Menu

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Δείτε το τρέιλερ της σειράς Gaycation, μια νέα παραγωγή για τους LGBT

Στις 2 Μαρτίου θα προβληθεί το πρώτο επεισόδιο του GAYCATION, μια ταξιδιωτική σειρά με πρωταγωνιστές την ηθοποιό Έλεν Πέιτζ και τον καλύτερο της φίλο Ίαν Ντάνιελ. Η Καναδή ηθοποιός αποκάλυψε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλη το 2014 σε συνέδριο για ανήλικους ομοφυλόφιλους στο Λας Βέγκας.

image

Η 28χρονη ταξιδεύει με τον Ίαν σε διάφορες πόλεις από τη Βραζιλία έως την Ιαπωνία και ανακαλύπτουν τις κοινότητες των LGBT στον κόσμο. «Σε κάθε επεισόδιο γνωρίζουμε υπέροχους ανθρώπους, μας διηγούνται τις ιστορίες τους, μιλάμε για τη σεξουαλικότητα, το σεξ, για αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα και για κατάφορες διακρίσεις», λέει η Πέιτζ. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Juno πρόσθεσε ότι το Gaycation ήταν μια συγκινητική και άκρως προσωπική εμπειρία, ενώ σε επαγγελματικό επίπεδο, αναφέρει ότι ήταν πρόκληση να δουλέψει για πρώτη φορά στη ζωή χωρίς σενάριο. Δείτε το τρέιλερ της σειράς που μόλις κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

 


Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Διάσημοι straight σταρ γίνονται gay στο όνομα του Συμφώνου Συμβίωσης!




Διάσημοι straight καλλιτέχνες πασχίζουν να αποδείξουν στο ενδιαφέρον φωτογραφικό project του Olivier Ciappa πως “Η αγάπη είναι αγάπη” (Love is love). Γι΄αυτό και ποζάρουν σε ατμοσφαιρικές και ρομαντικές φωτογραφίες σχηματίζοντας ομόφυλα ζευγάρια σε αγαπησιάρικες πόζες.
Αφορμή για όλα αυτά έδωσαν οι ομοφοβικές συμπεριφορές που ο ίδιος ο φωτογράφος συνάντησε, κυρίως μετά τη νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η Eva Longoria που “γίνεται” ζευγάρι με την τραγουδίστρια Lara Fabian, ο σκηνοθέτης του "Sicario" Denis Villenuev με τον σκηνοθέτη του "Dallas Buyers Club" Jean-Marc Vallee και πολλοί άλλοι... Η σειρά αυτή έχει τίτλο “Φανταστικά ζευγάρια" και την έχουν φιλοξενήσει διάφορες γκαλερί ανά τον κόσμο.

Το Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών στην Ιταλική Βουλή

Ξεκίνησε η συζήτηση στο ιταλικό κοινοβούλιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη υιοθετήσει ανάλογο νόμο, ωστόσο όλες οι προσπάθειες της Ιταλίας να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση έχουν πέσει στο κενό. Η Καθολική Εκκλησία και τα υπερσυντηρητικά κόμματα θέτουν συνεχώς εμπόδια. Το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε στην Ολομέλεια από τη γερουσιαστή του κόμματος του Ρέντσι προβλέπει ένα βαθμό προστασίας για τα ομόφυλα ζευγάρια για ζητήματα όπως είναι οι συντάξεις. «Η μάχη έχει ακόμα δρόμο, τίποτα δεν είναι σίγουρο, τίποτα δεν λαμβάνεται ως δεδομένο. Πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση. Παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις σχετικά με το νόμο που παρουσιάστηκε.
Ο νόμος μπορεί να αποτελέσει έτσι όπως είναι σήμερα, ένα καλό σημείο εκκίνησης προς την ισότητα», υπογράμισσε η πρόεδρος της Ένωσης Ομοφυλόφιλων Γονέων. Οι αντιδράσεις είναι μεγάλες και εκτός βουλής, από πολίτες που υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο πλήττει το θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας. «Αυτός είναι πραγματικός ένας νόμος γεμάτος υποκρισία που φτιάχτηκε για τους πλούσιους. Κάνουν έναν νόμο που θα είναι σύμφωνος με την υιοθέτηση παιδιών για τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν χρήματα και μπορούν να πάνε στο εξωτερικό και να αγοράσουν ένα παιδί», είπε η συντηρητική πολιτικός, Τζιόρτζια Μελόνι. Ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια του νομοσχεδίου είναι η δυνατότητα, που δίνει στον ένα εκ των δυο συντρόφων, να υιοθετεί το παιδί του έτερου μέλους του ζευγαριού.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ « Η αγάπη δημιουργεί οικογένειες»

Πρόγραμμα συνεδρίου « Η αγάπη δημιουργεί οικογένειες»

13/2/2016
 10:00-10:30 Εγγραφές  σύντομος χαιρετισμός Προέδρου

10:30- 12:30 Βιωματικά εργαστήρια, εργασία σε ομάδες, workshops
1.                   Έλενα Όλγα Χρηστίδη Ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια.(20 άτομα)
 «Πώς μιλάμε στα παιδιά μας για την οικογένειά μας, πώς αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και τις διακρίσεις που δεχόμαστε ως λοατκι γονείς." Σε αυτό το βιωματικό εργαστήριο εξετάζουμε τις στιγμές που δυσκολεύουν κάθε γονιό: όταν τα παιδιά ζητούν απαντήσεις. Πώς προετοιμαζόμαστε για αυτές τις στιγμές, πώς αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον και τις κοινωνικές πιέσεις, πώς διατηρούμε την καλή επικοινωνία με τα παιδιά μας σε λοατκι ζητήματα. Το εργαστήριο απευθύνεται τόσο σε λοατκι γονείς όσο και σε λοατκι άτομα που σκέφτονται ή θα ήθελαν να γίνουν γονείς.
Η Έλενα Όλγα Χρηστίδη είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια. Ασχολείται με ζητήματα διακρίσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συμμετέχει ενεργά σε θέματα, προβλήματα και διεκδικήσεις που αφορούν τη λοατκι κοινότητα. Προσφέρει υπηρεσίες αυτογνωσίας, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε άτομα και ομάδες.

