Menu

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Το φωτογραφικό άλμπουμ ενός γκέι ζευγαριού που συγκινεί

MIA ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΝΤΙΣΝΕΥ

Η Yalonda and Kayla Solseng, είναι ένα γκέι ζευγάρι που γιόρτασε τη μοντέρνα παραμυθένια τους ζωή, επιλέγοντας να φωτογραφηθεί ως πριγκίπισσες της Ντίσνεϊ για το άλμπουμ των αρραβώνων του.
Οι δυο νεαρές, γνωρίστηκαν το 2014 σε ένα νυχτερινό μαγαζί και έκτοτε είναι αχώριστες. Εννέα μήνες μετά τη γνωριμία τους, η Yalonda έκανε πρόταση γάμου στην Kayla με ένα παραμύθι βασισμένο στην ιστορία αγάπης τους που είχε γράψει και εικονογραφήσει η ίδια. 
Το ζευγάρι, ορμώμενο από την ιδέα, επέλεξε να φωτογραφηθεί με υπέροχα ενδύματα όπως αρμόζουν σε μια πριγκίπισσα της Ντίσνεϊ- η Kayla φόρεσε ένα φωτεινό κίτρινο φόρεμα εμπνευσμένο από το "Η Πεντάμορφη και το Τέρας" και η Yolanda ένα υπέροχο μπλε, από το παραμύθι "Σταχτοπούτα". 
Η Yolanda μοιράστηκε τις φωτογραφίες που τράβηξε ο φωτογράφος Taylor Snyder από τη Μινεσότα των ΗΠΑ, στη δημοφιλή σελίδα στο Facebook, "Have a Gay Day", όπου έλαβαν πάνω από 17.000 likes. 

Ταξιτζής δεν πήρε παίκτη του X Factor επειδή είναι gay!

Ο επαγγελματίας οδηγός αρνήθηκε να τον μεταφέρει λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων. Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Ottavio Columbro αποκάλυψε την ρατσιστική συμπεριφορά ενός οδηγού ταξί, ο οποίος αρνήθηκε να τον βάλει στο αυτοκίνητο επειδή είναι gay.
Ο παίκτης του X Factor που δεν έχει κρύψει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, προχώρησε σε αυτή την κίνηση, προκειμένου να δει όλος ο κόσμος τον ρατσισμό που υπάρχει στις μέρες μας. Στην ανάρτησή του μάλιστα, συμπεριέλαβε και την εταιρία που έχει τα αυτοκίνητα.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ισραήλ: Flash και παρασκήνια των πρώτων καλλιστείων για τρανς

Το Τελ Αβίβ και γενικά το Ισραήλ θεωρείται γενικά ανεκτικό σε ζητήματα ομοφυλόφιλων και έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πιο gay-friendly προορισμούς του κόσμου, σε αντίθεση με πολλά μέρη της Μέσης Ανατολής, όπου οι ομοφυλόφιλοι και τα μέλη της LGBT κοινότητας συχνά διώκονται βίαια.
Τον Μάιο διοργανώθηκαν για πρώτη φορά τα καλλιστεία για την ανάδειξη της "Miss Trans Ισραήλ" στα οποία διεκδικούσαν τον τίτλο 11 τρανσέξουαλ. Ανάμεσα στα έπαθλα ήταν και μια προσφορά 15.000 δολαρίων για πλαστικές εγχειρίσεις σε κλινική στην Ταϊλάνδη συν τα έξοδα παραμονή της στη χώρα μέχρι την ανάρρωσή της.
Η νικήτρια του διαγωνισμού ήταν η 21χρονη Τααλίν Αμπού Χάνα από την πόλη της Ναζαρέτ.
Δείτε για πρώτη φορά φωτογραφίες από τα παρασκήνια: 

«Ναι, είμαι γκέι»: Αποκάλυψη – σοκ από πασίγνωστο αθλητή

«Είναι κάτι που σκεφτόμουν να κάνω εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν ένιωθα ακόμα ώριμος ούτε ως αθλητής ούτε ως άνθρωπος. Η οικογένειά μου γνωρίζει πως είμαι ομοφυλόφιλος, τους το είπα όταν ήμουν 19 ετών, το ίδιο και οι φίλοι μου». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον ισπανό διεθνή πολίστα, Βίγκορ Γκουτιέρεθ, ο οποίος δεν ήθελε να κρύβει πλέον από τον κόσμο την προσωπική του επιλογή, αποκαλύπτοντας ότι είναι ομοφυλόφιλος, σε συνέντευξή του.
Ο πρωταθλητής ξάφνιασε τους συμπαίκτες και την ομάδα του, καθώς όπως είπε «δεν έχω μιλήσει ποτέ γι'αυτό με τον πρόεδρο της ομάδας, με τον προπονητή και τους συμπαίκτες. Ζω τη ζωή μου και δεν προκαλώ. Δεν βλέπω κάτι αρνητικό σε όλο αυτό και ήθελα πια να το μοιραστώ και με τον κόσμο. Δεν υπάρχει λόγος να κρύβομαι».

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΙ ΤΑΙΝΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: CUCUMBER-BANANA ΟΙ ΣΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ

Cucumber (2015) H ζωή, η καθημερινότητα, και οι περιπέτειες του γκέη μεσήλικα Χένρι και του επι χρόνια συντρόφου του Λάνς, στο Μάντσεστερ του σήμερα. Μια εξαιρετική και ιδιαίτερη σειρά με πολύ χιούμορ αλλά και με έντονες συγκινητικές στιγμές, που ουσιαστικά συνδέεται με την σειρά "Banana" μιας και ο δημιουργός τους ειναι ο ίδιος.
To Pride του Μάντσεστερ αποτελεί παγκόσμιο event υπέρ της διαφορετικότητας. Η σειρά γυρισμένη στην όμορφη πόλη των σπόρ και της πολιτισμικής κοινωνίας, αποτυπώνει τους ΛΟΑΤΚΙ του σήμερα. Από την πλευτά των νέων με ανησυχίες μέχρι τον μεσήλικα που αναζητεί το αληθινό νόημα του έρωτα κάνοντας σεξ με τον σύντροφό του χωρίς όμως την διείσδυση που για τους υπόλοιπους αποτελεί ντέ φάκτο συμπεριφορά. Το Cucumber από τη πλευρά του μεσήλικα που φωτίζει όμως το κύκλο ατόμων που τον περιβάλλουν με γνωστούς και ανώνυμους είναι ένα μάθημα ζωής για την πορεία ενός πολύχρωμου ατόμου ακόμα και όταν περνά τα 30....
Κυρίως όμως είναι μάθημα γιατί δείχνει την αντιμετώπιση μέσα στη κοινότητα πέρα από την σεξουαλική συμπεριφορά. Την αναζήτηση της ζεστασιάς, της ανθρωπιάς, της συντροφικότητας, προβληματίζοντας με ιστορίες ανάμεσα σε επεισόδια...
ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
01 02 03 04 05 06 07 08
Trailer 

BANANA (2015)15 χρόνια μετά από το Queer as Folk, ο Russell T Davies επιστρέφει με μια νέα σειρά για ομοφυλόφιλους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ή μάλλον καλύτερα με δύο σειρές και ένα ντοκιμαντέρ, τα Cucumber, Banana και Tofu. Μια πολύ καλή και έξυπνη σειρά με πολύ χιούμορ που ουσιαστικά συνδέεται με την σειρά "Cucumber" μιας και ο δημιουργός τους είναι ο ίδιος. Βλέποντας αυτές τις 2 σειρές είναι σαν να βλέπει κανείς την ίδια σειρά από 2 διαφορετικές οπτικές γωνίες και με κεντρικό άξονα κάποιους κοινούς πρωταγωνιστές.
Ο πανέμορφος νέος πρωταγωνιστής με την νέα γενιά που τον πλαισιώνει αποκαλύπτει τον εσωτερικό του κόσμο μέσα από καθημερινές ιστορίες και προεκτάσεις. Οι ατάκες του όμως αφοπλίζουν μαζί με τους συγκάτοικους του και δείχνει να απαντά στο ερώτημα. Γιατί οι LGBTQ είναι υπέροχοι άνθρωποι με τα προτερήματα και ελλατώματά τους. Κυρίως όμως γιατί έχουν επίγνωση, αυτογνωσία, αυτοαρκασμό, αλλά μεγάλη αγάπη για την ζωή και το κόσμο.
ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Online Με Ελληνικούς Υπότιτλους
Trailer 
01 02 03 04 05 06 07 08

Arnold Schwarzenegger: Ο μπαμπάς μου με χτυπούσε γιατί νόμιζε ότι είμαι gay

Σε μια πρωτοφανή αποκάλυψη προχώρησε ο Arnold Schwarzenegger, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης. Ο πασίγνωστος ηθοποιός σόκαρε το κοινό με την δήλωση που έκανε για τον πατέρα του.
«Ο μπαμπάς μου με χτυπούσε γιατί νόμιζε ότι είμαι gay. Η μητέρα μου ρώτησε τον γιατρό “Μπορείς να με βοηθήσεις; Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι “στραβό” με τον γιο μου, καθώς έχει στον τοίχο του φωτογραφίες γυμνών ανδρών. Όλοι οι φίλοι του Arnold έχουν φωτογραφίες κοριτσιών πάνω από το κρεβάτι τους, ο Arnold όχι”», αποκάλυψε ο Arnold Schwarzenegger.
Γεννημένος το 1947 σε ένα μικρό χωριό της Αυστρίας, ο κινηματογραφικός «Εξολοθρευτής» ήταν το δεύτερο παιδί ενός χωροφύλακα και οι χειροδικίες ήταν συχνό φαινόμενο στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα στην εφηβεία να διακόψει κάθε σχέση με τον πατέρα του, ενώ στη συνέχεια μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όπου έκανε λαμπρή καριέρα.

