Menu

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΟ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΥΛΟΥ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


ΣΤΗΝ τελική ευθεία μετά τις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις είναι πλέον το Σύμφωνο συμβίωσης το οποίο οδηγείται σε δημόσια διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα παρότι ήταν καταχωρημένο από τον Ιούνιο στα συρτάρια του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Το πρώτο βήμα είναι να περιληφθεί στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής με την κοινοβουλευτική διαδικασία να ολοκληρώνεται σύντομα όπως υποσχέθηκε στο debate των πολιτικών κομμάτων όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας στο ετήσιο πανευρωπαϊκό συνέδριο για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα που διοργανώνει η οργάνωση-ομπρέλα ILGA Europe στην Αθήνα. 
O κ. Παρασκευόπουλος παρουσία και του Γ.Γ. Ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρθηκε στα νομικά ζητήματα που υποσχέθηκε ότι θα επιλύσει η Πολιτεία ώστε να εξαλειφθεί η σπέκουλα ομοφοβικών, τρανσφοβικών και αντιδημοκρατικών της θέσεων και οι ΑΝ.ΕΛΛ. λόγω των ομοφοβικών και τρανσφοβικών δηλώσεων που πολλές φορές μάλιστα εκφράζεται και από μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου 
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα Horizon πάντως ακτιβιστές όπως ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος απάντησαν στο δύσκολο θέμα της απουσίας νομοθεσίας στην Ελλάδα που είναι υποδεέστερη σε νομοθεσία από άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. στην άρση των διακρίσεων κατά των ΛΟΑΤ, προάγοντας την άποψη ότι η Κυβέρνηση όφειλε να ολοκληρώσει εδώ και καιρό νομοθετικά βήματα που εξασφαλίζουν την ισονομία των πολιτών. 
Οι εκπρόσωποι της Πολιτείας υποσχέθηκαν πάντως και δύο άλλα καυτά ζητήματα. Την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας όπως και την ταυτότητα φύλου που αποτελεί μείζον ζήτημα. Yπέγραψαν κείμενο της οργανωτικής επιτροπής για την προώθηση των νομοθετικών ρυθμίσεων όπου υπέγραψαν όλοι εκτός του υπουργού λόγω θέσης και μάλιστα υπέγραψε μέχρι και η κα Πιπιλή, Λεβέντης κλπ
JULIAN ASIMAKOPOULOS

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

GREECE EXPECT HUMAN RIGHTS LAWS EQUAL TO EUROPE

Greek government commits to laws promoting LGBTI equality at the ILGA-Europe Annual Conference in Athens

In an unprecedented show of political support for the rights of LGBTI people, representatives from all the main parliamentary parties signed an equality pledge in Athens today (Friday, 30 October 2015).

Representatives from Syriza, PASOK, New Democracy, DIMAR, The River and Enosi Kentroon signed a pledge stating their commitment to registered partnership, family law reform, legal gender recognition and combating discrimination in Greece. This joint pledge followed an in-depth panel debate at ILGA-Europe’s Annual Conference. The highlight of this debate was the Minister for Justice Nikos Paraskevopoulos’ committment to the adoption of the long-awaited civil partnership bill, together with other legislative measures, as the outcome of a process that will begin with a public consultation next week.

On top of the potential legislative advances mentioned in the pledge, the political representatives also noted their support for diversity and sex education in schools and the need to confront homophobic bullying in schools.

ILGA-Europe are encouraged by this political consensus on the issue of equality for LGBTI people. Close to 500 participants from 53 countries were able to witness these commitments and will be looking forward to actual progress in laws and policies in Greece.

“There was a palpable sense of urgency in the room today. With the backing of all major political parties, the Greek authorities have a mandate and responsibility to improve the legal and policy situation for LGBTI people in the country. We trust that the Greek government will prioritise the promises it has made at our Conference.” commented ILGA-Europe Co-Chair, Paulo Corte Real.

“Next week’s public consultation is a very important first step towards full equality. It covers civil partnership for all couples, removes articles of the penal code that discriminate on the grounds of sexual orientation and gender identity, and improves hate crime legislation. We are moved by the impact this legislation will have on the lives of so many LGBTI people in Greece and look forward to celebrating the passage of these new laws with our friends and allies in Europe.” said Head of the Board of OLKE, Panagiotis Damaskos.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ILGA EUROPE ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τις τρεις υποσχέσεις της πολιτείας για εναρμόνιση νομοθεσίας που αφορα τους πολίτες ανεξαρτήτως φύλου υπενθύμισαν οι ομιλητές μετα την δεύτερη πιο σημαντική μέρα του συνεδρίου της ILGA EUROPE. 
Στην συνεντευξη τύπου μίλησαν οι κ. Βαλλιανάτος, Σιγάλας, ΚΟΣΜΙΔΟΥ, Μυλωνάς και ο υπουργός κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ. Εγινε εκτενή αναφορά στην ελληνικη πραγματικότητα αναγνωρίζοντας οτι κυριότερο προβλημα στην χωρα μας ειναι οι νόμοι που πρεπει να εκσυγχρονιστούν. Κυρίως οτι πρεπει να γινει συνείδηση στο κοινοβούλιο η ισοτιμία των πολιτών καυτηριάζοντας τις ο φοβικές δηλώσει στην Βουλή. 
Η διεύρυνση του LGBT κινήματος ειναι ο μόνος τρόπος να λυθούν τα ανθρωπινα δικαιωματα. Ο κ. Τζόις μιλησε για την ενθάρρυνση της ορατής διεκδίκησης όλων των δικαιωμάτων λεγοντας οτι θελουμε η Ελλάδα να γιορτάσει σύντομα την εξέλιξη σε θέματα νομοθεσίας οπως όλη η Ευρώπη ακούγοντας τις δηλώσεις των πολιτικών μας. 
Οι εκπρόσωποι του οργάνου εστίασαν στην κατασταση της χωρας μας η οποια ΠΡΕΠΕΙ να αποκτήσει ευρωπαϊκή ταυτότητα σε ολα τα επίπεδα ιδίως σε θέματα τρανς φοβίας κσι οχι μονο. Δηλώσεις για την δουλεια που χρειαζεται εκανε η Κα Κατριβάνου και ο κ.Γιατρομανωλακης. Διαπιστώθηκε οτι υπαρχει ευρεία πλειοψηφια στη Βουλή για να ψηφιστούν θέματα που αφορουν την κοινότητα. Πλήρες ρεπορταζ σε επόμενες αναρτήσεις....

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ TV ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!

ΑΥΤΕΣ τις ημέρες με βαρύγδουπους τίτλους οι καναλάρχες ορισμένοι εξ αυτών ως εθνικοί εργολάβοι τα 25 χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης. Θυμόμαστε από παιδιά τις πρώτες μέρες των καναλιών που υποτίθεται ότι θα έφερναν την επανάσταση. Σε ένα σημείο προσέγγισαν το κοινό. Αλλά 25 χρόνια τους γύρισαν την πλάτη. Απλά γιατί η Ελληνική τηλεόραση ποτέ δεν ενηλικιώθηκε!
Η χώρα του πολιτισμού και της ισότητας δεν εκφράστηκε στις ελληνικές σειρές των καναλιών με ορισμένες μόνο αναλαμπές μέσα από το μαγικό κουτί που αντί για λαγούς έβγαλε όλη την ομοφοβία και την έλλειψη κουλτούρας του καχέκτυπου στερεότυπου της ελληνικής κοινωνίας. Όταν άλλες Ευρωπαικές χώρες έχουν κάνει άλματα στο τομέα αυτό οι ιδιοκτήτες των καναλιών με κυκλοθυμικό τρόπο αναπαρήγαγαν άδικα στερεότυπα που πολλές φορές ήταν εγωκεντρικά και χαμηλού ποιοτικού περιεχόμενου. Ακριβώς για να καθρεφτίσουν την εικόνα μιας ακμάζουσας κοινωνίας.
Αν ήταν επανάσταση το φιλί του Παπακαλιάτη που έγινε πρωτοσέλιδο για το πιο φυσιολογικό πράγμα μεταξύ ενηλίκων, τότε φανταστείτε ότι η ελληνική ιδιωτική τηλεόραση έχει παραμείνει στο 1990! Μοναδική αναλαμπή η Πολυκατοικία, οι εικονικοί "απαράδεκτοι" που υποδυόταν ο Μπέζος αλλά με την νέα σειρά Μην με σκας παραμένει προσκολλημένος στο 1990, αλλά με καλύτερη οπτική γωνία το Εθνική Ελλάδος με τον Γ. Καπουτζίδη. Η ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα δυστυχώς δεν έχουν θέση στην Ελληνική τηλεόραση. Η αναπαραγωγή καρικατούρας που δεν υφίσταται καθώς όλα τα LGBT άτομα είναι άνθρωποι ανάμεσά μας, δίπλα μας, αποτέλεσε την κόκκινη κάρτα για τα κανάλια μας. Αν τελικά οι σεναριογράφοι ήταν τόσο αδύναμοι ή χειρότερα ανίκανοι να αποτυπώσουν την πραγματικότητα στο εύρος των ανθρωπίνων σχέσεων θα ήταν καλύτερο να μην είχαμε ελληνικές σειρές. Θα ήταν προτιμότερο τα κανάλια που ποτέ ΔΕΝ τόλμησαν να προβάλλουν σειρές που έκαναν πάταγο στην Ευρώπη, Αμερική και αλλού. Φθηνότερα θα κόστιζαν.
Ναι, είναι ΑΛΗΘΕΙΑ. Τα κανάλια μας αντί για σειρές φούσκες με λιγότερα χρήματα θα μπορούσαν απλά να μεταδώσουν την σειρά Queer as folk, Looking, το εκπληκτικό Glee που είχε πολλαπλούς αποδέκτες, το Sense 8 έστω! Αλλά εντώ είναι Ελλάντα. Μια Ελλάδα που χάνεται στην υποκουλτούρα των δήθεν ποιοτικών εκφραστών μιας τηλεοπτικής εποχής που πλέον χάθηκε. 
ΤΕΛΙΚΑ θα ήταν προτιμότερο χίλιες φορές το Vice του ΑΝΤ1 που έχει και την ενότητα για τα Gender. Γιατί τελικά όλα σε αυτή την χώρα, είναι θέμα Παιδείας παρακαλώ. Α, και ότι η καλύτερη εφεύρεση μετά την τηλεόραση, ΕΙΝΑΙ το τηλεκοντρόλ με το κόκκινο κουμπάκι που την απενεργοποιεί...
Julian Asimakopoulos.

