήμιση του τρόπου με τον οποίο οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό υποκλοπής spyware για να “ελέγξουν τον υπολογιστή των εφηβικών παιδιών τους”. Οι αναφορές στην ομοφυλοφιλία έχουν εξαφανιστεί, αντικαταστάθηκαν από θέματα όπως ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός και η χρήση ναρκωτικών. “Είναι γνωστό ότι οι έφηβοι συνδέονται όλο το 24ωρο, είτε από το smartphone είτε από τον υπολογιστή τους”, αναφέρει η ιστοσελίδα. “Για πολλούς από αυτούς, είναι ένας τρόπος αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και μερικές φορές ακόμη χειρότερα πράγματα. “Είστε σίγουροι για το τι κάνουν τα έφηβα παιδιά σας όταν μένουν μόνα στις δικές τους συσκευές αργά το βράδυ; Είναι ειλικρινείς μαζί σας;”
Αναπαράγει το λογισμικό του ως έναν τρόπο να «κατασκοπεύει διακριτικά τον υπολογιστή του εξ αποστάσεως, όσο μακριά και αν βρίσκεστε». Οι νομιμότητες του λογισμικού παρακολούθησης είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμες.

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ..GAY PRIDE!

Τρία λιοντάρια χαλαρώνουν στο γρασίδι όταν ξαφνικά το ένα από τα αρσενικά προτιμά τον «σύντροφό» του, αντί της υπέροχης θηλυκιάς που βρίσκεται δίπλα... Δύο αρσενικά λιοντάρια που δείχνουν να «ζευγαρώνουν» την ώρα που ένα θηλυκό βρίσκεται ξαπλωμένο ακριβώς δίπλα τους, αποτυπώνει μια φωτογραφία που έχει γίνει viral. 
Ο ερασιτέχνης φωτογράφος Ρας Μπρίτζες τράβηξε το στιγμιότυπο στο Ντόνκαστερ, στο πάρκο άγριας ζωής και δήλωσε εντυπωσιασμένος, όχι μόνο από το θέαμα που παρακολούθησε, αλλά και από τον τρόπο που έδειχναν να συμπεριφέρονται τα εντυπωσιακά ζώα. «Ήταν δύο αρσενικά και ένα θηλυκό. Ένα από τα αρσενικά, ξαφνικά σηκώθηκε και πήδηξε στην πλάτη του φίλου του. Κάποιοι που παρακολουθούσαν το θέαμα άρχισαν να γελούν, ιδίως γιατί ακριβώς δίπλα ήταν ξαπλωμένη μια πανέμορφη λέαινα. 
Κι όμως το λιοντάρι έμοιαζε να το κάνει ηθελημένα και "περήφανα"», λέει ο φωτογράφος και συμπληρώνει με χιούμορ: «Για να είμαι δίκαιος κάθε φορά που ένα αρσενικό πλησίαζε τη λέαινα, εκείνη γρύλιζε και το έδιωχνε με το πόδι της»! «Δεν είναι ασυνήθιστο να συμπεριφέρονται έτσι τα λιοντάρια. Δεν ξέρω αν είναι ζήτημα κυριαρχίας ή κάτι τέτοιο, μοιάζουν να είναι επιθετικά, αλλά δεν είναι καθόλου, απλώς παίζουν», πρόσθεσε ο Μπρίτζες . «Η αγαπημένη μου λήψη είναι εκείνη που το λιοντάρι έχει βγάλει τη γλώσσα του έξω και μοιάζει να μας κοροϊδεύει, δηλώνοντας περήφανο γι' αυτό που είναι και αυτό που κάνει», εξηγεί ο φωτογράφος.

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Το Χόλιγουντ εκμεταλλεύτηκε την ομοφυλοφιλία μου

Ο Ρούπερτ Έβερετ λέει ότι τα στούντιο του Χόλιγουντ ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την ομοφυλοφιλία του προς όφελός τους. Ενώ γύριζε την ταινία «The Next Best Thing» με συμπρωταγωνίστρια την Μαντόνα, ο 58χρονος ηθοποιός πιστεύει ότι το στούντιο παραγωγής εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ήταν ομοφυλόφιλος. 
Αν και ο Έβερετ δεν κατονομάζει το στούντιο, η ταινία γυρίστηκε, όπως αναφέρει το περιοδικό Page Six, από την Lakeshore Entertainment και η διανομή της έγινε από την Paramount Pictures. «Το στούντιο που την γύρισε ήθελε να επωφεληθεί στο μέγιστο από μένα χρησιμοποιώντας την ομοφυλοφιλία μου. Υπήρχαν αφίσες μου στην λεωφόρο Sunset, για τα 20 εκατ. ομοφυλόφιλων της Αμερικής και ήθελαν να τους προσεγγίσουν», δήλωσε ο Έβερετ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Guardian». 
«Είχαμε ένα μακρύ Σαββατοκύριακο στο Μαϊάμι και ζήτησαν από όλα αυτά τα μικρά γκέι περιοδικά, που βάζουν διαφημίσεις στο οπισθόφυλλό τους, να φτάσω σε αυτό το αόριστο κοινό των 20 εκατομμυρίων, πράγμα που θα με έκανε, παρεμπιπτόντως, αν τα κατάφερνα, ένα τεράστιο αστέρι», είπε. 
Στην ταινία η Μαντόνα ήταν μία γυναίκα που έμεινε έγκυος από τον καλύτερό της φίλο, που ήταν ο Έβερετ, και συμφώνησαν να μεγαλώσουν μαζί το παιδί. Η ταινία πήρε κακές κριτικές και τελικά περισσότερο έβλαψε την καριέρα του 58χρονου ηθοποιού παρά την βοήθησε. «Ο θάνατος της καριέρας μοιάζει μάλλον με τον πραγματικό θάνατο, οπότε σου δίνεται η ευκαιρία να δεις πώς αισθάνεσαι στον θάνατο», δήλωσε και πρόσθεσε: «Τη μια στιγμή φροντίζεις τα πάντα γύρω από την καριέρα σου και όλα πηγαίνουν ρολόι και το επόμενο λεπτό, ενώ εξακολουθείς να φροντίζεις τα πράγματα είναι σαν να είσαι στο "Φάντασμα του Κάντερβιλ", όλοι περπατούν κατά πάνω σου και περνούν από μέσα σου γιατί έχεις πεθάνει και δεν το έχεις καταλάβει». Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εκστρατεία ενάντια στο ρατσισμό, το σεξισμό, την ομοφοβία

Μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ανάμεσά τους ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Πωλ Πογκμπά ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν την προσπάθεια για μεγαλύτερη ένταξη, ποικιλία και προσβασιμότητα στο ποδόσφαιρο σε όλη την Ευρώπη. Η UEFA εγκαινίασε στο Μονακό την EqualGame, τη νέα εκστρατεία κοινωνικής ευθύνης της UEFA RESPECT. Μία εκστρατεία, η οποία ευθυγραμμίζεται με το όραμα του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Σεφερίν για αύξηση της συμμετοχής και προσβασιμότητας στο ποδόσφαιρο σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ως εκστρατεία ψηφιακών και κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που περιλαμβάνει παγκόσμια αστέρια ποδοσφαίρου, αλλά και απλούς παίκτες και φιλάθλους, το EqualGame θέλει να δημιουργήσει θετική ευαισθητοποίηση του κοινού για όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να παίξουν και να απολαύσουν το ποδόσφαιρο . Όπως για παράδειγμα ποδόσφαιρο για άτομα με σωματικές ή ψυχικές βλάβες, για μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους. Ο Λιονέλ Μέσι, πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να σπάσει τα εμπόδια και δίνει την υποστήριξή του στο EqualGame: «Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, ο αθλητισμός με έχει διδάξει πολλά πράγματα, αλλά πάνω απ 'όλα μου έδειξε ότι το ποδόσφαιρο είναι πραγματικά ένα παγκόσμιο παιχνίδι που είναι προσβάσιμο σε όλους, ανεξάρτητα από εθνικότητα, ηλικία, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο λειτουργεί ισοπεδωτικά στην κοινωνία μας αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για όλους όσους συμμετέχουν στο παιχνίδι. Ενώ όλοι είναι διαφορετικοί είμαστε όλοι ενωμένοι από ένα κοινό πάθος για ένα άθλημα που ανήκει πραγματικά σε κάθε ένας από εμάς. Είμαι δίπλα στην καμπάνια EqualGame της UEFA, επειδή πιστεύω στην τεράστια δύναμη του αθλήματος και την ικανότητά του να αλλάξει τις προοπτικές μας στον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός επιθετικός της Μπαρτσελόνα
Η κεντρική αρχή του EqualGame εκφράζεται ως «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να απολαμβάνει ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από ποιοι είστε, από πού βρίσκεστε ή πώς παίζετε». Η νέα εκστρατεία υπογραμμίζει επομένως την αποστολή της UEFA να εξασφαλίσει ότι το παιχνίδι είναι ανοικτό και προσβάσιμο σε όλους και ότι υπάρχει σεβασμός στην ισότητα μεταξύ των εθνοτήτων, του φύλου, της ηλικίας, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της σωματικής ικανότητας και των κοινωνικών διαφορών. Έτσι, το EqualGame θα βοηθήσει να επαναβεβαιωθεί η πεποίθηση, ότι παρόλο που οι άνθρωποι που παίζουν και αγαπούν το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικοί, είναι όλοι είναι ίσοι μέσα από ένα κοινό πάθος για το άθλημα. Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Σεφερίν, πιστεύει ότι η ευρωπαική ομοσπονδία θα πρέπει να ένας κοινωνικός οργανισμός, που σημαίνει ότι η UEFA έχει μια στάση μηδενικής ανοχής στον ρατσισμό, το σεξισμό, την ομοφοβία ή οποιαδήποτε μορφή διακρίσεων: «Είναι ζωτικής σημασίας η UEFA να κάνει το ποδόσφαιρο προσιτό για όλους και, μέσω της δύναμης του αθλητισμού, να γίνει παγκόσμιος ηγέτης για την καταπολέμηση της κοινωνικής ανισότητας.
Η νέα πρωτοβουλία EqualGame στοχεύει να βοηθήσει στην προσέγγιση της ποδοσφαιρικής κοινότητας και να διασφαλίσει ότι αξίες όπως η ένταξη, η ισότητα των φύλων και η καταπολέμηση των διακρίσεων συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του οράματος και των πεποιθήσεων της UEFA». Μιλώντας για το EqualGame, ο Γάλλος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πωλ Πογκμπά είπε: «Το ποδόσφαιρο είναι το πάθος μου και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μου αρέσει το παιχνίδι. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι διαφορετικοί, αλλά όλοι μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος στην αγάπη μας για το ποδόσφαιρο, αυτό σημαίνει ότι το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλους. Την ευκαιρία να παίξεις και να το απολαύσεις. Γι 'αυτό υποστηρίζω την καμπάνια EqualGame της UEFA . Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ότι ανεξάρτητα από το ποιος είσαι και από όπου και αν βρίσκεσαι, υπάρχει ένας τρόπος να εμπλακείς και να απολαύσεις το ποδόσφαιρο. Αν μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποικιλομορφία και την πρόσβαση, τότε το ποδόσφαιρο, το παιχνίδι θα μεγαλώσει και θα είναι καλύτερο για όλους. Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει και να δείξουμε ότι είμαστε όλοι ίσοι»

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ Να αλλάξω φύλο;

Συντάκτης: Σταυρούλα Ματζώρου 
Κι ενώ μας έχει κατακλύσει (μέχρι διχασμού) μια επικαιρότητα εκτός επικαιρότητας και θυμηθήκαμε συμφωνίες και μοιράσματα λαών, χωρών και περιοχών, πολέμους και στρατηγικές, λες κι έχουμε έλλειμμα από δαύτα στις μέρες μας, ένα ζευγαράκι τα βρήκε μπαστούνια με το σύμφωνο συμβίωσης.
 Τα δυο παιδιά είναι από φοιτητές μαζί, κοντά δηλαδή δώδεκα συναπτά έτη. Πριν από εφτά χρόνια μετανάστευσαν στην Ολλανδία – ας μην επαναλαμβάνουμε την αιτία, την ξέρουν κι οι πέτρες, όπως λέγαμε κάποτε. Εν τω μεταξύ η κοπελιά βρήκε εκπληκτική δουλειά, που σημαίνει υψηλές αποδοχές, στη Γερμανία. Κι επειδή παντού πηγαίνουν μαζί αποφάσισαν να αλλάξουν χώρα, έστω κι αν ο νεαρός δεν είχε βρει ακόμη δουλειά. Για να είναι όμως ασφαλισμένος αυτό το διάστημα, μέχρι να τακτοποιηθεί εργασιακά, σκέφτηκαν κατά τις ημέρες των διακοπών τους στην πατρίδα να κάνουν ένα σύμφωνο συμβίωσης διότι είναι κατά του γάμου αλλά και τα δημαρχεία ήθελαν περισσότερο χρόνο, που δεν είχαν, μάνα μου. Εχουμε και λέμε: εκατό ευρώ ο συμβολαιογράφος, πενήντα η μετάφραση στα γερμανικά της ληξιαρχικής πράξης του συμφώνου, τριάντα ευρώ η ανθοδέσμη από την πεθερά, σύνολο 180. Καθόλου άσχημα και μάλιστα πάμφθηνα αν η δουλειά γινόταν. Διότι δεν άργησε το κακό μαντάτο. Η
 Γερμανία δεν αναγνωρίζει το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ετερόφυλων ζευγαριών. Το σκεπτικό είναι ότι «εσείς μπορείτε να παντρευτείτε, ενώ οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν, άρα συμφωνούν...». Ευτυχώς που τα παιδιά το αντιμετώπισαν ψύχραιμα αφού κατάλαβαν ότι το δικό τους πρόβλημα είναι μηδενικό μπροστά στη μάχη που δίνουν οι συμπατριώτες τους πολιτικοί και θεωρητικοί στο ζύγισμα σταλινισμού και ναζισμού. «Τώρα έχω τρεις επιλογές», έλεγε το αγόρι. «Ή πρέπει να βρω αμέσως δουλειά στο Βερολίνο ή να κάνουμε κανονικό γάμο ή να αλλάξω φύλο».

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Σούζαν Σάραντον: «Ο ρατσισμός στις ΗΠΑ είναι συστημικό πρόβλημα»

Η Σούζαν Σαράντον δίνει μεγαλύτερη σημασία στην πολιτική και όχι στην υποκριτική και δεν την ενδιαφέρει καθόλου εάν οι πολιτικές της θέσεις τής στοιχίσουν επαγγελματικά, εξηγώντας ότι η δουλειά της δεν είναι πάντα προτεραιότητά της. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και ακτιβίστρια μιλώντας στην εκπομπή του Τζίμι Φάλον είπε ότι «θα είμαι γυναίκα για περισσότερο καιρό από ότι θα είμαι ηθοποιός. Θα είμαι μητέρα πολύ περισσότερο καιρό από όσο θα είμαι ηθοποιός» και δήλωσε ότι αισθάνθηκε «πολύ τυχερή» όταν στο παρελθόν συνελήφθη επειδή διαμαρτύρονταν. 
«Κάποιες φορές που αλυσοδένομαι σε έναν στύλο και με φωτογραφίζουν, αφού πρώτα με ρωτήσουν εάν με πειράζει να με φωτογραφήσουν, λέω "μα φυσικά, για ποιον λόγο είμαι εδώ"», είπε η 70χρονη ηθοποιός. Αναφερόμενη στα επεισόδια που έγιναν στο Σάρλοτσβιλ είπε ότι ο ρατσισμός στις ΗΠΑ είναι ένα συστημικό πρόβλημα. «Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχτούμε ότι πρόκειται για ένα συστημικό πρόβλημα. Η χώρα αυτή ιδρύθηκε με την γενοκτονία των ιθαγενών Αμερικανών και στην πλάτη των σκλάβων και δεν νομίζω ότι όλο αυτό το έχουμε αντιμετωπίσει στην πραγματικότητα», δήλωσε