Vodafone World of Difference με την rainbow καρδιά να στηρίζει τη διαφορετικότητα

Ευκαιρίες απασχόλησης που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας; Τo Vodafone World of Difference είναι ένα πρόγραμμα που δημιουργεί θέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το έργο κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών της χώρας, βοηθώντας τους να επιτελέσουν σημαντικό έργο με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία. Η Vodafone το υλοποιεί μάλιστα για έβδομη συνεχή χρονιά στη χώρα μας.
“Οι νέοι της Ελλάδας είναι εκείνοι που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, αν και τελικά είναι οι τελευταίοι που ευθύνονται για την πορεία της χώρας” σημειώνει χαρακτηριστικά η Ρούλη Χριστοπούλου, υπεύθυνη του τμήματος βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνεισφοράς της Vodafone Ελλάδος. Έτσι, για τη Vodafone “η στήριξη των νέων θα αποτελέσει ένα στρατηγικό πυλώνα για το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης, τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία”, σύμφωνα με την κυρία Χριστοπούλου και με το πρόγραμμα Vodafone World of Difference η εταιρεία κινείται προς αυτή την κατεύθυνση;
Με στόχο τη στήριξη της απασχόλησης και την ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων, η Vodafone εφαρμόζει πολυετή προγράμματα στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Στην κατεύθυνση αυτή, όσοι νέοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Vodafone World of Difference έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, αλλά και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους, ως πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία. Παράλληλα, νέοι με όραμα, που επιθυμούν με την εργασία τους να καλύψουν  πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, έχουν πλέον τη δυνατότητα να απασχοληθούν αμειβόμενοι σε κοινωφελείς οργανισμούς, μέσω του προγράμματος
Το πρόγραμμα Vodafone World of Difference αποτελεί ένα παγκόσμιας εμβέλειας πρόγραμμα του Ομίλου Vodafone, το οποίο υλοποιείται στην Ελλάδα από το 2010, στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας, έχοντας μέχρι σήμερα αναδείξει 44 νικητές που εργάστηκαν στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πάρο και Πρέσπες, προσφέροντας σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία.
vodafone_world_of_difference_nikites
Το Vodafone World of Difference δίνει την ευκαιρία σε 10 νέους να εργαστούν για έξι μήνεςστον κοινοφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, καλύπτοντας ουσιαστικές ανάγκες της κοινωνίας. Η Vodafone θα καταβάλει το μισθό και τις σχετικές εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές κάθε υποψηφίου που θα επιλεγεί (έως 8.000 € και 2.000 € αντίστοιχα), δίνοντάς του τη δυνατότητα να στηρίξει για έξι μήνες το έργο του οργανισμού που έχει επιλέξει, και να συμβάλει στην κάλυψη ουσιαστικών αναγκών της κοινωνίας.
«Αναζητούμε άτομα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Που θα επιδείξουν πάθος, παρακίνηση και δέσμευση. Που θα δείξουν ότι διαθέτουν τις κατάλληλες ικανότητες, την εμπειρία και τη γνώση που απαιτεί το έργο που έχουν επιλέξει και ο συγκεκριμένος ρόλος που θα αναλάβουν», συμπληρώνει η κα. Χριστοπούλου. «Το ενδιαφέρον μέχρι σήμερα είναι έντονο. Τα άτομα που έχουν επιλεγεί ως νικητές έχουν προσφέρει έργο – μεταξύ άλλων - σε οργανισμούς όπως η Κιβωτός του Κόσμου, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η ΕΛΕΠΑΠ, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς", η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Equal Society, το Make a wish Ελλάδας και άλλους φορείς όπως το Praxis».
Φέτος, το πρόγραμμα εστιάζει στις ηλικιακές ομάδες 18-35 με στόχο να αποτελέσει ένα μικρό αντίβαρο στο υψηλό ποσοστό νεανικής ανεργίας της χώρας μας. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν έρθει σε επαφή με τον οργανισμό στον οποίο θέλουν να εργαστούν και να συμφωνήσουν σε ένα συγκεκριμένο έργο για την περίοδο απασχόλησής τους. Η ανθρωπιστική και κοινωφελής αξία, το εφικτό της υλοποίησης, τα μετρήσιμα αποτελέσματα, καθώς και η βιωσιμότητα του έργου αποτελούν τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Κing Cobra: πρώτο τρέιλερ για τον βασιλιά του γκέι πορνό

Το πολυαναμενόμενο "Κing Cobra" έκανε πρεμιέρα στο φετινό φεστιβάλ Tribeca και απέσπασε θετικές κριτικές. Το Indiewire το χαρακτήρισε ως «Boogie Nights» του γκέι πορνό και πιθανόν την καλύτερη ταινία που έγινε ποτέ για τη συγκεκριμένη βιομηχανία στην Αμερική. Το πρώτο τρέιλερ μόλις κυκλοφόρησε και προμηνύει ένα φιλμ γεμάτο προκλητικές ερωτικές σκηνές και δράση τυπικού θρίλερ. Το αφήγημα του King Cobra: O Sean Lockhart (Garrett Clayton), ένας γοητευτικός, 17χρονος ονειρεύεται χρήμα, φήμη και επιτυχία. Συναντά τον Stephen (Christian Slater), ιδρυτή της Cobra Video, o οποίος τον κάνει gay ίνδαλμα στη βιομηχανία του πορνό. Όταν δύο παραγωγοί αντίπαλων εταιρειών, ο Joe (James Franco) και ο Harlow (Keegan Allen) προσπαθούν να τον πάρουν στην ομάδα τους, τα πράγματα θα πάρουν μια δραματική τροπή. Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία της δολοφονίας του παραγωγού γκέι πορνό Bryan Kocis και το βιβλίο "Cobra Killer" των Andrew E. Stoner και Peter A. Conway.

Στον εισαγγελέα ο Μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος για τους «άρρωστους gay»

Τον έβαλαν σε μπελάδες οι δηλώσεις του περί «ανθρώπων της ανωμαλίας, που καταδικάζονται από τη ζωή και την κοινωνία», τη βραδιά που ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τις πρόσφατες δηλώσεις του αναφορικά με τους ομοφυλόφιλους, οι οποίες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, θα καθίσει ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, Αλέξανδρος. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως οι ομοφυλόφιλοι είναι «άνθρωποι της ανωμαλίας, που καταδικάζονται από τη ζωή και την κοινωνία.
Τους λυπάμαι, προσεύχομαι να τους συγχωρήσει ο Θεός, να μετανοήσουν, να αλλάξουν τακτική και να γίνουν τίμια μέλη της κοινωνίας μας», είχε πει χαρακτηριστικά μετά την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης το βράδυ της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου 2015 στη Βουλή. «Η Εκκλησία ακολουθεί τον νόμο του Θεού και την κατάσταση της φύσεως. Ο καθένας που έχει το κουσούρι του δεν μπορεί να το εμφανίζει δημόσια και να μην ντρέπεται», ανέφερε και υποστήριξε πως οι ομοφυλόφιλοι είναι άρρωστοι και θα πρέπει να θεραπεύσουν την αρρώστια τους.
LGBT GREECE: Εμείς αντί για φωτό του Μητροπολίτη θα δημοσιεύουμε όμορφες φωτό ομόφυλων ζευγαριών για να του αποδείξουμε ότι όλοι είναι θεικά δημιουργήματα. Μήπως θεωρεί ότι ο Θεός είναι λάθος και κάνει φυσικά ατοπήματα; Ποιός είναι αυτός που έχει διαπιστευτήρια από τον Δημιουργό; ΔΕΝ είναι εκπρόσωπός του. Αν έχει διαπιστευτήρια να τα καταθέσει δημόσια.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Μπόατεγκ: «Ο Ρατσισμός παραμένει ένας ιός, σαν την ελονοσία»

Μεγάλη συνέντευξή στην ισπανική εφημερίδα «El Pais», παραχώρησε ο Κέβιν Μπόατεγκ, που το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από τη Μίλαν, πριν τελικά καταλήξει στην Λας Πάλμας. Ο Γκανέζος μέσος, αποκάλυψε ότι σκέφτηκε σοβαρά να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο.
"Σκέφτηκα να αφήσω το ποδόσφαιρο. Είχα χάσει την αγάπη μου για το παιχνίδι. Εβλεπα τους άλλους σαν ανθρώπους, που είχαν ένα αριθμό στην πλάτη. Δεν είχα την επιθυμία να προπονηθώ, αλλά τώρα είμαι εδώ στη Λας Πάλμας και είμαι ευτυχισμένος," είπε. Ηδη από τα χρόνια του στην Αγγλία, η καριέρα του φαινόταν ότι ήταν σε κίνδυνο: "Ξόδευα όλα τα χρήματα σε ανοησίες, όπως αυτοκίνητα, ρούχα και ντίσκο. Πέρασα ένα χρόνο έτσι. Μετά κοίταξα στον καθρέφτη και άρχισα να συμπεριφέρομαι σαν επαγγελματίας παίκτης, έτρωγα καλά είχα επικεντρωθεί μόνο στο ποδόσφαιρο," πρόσθεσε. Ο Μπόατεγκ μίλησε και για τα παιδικά του χρόνια: "Ολοι όσοι ζουν στη Γερμανία γνωρίζουν ότι η γειτονιά του Βερολίνου δεν είναι ένα εύκολο μέρος για να μεγαλώσεις. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτό το περιβάλλον. Δεν ήταν εύκολο, αλλά αν είμαι αυτό που είμαι τώρα, είναι λόγω των δυσκολιών που πέρασα σε αυτή τη γειτονιά,. Είμαι περήφανος για την προσωπικότητα που έφτιαξα εκεί. Το ψυγείο στο σπίτι μου ήταν άδειο και συχνά έπρεπε να πάω να φάω σε σπίτι φίλων. Τώρα έχω δύο παιδιά (με δύο διαφορετικές γυναίκες) και να κάνω τα πάντα για να μεγαλώσουν ευτυχισμένα".
Τόνισε πως η μουσική τον έκανε πάντα ευτυχισμένο, ήθελε να γίνει ηθοποιός, ενώ εκτός από τον χώρο του ποδοσφαίρου διδάχθηκε πολλά από τον Μοχάμεντ Αλι. Το 2013 σε μία ομιλία του στον ΟΗΕ είχε πει ότι ο ρατσισμός ήταν ένας ιός, όπως η ελονοσία. "Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Εξακολουθεί να υπάρχει και θα συνεχίσει μέχρι να γίνει κάτι σημαντικό. Δεν έχει νόημα να επιβάλλεται κάποιο πρόστιμο στην ομάδα, γι αυτά που ακούγονται στις εξέδρες. Θα πρέπει να επενδυθούν χρήματα για την εξάλειψη του ρατσισμού, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό. Είναι κάτι γενικό. Κοιτάξτε τι συνέβη στις ΗΠΑ, που πυροβόλησαν έναν γιατί ήταν μαύρος. Σε τι κόσμο ζούμε; Πλέον δεν πρέπει φοβόμαστε μόνο τους τρομοκράτες, αλλά και τους αστυνομικούς! Αν δεν κάνουμε κάτι, αυτό θα συνεχιστεί. Τα πράγματα δεν επιλύονται με μία αναφορά στο twitter: Όχι στο ρατσισμό. Για εμένα το πιο δυσάρεστο επεισόδιο βρίσκεται μακριά. Ημουν δέκα χρονών , όταν ήρθε ο πατέρας ενός παίκτη και μου είπε: μαύρε, αν δεν φύγεις από εδώ, θα σε σκοτώσω. Είχα φίλους όταν ήμουν 14 ετών που μου έμαθαν τις μάρκες των τσιγάρων που είχαν σβήσει στα σώματά τους».