Αλ. Μοδινός: «Οι νέοι να βγουν από τη ντουλάπα»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, η accept - Cyprus LGBT συνομιλεί με τον Αλέκο Μοδινό. Εκτός από Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κύπρου η 1η του Οκτώβρη έχει οριστεί και ως Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Θεόδωρος Έλληνας από την accept κάνει μια σύντομη on camera συνομιλία με τον ιδιαίτερα αγαπητό στην πολύχρωμη κοινότητα Αλέκο Μοδινό, τον πρώτο άνθρωπο που ασχολήθηκε με γκέι ακτιβισμό στην Κύπρο και που συνέβαλε σημαντικά στην αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στη χώρα μας στις αρχές της δεκαετίας του 90’ Ο ακτιβισμός έδωσε νόημα στη ζωή μου και οι νέοι άνθρωποι πρέπει να βγουν από τη ντουλάπα και να δραστηριοποιηθούν στον ΛΟΑΤΙ οργανισμό του τόπου τους, συμβουλεύει στην κάμερα της accept ο Αλέκος Μοδινός. '
Όπως σημειώνει η accept σε σχετική της ανάρτηση, η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίνει φόρο τιμής στους ηλικιωμένους αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο διεθνής οργανισμός για τα ΛΟΑΤΙ δικαιώματα με έδρα τις Βρυξέλλες, ILGA-Europe, ετοίμασε επίσης ένα σχετικό φιλμάκι αποδίδοντας έτσι φόρο τιμής σε ΛΟΑΤΙ άτομα της τρίτης ηλικίας. «Άτομα που ενέπνευσαν τον δρόμο για την ισότητα όλων, σε όλη την Ευρώπη»

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΡΙ: "ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ GAY.."

Ο Τιερί Ανρί εκτιμά πως είναι "σπουδαίο για το ποδόσφαιρο" οι παίκτες που είναι γκέι να το αποκαλύπτουν, τονίζοντας πως αυτό είναι το σωστό και αποτελεί εξέλιξη. Ο Γάλλος ρωτήθηκε επί του θέματος διότι φήμες αναφέρουν πως σύντομα δύο γνωστοί ποδοσφαιριστές της Premier League και μάλιστα ο ένας διεθνής με την εθνική Αγγλίας, θα αποκαλύψουν πως είναι γκέι. "Νομίζω είναι σπουδαίο, είναι πραγματικά σπουδαίο για το άθλημα, πηγαίνουμε μπροστά, είναι σπουδαίο για όλους, για κάθε ανθρώπινο ον", τόνισε ο Ανρί. "Αν έχεις αυτοπεποίθηση για να το πεις και μετά να ζήσεις με αυτό και να το υποστηρίξεις, τότε κάν'το.
Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους όλων, αλλά αν ήμουν στα αποδυτήρια, αυτός που είναι γκέι πάλι θα ήταν συμπαίκτης μου, πάλι θα του έδινα την μπάλα, θα συνέχιζα να τον βλέπω με τον ίδιο τρόπο, θα συνέχιζα να βγαίνω μαζί του ή να τρώμε μαζί έξω".
"Είμαστε όλοι άνθρωποι στο τέλος της μέρας, έτσι δεν με ενοχλεί. Προφανώς θα πρέπει αν μιλήσουμε για αυτό, δεν με ενοχλεί όμως". Ο Ρόμπι Ρότζερς των LA Galaxy είχε αποκαλύψει πως είναι γκέι όταν έπαιζε και ο Ανρί στις ΗΠΑ. "Για μένα δεν αποτελούσε πρόβλημα, αλλά όταν το κάνεις πρόβλημα, τότε υπάρχει πρόβλημα", εξηγεί ο Τιερί Ανρί και συνεχίζει: "Στην κοινωνία που ζούμε είναι φυσιολογικό. Γιατί κάποιοι άνθρωποι το κάνουν προβλημα; Για μένα είναι ΟΚ".

Σεξουαλικότητα και πολιτική στο Γ' Ράιχ: Ελλάδα, το πρώτο επίσημα αντισημιτικό κράτος μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

ΓΡΑΦΕΙ ο συνεργάτης μας Σπύρος Πετρίτης
Ο τίτλος της παρούσας ανάρτησης, συνεχίζοντας την σειρά των επετειακών αναρτήσεων σε αυτό το ιστολόγιο με βάση την σημερινή επέτειο του ΟΧΙ -που ποτέ δεν ειπώθηκε πραγματικά στην Ελλάδα στο σπόρο  της φασιστικής ιδεολογίας, με αποτέλεσμα να δρέπουμε με την πρώτη "κρίση" τους καρπούς του- σκοπό έχει να θέσει επί τάπητος μια από τις πιο αθέατες, σχεδόν κεκαλυμμένες μορφές του ναζισμού, όπως αποτυπώνεται στην ιστορική πραγματικότητα, αλλά και στη σημερινή θανατοπολιτική του νεοναζιστικού πολιτικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Είναι δέ ιστορικά διαπιστωμένο πως η έλλειψη αλληλεγγύης αλλά και η βαθιά υποκρισία στη γερμανική κοινωνία την περίοδο πριν από το Ολοκαύτωμα, ο "τρόμος και η αθλιότητα", όπως περιγράφει αυτή την κατάσταση και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, συνέτεινε ώστε η προσπάθεια του Χίτλερ και των συνεργατών του σε σύντομο διάστημα να ευδοκιμήσει. Η ακόλουθη δήλωση/ποίημα του πάστορα Martin Niemöller (1892–1984) καταδεικνύει αυτή την έλλειψη αλληλεγγύης ανάμεσα στους διωκόμενους πολίτες, που οδήγησε αναρίθμητους από εκείνους στα κρεματόρια, ενώ άλλοι έζησαν το δράμα της προσφυγιάς χωρίς πάντα να γίνονται δεκτοί στα γειτονικά κράτη.
Όπως λοιπόν αναφέρεται και σε ειδικό αφιέρωμα στον Ιό της Ελευθεροτυπίας, η αλήθεια είναι πως μεταξύ άλλων, "χιλιάδες ομοφυλόφιλοι βασανίστηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Επέζησαν ελάχιστοι. Και αυτοί υποχρεώθηκαν μετά τον πόλεμο να αποσιωπήσουν τα βιώματά τους και να ζήσουν σε έναν κόσμο που συνέχιζε να τους θεωρεί "έκφυλους" και "κοινωνικά επικίνδυνους". Η ιστορία τους αρχίζει επιτέλους να γράφεται" (Πηγή:http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000625a.htm) ...