Η Google και η διαφορετικότητα

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ένας μηχανικός της Google εν ονόματι James Damore, έλαβε αρνητική δημοσιότητα επειδή δημοσίευσε μία 10σελιδη κριτική στην "απολυταρχική" προσέγγιση της εταιρείας ως προς τη διαφορετικότητα των δύο φύλων. Έως τη Δευτέρα, είχε απολυθεί. Αν ο στόχος ήταν να επιβεβαιωθεί η θέση του Damore, τότε η ομάδα της Google έκανε πολύ καλή δουλειά. Το εσωτερικό σημείωμα με τίτλο "Το ιδεολογικό φερέφωνο της Google", θέτει έναν καλοπροαίρετο στόχο: Να βρεθούν μη μεροληπτικοί τρόποι για τη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι γυναίκες καταλαμβάνουν μόλις το 20% των τεχνολογικών θέσεων εργασίας στην Alphabet Inc., ένα θλιβερό ποσοστό ακόμη και για τα δεδομένα της Sillicon Valley. O Damore, ο οποίος έγγραψε ανώνυμα το εσωτερικό σημείωμα και αργότερα αποκάλυψε δημοσίως την ταυτότητά του και επιβεβαίωσε την απόλυσή του, ισχυρίζεται ότι ο ορισμός στόχων από την Google (γνωστοί ως "στόχοι και βασικά αποτελέσματα"), μπορεί να αποτελέσουν εφαλτήριο για αντίστροφη διάκριση και αντ' αυτού προτείνει την εστίαση στην επιβράβευση των εγγενών γυναικείων χαρακτηριστικών, όπως τα αποκαλεί - όπως είναι η συνεργασία και η επιθυμία για καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Είναι θεμιτό να αμφισβητούμε τον ορισμό που δίνει ο Damore για τις γυναίκες. (Ως γυναίκα μηχανικός στη Sillicon Valley, υποστηρίζω την πρότασή του να "αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους ως άτομα και όχι ως άλλο ένα μέλος της ομάδας τους"). Επίσης είναι αποδεκτό να διαφωνεί κανείς με τις λύσεις που προτείνει. Αλλά η αντίδραση που προκλήθηκε ήταν έντονη, γρήγορη και βάναυση. Οι εκπρόσωποι της Google εξέδωσαν πλήθος ανακοινώσεων καταγγέλλοντας το έγγραφο. Πρώην και νυν συνάδελφοι, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της απόλυσης του μηχανικού. Μέσα ενημέρωσης όπως το TechCrunch, το Gizmodo και το Motherboard έσπευσαν να ενώσουν τις φωνές τους και να χαρακτηρίσουν το εσωτερικό σημείωμα ως ένα "Μανιφέστο κατά της διαφορετικότητας". Από ότι φαίνεται τα ιδεολογικά φερέφωνα εκτείνονται και πέρα από τις εγκαταστάσεις της Google.
Η Sillicon Valley έχει έναν πολύ ιδιόμορφο ορισμό για τη διαφορετικότητα, σύμφωνα με τον οποίο είναι απαραίτητη η αναλογική εκπροσώπηση κάθε φύλου και εθνικότητας, εκ των οποίων όλοι πρέπει να ακολουθούν τον ίδιο τρόπο σκέψης. Δεδομένου ότι η Google δεν έχει καταφέρει να πιάσει αυτό το ιδεώδες παρά τις προσπάθειές της επί σχεδόν μία δεκαετία, ο Damore μπορεί να είχε δίκιο που πρότεινε να δοκιμαστεί μία διαφορετική κατεύθυνση. Η Google απορρίπτει το 99,8% των αιτούντων εργασία, γεγονός που την καθιστά πιο επιλεκτική από οποιοδήποτε πρωτοκλασάτο πανεπιστήμιο. Δεν είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι σε αυτό το κορυφαίο 0,2% του πληθυσμού, μπορεί να υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους εκδηλώνεται το ταλέντο μεταξύ των φύλων. Ωστόσο, το να υποστηρίξει κανείς ότι οι άνδρες και οι γυναίκες διαφέρουν, μπορεί να ενέχει κινδύνους. Το 2005, ο πρόεδρος του Harvard Larry Summers, εξέφρασε την εικασία ότι η υποεκπροσώπηση των γυναικών στις κορυφαίες θέσεις των επιστημών και της μηχανικής μπορεί να έχει κάποια σχέση με την τάση των ανδρών να εμφανίζουν ακραία χαρακτηριστικά - για παράδειγμα, να έχουν πολύ υψηλό ή χαμηλό δείκτη νοημοσύνης. Οι δηλώσεις προκάλεσαν την κατακραυγή και ερμηνεύτηκαν ως ισχυρισμός ότι οι γυναίκες έχουν έμφυτο μειονέκτημα στην επιστήμη και τα μαθηματικά. Το διδακτικό προσωπικό μετά από συνεδρίαση δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρόεδρο, ο οποίος μετά από λίγο καιρό παραιτήθηκε.
Η καταστολή του διαλόγου στις πανεπιστημιακές σχολές είναι από μόνη της προβληματικό στοιχείο. Το να συμβαίνει το ίδιο στη Sillicon Valley, η οποία επί της ουσίας έχει μετατραπεί στην ανώτατη εκπαιδευτική βαθμίδα των ελίτ πανεπιστημίων, περιπλέκει περαιτέρω το πρόβλημα. Οι μηχανικοί της, κατασκευάζουν προϊόντα που μπορούν να διαμορφώσουν τις ψηφιακές ζωές μας. Στην Google, επεξεργάζονται έναν αλγόριθμο ο οποίος επιδιώκει να αναδείξει τα "αξιόπιστα" αποτελέσματα και να υποβιβάσει το περιεχόμενο κακής ποιότητας. Ο αλγόριθμος αυτός ρυθμίζεται από μία εσωτερική ομάδα αξιολογητών.
 Αν η εταιρεία φιμώνει τις διαφωνίες στις τάξεις της, γιατί να την εμπιστευτούμε να διαχειριστεί την πρόσβασή μας στην πληροφορία; Σε ανακοίνωσή της, η επικεφαλής της Google σε θέματα διαφορετικότητας και ενσωμάτωσης, Danielle Brown, απέρριψε το εσωτερικό σημείωμα του Damore, λέγοντας ότι "δεν πρόκειται περί άποψης την οποία εγώ ή η εταιρεία εγκρίνουμε, προωθούμε ή ενθαρρύνουμε". Οι εταιρείες δεν έχουν άποψη, απόψεις έχουν οι άνθρωποι και μάλιστα διαφορετικές. Η ταχύτητα με την οποία η Google απομάκρυνε έναν μηχανικό που μίλησε χωρίς περιστροφές, δείχνει ότι ο Danone είχε δίκιο: Θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη στη Google, μία ποικιλομορφία απόψεων. Πηγή: capital.gr

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Dry Cleaning (Nettoyage a sec) (1997): εποχή ενοχών αλλά γεμάτη από ανατροπές

Η Nicole και ο Jean-Marie Kunstler είναι ένα φαινομενικά ευτυχισμένο παντρεμένο ζευγάρι που διαχειρίζεται μια επιχείρηση στεγνού καθαρισμού στη μικρή γαλλική πόλη Belfort. Η αξιοσέβαστη αστική τους ύπαρξη βασίζεται σε σκληρή δουλειά και οικογενειακές αξίες. Όλα αυτά όμως αλλάζουν δραματικά, ωστόσο, αφού βλέπουν ένα νέο πρόσωπο να ξεχωρίζει στην πράξη της ζωής μέσα σε μια τοπική λέσχη. Μια σειρά συμπτώσεων οδηγεί το αρσενικό απόσταγμα του κεντρικού ήρωα να αλλάξει δρόμο και να συνεργαστεί με τους την ομάδα που αποτελούν οι Kunstlers, δημιουργώντας ένα αναπάντεχο κύμα συγκρούσεων...
Τα κουτσομπολιά του Belfort υποθέτουν - και σωστά έτσι - ότι ο όμορφος ξένος κοιμάται με τη σύζυγο του προϊσταμένου του. 
Αλλά αυτό που συμβαίνει πραγματικά πίσω από κλειστές πόρτες ξεπερνά ακόμα και τις πιο τρελές φαντασιώσεις τους. Ο Jean-Marie δεν αρκείται απλώς στο να παραβιάσει τη σύζυγό του στο όνομα της σεξουαλικής εκπλήρωσης, αλλά ο ίδιος προσέλκυσε παράξενα κοντά του τον νεαρό του προστατευόμενο..
With English Subtitles Here OR Here

Χύμα ξέσπασμα κατά Μητροπολιτών! «Οι περισσότεροι είναι ομοφυλόφιλοι! Το πνίγουν το κουνέλι κανονικά»

Χρησιμοποιούν και τις άλλες γνωστές λέξεις, λένε διάφορα χοντρά, «οι αδελφές, οι πού…, κ.λπ.». Ο Γρηγόρης Ψαριανός, στη συνέντευξη που έδωσε στα “Παραπολιτικά” και τη Σάσα Σταμάτη, ξέσπασε κατά κάποιων Μητροπολιτών που μιλούν άσχημα για τους ομοφυλόφιλους. 
Βλέπω, φοράς κομποσκοίνι;
Ναι, είναι από το Άγιο Όρος. Έχω πάει 6 φορές, είναι το ωραιότερο μέρος στην Ελλάδα. Και είμαι κατά της επίσκεψης των γυναικών στο Όρος. Είμαι υπέρ του άβατου. Έχω τσακωθεί με όλες τις φίλες μου. Αν όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχει το Άγιο Όρος πήγαιναν και γυναίκες, θα πήγαιναν και τα παιδάκια και θα γινόταν Μύκονος, Σαντορίνη, Ταΰγετος, Παρνασσός, Μετέωρα. Είμαι οπαδός του Αγίου Όρους. Θα ήθελα να είμαι διοικητής του Αγίου Όρους. 
Πώς σου φαίνεται που πολλοί μητροπολίτες μιλούν χυδαία για τους ομοφυλόφιλους; 
Οι περισσότεροι είναι ομοφυλόφιλοι οι ίδιοι. Το πνίγουν το κουνέλι κανονικά! Μπορεί να κάνουν ό,τι θέλουν, είναι δικαίωμά τους. Αλλά μη λες, τώρα, για την Εκκλησία και τους ομοφυλόφιλους. Χρησιμοποιούν και τις άλλες γνωστές λέξεις, λένε διάφορα χοντρά, «οι αδελφές, οι πού…, κ.λπ.». Αυτά τα πράγματα είναι μια υποκρισία, μ’ έναν βαθύ συντηρητισμό από πίσω.