2.                   Μαρία Παπαφιλίππου  , MSc Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Οικογενειακή-Συστημική Σύμβουλος, ιδρύτρια της Attachment Parenting Hellas."Θετική Διαπαιδαγώγηση"(20 άτομα)
Κατά το Attachment Parenting, η Θετική Διαπαιδαγώγηση ενσωματώνει τη βασική φιλοσοφία του, δηλαδή «συμπεριφέρσου στα παιδιά με τον τρόπο που θα ήθελες κι εσύ να σου συμπεριφέρονται αν ήσουν εσύ το παιδί».Η Θετική Διαπαιδαγώγηση ενθαρρύνει και ενδυναμώνει το συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά και συνεπώς τα παιδιά μαθαίνουν και επιθυμούν να αυτορρυθμίζονται. Βασίζεται στη δημιουργία ενός θετικού οικογενειακού περιβάλλοντος, το οποίο επιτρέπει και ενθαρρύνει τα παιδιά να το εξερευνήσουν και να μάθουν από και μέσα σε αυτό.Βασίζεται στην ιδέα ότι άμα συμπεριφερόμαστε στα παιδιά με σεβασμό και αγάπη, τότε θα αναπτύξουν σταδιακά ένα δικό τους μοντέλο εσωτερικής πειθαρχίας και ενσυναίσθησης, που είναι και ο στόχος της Θετικής Διαπαιδαγώγησης.Η φύση της είναι προ-ενεργητική, δηλαδή βασίζεται πολύ στην πρόληψη και στο παράδειγμα των γονέων καθώς και στη θετική επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά.
Στο workshop Θετικής Διαπαιδαγώγησης θα έχετε την ευκαιρία, μέσα από βιωματικές ασκήσεις, να αποκωδικοποιήσετε τις συμπεριφορές των παιδιών σας, να εντοπίσετε ποιες ανάγκες τους επικοινωνούν και πώς μπορείτε να τα βοηθήσετε με θετικό τρόπο, ώστε να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες ζωής, όπως αυτεπίγνωση, αυτορρύθμιση, κινητοποίηση, ενσυναίσθηση και άλλες κοινωνικές δεξιότητες, που συνιστούν τη συναισθηματική νοημοσύνη.
Το workshop απευθύνεται σε γονείς παιδιών ηλικίας 0-19 χρονών και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον κόσμο της Θετικής Διαπαιδαγώγησης.www.attachment-parenting.gr
3.                   Εύα Σπίνου, Ελένη Χουβαρδά (20 άτομα)"Εξερευνώντας τον δρόμο προς τη δημιουργία Λοατκι οκογενειών" 1ο μέρος Βιωματικές ασκήσεις και ενδυνάμωση ομάδας 2ο μέρος Ανοιχτή συζήτηση για θέματα που αφορούν τις λοατκι οικογένειες.
Ελένη Χουβαρδά – Ψυχοθεραπεύτρια  Εύα Σπίνου – Ψυχολόγος
Η Εύα Σπίνου γεννήθηκε στηνΑθήνα το 1981. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου. Εκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο πάνω στις Θεραπευτικές Ομάδες για Σεξουαλικές Μειονότητες (Therapeutic groups on Sexual Minorities). Επίσης, ολοκλήρωσε την Εκπαίδευση στην Θεραπεία Μετατραυματικού Στρες (Bodynamic PTSD Training), όπως και την βασική εκπαίδευση στην Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεία (Bodynamic Foundation Training). Εξειδικεύεται στην Συμβουλευτική σε θέματα Σεξουαλικού προσανατολισμού και Ταυτότητας φύλου και η θεραπευτική της προσέγγιση βασίζεται στην Ολιστική θεώρηση του Ανθρώπου ως Σώμα-Νους-Πνεύμα, κατά την οποία η ύπαρξη δυναμικής ισορροπίας ανάμεσα σε αυτούς τους παράγοντες επιτρέπει στο άτομο να ζει δημιουργικά και ελεύθερα, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις και τις επιδιώξεις του.  Έχει ξεκινήσει την ιδιωτική της πρακτική από το 2009 και προσφέρει τις υπηρεσίες της μέσα από ατομικές συνεδρίες, συμβουλευτική ζεύγους και ομάδες αυτογνωσίας. Επίσης, συντονίζει επιμορφώσεις επαγγελματιών ψυχικής υγείας σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου μέσω σεμιναρίων αλλά και εποπτείας. http://www.evaspinou.com/viografiko/
Ελένη Χουβαρδά: Msc, Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής εταιρίας. Από το 2002 παρακολουθει εκπαιδευτικά σεμινάρια της προσέγγισης του Process Work (Δουλειά με τη διεργασία) και συμμετέχει σε ομάδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εργάζεται ιδιωτικά στην Αθήνα παρέχοντας ατομική ψυχοθεραπεία.
Η Ελένη Χουβαρδά και η Εύα Σπίνου έχουν συνεργαστεί στην τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 1528 για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου

4.         Μορφούλου Γκαμούλου, Κοινωνική λειτουργός Mεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με κατεύθυνση Κοινωνική εργασία στην Εκπαίδευση Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Master of Advanced studies in Children's rights IUKB-University of Fribourg Switzerland Μaster of Arts in special and inclusive education Nottingham Trent University UK
 "Παιδοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια": Νομοθεσία περί υιοθεσίας.Υπεύθυνοι φορείς. Ο ρόλος της/του Κοινωνικού Λειτουργού στην υιοθεσία. Γιατί υπέρ της παιδοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια; Εμπόδια υλοποίησης.
Διαδραστική  συζήτηση σε ομάδες  για τα στερεότυπα   και την γονεϊκότητα όταν σχετίζεται με lgbtqi ανθρώπους
12:30-13:00 διάλειμμα για καφέ
13:00 -14:00 ολοκλήρωση των βιωματικών εργαστηρίων , workshops και εργασίας σε ομάδες
14:00- 14:30 Ενημέρωση της ολομέλειας για όσα τελέστηκαν στα βιωματικά εργαστήρια, , τα workshops και την διαδραστική εργασία σε ομάδες.
14:30- 16:00 μεσημεριανό διάλειμμα
16:00 Χαιρετισμοί από θεσμικούς φορείς


              16:30- 18:30
  • ·         Βασίλης Σωτηρόπουλος Δικηγόρος πάρ' Αρείω Πάγω"Επιλογές που παρέχει το σύμφωνο συμβίωσης και δικαιώματα που αποκλείονται"
  • ·         Λίνα Παπαδοπούλου Αναπληρώτρια  Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου, Νομική Σχολή ΑΠΘ «Ομόφυλα ζευγάρια και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή»
  • ·         Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια ΠΤΔΕ ΑΠΘ (Θέμα: θα καθοριστεί)
  • ·         Χάρης Παπαδόπουλος ,  Σχολικός Σύμβουλος  της 10ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής ((Θέμα: θα καθοριστεί)

18:30 18:50 Διάλειμμα  είκοσι λεπτών για καφέ
18:50 19:00 Ανάγνωση του δεύτερου εικονογραφημένου βιβλίου για παιδιά που εξέδωσαν οι «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» με τίτλο  «Η Αλίκη κοιτάζει στον καθρέφτη» από την ηθοποιό Τζούλη Σούμα και προβολή των εικόνων του σε video wall
19:00 20:30
  • ·         Αγγελική Γιαννικοπούλου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ΤΕΑΠΗ, Πανεπιστήμιο Αθηνών « Ομο-γονεϊκές οικογένειες σε εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά»
  • ·         Μαίρη Λεοντσίνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΑΠΗ – ΕΚΠΑ «Η συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης και η άρνηση της παιδοθεσίας.»
  • ·         Μαριανέλλα Κλώκα (συντάκτρια του ελληνικού γραφείου του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Pressenza) "Οικογένειες με  ΛΟΑΤ γονείς και ΜΜΕ στην Ελλάδα"





14/2/2016
10:00 - 10:30 Έναρξη των εργασιών  στην ολομέλεια
10:30- 12:30 Βιωματικά εργαστήρια, εργασία σε ομάδες, workshops
  1.   Αλεξάνδρα Βασιλείου- Λένα Ασλανίδου
«Η  γονεϊκότητα ως ταυτότητα κι ως ρόλος»  (30 άτομα)

Σε αυτό το βιωματικό εργαστήριο θα εξερευνήσουμε τη γονεϊκότητα ως προσωπική και κοινωνική ταυτότητα και ως ρόλο. Θα αναζητήσουμε συνδέσεις και πιθανές συγκρούσεις ανάμεσα στη δική μας κατανόηση / εμπειρία του ρόλου και αυτής που επικρατεί στο κυρίαρχο ρεύμα της κοινωνίας μέσα στην οποία ζούμε. Θα κάνουμε ατομική δουλειά, καθώς επίσης και δουλειά σε δυάδες και στην ολομέλεια.

