Menu

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Βιβλίο επιβεβαιώνει ότι ο πρώτος πρωθυπουργός της Κίνας ήταν γκέι

Ένα βιβλίο που θα δημοσιευθεί στο Χονγκ Κονγκ το νέο έτος, αποκαλύπτει ότι ο πρώτος πρωθυπουργός της Κομμουνιστικής Κίνας, ο Τσου Εν Λάι, ήταν πιθανώς ομοφυλόφιλος παρά τον μακροχρόνιο γάμο του. Ο Τσου χαίρει μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού από τους Κινέζους και το βιβλίο αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση καθώς το Κομμουνιστικό Κόμμα απαιτεί από τα στελέχη και τους αξιωματούχους του να είναι (ή τουλάχιστον να φαίνονται) ηθικά άμεμπτοι.

Σύμφωνα με το βιβλίο “Η κρυφή συναισθηματική ζωή του Τσου Εν Λάι”, ο πρώτος πρωθυπουργός της Κομμουνιστικής Κίνας είχε κάποτε ερωτικό δεσμό με έναν συμμαθητή του ενώ στην διάρκεια του γάμου του, ήταν συναισθηματικά αποξενωμένος από την σύζυγό του. 

Η συγγραφέας Tsoi Wing-MUI ζεί στο Χονκ Κονγκ και στο βιβλίο της παραθέτει αποσπάσματα από την προσωπική αλληλογραφία αλλά και τα ημερολόγια του Τσου Εν Λάι και της συζύγου του, από τα οποία προκύπτει ότι ο Τσου ήταν ομοφυλόφιλος.

Η ίδια η συγγραφέας ήταν πρώην συντάκτρια σε ένα φιλελεύθερο πολιτικό περιοδικό όπου έγραφε για θέματα ομοφυλοφιλίας και αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο.

Ο Τσου ήταν ο πρωθυπουργός από την επανάσταση, τον Οκτώβριο του 1949 που έφερε το Κομμουνιστικό Κόμμα στην εξουσία, μέχρι το θάνατό του από καρκίνο το 1976, λίγους μήνες πριν από το θάνατο του Μάο Τσε Τουνγκ, του ιδρυτή της σύγχρονης Κίνας.

Η “Η κρυφή συναισθηματική ζωή του Τσου Εν Λάι” εκδίδεται από τον ίδιο οίκο που είχε δημοσιεύσει τα μυστικά ημερολόγια του πρώην επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Zhao Ziyang , ο οποίος εκδιώχθηκε μετά την αιματηρή καταστολή της δημοκρατικής διαδήλωσης στην πλατεία Τιενανμέν το 1989. 


Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ...ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ;

Νέες φήμες μπλέκουν τον Ρονάλντο σε γκέι ειδύλλιο. Αυτή την φορά, με τον 30χρόνο μποξέρ Μπαντρ Χάρι. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι δύο άντρες που μοιράζονται συχνά κοινές φωτογραφίες τους στα social media, θα γιορτάσουν μαζί την Πρωτοχρονιά σε πολυτελέστατη σουίτα σε ξενοδοχείο του Μαρόκο.
 

Λέγεται ότι η σουίτα στο ξενοδοχείο «The Pearl Marrakech», όπου και θα μείνουν, κοστίζει 3.250 ευρώ την βραδιά! Στο εν λόγω ξενοδοχείο πάντως έμειναν μαζί και στο παρελθόν, όπου και τραβήχτηκε μια από τις επίμαχες φωτογραφίες που πυροδότησαν τις φήμες για το ειδύλλιό τους. Αυτή στην οποία ο μποξέρ κρατά στα χέρια τον ποδοσφαιριστή.
  

EΡΕΥΝΑ: ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ;

Μια νέα τεχνική δημιουργίας σπερματοζωαρίων και ωαρίων στο εργαστήριο, η οποία όμως δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί στον άνθρωπο, θα μπορούσε να προσφέρει επιλογές τεκνοποίησης πρωτοφανείς στη φύση: παιδιά με δύο βιολογικούς μπαμπάδες, παιδιά με δυο μαμάδες, παιδιά με έναν γονιό, ακόμα και παιδιά με πολλούς βιολογικούς γονείς.

