Menu

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΠΗΡΕ ΤΟ OSCAR ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ GAY ΑΛΛΑ 5 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΓΑΛΜΑ!

Γκάφα μεγατόνων έκανε από τη… χαρά του ο τραγουδιστής Σαμ Σμιθ, που πήρε το Όσκαρ Τραγουδιού: ο 23χρονος νόμιζε ότι ήταν ο πρώτος γκέι νικητής και το είπε επί σκηνής, για να μάθει τη «σκληρή» αλήθεια λίγη ώρα αργότερα, από δημοσιογράφο!
Όπως έχει γράψει το gaystarnews, ο νεαρός τραγουδιστής κέρδισε την Λέιντι Γκάγκα και πήρε το αγαλματίδιο, μαζί με τον Τζίμι Νέιπς, για το τραγούδι «Writing’s on the Wall», που «ντύνει» την πρόσφατη ταινία του Τζέιμς Μποντ,«Spectre».
spl1237934_055 (1024x683).jpg
(Τζίμι Νέιπς και Σαμ Σμιθ με τα Όσκαρ ανά χείρας)

«Στέκομαι απόψε το βράδυ μπροστά σας, ως ένας υπερήφανος γκέι άνδρας. Πριν από περίπου ένα μήνα, διάβασα ένα άρθρο στο οποίο ο σερ Ίαν ΜακΚέλεν είπε ότι κανένας -που έχει παραδεχτεί ανοιχτά ότι είναι γκέι δεν έχει κερδίσει το Όσκαρ», είπε ο Σαμ παραλαμβάνοντας το Όσκαρ, το οποίο αφιέρωσε στους ομοφυλόφιλους.
Κι εκεί που ο πολυβραβευμένος μουσικός νόμιζε ότι έγραψε ιστορία, ήρθε ένας δημοσιογράφος να τον… «προσγειώσει», καθώς, σε συνέντευξη μετά την απονομή, τον ενημέρωσε ότι, πριν από αυτόν, έχουν πάρει Όσκαρ τέσσερις άνδρες που είχαν μιλήσει δημόσια για την ομοφυλοφιλία τους!
Για την ιστορία, λοιπόν, ο πρώτος που είχε παραδεχθεί ότι είναι γκέι και πήρε χρυσό αγαλματίδιο ήταν ο σερ Τζον Γκίλγκουντ, το 1981 (Β΄Ανδρικού Ρόλου, για την ταινία «Άρθουρ»), ενώ ακολούθησαν οι Έλτον Τζον (Καλύτερου Τραγουδιού, για το «Circle Of Life», το 1994), Άλαν Μπολ (Σεναρίου, για το «American Beauty», το 2000) και Ντάστιν Λανς Μπλακ (Σεναρίγου, για το «Milk», το 2008).

ΤΟ ΘΕΜΑ: Γιατί πολλοί αντιδρούν στον gay γάμο;

«Πολλοί άνθρωποι που τάσσονται κατά του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου δεν νιώθουν άνετα με το ευκαιριακό σεξ και νιώθουν να απειλούνται από τη σεξουαλική ασυδοσία» λέει ο Ντέιβιντ Πίνσοφ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, πρώτος συγγραφέας της μελέτης στην επιθεώρηση Psychological Science. Οι άνθρωποι αυτοί, λέει ο Πίνσοφ, συνήθως παντρεύονται σε μικρότερη ηλικία, αποκτούν περισσότερα παιδιά, βάζουν το γάμο πάνω από την καριέρα, θεωρούν ιερούς τους όρκους του γάμου, και πιστεύουν στο παραδοσιακό μοντέλο όπου οι άνδρες είναι οι κουβαλητές του σπιτιού και οι γυναίκες νοικοκυρές. «Η σεξουαλική ελευθεριότητα μπορεί να είναι απειλητική για αυτούς τους ανθρώπους επειδή προσφέρει περισσότερους πειρασμούς για τους ή τις συζύγους τους» συνεχίζει ο ερευνητής.
Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν ότι η καθιέρωση του γκέι γάμου ενθαρρύνει τη σεξουαλική ασυδοσία και στους ετεροφυλόφιλους. «Από την άλλη πλευρά», συνεχίζει ο Πίνσοφ, «για τους ανθρώπους που νιώθουν άνετα με την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών, το γάμο σε μεγαλύτερη ηλικία και τον μεγάλο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων, η σεξουαλική ελευθεριότητα δεν είναι απειλή επειδή οι γυναίκες δεν εξαρτώνται από τους άνδρες για οικονομική στήριξη». Το πείραμα σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αποσπάσει από τους εθελοντές περισσότερες πληροφορίες από ό,τι θα ήταν διατεθειμένοι να δηλώσουν ανοιχτά. Το δείγμα της μελέτης ήταν 523 άνδρες και 562 γυναίκες, με το 27% των εθελοντών να δηλώνει κατά του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων. Στην πρώτη φάση, σχεδιασμένη να αποκαλύψει τη στάση των εθελοντών απέναντι στους ομοφυλόφιλους, οι εθελοντές είδαν να εμφανίζονται σε μια οθόνη φράσεις όπως «ευκαιριακό σεξ», «σεξ της μια βραδιάς», «πιστός» και «στοργικός», και κλήθηκαν να τις χωρίσουν σε δύο κατηγορίες, «μονογαμικός» και «σεξουαλικά ασύδοτος». Στη συνέχεια, οι εθελοντές κλήθηκαν να πατήσουν ένα κουμπί κάθε φορά που έβλεπαν είτε τη φωτογραφία ενός γκέι ζευγαριού είτε μια φράση της κατηγορίας «σεξουαλικά ασύδοτος». Αμέσως μετά, κλήθηκαν να κάνουν το ίδιο κάθε φορά που έβλεπαν είτε ένα γκέι ζευγάρι είτε μια φράση της κατηγορίας «μονογαμικός».
Οι χρόνοι αντίδρασης των εθελοντών αποκάλυψαν τη στάση τους απέναντι στους ομοφυλόφιλους, λένε οι ερευνητές. «Αν σου είναι δύσκολο να αποσυνδέσεις τη λέξη "γκέι" από τη φράση "σεξουαλικά ασύδοτος" θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο να απαντήσεις» εξηγεί καθηγήτρια Ψυχολογίας Μάρτι Χάσελτον, επικεφαλής της μελέτης.
Στην επόμενη φάση του πειράματος, οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα «σεξουαλικού συντηρητισμού» των εθελοντών ανάλογα με το πόσο συμφωνούσαν με δηλώσεις όπως «το σεξ χωρίς αγάπη είναι OK» και «μπορώ εύκολα να φανταστώ τον εαυτό μου να νιώθει άνετα και να απολαμβάνει ευκαιριακό σεξ με διαφορετικούς παρτενέρ». Όσοι συμφώνησαν πιο έντονα με τις παραπάνω δηλώσεις ήταν πολύ πιθανότερο να μην συνδέουν τους γκέι με τη σεξουαλική ασυδοσία και να εγκρίνουν τον γκέι γάμο, αναφέρουν οι ερευνητές.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Πιθανή η εμφάνιση ενός gay χαρακτήρα στα επόμενα Star Wars