Η συλλογή ρούχων του Grindr για gay άντρες με ελληνικές επιρροές

ΤΟ επόμενο μεγάλο βήμα στην αγορά αποφάσισε να κάνει πρόσφατα η γνωστή εφαρμογή γνωριμιών για gay άντρες Grindr. Η εταιρεία που είδε τις μετοχές της να εκτοξεύονται παγκόσμια, αφού αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα application γνωριμιών μεταξύ ανδρών, αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παραπέρα σχεδιάζοντας τη δική της σειρά με ρούχα.
Με την ονομασία «Varsity Collection» η πρώτη συλλογή του Grindr, περιλαμβάνει καυτά σορτσάκια, trunks, jock straps και άλλα. Η σειρά συνδυάζει την queer pop κουλτούρα με την ελληνική μυθολογία. Οι τιμές των προϊόντων ξεκινούν από τα 20 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 120 ευρώ, με τα έσοδα από τις αγορές να προσφέρονται στον οργανισμό «Athlete Ally» που μάχεται κατά της ομοφοβίας/τρανσφοβίας στον αθλητισμό.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεντεύξεις - LP: Αληθινή LGBT ιστορία πίσω από το «Lost on You»

Η μικροκαμωμένη, αμερικανίδα τραγουδοποιός LP (κατά κόσμον Laura Pergolizzi) έχει, αδιαμφισβήτητα, καταφέρει να γίνει talk of the town μετά την κυκλοφορία του hit Lost On You, με το οποίο κατέκτησε τις καρδιές των ελλήνων ακροατών.

Με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή της, το ανδρόγυνο στιλ που τη διακρίνει και έχοντας στις αποσκευές της το γιουκαλίλι και το πρόσφατο EP με τίτλοDeath Valley, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για δυο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 
Πριν την απολαύσουμε πάνω στα ελληνικά stages η LP μιλά στο in.gr και μας επιτρέπει να τη γνωρίσουμε καλύτερα.

Το τραγούδι Lost On You, το οποίο έχει γίνει τεράστια ραδιοφωνική επιτυχία στην Ελλάδα και σε έχει κάνει πασίγνωστη στη χώρα μας, σε φέρνει για δυο μεγάλες συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 23 και 24 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. Ποια η ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό λοιπόν;
«Είναι ένα τραγούδι που έγραψα κατά τον τελευταίο χρόνο της σχέσης που είχα με την πρώην κοπέλα μου. Ήταν μια από εκείνες τις φορές που συνειδητοποιείς πως τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά πλέον, αλλά ήμουν ακόμα ερωτευμένη και ήθελα να σώσω αυτήν τη σχέση, αν και νομίζω ότι κατά βάθος ήξερα πως δεν μπορούσα να το κάνω».

Έχεις βρεθεί ξανά στην Ελλάδα;
«Όχι, δεν έχω ξανάρθει, αλλά από έλληνες φίλους που έχω γνωρίσει, μόνο καταπληκτικά πράγματα έχω ακούσει για την Ελλάδα. Ξέρω ότι είναι μια όμορφη χώρα και οι άνθρωποι είναι εκπληκτικοί. Αυτό μου φτάνει!». 

Το ελληνικό κοινό θα ήθελε να μάθει λίγα περισσότερα πράγματα για την LP. Όπως το λόγο που χρησιμοποιείς μόνο τα αρχικά από το ονοματεπώνυμό σου (Laura Pergolizzi).
«Το χρησιμοποιούσα για λίγο διάστημα σε μια θερινή κατασκήνωση που πήγα όταν ήμουν παιδί. Αργότερα εργάστηκα σε ένα εστιατόριο για λίγο καιρό όπου υπήρχε άλλη μια Laura, έτσι όλοι με φώναζαν LP και μου κόλλησε τελικά. Το χρησιμοποίησα ως καλλιτεχνικό όνομα και πλέον μπορώ να σου πω ότι δεν απαντώ στο Laura, το όνομά μου. Δεν το νιώθω οικείο και ότι είναι στην ουσία το πραγματικό μου όνομα».

Μετράς ήδη τρία προσωπικά άλμπουμ, καθώς και ένα πρόσφατο EP με τίτλο Death Valley. Έχεις γράψει τραγούδια για διάσημα ονόματα όπως τις: Rihanna, Cher, Rita Ora, Christina Aguilera. Σου βγαίνει πιο εύκολα να γράφεις για άλλους καλλιτέχνες ή για την προσωπική σου δισκογραφία;
«Εξαρτάται από τη διάθεσή μου. Όταν γράφω για άλλον καλλιτέχνη νιώθω ότι αυτό μου δίνει ένα  διάλειμμα από τον εαυτό μου και κρατά τα πράγματα φρέσκα, με ανανεώνει. Μου αρέσει αυτό και σίγουρα θα συνεχίσω να το κάνω».

Τι μπορεί να σταθεί έμπνευση για εσένα και ποιοι καλλιτέχνες σε έχουν επηρεάσει;
«Δεν ξέρω, οι διαθέσεις έρχονται και φεύγουν, όπως και η έμπνευση. Οι προσωπικές μου σχέσεις πάντοτε με εμπνέουν, είμαι πολύ συναισθηματική, με απορροφά και με επηρεάζει οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μου εκείνη την εποχή, όπως η ενέργεια των άλλων ανθρώπων κλπ.».

Ωστόσο, δεν ένιωθες και πολύ άνετα με τη φωνή σου στην αρχή...
«Ως παιδί σίγουρα μου ήταν λίγο δύσκολο να τραγουδάω μπροστά σε άλλους, γιατί η φωνή μου έχει βιμπράτο και ακούγεται λίγο περισσότερο δραματική όταν βγαίνει από ένα οκτάχρονο! (γέλια)». 

Μετακόμισες από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες. Τι σε οδήγησε εκεί και πώς βοήθησε την καριέρα σου;
«Η στιχουργική με οδήγησε εκεί. Υπάρχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες στο Λος Άντζελες για τραγουδοποιούς, κατά τη γνώμη μου. Πήγαινα τόσο συχνά στο L.A., ώσπου στο τέλος πήρα την απόφαση να ζήσω εκεί. Ειλικρινά το ερωτεύτηκα, όπως και τη δυτική ακτή γενικότερα».

Είναι γνωστό ότι δεν κρύβεις τη σεξουαλική σου ταυτότητα ή τη σχέση σου με τη σύντροφό σου. Ήταν πάντα τόσο εύκολο για εσένα να είσαι πραγματικά ο εαυτός σου και να νιώθεις άνετα με τις επιλογές σου; Σε κάνουν οι άνθρωποι γύρω σου να νιώθεις άσχημα για αυτό;
«Κανείς δεν με κάνει να νιώθω άσχημα για αυτό που είμαι πραγματικά. Νιώθω πολύ άνετα με εμένα, αλλά όπως και στον καθένα μού πήρε λίγο χρόνο να βρω τον εαυτό μου. Νομίζω ότι όλοι θα μέναμε έκπληκτοι με το πόσοι πολλοί άνθρωποι που φαινομενικά έχουν ό,τι θα θέλαμε, αισθάνονται εξίσου άβολα κατά καιρούς. Εγώ σίγουρα δεν ανησυχώ που είμαι γκέι. Αυτό είναι δική μου δουλειά και μόνο».

Ιδιαίτερο και το ανδρόγυνο στιλ σου...
«Αυτό είναι το στιλ μου και το παίρνω ως κομπλιμέντο, λατρεύω τους άντρες».

Με αφορμή το χαρακτηριστικό σκουλαρίκι με το σταυρό, που φοράς, θέλω να σε ρωτήσω ποια είναι η σχέση σου με τη θρησκεία.

«Έχω μια πολύ προσωπική και στενή σχέση με το Θεό. Σέβομαι τις πεποιθήσεις των ανθρώπων, αλλά εγώ προσωπικά δεν ανήκω σε κάποιο θρησκευτικό δόγμα».

Πολύ συχνά στις εμφανίσεις σου φοράς γυαλιά ηλίου. Είναι ένας τρόπος να κρυφτείς πίσω από αυτά ή είναι απλά ένα στιλ;
«Μου αρέσει τόσο ως στιλ, αλλά και να τα φοράω απλώς γιατί δεν αντέχω ο ήλιος να με χτυπάει στα μάτια. Επίσης, μου αρέσει να κρύβομαι με τους δικούς μου όρους. Νομίζω πως νιώθω λίγο προστατευμένη πίσω από τα γυαλιά».