Γαμετογένεση in vitro

Όλοι αυτοί οι ανορθόδοξοι τρόποι αναπαραγωγής δείχνουν εφικτοί χάρη στην τεχνική της «γαμετογένεσης in vitro», ή IVG, δηλαδή της δημιουργίας σπερματοζωαρίων και ωαρίων (γαμέτες) στο δοκιμαστικό σωλήνα.
Η μέθοδος, η οποία έχει εφαρμοστεί με επιτυχία μόνο σε ποντίκια, επιτρέπει την παραγωγή ωαρίων από αρσενικά άτομα και σπερματοζωαρίων από θηλυκά. Τα αναπαραγωγικά αυτά κύτταρα είναι θεωρητικά δυνατό να παραχθούν στο εργαστήριο από οποιονδήποτε τύπο ιστού, για παράδειγμα από το δέρμα.

Nέα μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Law and the Biosciences (επιθεώρηση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης) εξετάζει τώρα «τα δυνητικά οφέλη και τους κινδύνους της γαμετογένεσης in vitro, οι οποίοι εξαρτώνται από το κοινωνικό, επιστημονικό και νομικό πλαίσιο στο οποίο εφαρμόζεται».

Τη δημοσίευση υπογράφει η Σόνια Σούτερ, καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον, η οποία αναγνωρίζει ότι τα ηθικά διλήμματα για την μελέτη της IVG στον άνθρωπο θα είναι «εξαιρετικά δύσκολο» να απαντηθούν.

Οι δυνατές εφαρμογές

Θεωρητικά, όμως, η IVG θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή από διάφορες ομάδες ανθρώπων:

  • Ανθρώπους με προβλήματα γονιμότητας που δεν παράγουν δικούς τους γαμέτες. Για παράδειγμα, οι γυναίκες που δεν παράγουν δικά τους ωάρια δεν θα χρειάζονταν πλέον να στρέφονται σε δωρήτριες ωαρίων, αφού θα μπορούν να δημιουργήσουν δικά τους ωάρια στο εργαστήριο. Ομοίως, η IVG θα μπορούσε δυνητικά να καταστήσει περιττές τις δωρεές σπέρματος
  • Μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και κορίτσια προεφηβικής ηλικίας: θα μπορούσαν να δημιουργούν δικά τους ωάρια στο εργαστήριο.
  • Ζευγάρια ανδρών: ο ένας άνδρας θα προσέφερε το σπέρμα του και ο άλλος θα δημιουργούσε ωάρια με το δικό του γενετικό υλικό μέσω IVG. Το έμβρυο που θα προέκυπτε με εξωσωματική γονιμοποίηση του ωαρίου θα μπορούσε να κυοφορηθεί από παρένθετη μητέρα. Το παιδί θα μπορούσε να είναι αγόρι ή κορίτσι, αφού οι άνδρες διαθέτουν αντίγραφο του θηλυκού χρωμοσώματος X.
  • Ζευγάρια γυναικών: η μία γυναίκα θα προσέφερε τα ωάριά της και η άλλη θα αποκτούσε σπέρμα μέσω IVG. Το έμβρυο που θα προέκυπτε θα μπορούσε να κυοφορηθεί από οποιαδήποτε από τις δύο. Δεν θα μπορούσε όμως να είναι αγόρι, αφού οι γυναίκες δεν διαθέτουν αντίγραφο του ανδρικού χρωμοσώματος Υ.
  • Ομάδες ανθρώπων: Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται, αφού υπάρχουν πολλά σενάρια. Ας πάρουμε για παράδειγμα μια ομάδα τριών ανθρώπων που θέλουν να αποκτήσουν μαζί βιολογικό απόγονο. Σε πρώτη φάση, ένας άνδρας και μια γυναίκα της ομάδας χρησιμοποιούν εξωσωματική για να δημιουργήσουν ένα έμβρυο. Στην επόμενη φάση δημιουργούνται σπερματοζωάρια ή ωάρια από τα κύτταρα του εμβρύου και ενώνονται στο εργαστήριο με τα ωάρια ή τα σπερματοζωάρια του τρίτου ατόμου της ομάδας. Το παιδί που θα προέκυπτε θα είχε γενετική συγγένεια και με τους τρεις γονείς του.
Επιφυλάξεις για τις συνέπειες
    Η Δρ Σούτερ τονίζει πάντως ότι η μέχρι σήμερα η IVG δεν έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε ανθρώπινα κύτταρα, επομένως τα αναπάντητα ερωτήματα ως προς την ασφάλεια της μεθόδου είναι πολλά. «Οι γνώσεις μας είναι ελάχιστες για τις συνέπειες της μετάβασης των κυττάρων από διαφοροποιημένη σε αδιαφοροποίητη κατάσταση» γράφει η καθηγήτρια.