Ο σκηνοθέτης του “Star Wars: The Force Awakens”, J.J. Abrams, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε πολύ πιθανή την εμφάνιση ενός gay χαρακτήρα στις επόμενες ταινίες της σειράς. “Όταν μιλάω για συμμετοχικότητα δεν αποκλείονται οι gay χαρακτήρες. Για μένα η διασκέδαση του “Star Wars” είναι να εξερευνάς τις δυνατότητες, έτσι φαίνεται εξωφρενικά στενόμυαλο να πω ότι δεν θα υπήρχε ένας gay χαρακτήρας σε αυτόν τον κόσμο”.
Ο 49χρονος σκηνοθέτης είπε ότι πάντα επικεντρώνεται στην συμμετοχικότητα του franchise και κάνει τις ταινίες “να μοιάζουν στον πραγματικό κόσμο”. Ο Abrams μίλησε για την απόφασή του να προσλάβει και μία κοπέλα και ένα άτομο χρώματος στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του “The Force Awakens”. “Γράφοντας αυτό το σενάριο με τον Larry Kasdan, δεν ήξερα πως θα ήταν η Rey εμφανισιακά, όπως και για τους Finn και Poe” είπε στο Entertainment Weekly. “Απλά ήξερα ότι αυτή η ταινία έπρεπε να μοιάζει με τον πραγματικό κόσμο”.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

HOT: Το πρώτο γκέι φιλί στο καναδικό ναυτικό on camera!

Ιστορία έγραψε ένας ναύτης του Πολεμικού Ναυτικού του Καναδά φιλώντας τον σύντροφό του κατά την επιστροφή από άσκηση. Η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς το φιλί χαρακτηρίζεται από τα διεθνή ΜΜΕ ως «ιστορικό». Ο ναύτης Φράνσις Λεγκάρ φίλησε το σύντροφό του Κόρεϊ Βοτούρ πάνω στο πλοίο. Στον Καναδά είναι παράδοση όταν ένα πολεμικό πλοίο επιστρέφει από ταξίδι να γίνεται κλήρωση για το ποιό μέλος του πληρώματος θα αποβιβαστεί πρώτο για να μοιραστεί με το πιο αγαπημένο του πρόσωπο το πρώτο φιλί του καλωσορίσματος.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