Χαρακτηριστικό όμως είναι ότι την ίδια περίοδο, είχε αρχίσει να ξαναγράφεται ή ακόμα και να παραχαράσσεται η μνήμη από το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Όπως αναφέρει στη συγκλονιστική ανοιχτή επιστολή της και η αντιναζιστική πρωτοβουλία, μία οργάνωση πολιτών με έδρα την Αθήνα, που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1997 και δραστηριοποιήθηκε στην πάλη ενάντια στο νεοναζισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον αντισημιτισμό στην ελληνική κοινωνία, "η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όπου το Ανώτατο Δικαστήριο νομιμοποίησε το ανοιχτό ωμό κάλεσμα για πραγματοποίηση γενοκτονίας ενάντια στους Εβραίους πολίτες αυτής της συγκεκριμένης χώρας αλλά επίσης και στους Εβραίους όλης της Ευρώπης". Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για αυτή την οργάνωση και τις δραστηριότητές της στην ιστοσελίδα: www.antinazi.gr, ενώ ολόκληρο το κείμενο της επιστολής είναι διαθέσιμο εδώ!

Το ιστορικό της υπόθεσης: Το Μάιο του 2006 ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έγραψε ένα βιβλίο 1400 σελίδων με τίτλο: «Εβραίοι, όλη η Αλήθεια». Σε αυτό το βιβλίο, που πούλησε χιλιάδες αντίγραφα και μπορεί να βρεθεί ακόμη και σήμερα σε μεγάλα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, ο Κ. Πλεύρης καλεί ωμά σε νέα εξόντωση των Εβραίων, απειλεί τους δημοκρατικούς πολίτες με «κρεμάλα», υμνεί τις βαρβαρότητες του Γ' Ράϊχ, και προσπαθεί να «αποδείξει» για ποιούς λόγους η Ελλάδα και ολόκληρη η Ευρώπη πρέπει να απαλλαγεί από τους «υπανθρώπους» και «επίβουλους» Εβραίους! Ο Κ. Πλεύρης, ιδρυτικό στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ), το οποίο είχε όχι μόνο αντιπροσώπους στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συμμετείχε επίσης στις ευρωεκλογές του 1999 σε συνεργασία με τη νεοναζιστική και εγκληματικά βίαιη οργάνωση «Χρυσή Αυγή», αλλά και προβαλλόταν επί δεκαετίες από τηλεπαραθύρων ως «έγκριτος ιστορικός».

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι υπέβαλαν μηνύσεις κατά του Κ. Πλεύρη σύμφωνα με τον τότε αντιρατσιστικό νόμο της χώρας, το αποτέλεσμα όμως των δικών που ακολούθησαν και οι οποίες είχαν διάρκεια σχεδόν δυόμισι χρόνων, ήταν η σκανδαλώδης αθώωση του Κ. Πλεύρη, μία απόφαση που το ελληνικό Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε το Μάη του 2010, επικυρώνοντας ουσιαστικά το δικαίωμα στην επιλογή της αντισημιτικής και φιλοναζιστικής άποψης και δράσης. Σε όλη τη διάρκεια της δίκης, δύο γνωστά στελέχη και βουλευτές, τότε, του ακροδεξιού κόμματος ΛΑΟΣ υποστήριξαν θερμά τον Κώστα Πλεύρη. Πρόκειται για τον Άδωνη Γεωργιάδη, που διαφήμιζε το βιβλίο επανειλημμένα από την ελληνική τηλεόραση, λέγοντας ότι αυτό είναι το «αγαπημένο» του, και τον συνήγορο υπεράσπισης και υιό του Κώστα Πλεύρη, 
Θάνο (Αθανάσιο), που συνεχίζουν την πολιτική τους σταδιοδρομία από των βουλευτικών εδράνων της Νέας Δημοκρατίας.

Στην τελική φάση της δίκης, δημοσιεύτηκε από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη στην εφημερίδα του ΛΑΟΣ «Α1» ένα άρθρο που έκλεινε με τη δήλωση ο «Εβραίος μυρίζει αίμα» (!), ενώ την ίδια περίοδο τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα σιώπησαν ή επέβαλαν τη σιωπή για τη δίκη, σε τέτοιο βαθμό, ώστε τελικά να κρυφτεί το τρομακτικό σκάνδαλο των αντισημιτικών  θέσεων των ίδιων των δικαστών, όπως συνοψίζονται στο σκεπτικό και των δύο αποφάσεων: του Εφετείου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Και οι δύο αποφάσεις δικαιολογούν τη ρατσιστική βία κατά των Εβραίων όπως και τη ναζιστική γενοκτονία ως εξής: «Ο κατηγορούμενος δεν στρέφεται κατά των Εβραίων, μόνο λόγω της φυλετικής και εθνικής καταγωγής τους αλλά κυρίως λόγω των επιδιώξεών τους για παγκόσμια κυριαρχία, των μεθόδων που χρησιμοποιούν για την ευόδωση αυτών και τη συνωμοτική τους δράση» (!!!)

Διόλου τυχαίο, λοιπόν, ότι στη μονογραφία του με τίτλο: "Κίναιδοι", που είχε προηγηθεί το έτος 2005, ο Κώστα Πλεύρης, συμπληρώνοντας το "παζλ", βρήκε την ευκαιρία να χύσει το ναζιστικό δηλητήριό του και κατά του "κιναιδισμού", καταγγέλοντας την ομοφυλοφιλία ως "πράξη εκφυλισμού, διότι αντίκειται προς τον φυσικόν νόμον της έλξεως των δυο φύλων και καταγγέλλεται ή τηλεοπτική και πολιτική αλητεία, που ιδιοτελώς προβάλλει τους ομοφυλοφίλους". Στην εικόνα που ακολουθεί, η αφίσα από την κινηματογραφική ταινίαBent,  βρετανικής/ιαπωνικής παραγωγής έτους 1997, σε σκηνοθεσία Sean Mathias. Η δραματική αυτή ταινία, βασισμένη στο θεατρικό έργο του Martin Sherman με τον ίδιο τίτλο, που είχε προηγηθεί δέκα χρόνια νωρίτερα, αναφέρεται στον εγκλεισμό σε στρατόπεδο συγκέντρωσης δύο ομοφυλόφιλων ανδρών στη ναζιστική Γερμανία μετά τη δολοφονία του Ernst Röhm, αρχηγού της SA και παλαιού φίλου του Χίτλερ, κατά τη Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών (γερμ. Nacht der langen Messer).

Έπειτα από όλα αυτά, ας κρατήσουμε -όσοι ακόμη πιστεύουμε στην αξία της δημοκρατίας και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, στον αντιρατσισμό- αυτή την έκκληση από την ανοιχτή επιστολή τηςΑντιναζιστικής Πρωτοβουλίας:

Η πάλη πρέπει τώρα να συνεχιστεί!
Σπύρος Πετρίτης Θεατρολόγος από το http://loving2write.weebly.com/