    Προειδοποιεί επίσης για άγνωστες παρενέργειες που θα μπορούσαν να προκύπτουν κατά την εφαρμογή της IVG, όταν οι ερευνητές διαγράφουν τους λεγόμενους επιγενετικούς παράγοντες, χημικούς διακόπτες που ρυθμίζουν την έκφραση των γονιδίων, οι οποίοι πρέπει γενικά να απουσιάζουν από τους γαμέτες.

    Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

    ΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ GAY TO 2015!

    Αν και το 2015 το μονοπώλησε η Caitlyn Jenner με την αλλαγή φύλου της, είναι πολλοί άλλοι διάσημοι που ανακοίνωσαν την σεξουαλική τους προτίμηση και κατεύθυνση δημόσια.

    Michael Angelakos
    Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Passion Pit, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις σε ραδιoφωνική εκπομπή.

    Lily Rose-Depp
    Η κόρη της Βανέσα Παραντί και του Τζόνι Ντεπ δήλωσε πως είναι σεξουαλικά «ρευστή», δηλαδή κλίνει και προς τις δύο πλευρές, και straight και gay. O πατέρας της δήλωσε πως το ξέρει ήδη, καθώς συζητάνε τα πάντα με την κόρη του από τότε που ήταν παιδάκι.

    Miley Cyrus
    Η εκκεντρική τραγουδίστρια δήλωσε οτι είναι pansexual σε συνέντευξη της στο περιοδικό Elle τον Αύγουστο. Παρ” όλα αυτά δηλώνει πως απλά βγαίνει ραντεβού καθώς στα 22 της δεν ενδιαφέρεται για δέσμευση.

    Nyle Di Marco
    Ο νικητής του America Next Top Model δηλώσε μετά το τέλος της εκπομπής και αυτός σεξουαλικά «ρευστός» μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

    Reid Ewing
    Ο ηθοποιός της πολυαγαπημένης σειράς Modern Family δήλωσε τον Οκτώβριο που μας πέρασε οτι είναι ομοφυλόφιλος.

    Angel Mccoughtry
    H μπασκετομπολίστρια του NBA δήλωσε μέσω twitter οτι είναι γκέι, κατηγορώντας όσους προσπάθησαν να την φιμώσουν.

    Joel Grey
    Ο ηθοποιός του Cabaret αποκάλυψε πως του πήρε πολύ καιρό να καταλάβει οτι είναι γκέι και να δεχτεί τον εαυτό του.

    Gus Kenworthy
    O ολυμπιονίκης σκιέρ αποκάλυψε πως είναι γκέι μέσω twitter.

    Υusaf Mack
    Ο μποξέρ δήλωσε πως είναι bisexual όταν βγήκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου συμμετέχει σε σεξουαλικό όργιο με άνδρες ισχυριζόμενος ότι του είχαν δώσει ναρκωτικές ουσίες. Λίγο αργότερα όμως δήλωσε πως είναι γκέι.

    Αdam Rippon
    Ο πρωταθλητής του πατινάζ πάγου δήλωσε δημόσια πως προτιμά τους άνδρες το Νοέμβριο του 2015 δηλώνοντας σε περιοδικό πως είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος και πως του πήγαν όλα πολύ καλά και δεν θα ήθελε οι γονείς να αποτρέψουν αγόρια από το να ασχοληθούν με το πατινάζ.

