Menu

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Ημίγυμνος ο Μακρόν σε εξώφυλλο LGBT περιοδικού

Ημίγυμνος, στο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού Garcon (Αγόρι) της LGBT κοινότητας, εμφανίζεται ο ανεξάρτητος Κενρτώος υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία, Εμμανουέλ Μακρόν. «Η κοινότητα των ΛΟΑΤ θα έχει πάντα την υποστήριξή μου» είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας ο υποψήφιος. "Προεδρική εκλογή: Μακρόν, ο υποψήφιος της καρδιάς μας;" είναι ο υπότιτλος του 9ου τεύχους του περιοδικού που φιλοξενεί στο εξώφυλλό του την εικόνα του Εμμανουέλ Μακρόν. 
Μια εικόνα που είναι φυσικά προϊόν photoshop, καθώς το περιοδικό της LGBT κοινότητας στηρίζει τον Μακρόν στον 2ο γύρο των εκλογών καταδικάζοντας παράλληλα τη δέσμευση της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, για κατάργηση του «γάμου για όλους» του νόμου που επιτρέπει τον γάμο και σε άτομα του ιδίου φύλου. Η LGBT κοινότητα περιμένει πολλά από τον υποψήφιο πρόεδρο, όπως να νομιμοποιηθεί το δικαίωμα εξωσωματικής γονιμοποίησης για ζευγάρια δύο γυναικών. Ορισμένοι ωστόσο, θεωρούν ότι αυτό το (φωτοσοπαρισμένο) εξώφυλλο είναι μια απόδειξη, ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν έχει διπλή ζωή.

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

BEING 17 (2016): ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ BULLYING ΓΕΜΑΤΟ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

ΜΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΕΠΟΧΕΣ, ΖΩΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ...
Η ΙΣΤΟΡΙΑ: O Damien και ο Τhomas είναι στην ίδια τάξη Λυκείου σε μια μικρή πόλη κοντά στα Πυρηναία στην Γαλλία. Ανάμεσά τους υπάρχει ένα μεγάλο και ανεξήγητο μίσος με λεκτική βία αλλά και συχνές χειροδικίες. Η μητέρα του Damien που είναι γιατρός θα επισκεφτεί το σπίτι του Thomas, όπου η μητέρα του είναι άρρωστη, με τον Thomas να συμπαθεί την μητέρα του άσπονδου εχθρού του. Ο Thomas είναι υιοθετημένος και η οικογένειά του μένει σε μία ιδιαίτερα απομονωμένη φάρμα στα βουνά, με τον νεαρό να πρέπει να περπατάει κάθε μέρα 1,5 ώρα για να πάει στο σχολείο. Οι επιδόσεις του δεν είναι καλές και έτσι σύντομα η μητέρα του Damien θα προτείνει στον Thomas να μείνει στο σπίτι τους για λίγο για να μην χρειάζεται να μετακινείται κάθε μέρα. Έτσι ο Thomas, που αγαπά τα βουνά και την δουλειά στην φάρμα, θα βρεθεί κάτω από την ίδια στέγη με τον Damien, με τους δυο τους να προσπαθούν κοινά σημεία επαφής, με την μητέρα του Damien να τους παροτρύνει. Οι δύο νεαροί θα προσπαθήσουν να βρουν τι πραγματικά τους χωρίζει για να αποδείξουν γρήγορα ότι δεν πρόκειται για μια ιστορία bulling αλλά για μια ιστορία εφηβικού έρωτα.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΜΗΝΥΜΑΤΑ: Ο André Techiné, που έχει διαγωνιστεί ήδη στην Berlinale με τα Les temps qui changent (2005) και Les témoins (2007) επιστρέφει στο Διαγωνιστικό με το “Quand on a 17 ans”, με το οποίο εξερευνά την εφηβεία δύο νεαρών παιδιών που προσπαθούν να ανακαλύψουν τα συναισθήματά τους και τον κόσμο. Οι δύο χαρακτήρες, αλλά και η μητέρα του Damien που είναι οι τρεις κεντρικοί ήρωες της ιστορίας είναι τρεις αληθινοί και όμορφοι χαρακτήρες με τις ανησυχίες τους και τις ιδιοτροπίες τους.
Ο σκηνοθέτης καταφέρνει να μεταδώσει αρκετά ζωντανά την κυκλοθυμία και το αλλοπρόσαλλο στοιχείο της εφηβείας με δύο συμπαθείς ήρωες, και χωρίς κάποιος να είναι ο αντιήρωας, την ώρα που ο υποστηρικτικός χαρακτήρας της μητέρας παίζει κομβικό ρόλο και αναπτύσσεται επαρκώς.
Η ιστορία της νεανικής αγάπης είναι κάτι που το έχουμε δει βέβαια σε πολλές ταινίες και το Being 17, αποτελεί ένα όμορφο τρόπο να μιλήσει για την αγάπη, καταπολεμώντας το bullying μέσα από την ίδια ταινία. Στην ταινία γίνεται αναφορά μέχρι..το Συμπόσιο του Πλάτωνα που αναφέρεται σε ένα του σημείο στις σχέσεις ομόφυλων ατόμων...γιατί οι αρχαίοι ήξεραν ότι δεν υπάρχουν στερεότυπα...
Το καλύτερο σημείο αποτελεί η διεύθυνση φωτογραφίας μέσα από όμορφα τοπία. Χωρίς υπερβολή η ταινία συνδυάζει 2 εποχές, 2 αστικά περιβάλλοντα, 2 χαρακτήρες μέσα από την σύγχρονη εποχή. Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι μια gay ιστορία μπορεί να προβληθεί σε ένα σύγχρονο Γαλλικό φιλμ, χωρίς υπερβολές και σαν να είναι κάτι το φυσικό, με αυτό ίσως να είναι το μεγαλύτερο προτέρημα της ταινίας. Τελικά το Being 17 είναι μια ιστορία αρκετά καλή και μια ταινία αρκετά ευχάριστη, γεμάτη από συναισθήματα αλλά και μηνύματα
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΑΓΓΙΛΟΥΣ ΥΠΟΥΤΙΤΛΟΥΣ http://vidto.me/l7tdbfsa6z1o.html

Ένας ύμνος στην διαφορετικότητα

Η φωτό που παραθέτουμε για να συμπληρώσουμε το θέμα είναι από εκδήλωση του ΓΕΛ Πτολεμαίδας για το μπούλινγκ και την διαφορετικότητα...
Η ιστορία μιλά για τη μοναξιά και την ανάγκη να ανήκεις. Την ανάγκη να βρεις αυτό που σε συμπληρώνει, ώστε να "κυλήσεις" στη ζωή μαζί του. Μιλά για την εναγώνια αναζήτηση αυτού του άλλου, που θα έρθει ως «από μηχανής θεός», να κλείσει το μέσα μας κενό, να δώσει νόημα στη ζωή μας. Αυτό το άλλο, που πιστεύουμε, ότι θα μας αναγνωρίσει και θα το αναγνωρίσουμε "μαγικά".


Στη διάρκεια αυτής της αναζήτησης θα κάνουμε πολλά: θα μασκαρευτούμε, θα τρομάξουμε, θα μπερδευτούμε, θα γελοιοποιηθούμε, θα ελπίσουμε... Και τελικά, κάποτε, θα βρούμε το ιδανικό μας άλλο, αυτό που μας χωρά και το χωράμε. Και ευτυχώς θα αρχίσουμε επιτέλους να «κυλάμε»...να ζούμε...Τι κρίμα μόνο, που κανείς δεν μας είπε και εμείς ποτέ δεν σκεφτήκαμε, ότι κυλώντας...αλλάζεις! Και έτσι αυτό που ξεκίνησε σαν απόλυτο ταίριασμα, στην πορεία αρχίζει να μας στενεύει και να το στενεύουμε...Και μετά τι....Μετά πάλι από την αρχή: προσμονή και μοναξιά... Μέχρι τη στιγμή που θα εμφανιστεί κάτι, κάποιος, που τίποτα δεν ζητά και τίποτα δεν του λείπει, (ένα Μεγάλο, ολοστρόγγυλο, πλήρες Ο), για να μας κάνει την απλή ερώτηση:


"Γιατί δεν κυλάς μόνο σου;"
"Μόνο μου; ένα Κομμάτι-που-λείπει (τριγωνικής μορφής) δεν μπορεί να κυλήσει μόνο του".
"Αλήθεια, προσπάθησες ποτέ;" ρώτησε το Μεγάλο Ο.
"Οι γωνίες μου είναι πολύ μυτερές" είπε το Κομμάτι-που-λείπει. "Δεν είμαι φτιαγμένο για να κυλάω μόνο μου!"
"Οι γωνίες και τα σχήματα αλλάζουν" είπε το Μεγάλο Ο...
"Αλλάζουν";


Σιωπή...Περισυλλογή...Απόπειρα....Προσπάθεια....Κίνηση....Και επιτέλους αρχίζει το ταξίδι...η μεταμόρφωση...η ζωή...


"Το Κομμάτι που λείπει συναντά το Mεγάλο Ο", μιλά απλά και αληθινά για αυτό που όλοι ξέρουμε, αλλά ελάχιστοι κατανοούμε και ακόμα ελαχιστότεροι κάνουμε πράξη στη ζωή μας: η ολοκλήρωση και ευτυχία μας, είναι πρωτίστως μια προσωπική υπόθεση. Κανείς δεν μπορεί να μας την επιβάλει ή ακόμα και να μας τη χαρίσει «έξωθεν». Και ίσως δεν γίνεται αλλιώς: για να συν-υπάρξουμε κάποτε με κάποιον ή κάτι, πρέπει πρώτα να υπάρξουμε σαν αυτοκαθοριζόμενες οντότητες. Η συν-ύπαρξη χρειάζεται δυο...όχι δυο μισά, αλλά δυο ολόκληρα. Δυο Μεγάλα ολοστρόγγυλα Ο, που τίποτα δεν χρειάζονται και τίποτα δεν τους λείπει...Δύο ολόκληρα που συμπορεύονται από καθαρή αγάπη. Όχι από ανάγκη ούτε από συμφέρον. Δυο ολόκληρα που τα ενώνει η επιλογή. Όχι η ελπίδα, ούτε ο φόβος.... Αν έτσι αντικρίσουμε τη ζωή μας, ίσως πάψουμε να μεμψιμοιρούμε, να τα βάζουμε με τους άλλους, να είμαστε απαθής ή μοιρολάτρες. Αν δεν περιμένουμε την ευτυχία να μας χτυπήσει την πόρτα, αλλά τραβήξουμε εμείς κατά κει, αν μη τι άλλο, σίγουρα στο τέλος, όποιο κι αν είναι, θα έχουμε κάνει ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι.