Καθιερώνεται το ουδέτερο φύλο στον Καναδά

Ένα βήμα πιο κοντά στην καθιέρωση του ουδέτερου φύλου ο Καναδάς, καθώς μετά από απόφαση της κυβέρνησης πλέον στις ταυτότητες και τα επίσημα έγγραφα των προσώπων που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες ή άνδρες θα μπορεί να υπάρχει απλώς ένα «Χ» στη θέση του φύλου. Σε πρώτο στάδιο θα μπορεί να προστεθεί στα επίσημα έγγραφα των «προσώπων που δεν αυτοκαθορίζονται ως γυναίκες (F) ή άνδρες (M)» το γράμμα «Χ, δηλαδή μη συγκεκριμένο φύλο», εξήγησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. 
 Με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθούν οι πολίτες να εκδίδουν διαβατήρια, ταξιδιωτικά έγγραφα ή έγγραφα μετανάστευσης «που θα αντιστοιχούν καλύτερα στη σεξουαλική τους ταυτότητα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Το προσωρινό μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την 31η Αυγούστου και θα εφαρμόζεται μέχρις ότου η κυβέρνηση μπορέσει «να τυπώσει έγγραφα με τον προσδιορισμό Χ». «Υιοθετώντας τον προσδιορισμό “X” για το φύλο στα κυβερνητικά έγγραφα λαμβάνουμε ένα σημαντικό μέτρο υπέρ της ισότητας όλων των Καναδών, ανεξαρτήτως της ταυτότητας ή της σεξουαλικής τους έκφρασης», τόνισε ο Άχμεντ Χούσεν υπουργός Μετανάστευσης, Προσφύγων και Υπηκοότητας. 
Σημαντικό βήμα για την ισότητα 
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, δίνοντας το παρόν στο Pride του Τορόντο, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση συζητά και εξετάζει την καθιέρωση του ουδέτερου φύλου στα επίσημα έγγραφα, ως μία ένδειξη ισότητας και αναγνώρισης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. «Θα είναι ένα σημαντικό βήμα στην ιστορία της ισότητας» είπε χαρακτηριστικά. Πηγή: thepressproject

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Διαφορετικότητα στα μουσεία με... τέχνη για όλους

Οχι ότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα, αλλά φανταστείτε τη σκηνή: να βγει η υπουργός Πολιτισμού και να απαιτήσει από τους κρατικοδίαιτους πολιτιστικούς οργανισμούς και τα μουσεία να αλλάξουν στο μέλλον τα ηγετικά τους στελέχη και τους εργαζομένους τους, έτσι ώστε στο προσωπικό και στη διοίκηση να συμμετέχουν περισσότερες γυναίκες, άτομα διαφορετικής φυλής και θρησκείας. Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο ιταλικής καταγωγής δήμαρχος της Νέας Υόρκης, το έπραξε. 
Σε μια δημόσια τοποθέτηση του πριν από λίγες ημέρες συνέδεσε τη χρηματοδότηση που θα δίνει ο δήμος του προς τα μεγάλα ιδρύματα και μουσεία με την υιοθέτηση εκ μέρους τους μιας πολιτικής που να προωθεί την αντιπροσώπευση όλων των φύλων και φυλών της νεοϋορκέζικης κοινωνίας. Λογικό θα πει κανείς. Το Μεγάλο Μήλο είναι η πρωτεύουσα του κοσμοπολιτισμού, με όλες τις εθνικότητες να συμμετέχουν στις τάξεις του πληθυσμού και με τη σημαία της ανεκτικότητας και της διαφορετικότητας να ανεμίζει απέναντι στη μισαλλοδοξία του Τραμπ. Αυτό δεν καθρεφτίζεται στα μουσεία της και τα πολιτιστικά της ιδρύματα, όπου τον πρώτο λόγο έχει η λευκή φυλή και το ισχυρό φύλο, με επικεφαλής που προέρχονται από τον επιχειρηματικό χώρο. 
Από το Μητροπολιτικό Μουσείο μέχρι το περίφημο Κάρνεγκι και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, είναι σαφές ότι οι έγχρωμοι, οι γυναίκες, οι μη προερχόμενοι από κύκλους της Γουόλ Στριτ δεν έχουν και πολλές ευκαιρίες να αναδειχθούν. Στα σχόλια ότι μια τέτοια τοποθέτηση μπορεί να είναι ολίγον «εκδικητική», ο Ντε Μπλάζιο και το επιτελείο του απλώς τονίζουν ότι πρόκειται για ζήτημα δικαιοσύνης. Ο δήμαρχος προσέθεσε δε ότι πολλοί από τους προαναφερθέντες οργανισμούς εκπέμπουν «ελιτίστικο προφίλ». Κάποιοι αποδίδουν την τοποθέτηση του Ντε Μπλάζιο σε λόγους προσωπικής προβολής. 
Ο δήμαρχος θα ξαναθέσει οσονούπω υποψηφιότητα και πρέπει να κερδίσει τις ψήφους των γυναικών, των εγχρώμων, της κοινότητας LGBT κ.ο.κ. Η αλήθεια είναι όμως πως, όταν μιλά κανείς για πολιτισμό, δεν μπορεί να περιμένει ότι οι διακρίσεις πρέπει να γίνονται ανεκτές. Για να ξαναγυρίσουμε στην Ελλάδα όμως, θα έπρεπε να προσθέσει κανείς και κάτι ακόμα στο ζήτημα του πώς επιλέγονται οι ηγεσίες των πολιτιστικών οργανισμών: ψάχνουμε με τα κιάλια άνθρωπο κάτω των 40 ετών, λες και δεν υπάρχουν στη χώρα μας ούτε μπορεί κανείς να βρει αξιόλογους νέους Ελληνες της διασποράς...

Λεσβία κατήγγειλε ψεύτικους βιασμούς για ιδιοτελείς λόγους

Αυτό το περιστατικό ανήκει σίγουρα σε εκείνα που δύσκολα τα χωρά ανθρώπου νους και που, αν μας το περιέγραφε κάποιος, μάλλον θα λέγαμε ότι είναι φαντασιόπληκτος, όπως και η πρωταγωνίστρια της ιστορίας. 
Η 25χρονη ομοφυλόφιλη Jemma Beale, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Telegraph σε σχετικό της δημοσίευμα, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση επειδή κατήγγειλε 4 συνολικά ψεύτικους βιασμούς από 15 άγνωστους σε εκείνη άντρες, προκειμένου να κερδίσει τη συμπόνοια των ερωτικών της συντρόφων. Το πρώτο της θύμα ήταν ο Mahad Cassim το 2010, ο οποίος πέρασε δύο χρόνια και 9 μήνες στη φυλακή, ενώ εκείνη έλαβε 11.000 λίρες ως αποζημίωση, έπειτα από την εκδίκαση του υποτιθέμενου βιασμού σε βάρος της από τον Cassim. Όπως αποδείχτηκε χρόνια μετά, ο Cassim είχε οδηγηθεί από την Beale σε ένα σοκάκι και είχε εξαναγκαστεί να κατεβάσει το εσώρουχό του.
Τον Ιουλίου του 2012 κατήγγειλε το βιασμό της από το Noam Shahzad σε μία παμπ στο Hounslow, λίγο πριν τη βιάσει ξανά μαζί και με άλλους στο πάρκινγκ ενός ιατρικού κέντρου κοντά στην παμπ. Πέρασε καιρός για να έρθει στη δημοσιότητα βίντεο στο CCTV που δείχνει την Beale να επιτίθεται πρώτη στον Shahzad στην παμπ, πριν αποχωρήσει για το σπίτι της μόνη. Το Σεπτέμβρη του 2013 κατήγγειλε μία ακόμα σοβαρή σεξουαλική παρενόχληση από δύο άντρες έξω από το σπίτι της, ενώ μόλις δύο μήνες αργότερα ανέφερε έναν ακόμα ομαδικό βιασμό από τέσσερις άντρες σε μια παρέα συνολικά 8 ατόμων, για τον οποίο μάλιστα αναγνώρισε και δύο νεαρούς οι οποίοι συνελήφθησαν μεν, αλλά δεν οδηγήθηκαν σε δίκη δε. 
Ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες την τελευταία καταγγελία βιασμού της Beale, η αστυνομία εξασφάλισε τη μαρτυρία μιας πρώην συντρόφου της Beale που έλεγε ότι ο βιασμός από τον Cassim ήταν ψεύτικος, δε συνέβη ποτέ και τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης με τους αναληθείς βιασμούς. Το Δεκέμβριο του 2013 μελέτησαν τους φακέλους και των τεσσάρων καταγγελιών της Beale και βρήκαν κοινές αναφορές και στους τέσσερις, με αποτέλεσμα η κοπέλα να συλληφθεί τον Ιούνιο του 2014 και να ανακριθεί για 10 μήνες πριν τελικά της απαγγελθούν κατηγορίες μόλις τον Μάρτιο του περασμένου χρόνου.