    Janae Marie Kroc
    Η πρωταθλήτρια άρσης βαρών άλλαξε φύλο αυτή την χρονιά ακολουθώντας την Caitlyn Jenner.

    Eliot Sumner
    Η κόρη της Trydie Styler και του Sting, δηλώνει «ασέξουαλ» και χωρίς φύλο, και πως θέλει να μην αναφέρεται ως θηλυκό ή αρσενικό καθώς δεν θέλει να την καθορίζει η σεξουαλική της προτίμηση ή ταυτότητα.

    Holland Taylor
    H παλαίμαχος ηθοποιός αποκάλυψε οτι συζεί με γυναίκα εδώ και πολλά χρόνια


    Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

    ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ...

    Άρθρο της Κατερίνας Παπανικολάου 
    Επιτέλους η ελληνική Βουλή είπε το ναι στην αγάπη χωρίς όρους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αστερίσκους. Είπε ναι στην ελεύθερη συμβίωση. Είπε ναι στην αποδοχή της σχέσης μεταξύ δυο ανθρώπων ανεξάρτητα από το φύλο τους. Δεν κατάφερε να πει το ναι στην πλήρη νομοθετική κάλυψη των ζευγαριών που θα συνάψουν το σύμφωνο συμβίωσης, άφησε έξω την επιμέλεια των παιδιών που μεγαλώνουν σε ομόφυλες οικογένειες. Όμως αυτή την ώρα η παρούσα στήλη θα ασχοληθεί μόνο με τη θετική έκβαση της χθεσινής ψηφοφορίας. Θα αποφύγει τον σχολιασμό των όσων δεν έγιναν και κυρίως των όσων ειπώθηκαν μέσα στη Βουλή. Καμιά φορά αρκεί το αποτέλεσμα. Ειδικά όταν μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα που για χρόνια καταπατήθηκαν, όπως στην περίπτωση της ΛΟΑΤ κοινότητας.
    Κατερίνα ΠαπανικολάουΗ πλήρης ισότητα δεν έχει κατακτηθεί με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Όμως έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα. Δικαιώθηκαν οι αγώνες πολλών ακτιβιστών, δικαιώθηκε η προσφυγή (και εκεί δικαίωση) των Βαλλιανάτου- Μυλωνά και άλλων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δικαιώθηκε η αγάπη. Επί της ουσίας έγινε ένα βήμα, ένα γενναίο βήμα, για μια πολιτεία που κρύβεται ακόμη και κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, δηλώνοντας «απών» διά των εκπροσώπων της. Έγινε ένα βήμα που τιμά τη δημοκρατία και τη διακήρυξη της ελευθερίας του ανθρώπου. Και η Ελλάδα δείχνει πια να προσπαθεί να συμπορευτεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, να θέλει να προασπίσει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και να προστατέψει την προσωπικότητα κάθε πολίτη της, ανεξάρτητα από τη σεξουαλικότητα και το φύλο. Σε όλα αυτά λοιπόν αξίζει να σταθούμε για λίγο, και να χαρούμε — ανήκουμε ή δεν ανήκουμε στη ΛΟΑΤ κοινότητα.
    Τι φέρνει το σύμφωνο συμβίωσης με δυο λέξεις; Ελευθερία και ορατότητα. Τα ομόφυλα ζευγάρια δεν χρειάζεται να κρύβονται πια. Ούτε απέναντι στον νόμο του κράτους, ούτε απέναντι στην κοινωνία. Μπορούν επίσημα να ζουν μαζί και να απολαμβάνουν όσα δικαιώματα αυτή τη στιγμή το σύμφωνο συμβίωσης δίνει, όχι μόνο σε αυτά, αλλά και στα ετερόφυλα ζευγάρια. Ζούμε μια πρώτη εξίσωση των δικαιωμάτων σε μια σχέση χωρίς να αναφερόμαστε στο φύλο. Η ΛΟΑΤ κοινότητα στην Ελλάδα είναι ίση στα μάτια του νομοθέτη τουλάχιστον ως προς τα πρώτα βασικά. Τι καλείται να κάνει μετά από λίγες ημέρες γιορτής; Να αξιοποιήσει αυτή την ορατότητα. Να τη χρησιμοποιήσει ως εργαλείο στην ακτιβιστική της δράση και να ζητήσει —και να κατακτήσει— και τα υπόλοιπα, ώστε η οικογένεια να μην έχει φύλο.
    Σήμερα η παρούσα στήλη γιορτάζει την ελευθερία, την ανοιχτότητα, την ισότητα, τον έρωτα και την αγάπη.
    Η Κατερίνα Παπανικολάου είναι ολιστική θεραπεύτρια.