Συντονίστριες: Λένα Ασλανίδου, M.P.W. και Αλεξάνδρα Βασιλείου, Ph.D. - εκπαιδεύτριες ενηλίκων  http://processworkhub.gr/ 
  1.              Γιώργος Μπρεκουλάκης Ψυχολόγος, M.Sc. Παντείου Πανεπιστημίου, Συνεργάτης Attachment Parenting Hellas
Εργαστήριο  "Attachment Parenting".  (20 άτομα )
Περιγραφή: Το Attachment Parenting είναι μια πρακτική σχετικά με την φροντίδα ανάπτυξης ασφαλούς συναισθηματικής σχέσης μεταξύ γονέα- παιδιού. Στο εργαστήριο θα διερευνήσουμε πώς η αμφίδρομη σχέση γονέα- παιδιού διαμορφώνει την συναισθηματική ανάπτυξη του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου του παιδιού και ποιες γονεϊκές δεξιότητες βοηθούν στην ανάπτυξη ασφαλούς συναισθηματικού δεσμού.
Ο Γιώργος Μπρεκουλάκης  είναι  Ψυχολόγος, M.Sc. Παντείου Πανεπιστημίου, Συνεργάτης Attachment Parenting Hellas, www.brekoulakis.gr www.attachment-parenting.gr

  1.                Λύο Καλοβυρνάς
Γιατί (δεν) θέλω να γίνω μαμά/μπαμπάς;  (20 άτομα)
Ένα βιωματικό εργαστήρι για λοατ άτομα που σκέφτονται να (μη) γίνουν γονείς.
Σ’ αυτό το βιωματικό εργαστήρι θα εξετάσουμε τι σημαίνει γονεϊκότητα για μας, τις μας κινητοποιεί ή μας εμποδίζει να γίνουμε γονείς, τις κοινωνικές πιέσεις, το κύρος και τα συναισθήματά μας για αυτό το κοινωνικά φορτισμένο ζήτημα. Απευθύνεται σε λοατ γυναίκες και άντρες
Ο Λύο Καλοβυρνάς είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας. Από το 2012 συντονίζει εργαστήρια και ομάδες για γυναίκες με θέμα τη (μη) μητρότητα και τις κοινωνικές πιέσεις που υφίστανται οι γυναίκες να γίνουν μητέρες, ομάδες αυτογνωσίας για γκέι άντρες και ομάδες για τη γυναικεία σεξουαλική επιθυμία.http://www.webtherapy.gr/


4. Άσπα Χαλκίδου, Διδακτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

"Τι σχέση έχει η καύλα με όλα αυτά; Μια συζήτηση για όλη την οικογένεια" 
4.    
Διαδραστική  συζήτηση  σε ομάδες  για την (μη) εμπλοκή (μη) συμμετοχή σε ακτιβιστικές ομάδες 
12:30-13:00 διάλειμμα για καφέ
13:00 - 14:00 Ολοκλήρωση των βιωματικών εργαστηρίων , workshops και εργασίας σε ομάδες
14:00- 14:30 Ενημέρωση της ολομέλειας για όσα τελέστηκαν στα βιωματικά εργαστήρια, , τα workshops και την διαδραστική εργασία σε ομάδες.
14:30ως 16:15 μεσημεριανό διάλειμμα (κατά τη διάρκεια του διαλείμματος θα γίνει η μηνιαία κλειστή συνάντηση γονέων της ομάδας)
16:30-17:30 Χαιρετισμοί πολιτικών κομμάτων
       17:30 -18:30 Εισηγήσεις –τοποθετήσεις οργανώσεων
      18:30 18:50 Διάλειμμα  είκοσι λεπτών για καφέ
18:50 19:30 Εισηγήσεις –τοποθετήσεις οργανώσεων
19:30-20:00 Καταγραφή των θέσεων και των διεκδικήσεων σε σχέση με την γονεϊκότητα  των  lgbtqi ανθρώπων σε ένα κείμενο μανιφέστο.
20:00 Λήξη των εργασιών του συνεδρίου

Φόρμα συμμετοχής στο συνέδριο θα βρείτε στη σελίδα μας στο facebook

TA ΕΦΗΒΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΩΡΑ...ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ GAY LOVE ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΔΡΩΝ

Το πάθος και η αγάπη των στρέιτ ανδρών για τη λεσβιακή πορνογραφία ήταν ανέκαθεν διαδεδομένο και απενοχοποιημένο. Κάτι αντίστοιχο, δεν αντιστοιχούσε για τις στρέιτ γυναίκες και τη γκέι πορνογραφία. Τουλάχιστον όχι μέχρι σήμερα, αφού όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του VICE, από την Ιαπωνία μέχρι τις ΗΠΑ και τη Ρωσία πολλά είναι τα έφηβα κορίτσια που αγαπούν τον έρωτα μεταξύ δύο ανδρών. Το blog Boys Love World, για παράδειγμα, μαζεύει τα περισσότερα notes του από το ένθερμο κοινό νεαρών κοριτσιών που το παρακολουθεί ενώ ένα άλλο blog που και αυτό ακολουθείται από ένα κυρίως γυναικείο κοινό, είναι το Pretty Gay Boys.
«Τα μοδάτα κορίτσια της χώρας δεν ενδιαφέρονται πολύ για τους straight άντρες», δηλώνει η 20χρονη Anastasia από τη Ρωσία. H Anastasia μάλιστα αρνείται να παρακολουθήσει straight άτομα να κάνουν σεξ. «Δεν έχουμε τίποτα κοινό με αυτούς. Τους αρέσουν οι μπύρες, το ποδόσφαιρο και τα βυζιά. Μας αρέσει η μόδα και οι τάσεις της μουσικής». Σύμφωνα πάντως με τη ψυχοθεραπεύτρια Anupama Kalyanam, η οποία εργάζεται ως κλινική κοινωνική λειτουργός στη Νέα Υόρκη και ειδικεύεται στην κατηγορία LGBTQ νέων, η νέα αυτή εμμονή συνδέεται με το γεγονός ότι οι έφηβοι είναι απλά έφηβοι.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΛΕΝ ΠΕΙΤΖ ΞΕΣΠΑΘΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΚΑΡ

Τα βέλη της στρέφει προς το Χόλιγουντ η Έλεν Πέιτζ που μιλά για δυο μέτρα και δυο σταθμά σχολιάζοντας τον τρόπο αντιμετώπισης των ομοφυλοφίλων από την κινηματογραφική βιομηχανία. Υποστηρίζει πως θα έπρεπε η ίδια να έχει τη δυνατότητα να υποδυθεί οποιονδήποτε ρόλο ανεξαρτήτως σεξουαλικής ταυτότητας και παρά το γεγονός ότι πρόσφατα αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλη. Η ηθοποιός, γνωστή από τις ταινίες Juno και Hard Candy, σημείωσε πως ρωτήθηκε εάν φοβάται μήπως η ενσάρκωση γκέι χαρακτήρων τα τελευταία χρόνια στιγματίσουν την καριέρα της. Παραδέχτηκε όμως ότι το Χόλιγουντ έχει κάνει βήματα προόδου όσον αφορά στη μείωση ρατσιστικών προσεγγίσεων.
 «Ο Ζάκαρι Κουίντο πρωταγωνιστεί σε ένα από τα μεγαλύτερα μπλοκμπάστερ. Εγώ προσωπικά θα ασχοληθώ με τέσσερα εγχειρήματα τα οποία σχετίζονται με την ομοφυλοφιλία. Με ρωτούν εάν με απασχολεί η εντύπωση που θα προκαλέσει η ερμηνεία τέτοιων ρόλων, κανείς όμως δεν μιλά για τους επτά ετερόφυλους χαρακτήρες που έχω υποδυθεί στη σειρά χωρίς να γίνεται λόγος για μονοτονία», σημείωσε η 28χρονη καναδή ηθοποιός στο περιοδικό Elle. 
Συνέδεσε ακόμη την απόφασή της να αποκαλύψει ότι είναι ομοφυλόφιλη με την ταινία Freeheld (2015) που μιλά για το θέμα της ομοφυλοφιλίας. «Ήμουν κομμάτι της ταινίας. Σκέφτομαι πόσο μοιάζει η δική μου ταινία με τη διαδικασία δημιουργίας της ταινίας. Αισθάνθηκα ακατάλληλη να παίξω το ρόλο, ήμουν τόσο κοντά σε αυτόν», δήλωσε. Συμπρωταγωνίστρια της Πέιτζ στην ταινία η Τζούλιαν Μουρ. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ομοφυλόφιλη ντετέκτιβ.