ΑΠΟΨΗ: Πόσα θα ήταν τότε, άραγε, τα λάικ;

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ από τον "Πολίτη" της Κύπρου.
Χθες που λέτε, έκανα άθελά μου ένα πείραμα. Ανήρτησα στο facebook μια καταπληκτική είδηση για έναν χάκερ, τον WachulaGhost o οποίος από την επίθεση στο gay club στο Ορλάντο και μετά, χακάρει τους λογαριασμούς του ISIS στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά δεν τους κατεβάζει. Τους μετονομάζει σε Hacked by a Ghost και τους γεμίζει με σημαίες του ουράνιου τόξου, με φωτογραφίες gay ζευγαριών που φιλιούνται, ακόμη και με links σε ταινίες πορνό με gay περιεχόμενο. Φοβερός ο τύπος. Το έκανε σε 250 ήδη. «Λαμβάνω», λέει ο ίδιος, «πολλές εικόνες αποκεφαλισμού, απειλές θανάτου. ‘Θα σε σκοτώσουμε’ μου γράφουν κι αυτό είναι καλό γιατί αν επικεντρωθούν σ’ εμένα δεν θα κάνουν κάτι άλλο… Αν οι άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης […] αντιδράσουν και κάνουν κάτι, αυτό θα βοηθούσε.
Κάποιες φορές πρέπει ν’ αντιδράς και να κάνεις την αλλαγή για έναν καλό σκοπό». Η είδηση είχε μεγάλη απήχηση. Την είχαν άλλωστε αναρτήσει κι άλλοι με το ίδιο αποτέλεσμα. Παρότι η εικόνα της, συνήθως, ήταν άντρες που φιλιούνταν, δεν είδα πουθενά τα συνηθισμένα ομοφοβικά σχόλια. Απεναντίας, είδα likes και από άτομα που δεν το περίμενα. Προφανώς διότι εδώ το θέμα ήταν ο ISIS. Το θέμα όμως ΔΕΝ ήταν ο ISIS. Αυτή η οργάνωση των φρενοβλαβών φανατικών έχει στραφεί και ενάντια στο ΛΟΑΤΙ κομμάτι της κοινωνίας είτε δολοφονώντας ΛΟΑΤΙ άτομα στη Συρία και το Ιράκ με φριχτό τρόπο και σε δημόσιες επιδείξεις, είτε όπως και στο Ορλάντο κάνοντας στόχο χώρους όπου βρίσκονται οι ΛΟΑΤΙ. Αλλά αυτό που κάνει ο ISIS έχει ακριβώς την ίδια αφετηρία με αυτό που καταγράφεται παγκοσμίως. Γι’ αυτό δεν είναι ο ISIS το θέμα. Ο ISIS έχει την ευκαιρία να πετά τους gay από κτήρια και να κάνει show, ο Πούτιν έχει τη δυνατότητα να ανέχεται να ανοίγουν στρατόπεδα συγκέντρωσης των ΛΟΑΤΙ στην Τσετσενία και να κάνει και ο ίδιος δηλώσεις προσβλητικές για τη ΛΟΑΤΙ κοινότητα στοχοποιώντας την… … ενώ, εδώ για παράδειγμα, ο Αρχιεπίσκοπος έχει την άνεση να βγάζει τη γλώσσα του περίπατο και να στοχοποιεί τη ΛΟΑΤΙ κοινότητα παραβιάζοντας τη νομοθεσία για τη ρητορική μίσους, γνωρίζοντας μάλλον ότι ο γενικός εισαγγελέας δεν θα τολμήσει –αυτή είναι λέξη, τολμήσει– να κινηθεί ποτέ εναντίον του. Η Accept από την ημέρα που ο Αρχιεπίσκοπος προέβη σε εκείνες τις άθλιες και ρατσιστικές δηλώσεις του, έστειλε επιστολή στον γενικό εισαγγελέα. Και εκείνος, ούτε καν μπήκε στον κόπο να της απαντήσει. Πόσω δε μάλλον να κάνει και κάτι.
Όχι ότι ανέμενα από τον Κώστα Κληρίδη να χειριστεί το παράπονο αυτό με τη σπουδή με την οποία χειρίστηκε λ.χ. την υπόθεση Ρίκκου. Αλλά, ούτε τα προσχήματα πια; Έτσι απλά για να μην φαίνεται τόσο συγκλονιστικά μεγάλη η καρέκλα, κ. Γενικέ. Οι συνθήκες λοιπόν μπορεί να είναι διαφορετικές αλλά η αντίληψη η οποία ενίοτε οδηγεί είτε σε μεθόδους ISIS, είτε σε διώξεις από πλευράς του κράτους, είτε σε απλές διακρίσεις, είτε σε μια κουλτούρα η οποία κάνει τις όποιες υπηρεσίες να αδιαφορούν για έναν «ππούστην που τον εκουπανίσαν» ή για ένα νεαρό παιδί που βιώνει το bullying διότι «σούζεται» (=«προκαλεί» τάχα), όλα αυτά και πολλά άλλα είναι ΕΝΑ πράγμα και μοναδικό. Αυτό είναι η ομοφοβία. Όσο υπάρχει η όποια ανοχή έναντί του, όσο βρίσκονται τα όποια ελαφρυντικά, όσο το δίκαιο και η εφαρμογή του νόμου σκοντάφτει στην ατολμία και την αδυναμία του όποιου λειτουργού ή ανεξάρτητου αξιωματούχου απέναντι στα δύσκολα, τόσο οι αντιλήψεις δεν θα αλλάζουν και δυνητικά τα πράγματα μπορούν να οδηγηθούν σε ακραία, υπό τις ανάλογες περιστάσεις, φαινόμενα. Σ’ αυτό προσθέστε και τα περιστατικά που δεν θα μάθετε ποτέ γιατί συνήθως τα θύματα δεν μιλούν. ΛΟΑΤΙ παιδιά που, ναι ακόμα και σήμερα εκδιώκονται από τα σπίτια τους, ΛΟΑΤΙ παιδιά που, ναι, και στην Κύπρο αυτοκτονούν γιατί δεν αντέχουν πια τη ζωή τους. Αν θέλετε να δείτε πόσο χανόμαστε μέσα σ’ αυτή μας την ανοχή, σκεφτείτε το εξής: Φανταστείτε, εάν μετά από τη στοχοποίηση της ΛΟΑΤΙ κοινότητας από τον Άθλιο Β’ της Αρχιεπισκοπής, κάποιος χάκερ έμπαινε στο site της και έκανε αυτό που κάνει ο WachulaGhost στις σελίδες του ISIS. Πόσοι θα έλεγαν μπράβο και πόσοι θα πατούσαν το like; Ή καλύτερα πόσοι δεν θα έλεγαν: ντροπή τους, ό,τι κι αν ήθελαν να πουν και όσο δίκιο κι αν είχαν δεν θα έπρεπε; Γιατί όμως; Υπάρχει η όποια διαφορά;

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Θεσσαλονίκη: 18χρονη έγινε αγόρι μετά από επέμβαση διόρθωσης φύλου