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ILGA-Europe ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η πανευρωπαϊκή ομπρέλα των LGBTI (lesbian, gay, trans, bi, intersex – λεσβιών, γκέι, διεμφυλικών, αμφισεξουαλικών και μεσοφυλικών) οργανώσεων, ILGA – Europe (οργάνωση θεσμικά αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης με πάνω από 420 οργανώσεις - μέλη σε όλη την Ευρώπη), διοργανώνει το ετήσιο συνέδριό της στην Αθήνα από αύριο έως και το Σάββατο.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Ε., αλλά και πρεσβειών κρατών–μελών της Ε.Ε. στην Αθήνα, ενώ συμμετέχουν περισσότεροι/ες από 450 ακτιβιστές/ριες και πολιτικοί, από 53 ευρωπαϊκές χώρες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια πολιτική εκδήλωση των LGBTI (λεσβιών, γκέι, αμφιφυλόφιλων, τρανς, μεσοφυλικών) στην Ευρώπη. Ο συντονισμός της διοργάνωσης του συνεδρίου στην Ελλάδα πραγματοποιείται από την ΟΛΚΕ (Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας) σε συνεργασία με άλλες LGBTI οργανώσεις και ομάδες της χώρας.
Στην τοπική οργανωτική επιτροπή συμμετέχουν τόσο LGBTI οργανώσεις (ΣΥΔ, Queer Trans, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση, ΛΟΑΤ ΑμεΑ, Athens Pride, Thessaloniki Pride), οργανώσεις που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και παροχή υπηρεσιών σε ευάλωτους πληθυσμούς (Praksis), ο σύλλογος οροθετικών Ελλάδας – άνθρωποι και HIV (Θετική Φωνή), καθώς και εθελοντές που συμμετείχαν ενεργά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004 και Παγκόσμιους Αγώνες των Special Olympics 2011.
Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι «Πολλές φωνές, ένα κίνημα - Μαζί, κινητοποιούμαστε για μια δίκαιη κοινωνία» (Many voices, One movement - Together, mobilised for a just society).
Η εισαγωγή της πιο προηγμένης σε ευρωπαϊκό επίπεδο νομοθεσίας για τα δικαιώματα των τρανς και μεσοφυλικών (intersex) στη Μάλτα και η συντριπτική νίκη τού «ναι» στο δημοψήφισμα για την ισότητα στον γάμο στην Ιρλανδία είναι μερικά μόνο παραδείγματα από τα επιτεύγματα για τους/τις LGBTI που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2015. Αυτές οι επιτυχίες είναι δυνατές μόνο σε χώρες όπου υπάρχει επαρκής πολιτική και κοινωνική στήριξη. Φέτος οι σύνεδροι θα συζητήσουν αναλυτικά και θα εξετάσουν προσεκτικά πώς το κίνημα των LGBTI μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη, κινητοποιώντας ακόμη περισσότερους ανθρώπους που διεκδικούν την ισότητα και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Πώς μπορεί να οικοδομήσει ισχυρότερες, ευρύτερες και ποικιλόμορφες συμμαχίες, και τελικά να κερδίσει την υποστήριξη της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης. Η διοργάνωση του συνεδρίου στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα επίκαιρη. Αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για να αναζωπυρωθεί η συζήτηση σχετικά με τα δικαιώματα των LGBTI στην Ελλάδα. Μετά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 2013, η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει (Ιούνιος 2015), την πρόθεσή της να τροποποιήσει τη νομοθεσία που αφορά το σύμφωνο συμβίωσης και να συμπεριλάβει και τα ζευγάρια του ιδίου φύλου.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί δημόσια συζήτηση ((Παρασκευή, 14.30-16.00) σχετικά με τα δικαιώματα των LGBTI, όπου θα συμμετέχουν οι αρχηγοί των δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία για παρέμβαση και των κομμάτων εκτός κοινοβουλίου.

HOT SPOT: Έκαναν τους Θεούς του Ολύμπου gay!

Γερμανική εταιρεία κυκλοφόρησε πορνό κόμικ με ομοφυλόφιλους από το δωδεκάθεο.
«Ο Άρης είναι οργισμένος. Ο Έρως έχει τον τρόπο απέναντι στην οργή του. Χρησιμοποιεί τη δύναμή του, τα βέλη του δηλαδή, για να απαγάγει τον Άρη αλλά και τον Ηρακλή. Τους μεταφέρει στον καυτό κόσμο, σε αυτόν της αισθησιακής ελληνικής αγάπης»...
Κάπως έτσι είναι η μυθολογία μέσω ενός κόμικ που κυκλοφόρησε στις αρχές της εβδομάδας από γερμανικό εκδοτικό οίκο. Ένα κόμικ με πορνό περιεχόμενο, στο οποίο Θεοί του Ολύμπου παρουσιάζονται ως ομοφυλόφιλοι. Κύριος δράστης, ο σχεδιαστής από το Σικάγο Ντάλε Λάζαρο, ο οποίος στην Πέμπτη καλλιτεχνική -τρόπος του λέγειν- δουλειά του αποφάσισε να καταπιαστεί με το δωδεκάθεο.
Μπρατσωμένοι και αγαπημένοι
Οι εικόνες είναι μάλλον αποκρουστικές και σίγουρα ικανές να προκαλέσουν σύγχυση σε ένα παιδί που ενδεχομένως να διδάσκεται στο σχολείο του τη μυθολογία. Ο Ηρακλής, ο Άρης και ο Έρως παρουσιάζονται με τεράστιους μυς, αντίγραφα μπόντιμπιλντερ της εποχής, και δίνουν την αίσθηση ότι βγήκαν από κάποιο γκέι μπαρ. Αγκαλιάζονται, φιλιούνται, κάνουν τα πάντα...
Η αναλυτές και λάτρεις της συγκεκριμένης κουλτούρας κάνουν λόγο απλώς για μια pop-art και... αμερικανική προσέγγιση της μυθολογίας, που μάλιστα ευνοεί την αποδοχή της διαφορετικότητας.
Εκδοτικός οίκος με... φιλοσοφία
Ο εκδοτικός οίκος Bruno Gmunder GmbH εδρεύει στο Βερολίνο και η ειδικότητά του είναι τα βιβλία για τους ομοφυλόφιλους άνδρες. Μάλιστα, η επιχείρηση θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης σε αυτόν τον τομέα. Έχει θέσει ως στόχο την παραγωγή βιβλίων για τους ομοφυλόφιλους άνδρες που απαιτούνται για την ανάπτυξη μιας γκέι αυτοσυνειδησίας και την καθιέρωσης του συγκεκριμένου τρόπου ζωής. 
Πριν από τους Θεούς του Ολύμπου, σε άλλες εκδόσεις, είχαν μετατρέψει σε ομοφυλόφιλο και τον Σπάρτακο. 
Πηγή: εφημερίδα SPIRTO

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

TO LGBT GREECE ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ILGA EUROPE

Η ILGA-Europe, μια πανευρωπαϊκή ένωση για τα δικαιώματα των γκέι, βαθμολόγησε 49 ευρωπαϊκές χώρες σε μια κλίμακα από το 0 ως το 100 αναλύοντας θέματα όπως η ύπαρξη νομοθεσίας περί γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου και νόμων κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων στους χώρους εργασίας. Την καλύτερη βαθμολογία συγκέντρωσε η Βρετανία (77), ακολουθούμενη από το Βέλγιο (67), τη Νορβηγία (66) και τις ισοψηφούσες Σουηδία, Ισπανία και Πορτογαλία (65). Έπεται η Γαλλία (64) όπου πρόσφατα νομιμοποιήθηκαν οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων, και από απόσταση ακολουθεί η Γερμανία (54). Η βαθμολογία της Ελλάδας ήταν 28, δίνοντάς της την 25η θέση, πολύ πιο πάνω από την Ιταλία (19) και τις γειτονικές Βουλγαρία (18) και ΠΓΔΜ (13), αλλά δέκα μονάδες πιο χαμηλά από την Αλβανία (38). 
Στις χαμηλότερες θέσεις κατατάσσονται το Μονακό και η Μολδαβία (10), ενώ σε χειρότερες χώρες για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων αναδεικνύονται η Ρωσία (7), η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν (8). Αναλυτικά η βαθμολογία της Ελλάδας αναλύεται ως εξής: 8% οικογενειακή αναγνώριση, 13% νόμοι και πολιτικές εναντίον διακρίσεων, 21% νομική αναγνώριση με βάση το φύλο, 36% προστασία έναντι εγκλημάτων ή ρητορικής μίσους, 50% άσυλο και 100% σεβασμός της ελευθερίας συγκέντρωσης και έκφρασης Ο "πλήρης σεβασμός" των δικαιωμάτων των λεσβιών, των γκέι, των αμφιφυλόφιλων των τρανς και των διαφυλικών προσώπων στην Ευρώπη "παραμένει μια μακροπρόθεσμη προσδοκία μάλλον παρά ένας στόχος που θα επιτευχθεί σ' ένα κοντινό μέλλον", δήλωσε ο Μάρτιν Κ.Ι. Κρίστενσεν, συμπρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της ILGA-Europe σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΥΛΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!