Πιθανότατα γνωρίζεις για τα πρόσφατα τρομακρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη και σε αρκετές ακόμα χώρες του πλανήτη. Ποιο είναι το σχόλιό σου και πώς πρέπει οι άνθρωποι να αντιδράσουν στον τρόμο;
«Είναι απαίσιο. Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι ακόμα αντιμετωπίζουμε αυτό το είδος του μίσους για τη διαφορετικότητα σε έναν κόσμο τόσο προηγμένο σε πολλούς τομείς. Νιώθω απαίσια για τους ανθρώπους και τις οικογένειες όλων όσων εμπλέκονται και ότι τα παιδιά μας πρέπει να μεγαλώνουν βλέποντας και βιώνοντας αυτά τα τρομερά γεγονότα. Νομίζω ότι απλά δεν πρέπει να ενδώσουμε στο φόβο, να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο περισσότερο και να εκλέξουμε ως αρμόδιους, όχι πολεμοχαρείς ανθρώπους, αλλά ανθρώπους που θέλουν την ειρήνη και την ισότητα στον κόσμο».

Εκτός από το Lost on You, το οποίο όλοι οι fans σου στην Ελλάδα περιμένουν να ακούσουν ζωντανά, τι άλλο θα ακούσουμε στις δυο συναυλίες σου;
«Θα παίξω κομμάτια από το τελευταίο μου EP, ίσως μερικά από το επόμενο άλμπουμ μου και σίγουρα ένα-δυο τραγούδια-εκπλήξεις. Ελπίζω ότι θα περάσουμε καλά! Ανυπομονώ!»
.

Στο εδώλιο μητροπολίτης για τους "ανώμαλους ομοφυλόφιλους με κουσούρι"

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ Αλέξανδρος γνωστοποίησε, πως έχει δεχτεί εξώδικο και σύντομα θα παραστεί στο δικαστήριο,για τις πρόσφατες δηλώσεις του αναφορικά με τους ομοφυλόφιλους. Ο ιεράρχης πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου. Ακολουθούν οι δηλώσεις που είχε κάνει ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας:
 "Είναι άνθρωποι της ανωμαλίας και αυτή καταδικάζεται από τη ζωή και την κοινωνία. Τους λυπάμαι, προσεύχομαι να τους συγχωρήσει ο Θεός, να μετανοήσουν, να αλλάξουν τακτική και να γίνουν τίμια μέλη της κοινωνίας μας. Η Εκκλησία ακολουθεί τον νόμο του Θεού και την κατάσταση της φύσεως, ο καθένας που έχει το κουσούρι του δεν μπορεί να το εμφανίζει δημόσια και να μην ντρέπεται» υποστήριξε και επανέλαβε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι «άρρωστοι» και ότι θα πρέπει να θεραπεύσουν την αρρώστια τους. Τέλος ερωτηθείς αν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στους κόλπους της εκκλησίας είχε δηλώσει: "Δεν ξέρω αλλά, αν υπάρχουν, πρέπει να τους απομακρύνουμε".
ΣΧΟΛΙΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Μήπως πρέπει συλλογικές οργανώσεις να απαντήσουν στον Ιεράρχη που κάνει ότι δεν γνωρίζει, περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στον έντυπο λόγο και όχι μόνο;

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Χειλουδάκη με κράξιμο για Σπύρο: H ψωνάρα που γυρίζει τα κανάλια είναι τρελή...

Προτρέπει τα παιδιά να μην γίνουν γκέι...ήμαρτον κύριε, λες και το να γίνεις γκέι είναι κάτι που το γράφεις σε χαρτάκι πάνω στο ψυγείο Την προηγούμενη εβδομάδα η αποκάλυψη του Φώτη Σπύρου ότι θα παντρευτεί τον Οκτώβριο τον σύντροφο του έκανε το γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε αρκετά σχόλια θετικά ή αρνητικά. Σήμερα η Τζένη Χειλουδάκη του επιτίθεται μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. Διαβάστε τι γράφει για την απόφαση του να δημοσιοποιήσει τον επικείμενο γάμο του:
 «O Φωτης Σπυρου πηρε σβαρνα τα καναλια και μια κουρασμενος μια αλκοολιασμενος δηλωνε γκει…., μπαισεξουαλ…. οτι κατσει..και μια οτι θα ηθελε να τον αποδεχτει η κακουργα κενονια η φαμιλια του και ο 21χρονος γκομενος του που ντρεπεται… θα παει λεει στη νεα Υορκη για το γαμικο…απο την αλλη δεν ειναι πουστης μητε αδερφη λεει και προτρεπει τα παιδια να μην γινουν γκει..ημαρτον κυριε .λες και το να γινεις γκει ειναι κατι που το γραφεις σε χαρτακι πανω στο ψυγειο…α σημερα ξυπνησα και θα γινω αδερφη…αυριο κοτα…μεθαυριο ζουλου..αντε μωρη τρελη…….την ειδα την τζαζλαμαρα σου μηνες τωρα για αυτο εφαγες και το ντηλιτ σου….. ψωνιο ε ψωνιο…»

Σπύρος Μπιμπίλας: Γιατί αρνείται να υποδυθεί γκέι ρόλους;

Σε διαδικτυακή του συνέντευξη ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε για την απόφαση του να μην υποδύεται γκέι ρόλους στην τηλεόραση, όταν είδε ότι τυποποιείται…
«Όταν έπαιξα Αριστοφάνη στην Επίδαυρο με είδε η Ελένη Μαβίλη, η οποία ήταν βοηθός του Μεσσάλα και έγραφε το Χάι Ροκ και μου λέει «εσύ δεν είσαι μόνο δραματικός ηθοποιός» είσαι και κωμικός. Και με βάζει και γίνομαι ανάρπαστος στα κωμικά και με χαρακτήριζαν «κωμικός ηθοποιός» κι εγώ έλεγα μην βάζετε αυτή τη ρετσέτα, δεν είμαι «κωμικός ηθοποιός», είμαι Ηθοποιός. Κάποια εποχή έγινε και μια περίεργη αυτή… άρχισα να παίζω τους γκέι ρόλους και πήγαν να με χαρακτηρίσουν, δεν με ενδιαφέρει για τη ζωή, αλλά ότι «ά, ο Μπιμπίλας παίζει καταπληκτικά όλες τις τρελές αδελφές, τις έπαιξα καταπληκτικά, όμως όπως το «Κωνσταντίνου και Ελένης» που με σημάδεψε και το ένα και μοναδικό επεισόδιο παίζεται επί δεκαέξι χρόνια δύο ή τρεις φορές το μήνα και ο κόσμος νομίζει ότι μόνο αυτό έχω παίξει, για αυτό και το αποκηρρύσω, με την έννοια ότι ρε παιδιά σταματήστε να παίζετε αυτό το ίδιο, παίξτε κι όλα τα άλλα.
Και ο κόσμος μένει με την εντύπωση της επανάληψης και είπα ότι δεν θα ξαναπαίξω γκέι ρόλο στην τηλεόραση, τέρμα, και δεν ξανάπαιξα. Διότι έπαιξα 100. Και λέω τι θα γίνω; Ο Παράβας του 2000. Ο Σταύρος Παράβας ήταν σπουδαίος ηθοποιός, έπαιζε πολλούς γκέι χαρακτήρες. Εγώ δε θέλω να τυποποιηθώ σε τίποτα και είπα στοπ παρ’ ότι μου δίναν πάρα πολλά λεφτά τότε. Θυμάμαι ότι στην «Νταντά» τότε μου δώσανε πάρα πολλά λεφτά τότε για να κάνω πάλι μια τρελή περίπτωση για δυο λεπτά. Έλεγα δεν θέλω και μου δώσαμε πολλά λεφτά και το έκανα.»

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Έλλειμμα νομιμοποίησης και αναρχίας στην δημοκρατία;