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Σεξουαλικός προσδιορισμός: Πού είστε στην διαβόητη κλίμακα Kinsey;

Πολλοί άνθρωποι είναι “100% ομοφυλόφιλοι” και ελκύονται σεξουαλικά και συναισθηματικά μόνο από άτομα του ίδιου φύλου. Άλλοι είναι “100% ετεροφυλόφιλοι” και ελκύονται μόνο από άτομα του αντιθέτου φύλου. Αλλά, τι γίνεται με όλους τους υπόλοιπους; Ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων δεν ταιριάζουν απόλυτα σε καμία από τις κατηγορίες, επειδή νιώθουν σεξουαλική και συναισθηματική έλξη για άτομα και των δύο φύλων, τουλάχιστον σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Η καλύτερη ορολογία για να “κατηγοριοποιήσει” κανείς αυτούς τους ανθρώπους είναι το “αμφισεξουαλικοί”, παρόλο που οι ίδιοι μπορεί να προτιμούν κάποιον άλλο όρο για τους εαυτούς τους.
Τι είναι η κλίμακα Kinsey
Οι δρ. Alfred Kinsey, δρ. Wardell Pomeroy και δρ. Clyde Martin ανέπτυξαν την “Κλίμακα Ετεροφυλοφιλίας – Ομοφυλοφιλίας”, πιο γνωστή ως “Κλίμακα Kinsey” (Kinsey Scale). Η πρώτη δημοσίευσή της έγινε στο επιστημονικό περιοδικό Sexual Behavior in the Human Male το 1948. Αφορμή για την δημιουργία της ήταν το γεγονός ότι τότε είχαν προκύψει οι πρώτες σοβαρές έρευνες, οι οποίες έδειχναν ότι πολλοί άνθρωποι δε εντάσσονταν στην αποκλειστικά ετεροφυλόφιλη ή στην αποκλειστικά ομοφυλόφιλη κατηγορία.
Η ομάδα του δρ. Kinsey πήρε συνεντεύξεις από χιλιάδες ανθρώπους αναφορικά με την σεξουαλική τους ιστορία. Οι έρευνες έδειξαν ότι η σεξουαλική συμπεριφορά, οι σκέψεις και τα συναισθήματα προς το ίδιο ή το αντίθετο φύλο δεν ήταν πάντα σταθερά με το πέρασμα του χρόνου. Αντί να τοποθετήσουν τους συμμετέχοντες σε τρεις κατηγορίες (ετεροφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και ομοφυλόφιλοι), οι επιστήμονες επινόησαν μια κλίμακα επτά βαθμίδων. Το εύρος κυμαίνεται από 0 έως 6 με μια πρόσθετη κατηγορία “X”.
Kinsey
Βαθμίδα – Περιγραφή
0 – Αποκλειστικά ετεροφυλόφιλος
1 – Κυρίως ετεροφυλόφιλος και μόνο περιστασιακά ομοφυλόφιλος
2 – Κυρίως ετεροφυλόφιλος, αλλά περισσότερο από περιστασιακά ομοφυλόφιλος
3 – Εξίσου ετεροφυλόφιλος και ομοφυλόφιλος
4 – Κυρίως ομοφυλόφιλος, αλλά και περισσότερο από περιστασιακά ετεροφυλόφιλος
5 – Κυρίως ομοφυλόφιλος και μόνο περιστασιακά ετεροφυλόφιλος
6 – Αποκλειστικά ομοφυλόφιλος
X – Καμία κοινωνικο-σεξουαλική επαφή ή αντίδραση
Κατανόηση της κλίμακας Kinsey
Οι άνθρωποι στο «0» επιδεικνύουν αποκλειστικά ετεροφυλοφιλική σεξουαλική συμπεριφορά, ή έλξη. Όσοι βρίσκονται στο «6» επιδεικνύουν αποκλειστικά ομοφυλοφιλική συμπεριφορά, ή έλξη. Οι βαθμίδες 1-5 είναι για εκείνους που επιδεικνύουν ποικίλα επίπεδα έλξης, ή σεξουαλικής δραστηριότητας και με τα δύο φύλα. Στις αρχικές μελέτες της ομάδες του Kinsey, η κατηγορία “X” περιελάμβανε εκείνους δεν επέδειξαν καμία κοινωνικο-σεξουαλική επαφή, ή αντίδραση στις συνεντεύξεις τους.
Το τεστ βαθμολόγησης για την κλίμακα Kinsey
Δεν υπάρχει κάποιο επίσημο τεστ για την αξιολόγηση της σεξουαλικότητας ενός ατόμου βάσει της κλίμακας Kinsey. Μπορεί να υπάρχουν στο διαδίκτυο αρκετά τεστ επάνω σε αυτό, αλλά κανένα δεν είναι επίσημο, αφού προϋποθέτει κατ’ ιδίαν συνέντευξη με εκπαιδευμένο ερευνητή. Η αρχική ερευνητική ομάδα του Kinsey ανέθεσε έναν αριθμό (βαθμίδα) στον κάθε συμμετέχοντα σε εκείνη την έρευνα, με βάση τις απαντήσεις που εκείνος έδωσε περιγράφοντας την ξεχωριστή, δική του σεξουαλική ιστορία.
Εντούτοις, υπάρχουν στο διαδίκτυο ορισμένες πολύ καλές “προσομοιώσεις” μιας τέτοιας συνέντευξης. Μία από αυτές μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ (σ.σ. το τεστ είναι στα αγγλικά).
Θυμηθείτε: Το (όποιο) αποτέλεσμα προκύψει από το τεστ που θα κάνετε ΔΕΝ είναι επίσημο και ΔΕΝ αποτελεί σε καμία περίπτωση κάποιου είδους “διάγνωση” για την δική σας περίπτωση. Ως τεστ για την κλίμακα Kinsey, αναδεικνύει επί της ουσίας μόνο κάποιες “τάσεις” που μπορεί να χαρακτηρίζουν την σεξουαλική σας συμπεριφορά.
Το πρόχειρο τεστ για την κλίμακα Kinsey
Μέσα στα τόσα τεστ που μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο, υπάρχει και το ακόλουθο, το οποίο βασίζεται στην αντίληψη και τις αντιδράσεις καθενός, όταν του παρουσιάζουν κάποιες… ιδιαίτερες φωτογραφίες.
Και πάλι, υπογραμμίζουμε ότι φυσικά ούτε αυτό το εντελώς πρόχειρο και αυθαίρετο τεστ δεν μπορεί να υποκαταστήσει σε καμία περίπτωση τη διάγνωση ενός ειδικού σεξολόγου ερευνητή, αν και εφόσον του ζητούσατε ποτέ την επαγγελματική του γνώμη για την δική σας σεξουαλική συμπεριφορά.
https://www.kinseyinstitute.org
http://www.health24.com

Ε. Αυλωνίτου: άλλο ναζισμός και άλλο κομμουνισμός κι άλλο στλαινισμός

Σε άλλη μια απίστευτη δήλωση προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, η οποία στην προσπάθειά της να διαχωρίσει το ναζισμό με τον κομμουνισμό, ισχυρίστηκε ότι οι κομμουνιστές δεν «σκότωναν ανθρώπους γιατί ήταν μαύροι τσιγγάνοι ή ομοφυλόφιλοι όπως κάνουν οι ναζιστές». Μάλιστα, η ίδια προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, ομολογώντας ουσιαστικά ότι «αν ήσουν με το καθεστώς, δεν σε πείραζαν τότε». Τα παραπάνω η κυρία Αυλωνίτου τα… επικαλέστηκε σε συνέντευξή της στον Αθήνα 9,84 μια μέρα μετά τον ισχυρισμό της ότι δεν κόπηκαν οι συντάξεις επί ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου:
Ο κομμουνισμός δεν σκότωνε ανθρώπους γιατί ήταν μαύροι τσιγγάνοι ή ομοφυλόφιλοι όπως κάνουν οι ναζιστές. Αν ήσουν με το καθεστώς δεν σε πείραζαν τότε. Αυτό έκανε». Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, έχοντας πιθανώς αντιληφθεί τις… αστοχίες της παραδέχτηκε ότι τα «εγκλήματα σοβιετικού τύπου- κομμουνισμού είναι καταγεγραμμένα», ωστόσο επανερχόμενη στον διαχωρισμό προσέθεσε ότι στον ναζισμό «δεν έχει σημασία να κάνεις κάτι, πρέπει να εξοντωθείς». Χθες, πάντως, η ίδια είχε επαναλάβει τα περί «ξεπλύματος» του ναζισμού από τη Νέα Δημοκρατία και σημείωνε: «Αυτό το συνέδριο θέλει να εξισώσει τους νικητές με τους ηττημένους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και έτσι να οδηγήσει σε αναθεωρητισμό των πολιτικών αποτελεσμάτων ακόμα και των συνόρων».