Ο ΣτΠ για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου στα διεμφυλικά άτομα
Η πλήρης νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου περιλαμβάνεται στις συστάσεις για την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων των διεμφυλικών ατόμων, που εξέδωσε η Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) στην 58σέλιδη έκθεσή της με τίτλο «Διεμφυλικά Άτομα και Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου». Οι σημαντικές εξελίξεις, όπως αναφέρεται στην έκθεση, τόσο σε εθνικό επίπεδο (με τη σύσταση και συγκρότηση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με αντικείμενο την κατάρτιση σχεδίου νόμου για τη νομική αναγνώριση τής ταυτότητας του φύλου), όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (με την υιοθέτηση του Ψηφίσματος 2048/2015 από την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις "Διακρίσεις σε βάρος των διεμφυλικών ατόμων στην Ευρώπη" και αναγνωρίζοντας το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού κάθε ανθρώπου), ωθούν την ΕΕΔΑ να αναπτύσσει ένα πρώτο πλαίσιο συστάσεων σχετικά με την ανάγκη αποτελεσματικής θεσμικής προστασίας των διεμφυλικών ατόμων και καλεί την Πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προώθηση των δικαιωμάτων τους.
Ειδικότερα, συστήνεται  η επικύρωση μεταξύ άλλων η πλήρης νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου με βάση τον αυτοπροσδιορισμό της ταυτότητας φύλου, χωρίς την προϋπόθεση μη αναστρέψιμων χειρουργικών επεμβάσεων επαναπροσδιορισμού φύλου ή άλλων ιατρικών διαδικασιών, η τροποποίηση της νομοθεσίας κατά των διακρίσεων με ρητή συμπερίληψη της ταυτότητας φύλου μεταξύ των λόγων διάκρισης και κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας, η πλήρης πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και ιατρικές επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου, εφόσον αυτές επιλέγονται ελεύθερα, η ασφαλιστική τους κάλυψη και η αποκατηγοριοποίηση της διαφυλικότητας και η συλλογή συγκρίσιμων στοιχείων και δεδομένων αναφορικά με τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπα τα διεμφυλικά άτομα στην Ελλάδα την κατάσταση των διεμφυλικών ατόμων και την αποτελεσματικότερη προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων τους.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η νέα εποχή των Χαρτ με gay ζευγάρι στην TV

Ο Ρόμπερτ Βάγκνερ και η Στέφανι Πάουερς, που έλυναν μυστήρια στη διάσημη σειρά, δίνουν τη θέση τους σε ένα γκέι ζευγάρι στα νέα επεισόδια. O κύριος και η κυρiα Χαρτ είχαν αγαπηθεί από το τηλεοπτικό κοινό στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα τη δεκαετία του '80. Οι περιπέτειες του πλούσιου ζευγαριού που στον ελεύθερο χρόνο του διαλεύκανε υποθέσεις μυστηρίου κέρδισαν τους τηλεθεατές στις πάνω από 20 χώρες όπου παίχτηκε η σειρά «Hart to Hart». Τώρα, σύμφωνα με το διαδικτυακό περιοδικό «Deadline», το δημοφιλές σίριαλ επιστρέφει στη μικρή οθόνη από το NBC σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή.
Πρωταγωνιστές θα είναι ένα γκέι ζευγάρι που μόλις έχει παντρευτεί. Η νέα εποχή των Χαρτ Οι κοσμοπολίτες Τζόναθαν και Τζένιφερ Χαρτ, που τους ενσάρκωναν ο Ρόμπερτ Βάγκνερ και η Στέφανι Πάουερς, έχουν «αντικατασταθεί» από τον δικηγόρο -που διατηρεί το όνομα του αυθεντικού ήρωα- Τζόναθαν Χαρτ και τον ντετέκτιβ Νταν Χάρτμαν. Ο πρώτος εακολουθεί πάντα το γράμμα του νόμου, ενώ ο δεύτερος είναι «ελεύθερο πνεύμα». Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των ηθοποιών που θα πρωταγωνιστήσουν στη σειρά. Το σενάριο υπογράφει ο Κρίστοφερ Φίφε (Revenge, Private Practice) και είναι βασισμένο στο αυθεντικό του Σίντεϊ Σέλντον με παραγωγούς τις Κάρολ Μέντελσον και Τζούλι Βάιτς. Η θρυλική σειρά παίχτηκε στην αμερικανική τηλεόραση από τη συχνότητα του ABC, έκανε πρεμιέρα στις 25 Αυγούστου 1979 και ολοκληρώθηκε μετά πέντε κύκλους και 110 επεισόδια στις 22 Μαΐου 1984

"ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ" GAY ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΤΖΕΙΜΣ ΜΠΟΝΤ

Εκπρόσωπος για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων θέλει να είναι ο μουσικός και τραγουδιστής Σαμ Σμιθ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στο New Musical Express (NME). «Θέλω να είμαι ένα πρόσωπο στην ομοφυλοφιλική κοινότητα, που μιλάει για τους γκέι», δήλωσε ο συνθέτης και τραγουδιστής του σάουντρακ της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ «Spectre», ο οποίος αποκάλυψε τις ομοφυλοφιλικές του προτιμήσεις στην ηλικία των 10 χρόνων, όπως είπε στο περιοδικό.
«Πουλάω δίσκους σε χώρες όπου σκοτώνουν τους ομοφυλόφιλους και είναι σημαντικό για μένα, γιατί ίσως όποιος αγοράζει το άλμπουμ σε αυτές τις χώρες, συνειδητοποιεί ότι είναι μία δουλειά από έναν γκέι καλλιτέχνη, και ίσως να βοηθούσε αυτό να αλλάξει τη γνώμη που έχει για τους γκέι», υπογράμμισε. Ο Σμιθ έκανε αυτές τις δηλώσεις καθώς πέρσι είχε επικριθεί για τα όσα πει σε συνέντευξή του, ότι δηλαδή δεν προσπαθεί να εκπροσωπήσει την γκέι κοινότητα με την μουσική και τη ζωή του.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ: ΝΑΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ STRAIGHT

ΝΑΙ λέει το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο του ότι με νόμο έχει αναγνωριστεί το σύμφωνο συμβίωσης για την επιπλέον μοριοδότηση των μεταθέσεων και των τοποθετήσεων μονίμων εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο κάνει γνωστό ότι το σύμφωνο συμβίωσης για την μοριοδότηση έχει την θέση του πιστοποιητικού γάμου Στο πλαίσιο αυτό, καθίσταται προφανές ότι η μοριοδότηση θα πρέπει να ισχύει και για την περίπτωση των διαδικασιών τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες της περιοχής πρόσληψής τους και ως εκ τούτου το εν λόγω έγγραφο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται για τις εν λόγω διαδικασίες όπως το πιστοποιητικό γάμου. . Οι διατάξεις του νόμου αναφέρουν «Η συμφωνία δύο ενήλικων ετερόφυλων προσώπων με την οποία οργανώνουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στον ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρείται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου».
Το Υπουργείο δεν μας λέει όμως όταν ψηφιστεί το Σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια θα ισχύσει η ίδια μεταχείριση οπότε περιμένουμε γιατί από λόγια χορτάσαμε.
ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Ενδεικτικά, αυτά τα επτά χρόνια που στην Ελλάδα περιμένουμε, οι παρακάτω χώρες έχουν περάσει όχι κάποιο σύμφωνο αλλά πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια:
Το 2009 η Σουηδία
Το 2010 η Πορτογαλία, η Ισλανδία και η Αργεντινή
Το 2012 η Δανία
Το 2013 η Βραζιλία, η Ουρουγουάη, η Νέα Ζηλανδία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο
Το 2014 το Λουξεμβούργο και η Φινλανδία
Το 2015 η Σλοβενία, η Ιρλανδία και οι ΗΠΑ
Στο μεταξύ στη χώρα μας συνεχίζουμε να παίζουμε το θέατρο των σκιών, με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (που σε αντίθεση με άλλους ιεράρχες δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες σκληρές εκφράσεις) να δηλώνει μια μέρα μετά τη νέα εξαγγελία του υπουργού ότι «οι εχθροί της πατρίδας ...αποσκοπούν στο ξεθεμελίωμα της οικογένειας και την επιβολή της διαστροφής». Προφανώς θα ξαναδούμε να παίζεται από την πολιτική ηγεσία το γνωστό έργο «εμείς θέλουμε, αλλά υπάρχουν αντιδράσεις». Με την εκκλησιαστική ιεραρχία να αναλαμβάνει όπως πάντα το δικό της ρόλο, επιτρέποντας στους διάφορους αρμόδιους να κρύβονται πίσω από τα ράσα της...