"Ναι" στο σύμφωνο για γκέι είπε η ιταλική Βουλή

Η κυβέρνηση Ρέντσι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική γερουσία με 173 «ναι» και 71 «όχι». Η ψηφοφορία ήταν συνδεδεμένη με την έγκριση του νόμου για τα σύμφωνα συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, επί του οποίου θα πρέπει να εκφραστεί τώρα και η βουλή. Η ψήφος εμπιστοσύνης δόθηκε από τους γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος, της Νέας Κεντροδεξιάς και από δεκαοκτώ γερουσιαστές οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το σχέδιο νόμου για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που εγκρίθηκε από την γερουσία δεν προβλέπει την δυνατότητα της λεγόμενης Stepchild adoption, της υιοθεσίας του παιδιού ενός μέλους του ζευγαριού και από τον σύντροφό του.
 Παράλληλα, δεν προβλέπεται ούτε η υποχρέωση να παραμένουν πιστοί, οι σύντροφοι, όπως προβλέπεται, αντιθέτως, από τον πολιτικό γάμο. Η έγκριση της βουλής, όπου οι Δημοκρατικοί διαθέτουν άνετη πλειοψηφία, θεωρείται τώρα δεδομένη. «Είναι μια ημέρα η οποία θα μείνει στην ιστορία της χώρας μας. Κέρδισε το θάρρος ενάντια στις διακρίσεις. Κέρδισε η αγάπη», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. «Είναι όντως μια νίκη, αλλά με πόνο στην καρδιά», δήλωσε η γερουσιαστής Μόνικα Τσιρινά, η οποία είχε συντάξει τον σχετικό νόμο. Η απογοήτευσή της οφείλεται, όπως εξήγησε, στην απόρριψη της Stepchild adoption. Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, όμως, οι δικαστές θα έχουν την δικαιοδοσία να αποφασίζουν με αυτονομία, για το αν και τα δύο μέλη των ομοφυλόφιλων ζευγαριών θα μπορούν να θεωρούνται και από τον νόμο γονείς του παιδιού που έχουν μεγαλώσει μαζί.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ LGBT

Η γενική γραμματεία Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης φιλοξένησε αυτό το διήμερο τα σεμινάρια ανταλλαγής καλών πρακτικών που διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens(N. Νικοδήμου 18 στην Πλάκα).
Τα σεμινάρια ανταλλαγής καλών πρακτικών αφορούν στο πεδίο Lesbian, gay, bisexual, transgender and intersex (LGBTI) και περιλαμβάνουν: α) Εκτίμηση των επιπτώσεων της νομοθεσίας περί ισότητας στη χάραξη πολιτικής και β) Αποτελεσματική ενσωμάτωση της ισότητας και της απαγόρευσης των διακρίσεων στη χάραξη πολιτικής.
Στα σεμινάρια συμμετέχει περιορισμένος αριθμός εκπροσώπων των κρατών μελών της Ε.Ε. Πρόκειται για εκπροσώπους ειδικευμένους στην καταπολέμηση των διακρίσεων για τους LGBTI. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα παρίσταται ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας, Κωστής Παπαϊωάννου, ο οποίος θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στην ατζέντα προστασίας των δικαιωμάτων των LGBTI με εστίαση στο σύμφωνο συμβίωσης και στη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

OI ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΟSCAR Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟ XENIA

Από το 1956 που θεσπίστηκε η κατηγορία του Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας ως το 2012 η Ελλάδα έχει στείλει 33 φορές ταινία για να την αντιπροσωπεύσει στην Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου.
Η πρώτη ταινία που αντιπροσώπευσε την χώρα μας στα Oscar ήταν η «Λίμνη των Πόθων» το 1957. Η πρώτη ελληνική ταινία που βρέθηκε υποψήφια για Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας ήταν η«Ηλέκτρα» του Μιχάλη Κακογιάννη.
Η Ελλάδα ήταν υποψήφια και την επόμενη χρονιά με τα «Κόκκινα Φανάρια» του Βασίλη Γεωργιάδη. Ο Γεωργιάδης δύο χρόνια μετά ξαναφέρνει την Ελλάδα στην πεντάδα με το «Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο». Από το 1970 μέχρι το 1994 η Ελλάδα υπέβαλε μόνο 7 χρονιές ελληνική ταινία να 'διαγωνιστεί' στα Oscar. Το 1977 η «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη κατάφερε να βρεθεί στην πεντάδα και για κάποιους μάλιστα να θεωρείται φαβορί.
Τέσσερις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου έχουν ταξιδέψει στο Λος Αντζελες με την ελπίδα να κερδίσουν την υποψηφιότητα, αλλά μάταια.
Οι φήμες θέλουν την «ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κουζίνα» να έχασε για λίγο την υποψηφιότητα, ενώ «Οι Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη ακυρώθηκαν από την Ακαδημία καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των διαλόγων ήταν στα Αγγλικά, κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς για την κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο 2010 όπου ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου κατάφερε να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά και έφερε στην Ελλάδα μια ακόμα υποψηφιότητα στην καητγορία του Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.
Στην παρακάτω λίστα αναφέρονται για όλες τις χρονιές του Oscar Ξενόγλωσσης Ταινίας, η Ελληνική συμμετοχή και η τελική νικήτρια ταινία:
1956
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
La Strada (Ιταλία)
1957
Η Λίμνη των Πόθων (Γ.Ζερβός)
Nights of Cambiria (Ιταλία)
1958
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
Mon Oncle (Γαλλία)
1959
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
Orfeo Negro (Γαλλία)
1960
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
Virgin Spring (Σουηδία)
1961
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
Through a Glass Darkly (Σουηδία)
1962
Ηλέκτρα (Μ.Κακογιάννης)
Sundays and Cybele (Γαλλία)
1963
Τα Κόκκινα Φανάρια (Β.Γεωργιάδης)
8 ½ (Ιταλία)
1964
Προδοσία (Κ.Μανουσάκης)
Yesterday, Today and Tomorrow (Ιταλία)
1965
Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο (Β.Γεωργιάδης)
Shop on the Main Street (Τσεχοσλοβακία)
1966
Ντάμα Σπαθί (Γ.Σκαλενάκης)
Man and a Woman (Γαλλία)
1967
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
Closely Watched Trains (Τσεχοσλοβακία)
1968
Βυζαντινή Ραψωδία (Γ.Σκαλενάκης)
War and Peace (Ρωσία)
1969
Κορίτσια στον Ήλιο (Β.Γεωργιάδης)
Z (Αλγερία)
1970
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
Investigation of a Citizen Above Suspicion (Ιταλία)
1971
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
The Garden of Fitzi Continis (Ιταλία)
1972
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
The Discreet Charm of Bourgeoisie (Γαλλία)
1973
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
Day for Night (Γαλλία)
1974
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
Amarcord (Ιταλία)
1975
Ο Θίασος (Θ.Αγγελόπουλος)
Dersu Uzala (Ρωσία)
1976
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
Black and White Coast (Ακτή Ελεφαντοστού)
1977
Ιφιγένεια (Μ.Κακογιάννης)
Madame Rosa (Γαλλία)
1978
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
Get Out Your Handkerchiefs (Γαλλία)
1979
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
The Tin Drum (Γερμανία)
1980
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
Moscow Does Not Believe In Tears (Ρωσία)
1981
Ο Ανθρωπος με το Γαρίφαλο (Ν.Τζήμας)
Mephisto (Ουγγαρία)
1982
Αγγελος (Γ.Κατακουζινός)
Begin the Beguine (Ισπανία)
1983
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
Fanny and Alexander (Σουηδία)
1984
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
Dangerous Moves (Ελβετία)
1985
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
The Official Story (Αργεντινή)
1986
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
Assault (Ολλανδία)
1987
Θεόφιλος (Λ.Παπαστάθης)
Babette's Feast (Δανία)
1988
Στη Σκιά του Τρόμου (Γ.Καρυπίδης)
Women on the Verge of Nervous Breakdown (Ισπανία)
1989
Τοπίο στην Ομίχλη (Θ.Αγγελόπουλος)
Cinema Paradiso (Ιταλία)
1990
Έρωτας στη Χουρμαδιά (Σ.Τσιώλης)
Journey of Hope (Ελβετία)
1991
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
Mediteraneo (Ιταλία)
1992
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
Indochine (Γαλλία)
1993
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
Belle Epoque (Ισπανία)
1994
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
Burnt by the Sun (Ρωσία)
1995
Το Βλέμμα του Οδυσσέα (Θ.Αγγελόπουλος)
Antonia's Line (Ολλανδία)
1996
Η Ελλάδα δεν υπέβαλε ταινία στα Oscar
Kolya (Τσεχία)
1997
Η Σφαγή του Κόκορα (Α.Παντζής)
Character (Ολλανδία)
1998
Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα (Θ.Αγγελόπουλος)
Life Is Beautiful (Ιταλία)
1999
Από την Ακρη της Πόλης (Κ.Γιάνναρης)
All About My Mother (Ισπανία)
2000
Peppermint (Κ.Κάπακας)
Crouching Tiger, Hidden Dragon (Ταϊβάν)
2001
Ένας και Ενας (Ν.Ζαπατίνας)
No Man's Land (Βοσνία Ερζεγοβίνη)
2002
Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον (Λ.Παπαστάθης)
Nowhere In Africa (Γερμανία)
2003
Θα το Μετανιώσεις (Κ.Ευαγγελάκου)
Barbarian Invasions (Καναδάς)
2004
ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κουζίνα (Τ.Μπουλμέτης)
The Sea Inside (Ισπανία)
2005
Οι Νύφες (Π.Βούλγαρης)
Tsotsi (Νότιος Αφρική)
2006
Η Χορωδία του Χαρίτωνα (Γ.Καραντινάκης)
The Lives of Others (Γερμανία)
2007
Eduart (Α.Αντωνίου)
Counterfeiters (Αυστρία)
2008
Διόρθωση (Θ.Αναστόπουλος)
Departures (Ιαπωνία)
2009
Οι Σκλάβοι στα Δεσμά τους (Τ.Λυκουρέσης)
The Secret In their Eyes (Αργεντινή)
2010
Κυνόδοντας (Γ.Λάνθιμος)
In A Better World (Δανία)
2011
Attenberg (Α.Τσαγγάρη)
A Separation (Ιράν)
2012
Αδικος Κόσμος (Φ.Τσίτος)
Amour (Αυστρία)
2013
Το Αγόρι Τρώει Το Φαγητό Του Πουλιού (E.Λυγίζος)
La Grande Bellezza (Ιταλία)
2014
Μικρά Αγγλία (Π.Βούλγαρης)
Ida (Πολωνία)
2015
Ξενία (Π.Κούτρας)

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

«Όχι στο μίσος, ναι στον διάλογο» με εκδηλώσεις στην Αθήνα

Σειρά συζητήσεων με αντικείμενο τη ρητορική του μίσους διοργανώνουν από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη με το ακτιβιστικό βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone. Το ζήτημα της ρητορικής μίσους έχει τεθεί ελάχιστα σε δημόσια συζήτηση στη χώρα μας, παρότι το αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
Ως ρητορική μίσους, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, ορίζεται κάθε μορφή έκφρασης που διαδίδει, προτρέπει, προωθεί ή δικαιολογεί το φυλετικό μίσος, την ξενοφοβία, τον αντισημιτισμό ή οποιαδήποτε άλλη μορφή μη ανοχής της διαφορετικότητας, συμπεριλαμβανομένης της μισαλλοδοξίας, του εθνικισμού, των διακρίσεων και της εχθρότητας κατά των μειονοτικών ομάδων και των μεταναστών.