Ο γάμος Πρώην Έλληνα Βουλευτή με γιο μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας …

Την ώρα που τα ληξιαρχεία όλης της χώρας άρχισαν να δέχονται τα πρώτα σύμφωνα συμβίωσης ομοφυλοφίλων, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η ιστορία αγάπης ενός ζευγαριού είχε γαμήλια κατάληξη. Ο Έλληνας πρώην βουλευτής και ο πρωτότοκος γιος μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας επισημοποίησαν τη σχέση τους.
Οι δύο άνδρες ταξίδεψαν στην Αμερική στις αρχές Ιανουαρίου. Ο πολιτικός με την ευγενική φυσιογνωμία με τον γόνο της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Stripling Warrior: Ο πρώτος gay υπερήρωας

Ο συγγραφέας κόμικ Brian Andersen δημιούργησε έναν διαφορετικό υπερ-ήρωα από αυτούς που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Έφτιαξε, λοιπόν, τον Stripling Warrior. Ο Sam Shepard, ο οποίος είναι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, είναι ένας όμορφος νεαρός που πρόσφατα έχει μιλήσει στο οικογενειακό του περιβάλλον πως είναι ομοφυλόφιλος και έχει παντρευτεί τον σύντροφο του. Παράλληλα, είναι μορμόνος (= είναι ένα παρωνύμιο για τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Πιστεύουν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Σωτήρας του κόσμου). Τη νύχτα του γάμου του, ο άγγελος Abis έρχεται και του εκμυστηρεύεται ότι εκείνος έχει επιλεγεί για να είναι η φωνή του Θεού πάνω στη Γη.
Τα μηνύματα που περνάει είναι αρκετά. Η ιστορία πάει ενάντια σε κάθε διάκριση, ενώ ταυτόχρονα διδάσκει πως η σεξουαλική ταυτότητα δεν έχει καμία σχέση με το ήθος και τον χαρακτήρα ενός ατόμου. Τέλος, δείχνει πως η εκκλησία δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει τους ομοφυλόφιλους σαν ανθρώπους χαμηλότερης αξίας καθώς όπως φαίνεται μέσα από την ιστορία, ο Sam Shepard μπορεί να τα καταφέρει κάλλιστα να σώσει το κόσμο ως ο εκπρόσωπος του Θεού στη Γη.

ΜΟΥΣΙΚΗ Έφυγε ο Black, ο τραγουδιστής του «Wonderful Life»

Πέθανε σε ηλικία 53 ετών ο τραγουδιστής Colin Vearncombe, γνωστός ως Black, που με μοναδικό τρόπο είχε τραγουδήσει το κλασικό πια «Wonderful Life». Στις 15 Ιανουαρίου ο Black τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σε αυτοκινητιστικό ατύχημα στην Ιρλανδία και από τότε νοσηλευόταν σε κώμα. Πριν από λίγη ώρα, στο επίσημο Facebook του ανέβηκε η ανακοίνωση του θανάτου του.
Ο καλλιτέχνης άφησε εποχή με το τραγούδι του που σας αφιερώνουμε καθώς υμνούσε την φιλία και μάλιστα στο στίχο του κομματιού ζητά ένα φίλο, να τον κάνει πραγματικά ευτυχισμένο!...

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΙΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ!

Την απόφαση της κυβέρνησης για πλήρη φορολογική εξομοίωση των εγγάμων συζύγων με τα ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνα συμβίωσης αποτυπώνει το έντυπο Ε1 της φετινής φορολογικής δήλωσης. Το νέο έντυπο, το οποίο θα πρέπει να υποβληθεί και φέτος ηλεκτρονικά από 6.000.000 φορολογούμενους, είναι προσαρμοσμένο στα νέα κοινωνικά δεδομένα που διαμορφώνονται με την θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, στη δεξιά στήλη κάθε σελίδας του Ε1, όπου κάθε χρόνο η έγγαμη σύζυγος δήλωνε τα δικά της εισοδήματα και λοιπά πληροφοριακά στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για τον υπολογισμό του φόρου επί των εισοδημάτων της, μπορεί φέτος να δηλώνει αντίστοιχα στοιχεία και κάθε γυναίκα που δεν είναι έγγαμη αλλά έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον άνδρα σύντροφό της, αλλά και ο ένας εκ των δύο ομόφυλων συντρόφων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Δίπλα από την φράση «Συζύγου» που υπάρχει πάνω από την δεξιά στήλη δηλωτέων φορολογικών δεδομένων έχουν προστεθεί για πρώτη φορά τα αρχικά «Μ.Σ.Σ.» που σημαίνουν «Μέρος του Συμφώνου Συμβίωσης».
Δηλαδή η γυναίκα που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον άνδρα σύντροφό της καθώς και κάθε άτομο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με άλλο άτομο του ιδίου φύλου χαρακτηρίζεται «Μέρος του Συμφώνου Συμβίωσης» και εξομοιώνεται φορολογικά με την έγγαμη σύζυγο. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πλέον την πλήρη εξίσωση των ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών με τους έγγαμους συζύγους ως προς τα πάσης φύσεως δικαιώματα φορολογικών απαλλαγών και λήψης κοινωνικών επιδομάτων που απολαμβάνουν οι τελευταίοι.
 Ειδικότερα, τα - ετερόφυλα και ομόφυλα - ζευγάρια που συνδέονται με σύμφωνα συμβίωσης εφόσον έχουν και προστατευόμενα τέκνα καθίστανται δικαιούχοι επιδομάτων τέκνων, ενώ για να κριθεί εάν είναι δικαιούχοι διαφόρων άλλων κοινωνικών επιδομάτων (επιδόματος θέρμανσης, επιδότησης ενοικίου κ.λπ.) θα λαμβάνονται υπόψη και γι' αυτούς τα εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν για τους έγγαμους, τα οποία είναι υψηλότερα από αυτά που ισχύουν για τους άγαμους.

IAN ΜΑΚΕΛΕΝ: Η ΟΜΟΦΟΒΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ

Η ομοφοβία είναι το ίδιο μεγάλο πρόβλημα με τον ρατσισμό στο Χόλιγουντ, λέει Σε... άλλη διάσταση έθεσε το ζήτημα των διακρίσεων στα Όσκαρ ο Ίαν Μακέλεν. Το θέμα απασχολεί το Χόλιγουντ μετά την ανακοίνωση των φετινών υποψηφιοτήτων για τα βραβεία, καθώς μεταξύ των ηθοποιών δεν βρίσκεται ούτε ένας μαύρος. «Γιατί ποτέ δεν έχει πάρει Όσκαρ ένας ανοιχτά ομοφυλόφιλος ηθοποιός», αναρωτήθηκε ο βρετανός ηθοποιός, θέλοντας να επισημάνει ότι η ομοφοβία είναι το ίδιο μεγάλο ζήτημα με τον ρατσισμό, τουλάχιστον σε ότι αφορά στα Όσκαρ. «Κανένας ανοιχτά γκέι άντρας δεν έχει πάρει ποτέ Όσκαρ.
Αναρωτιέμαι αυν αυτό δείχνει προκατάληψη ή είναι τυχαίο», δήλωσε την Δευτέρα, σημειώνοντας πάντως πως εκείνος πιστεύει το πρώτο. Εν τούτοις, ο Τομ Χάνκς, ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και ο Σον Πεν έχουν κερδίσει Όσκαρ υποδυόμενοι ομοφυλόφιλους χαρακτήρες. «Πόσο έξυπνο, πόσο έξυπνο» ήταν το ειρωνικό σχόλιο του βρετανού ηθοποιού, που έχει εδώ και χρόνια ανακοινώσει στο κοινό πως είναι ο ίδιος ομοφυλόφιλος. «Τι θα λέγατε να μου δίνατε εμένα ένα Όσκαρ γιατί έπαιξα έναν στρέιτ άντρα», συμπλήρωσε. «Έχω γράψει το λόγο μου και τον έχω βάλει σε δυο σακάκια μέχρι στιγμής. "Είμαι περήφανος που είμαι ο πρώτος ανοιχτά γκέι ηθοποιός που κέρδισα το Όσκαρ", έγραφα... Αναγκάστηκα να τον βάλω πίσω στην τσέπη μου και τις δυο φορές», λέει ο Μακέλεν, που ήταν υποψήφιος το 1998 για το ρόλο του στην ταινία του Μπενίνι «Η Ζωή είναι Ωραία» και ως Γκάνταλφ στο πρώτο επεισόδιο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Φέτος θεωρήθηκε φαβορί για τα Όσκαρ με το ρόλο του ως Σέρλοκ Χολμς, όμως δεν είναι καν υποψήφιος.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΘΕΜΑ ;Πρώτη μέρα εφαρμογής του Συμφώνου στην Ελλάδα