    TA LGBT ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΜΙΝΙ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

    9 Ιανουαρίου
    Δύο νεαροί ρουμανικής καταγωγής συλλαμβάνονται για τον φόνο του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.
    koumantareas1_thumb2

    12 ΙανουαρίουΑιγυπτιακό δικαστήριο αθωώνει 26 άντρες που συνελήφθησαν για «ακολασία» σε χαμάμ παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων. Μην μπορώντας να αντέξει την κατακραυγή, ένας από αυτούς αυτοπυρπολείται…
     
    egypt-gays-arrest2_thumb2

    14 Ιανουαρίου
    Η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια δεν περιλαμβάνεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του Συ.Ριζ.Α., δηλώνει σε προεκλογική συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας.
    tsipras_thumb3

    14 ΙανουαρίουΣτην Αυστρία τα ζευγάρια ίδιου φύλου μπορούν πλέον να υιοθετούν παιδιά, μετά από απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της χώρας.
    gay-family7_thumb3

    15 ΙανουαρίουΤο «Ισλαμικό Κράτος» δίνει στη δημοσιότητα νέες εικόνες από εκτέλεση ομοφυλόφιλων που σπρώχνονται από ταράτσα κτιρίου στο Ιράκ…
    ISIS_thumb4

    16 Ιανουαρίου«Απειλούν την οικογένεια όσοι θέλουν να επαναπροσδιορίσουν τον θεσμό του γάμου» δηλώνει από τη Μανίλα των Φιλιππίνων ο πάπας Φραγκίσκος…
    pope-francis1_thumb2

    28 ΙανουαρίουΗ Χιλή ψηφίζει σύμφωνο συμβίωσης για τα ζευγάρια ίδιου φύλου. 
     
    chile_thumb4

    8 ΦεβρουαρίουΟ ανοιχτά γκέι βρετανός τραγουδιστής Σαμ Σμιθ κερδίζει 4 βραβεία Γκράμι για το παρθενικό του άλμπουμ «In the lonely hour». 
    sam-smith_thumb1

    9 Φεβρουαρίου
    Την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια προαναγγέλλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.
    paraskevopoulos_thumb1

    22 ΦεβρουαρίουΟ ανοιχτά γκέι ηθοποιός Νιλ Πάτρικ Χάρις παρουσιάζει την 87η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ στο Λος Άντζελες.
    neil-patrick-harris2_thumb1

    15 Μαρτίου
    Ο Έλτον Τζον καλεί σε μποϊκοτάζ της φίρμας των Ντόλτσε & Γκαμπάνα, μετά τις δηλώσεις των ιταλών σχεδιαστών κατά της ανατροφής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.
     
    dolce-gabbana1_thumb

    30 Μαρτίου
    Η «Ξενία» του Πάνου Κούτρα κερδίζει το βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
    xenia_thumb1

    10 ΑπριλίουΤο Βατικανό αρνείται να δώσει την ευλογία του στον διορισμό του ανοιχτά γκέι διπλωμάτη Λοράν Στεφανινί ως πρέσβη της Γαλλίας στην Αγία Έδρα…
    vatican1_thumb

    28 ΑπριλίουΑερογέφυρα ζωής στήνει το Ισραήλ για τη διάσωση 24 γκέι ζευγαριών και των βρεφών τους που γεννήθηκαν μέσω παρένθετης μητέρας στο Νεπάλ, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα.
    nepal-israel_thumb4

    6 Μαΐου32 καταγγελίες ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας περιλαμβάνει η έκθεση του Δικτύου Καταγραφής της Ρατσιστικής Βίας στην Ελλάδα για το 2014. 
    gay-violence_thumb