Μια 18χρονη, με ΒΕΒΑΙΩΜΈΝΗ διόρθωση ταυτότητας φύλου, έγινε πλέον επισήμως αγόρι, μετά από επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου με μια νέα τεχνική, η οποία εφαρμόστηκε τον περασμένο Μάρτιο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, χάρη στην τεχνική αυτή, απέκτησε ανδρικό μόριο, μήκους 15 εκατοστών, το οποίο θα είναι λειτουργικό, ενώ θα έχει κανονικά οργασμό, επειδή τα νεύρα του φαλλού, ο οποίος δημιουργήθηκε από ιστό που ελήφθη από τον μηρό, συνδέθηκαν στην κλειτορίδα. Ωστόσο, θα χρειαστεί να περάσει ένας χρόνος, ώστε το άτομο αυτό, το οποίο έχει πλέον αποκτήσει με δικαστική απόφαση αντρικό όνομα, να υποβληθεί σε νέα επέμβαση, η οποία θα εξασφαλίζει τη λειτουργικότητα του ανδρικού μορίου.
Ο επαναπροσδιορισμός φύλου έγινε μετά την ολοκλήρωση μιας σειράς επεμβάσεων, οι οποίες ξεκίνησαν κατόπιν διάγνωσης διαταραχής ταυτότητας φύλου, και τη λήψη ορμονών για την αρρενοποίηση των χαρακτηριστικών. Για το περιστατικό αυτό αυτό μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πλαστικός χειρουργός Πρόδρομος Παπαϊωάννου, ο οποίος έκανε όλες τις επεμβάσεις για τον επαναπροσδιορισμού του φύλου του 18χρόνου.
ΕΡ: Πως και πότε ξεκίνησε αυτή η διαδικασία και τι περιλάμβανε;
ΑΠ:Η επέμβαση έγινε αρχές Μαρτίου από Θεσσαλονίκη, αλλά η παρακολούθηση είχε ξεκινήσει πριν δύο χρόνια. Πέρασε μεγάλη ταλαιπωρία, γιατί οι ψυχίατροι που είχαν αναλάβει το περιστατικό νωρίτερα, δεν ήθελαν να αποδεχτούν ότι έχει διαταραχή ταυτότητας φύλου. Όταν τελικά διαπιστώθηκε έγκυρα η διαταραχή ταυτότητας φύλου προχωρήσαμε με τη συγκατάθεση των γονέων σε ενέργειες, οι οποίες αφορούσαν κυρίως τη λήψη ορμονών, για να αρχίσουν σιγά σιγά να αλλάζουν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, προχωρήσαμε στην αφαίρεση και την αρρενοποίηση του στήθους γιατί δεν είναι απλά αφαίρεση, πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Εν τέλει, αφού ενηλικιώθηκε, προχωρήσαμε σε επέμβαση επαναπροσδιορισμού, η οποία έγινε σε δύο φάσεις.
Στην πρώτη φάση αφαιρέθηκαν τα γυναικεία γεννητικά όργανα, δηλαδή η μήτρα και οι ωοθήκες, ενώ ένα μέρος του βλεννογόνου του κόλπου διατηρήθηκε για να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως ουρήθρα. Στη δεύτερη φάση, που έγινε περίπου ένα μήνα μετά την πρώτη και αφού είχαμε επούλωση των μοσχευμάτων, χρησιμοποιήθηκε μια καινούργια τεχνική που εφαρμόζεται σε πολύ λίγα κέντρα στο εξωτερικό. Με αυτή την τεχνική πήραμε ένα μέρος δέρματος από τον μηρό μαζί με τα αγγεία και τα νεύρα του και ουσιαστικά δημιουργήσαμε δύο κυλίνδρους που είναι ο ένας μέσα στον άλλον ώστε να μπορέσουμε να έχουμε εσωτερικά την ουρήθρα και εξωτερικά το δέρμα του φαλλού. Το μέγεθος του φαλλού δημιουργήθηκε αναλογικά με το σώμα και αυτή τη στιγμή είναι περίπου 15-16 εκατοστά και έχει διάμετρο τεσσάρων εκατοστών. Το μέγεθος δεν θα έχει τις αυξομειώσεις που έχει το πέος φυσιολογικά, δηλαδή δεν θα αλλάζει το μήκος στη στύση. Θα αλλάζει η σκληρότητα ώστε να μπορέσει να έχει διείσδυση.
ΕΡ: Ο φαλλός είναι λειτουργικός; Θα έχει κανονικά οργασμό;
ΑΠ: Σ΄αυτή τη φάση η λειτουργία του φαλλού έχει να κάνει ως εξής: είναι ένα κομμάτι ιστού το οποίο είναι αιματούμενο και ζωντανό και το έχουμε συνδέσει πάνω στα νεύρα της κλειτορίδας, ώστε να μπορέσει να έχει μια αίσθηση και μία καλή λειτουργία όταν θα γίνει η επούλωση. Σε δεύτερη φάση, η οποία θα γίνει μετά από ένα χρόνο, θα τοποθετήσουμε και τις προθέσεις που αφορούν τη λειτουργία της στύσης. Μιλάμε πλέον για μηχανικές προθέσεις, οι οποίες τοποθετούνται και στα άτομα που έχουν διαταραχή στύσης, ώστε να μπορούν να έχουν στύση. Δυστυχώς το κόστος των υλικών δεν καλύπτεται από τα ταμεία και είναι υψηλό, ανέρχεται στα 6.000-7.000 ευρώ. Οργασμός θα υπάρχει, γιατί ο φαλλός είναι συνδεμένος με την κλειτορίδα.
ΕΡ: Ποιο είναι το πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής;
ΑΠ: Το πλεονέκτημα της τεχνικής αυτής είναι η ούρηση σε όρθια θέση, το πολύ ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα, η αισθητικότητα του νεοφαλλού και η δυνατότητα οργασμού, καθώς και η δυνατότητα τοποθέτησης ειδικού στυτικού μηχανισμού, όπως αυτός που τοποθετείται σε άνδρες με ανικανότητα, ώστε να υπάρχει στύση, καθώς και ορχικών προθέσεων σιλικόνης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι στο Ιατρικό Διαβαλκανικό εφαρμόζεται ολοκληρωμένα και με επιτυχία η διαδικασία επαναπροσδιορισμού φύλου με τη συγκεκριμένη πρωτοποριακή τεχνική, καθώς οι ενδιαφερόμενοι δεν υποχρεούνται σε συνεχείς επισκέψεις στο εξωτερικό, με αυξημένο ψυχολογικό και οικονομικό κόστος.
ΕΡ: Μέχρι τώρα βλέπαμε ότι ήταν πιο συνηθισμένο να γίνεται επαναπροσδιορισμός φύλου από άντρα σε γυναίκα. Τώρα βλέπουμε βλέπουμε να γίνεται και σε γυναίκες. Πού οφείλεται αυτό;
ΑΠ: Καταρχάς αν πάμε λίγο πιο πίσω και αν δούμε όλη την τάση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ότι είναι πολλά τα άτομα, οι γυναίκες που θέλουν πλέον να ζουν ως άντρες και αρχίζουν σιγά σιγά να ενημερώνονται και να έχουμε μια καλύτερη υπηρεσία σε σύνολο, γιατί πέρα από τη δικιά μου ειδικότητα εμπλέκονται πολλές και διάφορες ειδικότητες. Ο επαναπροσδιορισμός φύλου από άντρα σε γυναίκα είναι πιο απλή και πιο λειτουργική επέμβαση. Από γυναίκα σε άντρα υπάρχουν διάφοροι τρόποι να φτιάξουμε ένα “διακοσμητικό” πέος. Αυτό είναι σχετικά απλό, αλλά αυτές οι πιο σύνθετες επεμβάσεις είναι αρκετά εξειδικευμένες, πολύωρες και βέβαια με πολύ υψηλό κόστος. Δεν έχουμε πάντα ειδική ένδειξη για να κάνουμε μια τέτοια επέμβαση και επιλέγουμε τα άτομα που είναι πραγματικά έτοιμα και έχουν συγκεκριμένους λόγους να γίνει μια τέτοια επέμβαση, αλλιώς δεν έχει νόημα. Αυτή η επέμβαση βασίζεται στη μικροχειρουργική, η οποία είναι εκπαίδευση των πλαστικών χειρουργών. Είχα την τύχη στο εξωτερικό να συμμετέχω σε αρκετές επεμβάσεις. Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό είναι η πρώτη που γίνεται αυτού του είδους και έχουμε άλλα τέσσερα περιστατικά όπου έχουμε προχωρήσει σε αφαίρεση στήθους και γεννητικών οργάνων και περιμένουμε να προχωρήσουμε με την φαλλοπλαστική.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H Τecia Torres, σέξι ομοφυλόφιλη αθλήτρια στο UFC

H Τecia Torres είναι μία από τις καλύτερες αθλήτριες της strawweight κατηγορίας στο UFC με μόλις μία ήττα σε εννέα παιχνίδια και νίκες απέναντι σε αθλήτριες όπως η Namajunas και η Van Zant. Ο λόγος για την Tecia Torres που είναι σε σχέση με την Raquel Pennington και μάλιστα το καλοκαίρι διαβάζαμε πως θα φάμε και... κουφέτα.
 Τον τελευταίο καιρό πάντως η Αμερικανίδα έχει κάνει μία στροφή στις σέξι πόζες που απασχολούν πλέον όλα τα ΜΜΑ σάιτ του εξωτερικού και το Fightsports δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο. Για ρίξτε μία ματιά στην φλογερή Tecia που μπορεί να είναι μικροκαμωμένη αλλά διαθέτει κορμί... φωτιά. Nα θυμίσουμε πως η Torres είναι μία από τις αθλήτριες που

Hacker γέμισε με ερωτικές gay φωτογραφίες λογαριασμούς των ISIS

O γνωστός hacker με το όνομα «WauchalaGhost», φύτεψε πριν μερικές ημέρες σε 250 λογαριασμούς στο twitter που ανήκουν σε μέλη των ISIS φωτογραφίες που απεικονίζουν ομοφυλόφιλα άτομα σε ερωτικές περιπτύξεις. Όπως ανέφερε στο CNN, για 18 μήνες στοχοποιούσε λογαριασμούς οι οποίοι φαινόταν να χρησιμοποιούνταν από μέλη των ISIS, και έπειτα από την ομοφοβική επίθεση σε gay club στο Ορλάντο, αποφάσισε να χακάρει τους λογαριασμούς τους και να αλλάξει τις φωτογραφίες προφίλ τους, με μηνύματα υπέρ της LGBTI κοινότητας, ενώ δεν δίστασε να κάνει tweet με links ιστοσελίδων gay πορνογραφίας. «Δεχόμουν απειλές για τη ζωή μου, αλλά αυτό δεν με ενοχλούσε αφού σκεφτόμουν πώς αν ασχολούνται μαζί μου, δεν θα πείραζαν κάποιον άλλον. Συνέχισα ακάθεκτος να παραβιάζω τα προφίλ του και ανεβάζοντας σε αυτά gay πορνογραφικό υλικό για να τους τρολάρω, αλλά και για να τους προσβάλω», ανέφερε στη δημοσιογράφο του CNN ο WauchalaGhost. 
Προσθέτοντας πώς, αν όλοι όσοι ασχολούνται με τα social media, αντιδράσουν και κάνουν κάτι αυτό θα βοηθήσει. «Κάποιες φορές πρέπει να αντιδράς και να κάνεις ριζοσπαστικές κινήσεις για το κοινό καλό». Όπως δηλώνει χρειάστηκαν μόνο 60 δευτερόλεπτα για να χακάρει ένα λογαριασμό, όταν οι τεχνικές δεξιότητες όλων αυτών που διαχειρίζονται τους λογαριασμούς των ISIS, είναι όπως ενός παιδιού 10 ετών. Μεταξύ άλλων, ο Ghost θέλησε να ξεκαθαρίσει πως σκοπός του δεν ήταν να προσβάλει τον μουσουλμανικό κόσμο ανεβάζοντας γυμνές φωτογραφίες gay ζευγαριών. «Οι δράσεις μας προσανατολίζονται μόνο στους εξτρεμιστές της Τζιχάτ. Πολλοί από εμάς τους χάκερ είναι μουσουλμάνοι οι οποίοι όμως σεβόμαστε τις άλλες θρησκείες και δεν αφαιρούμε αθώες ζωές

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ο (μυστικός) θρίαμβος του συμφώνου συμβίωσης