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

«Μάνα θα πάω στο Χόλιγουντ» κατά του ρατσισμού και της ομοφοβίας στην Καλαμάτα

Την εξαιρετική παράσταση «Μάνα θα πάω στο Χόλιγουντ» παρακολούθησε το κοινό της Καλαμάτας στο Κάστρο προχθές το βράδυ, με μεγάλο ενδιαφέρον και θερμή ανταπόκριση. Το έργο ήταν ξεκάθαρα κωμικό, με ατάκες που δεν άφηναν κανέναν σε χλωρό κλαρί, όμως είχε και πολλές στιγμές συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης.
Ο Θανάσης Αλευράς έδωσε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας και μιμήσεων, πάνω σε χαρακτήρες της ελληνικής σόουμπιζ και του διεθνούς τζετ σετ. Ακόμα και μέσα από τις παρωδίες τις οποίες είχε κληθεί να παρουσιάσει, ο θεατής μπορούσε να διακρίνει το μεγάλο υποκριτικό του ταλέντο, τις χορευτικές και τραγουδιστικές του ικανότητες. Ο Μεσσήνιος Αντώνης Κρόμπας έκανε τον κόσμο να παραληρεί με τις ... εθνικιστικές του εξάρσεις, με την ημιμάθεια και τον παρορμητισμό του, κατάφερε όμως ακόμα και μέσα σε αυτές τις αντιθέσεις, να κάνει τον ήρωά του συμπαθή. Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ ήταν προσγειωμένη και άρτια στον απαιτητικό ρόλο της. Συγκινητική η παρουσία της Ελένης Ροδά, ως αμετανόητης κομμουνίστριας, η οποία “ένωσε” την παλιά γενιά του Ελληνικού κινηματογράφου, με τη σύγχρονη, πάνω στη σκηνή. Ωραίες οι στιγμές που είπε τις παλιές της επιτυχίες, από τις ταινίες που την αγάπησε το κοινό. Πολύ καλοί και στην κίνηση και στην ερμηνεία, οι νεότεροι Jerome Kaluta, Πέτρος Γεωργοπάλης, Στράτος Λύκος, Παναγιώτης Αλεξανδράκης.
 Το θέμα της παράστασης είχε να κάνει με το άγχος της ανεργίας, με την Αθήνα που ολοένα και αλλάζει, με την ομοφοβία, τη μετανάστευση, το ρατσισμό, αλλά και το φόβο της ενηλικίωσης. Η υπόθεση δε σε άφηνε να ξεχάσεις τίποτα από τα παραπάνω, ακόμα και στις πιο ξεκαρδιστικές στιγμές. Λυτρωτικό γέλιο, το οποίο όμως σου άφηνε και μια πικρή γεύση στο στόμα. Από τις πιο δυνατές – θεατρικά – στιγμές, του φετινού καλοκαιριού στην Καλαμάτα.
Από την εφημερίδα 'Ελευθερία'

Γκέι δικαιώματα και Ιταλοί ηθικολόγοι

Συντάκτης: Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης 
Πρόκειται, πράγματι, για ένα ιδιαίτερο ιταλικό καλοκαίρι. Στην εποχή των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και των συνεχών ειδήσεων δεν υπάρχουν πλέον «νεκρές περίοδοι», στις οποίες οι δημοσιογράφοι αναπαύονταν και γέμιζαν τις μπαταρίες, χωρίς ιδιαίτερα άγχη, σε κάποιες ερημικές παραλίες. 
Οι παραλίες, ιδίως τις ημέρες αυτές, γίνονται πηγές ειδήσεων και αφορμή για την ανάλυση νέων κοινωνικών φαινομένων, που κάποιες φορές, δυστυχώς, ξεπερνούν και το όριο του ρατσισμού. Οπως συνέβη σε οργανωμένη πλαζ της νότιας Ιταλίας, κοντά στην πόλη του Σαλέρνο, σε μικρή απόσταση από τη Νάπολη. Ενα νεαρό ομοφυλόφιλο ζευγάρι -δεκαεπτά και δεκαοκτώ ετών- «τόλμησε» να αγκαλιαστεί κοντά στην πισίνα, λίγα μέτρα απόσταση από τη θάλασσα. Η αυθόρμητη, όμως, αυτή κίνηση ενόχλησε κάποιους από τους παραθεριστές, οι οποίοι ζήτησαν από έναν πρόθυμο ναυαγοσώστη να παρέμβει «για να επαναφέρει την τάξη». Ο αθλητικός τύπος, λοιπόν, πλησίασε το ζευγάρι και με χαμηλή φωνή -αλλά και αποφασιστικό τόνο- του ζήτησε να αποφεύγει τέτοιου είδους τρυφερότητες, διότι «στην πισίνα υπάρχουν και παιδιά». 
Οι δυο νέοι αποφάσισαν να απομακρυνθούν, διότι ένιωσαν να ενοχοποιούνται και να επιπλήττονται για μια τρυφερή κίνηση που δεν θα έπρεπε, σε καμία περίπτωση, να εκληφθεί ως προσβλητική. Η όλη υπόθεση έλαβε σημαντικές διαστάσεις τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στον Τύπο. Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζήτησαν να εγκριθεί, επιτέλους, ένας αποτελεσματικός νόμος κατά της ομοφοβίας και να χαίρουν σεβασμού όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης που εκμεταλλεύεται την παραλία προσπάθησαν να δικαιολογηθούν, λέγοντας ότι «απαιτούν την ίδια κοσμιότητα και από τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια». Είναι όμως δύσκολο -και μάλλον παράλογο- να πιστέψει κανείς ότι πρόκειται, ουσιαστικά, για πλαζ με πρόσβαση μόνον σε ουρσουλίνες καλόγριες. Και σου έρχεται στο μυαλό ένα αυθόρμητο ερώτημα: πόσο εύκολο είναι να ακούσεις την ίδια φράση, «προσέξτε, σταματήστε, υπάρχουν και μικρά παιδιά!» και στην Ελλάδα; 
Πόσοι, δήθεν ηθικολόγοι, είναι πάντα έτοιμοι να στερήσουν κάποια βασικά δικαιώματα στους συνανθρώπους τους; Οι κύριοι αυτοί μπορεί και να μην ενοχλήθηκαν και τόσο από μια άλλη είδηση που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στην Ιταλία. Διευθυντικά στελέχη του Δημοσίου, από το 2012 μέχρι το 2017, σπατάλησαν 7,7 εκατομμύρια ευρώ σε τηλεφωνήματα «άκρως ιδιωτικού χαρακτήρα». Το ιταλικό κράτος τούς παρέχει κινητά με δωρεάν σύνδεση, ως μπόνους, και για να διευκολύνει την εργασία τους. Αλλά ένα μέρος των ανώτερων υπαλλήλων τα χρησιμοποιεί για να καλεί ροζ γραμμές, να συνδέεται με πορνογραφικά σάιτ και να πληρώνει για συνταγές μαγειρικής. Η οικονομική ζημιά που προκάλεσαν, άραγε, θα ενοχλήσει τους «ηθικολόγους της παραλίας;» Ή για όσους επισκέφτηκαν αυστηρά και μόνο στρέιτ σάιτ μπορεί και να προταθεί άφεση αμαρτιών;

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Το Spotify αφαιρεί μουσική με ρατσιστικό περιεχόμενο