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ GAY

Ρεπορτάζ της Mirror αποκαλύπτει πως δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Premier League-με τον έναν από τους δύο μάλιστα να είναι διεθνής-θα ανακοινώσουν πως είναι ομοφυλόφιλοι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δυο τους έχουν γνωστοποιήσει στο στενό τους περιβάλλον τους ότι έχουν την δεδομένη στήριξη τόσο των ομάδων τους όσο και της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.
Αν το δημοσίευμα έχει βάση, τότε θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του αγγλικού ποδοσφαίρου που ποδοσφαιριστές τέτοιου επιπέδου (Premier League) θα έχουν παραδεχτεί ότι είναι ομοφυλόφιλοι. Στο παρελθόν ο άλλοτε επιθετικός της Νόριτς και Νότιγχαμ Τζάστιν Φασάνου είχε αποκαλύψει ότι είναι γκέι έχοντας βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα από τις σκανδαλοθηρικές εφημερίδες με συνέπεια να αυτοκτονήσει. Επίσης, το 2014 ο πρώην άσος της Γουέστ Χαμ, ο Γερμανός Τόμας Χίτσλσμπεργκερ, είχε ανακοινώσει ότι είναι γκέι έχοντας όμως αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ο Sean Penn ΜΑΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ LGBT

Ο ηθοποιός που ερμήνευσε επάξια τον μεγάλο ακτιβιστή Harvey Milk δηλώνει ένα μεγάλος υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ  δηλώνοντας στην εφημερίδα HuffPost ότι : «Τα παιδιά σε αυτή τη γενιά έχουν την μεγάλη ευκαιρία να δουν τα λάθη του παρελθόντος μέσα από τις οικογένειες που υπέφεραν και να πούμε,« Οι γονείς μου είναι υπεύθυνοι για τις αυτοκτονίες των 13 και 14 ετών, τόσο σε αγόρια και κορίτσια γιατί απλά ήταν διαφορετικοί» συνεχίζοντας ότι «Πρέπει όλοι να δουλέψουμε σκληρά και να είστε υπομονετικοί με το πόσο γρήγορα μπορείτε να μετακινήσετε πάγιες αντιλήψεις σε σχέση με το παρελθόν που στην ουσία δεν εξέλιξαν την κοινωνία αλλά την αποτελμάτωσαν. 
Ο διάσημος ηθοποιός κατέληξε λέγοντας" Έχετε φιλίες με ανθρώπους που βιώνουν την καταπίεση και την προκατάληψη της ή την βία και την απομόνωση. Ο εγκέφαλός σας αρχίζει να συνειδητοποιεί, «Τι λάθος κάναμε με αυτό;"  "Αυτό πρέπει να αλλάξει χθες. Έτσι, είμαι χαρούμενος που αλλάζει» αφού το πρώτο μεγάλο βήμα στις οικογένειες και την κοινωνία είναι η παραδοχή του λάθους. Τότε όλα μπορούν όντως να αλλάξουν....

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Πολλές είναι οι αναφορές στην ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα, έτσι ώστε πολλοί μελετητές να πιστεύουν ότι ήταν κάτι διαδεδομένο. Οι αναφορές στον Όμηρο για τη φιλία Αχιλλέα και Πατρόκλου, ειδικά ο θρήνος του πρώτου για το χαμό του συντρόφου του, κάνουν πολλούς να πιστεύουν ότι ήταν ερωτικό ζευγάρι. Οι απόψεις ενισχύονται από το μύθο για τον έρωτα του Δία για το Γανυμήδη.
Στην αρχαία Αθήνα θεωρείται κομμάτι του "παιδαγωγικού έρωτος", κατά τον οποίο ο δάσκαλος δεν είχε μόνο πνευματικό ενδιαφέρον για το μαθητή. Διαδεδομένη είναι και η αντίληψη ότι μεγαλύτερης ηλικίας Αθηναίοι πήγαιναν στα γυμναστήρια, όπου οι έφηβοι γυμνάζονταν γυμνοί (εξ ου και η λέξη), για να τους θαυμάσουν και να βρουν εραστές. Στη Σπάρτη και στις δωρικές κοινωνίες πιστεύεται ότι ήταν τμήμα της ζωής των στρατιωτών και αναπόσπαστο τμήμα της κοινοτικής ζωής.
Η ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα δεν ήταν "ελεύθερη", αλλά κωδικοποιημένη σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες, που απέκλειαν όχι μόνο την ένωση μεταξύ δούλων και ελεύθερων, αλλά επίσης την παθητική ηδονή και την πορνεία, καθώς και κάθε σχέση που στηριζόταν μόνο στην ηδονή και δεν είχε παιδαγωγικό χαρακτήρα. Οι περιορισμοί αυτοί ωστόσο εγγραφόταν στο πλαίσιο των αστικών νόμων, δεν αμφησβιτούσαν τον "φυσικό" χαρακτήρα της ομοφυλοφιλίας, εξέφραζαν αντίθετα την πρόθεση να επιβληθούν όρια στην εξάπλωση ενός ενστίκτου που θεωρούνταν "επικίνδυνα φυσικό" και έπρεπε να τεθεί σε σοβαρό έλεγχο, προς το συμφέρον όλων.
Οι Έλληνες δεν αναζήτησαν ποτέ "αιτίες" για την ομοφυλοφιλία, ούτε ποτέ κατέβαλαν καμία προσπάθεια για να την εξηγήσουν, πράγμα που σημαίνει ότι τη θεωρούσαν, όπως ο Αριστοφάνης, τόσο λίγο παράξενη όσο και την επιθυμία να πίνει κανείς, να τρώει και να γελάει.
Ο Μισέλ Φουκώ στο βιβλίο του L' usage de plaisir (κεφάλαιο ΙV, 1), από βιβλία ιστορικών σχετικά με τα ήθη των αρχαίων, βγάζει το συμπέρασμα ότι η οροθετική, ηθική γραμμή στην Ελλάδα, δεν περνούσε ανάμεσα στους ομοφυλόφιλους και τους ετεροφυλόφιλους, αλλά ανάμεσα στους εγκρατείς και τους έκφυλους. Το να μην μπορείς να αντισταθείς στα αγόρια δεν ήταν περισσότερο σοβαρό από το να ενδίδεις στα θέλγητρα μιας γυναίκας και μόνο η έλλειψη αυτοελέγχου επέσυρε την αποδοκιμασία. Αντίστροφα, για να εγκωμιάσουν την εγκράτεια ενός άντρα, υπογράμμιζαν ότι ήταν ικανός να απέχει τόσο από τα αγόρια όσο κι από τις γυναίκες.
Ορισμένοι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν απόλυτα φυσική την έλξη που δοκιμάζει ένα ανθρώπινο ον από την ομορφιά ενός άλλου ατόμου, όποιο κι αν είναι το φύλο του. Ο ρήτορας Αισχύνης όταν επικαλείται τους νόμους που διέπουν τις σχέσεις ανάμεσα σ' έναν άντρα κι ένα παιδί, αναφέρει τις συμπεριφορές που υπακούουν στις ανάγκες της φύσης. (Κατά Τιμάρχου, 138).
Ο ιστορικός Ξενοφών βάζει τον τύραννο Ιέρωνα να λέει: Ο έρωτάς μου για τον Δαΐλαχο συνδέεται ίσως με την ανθρώπινη φύση που μας αναγκάζει ν' αναζητούμε τα πλάσματα που είναι ωραία, αλλά διακαής μου επιθυμία είναι να μη χρωστώ το αντικείμενο των πόθων μου παρά στον έρωτά του για μένα και στην ελεύθερη βούλησή του. (Ιέρων, Ι, 33).
Ο κωμωδιογράφος Αριστοφάνης χαρακτηρίζει φυσική αναγκαιότητα την ομοφυλόφιλη επιθυμία, τοποθετώντας την δίπλα στην ετεροφυλόφιλη επιθυμία, την επιθυμία να φάμε, να πιούμε, να γελάσουμε. (Νεφέλες, 1075). Ο τραγικός Ευριπίδης δεν βρίσκει καλύτερο τρόπο να δικαιολογήσει τον Λάιο που απήγαγε τον νεαρό Χρύσιππο, απ' το να τον βάλει να λέει: Τα υπολόγισα όλα, αλλά η φύση με ανάγκασε να το κάνω. (Απόσπασμα, 840).
Ο φιλόσοφος Αριστοτέλης εκφράζει για την ανθρώπινη φύση, την απαλλαγμένη από κάθε ηθική εκτίμηση, κρίση για την ομοφυλοφιλία: Όταν αιτία είναι η φύση, κανείς δεν θα ονόμαζε αυτά τα άτομα ανήθικα, όπως δεν ονομάζει ανήθικες τις γυναίκες επειδή έχουν παθητικό και όχι ενεργητικό ρόλο κατά την ερωτική συνομιλία. (Ηθικά Νικομάχεια, 7, 5, 3).
Ο ηθικολόγος Πλούταρχος αναφέρει: Ο ευγενής εραστής της ομορφιάς νιώθει έρωτα για κάθε πλάσμα εξαιρετικό και με υπέροχα φυσικά χαρίσματα, χωρίς να τον σταματάει καμιά διαφορά φυλετικού χαρακτήρα. (Ερωτικός).
Αντιφατική και με παλινωδίες εμφανίζονται οι απόψεις του φιλόσοφου Πλάτωνα. Σε ολόκληρο το πρώτο μέρος του έργου του Συμπόσιο, παρουσιάζει την ερωτική επιθυμία σχεδόν σαν αποκλειστικά ομοφυλόφιλη. Στο έργο αυτό περιέχεται η περίφημη απολογία του αντρικού έρωτα. Αν οι άντρες που έλκονται αυθόρμητα από άτομα του δικού τους φύλου καταλήγουν στο να παντρεύονται γυναίκες, αυτό συμβαίνει τυχαία, από λάθος και κάτω από την πίεση του περιβάλλοντός τους. Παίρνουν γυναίκα και κάνουν παιδιά γιατί υποχρεώνονται από τη συνήθεια, χωρίς να οδηγούνται σ' αυτό από τη φύση..
Επιφυλακτικός ήταν και ο Σωκράτης, ανησυχώντας περισσότερο για την εδραίωση μιας σχέσης ανάμεσα στην ομοφυλοφιλία και την αναζήτηση της σοφίας, της ηθικής ανάτασης, της επιδίωξης του καλού, αποκαλύπτοντας τη βούλησή του να δαμαστεί το άλογο στοιχείο του ερωτισμού.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