Ελευθερία Κόλλια από το protagon 
Το λες και θρίαμβο, κι ας παραμένει άγνωστος μέχρι σήμερα. Τα ζευγάρια που επιλέγουν να πορευθούν από κοινού σε τούτη τη ζωή, επιλέγοντας το σύμφωνο συμβίωσης, έχουν σχεδόν οκταπλασιαστεί μέσα στα τελευταία τρία χρόνια! Το ομολογεί το υπουργείο Εσωτερικών, στην επίσημη ιστοσελίδα του. Το 2013 τα σύμφωνα συμβίωσης που είχαν συναφθεί ήταν μόλις 482. Το 2014 άρχισαν δειλά-δειλά να ανεβαίνουν στα 1.568 και το 2015 στα 2.535. Το 2016, έφθασαν τα 3.678, ενώ μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2017 υπεγράφησαν 1.094, στοιχείο που δείχνει ότι ως το τέλος της χρονιάς μπορεί να υπάρχει αύξηση της τάξης του 10% – 15%. Κάτι συμβαίνει κάτω από τη μύτη μας, στα συμβολαιογραφικά γραφεία… 
Μπορούμε άραγε να μιλάμε για κοινωνική τάση; Είναι ολοφάνερο ότι ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν να δεσμευθούν ησύχως, χωρίς συμβολισμούς και τελετές, με τρόπο που έχει σημαντικές διαφορές ακόμη και με τον πολιτικό γάμο, την απλούστερη οδό μέχρι σήμερα. To Protagon μίλησε με τον Σεραφείμ Σεφεριάδη, αναπληρωτή καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, τον Δημήτρη Σταθόπουλο, δικηγόρο, τον Ανδρέα Βαρελά, αντιδήμαρχο στον δήμο Αθηναίων αλλά και ζευγάρια, ομόφυλα και μη, που τίμησαν το σύμφωνο, καταγράφοντας κάποια από τα μυστικά του στην Ελλάδα του 2017. 
– Η ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης τον Δεκέμβριο του 2015 έδωσε ώθηση στον θεσμό, επεκτείνοντας τον και στα ομόφυλα ζευγάρια. Η δημόσια συζήτηση, οι αντεγκλήσεις, ο θόρυβος γύρω από το σύμφωνο το επικαιροποίησαν στη συνείδηση του κόσμου. Νέα πρότυπα κυριαρχούν, το πολιτισμικό μοντέλο έχει αλλάξει ριζικά, και στη λογική του συμφώνου συμβίωσης αντανακλάται η ευελιξία που απαιτούν οι χαλεποί καιροί του 21ου αιώνα. 
– Το σύμφωνο δεν είναι πλέον «του διαβόλου». Παρά το ρεσιτάλ του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, που συσχέτιζε – κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου – τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης με τον αυτοκράτορα της Ρώμης Νέρωνα, οι ειδικοί διαβλέπουν σαφή υποχώρηση της θρησκευτικής επιρροής στο ζήτημα. Η Εκκλησία δεν έχει πάντως λόγο να ανησυχεί: οι γάμοι παραμένουν ασυναγώνιστοι. Πέραν του ότι ο θρησκευτικός κρατά διαχρονικά τα σκήπτρα, όλοι οι γάμοι του 2016 έφθασαν τους 50.457. Και τα διαζύγια τα 12.422, αλλά αυτό είναι άλλης τάξεως θέμα. Η «Εκκλησία» χωράει εξάλλου και στο σύμφωνο συμβίωσης, καθώς υπάρχουν σχετικά δυο τύποι εγγράφων προς υπογραφή από το ζευγάρι ∙ ένας που ενέχει τη δήλωση του θρησκεύματος και άλλος που την παρακάμπτει. 
– Για τους ειδικούς επιστήμονες, το μέτρο ήταν υπερώριμο, το αίτημα υπήρχε από καιρό, τα πράγματα δεν άλλαξαν από τη μια στιγμή στην άλλη. Κοινώς, «σαν να είχε μαζευτεί κόσμος πολύς, άνοιξε η πόρτα και ξεχύθηκαν όλοι έξω». Νέα πρότυπα κυριαρχούν, το πολιτισμικό μοντέλο έχει αλλάξει ριζικά, και στη λογική του συμφώνου συμβίωσης αντανακλάται η ευελιξία που απαιτούν οι χαλεποί καιροί του 21ου αιώνα. Είναι πολλοί πλέον αυτοί που αδυνατούν αντικειμενικά να σχεδιάσουν μια ζωή βασισμένη στην παραδοσιακή δομή γάμου. Το σύμφωνο εξασφαλίζει πολλά, εκατέρωθεν, στους δυο συντρόφους, είναι όμως και λιγότερο δεσμευτικό από οποιαδήποτε άλλη επίσημη λύση.
 – Καταρχάς, λύεται πιο εύκολα. Δεν απαιτείται καν δικαστική απόφαση. Η λύση επιτυγχάνεται με μονομερή –συμβολαιογραφική πάντα– δήλωση. Αν παρέλθουν τρεις μήνες από την επίδοση της δήλωσης στην άλλη πλευρά, το σύμφωνο έχει κάνει φτερά. Και ο δεσμός, επίσης. 
 – Η ευκολία του συνδυάζεται με το χαμηλότατο κόστος του. Ένας πολιτικός γάμος στοιχίζει περί τα 150 ευρώ, το σύμφωνο μόλις 100 ευρώ_ πόσο να πάρει πια ο συμβολαιογράφος για μία απλή πράξη; Δεν είναι άρα μόνο η ιδεολογική στάση απέναντι στο ζήτημα, είναι ίσως και η πρακτική πλευρά του ζητήματος που ωθεί ζεύγη σε μία τέτοια επιλογή. 
 – Θα ήταν παρακινδυνευμένο να μιλήσει κανείς για ανθρωπογεωγραφία του συμφώνου συμβίωσης, αφού τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών είναι ποσοτικά και όχι ποιοτικά. Το ρεπορτάζ δείχνει ωστόσο ότι από όλα έχει ο μπαξές. Οπως ακριβώς και στον παραδοσιακό γάμο. Υπάρχουν ασφαλώς ομόφυλα ζευγάρια που βρήκαν τρόπο να επισημοποιήσουν τη σχέση τους, κάποιοι που μπόρεσαν επιτέλους να αποκαταστήσουν τον άνθρωπο της ζωής τους, σε ζητήματα κληρονομικά, φορολογικά, οικονομικά τέλος πάντων, και άλλοι πιο ρομαντικοί που πάντα ήθελαν τη βέρα στο δεξί. Το facebook είναι γεμάτο με ευχές «να ζήσετε», στον απόηχο συμφώνων, και δεκάδες like, κάτω από χέρια πλεγμένα, με τη βασίλισσα των δαχτυλιδιών – σύμβολο αιωνιότητας και απόλυτης ένωσης να ξεχωρίζει. – Ποιος είπε ότι το σύμφωνο είναι πάντα χαμηλού προφίλ; 
Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ζευγάρι το επέλεξε, χωρίς να απαρνηθεί τα συμπαρομαρτούντα∙ τη γαμήλια δεξίωση, την τούρτα και τις μπουκιές σταυροβελονιά, τα πιρούνια που χτυπάνε στο ρυθμό του αιτήματος φιλιού. Τη συμβολαιογραφική πράξη ακολούθησε πάρτι που ανέστησε και πεθαμένους. «Γιατί όχι; Σάμπως γιορτή δεν είναι και το σύμφωνο;».

«Ο φασισμός κι ο ρατσισμός δεν χωράνε στον Πειραιά»

Η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών καταδικάζει την πρόκληση των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής που ξανασηκώνουν κεφάλι στον Πειραιά και καλεί τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες αντιφασίστες και αντιρατσιστές να κατέβουν στο Δημαρχείο του Πειραιά την Τετάρτη 26/4 από τις 3:00 για να ακυρώσουν τα σχέδια της Χρυσής Αυγής.
Η ανακοίνωση της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών:


«Η υπόδικη ρατσιστική και φασιστική εγκληματική οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ οργανώνει  την Τετάρτη 26/4  στις 3:30  μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο Πειραιά  εκδήλωση μίσους κατά των προσφύγων και μεταναστών και  κατά του Δήμου Πειραιά  για τις  προσπάθειες ένταξής τους στην κοινωνία της πόλης μας – οι οποίες  δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί.
Η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών – η οποία  από το 2015 αγωνίζεται για την υπεράσπιση και υποστήριξη των προσφύγων και μεταναστών και την ομαλή κοινωνική ένταξη  όσων τελικά μείνουν στη χώρα μας – καταδικάζει την πρόκληση αυτή των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής που ξανασηκώνουν κεφάλι στον  Πειραιά και καλεί τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες αντιφασίστες και αντιρατσιστές, που  αγκάλιασαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από την πρώτη στιγμή που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι μας, να κατέβουν στο Δημαρχείο του Πειραιά την Τετάρτη 26/4 από τις 3:00 για να ακυρώσουν τα σχέδια της Χρυσής Αυγής.
Η Παμπειραϊκή ζητάει  το ταχύτερο κλείσιμο όλων των προσφυγικών καταυλισμών  και τη διασπορά των προσφύγων σε πόλεις και χωριά σε όλη τη χώρα με ισότιμη ένταξή τους στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να συμβάλουν με την εργασία τους και τα ταλέντα τους στην παραγωγική ανάκαμψη της χώρας μας.Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζουμε  πρωτοβουλίες  Δήμων και  Περιφερειών που στοχεύουν στην παραγωγική ένταξη των προσφύγων στην οικονομία  της περιοχής τους.
Ο φασισμός κι ο ρατσισμός δεν χωράνε στον Πειραιά!
Ο Πειραιάς είναι πόλη προσφύγων και μεταναστών!
Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων & Μεταναστών»
Η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «το Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς η πόλη μας»
Έκκληση για ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να υπάρξει ομαλή ένταξη των Προσφύγων – Μεταναστών στην πειραϊκή κοινωνία, απευθύνει η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς η πόλη μας» προς τον Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη.
Με αφορμή πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας περί συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υλοποίηση του  ευρωπαϊκού προγράμματος  CITIGE (Πολίτες και Πρόσφυγες), το ΛτΑ καλεί τον Δήμαρχο να προχωρήσει, έστω και καθυστερημένα, στην υιοθέτηση προγραμμάτων για τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, με την απαιτούμενη ευαισθησία και σοβαρότητα, αλλά και για την ανεύρεση απολύτως νόμιμων δομών φιλοξενίας σε ασφαλείς κτιριακές εγκαταστάσεις.
Το ΛτΑ είναι πεπεισμένο ότι στην προσπάθεια αυτή θα είναι συμπαραστάτες οι δημότες του Πειραιά, που επέδειξαν άλλωστε ανθρώπινη, αλληλέγγυα και φιλόξενη συμπεριφορά στους πρόσφυγες κατά το διάστημα της προσωρινής διαμονής τους στο λιμάνι και  που στηρίζουν τη λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας στο Σχιστό και στον Σκαραμαγκά.
Το ΛτΑ εκτιμά ότι οποιαδήποτε άλλη στρατηγική, αντίθετη προς το πνεύμα «της λογικής και της ευαισθησίας», τροφοδοτεί απόψεις και αισθήματα ανακόλουθα των απαιτήσεων των δύσκολων καιρών μας, που αναζητούν τον τρόπο για ειρηνική και αλληλέγγυα συμβίωση των ανθρώπων. Είναι βέβαιο ότι η ψύχραιμη ματιά και η σωστή πληροφόρηση θα συμβάλλουν καταλυτικά στην εξάλειψη του φόβου και στη ματαίωση κάθε εγχειρήματος τρομοκράτησης, προερχόμενο από σκοτεινούς κύκλους φασιστοειδών καταδικασμένοι τόσο από την εθνική όσο και από την παγκόσμια Μνήμη και Ιστορία οι οποίοι στο όνομα της «ελληνικής καθαρότητας» καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό.
* Το ΛτΑ συμμετέχει στην αυριανή αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση για τη ματαίωση του εγχειρήματος τρομοκράτησης, προερχόμενο από σκοτεινούς κύκλους φασιστοειδών που στο όνομα της «ελληνικής καθαρότητας» καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης αναφερόμενος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου σε δημοσιεύματα, ότι ο Δήμος Πειραιά συνεργάζεται με Μ.Κ.Ο. για να γίνει μόνιμο hotspot στην πόλη, τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά δεν έχει συμμετάσχει ούτε συμμετέχει στη διαχείριση κατοικιών ενώ δεν δημιουργεί πουθενά εγκαταστάσεις στέγασης προσφύγων.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι σε πολυκατοικίες σε διάφορα σημεία της πόλης περισσότεροι από 1.500 πρόσφυγες διαμένουν και είναι προφανές ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει και σχολείο να πάνε τα παιδιά τους κάποια στιγμή και παροχές υγείας να έχουν και δυνατότητες να δουλέψουν να έχουν. Διαφορετικά θα αναγκαστούν να προβούν σε άλλες ενέργειες που είναι χειρότερες τόνισε ο κ. Μώραλης
«Είναι ένα πρόγραμμα. Μια πλατφόρμα ηλεκτρονική στην οποία έχει ένα πληροφοριακό σύστημα για τους πρόσφυγες που υπάρχουν στην πόλη, επαναλαμβάνω, για να έχουμε στοιχεία και πληροφοριακά εργαλεία γι’ αυτούς τους ανθρώπους» συμπλήρωσε.
Προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια η αστυνομία θα λάβει μέτρα ώστε οι συμμετέχοντες των δύο συγκεντρώσεων να βρίσκονται σε «απόσταση ασφαλείας».