Στις μέρες μας, δεν θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε τη ρητορική μίσους αγνοώντας την έκφρασή της στο Διαδίκτυο. Σε πρόσφατη διαδικτυακή έρευνα της καμπάνιας «No Hate Speech Movement», το 78% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι συναντάει ρητορική μίσους στο διαδίκτυο σε τακτική βάση. Οι τρεις συχνότερα απαντούμενοι στόχοι της ρητορικής μίσους ήταν: άτομα ΛΟΑΤ (70%), Μουσουλμάνοι (60%) και γυναίκες.

Αυτά τα ζητήματα, μαζί με σειρά άλλων ερωτημάτων όπως: «Πού σταματάει η ελευθερία του λόγου και πού ξεκινάει η ρητορική μίσους», «Χρειαζόμαστε μηχανισμούς ελέγχου ή πρόληψης;» «Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο;» «Πώς αντιμετωπίζουμε φαινόμενα όπως η ομοφοβία, η ξενοφοβία, ο σεξισμός, η θρησκευτική μισαλλοδοξία;», θα τεθούν σε μια σειρά πέντε συναντήσεων με τη συμμετοχή οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, νομικών, ειδικών επιστημόνων και ενεργών πολιτών.

H πρώτη συζήτηση, με θέμα «Τι είναι η ρητορική μίσους» έχει προγραμματισθεί για την Τρίτη 1η Μαρτίου 2016 στις 18:30 στο χώρο του βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone, (Σκουφά 64 και Γριβαίων, Αθήνα). Στη συζήτηση συμμετέχουν ως ομιλητές οι κυρίες Βερόνικα Σαμαρά, Συντονίστρια Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Στέλλα Ιωάννου, Εκπρόσωπος της Youthnet Hellas, Εταίρος του ΣτΕ και υποστηρικτής της καμπάνιας κατά της ρητορικής μίσους στο Διαδίκτυο στην Ελλάδα και Τίνα Σταυρινάκη, Δ.Ν. - Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δικηγόρος. Μαζί τους θα είναι και ο κ. Μιχάλης Αφολάνιο, Εκπρόσωπος Πολιτιστικού Κέντρου Αφρικανικής Τέχνης και Πολιτισμών Αnasa, ενώ τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Αργυρώ Μποζώνη.

Η καμπάνια «No Hate Speech Movement» του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι μία πρωτοβουλία καταπολέμησης της ρητορικής του μίσους, του ρατσισμού και των διακρίσεων στο Διαδίκτυο, που ξεκίνησε το 2012 και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η κεντρική καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης εξελίσσεται παράλληλα με διαφορετικές εθνικές καμπάνιες, που υλοποιούνται από εταίρους, υποστηρικτές και ακτιβιστές σε 40 χώρες. Η εκστρατεία στην Ελλάδα υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ο κύκλος συζητήσεων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

10 διάσημοι Έλληνες που έχουν παραδεχθεί πως είναι gay!