Πλέον μπορείτε να εντάξετε και το Spotify στη διαρκώς αυξανόμενη λίστα με τις εταιρίες που μποϊκοτάρουν ή έστω δηλώνουν ανοιχτά την αντίθετη στάση τους ενάντια στην κριτική μίσους και τον ρατσισμό, αφού αναφορές του Billboard κάνουν λόγο για καθολική αφαίρεση μουσικής που φέρει ρατσιστικό περιεχόμενο από τη βιβλιοθήκη της υπηρεσίας. 
Τις τελευταίες ημέρες, εταιρίες όπως η Google και η GoDaddy αμαύρωσαν ένα domain τέτοιου είδους περιεχομένου, Facebook και Reddit μπήκαν στη διαδικασία αποκλεισμού ομάδων που έφεραν και διέδιδαν ρατσιστικό περιεχόμενο, το Discord έκλεισε οριστικά λογαριασμούς που είχαν σχέση με white supremacy συζητήσεις, ενώ το GoFundMe αφαίρεσε εξολοκλήρου μια εκστρατεία υποστήριξης σχετικά με τον άνθρωπο που κατηγορήθηκε ότι βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του αμαξιού που έπεσε και τραυμάτισε σοβαρά τους διαδηλωτές -στο σχετικό συμβάν αυτής της εβδομάδας- στο Charlottesville. "Το Spotify ενεργεί άμεσα ως προς την αφαίρεση τέτοιου είδους περιεχομένου μόλις αυτό πέσει στην αντίληψη μας. Είμαστε ευγνώμωνες για την ενημέρωση (που δεχτήκαμε) -και έχουμε ήδη αφαιρέσει πολλά από τα συγκροτήματα που μας υποδείχτηκαν, ενώ παράλληλα εξετάζουμε με όσο πιο επείγον τρόπο γίνεται τα υπόλοιπα. 
 Η μουσική στους καταλόγους μας έρχεται από εκατοντάδες χιλιάδες εταιρίες ηχογράφησης σε ολόκληρο τον κόσμο, και αυτοί είναι κανονικά που φέρουν το βάρος της ευθύνης σχετικά με το υλικό που διανέμουν. Παράνομο υλικό που ευνοεί κριτικές μίσους ή υποκινεί βία ενάντια σε φυλετικά, θρησκευτικά και σεξουαλικά ζητήματα δεν είναι ανεκτό από εμάς." - Απάντηση του Spotify στο Billboard & Engadget. Το Spotify ανέβασε την playlist 'Patriotic Passion' (διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ) όπου θα βρει κανείς από τη διασκευή του Hendrix 'Star Spangled Banner', μέχρι το 'Americano' της Lady Gaga, όλα τραγούδια "για μια Αμερική που αξίζει να αγωνιστείς για αυτήν", όπως αναφέρεται.

Γονείς στην Αυστραλία κατά για τις έμφυλες ταυτότητες

Η ΟΜΟΦΟΒΊΑ και η αμάθεια υπάρχει σε ολόκληρο τον πλανήτη μπλοκάροντας την διαφορετικότητα με απατηλό επιχείρημα τάχα την έκλυση των ηθών και τελευταία έχοντας βάλει στο στόχαστρο τα παιδιά ώστε να μην εκφράζουν το LGBTI lifestyle, το οποίο δημιουργεί ελεύθερους σκετπόμενους πολίτες.
Αυτό προσπαθεί να αλλάξει και στην Αυστραλία το όμορφο πρόγραμμα «Safe School – Aσφαλές Σχολείο» , πρόγραμμα που αναμένεται να ισχύσει από το 2018, ωστόσο συναντά αντιδράσεις στους γονείς οι οποίοι δεν κάθησαν με σταυρωμένα χέρια αλλά διοργάνωσαν ηλεκτρονική εκστρατεία διαμαρτυρίας..
Η Κυβέρνηση Daniel Andrews της Βικτόρια, έχει ανακοινώσει ότι θα καταστήσει το πρόγραμμα αυτό υποχρεωτικό για όλα τα σχολεία μέσα στο 2018!

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Σάλος με ομογενή ιερέα στην Αυστραλία – Θα τουφέκιζε ομοφυλόφιλους

Αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει στην ομογενειακή κοινότητα της Αυστραλίας τα όσα φέρεται να είπε σε βάρος των ομοφυλόφιλων ο ιερατικός προϊστάμενος της Μονής Παναγίας Καμαριανής Ελευθέριος Τάτσης ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου και ενώ έκανε κήρυγμα. Ο ιερέας, σύμφωνα με ομογενή που κατήγγειλε αρχικά το περιστατικό, είπε πως εάν του ζητούσαν ομοφυλόφιλοι να τους παντρέψει θα έπαιρνε το όπλο και θα τους τουφέκιζε!
Μιλώντας στο ελληνικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα SBS, ο Ελευθέριος Τάτσης είπε πως δεν θυμάται να είπε κάτι τέτοιο. «Αν το είπα, το παίρνω πίσω» τόνισε, προσθέτοντας όμως πως θα πει «αυτό που αισθάνεται για το θέμα». Εξάλλου, εξήγησε «Εγώ δεν έχω σκοτώσει ούτε μυρμήγκι. Αν είπα κάτι τέτοιο πάνω στο λόγο είναι λάθος μου, και αν το έκανα ζητάω ειλικρινά συγνώμη». Ο πατήρ Τάτσης, εντούτοις, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να καταφέρεται κατά του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, εξασκώντας το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. Περίεργο πάντως είναι πως η καταγγελία που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κάποιον χρήστη του Facebook, εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του μοναστηριού και λίγες ώρες μετά εξαφανίστηκε.

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού ως στάση ζωής

«Όταν βλέπεις την ανακούφιση στα πρόσωπα των ανθρώπων, αυτό που νιώθεις δεν μπορείς να το περιγράψεις με λόγια» λέει η Βάγια και ο Βασίλης συμπληρώνει: «όταν προσφέρεις στο συνάνθρωπο, μπορείς να κάνεις τον κόσμο λίγο καλύτερο, από ό,τι τον βρήκες». Αυτά είναι τα λόγια των ανθρώπων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εργαζoμένων και εθελοντών, που ξέρουν να κάνουν πράξη την έννοια ανθρωπισμός. Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού καθιερώθηκε, με απόφαση του Ο.Η.Ε., να εορτάζεται στις 19 Αυγούστου κάθε χρόνο ως φόρος τιμής στους ανθρώπους που αφιερώνουν τη ζωή τους στην προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας συμβάλλοντας στη στήριξη των συνανθρώπων τους σε κάθε άκρη της γης, χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις. Ο ανθρωπισμός είναι στάση ζωής.
Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, στα ανθρώπινα δικαιώματα και η αλληλεγγύη αποτελούν καθήκον όλων. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πάντα παρών όπου υπάρχει ανάγκη, ευχαριστεί όλους εκείνους, εργαζόμενους και εθελοντές, που καθημερινά με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, ακόμα και με ενδεχόμενο κίνδυνο της ζωής τους, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και εργάζονται στα πολλαπλά πεδία δράσης του ανακουφίζοντας τον ανθρώπινο πόνο τόσο των προσφύγων-μεταναστών, όσο και των Ελλήνων πολιτών που περνούν δύσκολες ώρες. Οι άνθρωποι αυτοί, οι δικοί μας άνθρωποι, καθημερινά υπερασπίζονται τα υψηλά ιδανικά του ανθρωπισμού και τις αρχές του Ερυθροσταυρικού Κινήματος, όπου και αν βρεθούν, δίνοντας νόημα μέσα από τις πράξεις τους στις πανανθρώπινες αξίες.

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Barracuda: ΜΥΡΙΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΠΟΡ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΆ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ

ΜΙΑ αυστραλιανή σειρά εμπνευσμένη από μυθιστόρημα του Ελληνικής καταγωγής Χρήστου Τσιόλκα με πλειάδα ηθοποιών που φυσικά εντάσσονται και Έλληνες όπως η Ρ. Χαραλαμπίδου. Με όμορφη πλοκή και μηνύματα η σειρά αποθεώθηκε στο εξωτερικό γιατί εμπεριέχει και την σχέση μεταξύ των δύο νέων φίλων και κολυμβητών. Μια σειρά για όλη την οικογένεια που η ξεπερασμένη Ελληνική ιδιωτική τηλεόραση δεν κατάφερε να δείξει γιατί αποτυγχάνει να ακούσει τη κοινωνία..