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Το νέο κλιπ των Hurts καταγγέλλει την ομοφοβία με έξυπνο τρόπο

Το τραγούδι τους “Beautiful Ones” είναι για την μπάντα “μια γιορτή της διαφορετικότητας”. Οι Βρετανοί Hurts , με τον ηλεκτροπόπ ήχο τους, επιστρέφουν στο προσκήνιο με το κλιπ για το κομμάτι τους “Beautiful Ones”, το οποίο έχουν χαρακτηρίσει ως “μια γιορτή της διαφορετικότητας και της ατομικότητας”.
Παρουσιάζοντας τις τρομακτικές συνέπειες της ομοφοβίας , το video clip των Theo Hutchcraft και Adam Anderson αποτυπώνει σε αντίστροφη κίνηση την ιστορία μιας trans γυναίκας που ξυλοκοπείται βάναυσα από μια παρέα τριών αντρών, αφού πρώτα την είχαν ακολουθήσει και στη συνέχεια τραμπουκήσει μετά το μπαρ που βρίσκονταν όλοι μαζί. Είναι από τις φορές που πραγματικά η εικόνα μιλά από μόνη της κι όπως λέει και το τραγούδι, “δε χρειάζεται να ντρέπεσαι, γιατί μια μέρα όλα αυτά τα φαινόμενα δεν θα υπάρχουν”.

Δήλωσε gay ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ

Την αποκάλυψη πως είναι ομοφυλόφιλος έκανε ο Σον Μπάρμπερ. Ο 22χρονος Καναδός, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου το 2015, ανακοίνωσε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό μέσω Facebook. «Gay και περήφανος. Ευχαριστώ τους γονείς μου για την υποστήριξη. Συνεχίζω να εξελίσσομαι σαν άνθρωπος και έχω πολλούς να με στηρίζουν. Οι γονείς μου είναι οι μεγαλύτεροι συμπαραστάτες μου και με έχουν βοηθήσει πολύ εσχάτως», έγραψε ο Μπάρμπερ.

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ Ο Ι.ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ BULLYING

Ο Ολυμπιονίκης μίλησε στην εφημερίδα Έθνος για τη συμμετοχή του στο σόου του ΑΝΤ1 «So you think you can dance», τη συνεργασία του με τους άλλους κριτές, τις μεγάλες στιγμές της καριέρας του, το αυτόγραφο που του ζήτησε η Νάντια Κομανέτσι, αλλά και τη σχέση του με την τηλεόραση. Κυριως όμως μίλησε απλά για το σύμφωνο συμβίωσης και το μπουλινγκ...
Είχες μιλήσει και για το σύμφωνο συμβίωσης...
Εννοείται πως το στηρίζω. Ποιος λογικός άνθρωπος δεν στηρίζει ένα θέμα που έχει να κάνει με την αγάπη και τη συμβίωση και την επιλογή δύο ενήλικων ανθρώπων; Γι’ αυτό πέρασε από το ελληνικό Κοινοβούλιο, το ιταλικό Κοινοβούλιο, το ισπανικό Κοινοβούλιο και πολλές βέβαια ακόμη χώρες.
Αφού θίγουμε αυτό το θέμα θα ήθελα να σε ρωτήσω την άποψή σου στο θέμα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.
Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και θα είναι πολύ επιπόλαιο από εμένα να εκφράσω την προσωπική μου άποψη. Νομίζω πως στο θέμα αυτό το σωστό είναι να ακούσουμε την επιστημονική του προσέγγιση. Από ανθρώπους που ασχολούνται με την ψυχολογία των παιδιών. Εχω προσωπική άποψη και την κρατάω για μένα. Θα την εκφράσω όταν είμαι σίγουρος πως αυτό που υποστηρίζω έχει μια βάση. Οι παιδοψυχολόγοι σε αυτό το θέμα έχουν τον πρώτο λόγο.
Εχεις μιλήσει και για το θέμα του μπούλινγκ στο παρελθόν λέγοντας «δέχθηκα μπούλινγκ αλλά δεν μάσησα»....
Ολοι μας λίγο ή πολύ έχουμε δεχθεί και έχουμε κάνει μπούλιγνκ. Ισως περισσότερο στη σχολική ηλικία. Αυτό που λέω και στα παιδιά όταν επισκέπτομαι σχολεία είναι: «Εγώ δεν μάσησα, τους μάσησα». Είναι βέβαια και παιδιά που έχουν πολύ ευαίσθητη ψυχολογία και όλο αυτό ενδεχομένως να τα οδηγήσει ακόμη σε απόπειρα αυτοκτονίας. Εκεί λοιπόν λέω στα παιδιά: «Δεν είστε μόνοι σας». Τα παιδιά πρέπει να απευθύνονται στους γονείς και στους δασκάλους τους. Βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη: Να δέχονται μπούλινγκ οι δάσκαλοι από τα παιδιά.

Πολυπολιτισμικό φεστιβάλ από το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας

Το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας φιλοξενεί από 23 ως 29 Απριλίου τις αποστολές μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών από τις χώρες με τις οποίες συνεργάζεται στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος erasmus+ “Μετανάστευση, Ρατσισμός, Άρση στερεοτύπων” που συντονίζει. Πενήντα παιδιά και δεκαεπτά εκπαιδευτικοί από την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Λετονία, την Τουρκία, την Ιταλία και την Ελλάδα θα ενώσουν τις φωνές τους σε μια γιορτή πολιτισμού, ως κύκνειο άσμα του προγράμματος. Την Τετάρτη 26 Απριλίου, στο χώρο του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης θα λάβει χώρα το πολυπολιτισμικό φεστιβάλ που συγκεράζει με ένα δυναμικό τρόπο τους παιδαγωγικούς στόχους και επικυρώνει νοερά συμφωνίες αληθινής φιλίας. Η κεντρική εκδήλωση θα ξεκινήσει τις 11 το πρωί και θα ακολουθήσει ένα βιωματικό ταξίδι στις χώρες που εκπροσωπούνται στο πρόγραμμά.

AfD: Ένας ακραίος 76άρης και μια ομοφυλόφιλη αντι-ευρώ...

Οι γερμανοί λαϊκιστές της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) εξέλεξαν κατά την διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος στη Κολωνία το δίδυμο που θα είναι επικεφαλής της προεκλογικής τους εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου: τον 76χρονο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, που ανήκει στους σκληρούς του κόμματος και την 38χρονη ομοφυλόφιλη οικονομολόγο Αλίς Βάιντελ. Η απόφαση έρχεται έπειτα από πολύμηνο πόλεμο στην κορυφή της ηγεσίας και την ταπεινωτική ήττα που υπέστη χθες η Φράουκε Πέτρι, ηγέτις του κόμματος, στην προσπάθειά της να αποτρέψει την περαιτέρω ακροδεξιά και ρατσιστική στροφή του κόμματος. Οι σύνεδροι δεν θέλησαν ούτε να θέσουν προς συζήτησιν την πρότασή της για το καθορισμό μίας στρατηγικής που θα αμβλύνει την ακροδεξιά εικόνα του AfD διευρύνοντας ενδεχομένως την εκλογική του βάση. 
Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ είναι ένας από τους ακραίους της ηγεσίας του κόμματος, πολύ αγαπητός στην βάση. Πέρυσι, προκάλεσε κατακραυγή με τις ρατσιστικές και προσβλητικές του δηλώσεις για τον μαύρο ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας της Γερμανίας Ζερόμ Μπόατενγκ. Η Αλίς Βάιντελ δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, είναι πρώην τραπεζικός, συζεί με μία γυναίκα και είναι μέλος της ηγετικής ομάδας ενός κόμματος που υπερασπίζεται την οικογένεια και τα «παραδοσιακά« ζευγάρια. Το δίδυμο θα υπερασπισθεί μέχρι τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου ένα πρόγραμμα κατά του ισλάμ και των μεταναστών που υιοθετήθηκε σήμερα. 
Το AfD, το οποίο εκπροσωπείται πλέον σε 11 από τα 16 τοπικά κοινοβούλια της Γερμανίας, θέλει να καταλήξει κατά το συνέδριό του σε ένα πρόγραμμα που θα του εγγυηθεί την είσοδό του στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο το φθινόπωρο. Μεταξύ των κύριων σημείων αυτού του οδικού χάρτη, η παρεμπόδιση της επανένωσης των οικογενειών των προσφύγων που βρίσκονται ήδη στην Γερμανία, η αφαίρεση της γερμανικής υπηκοότητας από τους μετανάστες που είναι ένοχοι για σημαντικά εγκλήματα ή η κήρυξη του ισλάμ ασύμβατου με την γερμανική κουλτούρα. Εδώ και λίγο καιρό, οι δημοσκοπήσεις έδιναν στο AfD έως και το 15% των ψήφων. Τους τελευταίους μήνες όμως οι επιδόσεις του μειώθηκαν στο 7%-11%. Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Ο ΜΑΤΖΙΚ ΤΖΟΝΣΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΑΞΙΑ ΤΟΝ GAY ΓΙΟ ΤΟΥ