<p>O Φώτης Σεργουλόπουλος έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Μάλιστα στο παρελθόν είχε αναφέρει στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου στον Αντ1: «Για την προσωπικ
Είναι διάσημοι, όμορφοι και πολύ επιτυχημένοι σε ότι κάνουν. Ίσως γιατί τα έχουν βρει με τον εαυτό τους και έχουν αποδεχθεί πρώτα οι ίδιοι το ποιοι είναι.Ίσως γιατί είναι πολύ ακομπλεξάριστοι και δε διστάζουν να βγουν και να πουν δημόσια σε συνεντεύξεις τους πως είναι ομοφυλόφιλοι!Εμείς συγκεντρώσαμε τους διάσημους Ελληνες που κατά καιρούς έχουν παραδεχθεί τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις και τους παρουσιάζουμε..
<p>O Φώτης Σεργουλόπουλος έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Μάλιστα στο παρελθόν είχε αναφέρει στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου στον Αντ1: «Για τ
O Φώτης Σεργουλόπουλος έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Μάλιστα στο παρελθόν είχε αναφέρει στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου στον Αντ1: «Για την προσωπική μου ζωή έχω πάρει ένα δρόμο, ποτέ δεν ήθελα να πω ψέματα. Είχα συντρόφους στο παρελθόν, πάρα πολύ καλούς, τους αγαπούσα… Οι άνθρωποι στη ζωή τους πρέπει να ελεύθεροι και να αποφασίζουν να ακολουθούν έναν δρόμο. Βεβαίως και υπάρχει τίμημα για αυτό. Το θέμα είναι τι αντέχεις να πληρώσεις»...
<p>Η σεξουαλική ταυτότητα του<strong> Γρηγόρη Βαλλιανάτου</strong> δε χρειάζεται συστάσεις, καθώς καθημερινά παλεύει για τα  δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Στο παρελθόν μάλιστα έχει υπάρξει Πρ
Η σεξουαλική ταυτότητα του Γρηγόρη Βαλλιανάτου που παραμένει συνεργάτης της στήλης μας, δε χρειάζεται συστάσεις, καθώς καθημερινά παλεύει για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Στο παρελθόν μάλιστα έχει υπάρξει Πρόεδρος των Ελλήνων Ομοφυλοφίλων.
<p>Ο αγαπημένος συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ έχει παντρευτεί τον σύντροφό του στη Νέα Υόρκη και προσφατα υπέγραψαν και σύμφωνο συμβίωσης.</p>
Ο αγαπημένος συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ έχει παντρευτεί τον σύντροφό του στη Νέα Υόρκη και προσφατα υπέγραψαν και σύμφωνο συμβίωσης.
<p>Ο Χρήστος Σιμαρδάνης μίλησε ανοιχτά για την σεξουαλική του ταυτότητα σε μία συνέντευξή του στο περιοδικό ΕΓΩ και μετά ξέσπασε... σάλος! Ο ίδιος μάλιστα παραδέχθηκε πως αυτή του η ομολογία του
Ο Χρήστος Σιμαρδάνης μίλησε ανοιχτά για την σεξουαλική του ταυτότητα σε μία συνέντευξή του στο περιοδικό ΕΓΩ και μετά ξέσπασε... σάλος! Ο ίδιος μάλιστα παραδέχθηκε πως αυτή του η ομολογία του άλλαξε τη ζωή!
<p>Ο Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης, ο γνωστός τηλεοπτικός ανταποκριτής, έκανε το δικό του «coming out» πριν λίγα χρόνια με  αφορμή την αυτοκτονία ενός 21χρονου ομοφυλόφ
Ο Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης, ο γνωστός τηλεοπτικός ανταποκριτής, έκανε το δικό του «coming out» πριν λίγα χρόνια με αφορμή την αυτοκτονία ενός 21χρονου ομοφυλόφιλου φοιτητή στη συνοικία Καζιλίνα της Ρώμης.
<p>Ο Γιώργος Μαρίνος ίσως να ήταν ο πρώτος διάσημος Έλληνας που μίλησε δημοσίως για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Γι' αυτό και έχει δηλώσει σε συνέντευξή του πως πιστεύει ότι η δική τ
Ο Γιώργος Μαρίνος ίσως να ήταν ο πρώτος διάσημος Έλληνας που μίλησε δημοσίως για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Γι' αυτό και έχει δηλώσει σε συνέντευξή του πως πιστεύει ότι η δική του αποκάλυψη άλλαξε κατά πολύ τη στάση των Ελλήνων στο θέμα της ομοφυλοφιλίας.
<p>O δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος έχει ουκ ολίγες φορές αποκαλύψει πως είναι ομοφυλόφιλος. πριν λίγους μήνες κιόλας εξομολογήθηκε πως πως είναι φορέας του Aids.</p>
O δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος έχει ουκ ολίγες φορές αποκαλύψει πως είναι ομοφυλόφιλος. πριν λίγους μήνες κιόλας εξομολογήθηκε πως πως είναι φορέας του Aids.
<p>Ο Φώτης Σπύρου όχι μόνο έχει αποκαλύψει πως είναι gay, αλλά σύντομα θα παντρευτεί και τον νεαρό αγαπημένο του και θα υιοθετήσουν και παιδί!</p>
Ο Φώτης Σπύρου όχι μόνο έχει αποκαλύψει πως είναι gay, αλλά σύντομα θα παντρευτεί και τον νεαρό αγαπημένο του και θα υιοθετήσουν και παιδί!
<p>Το μοντέλο και επί δύο χρόνια συνεργάτης του Μάκη Τσέλιου, Δαυίδ Σαμαράς και ο σύντροφός του Τζίμι Φάρελ, παντρεύτηκαν την περασμένη Παρασκευή και έκαναν γνωστή την είδηση μέσω facebook</p>
Το μοντέλο και επί δύο χρόνια συνεργάτης του Μάκη Τσέλιου, Δαυίδ Σαμαράς και ο σύντροφός του Τζίμι Φάρελ, παντρεύτηκαν την περασμένη Παρασκευή και έκαναν γνωστή την είδηση μέσω facebook.
Ανοιχτά έχει μιλήσει για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και ο  Κωνσταντίνος Γιάνναρης, ο γνωστός Ελληνας σκηνοθέτης. ?Ήμουν 13 όταν συνειδητοποίησα την ομοφυλοφιλία μου?, αποκάλυψε σε συνέντευξη του,
Ανοιχτά έχει μιλήσει για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και ο  Κωνσταντίνος Γιάνναρης, ο γνωστός Ελληνας σκηνοθέτης. ?Ήμουν 13 όταν συνειδητοποίησα την ομοφυλοφιλία μου?, αποκάλυψε σε συνέντευξη του, προσθέτοντας ότι έχει βιώσει τεράστιο κοινωνικό ρατσισμό, καθώς και ο αδελφός του είναι gay.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ανοίγει τις πύλες του στο Βερολίνο το κέντρο φιλοξενίας για γκέι πρόσφυγες