Άρθρο του Ρωμανού Γεροδήμου 
Σε ένα πραγματικά συνταγματικά ισχυρό δημοκρατικό σύστημα, υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας, ελέγχου, λογοδοσίας. Σε ένα άναρχο σύστημα, αυτός που καταφέρνει να «διαβάσει» καλύτερα την πραγματικότητα και να προσαρμοστεί σε αυτήν επιβιώνει ή συγκεντρώνει πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό κεφάλαιο.
Ρωμανός ΓεροδήμοςΗ παρακάτω συλλογιστική ίσως ακουστεί εξεζητημένη. Σίγουρα θα ακουστεί κρατικιστική· μπορεί και αντιδραστική. Πρόκειται όμως για ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινοβουλευτική δημοκρατία και η διεθνής τάξη.
Σήμερα έτυχε να δω στις ειδήσεις τον Τζορτζ και την Αμάλ Κλούνεϊ να συμμετέχουν σε διάφορα πάνελ του ΟΗΕ για την ISIS και το προσφυγικό μαζί με τον Πρόεδρο Ομπάμα (η πικρή αλήθεια είναι ότι ο λόγος που το ζεύγος Κλούνεϊ ήταν στις ειδήσεις ήταν ο χωρισμός του Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί, αλλά αυτό ας το αφήσουμε προς το παρόν). Ταυτόχρονα, ένας πάρα πολύ ταλαντούχος παλιός φοιτητής μου, που εδώ και χρόνια διευθύνει δημιουργικό πρακτορείο στρατηγικής επικοινωνίας και έχει ο ίδιος δημιουργήσει viral και εξαιρετικά επιτυχημένες καμπάνιες για ανθρώπινα/ΛΟΑΤ δικαιώματα κλπ. συμμετέχει σε ένα συνέδριο ΜΚΟ και άλλων οργανισμών στη Νέα Υόρκη, στο οποίο μίλησε ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν.
Δύο απειροελάχιστα, εντελώς καλοπροαίρετα παραδείγματα του πώς μη κρατικοί παίκτες συμμετέχουν στην παγκόσμια ατζέντα· για το πώς ασκούν αυτό που λέμε advocacy (ή και lobbying), για το πώς επηρεάζουν την επικαιρότητα, για το πώς εντέλει they get things done.
Αυτό (δηλαδή η εμφάνιση μη κρατικών δρώντων στη διεθνή και εσωτερική πολιτική) δεν ξεκίνησε χτες, ούτε προχτες, αλλά πήρε άλλες διαστάσεις μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Το πρόβλημα που πρέπει να μας απασχολήσει είναι ότι κανείς από αυτούς τους δρώντες δεν εμπίπτει σε συνταγματικές, κοινοβουλευτικές και πολιτικά ανοιχτές, συγκεκριμένες ή δεσμευτικές διαδικασίες δημοκρατικής ευθύνης (responsibility), διαφάνειας (transparency) ή λογοδοσίας (accountability/culpability). Οι παίκτες αυτοί —είτε είναι celebrities καλής θελήσεως, είτε ΜΚΟ, είτε λομπίστες, είτε καλά δικτυωμένοι ακαδημαϊκοί, είτε δίκτυα ανωτάτων λειτουργών, είτε ιδιωτικές και πολυεθνικές εταιρίες, είτε φιλανθρωπικά ιδρύματα— ασκούν εξουσία. Κάθονται σε τραπέζια όπου λαμβάνονται αποφάσεις, σε τραπέζια με κρατικούς προϋπολογισμούς, σε τραπέζια με υπουργούς και αρχηγούς κυβερνήσεων. Κανείς δεν τους εξέλεξε και δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός δημοκρατικής αφαίρεσης της ισχύος τους από τους πολίτες.
Ακόμη πιο ενδιαφέρων είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο οι εν λόγω παίκτες αυτοί κατέκτησαν μία τέτοια ισχύ (απολύτως θεμιτός ως προς το ότι αυτοί ακολουθούν απλώς τους κανόνες του παιχνιδιού της διεθνούς μιντιακής και πολιτικής πραγματικότητας), χωρίς να είναι απαραιτήτως ή συχνά αποτέλεσμα π.χ. διαφθοράς ή αναξιοκρατίας, δεν εμπίπτει στον βασικότερο κανόνα μιας δημοκρατίας: το δικαίωμα του εκλέγεσθαι που απολαμβάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες — δηλαδή την ισότητα. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή μία ξεκάθαρη, ενιαία και συνταγματικά ελεγχόμενη διαδικασία με την οποία το άτομο Α να συναγωνίζεται το άτομο Β για το ποιος θα αποκτήσει την πολιτική ισχύ, δηλαδή την εξουσιοδότηση και νομιμοποίηση του να συμμετέχει σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων.
Ή μάλλον υπάρχει. Αυτό το πράγμα είναι ο κοινοβουλευτισμός. Αυτό η διαδικασία είναι οι εκλογές, και αυτά τα άτομα υποτίθεται ότι είναι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι — οι βουλευτές.
Ωστόσο, ο συναγωνισμός αυτός πλέον γίνεται με όρους αδιαφανείς (π.χ., το ποιος είναι πιο δημοφιλής στο Twitter) και χωρίς δικλίδες συνταγματικής ασφαλείας, αντιπροσώπευσης και τήρησης του δικαίου. Μέσα σε ένα χαοτικό σύστημα άσκησης φωνής και ισχύος, στο οποίο τα όρια ανάμεσα στην εσωτερική και τη διεθνή πράξη, ανάμεσα στους εσωτερικούς και τους διεθνείς θεσμούς, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, οι μη κρατικοί δρώντες έχουν σταδιακά υποκαταστήσει ή έστω συμπληρώνουν με πολύ ουσιαστικό τρόπο τον κοινοβουλευτισμό.
Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι μη κρατικοί δρώντες είναι οι «κακοί» και τα κοινοβούλια είναι οι «καλοί». Εδώ που τα λέμε, αν έπρεπε να επιλέξω σε ποιον θα εμπιστευτώ τη ζωή μου και τα δικαιώματά μου μάλλον θα προτιμούσα το ζεύγος Κλούνεϊ και τον πρώην φοιτητή μου από τον Νίκο Παππά, τον Βασίλη Λεβέντη και τον Ηλία Κασιδιάρη. Τόσο τα κοινοβούλια, τα οποία τα τελευταία 30 χρόνια ψήφισαν σταδιακά την αυτοαναίρεσή τους, όσο και τα εκλογικά σώματα, τα οποία προτιμούν να διαβάζουν για το ζεύγος Branjelina παρά να αξιολογούν τους υποψήφιους εκπροσώπους τους, μόνοι τους έβαλαν τα χεράκια τους και έβγαλαν τα ματάκια τους.
Σε πολύ μεγάλο βαθμό μη κρατικοί δρώντες όπως οι ΜΚΟ και οι celebrities που προωθούν ευγενείς σκοπούς το κάνουν ακριβώς επειδή τα υπάρχοντα συστήματα κρατικής και διακυβερνητικής λήψης αποφάσεων είναι σε κατάσταση κρίσης και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις τεράστιες παγκόσμιες προκλήσεις. Και, όσο τα δημοκρατικά αυτά συστήματα είναι σε κατάσταση κρίσης, τόσο οι πολίτες απομακρύνονται και αρχίζουν να συμμετέχουν σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι συναισθηματικής εμπλοκής και άναρχης άσκησης εξουσίας. Γιατί φυσικά είναι πολύ δύσκολο για τον πολίτη, ο οποίος (καλή ώρα) μέσα από το διαδίκτυο και τα κοινωνικά μέσα βρήκε τη φωνή του, να παραδεχτεί ότι κάποιοι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι είναι ή θα έπρεπε να είναι καλύτεροι από αυτόν· ότι ξέρουν ή θα έπρεπε να ξέρουν περισσότερα από αυτόν· ότι θα έπρεπε να αποφασίζουν για αυτόν.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι η ψευδαίσθηση της ισχύος που μας δίνει το διαδίκτυο —και συνακόλουθα η ψευδαίσθηση δημοκρατίας και συμμετοχικότητας που δημιουργείται από μία πλουραλιστική παγκόσμια δημόσια σφαίρα— δεν λύνει το πρόβλημα της αναρχίας. Σε ένα πραγματικά συνταγματικά ισχυρό δημοκρατικό σύστημα, υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας, ελέγχου, λογοδοσίας. Σε ένα άναρχο σύστημα, αυτός που καταφέρνει να «διαβάσει» καλύτερα την πραγματικότητα και να προσαρμοστεί σε αυτήν επιβιώνει ή συγκεντρώνει πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό κεφάλαιο. Όλοι οι υπόλοιποι που σκέφτονται ακόμα με όρους 19ου ή 20ού αιώνα ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι ο κόσμος άλλαξε· ότι κάποιοι αφανείς παίκτες έχουν ισχύ· ότι οι ηγέτες τους δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν ούτε ένα κλάσμα από αυτά που υπόσχονται και θέλουν, αφού δεν έχουν την ισχύ. Και μετά θυμώνουν και ψηφίζουν τον Ντόλαντ Τράμπ, τον Μπέρνι Σάντερς και τον Τζέρεμι Κόρμπιν. Και πάει λέγοντας.
Το διεθνές σύστημα ήταν όντως πάντοτε άναρχο, με την έννοια ότι επικρατούσε και επικρατεί ο νόμος του ισχυρού. Ωστόσο ειδικά μετά τον 17ο αιώνα, οι μόνοι αναγνωρισμένοι, νομιμοποιημένοι παίκτες ήταν τα κράτη. Και, μετά τις επαναστάσεις του 18ου και του 19ου αιώνα και τις μεταρρυθμίσεις και τους πολέμους του 20ού, τα κράτη αυτά ακολουθούσαν κάποιους συγκεκριμένους κανόνες, αρχές και διαδικασίες — τόσο στο εσωτερικό τους όσο και στις μεταξύ τους σχέσεις. Αυτό που τώρα παρατηρούμε είναι μία ουσιαστική αλλαγή, μία «αλλαγή παραδείγματος» σε πολιτικό, διπλωματικό και κοινωνικό επίπεδο. Το παράδειγμα αυτό έχει πολλά καλά: είναι πλουραλιστικό, ενθαρρύνει τους πολίτες να είναι πιο ενεργοί και δημιουργεί checks and balances ανάμεσα σε πολλούς και διαφορετικούς δρώντες — κανένα κομμάτι του συστήματος δεν έχει υπερβολική εξουσία. Ωστόσο, συνταγματικά μιλώντας, το παράδειγμα αυτό μας πάει πολύ πίσω.
Εκτός του ότι τελικά τα συστήματα λήψης εξουσίας καταλήγουν να είναι δύσκαμπτα (για να παρθεί μία απόφαση για την κλιματική αλλαγή ή την ISIS απαιτείται μακροπρόθεσμη διεθνής εκστρατεία), αντιμετωπίζουν τεράστιο έλλειμμα νομιμοποίησης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: «Μια δυναμική απάντηση στο ρατσισμό, το φασισμό και το σεξισμό»

«Μια δυναμική απάντηση στο ρατσισμό, το φασισμό και το σεξισμό, για να φέρουμε στο προσκήνιο την ισότητα, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό», θα είναι το 5ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ, στις 24 και 25 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο του Λιμενικού στην Καλαμάτα, όπως αναφέρουν οι οργανωτές του.
Και εξηγούν: «Το 5ο Αντιρατσιστικό Αντιφασιστικό Φεστιβάλ της πόλης μας πραγματοποιείται μέσα σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον:
•Οι πολιτικές της ρατσιστικής Ε.Ε., που τη μετατρέπουν σε Ευρώπη-φρούριο, με κλειστά σύνορα, φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, στρώνουν το δρόμο στην άνοδο ακροδεξιών και φασιστικών μορφωμάτων στην Ευρώπη, τα οποία κλιμακώνουν τις επιθέσεις, χύνοντας το δηλητήριο του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας, της ομοφοβίας, ενάντια σε κάθε τι “διαφορετικό”.
•Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ντροπιαστική συμφωνία που υπέγραψε με Ε.Ε. και Τουρκία, μετατρέπει την Ελλάδα σε φυλακή χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών/μεταναστριών, εντείνει τις απελάσεις - επαναπροωθήσεις στην Τουρκία και οδηγεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (hotspots) όσους/όσες παραμένουν εδώ. Ταυτόχρονα, εξαπολύει επίθεση στο κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που εκδηλώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, αλληλέγγυους/αλληλέγγυες, ποινικοποιώντας τον αγώνα τους.
•Ακροδεξιοί και φασίστες, βοηθούμενοι και από τα κυρίαρχα ΜΜΕ στην Ελλάδα, προσπαθούν να σπείρουν το μίσος απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες/ μετανάστριες, αλλά και σε όσους/όσες αγωνίζονται ενάντια στην καταπίεση και στην εκμετάλλευση και στο σύστημα που την εκτρέφει.
Όπλο μας η αλληλεγγύη. Εμείς υπερασπιζόμαστε τους αγώνες ενάντια στην καταπίεση οποιασδήποτε μορφής. Στηρίζουμε τον αγώνα των προσφύγων για πλήρη δικαιώματα στην αξιοπρεπή στέγαση και σίτιση, εκπαίδευση και περίθαλψη, έξω από στρατόπεδα συγκέντρωσης και γκέτο. Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες/μετανάστριες και σε όσους και όσες αντιμετωπίζουν ρατσιστική και σεξιστική βία.
Για να βάλουμε οριστικά τέλος στη φρίκη του φασισμού και του ρατσισμού, χρειάζεται να ανατρέψουμε συνολικά το σύστημα που τη γεννάει και τη θρέφει, που προσπαθεί να συντρίψει κάθε εργατικό δικαίωμα, λαϊκή κατάκτηση, συλλογική δράση και που καταδυναστεύει ατομικές ελευθερίες, για να ξεπεράσει την ιστορικού χαρακτήρα κρίση του.
Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι παράλληλα αγώνας ενάντια στη φτώχεια και τα μνημόνια, τον αυταρχισμό και την καταστολή».