 
«Εμπνευσμένος αλλά έντονος»: ο Ηλίας Αντώνης ως Danny Kelly στην Barracuda του ABC. Φωτογραφία: ABC

Οπρωταγωνιστής του μυθιστορήματος " Χρήστος Τσιόλκας 2013", Barracuda, Danny, μεταμορφώνει ένα κολυμβητή ελληνικής οικογένειας σε ένα μεγάλο αστέρι: Ο Ντάνυ είναι ένας θερμόαιμος, εγωκεντρικός, αποφασισμένος αποφασισμένος κολυμβητής των Ολυμπιακών Αγώνων, του οποίου το εσωστρεφές νεαρό μυαλό αποδεικνύεται ότι δεν βοηθά να εκπληρώσει το ταβάνι των ανταγωνιστικών παρορμήσεων,. Σκεφτείτε λοιπόν έναν ομοφυλόφιλο, αυστραλιανό Holden Caulfield, πιο ανταγωνιστικό από το whiny, με ένα άγγιγμα Begbie και ένα splash (έτσι να μιλήσει) του Kieren Perkins. 
Αυτός δεν είναι ο Danny που συναντάμε στην γυαλισμένη προσαρμογή τεσσάρων μερών του ABC TV, σε σκηνοθεσία Robert Connolly ( Paper Planes , Balibo ) και γραμμένο από τους Belinda Chayko και Blake Ayshford. Ή τουλάχιστον δεν φαίνεται να είναι για πολύ καιρό. Όπου ο Τσιόλκας προσκάλεσε τους αναγνώστες στο ηφαιστειακό μυαλό του κεντρικού χαρακτήρα του μέσα από εκτεταμένη προοπτική πρώτου προσώπου, οι σεναριογράφοι, που αντιστέκονται στη φωνητική αφήγηση, δεν προσφέρουν τέτοια πρόσβαση στις εσωτερικές σκέψεις του Danny.
Ένα πράγμα είναι άφθονο: η ιδέα του νιρβάνα αυτού του τύπου πηγαίνει στο κρεβάτι με ένα χρυσό μετάλλιο για να κολυμπάει γύρω από το λαιμό του. Ο Danny έχει κερδίσει υποτροφία στο Blackstone College, ένα ιδιωτικό σχολείο υψηλών απαιτήσεων, όπου ενώνει μια αρχικά εχθρική ομάδα κολύμβησης. Η σειρά αποτελείται από τον Martin Taylor (Ben Kindon) και ο προπονητής είναι ο Frank Torma (ένας σκηνοθέτης Matt Nable που έχει επηρεαστεί απόλυτα), του οποίου ο κόσμος είναι κουρασμένος και σκληρός. Ωστόσο η αγάπη του  αντισταθμίζεται από μια μεγάλη καρδιά.



Matt Nable, Ben Kindon, Elias Anton και Andrew Creer στην Barracuda 
FacebookΚελάδημαPinterest
 Matt Nable, Ben Kindon, Elias Anton και Andrew Creer στην Barracuda. Φωτογραφία: ABC

Ο Μάρτιν προέρχεται από μια σειρά από σνομπ, κορυφαίους τύπους live-in-toorak.Περιλαμβάνουν τη μητέρα της βασίλισσας πάγου Samantha Taylor (Rachel Griffiths) και την αδελφή Emma (Tilda Cobham-Hervey, μια εντυπωσιακή παρουσία, τόσο έντονη και χαλαρωτική). Η οικογένεια του Ντάνι είναι εργατική τάξη, σκουριασμένη με τύπους Εργασίας. Ο πατέρας του (Jeremy Lindsay Taylor) φοβίζει ότι οι συγγενείς του Martin έχουν δεσμούς με τους Φιλελεύθερους.
Σκηνές κολύμπι με σκηνές με σκηνές, ενσωματώνοντας βραδέως υποβρύχια βολές και γοητευτικό γαλάζιο νερό, είναι δεδομένες. Όμως, η εντυπωσιακή εικόνα της πισίνας είναι μια χίμαιρα. Ένα μπαλόνι που περιμένει να τσιμπήσει.

Ο Connolly τρέχει επίσης στο συμβούλιο των κοινωνικών αξιών, ιδιαίτερα στην ταινία του με τίτλο «Δύο δολάρια» του Elliot Perlman του Τζέιμς Γουενχάμ , σχετικά με το πώς φαινομενικά καλοί Αυστραλοί μπορούν να είναι δύο επιταγές από τη γραμμή της φτώχειας. Το Barracuda του αποκαθιστά την ακρίβεια του Τσιόλκα, εξομαλύνοντας τα πιο έντονα κομμάτια: είναι οι ζωντανές σεξουαλικές φαντασιώσεις του Danny και ο θυμωμένος εσωτερικός μονόλογος, καθώς και οι εμπειρίες ενός ατόμου (σαρκικές και όχι μόνο) στην απομόνωση

Ο Ηλίας Αντώνης ως Ντάνι Κέλι 
FacebookΚελάδημαinterest
 «Μια ζωντανή, πλήρως διαμορφωμένη, σχεδόν απερίφραστα ατελείωτη αγκυροβόληση»: ο Ηλίας Αντώνης ως Ντάνι Κέλι Φωτογραφία: ABC

Είναι συναρπαστικό να αναλογιστούμε τι θα μπορούσε να έχει φέρει η Ana Kokkinos στο υλικό, δεδομένης της πρώτης, υπερσχηματοποιημένης προσέγγισης του σκηνοθέτη στο πρώτο μυθιστόρημα του Τσιόλκα, (με πρωταγωνιστή τον Alex Dimitriades). Το ελληνικό στοιχείο και η επιμονή της φυλής πάντως είναι ευδιάκριτη στην έξοχη αυτή είναι σειρά.


Η προσαρμογή του Connolly φέρνει μια πιο πειθαρχημένη προσέγγιση στην ιστορία εστιάζοντας στις θεμελιώδεις - γενικά σχετικές με το κολύμπι - δραματικές στιγμές, σε σύγκριση με το βιβλίο, το οποίο αγωνίζεται με υποδειγματικό τρόπο για τις αφηγητικές ρεαλιστικές παύσεις και τις εκτεταμένες περιγραφές των πρωταγωνιστών. Εδώ η χρονολόγηση της εκπομπής (γραμμική, όπου το μυθιστόρημα ανακατεύει το χρονοδιάγραμμά της) προσφέρει μια σαφή, ξεκάθαρη τροχιά.
Δεδομένου ότι ο Danny είναι ένας χαρακτήρας που λειτουργεί κυκλοθυμικά και στη συνέχειαε σωτερικοποιεί, αρχικά φαίνεται στην οθόνη σαν ένα άτομο που δεν σκέφτεται ούτε αισθάνεται πολύ πέρα ​​από την επιθυμία να σταματήσει την ορμή των αντιπάλων στην πισίνα. Με άλλα λόγια, ένα κομμάτι από τίποτα χαρακτήρα, παρά την εντυπωσιακά ελεγχόμενη απόδοση του Ηλία Αντωνίου, του οποίου τα ωμοπλάτα μάτια φαίνεται να υποδεικνύουν μια δραματική προπόνηση για να συγχαρώ το χρόνο που πέρασε στο γυμναστήριο και στο νερό.

Η Ρέιτσελ Γκρίφιθς ως Σαμάνθα Τέιλορ
 Η Ρέιτσελ Γκρίφιθς ως Σαμάνθα Τέιλορ. Φωτογραφία: ABC

Αυτό τελικά που παραχωρείται στο θεατή είναι η λύτρωση και ο πρωταγωνιστής της Barracuda του Connolly γίνεται μια ζωντανή, πλήρως διαμορφωμένη, σχεδόν απερίφραστα ατελείωτη ελκυστική παρουσία, εμπνευσμένη αλλά εξοργιστική.
Για να πω ότι έρχεται μαζί στο τέλος το οποίο είναι γεμάτο από ανατορπές. Το τελικό επεισόδιο όχι μόνο παρέχει ένα δραματικό τόνο  ταχύτητας που απαιτείται για να κάνει ολόκληρη τη δουλειά της σειράς, αλλά σχεδιάζει εξελίξεις που πυροβολούν στην καρδιά του γιατί η ιστορία Barracuda είναι μια πολύτιμη προσθήκη στο γενικά συμβατικό κανόνα αυστραλιανών ταινιών και τηλεοπτικών αθλητικών ιστοριών.
Κατλακητικά τόσο πολύ στο τέλος - όχι μόνο αποκαλύψεις ιστορίας αλλά και η ίδια η καρδιά και η ψυχή του - οι παραγωγοί στοιχηματίζουν σε ένα μεγάλο σε ένα ισχυρό ποσοστό καθήλωσης του θεατή. Οι θεατές που συντονίζουν ένα, δύο ή ακόμα και τρία επεισόδια απλά δεν θα καταλάβουν τι κάνει το Barracuda ξεχωριστό.
Ίσως είναι ντροπή να πούμε ότι η παράσταση είναι σε μεγάλο βαθμό φορτισμένη από συναισθηματικές στιγμές που ίσως έχουν αναγκάσει περισσότερους θεατές να παραμείνουν μαζί της. Από την άλλη πλευρά, παίζει σαν ταινία σχεδόν τεσσάρων ωρών: μακρά αλλά ανταμείβοντας, με ένα φινάλε ενός για τα μεγάλα ατού των πρωταγωνιστών του...
Πάντως η σειρά που αγάπησαν στην μακρινή χώρα είναι για όλη την οικογένεια, για την προσωπικότητα και ελευθερία των αθλητών αλλά κυρίως την ΛΟΑΤ ιστορία που δείχνει ότι τα αισθήματα είναι αυτά που μας καθορίζουν ακόμα και ως αθλητές. Και όσοι έχουν ζήσει αυτό το στάδιο το γνωρίζουν πολύ καλύτερα από όλους. Μακάρι την σειρά να την έδειχνε η ξεπερασμένη ελληνική ιδιωτική τηλεόραση με τις σαβούρες και τα σκουπίδια που σερβίρει καθημερινά...