Μόλις την πρώτη μέρα εφαρμογής του συμφώνου συμβίωσης στη χώρας μας και ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ μαζί με τον σύντροφό του Αναστάσιο Σαμουηλίδη υπέγραψάν σύμφωνο συμβίωσης. Το ζευγάρι έκανε και σχετικές αναρτήσεις στο Facebook, με τον Σαμουηλίδη να ανεβάζει και σχετική φωτογραφία στη σελίδα του ενώ και ο Κορτώ ανέβασε μια φωτό γράφοντας «12 χρόνια μαζί». Να τονίσουμε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης υπέγραψε το πρώτο Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών στην Αθήνα.

Ο Καμίνης υπέγραψε το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού

Το πρώτο Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα υπογράφηκε σήμερα.
Η σχετική ληξιαρχική πράξη, με ημερομηνία 25/1/2016, φέρει την υπογραφή τού δήμαρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και αφορά τον γιατρό Α.Ρ. και τον εκπαιδευτικό Σ.Μ.
Ο κ. Καμίνης, υποδεχόμενος στο γραφείο του τον Α.Ρ., κατά την τελετή της υπογραφής, εξέφρασε τις ευχές του, σημειώνοντας ότι η σημερινή πρώτη ημέρα εφαρμογής του νόμου, είναι πολύ σημαντική για τα δικαιώματα στην Ελλάδα και την εναρμόνιση της χώρας μας με τη διεθνή πραγματικότητα.
Με μία ανάρτηση στο Twitter, o δήμαρχος Αθηναίων γνωστοποίησε την είδηση, τονίζοντας ότι είναι σημαντική ημέρα για τα δικαιώματα στη χώρα μας.

 

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΨΗ: Οταν οι πλειοψηφίες κάνουν λάθος

«Μπορεί μια μέρα η ανθρωπότητα να αποφασίσει δημοκρατικά ότι ένα μέρος της πρέπει να εξολοθρευτεί» έγραφε η μεγάλη φιλόσοφος Χάνα Αρεντ το 1951 στις «Απαρχές του Ολοκληρωτισμού». Οταν έγραφε αυτές τις γραμμές, ο φόβος της είχε ήδη πραγματοποιηθεί και θα επαναλαμβανόταν στο μέλλον ξανά και ξανά.Ο φόβος της Αρεντ βρίσκεται πίσω από το κίνημα για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Τα δικαιώματα υπάρχουν και λειτουργούν όταν προστατεύουν μειονότητες από τις προκαταλήψεις, τη μισαλλοδοξία, τις ανιστόρητες και αντιεπιστημονικές ιδεοληψίες της εξουσίας και της «σιωπηλής» πλειοψηφίας.
Πρόσφατα είχαμε παραδείγματα «δημοκρατικής» σκληρότητας σε δύο επιφανειακά ασύνδετα θέματα, την αντιμετώπιση των προσφύγων και τη συζήτηση του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.

«Παράνομοι» άνθρωποι

Αντιπροσώπευσα τη Βουλή σε διακοινοβουλευτική συνεδρίαση της Ευρωβουλής για την προσφυγική ροή. Εκεί βρέθηκα αντιμέτωπος με την απανθρωπιά των «πολιτισμένων».Αφού εξήγησα την απεγνωσμένη προσπάθεια κράτους και πολιτών να σώσουν και να προστατεύσουν τους πρόσφυγες, βουλευτές από κράτη του Βορρά επιτέθηκαν στην Ελλάδα.
Οι Αρχές πρέπει να «απωθούν» τα φουσκωτά των μεταναστών πριν μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, υποστήριξαν. Εξήγησα ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο είναι να διεμβολίζονται τα σκαφάκια με κίνδυνο περισσότερων πνιγμών, κάτι που η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει. Ο Βόρειος βουλευτής, που δήλωσε ότι εκπροσωπεί την πλειοψηφία των συμπολιτών του, τροποποίησε τη θέση του.
Το Λιμενικό πρέπει να αφήνει τους πρόσφυγες να φτάνουν στα νησιά αλλά να γυρίζει πίσω τους «παράνομους» μετανάστες. «Κανένας δεν είναι παράνομος γι’ αυτό που είναι, μόνο γι’ αυτό που κάνει» απάντησα και επανέλαβα ότι έχουμε ήδη απαράδεκτο αριθμό θανάτων στο Αιγαίο και δεν θα διακινδυνεύσουμε περισσότερους.
Ακόμη και αν μια σκληρή κυβέρνηση υιοθετούσε την πρότασή του είναι αδύνατον, πρόσθεσα, να ξεχωρίσεις αυτούς που δικαιούνται να ζητήσουν άσυλο από τους άλλους στη μέση του αγριεμένου πελάγους. Την καλύτερη απάντηση στον βουλευτή δίνει ο Τζάμι, του οποίου η αίτηση για άσυλο απορρίφθηκε από τις αγγλικές Αρχές και κοιμάται σε πάρκο του Λονδίνου.
Ο Τζάμι συγκρίνει τον εαυτό του με φίλους του που έχουν «χαρτιά», σπίτι και δουλειά και με μας τους υπόλοιπους. «Εχουμε όλοι δυο χέρια, δυο μάτια, δυο πόδια. Είναι κι εκείνοι άνθρωποι, σαν κι εμένα». Οσοι διακηρύσσουν από την πολυθρόνα τους την πίστη τους στα «ανθρώπινα» δικαιώματα πρέπει να μας πουν: «Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα για εκείνους που ζητούν άσυλο και κοιμούνται σε παγκάκια;» (1).
Ο Τζάμι διατυπώνει μια αναμφισβήτητη αλήθεια: Μπορεί να είμαστε όλοι άνθρωποι, αλλά η ανθρωπότητα πάντα απεχθανόταν, υποβάθμιζε και απέκλειε πολλά μέλη της.
Σαν σύγχρονος Διογένης, ο Τζάμι απαντά στους φιλελεύθερους που πιστεύουν ότι τα δικαιώματα ανήκουν στους ανθρώπους απλώς επειδή είναι άνθρωποι, ότι αποτελούν κάτι το φυσικό, σαν τα μάτια, τα χέρια, τα πόδια.
Η αισιόδοξη αυτή άποψη είναι μισή αλήθεια και μισό ψέμα.
Η αναφορά στον «άνθρωπο» εισάγει το αίτημα της καθολικότητας και της ισότητας.
Αλλά κάθε εποχή έχει χρησιμοποιήσει τον δικό της (φιλοσοφικό ή εμπειρικό) ορισμό της ανθρωπότητας για να διαχωρίσει τους πολίτες σε «πλήρεις» ανθρώπους που έχουν όλα τα δικαιώματα στο ένα άκρο, αποκλεισμένους στο άλλο και ολίγον ανθρώπους στη μέση.
Εκείνοι που δεν μιλάνε τη γλώσσα μας, δεν μοιράζονται τη θρησκεία μας, ανήκουν στη λάθος τάξη, έχουν λάθος φύλο, χρώμα ή σεξουαλικότητα μένουν έξω από την «ανθρωπότητα», όπως ορίζεται στην κάθε χώρα και εποχή. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, λοιπόν, δεν «ανήκουν» στους ανθρώπους. Ανάλογα με το πόσα νομικά δικαιώματα έχει μια ομάδα τόσο περισσότερο ή λιγότερο «άνθρωποι» είναι.