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Το φύλο, ο έρωτας, ο ρατσισμός και η ταυτότητα στο κέντρο του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το 18ο Γκ.Λ.Α.Τ., το οποίο διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο, θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου του ΦΚΘ (Αποθήκη 1, Λιμάνι, τηλ. 2310-508398).
Στη φετινή διοργάνωση θα προβληθούν και θα διαγωνιστούν για το βραβείο Κοινού, 12 μεγάλου μήκους και 32 μικρού μήκους ταινίες πρόσφατης παραγωγής, τόσο μυθοπλασίας όσο και ντοκιμαντέρ, από 21 χώρες απ’ όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Τα φιλμ του αφιερώματος είναι ανθρωποκεντρικά, ενημερώνουν και ψυχαγωγούν, διαθέτουν χιούμορ, αλλά και ασκούν κριτική σε πολιτικές και κοινωνικές δομές που καταπιέζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τις κινηματογραφικές προβολές θα πλαισιώσουν 14 συζητήσεις με το κοινό, ενώ στον χώρο του Μουσείου Κινηματογράφου, θα παρουσιαστούν 40 αφίσες κινηματογραφικών φεστιβάλ από όλο τον κόσμο, τα οποία εξειδικεύονται στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ (ανά προβολή) και 8 ευρώ (ημερήσιο εισιτήριο).

Πρόγραμμα προβολών και εκδηλώσεων του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γκ.Λ.Α.Τ. (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών, Τρανσεξουαλικών και Διεμφυλικών) Ταινιών.
Dam 607
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου
19:00 Νέα Αστέρια 1 / Ιερό Σύμφωνο - Μπορούσαμε να Είμαστε Γονείς - Σκόρπιες Σκέψεις ενός Νεαρού Σεξουαλικά Εργαζόμενου - Αφημένες στις Αισθήσεις τους - Μείνε - Αφρικανός, Μουσουλμάνος και Ομοφυλόφιλος / Ακολουθεί συζήτηση με τους Ελληνες σκηνοθέτες.
21:00 Επίσημη Εναρξη Εύκολη Επανεμφάνιση (Easy Reappearance, Γαλλία, 2015, 17΄) -Φράγμα (Dam, Νορβηγία, 2015, 71') του Πολ Τούνγκε / Δύο νεαροί, ο Τζι και ο Τζο, είχαν μια γνωριμία της μιας βραδιάς. Την επόμενη μέρα κιόλας πηγαίνουν εκδρομή στα βουνά. Ο Τζι έχει άλυτα προβλήματα με τον εαυτό του. Ο Τζο θέλει απεγνωσμένα να αγαπηθεί. Το ταξίδι τους εξελίσσεται σύντομα σε μια μάχη για τις ψυχολογικές τους απαιτήσεις. Η βία παίρνει ακραίες μορφές. / Ελεύθερη Είσοδος.
Ekaj 607
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου
17:30 Κατεστραμμένα Προϊόντα Damaged Goods, Ολλανδία, 2011, 4') / Ακολουθεί συζήτηση με την Γεωργία – Θεοδώρα Ιντζέ (πολιτικός επιστήμονας, υπ. δρ., Europe Direct Ξάνθης) και θέμα «Η ορατότητα ως ανθρώπινο δικαίωμα».
19:00 Νέα Αστέρια 2 / Εγγενές Ηθικό Κακό - Η Πρισίλα στη Μύκονο - Πώς να Είσαι Μόνη - Είσαι Πανέμορφος - Δεν Θέλω Κορίτσι / Ακολουθεί συζήτηση με τους σκηνοθέτες Χρίστο Πορίαζοφ, Ελα Φανκ και Γιάνικ Σπίες.
21:00 Ανοια (Forgetfulness, Αυστραλία, 2015, 7') - Εκάζ (Ekaj, ΗΠΑ, 2015, 80') του Κάτι Γκονζάλεζ / Ο Εκάζ, ένας νεαρός άνδρας που ζει εκπορνευόμενος, συνειδητοποιεί ότι οι ελπίδες του ναυάγησαν. Στη Νέα Υόρκη συναντά έναν άλλο νεαρό άνδρα, τον Μέκα, ο οποίος πάσχει από AIDS. Ο Μέκα παίρνει τον Εκάζ υπό τη φροντίδα του. Ο ένας βοηθά τον άλλο για να επιβιώσουν, αναπτύσσοντας ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αγάπης. / Ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη Αχιλλέα Ψαλτόπουλο.
Shadows of Yesterday 607
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου
19:00 Νέα Αστέρια 3 / Τατουάζ - Μόνο να Είσαι Καλά - Αγία Ρόσα - Στις Λεπτομέρειες - Τζοέλ και Τζιν / Ακολουθεί συζήτηση του κοινού με τους σκηνοθέτες Εβι Μίνου, Πρεντράγκ Αζντέλκοβιτς, Καταρίνα Ρίβιλις και την ηθοποιό Μανόν Χιούγκελ._
21:00 Σκιές από Χθες (Shadows of Yesterday, Φιλιππίνες, 2015, 105') του Ρόσγουιλ Χ. Χιλάριο / Στη Μανίλα, την περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε ετοιμοπόλεμη κατάσταση λόγω των κυβερνητικών σκανδάλων, ο φωτογράφος Νάθαν καλύπτει δημοσιογραφικά τα συλλαλητήρια όπου γνωρίζεται με τον ακτιβιστή φοιτητή Έμαν. Η σχέση τους βασίζεται σε διαφορετικά ιδεώδη και αρχές. Οι συγκρούσεις μεταξύ τους δεν αργούν να προκύψουν, ούτε η ανάγκη για επιλογές.
Queen of Hearts 607
Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου
19:00 Πράξη Αγάπης (An Act of Love, ΗΠΑ, 2016, 85') του Σκοτ Σέπαρντ / Ο αιδεσιμότατος Φρανκ Σέφερ δικάζεται στο εκκλησιαστικό δικαστήριο της Ενωμένης Εκκλησίας Μεθοδιστών, επειδή τέλεσε γάμο για τον γιο του και τον σύντροφό του. Η τελική μάχη δεν κερδήθηκε ολοκληρωτικά για όλους. Ένας αγώνας για μίμηση και από πιστούς και ιερείς διαφορετικών δογμάτων. / Ακολουθεί συζήτηση με θέμα «Γλώσσα υποτίμησης – Ρητορική μίσους».
21:00 Βασίλισσες με Kαρδιά (Queen of Hearts, Αργεντινή, 2015, 82') του Γκιγιέρμο Μπεργκάντι / Ο Συνεταιρισμός AR/TV Trans είναι ένα θέατρο που προσφέρει στις εκδιδόμενες τρανς, εκπαίδευση και θεατρικό επάγγελμα, αλλά και τις προστατεύει από κάθε περαστικό πελάτη τους. Οι ίδιες αυτοχαρακτηρίζονται με διαφορετικούς όρους και μιλούν για τη ζωή και τις εμπειρίες τους, την καθημερινή προσπάθεια για επιβίωση και για αποδοχή από την κοινωνία. / Ακολουθεί συζήτηση.
Soft Lad 607
Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου
19:00 Νέα Αστέρια 4 / Η Ντουλάπα - Τριγενή ιιι η Μαμά - Ολες οι Γάτες στο Σκοτάδι είναι Ροζ - Παράδεισος Απελευθέρωσης - Φαντασία
21:00 Αφελής (Soft Lad, Ηνωμένο Βασίλειο, 2014, 84') του Λεόν Λοπέζ / Σε μια εναλλαγή αγάπης και πάθους, ένας νεαρός θεωρεί ότι η αγάπη του για τον σύζυγο της αδερφής του θα αλλάξει τη ζωή του. Ο εραστής -σύζυγος παλεύει με τα συναισθήματα και τις σκέψεις του, ώστε να αποδεχτεί την σεξουαλικότητά του, καταστρέφοντας ωστόσο τις ζωές των γύρω του. / Ακολουθεί συζήτηση.
Fundamentally Happy 607
Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου
19:00 Λουλούδια από Αμυγδαλόψιχα (Marzipan Flowers, Ισραήλ, 2014, 78') του Ανταμ Καλντερόν / Η 48χρονη Χαντάς εγκαταλείπει το κιμπούτζ μετά το θάνατο του άνδρα της και την κριτική των γειτόνων της για το «ελαφρό» πένθος της, και πάει στο Τελ Αβίβ. Στη μεγάλη πόλη βρίσκει αναπάντεχη στήριξη από τη συγκάτοικό της, την τρανς Πέτελ με το μυστηριώδες παρελθόν. Οι δυο γυναίκες αναπτύσσουν μια ασυνήθιστη φιλία και ανακαλύπτουν ότι τις δένουν περισσότερα από όσα φαντάστηκαν.
21:00 Η Ιστορία μου ως Πρόσφυγας (My Refugee Story, Λίβανος, 2015, 16΄) // Ριζικά Ευτυχισμένος (Fundamentally Happy, Σιγκαπούρη, 2015, 78') των Ταν Μπι Τιάμ και Λέι Γουάν Μπιν / Πριν 20 χρόνια, η Χαμπίμπα και ο μικρός Έρικ ήταν γείτονες. Όταν ο Έρικ γυρνά και βρίσκει την Χαμπίμπα και το σύζυγό της να ζουν στο ίδιο σπίτι, η αρχική χαρά της επανένωσης μετατρέπεται σε αποκάλυψη μυστικών του παρελθόντος. Ήταν ο μικρός Έρικ που κατά βάθος ήθελε να αποπλανηθεί από τον σύζυγο της Χαμπίμπα ή ήταν ο σύζυγος που οδήγησε τον νεαρό στο να αποδεχτεί τον βιασμό του; Μπορεί ο Έρικ να ξεπεράσει το παρελθόν; / Ακολουθεί συζήτηση με τον παιδοψυχίατρο Μανώλη Φαϊτάκη και θέμα «Παιδική σεξουαλικότητα. Επιθυμίες και όρια των παιδιών».
No Future 607
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου
19:00 Χωρίς Μέλλον (No Future, Ολλανδία, 2015, 88') του Μάρκο Ρίκερς / Άμστερνταμ, 1980. Μια πόλη με ανεργία, καταστολή και παρανομία, αναπτύσσει ακτιβισμό και αναζητά το μέλλον της. Η φιλελεύθερη Άννα γνωρίζει την Σγαακ στις καταλήψεις...
21:00 Η Δεύτερη Ζωή των Κλεφτών (The Second Life of Thieves, Μαλαισία, 2014, 87') του Γου Μινγκ Τζιν / Μια ερωτική σχέση διάρκειας δεκαετιών μεταξύ δύο ανδρών, κρυφή από τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Τελικά, ο ένας, ο Λάι, φεύγει με τη γυναίκα του άλλου, του Ταν. Τότε δημιουργείται μια σχέση με αμοιβαίες ομολογίες για το παρελθόν μεταξύ του Ταν και της νεαρής κόρης του εραστή του, της Σάντι. / Ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη Αχιλλέα Ψαλτόπουλο.
Finding Phong 607
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου
19:00 Νέα Αστέρια 5 / Μα τι στο Καλό - Λέων - Αποχωρισμός - Οι Κουκουβάγιες - Η Αλήθεια - Πάθος / Ακολουθεί συζήτηση με τους σκηνοθέτες
21:00 Η Ανεύρεση της Φογκ (Finding Phong, Βιετνάμ, 2015, 92') των Σουάν Ντούμπους και Τραν Πουόνγκ Τάο / Ο αγώνας της Φογκ να φτιάξει το σώμα της, όπως αυτή θέλει να είναι. Συζητήσεις με την μητέρα της που την παροτρύνει να μείνει άνδρας, αλλά και με τον γέρο πατέρα της, που πιστεύει ότι η επανάσταση δεν πλήττεται εάν ο γιος του αλλάξει φύλο. Η εγχείρηση, η νέα ζωή. /Ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη και την πρωταγωνίστρια της ταινίας.
The Group Therapy 607
Σάββατο 1η Οκτωβρίου
17:30 Ομάδα Υποστήριξης (The Support Group, Σουηδία, 2015, 14΄) / Πέντε νεαρές γυναίκες από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα περιμένουν την ψυχολόγο για να αρχίσουν την ομαδική θεραπεία. Όλες τις ενώνει ένα πράγμα: ο βιασμός. / Ακολουθεί συζήτηση με την κοινωνική λειτουργό – εκπαιδευτικό Ειρήνη Λιανδρή με θέμα «Ενδο-οικογενειακή βία, βιασμός».
19:00 Αφάνταστες Καταστάσεις (Unimaginable, ΗΠΑ, 2015, 88') του Σεντρίκ Τόμας Σμιθ / «Πόσο χρειάζεται να τραυματιστεί ο έρωτας και να μην είναι πλέον αγάπη;» Ο νοσηλευτής Αντόνιο έχει ζήσει την ενδοοικογενειακή βία ως παιδί και την ξαναζεί από τα χέρια του συντρόφου του, Κιρκ. Όμως το κρύβει και υπομένει. Η μητέρα του επεμβαίνει όσο μπορεί, για να σώσει το γιο της. Ο Αντόνιο δεν μπορεί να σώσει τον εαυτό του, αλλά νοσηλεύει την Μισέλ, θύμα κι αυτή της ερωμένης της, την οποία δικαιολογεί λέγοντας ότι αυτές ως ζευγάρι «αγαπούν σκληρά και μάχονται σκληρά». Πού οδηγούν όλα αυτά; / Ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τις ηθοποιούς Σεντρίκ Σμιθ, Μαχίν Γκρεκό, Αλίσια Ριβέρα.
21:00 Τελετή Λήξης / Απονομή των βραβείων Κοινού του φεστιβάλ, την οποία θα πραγματοποιήσει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσ/κης και μέλος του ΔΣ του ΦΚΘ, Σπύρος Πέγκας. / Ακολουθεί η προβολή της βραβευμένης μεγάλου μήκους ταινίας. / Είσοδος ελεύθερη.