Ο γιος του Μάτζικ Τζόνσον μπορεί να είναι ομοφυλόφιλος και να πραγματοποιεί διάφορες εκκεντρικές εμφανίσεις, αλλά ο άλλοτε σούπερ σταρ του ΝΒΑ έδωσε το σωστό παράδειγμα υπερασπίζοντας τον γιο του
«Νομίζω ότι όλο έχει να κάνει με το να μην προσπαθείτε να αποφασίσετε τι θέλετε εσείς αν είναι η να γίνουν τα παιδιά σας. Το παν είναι να αγαπάς το παιδί σου, ανεξάρτητα από το ποιος είναι και τι αποφασίζει να κάνει» δήλωσε στην εκπομπή της Έλεν Ντε Τζένερις και συνέχισε: «Ήμουν τόσο χαρούμενος γι 'αυτόν και χαρούμενος για εμάς ως γονείς. Τον αγαπάμε, ο EJ είναι καταπληκτικός. Πρέπει να υποστηρίξεις το παιδί σου, γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν διακρίσεις εναντίον των γκέι. Οπότε θα πρέπει να τους υποστηρίξετε, γιατί αν δεν τους υποστηρίξετε εσείς ως γονείς ποιος θα τους υποστηρίξει;»

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην παγκόσμια θεατρογραφία, η περίπτωση ενός χαρακτήρα που δεν είναι λευκός, που είναι νέγρος για παράδειγμα, ήταν σπανιότατο φαινόμενο. Έχουμε βέβαια τον Οθέλο, τον κεντρικό ήρωα της τραγωδίας του Σαίξπηρ. Έγραψε ο μεγάλος ελισαβετιανός συγγραφέας με τόση έμπνευση και μαστοριά αυτόν τον ρόλο, αλλά και το ομώνυμο έργο, που πραγματικά πήρε την εκδίκησή του για όλες τις ρατσιστικές αποσιωπήσεις των έγχρωμων πλασμάτων που, για την κυρίαρχη λευκή φυλή, δεν ήταν και τόσο... άνθρωποι ώστε να τους συμπεριλάβει στην περιοχή της θεατρικής δημιουργίας. Να σημειώσουμε και έναν άλλο νέγρο - ρόλο: τον Αφρικανό πρίγκιπα στο έργο «Oroonoko», του Τόμας Σάρδεν, στα 1695. Βεβαίως να επισημάνουμε ότι αυτούς τους «έγχρωμους ρόλους» τους έπαιζαν πάντα λευκοί ηθοποιοί, που με τη βοήθεια του μακιγιάζ αποκαθιστούσαν το αληθοφανές του πράγματος. 
Το έργο, όμως, που αξιοποίησε έναν μαύρο ως ρόλο για να χτυπήσει το φαινόμενο του ρατσισμού είναι η θρυλική «Καλύβα του μπάρμπα Θωμά», της Χάριετ Μπίτσερ Στόου, το 1852. Σταθμός στην κατηγορία των θεατρικών έργων που στηλιτεύουν τον ρατσισμό, είναι αναμφισβήτητα και ο «Αυτοκράτορας Τζόουνς» (1920) του Ευγένιου Ο’Νηλ, αλλά και το άλλο σπουδαίο έργο του, το «Όλα τα παιδιά του Θεού έχουν φτερά» (1924). Γύρω στο 1940, οι νέγροι - ρόλοι δεν συναντώνται πια κατ’ εξαίρεσιν, ή ως μεμονωμένες περιπτώσεις. Τους συναντάμε στις παραγωγές του Μπρόντγουεϊ ως ισότιμα μέρη της διανομής, που διασφαλίζουν χαρακτηριστικά που μόνον ένας έγχρωμος συγκεντρώνει. Τότε ιδρύεται το Αμέρικαν Νίγκρο Θίατερ (1940) και αργότερα, το 1967, το Νίγκρο Ανσάμπλ Κόμπανι, που πολεμούν τον φυλετικό ρατσισμό μέσα από τα έργα που ανεβάζουν. Έχει ενδιαφέρον, όμως, να δούμε πώς αντιμετωπίστηκε το θέμα του ρατσισμού στα καθ’ ημάς. Πώς το θέμα της μετανάστευσης των Ελλήνων προς την Αμερική, κατά την περίοδο των αρχών του 20ού αιώνα, ευαισθητοποίησε τον ελληνικό Καραγκιόζη. Παρουσίαζαν οι καραγκιοζοπαίχτες πολλές παραστάσεις που είχαν θέμα τα δεινά που υφίσταντο οι συμπατριώτες μας εξαιτίας της ρατσιστικής αντιμετώπισης που συναντούσαν στον προορισμό των ονείρων τους. Ο πιο ονομαστός από αυτούς ήταν ο καραγκιοζοπαίχτης Ντίνος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος ακολούθησε το ρεύμα των μεταναστών και βρέθηκε στις ΗΠΑ παρασταίνοντας τον αγαπημένο καραγκιόζη για τους μετανάστες. 
Μεγάλη του επιτυχία υπήρξε το έργο «Ο Καραγκιόζης στο Καστιγγάρι». Θέμα του, η επιτυχία του Καραγκιόζη να περάσει μαζί με τον “μπάρμπα Γιώργο” τον έλεγχο που γινόταν στο νησάκι Καστιγγάρι, έξω από τη Νέα Υόρκη, που αποτελούσε τόπο διαλογής των μεταναστών. Τις ημέρες που διανύουμε, η χώρα μας έγινε τόπος προσέλευσης των μεταναστών. Απέναντι, λοιπόν, στον ρατσισμό που αναπτύχθηκε με την καθοδήγηση ναζιστικών, ακροδεξιών και συντηρητικών κομμάτων και προσώπων, έρχεται πάλι το θέατρο να καταθέσει τον αντιρατσιστικό του λόγο. Πολλές παραστάσεις βλέπουν τα φώτα της σκηνής, τόσο σε αυτόνομες ιδιωτικές προσπάθειες όσο και στις κρατικές σκηνές. Στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου είχε πρωτοπαρουσιαστεί το υπέροχο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Το γάλα». Να σημειώσουμε την πρωτοβουλία της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών, η οποία, μαζί με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου παρουσίασαν την παράσταση «Όχι στον ρατσισμό από κούνια». Να θυμίσουμε και το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών που διοργάνωσε το 2014 το Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, στο πρόγραμμα του οποίου υπήρχαν πολλές παραστάσεις με αντιρατσιστικό περιεχόμενο και συμμετοχή πολλών μεταναστευτικών κοινοτήτων στη χώρα μας. 
Σπουδαία στιγμή αποτέλεσε και το ανέβασμα του ανεπανάληπτου και προφητικού (για το θέμα της μετανάστευσης προς τη χώρα μας) έργου του αξέχαστου Δημήτρη Κεχαΐδη «Το τάβλι» από δύο έγχρωμους ηθοποιούς, τον Στέφανο Μουαγκέ και τον Σαμουήλ Ακίνολα, που ερμήνευσαν μοναδικά τον Φώντα και τον Κόλια. Βεβαίως αυτού του είδους οι παραστάσεις ενοχλούν. Όταν, λοιπόν, χρυσαυγίτης βουλευτής ζήτησε να απαγορευτεί η αντιρατσιστική κοινωνική δράση «Φόβος - Ρατσισμός Στοπ» του ΚΘΒΕ και του Εθνικού Θεάτρου, που είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές απέναντι στον κίνδυνο του φασισμού και του ρατσισμού, οι ηθοποιοί απάντησαν καθαρά: «Η τέχνη του θεάτρου είναι όπλο που στοχεύει στην αφύπνιση των συνειδήσεων. Αυτό το όπλο δεν θα το παραδώσουμε ποτέ!». 
 Πάνος Σκουρολιάκος, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: THE PASS-WONDERKID: ΕΞΩ Η ΟΜΟΦΟΒΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΟΤΙ μας αρέσει το ποδόσφαιρο το λέμε ξεκάθαρα. Άραγε τι συμβαίνει εντός των αποδυτηρίων, τι συζητάνε οι παίκτες, πως αντιμετωπίζουν την διαφορετικότητα, πως δείχνουν το σεβασμό στους συμπαίκτες τους, είναι μόνο μερικά ερωτήματα. Με αφορμή την μεγάλη εκστρατεία κατά της Ομοφοβίας σήμερα με 2 ταινίες αποκαλύπτουμε τι συμβαίνει. Βραβευμένες αλλά κυρίως με ηχηρό μήνυμα, ότι όλοι αγαπάμε ένα άθλημα που δεν έχει σημασία τι είσαι, αλλά τι δίνεις στους φιλάθλους σου....
Περιμένουμε φέτος και από έλληνες παίκτες να κάνουν το πρώτο βήμα έξω από τη ντουλάπα....
WONDERKID 2016
Το Wonderkid, αποκαλύπτει την ιστορία ενός κλειστού γκέι επαγγελματία ποδοσφαιριστή (στη μεγάλη κατηγορία του Τζάμπινος λίγκ) που αγωνίζεται να βγει από την ντουλάπα και να εξοικειωθεί με τη σεξουαλικότητά του καθώς η καριέρα του αρχίζει να απογειώνεται. Η ταινία δημιουργήθηκε και με την υποστήριξη του kickstarter. H Σκηνοθεσία είναι του Rhys Chapman και με πρωταγωνιστή τον Chris Mason (ο οποίος έπαιξε τον ξάδερφο του Kray Ronnie Hart στο θρίλερ Thriller του 2015 Legend).  Ο Wonderkid ακολουθεί την εσωτερική παρόρμηση ενός ταλαντούχου παίκτη που αγωνίζεται με το άγχος των προπονήσεων και τον έλεγχο του σύγχρονου παιχνιδιού στον επίσημο αγώνα μαζί με την απόκρυψη της σεξουαλικότητά του. 
Συμβάλλοντας στην τρέχουσα εκστρατεία "Ποδόσφαιρο κατά της Ομοφοβίας", η ταινία των 30 λεπτών έχει αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα ώστςε να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την έλλειψη ανοιχτά ομοφυλόφιλων επαγγελματιών στον αθλητισμό. . Έχει κερδίσει την υποστήριξη του Sir Ian McKellen & Stephen Fry, καθώς και οργανώσεις όπως το The Telegraph, το adidas, το FA, η Premier League, το Kick It Out, το Watford Football Club, το Tottenham Hotspur & το Sky Sports. Είναι μια πανέμορφη ιστορία που μας ταξιδεύει μέχρι..το Γουέμπλει...και ομολογουμένως είναι τόσο ρομαντική..
With English Subtitles Here OR Here

THE PASS 2016
Οι δεκαεννιάχρονοι ποδοσφαιριστές Jason και Ade βρέθηκαν πιο κοντά στο ίδιο δωμάτιο όταν αποτέλεσαν μέρος στην Ακαδημία ενός διάσημου ποδοσφαιρικού συλλόγου στο Λονδίνο από την ηλικία των οκτώ ετών. Είναι η νύχτα πριν από το πρώτο τους παιχνίδι για την πρώτη ομάδα - έναν αγώνα του Champions League - και βρίσκονται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Ρουμανία. Πρέπει να κοιμούνται, αλλά είναι υπερβολικά ενθουσιασμένοι. , 
Τελικά κάνουν πλάκα,αγωνίζονται, χλευάζουν ο ένας τον άλλον, προετοιμάζουν το υλικό για τον αγώνα τους, βλέπουν την ταινία σεξ του συμπαίκτη. 
Και τότε, από το πουθενά, ένας από αυτούς φιλάει τον άλλο. Ο αντίκτυπος αυτού του «περάσματος» αναστέλλεται μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια της ζωής τους - μια δεκαετία φήμης και αποτυχίας, μυστικά και ψέματα, σε έναν αθλητικό κόσμο όπου η εικόνα καθρεφτίζει το μέλλον. Στην ταινία παίζει φυσικά ο γνωστός μας από το The Looking ταλαντούχους Russell Tovey ο οποίος μάλλον έχει τον τρόπο να εκφράζει τον εαυτό του...
ΟΛΗ Η ΤΑΙΝΙΑ Here OR Here
Julian Asimakopoulos- George K.