Πλειοψηφίες και γκέι

Αυτά που εκστόμισαν πολιτικοί και κληρικοί, πολέμιοι του συμφώνου συμβίωσης, ήταν σοκαριστικά. Κανένα άτομο ή οργάνωση δεν θα μπορούσε να μιλήσει δημόσια στη Δυτική Ευρώπη για «αποβράσματα», «βοσκηματώδη όντα», «ανώμαλους» κ.λπ. χωρίς να αποκλειστεί αμέσως από τη δημόσια σφαίρα με πιθανή ποινική δίωξη για λόγο μίσους.
Ακόμη και στην Ελλάδα φανταστείτε τι θα γινόταν αν κάποιος έλεγε τα ίδια για τους μαύρους, τους ξανθούς ή τους Γάλλους.
Ο συνδυασμός ακραίας μισαλλοδοξίας και απίστευτης άγνοιας δείχνει γιατί ήταν απαραίτητο το σύμφωνο και γιατί πρέπει σύντομα να προχωρήσει ο νομοθέτης στη νομιμοποίηση της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Την άποψη αυτή επιβεβαιώνει η θέση του κ. Κουτσούμπα ότι «η πλειοψηφία του κόσμου μάς λέει ότι ήταν σωστή η θέση σας [ενάντια στο σύμφωνο]». Ας αφήσουμε κατά μέρος την αντίφαση της αντίθεσης του ΚΚΕ στους «αστικούς» θεσμούς, εκτός της οικογένειας. Το επιχείρημα ότι μια κοινωνική άποψη είναι σωστή επειδή την υποστηρίζει η πλειοψηφία -και πώς το ξέρουμε; διερωτώμαι- είναι αντίθετο σε κάθε μορφής ριζοσπαστική πολιτική. Αν το είχαν ακολουθήσει όσοι πάλεψαν την καταπίεση, τη μισαλλοδοξία και την εκμετάλλευση κάθε εποχής -πρώτοι μεταξύ τους οι κομμουνιστές- θα βρισκόμασταν ακόμη στον Μεσαίωνα.
Οταν οι Αμερικανοί ακτιβιστές διεκδικούσαν την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων, όταν οι εργαζόμενοι αγωνίζονταν για εργατικά δικαιώματα τον 19ο αιώνα, όταν οι σουφραζέτες και οι φεμινίστριες πάλευαν για το δικαίωμα της ψήφου, όταν οι ΛΟΑΤ κοινότητες διεκδικούν την ισότητα και διακηρύσσουν την αξιοπρέπεια της ταυτότητάς τους έχουν κάτι κοινό: την αποφασιστικότητα να αντισταθούν στην οπισθοδρομική «κοινή γνώμη», να πολεμήσουν για αξίες, ακόμη και μειοψηφικές, και να διακηρύξουν νέα δικαιώματα δημιουργώντας έτσι νέους τρόπους ύπαρξης. Αυτοί είναι το «αλάτι της γης» και όχι οι μισαλλόδοξοι ιεράρχες.
Οι αγώνες κατά των διακρίσεων εναντίον των μαύρων, των γυναικών, των ξένων, των γκέι και λεσβιών δίνουν σάρκα, οστά και φύλο στο χλομό σκαρίφημα του «ανθρώπου» των Διακηρύξεων. Ανήκουν στην παράδοση της αντίστασης που ακόμη και αν δεν έχει πετύχει λαϊκή αναγνώριση –και επειδή δεν την έχει πετύχει ακόμη- συνεχίζει τον αγώνα κρατώντας έτσι την κοινωνία ζωντανή και τον νόμο δίκαιο. Στις 21 Δεκεμβρίου, η βρετανική γκέι κοινότητα γιόρτασε τη δέκατη επέτειο του δικού της συμφώνου. Μόνο το 3% των συμφώνων συμβίωσης γκέι και το 6% των συμφώνων συμβίωσης λεσβιών διαλύθηκαν από το 2005 μέχρι το 2012, που έχουμε στοιχεία.
Την ίδια περίοδο το 42% των γάμων ετερόφυλων κατέληξαν σε διαζύγιο σύμφωνα με τη Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία. Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν την αγάπη και την αφοσίωση που χαρακτηρίζουν τις ομόφυλες οικογένειες και την άγνοια των φονταμενταλιστών.
Κατά τα άλλα, όπως είπαν μεγάλοι φιλελεύθεροι –ο Μιλ, ο Θορό– και ριζοσπάστες –ο Μαρκούζε, ο Τσόμσκι– ο Θεός να μας φυλάει από μεγάλες πλειoψηφίες που δεν ανέχονται το διαφορετικό. Γιατί η διαφορά μεταξύ του «παράνομου» που δεν αξίζει να σωθεί και του πρόσφυγα που μπορούμε να βοηθήσουμε δεν είναι γραμμένη στο πρόσωπό τους. 

(1) Guardian: UK accused over asylum seekers left to live on $1 a day 

*Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Πολιτικής και Νομικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

HOT NEWS: Ξεσηκώθηκαν στην Ιταλία για τα γκέι δικαιώματα

Στους δρόμους κατέβηκαν σήμερα χιλιάδες Ιταλοί σε σχεδόν 100 πόλεις, υπέρ των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών. Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης Ρέντσι για την πλήρη αναγνώριση των νομικών δικαιωμάτων των γκέι ζευγαριών, αλλά και τη λεγόμενη «Stepchild Adoption», δηλαδή τη δυνατότητα υιοθεσίας του παιδιού που μπορεί να έχει αποκτήσει ο ένας σύντροφος, από το άλλο μέλος του ζευγαριού. Τις κινητοποιήσεις αυτές στηρίζουν και δεκάδες γνωστοί ηθοποιοί, συγγραφείς και διανοούμενοι, με μηνύματα στο διαδίκτυο.
«Είμαστε βέβαιοι ότι οι Ιταλοί και οι Ιταλίδες θέλουν όλοι οι πολίτες να χαίρουν των ίδιων δικαιωμάτων, να είναι ισότιμοι. Ζητάμε από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο να κοιτάξουν κατάματα την πραγματικότητα και να εγκρίνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα το νέο νόμο, ώστε οι διακρίσεις να μπορέσουν να γίνουν παρελθόν. Ήρθε επιτέλους η ώρα να γίνουμε πολιτισμένοι», αναφέρουν οι διοργανωτές. Με το θέμα πάντως διαφωνούν τόσο η ιταλική κεντροδεξιά όσο και καθολικές και συντηρητικές οργανώσεις που έχουν οργανώσει παράλληλη κινητοποίηση, το «Family day», με στόχο «να τύχουν υπεράσπισης τα δικαιώματα της οικογένειας».