    15 Μαΐου
    Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ παντρεύεται τον αρχιτέκτονα Γκοτιέ Ντεστενέ. Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός χώρας της Ε.Ε. που παντρεύεται άτομο του ίδιου φύλου.
    luxembourg_thumb2

    22 Μαΐου
    H Ιρλανδία γίνεται η 20ή χώρα στον κόσμο που αναγνωρίζει τον γάμο ομοφύλων μετά από δημοψήφισμα όπου το 62% ψηφίζει υπέρ.
    ireland3_thumb

    24 Μαΐου
    H Ρούνι Μάρα κερδίζει βραβείο ερμηνείας στο φεστιβάλ των Καννών για το λεσβιακό δράμα «Κάρολ» όπου συμπρωταγωνιστεί με την Κέιτ Μπλάνσετ.
    carol_thumb3

    1 Ιουνίου«Το όνομά μου είναι Κέιτλιν»: Ο αμερικανός ολυμπιονίκης στο δέκαθλο Μπρους Τζένερ εγκαινιάζει τη νέα του ζωή ως γυναίκα στο εξώφυλλο του περιοδικού Vanity Fair.
    caitlyn-jenner1_thumb1

    6 Ιουνίου
    Βίαιες συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και ακροδεξιών χούλιγκαν αμαυρώνουν το δεύτερο Gay Pride που διοργανώνεται στο Κίεβο της Ουκρανίας.
    kiev1_thumb

    13 Ιουνίου«Και του χρόνου μέσα στη Βουλή!»: Το ενδέκατο ετήσιο Pride της Αθήνας ανοίγει με χαιρετισμό της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.
    konstantopoulou2_thumb3

    21 Ιουνίου
    Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώνουν στη Ρώμη κατά των προτάσεων της ιταλικής κυβέρνησης για σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων.
    Rome-Gay-Protest-640x480_thumb1

    26 Ιουνίου
    Οι Η.Π.Α. γίνονται η 21η χώρα στον κόσμο όπου ο γάμος ομοφύλων ισχύει σε όλη την επικράτεια, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει πως αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα για όλα τα ζευγάρια.

    us-supreme-court3_thumb1

    28 Ιουνίου
    Με αντλίες νερού  και δακρυγόνα, η αστυνομία διαλύει το Pride της Κωνσταντινούπολης που απαγορεύτηκε από τις αρχές εξαιτίας του Ραμαζανίου…
    istanbul-pride2_thumb1

    14 Ιουλίου«Υποστηρίζω το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά για μένα γάμος είναι η σχέση ενός άντρα με μία γυναίκα» δηλώνει σε συνέντευξη η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.
     
    merkel1_thumb2

    21 Ιουλίου
    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα καταδικάζει την Ιταλία για την έλλειψη οποιασδήποτε νομικής κατοχύρωσης των ομόφυλων ζευγαριών.
    gay-couple-in-italy_thumb1

    23 Ιουλίου
    Κλείνει λόγω οικονομικών προβλημάτων το εμβληματικό γκέι περιοδικόTêtu, μετά από 20 χρόνια στο εκδοτικό τοπίο της Γαλλίας.
    tetu_thumb2

    25 Ιουλίου
    Ηχηρό μήνυμα κατά των διώξεων των ομοφυλόφιλων στην αφρικανική ήπειρο στέλνει ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην Κένυα.
    obama-kenya_thumb

    30 Iουλίου
    Μία έφηβη νεκρή και πέντε τραυματίες μετά από επίθεση υπερορθόδοξου εβραίου με μαχαίρι κατά των συμμετεχόντων στο Pride της Ιερουσαλήμ.
    jerusalem4_thumb1

    24 Αυγούστου 
    30 εκτελέσεις ανδρών με την κατηγορία της «σοδομίας» έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής από το «Ισλαμικό Κράτος», σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
    islamic-state_thumb7

    26 Αυγούστου
    Αφού απέσυρε βιβλία για τις ομογονεϊκές οικογένειες από τα τοπικά σχολεία, ο δήμαρχος της Βενετίας δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή Pride στην πόλη…
    gay-venice_thumb1