Ένα κέντρο φιλοξενίας που προορίζεται για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες, το δεύτερο αυτού του είδους στη Γερμανία, ανοίγει τις πόρτες του αύριο στο Βερολίνο, όπου θα υποδεχθεί περισσότερους από 120 ανθρώπους, γνωστοποίησαν οι υπεύθυνοι της οργάνωσης που ανέλαβε την υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Το κέντρο στεγάζεται σε ένα τετραώροφο κτίριο στο ανατολικό Βερολίνο όπου 29 διαμερίσματα θα φιλοξενήσουν 122 πρόσφυγες- ομοφυλόφιλους, λεσβίες και διαφυλικούς- επισήμανε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Μάρτσελ ντε Γκρουτ, διευθυντής της "Schwulenberatung", μίας οργάνωσης που προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους ομοφυλόφιλους. Την 1η Φεβρουαρίου στη Νυρεμβέργη (νότια Γερμανία) ξεκίνησε να λειτουργεί το πρώτο κέντρο φιλοξενίας ομοφυλόφιλων προσφύγων στη Γερμανία, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 8 ενοίκους.
Πολλοί ομοφυλόφιλοι αιτούντες άσυλο έρχονται από χώρες όπου ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός «θεωρείται έγκλημα» υπενθύμισε ο Γκρουτ. Παρότι βρίσκονται πλέον σε γερμανικό έδαφος, συνεχίζουν κατά τη διαμονή τους στα κέντρα φιλοξενίας να δέχονται επιθέσεις και απειλές, λεκτικές ή σωματικές, ή να αντιμετωπίζουν διακρίσεις από άλλους πρόσφυγες ή ακόμα και από το προσωπικό ασφαλείας κατήγγειλε ο ίδιος. «Έχουν καταγραφθεί περιστατικά βιαιοπραγιών (σε βάρος ομοφυλοφίλων) στα κέντρα υποδοχής στο Βερολίνο» όπου ο συνωστισμός καθιστά απαγορευτική κάθε ιδιωτικότητα, προσέθεσε ο Γκρουτ κι επέμεινε ότι υπάρχει «απόλυτη ανάγκη» να δημιουργηθεί ένας τέτοιος χώρος φιλοξενίας με στόχο «οι άνθρωποι αυτοί να μπορούν να ζήσουν εκεί χωρίς να φοβούνται για το ενδεχόμενο να κακοποιηθούν ή να πέσουν θύματα διακρίσεων».