Ο Τζάρεντ Λέτο γίνεται Άντι Γουόρχολ και μιλά για την ομοφυλοφιλία

Το σενάριο έγραψε ο σεναριογράφος του Boardwalk Empire, Τέρενς Γουίντερ, που έχει γράψει επίσης τα σενάρια για τον «Λύκο της Γουόλ Στριτ» και το «Get Rich or Die Tryin» Η ζωή του πρωτοπόρου της ποπ αρτ, Άντι Γουόρχολ σύντομα θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία θα έχει τίτλο «Γουόρχολ» και θα πρωταγωνιστεί ο Τζάρεντ Λέτο, που πρόσφατα είδαμε στους κινηματογράφους ως Τζόκερ στην ταινία «Ομάδα αυτοκτονίας». Το σενάριο έγραψε ο σεναριογράφος του Boardwalk Empire, Τέρενς Γουίντερ, που έχει γράψει επίσης τα σενάρια για τον «Λύκο της Γουόλ Στριτ» και το «Get Rich or Die Tryin».
Για την συγγραφή του σεναρίου θα βασιστεί στο βιβλίο του Βίκτορ Μπόκρις που κυκλοφόρησε το 1989 με τίτλο: «Γουόρχολ: Η βιογραφία ως πηγή έμπνευσης», τα δικαιώματα του οποίου έχει αποκτήσει ο Λέτο. Η ενασχόλησή του με τη ζωγραφική ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και αρχικά ήταν επηρεασμένη από θέματα διαφημίσεων, καθημερινά αντικείμενα και την εικονογραφία των κόμικς, δίνοντας τα πρώτα δείγματα γραφής της ποπ αρτ. Απέκτησε μεγαλύτερη φήμη και μέχρι το 1963 παρήγαγε μαζικά τέτοιου τύπου, επιτηδευμένα κοινότοπες αναπαραστάσεις καταναλωτικών προϊόντων, καθώς και προσωπογραφίες διασημοτήτων - μεταξύ αυτών και αρκετά πρόσωπα που αποτελούσαν σύμβολα της αμερικανικής ποπ κουλτούρας - σε φανταχτερά χρώματα και συχνά ως μεταξοτυπίες. Ήταν ανοιχτά γκέι, σε μία εποχή που η ομοφυλοφιλία δεν ήταν αποδεκτή. Ο Τζάρεντ Λέτο, δεν είναι η πρώτη φορά που θα υποδυθεί τη ζωή ενός ομοφυλόφιλου καθώς ο ρόλος του το 2013 στην ταινία Dallas Buyers Club, ως τραβεστί, του χάρισε τη Χρυσή Σφαίρα Β' Ανδρικού Ρόλου καθώς και το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου. Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ως γκέι Αμερικανή, γνωρίζω τι σημαίνει να αντικρίζεις τη σημαία και να μην σου προστατεύει όλες τις ελευθερίες σου. ...

Στις 26 Αυγούστου, πριν από την έναρξη ενός φιλικού αγώνα των Γκριν Μπέι Πάκερς, ο quarterback Κόλιν Κάπερνικ επέλεξε μία διαφορετική στάση κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ: κάθισε κάτω, γονατιστός.
Ο συνωστισμός των δημοσιογράφων που αναζητούσαν αιτιολόγηση ήταν αναπόφευκτος μετά από το τέλος του αγώνα. "Δεν πρόκειται να σταθώ όρθιος και να επιδείξω υπερηφάνεια σε μία σημαία χώρας που καταπιέζει τους μαύρους και τους έγχρωμους ανθρώπους. Για μένα, αυτό είναι μεγαλύτερο από το ποδόσφαιρο και θα ήταν εγωιστικό από μέρους μου να κοιτάξω αλλού. Υπάρχουν πτώματα στους δρόμους και κόσμος πληρώνει για να γλιτώνει με φόνους", επεσήμανε.