    30 Αυγούστου
    Πεθαίνει σε ηλικία 82 ετών ο μεγάλος νευρολόγος και συγγραφέας Όλιβερ Σακς. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε αποκαλύψει πως ήταν γκέι στην αυτοβιογραφία του.
    oliver-sacks_thumb1

    8 Σεπτεμβρίου
    Το ΣτΕ επικυρώνει πρόστιμο €20.000 του ΕΣΡ στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι για τη μεταμεσονύκτια προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα το γκέι και λεσβιακό πορνό.
    gay-porn4_thumb

    9 Σεπτεμβρίου
    Η Royal Vauxhall Tavern του Λονδίνου γίνεται το πρώτο κτίριο που κηρύσσεται διατηρητέο στην Αγγλία λόγω της ιστορικής του σημασίας για την γκέι κοινότητα.
    royal-vauxhall_thumb1

    10 Σεπτεμβρίου
    «Με προβληματίζει αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα ομόφυλα ζευγάρια είναι το νορμάλ και το σωστό» δηλώνει σε προεκλογική συνέντευξη ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης…
    meimarakis2_thumb1

    13 Σεπτεμβρίου
    Η ταινία «Από μακριά» του βενεζουελάνου Λορέντζο Βίγας με θέμα τη σχέση ενός μοναχικού μεσήλικα με έναν νεαρό κακοποιό κερδίζει τον Χρυσό Λέοντα στο φεστιβάλ της Βενετίας.
    desde-alla_thumb

    23 Σεπτεμβρίου
    Παραιτείται μετά τον σάλο που προκάλεσε η  υπουργοποίησή του ο βουλευτής των Αν.Ελ. Δημήτρης Καμμένος,  γνωστός για τα ομοφοβικά του ξεσπάσματα στο Twitter…
    kammenos2_thumb2

    27 Σεπτεμβρίου
    Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Ματ Ντέιμον ότι οι γκέι ηθοποιοί πρέπει να κρύβουν τη σεξουαλικότητά τους ώστε να διατηρούν «την αίσθηση του μυστηρίου»…
    matt-damon_thumb4

    29 Σεπτεμβρίου
    «Απορρίπτουμε την επιβολή νέων δικαιωμάτων. Δεν είμαστε ομοφυλόφιλοι» δηλώνει από το βήμα του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε…
    mugabe_thumb1

    29 Σεπτεμβρίου
    Σε 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάζεται αντιδήμαρχος στη Μασσαλία που αρνήθηκε να παντρέψει ζευγάρι γυναικών λόγω της μουσουλμανικής της πίστης.
    Sabrina-Hout_thumb8

    30 Σεπτεμβρίου
    Στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο τύμβος της Αμφίπολης ήταν παραγγελία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη μνήμη του αγαπημένου του Ηφαιστίωνα παρουσιάζει η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη.
    alexander-hephaestion_thumb1

    7 Οκτωβρίου
    Για «ξεθεμελίωμα της οικογένειας» και «επιβολή της διαστροφής» από τους «εχθρούς της πατρίδας» κάνει λόγο ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος…
    ieronymus_thumb1

    13 Οκτωβρίου
    Ο ανοιχτά γκέι τζαμαϊκανός συγγραφέας Μάρλον Τζέιμς κερδίζει το βραβείο Μπούκερ για το βιβλίο του «Μια σύντομη ιστορία εφτά σκοτωμών».
    marlon-james_thumb1

    14 ΟκτωβρίουΚόλαση στα μπουντρούμια της Αιγύπτου για νεαρό κύπριο που καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση βάσει του νόμου περί «ακολασίας»…
     
    prison_thumb1

    16 Οκτωβρίου
    Ρωσικό δικαστήριο καταδικάζει σε εξαετή φυλάκιση τα μέλη εξαμελούς συμμορίας που βασάνιζαν ομοφυλόφιλους και ανέβαζαν τα βίντεο στο διαδίκτυο.
    Occupy-Pedophilia_thumb2