Ο νέος Άγγελος της Victoria’s Secret προέρχεται από gay γονείς

ΗVictoria Secret μόλις ανακοίνωσε ότι η 22χρονη Josephine Skriver θα είναι η τελευταία προσθήκη στην σειρά του με τα Αγγελάκια. Η εταιρεία εσωρούχων ανακοίνωσε την είδηση ​​στο Instagram. Δεν είναι μικρό κατόρθωμα να είναι κανείς Άγγελος. Είναι μια δουλειά πλήρους απασχόλησης.Η Skriver έχει ήδη φτάσει ψηλά κάνοντας πασαρέλα για την Victoria’s Secret, αλλά τώρα, η Skriver έχει τα likes που έχουν και τα είδωλα Adriana Lima, Lily Aldridge, Elsa Hosk, και πολλά άλλα.
vs_josephine_skriver
Μάθετε περισσότερα για τη Josephine
Η Skriver αναδημοσίευσε την αρχική ανακοίνωση της Victoria’s Secret για τη μεγάλη είδηση. «Συνέβη!! Κυριολεκτικά ζω το όνειρό μου τώρα! Δεν μπορώ να πιστέψω πως μοιράζομαι μαζί σας σήμερα ότι είμαι ο νέος Άγγελος της Victoria’s Secret. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν να με πάρουν εδώ!  Είμαι περήφανη που είμαι μέρος μιας τέτοιας καταπληκτικής κληρονομιάς!!». Έγραψε στο Instagram. «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩ από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλους όσους πίστεψαν σε μένα!!».
Αλλά ας πάμε από την αρχή. Η Skriver είναι από τη Δανία. Μεγάλωσε με δύο γκέι γονείς. Είπε στο Buzzfeed πώς αποκαλούσε τον εαυτό της “παιδί ουράνιου τόξου” μεγαλώνοντας.
Josephine-Skriver--Victorias-Secret-Photoshootshoot-(June-2015)-03
«Η μαμά μου είναι γκέι και ήταν μόνη της, αλλά ήθελε παιδιά. Ήθελε να έχω ένα μπαμπά», είπε η Skriver στο Buzzfeed. «Υπήρχε ένα περιοδικό στη Δανία που ονομάζεται Pan-Bladet, το οποίο είναι για την κοινότητα των ομοφυλόφιλων ανθρώπων. Δημοσίευσε λοιπόν μια αγγελία στα προσωπικά όπου ρωτούσε «Υπάρχει κάποιο γκέι ζευγάρι ή γκέι άντρας που θα ήθελε να γίνει μπαμπάς; Επειδή είμαι μια ελεύθερη γυναίκα και θα ήθελα να κάνω παιδιά». Πέντε άνθρωποι απάντησαν, και της άρεσε πραγματικά ο μπαμπάς μου, και λίγο μετά με έκαναν. Όλο αυτό ήταν γραφτό να γίνει έτσι, και είναι λίγο αστείο – η ζωή μου άρχισε από ένα περιοδικό και τώρα το μόνο που κάνω είναι να εμφανίζομαι στα περιοδικά».
Είπε στον αντιπρόεδρο του I-D ότι είχε συλληφθεί μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης. «Όταν με κοιτάζουν  οι άνθρωποι και ξέρουν ότι είμαι ένα παιδί από εξωσωματική γονιμοποίηση, ελπίζω να βλέπουν ένα άτομο, ένα ανθρώπινο ον, ακριβώς όπως οποιονδήποτε άλλο. Μπορεί να ακούσετε «Δεν έγινε με τον φυσιολογικό τρόπο, δεν θα έπρεπε καν να είναι εδώ», αλλά δεν είμαι ένα επιστημονικό πείραμα, δεν είμαι συνθετική, είμαι εξίσου αληθινή όπως κι εσείς», είπε σε μια συνέντευξη βίντεο με το i-D.
Έγραψε επίσης μία έκθεση για το «The Huffington Post» που ονομάζεται «Fully Human» για το ότι δεν είναι «συνθετική». «Δεν υπάρχει συνθετικός άνθρωπος. Κάθε πρόσωπο, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, το υπόβαθρο, το χρώμα του δέρματος, τη γνώμη ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό, είναι μέρος της πραγματικότητας μας και αξίζει όχι μόνο να λάβει αγάπη, αλλά και να δώσει. Δηλαδή δεν αξίζουν αυτή τη χαρά η μητέρα και ο πατέρας μου, επειδή είναι gay; Δεν επιτρέπεται να αισθάνονται τη ζεστασιά των γονιών;» έγραψε.
gettyimages-496587468.png
Ήταν μοντέλο από μικρή ηλικία
«Στην πρώτη μου εμφάνιση, μόλις και μετά βίας μπορούσα να περπατήσω. Ήταν στο εμπορικό κέντρο. Δεν ήμουν σε κάποιο πρακτορείο. Έκανα τις διαφημίσεις για κάποιες πάνες» είπε στο «Buzzfeed».
Κάποια στιγμή, είπε στο «Buzzfeed», ήθελε να κάνει ένα διάλειμμα από το modeling. Αλλά όταν ταξίδευε με την ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου της, πήγε στη Νέα Υόρκη, όπου κάποιος την ξεχώρισε. «Ξαφνικά ένας τύπος έρχεται στον προπονητή μου γιατί ξεχώριζα από όλη την ομάδα μου – ήμουν ψηλότερη – και του είπε, «Ω, θέλουμε να σας εκπροσωπήσουμε μπλα μπλα μπλα». Και ήμουν γύρω στα 14, 15», είπε.
Είπε στο Buzzfeed ότι δεν ενδιαφερόταν, αλλά όταν πήγε πίσω στη Δανία, όλοι οι άνθρωποι άρχισαν να της λένε ότι θα πρέπει να δοκιμάσει το modeling. Eίπε στο Buzzfeed ότι έκανε οντισιόν για την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης όταν τελείωσε το σχολείο. Σύντομα, η καριέρα της απογειώθηκε και έκανε πασαρέλα για τις μεγάλες εταιρείες.
Αλλά η πραγματικά μεγάλη ευκαιρία ήρθε, όταν έκλεισε την πρώτη παρουσίαση για την Victoria Secret.
Κάνει πασαρέλα για τη Victoria Secret από το 2013
Victorias_Secret_Angels_fitness_and_exercise_routines_Josephine_Skriver
Επίσης έκανε πασαρέλα για το νεότερο αδελφάκι της εταιρείας, την «PINK», μαζί με άλλες που έγιναν σύντομα Angels, όπως η Elsa Hosk και η Monika “Jac” Jagaciak. Εμφανίστηκε σε πολλές διαφημιστικές καμπάνιες της εταιρείας. Ήταν το εξώφυλλο στα μαγιό της εταιρείας πρόσφατα.Εμφανίστηκε σε πολλές άλλες διαφημιστικές καμπάνιες, επίσης, όπως του Tom Ford. Έφτασε να είναι μια guest κριτής στο Top Model της Δανίας. Είναι αγαπημένοι με τον αδελφό της, Oliver. Όπως είναι αναμενόμενο, γυμνάζεται πάρα πολύ. Όταν δεν κάνει modeling, της αρέσει να διασκεδάζει. Αλλά ξοδεύει πολύ χρόνο υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Προώθησε το «Gayby Baby», ένα ντοκιμαντέρ που προωθεί την ισότητα του γάμου. «Ελπίζω ότι μια μέρα η έννοια της λέξης «οικογένεια» θα σημαίνει κάτι περισσότερο από το παραδοσιακό straight ζευγάρι με δύο παιδιά και ένα σπίτι με ένα λευκό φράχτη», είπε στον αντιπρόεδρο του i-D. «Για μένα, η οικογένεια είναι μια ομάδα ανθρώπων που δεσμεύονται από αγάπη! Η αγάπη είναι αυτό που κάνει μια οικογένεια».
Έδωσε μια συμβουλή για τα νέα μοντέλα στο «Buzzfeed»  – και μια εξομολόγηση για το πώς γίνεται «hangry». «Και μην παραπονιέστε μπροστά στους σχεδιαστές επειδή εργάζονται τόσο σκληρά – όλοι βάζουν τα δυνατά τους. Εγώ είμαι ο τύπος «hangry». Όταν πεινάω (hungry), τότε θυμώνω (angry). Γι’ αυτό έχω πάντα έχω σνακ στην τσάντα μου».