Το 3o LGBTQI+ Pride Κρήτης στο Ηράκλειο

3LGBTQI+ PRIDE ΚΡΗΤΗΣ
Φεστιβάλ ορατότητας και διεκδικήσεων για την απελευθέρωση φύλου, σώματος και σεξουαλικότητας
Εδώ και δύο χρόνια έχουμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε το LGBTQI+ Pride Κρήτης - Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας, μετά τις συγκρούσεις μας με τις δημοτικές αρχές, οι οποίες αφενός στο Ηράκλειο κωλυσιέργησαν τη διαδικασία της αδειοδότησης, αφετέρου στο Ρέθυμνο ήταν ξεκάθαρα απέναντί μας στη διεκδίκηση της ύπαρξης μας στον δημόσιο χώρο. Για τρίτη συνεχή χρονιά αγωνιζόμαστε για την διεξαγωγή του φεστιβάλ, το οποίο θα λάβει χώρα στην πόλη του Ηρακλείου, στο Πάρκο Γεωργιάδη, στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ομιλίες από μέλη LGBTQI+ οργανώσεων, ενημερωτικά περίπτερα και άλλες δράσεις. Θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και το Σάββατο 1/7 θα γίνει πορεία στους δρόμους της πόλης.
Απέναντι σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η πατριαρχία και η έμφυλη βία, μαχόμαστε και διεκδικούμε ισότητα και ορατότητα για κάθε καταπιεσμενη ταυτοτητα που ασφυκτιά στα στενά πλαίσια της κανονικότητας. Μαχόμαστε ενάντια σε πατριαρχία, ομοφοβία, τρανσοφοβία, αμφιφοβία, αναπηροφοβία, ηλικιοφοβία, χοντροφοβία, σεξισμό, ρατσισμό, καπιταλισμό και φασισμό, για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις.
Ως συντονιστικό του 3ου LGBTQI+ Pride Κρήτης διαλέγουμε τον δρόμο της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης, μακριά από χορηγίες ή αιγίδες, που μόνο σκοπό έχουν να χρησιμοποιήσουν την κοινότητα, κερδίζοντας πολιτική υπεραξία, είτε οικονομικά οφέλη, αποδυναμώνοντας έτσι τους αγώνες του LGBTQI+ κινήματος. Ως καταπιεσμένες/να/νοι τασσόμαστε απέναντι στην κανονικότητα, που συγκροτείται από ιεραρχίες, εφόσον αντιλαμβανόμαστε πως από αυτές προκύπτουν διαιρέσεις και διακρίσεις, διανέμονται προνόμια, δημιουργούνται ανισότητες, ελέγχονται οι επιθυμίες και τα σώματα, φυσικοποιούνται και διαχωρίζονται σε κανονικά και μη. Για αυτό, επιλέγουμε να οργανωνόμαστε με οριζόντιες διαδικασίες για να διεκδικήσουμε την ελευθερία και τα δικαιώματά μας.
Δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο, ανάγκη που προκύπτει από την καθημερινότητα και τα βιώματά μας, διεκδικούμε την ορατότητα και την ισότιμη συνύπαρξή μας στον δημόσιο χώρο.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Ενάντια σε κανονικότητες και εξουσίες που προσπαθούν να  κυριαρχήσουν επάνω στα σώματα και στις επιθυμίες μας.

Νιγηρία: 53 συλλήψεις για συμμετοχή σε γάμο ομοφυλοφίλων

53 άτομα οδηγούνται στο δικαστήριο στη Νιγηρία μετά τη σύλληψή τους, την προηγούμενη εβδομάδα, επειδή συμμετείχαν σε πάρτι γάμου ομοφυλοφίλων, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αστυνομία. Όλοι τους δηλώνουν αθώοι στις κατηγορίες της "συνομωσίας", της "παράνομης συνέλευσης" και "συμμετοχής σε παράνομη ομάδα" που τους αποδόθηκαν, σύμφωνα με το BBC Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη Νιγηρία από το 2014 και οι ομοφυλοφιλικές πράξεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μέγιστη ποινή φυλάκισης 14 ετών.
 O δικηγόρος υπεράσπισης της ομάδας είπε στο δικαστήριο ότι οι κατηγορούμενοι ήταν κυρίως φοιτητές και ότι η ομάδα είχε κρατηθεί παράνομα για περισσότερες από 24 ώρες, σύμφωνα με τοπικές αναφορές των ΜΜΕ. Οι ακτιβιστές των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤ κοινότητας διαψεύδουν την έκθεση της αστυνομίας και ότι οι άντρες γιόρταζαν γάμο ομοφυλοφίλων, υποστηρίζοντας ότι η εκδήλωση στη βόρεια πόλη Ζαρία ήταν ένα πάρτι γενεθλίων. 
Η Μαρία Σιοντίν, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της OutRight Action International, μιας ομάδας που υποστηρίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε στο NBC News ότι οι συλλήψεις αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας καταστολής "ενός αναδυόμενου κινήματος LGBTQ" στη χώρα της Δυτικής Αφρικής. H Σιοντίν δήλωσε ότι οι νόμοι της Νιγηρίας που απαγορεύουν τους ομοφυλοφιλικούς γάμους χρησιμοποιούνται ως απάντηση για να λυγίσουν όποιον υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤ». 
 Πηγή: Time

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Ο αστυνομικός που έπεσε νεκρός στο Παρίσι ήταν ΛΟΑΤ και είχε έρθει Ελλάδα!

Ο Jugelé ήταν ένας από τους αστυνομικούς που έσπευσε στον συναυλιακό χώρο μετά από την επίθεση. Το θέαμα, αποτρόπαιο… Ένα χρόνο μετά το μακελειό, ο Jugelé επέστρεψε στο Μπατακλάν για αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης. «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ» είχε πει σε δημοσιογράφος ο ίδιος, μετά την πρώτη συναυλία στο χώρο μετά το μακελειό. «Είμαστε εδώ ως μάρτυρες. Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τις πολιτικές μας αξίες. Η συναυλία αυτή γίνεται για να γιορτάσουμε τη ζωή. Για να πούμε “όχι” στους τρομοκράτες» δήλωσε τότε στο περιοδικό People. Ο αστυνομικός που έπεσε νεκρός στο Παρίσι είχε ζήσει τη φρίκη στο Μπατακλάν [photo] - Στη «σκιά» της τρομοκρατικής επίθεσης οι κάλπες στη Γαλλία - 50.000 αστυνομικοί και 7.000 στρατιώτες στους δρόμους
Γνωστός στις αρχές ο δράστης της επίθεσης στην καρδιά του Παρισιού Και χτες, ο άνθρωπος αυτός έπεσε νεκρός από τις σφαίρες φανατικού… «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Xavier. RIP» έγραψε σε κοινωνικό δίκτυο η ομάδα Flag, που εκπροσωπεί τους ΛΟΑΤ [σ.σ. Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος και Τρανς] αστυνομικούς. Συνάδελφοί του δήλωσαν σε γαλλικά ΜΜΕ ότι ο αστυνομικός ήταν μέλος του 32ου τμήματος της αστυνομίας του Παρισιού. Ο αστυνομικός που έπεσε νεκρός στο Παρίσι είχε ζήσει τη φρίκη στο Μπατακλάν [photo] - Ήταν ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στη δουλειά του, πρόθυμος να βοηθήσει και ιδιαίτερα αγαπητός. Αφήνει πίσω του έναν σύντροφο. Μάλιστα, φίλοι του δήλωσαν στο περιοδικό Marianne ότι ο Jugelé είχε ταξιδέψει δύο φορές στην Ελλάδα για να βοηθήσει σε προσφυγικούς καταυλισμούς.

ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ή ΤΑ ΡΑΣΑ;