    24 Οκτωβρίου
    Πρόγραμμα διαχωρισμού των γκέι προσφύγων από τη Συρία στα γερμανικά και ολλανδικά κέντρα φιλοξενίας ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις άλλων προσφύγων σε βάρος τους…
    gay-refugees-dresden_thumb1

    20 Νοεμβρίου
    Η νέα αριστερή πλειοψηφία της Πορτογαλίας αναγνωρίζει στα ομόφυλα ζευγάρια  ίσα δικαιώματα στην υιοθεσία και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
    two beautiful girls with a baby on the beach

    23 Νοεμβρίου
    Η Γαλλία γίνεται η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που εγκρίνει το χάπι Truvada για προληπτική χρήση κατά του HIV με κάλυψη του κόστους από τα ασφαλιστικά ταμεία.
    truvada1_thumb1

    24 ΝοεμβρίουΣτον Καναδά, η νέα κυβέρνηση του Ζουστέν Τριντό ξεκαθαρίζει πως δεν θα δίνει άσυλο σε ασυνόδευτους άντρες από τη Συρία εκτός από ομοφυλόφιλους που διώκονται.
     
    justin-trudeau_thumb4

    26 Νοεμβρίου
    Με μεγάλη πλειοψηφία,  η Βουλή της Κύπρου ψηφίζει σύμφωνο συμβίωσης που περιλαμβάνει και τα ομόφυλα ζευγάρια.
    cyprus_thumb2

    2 Δεκεμβρίου
    Συγκινητική παρέμβαση  υπέρ του συμφώνου συμβίωσης στην κηδεία του μεγάλου ηθοποιού Μηνά Χατζησάββα από τον σύντροφό του Κώστα Φαλελάκη.
    chatzisavas1_thumb1

    7 Δεκεμβρίου
    Η Συνήγορος του Πολίτη προτείνει να κατοχυρωθούν νομικά τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλα ζευγάρια στο σύμφωνο συμβίωσης.
    gay-family9_thumb3

    14 ΔεκεμβρίουΣτην Τυνησία έξι νεαροί άντρες καταδικάζονται σε τριετή φυλάκιση βάσει του νόμου που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία…
     
    tunisia_thumb2

    20 Δεκεμβρίου
    Απορρίπτεται με δημοψήφισμα ο νόμος για τον γάμο ομοφύλων που είχε περάσει λίγους μήνες νωρίτερα η Βουλή της Σλοβενίας…
    slovenia3

    21 Δεκεμβρίου
    Μετά τη Γαλλία και την Ολλανδία, οι Η.Π.Α. είναι η τρίτη χώρα φέτος που επιτρέπει την αιμοδοσία στους ομοφυλόφιλους άντρες, εφόσον απέχουν από το σεξ για 12 μήνες τουλάχιστον.
    gay-blood-ban_thumb

    23 Δεκεμβρίου
    Η Βουλή των Ελλήνων εγκρίνει με 194 ψήφους το σύμφωνο συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια, χωρίς πρόβλεψη για τα παιδιά που μεγαλώνουν με γονείς του ίδιου φύλου.
    gay-christmas6_thumb1
     
    12 μήνες, 56 γεγονότα από 26 χώρες του κόσμου. Το 2015 ήταν η χρονιά που ο γάμος για όλους έγινε πραγματικότητα σε όλες της πολιτείες της Αμερικής. Η χρονιά που, μετά από επτά χρόνια φαγούρας, ψηφίστηκε σε Ελλάδα και Κύπρο το σύμφωνο συμβίωσης με πολλές ελλείψεις. Η χρονιά που η ανθρωπότητα ήρθε αντιμέτωπη με την απόλυτη μεσαιωνική βαρβαρότητα του «Ισλαμικού Κράτους». Η χρονιά που πρόσωπό της αναδείχθηκε η Κατερίνα Περιστέρη που συνέδεσε την Αμφίπολη με τον Αλέξανδρο και τον Ηφαιστίωνα.

    Τώρα που έγινε η αρχή, εύχομαι το 2016 να είναι η χρονιά που η αληθινή ισότητα θα γίνει πραγματικότητα για όλους, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Να έχετε ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό νέο έτος!