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: THE HINTERLANDS, FABULOUS HIGH ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Η WEB ΜΊΝΙ σειρά που χρηματοδοτήθηκε από το kickstarter με την συμβολή πανεπιστημιακού ιδρύματος αποτελεί μια συγκινητική ιστορία. Μας μιλά για μια επαρχιακή πόλη των ΗΠΑ με κεντρικό ήρωα τον Πάυλο που είναι 16 ετών στα 17.. Πιστέυει στην θεωρητική φυσική και αγαπά την συμπαντική διάσταση του ανθρώπου.. Ζει στη μέση του πουθενά. Και αυτός είναι gay. Βιώνει τον σχολικό εκφοβισμό, από νταήδες που αργότερα τον δέχονται στην ομάδα του σχολείου, αλλά τελικά η ζωή δεν είναι εύκολο για κανέναν στην ενδοχώρα. Το μιούζικαλ της σειράς είναι εκπληκτικό και ο ήρωας του φίλμ που μπορείτε να δείτε σε 7 μίνι επεισόδια στο youtube μιλά για την ζωή αλλά και τους διαφορετικούς ανθρώπους που δεν αντέχουν το βάρος της καθημερινότητας και υποκύπτουν. Η σειρά βραβεύτηκε στο εξωτερικό. FABULOUS HIGH MUSICAL

  Η σειρά ακολουθεί τους προσωπικούς τους αγώνες των χαρακτήρων με την ταυτότητα, την αποδοχή, τις σχέσεις, την αγάπη σε ένα σχολείο μέσα από μοναδικούς χαρακτήρες. Αλλά κυρίως επισημαίνει την αποδοχή της διαφορετικότητας όπως κι αν προέρχεται... Θεματικό τραγούδι: "Call Me Fabulous" από την μυθική Μις Wendy

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

2 γυναίκες το πρώτο κυπριακό σύμφωνο συμβίωσης

Το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο πριν από μερικά χρόνια ίσως αποτελούσε κάτι εξωπραγματικό για τα κυπριακά δεδομένα, πλέον αποτελεί νόμο τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και της Ελληνικής. Tην Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου στο Κοινοβούλιο, υπέρ τάχθηκαν 39 βουλευτές, κατά 12, ενώ 3 τήρησαν αποχή. Ένα περίπου μήνα αργότερα, στις 23 Δεκεμβρίου 2015, η Βουλή των Ελλήνων υπερψηφίζει επίσης το σύμφωνο συμβίωσης, με 193 ψήφους, έναντι 56 που τάχθηκαν εναντίον.
Η πρώτη πολιτική ένωση στην Κύπρο, ή αλλιώς το πρώτο κυπριακό σύμφωνο συμβίωσης, θα μπει σε ισχύ την ερχόμενη Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου και αυτό αφορά δύο γυναίκες. Το δεύτερο σύμφωνο συμβίωσης, έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Φεβρουαρίου, με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά, δύο άντρες. «Μέσα στους επόμενους δύο μήνες, υπάρχουν περίπου 20 ζευγάρια, τα οποία προγραμματίζουν να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης» δήλωσε ο πρόεδρος της Accept, Κώστας Γαβριηλίδης στο SigmaLive. «Τα μισά από αυτά είναι ομοφυλόφιλα και τα άλλα μισά ετερόφυλα» συνέχισε.

Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΜΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ GAY ΓΙΟ ΤΗΣ!

Ο Drake Wilson αποκάλυψε στην οικογένεια του ότι είναι ομοφυλόφιλος το 2014, σε ηλικία 16 ετών. Σήμερα η μητέρα του, δηλώνει ότι αισθάνεται υπερήφανη για αυτόν. Η μητέρα του Drake δημοσίευσε κείμενο στην εφημερίδα Houston Chronicle, για το οποίο μάλιστα πλήρωσε 160 δολάρια. "Οι γονείς του Drake ανακοινώνουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για την εξομολόγηση του", γράφει η ανάρτηση. "Ο Drake είναι αρχηγός της ομάδας τένις του Κολεγίου του, αντιπρόεδρος της Ένωσης Σπουδαστών στο Ίδρυμα που σπουδάζει, πηγαίνει στην εκκλησία και του αρέσει να μαγειρεύει και να σκηνοθετεί ταινίες. Και ναι, λατρεύει την Barbra Streisand".
 Η οικογένεια ζει στην Washington αλλά η μητέρα του έδωσε το κείμενο στην Houston Chronicle για να ευαισθητοποιήσει τους Τεξανούς, έτσι ώστε να γίνουν πιο ανεκτικοί ως προς την LGBTQ κοινότητα. Το Texas απέρριψε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φίλου, την περασμένη χρονιά. "Η κίνηση μου έγινε για λόγους ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης. Ο γιος μου εστάλη από τον Θεό και γεννήθηκε γκέι", δήλωσε η μητέρα του Drake, Joan, στην εφημερίδα Texas Observer. Ένα μπράβο στους γονείς του.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΛΕ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΑΠΟ LGBT; ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΓΚΕΙ!

Είναι ο προπονητής της Ίντερ, Ρομπέρτο Μαντσίνι, γκέι; Αυτό προσπαθούν να μάθουν οι Ιταλοί μετά το φραστικό επεισόδιό του με τον προπονητή της Νάπολι, Μαουρίτζιο Σάρι, ο οποίος του επιτέθηκε χαρακτηριζόντάς τον ομοφυλόφιλο. Μπορεί ο Σάρι να τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ για ομοφοβικά σχόλια κατά τη διάρκεια του αγώνα των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ιταλίας και να επιβλήθηκε στον Μαντσίνι πρόστιμο 5.000 ευρώ για «άσχημη συμπεριφορά προς τον προπονητή της αντίπαλης ομάδας», όμως, αυτό που απασχολεί τους Ιταλούς δεν είναι τίποτα άλλο από την προσωπική ζωή του «Μάντσο».
Όποιος είδε το βίντεο από την διένεξη των δύο ανδρών στο στάδιο Σαν Παόλο της Νάπολη, μπορεί να αντιληφθεί την ένταση ανάμεσα στους δύο προπονητές, με τον Μαντσίνι να σπρώχνει τους συνεργάτες του για να προσεγγίσει τον Σάρι. Σύμφωνα με τον 52χρονο τεχνικό της Ίντερ ο Σάρι του επιτέθηκε λέγοντας πως είναι γκέι, ενώ ο προπονητής της Νάπολη υποστηρίζει ότι ήταν απλώς λόγια της στιγμής που ακούγονται συχνά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μαντσίνι, όμως, ένιωσε προσβεβλημένος και χαρακτήρισε τον Σάρι ρατσιστή και ομοφοβικό.
 «Ο Σάρι είναι ρατσιστής. Άνδρες σαν αυτόν δεν μπορούν να παραμείνουν στο ποδόσφαιρο, διαφορετικά δεν πρόκειται (το ποδόσφαιρο) να βελτιωθεί ποτέ», δήλωσε ο 52χρονος μιλώντας στα μικρόφωνα της Rai Sport. Εξήγησε, μάλιστα, πως η έντονη αντίδραση του προπονητή της Νάπολη ξεκίνησε όταν ο Μαντσίνι ζήτησε να μάθει για ποιο λόγο προστέθηκαν πέντε λεπτά παράτασης με τον Σάρι να «με αποκαλεί που…η και αδελφή».

Gay couple με «λευκό γάμο» το ζεύγος Ουίλ Σμιθ;

Η ηθοποιός Τζέιντα Σμιθ, σύζυγος του επίσης ηθοποιού Ουίλ Σμιθ, πρωτοστατεί στην καμπάνια μποϊκοτάζ των «λευκών» Όσκαρ, κάτι που έχει τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Τράβηξε όμως και την προσοχή της transgender ηθοποιού και ακτιβίστριας Αλέξις Αρκέτ-αδερφής της Πατρίσια και της Ροζάνα Αρκέτ – που αποκάλεσε την Τζέιντα και τον σύζυγό της «υποκριτές» και έγραψε στο facebook για τον «λευκό» τους γάμο.
 «Όταν η Tζέιντα ομολογήσει ότι είναι ομοφυλόφιλη και ο μουσάτος άντρας της παραδεχτεί πως ο πρώτος του γάμος ‘διαλύθηκε’ όταν τον έπιασε να ικανοποιεί ερωτικά τον sugar daddy Benny Medina (ισχυρό μάνατζερ του Χόλιγουντ με πελάτες όπως η Τζένιφερ Λόπεζ και η Τάιρα Μπανκς) τότε θα δώσω σημασία σε όσα λένε», έγραψε και κάπως έτσι ξεκίνησε η ανάρτηση δεκάδων άρθρων σε αμερικανικές ιστοσελίδες που επιβεβαιώνουν ή αναιρούν όσα λέει η Αλέξις Αρκετ.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Χώρος φιλοξενίας μόνο για ΛΟΑΤ πρόσφυγες στη Γερμανία

Χώρος φιλοξενίας αποκλειστικά για ομοφυλόφυλους και διεμφυλικούς πρόσφυγες αναμένεται να δημιουργηθεί στο Βερολίνο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια πολλών επιθέσεων εναντίον ΛΟΑΤ προσφύγων που έχουν σημειωθεί μέσα στους ήδη υπάρχοντες χώρους φιλοξενίας. Συγκεκριμένα, από τον Δεκέμβριο του 2015, η ομοσπονδία Ομοφυλόφιλων και Λεσβιών της Γερμανίας έχει δεχτεί καταγγελίες για 95 βίαιες επιθέσεις εναντίον ΛΟΑΤ προσφύγων.
 Σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων, η λειτουργία του χώρου φιλοξενίας θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής του, και θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 120 άτομα.