Ο 28χρονος αθλητής, γεννημένος από μαύρη γυναίκα με τον πατέρα να τους εγκαταλείπει όταν ήταν βρέφος και εν τέλει να υιοθετείται από δύο λευκούς γονείς, ήταν σαφώς επηρεασμένος από το κίνημα "Black Lives Matter", που ξεπήδησε στην αμερικανική κοινωνία μετά από μία σειρά θανάτων μαύρων από λευκούς αστυνομικούς.
Κανείς δεν μιλούσε πλέον για την ταχύτητα του Κάπερνικ. Αντικείμενο συζήτησης ήταν η στάση του, η οποία "πυροδότησε" αρχικά μίσος και απογοήτευση στα σώματα ασφαλείας της χώρας, στο NFL και φυσικά στα social media.
In my opinion, the national anthem is a symbolic song about our country. It represents honoring the many brave men and women who sacrifice and have sacrificed their lives each and every single day to protect our freedom. Sitting or kneeling down during the national anthem is a disgrace to those people who have served and currently serve our country. Sitting down during the national anthem on September 11th is even more horrific. Protest all you want and use social media all you want. However, during the nearly two minutes when that song is playing, I believe everyone should put their hands on their heart and be proud of our country for we are all truly blessed. Recent history has shown that it is a place where anyone no matter what race or gender has the potential to become President of the United States. We live in the most special place in the world and should be thankful. After the song is over, I would encourage everyone to please use the podium they have, stand up for their beliefs, and make America a better place. The rebuilding of battery park and the freedom tower demonstrates that amazing things can be done in this country when we work together towards a common goal. It is a shame how quickly we have forgotten this as a society. Today we are more divided then ever before. I could never imagine multiple people sitting down during the national anthem on the September 11th anniversary. The lessons of 911 should teach us that if we come together, the world can be a better and more peaceful place #neverforget.
Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Kate Upton (@kateupton) στις 

Ο Κάπερνικ χαρακτηρίστηκε "ασεβής" ως προς την αμερικανική σημαία και τις αρχές, ενώ κατηγορήθηκε ακόμα και για προσηλυτισμό στο Ισλαμικό Κράτος. Η αστυνομία του Σαν Φραντσίσκο ζήτησε δημόσια απολογία του Κάπερνικ, ειδάλως θα μποϊκόταρε τους αγώνες των τοπικών 49ers. Ακόμα και η ξανθιά σεξοβόμβα Κέιτ Άπτον χρησιμοποίησε το instagram της για να κατακεραυνώσει τέτοιου είδους ενέργειες, ειδικά σε ημέρες όπως η 11η Σεπτεμβρίου.
Η κοινή γνώμη αρχικά ήταν εναντίον του Κάπερνικ, ωστόσο όσο κυλούσαν οι ημέρες, άρχισαν να ακούγονται και φωνές συμπαράστασης. Βετεράνοι του αμερικανικού στρατού έστελναν επιστολές υπέρ της ενέργειάς του, οι πωλήσεις της φανέλας του εκτοξεύθηκαν, ενώ όταν υποσχέθηκε να δωρίσει 1.000.000 δολάρια από τον μισθό του έτους σε οργανισμούς με στόχο την αρωγή στις τοπικές κοινωνίες, οι 49ers τον ακολούθησαν και ο ιδιοκτήτης Τζεντ Γιορκ έκανε ισόποση δωρεά.

Η αλληλεγγύη στον Κάπερνικ γιγαντώθηκε όταν το παράδειγμά του ακολούθησαν κι άλλοι αθλητές. Τρεις παίκτριες του βόλεϊ από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια γονάτισαν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. "Ασκεί το δικαίωμα της επιλογής να είναι όρθιος ή να κάθεται, οπότε πρέπει να του αναγνωριστεί ότι διαθέτει αυτό το δικαίωμα", εξήγησε η Κιγιόνα Μόροου.

Ακολούθησε ο linebacker των Μπρόνκος, Μπράντον Μάρσαλ, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης με τον Κάπερνικ στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα και ο οποίος γονάτισε στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο NFL. "Ο Καπ χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του όπως επιθυμεί, ώστε να επικοινωνήσει το μήνυμά του στις μάζες. Έχουμε ελευθερία λόγου. Αλλά όταν χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα μας, μας κατακεραυνώνουν. Μοιάζει σαν όλοι τους να θέλουν να πηγαίνουμε με τους πολλούς. Όταν πάμε αντίθετα, υπάρχει πρόβλημα. Συμπαρίσταμαι στον Καπ. Καταλαβαίνω από που προέρχεται και τον υποστηρίζω", τόνισε ο Μάρσαλ στην "Colorado Springs Gazette".
Οι Μπρόνκος στήριξαν την επιλογή του παίκτη τους και μάλιστα εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία τόνισαν ότι σέβονται την κίνησή του και ότι πρόκειται για "προσωπική επιλογή". Το αντίθετο, δηλαδή, από αυτό που συνέβη με την Μέγκαν Ράπινο, μία από τις κορυφαίες παίκτριες της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, μιας ομάδας που διεκδικεί το Παγκόσμιο Κύπελλο σε κάθε τουρνουά.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, η 31χρονη μέσος των Σιάτλ Ρέιν, γονάτισε πριν από έναν αγώνα κόντρα στους Ρεντ Σταρς στο Σικάγο, ως ένδειξη συμπαράστασης στον Κάπερνικ και στη μάχη για τις ρατσιστικές αδικίες και την καταπίεση των μειονοτήτων. Μάλιστα, δήλωσε ότι σκόπευε να συνεχίσει τη διαμαρτυρία της, ούσα και η ίδια μέλος μειονότητας, ως ομοφυλόφιλη.
Τρεις ημέρες αργότερα, ο ιδιοκτήτης των Ουάσιγκτον Σπίριτ, Μπιλ Λιντς, αποφάσισε να παίξει ο εθνικός ύμνος από τα μικρόφωνα πριν η ομάδα του και οι Σιάτλ Ρέιν που φιλοξενούσαν, βγουν στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να "οι φίλαθλοι κα οι φίλοι να μην αντιμετωπίσουν ασέβεια που θεωρούμε ότι προκύπτει από μία τέτοια πράξη". Μάλιστα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι "το να επιτρέψεις σε κάποιον να εκβιάσει αυτήν την παράδοση που σημαίνει τόσα πολλά σε εκατομμύρια Αμερικανών είναι το ίδιο ασεβές όσο το να το πράττεις ο ίδιος".
Η Ράπινο εμφανίστηκε εξοργισμένη από το συμβάν και δήλωσε στο "American Soccer Now":"Ήταν αρκετά λάθος, τέσσερις ημέρες πριν από την επέτειο μιας από τις χειρότερες τραγωδίες της χώρας, να υποστηρίζεις ότι προσπάθησα να εκβιάσω αυτήν την περίσταση".
"Ως γκέι Αμερικανή, γνωρίζω τι σημαίνει να αντικρίζεις τη σημαία και να μην σου προστατεύει όλες τις ελευθερίες σου. Ήταν κάτι μικρό που μπορούσα να κάνω και κάτι που σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω στο μέλλον, με την ελπίδα να ξεπεταχθεί μια σπίθα χρήσιμου διαλόγου γύρω από το ζήτημα. Είναι σημαντικό λευκοί να στηρίζουν τις διαμαρτυρίες έγχρωμων ανθρώπων", πρόσθεσε.
Σε δηλώσεις της στο "espnW" πρόσθεσε: "Είμαι αηδιασμένη με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε (σ.σ. ο Κάπερνικ) και για το μίσος που δέχθηκε από όλο αυτό. Είναι εξαιρετικά ρατσιστικό. 'Μείνε στη θέση σου, μαύρε'. Δεν μου κάθεται καλά. Χρειαζόμαστε περισσότερη παραγωγική συζήτηση γύρω από τις φυλετικές σχέσεις".

Όπως είχε προαναγγείλει, η Ράπινο συνέχισε να αντιδρά με τον τρόπο της, το γονάτισμα κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Αυτήν τη φορά, όμως, το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Τόπος δράσης το Κολόμπους του Οχάιο, που φιλοξενούσε την φιλική αναμέτρηση της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ με την Ταϊλάνδη.
Η Ράπινο δεν ήταν βέβαιη για το τι θα πράξει, όπως εξομολογήθηκε μία ημέρα νωρίτερα στο "ESPN", παρότι το προηγούμενο διάστημα είχε υποστηρίξει ότι θα το τολμήσει και στους αγώνες με το εθνόσημο στο στήθος. Εξάλλου, σε αγώνα των Σιάτλ Ρέιν ανήμερα της 11ης Σεπτεμβρίου, στάθηκε όρθια κατά την άνακρουση του εθνικού ύμνου, αγκαλιά με τις συμπαίκτριές της.
Στο φιλικό με το η φανέλα των ΗΠΑ, όμως, που τη βρήκε νικήτρια με 9-0, γονάτισε ξανά. Μετά από τον αγώνα, δήλωσε ότι στόχος της είναι να εξακολουθήσει να γονατίζει και να κάνει "αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστό", έστω κι αν ήταν η μοναδική παίκτρια που το έκανε.
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των ΗΠΑ, όμως, είχε διαφορετική άποψη και εξέδωσε ανακοίνωση με την εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία της με αυτήν τη στάση. "Το να εκπροσωπείς τη χώρα σου είναι προνόμιο και τιμή για κάθε παίκτη ή προπονητή που σχετίζεται με τις εθνικές ομάδες των ΗΠΑ. Γι' αυτόν τον λόγο, ο εθνικός ύμνος έχει ξεχωριστή σημασία για το αμερικανικό ποδόσφαιρο. Μπροστά στο κοινό της χώρας ή το παγκόσμιο κοινό, η ανάκρουση του εθνικού ύμνου είναι η ευκαιρία για την εθνική αντρών και γυναικών να αναλογιστούν τις ελευθερίες και τα δικαιώματα που όλοι εκτιμούμε σε αυτήν τη χώρα. Ως μέλος του προνομίου να εκπροσωπείς την πατρίδα σου, όλοι περιμένουμε οι παίκτες και οι προπονητές μας να στέκονται όρθιοι και να τιμούν τη σημαία, την ώρα της ανάκρουσης".
Ο Κάπερνικ και η Ράπινο ισχυρίζονται δεν σκοπεύουν να σταματήσουν εάν δεν αλλάξουν οι συνθήκες και δεν αρχίσει ένας κοινωνικός διάλογος με επίλυση του προβλήματος στον ορίζοντα. Ορισμένοι αθλητές ακολουθούν το παράδειγμά τους.
Η ουσία μοιάζει να περικλείεται σε μία δήλωση της Ράπινο προ ημερών: "Νομίζω ότι ο διάλογος έχει μπερδευτεί αρκετά και έχουμε χάσει το πραγματικό νόημα της συζήτησης. Μιλάμε για Αμερικανούς που πρέπει να αντιμετωπίσουν την καταπίεση, τον ρατσισμό, τη φτώχεια και τη διασταύρωση όλων αυτών".