Να διευκρινίσει η Εκκλησία αν εξακολουθεί να ισχύει η επίσημη θέση της ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης αποτελεί δικαίωμα και αρμοδιότητα του κράτους, ζητά το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την προσφυγή κατά του Συμφώνου Συμβίωσης που κατέθεσε στο ΣτΕ ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ, γνωστός για τις ακραίες ομοφοβικές δηλώσεις του. 
«Η Εκκλησία οφείλει μια ξεκάθαρη απάντηση στον λαό για το εάν παραμένουν ανεκτές στους κόλπους της τέτοιου είδους φαρισαϊκού τύπου πρωτοβουλίες που αντιβαίνουν στις δηλώσεις της Ιεράς Συνόδου και που μόνο στόχο έχουν τον εντυπωσιασμό των φανατικών “πιστών”. »Τέλος, θα βοηθούσε να είναι ξεκάθαρο εάν θεωρεί πως κινήσεις που ταυτίζονται με την ακροδεξιά και νεοναζιστική ατζέντα, μπορούν ταυτόχρονα να συμβαδίζουν με τη διδασκαλία της και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ομάδας Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Έκφρασης και Ταυτότητας Φύλου του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης στις αρμόδιες επιτροπές στη Βουλή, η Εκκλησία «δεν έρχεται να διδάξει άρνηση στο δικαίωμα του κράτους να ρυθμίσει τις σχέσεις του με τους πολίτες» και «ό,τι άλλο βρίσκεται πέρα από τη δική της διδασκαλία, δεν μπορεί να αποτελέσει και δικό της αντικείμενο αρμοδιότητας». Η Ομάδα καλεί την κυβέρνηση να επισπεύσει τη θεσμοθέτηση των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί με στόχο την προάσπιση της ισονομίας των ΛΟΑΤ πολιτών, μεταξύ των οποίων η νομοθετική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου και η αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου ώστε να διασφαλίζει τα δικαιώματα των παιδιών που μεγαλώνουν σε ομόφυλες οικογένειες. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: «Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η νέα προσφυγή του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ κατά του Συμφώνου Συμβίωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι ήδη πάμπολλες οι φορές που το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βρίσκεται στο στόχαστρο συντηρητικών κύκλων της Εκκλησίας. 
Ήδη από την ημέρα κατάθεσής του στη δημόσια διαβούλευση, γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κινητοποίησης μηχανισμών όλου του αντιδραστικού φάσματος ενάντια στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. »Κατά πρώτον, θα πρέπει η ίδια η Εκκλησία να ξεκαθαρίσει αν η άποψή της εκφράζεται μέσα από κινήσεις σαν του Μητροπολίτη Σεραφείμ ή εάν, αντιθέτως, παραμένει σύμφωνη με την τοποθέτηση του εκπροσώπου της στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής. Θυμίζουμε τη ρητή διατύπωση πως η Εκκλησία «δεν έρχεται να διδάξει άρνηση στο δικαίωμα του κράτους να ρυθμίσει τις σχέσεις του με τους πολίτες» και πως «ό,τι άλλο βρίσκεται πέρα από τη δική της διδασκαλία, δεν μπορεί να αποτελέσει και δικό της αντικείμενο αρμοδιότητας». »Η Εκκλησία οφείλει μια ξεκάθαρη απάντηση στο λαό για το εάν παραμένουν ανεκτές στους κόλπους της τέτοιου είδους φαρισαϊκού τύπου πρωτοβουλίες που αντιβαίνουν στις δηλώσεις της Ιεράς Συνόδου και που μόνο στόχο έχουν τον εντυπωσιασμό των φανατικών “πιστών”. Τέλος, θα βοηθούσε να είναι ξεκάθαρο εάν θεωρεί πως κινήσεις που ταυτίζονται με την ακροδεξιά και νεοναζιστική ατζέντα, μπορούν ταυτόχρονα να συμβαδίζουν με τη διδασκαλία της και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο. »Από μεριάς μας υπενθυμίζουμε πως αταλάντευτη βούληση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σταθεροποίηση και ενίσχυση τέτοιου είδους πολικών παρεμβάσεων με στόχο την αποκατάσταση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως αυτές ορίζονται τόσο από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις, όσο και από τις πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών, τα διεθνή και εγχώρια κινήματα καθώς και τις ξεκάθαρες συνεδριακές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. »Το νέο Σύμφωνο Συμβίωσης, ο Νόμος Ίσης Μεταχείρισης, η Θεματική Εβδομάδα στα σχολεία, καθώς και το επικείμενο νομοσχέδιο για το δικαίωμα αντιστοίχησης της Ταυτότητας Φύλου με τα νομικά έγραφα του κάθε άτομου, καταδεικνύουν απερίφραστα την πολιτική μας στόχευση. 
Επιπλέον, η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης ενάντια στην έμφυλη βία, καθώς και η απαραίτητη αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου με στόχο τη συμπερίληψη όλων των σύγχρονων μορφών οικογένειας που έχουν αφεθεί προς το παρόν στον αέρα, ορίζουν για εμάς έναν ολοκληρωμένο πρώτο κύκλο δικαιωματικών παρεμβάσεων όσο αφορά τα ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. »Υπό αυτό το πρίσμα καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία να επισπεύσουν τις εργασίες τους πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα, αξιολογώντας ως αδιανόητες και εχθρικές απέναντι στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας τις πιέσεις που διακατέχονται απ' άκρη ως άκρη από το στοιχείο της μισαλλοδοξίας».

Αντίστροφος ρατσισμός: Έννοια υπαρκτή ή μύθος;

Προβληματισμός που ταλανίζει τη διεθνή κοινότητα, με αποκορύφωμα τις προεδρικές εκλογές στις Η.Π.Α., ο όρος αντίστροφος ρατσισμός ή αγγλιστί «reverse racism» συσπειρώνει τους οπαδούς και τους εχθρούς του. Ωστόσο είναι δόκιμος ή μια ακόμη εφεύρεση όσων νιώθουν αδικημένοι και ενίοτε προσβεβλημένοι από συγκεκριμένες πολιτικές και πρακτικές; 
Η φαρέτρα των παραδειγμάτων πλουσιοπάροχη και φυσικά κυρίαρχη πηγή αποτελεί η αμερικανική πολιτική. Με την εκλογή και την οκταετή προεδρία Ομπάμα, ο αμερικανικός λαός ήταν πεπεισμένος ότι η εποχή του φυλετικού ρατσισμού είχε λάβει τέλος και πως ημέρες ευημερίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα είχαν επιτέλους καταφτάσει. Αυτή την άποψη, ωστόσο, δε μοιράστηκε μια διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα του αμερικανικού πληθυσμού, όπως ανέδειξε το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών του 2016. Οι οπαδοί του Τραμπ αισθάνθηκαν για πρώτη φορά μετά από χρόνια μια υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, των δικαιωμάτων των λευκών, οι οποίοι περιθωριοποιήθηκαν με τις πολιτικές υπέρ κυρίως των αφροαμερικανών και εν γένει των μειονοτήτων του αμερικανικού κράτους.   
Η προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον διαφωτίζει περαιτέρω την έννοια. Κυρίαρχο επιχείρημα πολλών οπαδών της Κλίντον ήταν το γεγονός ότι η Αμερική θα είχε για πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρο και αυτό θα αποτελούσε ένα κοσμοϊστορικό γεγονός. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, ξεσηκώθηκαν πολλοί ψηφοφόροι και μη των Δημοκρατικών, μεταξύ τους και πολλές γυναίκες, υποστηρίζοντας ότι ο ορθός τρόπος σκέψης για παροχή ψήφου είναι οι προεκλογικές εξαγγελίες των υποψηφίων και τα πολιτικά πιστεύω των ψηφοφόρων και όχι το φύλο του υποψηφίου, ειδικά αν υπήρχε μεγαλύτερη εύνοια στο αδύναμο ιστορικά και κοινωνικά μέρος. 
Και κάπως έτσι προκύπτει ένας ενδεικτικός ορισμός τον αντίστροφου ρατσισμού. Ο όρος, συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται για ενέργειες διάκρισης ή προκατάληψης που προκαλούνται από φυλετικές μειονότητες ή ιστορικά καταπιεσμένες εθνικές ομάδες κατά ατόμων που ανήκουν σε μια φυλετική πλειονότητα ή ιστορικά κυρίαρχη εθνική ομάδα. Στην πράξη, αφορά διακρίσεις των μαύρων κατά των λευκών και έχει επίκεντρο τις Η.Π.Α., χωρίς να αποκλείει βέβαια και άλλες κατηγορίες, όπως άντρες κατά των γυναικών ή χριστιανοί κατά των μουσουλμάνων. 
Τι συμβαίνει, ωστόσο, στην καθημερινότητα μας; Ποια είναι τα περιστατικά εκείνα τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να συγκαταλεχθούν στο φαινόμενο του αντίστροφου ρατσισμού;  Πρωταρχικό ρόλο έχει, βεβαίως, ο εργασιακός χώρος. Στο στίβο της μάχης για την κατάκτηση μιας θέσης εργασίας, το fair play αποκτά την έννοια του ανταγωνισμού βάσει προσόντων. Όχι πάντα, σύμφωνα με τους παλαίμαχους του αντίστροφου ρατσισμού. Είσαι γυναίκα, έγχρωμος, μουσουλμάνος ή άτομο άνω των 40; Η ιδιότητα σου αυτή και μόνο είναι αρκετή. Με την ίδια λογική, γιατί ένα άτομο που ανήκει σε πολύτεκνη οικογένεια να «κλέβει» την θέση ενός πιο υψηλά βαθμολογημένου υποψηφίου στις πανελλαδικές εξετάσεις, μονάχα με το συγκεκριμένο κριτήριο;  
Και σε αυτό το σημείο λαμβάνει χώρα ο αντίλογος. Είναι πραγματικά εκνευριστικό, στα όρια του απογοητευτικού, να βλέπεις τις πιθανότητες σου να μειώνονται καθώς συναγωνίζεσαι άτομα με ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα χαρακτηριστικά πάντως κρίνονται καίρια και άξια προστασίας από τον εκάστοτε νομοθέτη, κυρίως εξαιτίας της μειονότητας στην οποία ανήκουν και της αδύναμης θέσης στην οποία βρίσκονται τα συγκεκριμένα άτομα. Στην εκπαίδευση, οι πολύτεκνοι προστατεύονται υπό τον θεσμό της οικογένειας που κατοχυρώνεται από το άρθρο 21 του Συντάγματος, χάριν της ενίσχυσης του ελληνικού κράτους με ελληνόπουλα. Στο εργατικό δίκαιο η αρχή της ίσης μεταχείρισης έχει την τιμητική της με το Ν. 3304/2005 για την εφαρμογή της ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού. Μάλιστα ο Ν. 3896/2010, κατόπιν εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή Οδηγία, ρυθμίζει την αρχή των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης.  
Σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο υπάρχει, λοιπόν, μια πληθώρα νομοθετημάτων που προστατεύουν μειονοτικές και αδύναμες ομάδες, ακριβώς εξαιτίας της ευάλωτης θέσης τους. Στο βωμό μιας πιο δικαιοκρατικής και κοινωνικά ευαίσθητης κοινωνίας, η οποία παλεύει να άρει τα στερεότυπα που επιμένουν να συνοδεύουν το ανθρώπινο γένος, δυτικές κουλτούρες «αγκαλιάζουν» αυτές τις ομάδες δίνοντάς τους την ευκαιρία που δεν θα είχαν διαφορετικά, λόγω του ρατσισμού και της διάκρισης που δέχονται, έστω και ανεπαίσθητα, από το μελλοντικό εργοδότη τους, τους εν δυνάμει ψηφοφόρους τους,  το συνάνθρωπο τους... 
Αντίστροφος ρατσισμός, επομένως, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παράπονο όσων αισθάνονται αδικημένοι από τέτοιου είδους πολιτικές. Αυτό που δε γίνεται αντιληπτό, ωστόσο, είναι η ανάγκη της ίσης μεταχείρισης όλων αυτών που δεν μπορούν να αντιπροσωπευθούν με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια ευκολία σε σχέση με τον μέσο όρο. Και, κυρίως, η ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας περισσότερο προσανατολισμένης στην κατανόηση του διαφορετικού και την εναρμόνιση του σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις.  Το αμερικανικό παράδειγμα μας υπενθυμίζει συνεχώς την εξέλιξη ή τη στασιμότητα των αντιλήψεων, με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά και φυσικά με την πικρία των ανατολικών χωρών να υπενθυμίζει την σκοτεινή πλευρά του ανθρώπινου γένους. 
Απόψεις και ανάλυση της επικαιρότητας από τους bloggers της HuffPost