Νησιωτικός παράδεισος η Μύκονος το 2015 για τους gay!

Ο καλύτερος νησιωτικός παράδεισος στον κόσμο για το 2015 ανακηρύχθηκε η Μύκονος από τους αναγνώστες του ηλεκτρονικού ταξιδιωτικού περιοδικού gaycities.com που απευθύνεται στην παγκόσμια κοινότητα γκέι σε 223 πόλεις σε όλο τον κόσμο.
Η ψηφοφορία αφορούσε την ανάδειξη των αγαπημένων πόλεων των γκέι ταξιδιωτών για το 2015 με τη φιλοδοξία να αποτελέσει έμπνευση για επιλογή προορισμού μέσα στο 2016.Έτσι, η Μύκονος αναδείχθηκε ως ο επίγειος παράδεισος των γκέι, αφήνοντας πίσω της τα επίσης υποψήφια στην ίδια κατηγορία, Virgin Islands των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι πόλεις που αναδείχθηκαν στις υπόλοιπες κατηγορίες είναι οι εξής:
H πόλη της χρονιάς: Λονδίνο
Πιο εορταστικό Pride: Σιάτλ
Σταθμός για διασκέδαση: Νέα Υόρκη
Φεστιβαλικός προορισμός: Gay & Lesbian Mardi Gras στο Σύδνεϋ
Νησιωτικός παράδεισος: Μύκονος
Δημόσιος Κόμβος Τέχνης: Βερολίνο
Προορισμός κάμπινγκ: Eθνικά Πάρκα Γελοουστόουν και Γιοσέμιτι
Σκηνή για μοναχικούς ταξιδιώτες: Σαν Φρανσίσκο
Πιο χιπ γειτονιά για γκέι: West Queen West στο Τορόντο
Drag City: Νέα Υόρκη
Προορισμός Γάμου: Νησιά Χαβάης
Budget Γαμήλιο ταξίδι: Key West
Aνερχόμενη πόλη: Providence στο Rhode Island

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΣΕ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ GRINDR

Το Grindr είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο για gay άντρες και έχει τη βάση του στις ΗΠΑ. Μέσα στα έξι χρόνια λειτουργίας έχει δυο εκατομμύρια χρήστες την ημέρα, οι οποίοι ξοδεύουν 54 λεπτά του χρόνου τους μέσα στην εφαρμογή κατά μέσο όρο. Τα έσοδα του το 2014 έφτασαν τα 32 εκατ. δολ., έναντι 25 εκατ. δολ. το 2013. Η κινεζική Beijing Kunlun Tech απέκτησε το 60% του Grindr έναντι 93 εκατ. δολ. και μέσω αυτής της επένδυσης θα επεκταθεί στις ΗΠΑ ενώ έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις και σε δυο κινέζικες startup.
Ο Joel Simkhai, CEO και ιδρυτής του Grindr, ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη επένδυση είναι μια δυνατή ψήφος εμπιστοσύνης στο όραμα διασύνδεσης όλων των gay σε όλο το κόσμο και παρότι υπάρχει παγκόσμια παρουσία το Grindr χρειαζόταν νέα κεφάλαια για περαιτέρω ανάπτυξη». Σημειώνεται, τέλος, ότι δεν έχει γίνει γνωστό αν αυτή η επένδυση θα φέρει και επίσημα το Grindr στη Κινέζικη αγορά όπου το αντίστοιχο κοινωνικό δίκτυο έχει δυο εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες.

H MI5 είναι ο πιο gay friendly εργοδότης στην Αγγλία!

Το MI5, οι βρετανικές υπηρεσίες Εσωτερικών Πληροφοριών, ανακηρύχθηκαν σήμερα από οργάνωση LGTB (ΛΟΑΤ, Λέσβιες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Διαφυλικοί) ο καλύτερος εργοδότης στη Βρετανία για τον σεβασμό της σεξουαλικής διαφορετικότητας. Η εθνική υπηρεσία αντικατασκοπείας και εσωτερικής ασφάλειας είναι επικεφαλής στην ετήσια κατάταξη του Stonewall , μίας οργάνωσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ, που περιλαμβάνει 400 ακόμη Βρετανούς εργοδότες. Η διαφορετικότητα είναι "ζωτικής σημασίας" για το MI5, "διότι εξαρτώμεθα από τις ικανότητες των πιο ταλαντούχων, όποιοι και να είναι και όπου και να βρίσκονται", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Αντριου Πάρκερ.
Η διάκριση που μας έγινε από το Stonewall "είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση της συνεχούς προόδου που έχουμε κάνει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών για να έχουμε πρόσβαση στο μεγαλύτερο δυνατό φάσμα ταλέντων", πρόσθεσε. Η κατάταξη του Stonewall βασίζεται σε μία σειρά κριτηρίων που έχουν ως στόχο την αξιολόγηση των προσπαθειών των Βρετανών εργοδοτών να αντιμετωπίσουν τη διακριτική μεταχείριση των ΛΟΑΤ, τόσο στη Βρετανία, όσο και στο εξωτερικό. Η Ρουθ Χαντ, επικεφαλής του Stonewall, δήλωσε ότι οι οργανισμοί που δίνουν σημασία στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, όχι μόνο βελτιώνουν τη ζωή των προσώπων αυτών, αλλά εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα της δραστηριότητάς τους.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΟΡΓΑΝΩΣΗ στη Σουηδία επιμορφώνει έφηβους πρόσφυγες μαθήματα για το σεξ, τα δικαιώματα των LGBT και την ισότητα των φύλων

Στον απόηχο των καταγγελιών για επιθέσεις εναντίον γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία, μια σουηδική ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανέφερε την επιθυμία της να διδάξει σε νεαρά αγόρια πρόσφυγες που φτάνουν στην σκανδιναβική χώρα, σεξουαλική υγεία και δικαιώματα.   Δύο από τις πιο γνωστές υποστηρίκτριες της Σουηδικής Ένωσης για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας στον τομέα της σεξουαλικής υγείας και των δικαιωμάτων,  μίλησαν στην εφημερίδα Svenska Dagbladet.   
Η Κριστίνα Λούνγκρος και η Μαρία Άντερσον ανέφεραν ότι η πλειοψηφία των ασυνόδευτων νέων που είναι στο τέλος της εφηβείας τους έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Ένα σύνολο  35.369 παιδιων προσφύγων έφθασαν  στη Σουηδία χωρίς τους γονείς τους το περασμένο έτος, σύμφωνα με το πρακτορείο μετανάστευσης της χώρας, Migrationsverket.   «Σπάνια είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το σεξ και τις σχέσεις, λόγω της έλλειψης εκπαίδευσης, ή ήταν σε ένα σχολικό σύστημα που στερείται σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. 
Η ανάγκη για γνώση από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) και για το προφυλακτικό, για το δικαίωμα στην άμβλωση, την ισότητα, το δίκαιο και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ είναι έντονη", ανέφεραν τα δύο μέλη.   "Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των ασυνόδευτων αγοριών προέρχονται από κοινωνίες με κανόνες γύρω από φύλο και τη σεξουαλικότητα που διαφέρουν από την υπόλοιπη σουηδική κοινωνία με πολλούς τρόπους», πρόσθεσαν Πηγή: lifo.