REACT : ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

«Δεν μπορώ να σε προσλάβω γιατί είσαι μαύρη και θα έχουν πρόβλημα οι πελάτες». Αυτό και άλλα παρόμοια περιστατικά ακούστηκαν χθες, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης του προγράμματος REACT της Praksis, μιας δράσης που κινείται στον τομέα των διακρίσεων και στόχο έχει την ανάδειξη της πραγματικής διάστασης του προβλήματος στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Συγκλονιστικές ήταν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που μοιράστηκαν με το κοινό καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετανάστες, άτομα της ΛΟΑΤ κοινότητας, γυναίκες, οροθετικοί κ.ά. σε τομείς όπως η υγεία και η εργασία, με τους τελευταίους να είναι και οι κατεξοχήν χώροι όπου εντοπίζονται ρατσιστικές συμπεριφορές. 
Η Μαριάννα Πελέκη, από το πρόγραμμα Employability της Praksis, έκανε λόγο για μετανάστες που απορρίπτονται λόγω χρώματος, για γυναίκες που εξαναγκάζονται σε παραίτηση λόγω εγκυμοσύνης, καθώς και για οικιακές βοηθούς που παρενοχλούνται σεξουαλικά. «Νιγηριανή γυναίκα, που ζει έντεκα χρόνια στην Ελλάδα, με καλή γνώση της γλώσσας, έκανε τηλεφωνική συνέντευξη για τη θέση βοηθητικού προσωπικού σε εστιατόριο της Αθήνας. Κάποια στιγμή φάνηκε να έρχεται σε δύσκολη θέση και μου έδωσε το τηλέφωνο. Ο συνομιλητής τη ρώτησε πόσο μαύρη είναι! Μου είπε ότι αποφάσισε να μην προσλάβει “ανθρώπους - κατράμι”, γιατί οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο είναι ορατοί και ο ίδιος μπορεί να μην είναι ρατσιστής αλλά δεν μπορεί να αλλάξει τα μυαλά των ανθρώπων». Στο διάστημα της τετράμηνης δράσης του προγράμματος, 632 περιπτώσεις έχουν υποστηριχθεί νομικά, έχουν πραγματοποιηθεί 704 συνεδρίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, έχουν ολοκληρωθεί τρεις δράσεις νομικής αρωγής, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 71 τηλεφωνικές ενημερώσεις. Για την καταγγελία περιστατικών διακρίσεων λειτουργούν δύο τηλεφωνικές γραμμές, καθώς και τρία Γραφεία Ενημέρωσης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΠΟΡΝΕΙΟ;

Εφιάλτης γίνεται η πορνεία στην Ελλάδα, καθώς η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερες νέες κοπέλες στο πεζοδρόμιο. Ακόμη και φοιτήτριες «κάνουν πιάτσα» προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.
Δεν λείπουν οι πόρνες πολυτελείας, αλλά και οι ναρκομανείς που θέλουν να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση που εκπονήθηκε από κοινού από τον Τομέα Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και τον Συνήγορο του Πολίτη, τα στοιχεία είναι δραματικά, καθώς η πορνεία τα χρόνια της κρίσης αυξήθηκε κατά 1.500%.
Όπως σημειώνει το άρθρο του ΒΗΜΑgazino, πολλά κορίτσια εγκλωβίζονται στο φάσμα της ανεργίας και τελικά προστίθενται στα διαρκώς αυξανόμενα θύματα του trafficking.
Φοιτήτριες στη Φυλής για να συνεχίσουν τις σπουδές τους
Στην οδό Φυλής φοιτήτριες αναγκάζονταν να πάρουν αυτό το δρόμο, για να βρουν οικονομικούς πόρους για τη συνέχιση των σπουδών τους.
Πολλές από αυτές λένε πως έχουν πάει και με δέκα άντρες. Αναφέρουν ότι η κίνηση έχει πέσει αισθητά συμπαρασύροντας και τις τιμές. Πλέον, στους οίκους ανοχής η «ταρίφα» κυμαίνεται μεταξύ 20-30 ευρώ.
Οι περισσότεροι από τους οίκους ανοχής που λειτουργούν στην Αθήνα δεν έχουν άδεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για το 2013, από τις υπηρεσίες του δήμου πραγματοποιήθηκαν 20 σφραγίσεις και 167 επανασφραγίσεις οίκων ανοχής.
Στην πραγματικότητα, είναι σαν μια άτυπη τελετουργία χωρίς κανένα περιεχόμενο και αποτέλεσμα. Όλοι οι οίκοι που σφραγίζονται ξανανοίγουν την ίδια ημέρα. Υπάρχουν οίκοι που έχουν σφραγιστεί συνολικά πάνω από δέκα φορές.
Οι πόρνες των πλουσίων
Στο εσωτερικό αυτής της ιδιαίτερης υποκουλτούρας υπάρχει μια αυστηρή διαστρωμάτωση που αναπτύσσεται πυραμιδωτά. Στην κορυφή της πυραμίδας είναι η «ελίτ» πορνεία. Οι πόρνες «σκληρών βίτσιων» αποτελούν το 2%-3% της συνολικής πορνείας και απευθύνονται κυρίως σε ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Δουλεύουν στα σπίτια των πελατών ή σε καλά ξενοδοχεία μέσω τηλεφωνικού ραντεβού ή ειδικών μπαρ.
Η συγκεκριμένη μορφή πορνείας κοστίζει ακριβά, από 120-150 ευρώ την ώρα μέχρι 2.500 ευρώ για ολόκληρο το 24ωρο, και δεν έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.
Ακολουθούν τα στούντιο. Στον πάτο της πυραμίδας είναι οι πιάτσες, κυρίως με γυναίκες μετανάστριες-θύματα trafficking. Μια ιδιαίτερη υποκατηγορία εδώ, και ίσως η πλέον εξαθλιωμένη, είναι οι τοξικοεξαρτημένες που εκδίδονται. Σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΘΕΑ, 6 στις 10 τοξικοεξαρτημένες γυναίκες εκδίδονται για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.
Εξαιτίας της εξάρτησης είναι ευάλωτες στις πλέον επικίνδυνες συνθήκες, όπως το σεξ χωρίς προφυλακτικό, που κατά βάση ζητούν οι πελάτες και γι' αυτό απειλούνται με λοιμώδη και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Οι τιμές σε αυτές τις κατηγορίες είναι εξευτελιστικές και κυμαίνονται μεταξύ 5 και 15 ευρώ.
TI ΛΕΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ -ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΤΡΑΝΣ

Μια τελευταία ξεχωριστή κατηγορία είναι η πορνεία των τρανς γυναικών που γίνεται σε διαφορετικές πιάτσες και είναι λιγότερο έκθετες στη βία εξαιτίας του ισχυρού αλληλοϋποστηρικτικού πλαισίου που έχουν δημιουργήσει μεταξύ τους.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΙΣΧΥΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ LGBT ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ...

Είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα τοποθετείται στην κορυφή του ετήσιου καταλόγου, ο οποίος συντάσσεται από τους Financial Times και την πλατφόρμα OUTstanding. Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση γυναίκας που κατέχει τόσο υψηλή θέση σε τόσο μεγάλη επιχείρηση και είναι ανοιχτά αμφισεξουαλική, ενώ ο περσινός πρώτος της λίστας, ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου μόδας Burberry, φέτος είναι στην όγδοη θέση.   Η Inga Beale, γεννημένη το 1963, έγινε η πρώτη γυναίκα που το 2013 ανέλαβε τα ηνία του οίκου LLOYD'S  ο οποίος μετρά πάνω από 300 χρόνια ιστορίας στις επιχειρήσεις   Ο κατάλογος OUTstanding & FT Leading LGBT έχει σχεδιαστεί για να τονίσει την επιτυχία των ανοιχτά ομοφυλόφιλων στελεχών και της επιρροής τους στις επιχειρήσεις ώστε να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να είναι ανοιχτοί στο χώρο εργασίας την ώρα που όλες οι έρευνες δείχνουν πως όλο και περισσότεροι εκφράζουν ανησυχία πως αυτό θα επηρεάσει την καριέρα τους.   Σχετικά με τη διάκρισή της στη λίστα, η Beale δήλωσε: "Είμαι περήφανη για τη δέσμευση της Lloyd και της ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου να γιορτάζει την πολυμορφία και να διασφαλίζεται πως σε παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχουν αποκλεισμοί".   Η Beale έχει μεταξύ άλλων ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της αγοράς της LLOYD'S, ο ρόλος της υπήρξε καθοριστικός για το άνοιγμα των νέων γραφείων στο Ντουμπάι και στο Πεκίνο και έχει επίσης ασχοληθεί με την έναρξη της Pride@Lloyds, μιας εσωτερικής ομάδας πόρων των ΛΟΑΤ εργαζομένων.   
Το Top 10 του 2015 Outstanding & FT Leading LGBT  1. Inga Beale, Διευθύνων Σύμβουλος, LLOYD'S του Λονδίνου 2. O Alan Joyce, Διευθύνων Σύμβουλος, Qantas 3. O António Simões, Διευθύνων Σύμβουλος,  HSBC Ηνωμένο Βασίλειο 4. H Martine Rothblatt, Διευθύνων Σύμβουλος, United Therapeutics 5. H Claudia Brind-Woody, αντιπρόεδρος της IBM  6. O Paul Reed, Διευθύνων Σύμβουλος BP 7. H Beth Brooke-Marciniak, αντιπρόεδρος της Ernst & Young Global  8. O Christopher Bailey, Διευθύνων Σύμβουλος της Burberry 9. O Anthony Watson, CEO, Uphold 10. O Sander van 't Noordende, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου λειτουργίας της Accenture   
Η λίστα με τα κορυφαία στελέχη που είναι σύμμαχοι της LGBT κοινότητας: 1. Mark Zuckerberg -  Facebook 2. Richard Branson - Virgin Group 3. Andrew Liveris -  The Dow Chemical Company 4. Peter Grauer -  Bloomberg LP 5. Jamie Dimon - JPMorgan Chase Πηγή: www.lifo

ΣΕ LGBT ΜΑΓΑΖΙ Η ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ...ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΜΟΥΣ ΤΗΣ!

ΟΙ καλλιτέχνες πολλές φορές δεν ειναι απόμακροι αλλα υπερτονίζουν την αγαπη τους για την τέχνη σκομα και οταν γίνεται απο μίμους οπως το βίωσαν με τομ καλύτερο τροπο, όσοι βρέθηκαν πρόσφατα στις «Κούκλες» της οδού Συγγρού. Στο συγκεκριμένο νυχτερινό μαγαζί, οι μιμήσεις απο καλλιτεχνικές τρανς αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα της διασκέδασης. Η ΤΑΝΙΑ ΚΕΛΛΥ υποδύεται την Μελίνα Ασλανιδου με την γνωστη ερμηνεύτρια που είδαμε στο The voice να συγκινείται απο την μίμηση του εαυτού της. Τελικα πηγε στο μαγαζί και ανέβηκε στη σκηνή παρέα με την Κέλλυ κάνοντας εκπληκτική παρουσία. Αυτο δείχνει οτι δεν ενοχλήθηκε απο τη παράσταση αλλα κυρίως την συγκίνησε...

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Η ΠΡΩΤΗ ΤΡΑΝΣ ΣΕ 15ΜΕΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΕ μια ομοφοβική Ελλάδα και μάλιστα σε σχολείο που έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν το να εκλέγεσαι στο 15μελές και να έχεις ηγετικές ικανότητες δεν είναι λίγο πράγμα όχι μόνο για τον συμβολισμό που εμπεριέχει αλλά κυρίως γιατί οι αγώνες ΔΕΝ κερδίζονται από τους καναπέδες..
Αυτό απέδειξε έχοντας την πρωτιά στην Ελλάδα το πρώτο τρανς άτομο που με σαρωτική αποδοχή εκλέχτηκε αντιπρόεδρος στην τάξη της απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη των συμμαθητών της. H ακτιβίστρια Άννα Πήλιου γίνεται η πρώτη ανοιχτά τρανς μαθήτρια στην χώρα πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο μια σπουδαία επιτυχία για το τρανς κίνημα της χώρας. Ωστόσο η Άννα πρόσφατα κατάφερε να εκλεγεί μέλος στο 15μελές του σχολείου και κατάφερε να τερματήσει 4ή σε ψήφους γεγονός που κάνει την παρουσία της σημαντική. Ένα ακόμα δείγμα ότι η νέα γενιά με τους χαρισματικούς πολύχρωμους ανθρώπους μπορεί να είναι αυτή που θα αλλάξει την χώρα μας..

ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ GAY ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ!

Βρετανός στρατηγός απευθύνει κάλεσμα στους ομοφυλόφιλους να καταταγούν για να κάνουν καλύτερο το στρατό. Καμία ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης από το υπουργείο Άμυνας της χώρας "Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι κάνουν το στρατό πιο αποτελεσματικό", δήλωσε ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Βρετανίας James Everard, καλώντας τους να καταταγούν. Η Βρετανία θέλοντας να εκσυγχρονιστεί, τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να ενθαρρύνει τους γκέι και τους τρανσέξουαλ να υπηρετήσουν στο στρατό. "Οι διαφορετικές ομάδες ανθρώπων είναι κατά πολύ πιο αποτελεσματικές", υποστηρίζει. "Καθώς ο στρατός επανεξατάζει το ρόλο του του σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, με μεγαλύτερη έμφαση στην ψηφιακή σύγκρουση, την προπαγάνδα, την διπλωματία και την εμπλοκή με τοπικούς πληθυσμούς η "παραδοσιακή" κατάταξη δεν αρκεί", προσθέτει. "Η διαφορετικότητα μας δίνει το εύρος της κατανόησης και της ικανότητας που δεν μπορούμε να έχουμε με άλλο τρόπο.. πρέπει να φτάσουμε σε σημεία μη παραδοσιακά, σε ένα ευρύτερο φάσμα χαρακτήρων.
 Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας", τονίζει. Οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας πάντα ήταν στη πρώτη γραμμή της αλλαγής αντιλήψεων. Το 2008 το υπουργείο Άμυνας επέτρεψε για πρώτη φορά στα Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά άτομα (ΛΟΑΤ- LGBT) να παρελάσουν με τις στολές τους. Από τότε, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν κάνει σημαντικά βήματα για να αποτινάξουν την εχθρική εικόνα που είχαν όσον αφορά τις σεξουαλικές μειονότητες. Μάλιστα, ο βρετανικός στρατός ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους 100 εργοδότες σε μια εκστρατεία της εταιρίας Stonewall που αναφέρει τους πιο φιλικούς προς τους γκέι χώρους εργασίας για το 2014. Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας έχει δηλώσει άλλωστε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ανέχονται καμία μορφή παρενόχλησης, θυματοποίησης ή διάκρισης του τρανσεξουαλ προσωπικού

Απίστευτες ιστορίες ομοφοβικών επιθέσεων στην αμαρτωλή Ρωσία

Σε απάνθρωπες πρακτικές, με βασανιστήρια και εξευτελισμούς γκέι εφήβων επιδόθηκαν τα μέλη μιας συμμορίας στη Ρωσία. Συγκεκριμένα, τα έξι μέλη της συμμορίας «Occupy Paedophilia», με τον ισχυρισμό ότι προσπαθούσαν να «εντοπίσουν παιδόφιλους» είχαν εξαπολύσει ένα άρρωστο κυνήγι ... Όπως αναφέρει η Metro, επικαλούμενη το Attitude Magazine, αφού ξεγελούσαν τα ανυποψίαστα θύματά τους, τα ταπείνωναν και τα βασάνιζαν on camera, γδύνοντάς τα, ξυρίζοντας τα κεφάλια τους, καλύπτοντάς τα με αίμα και αναγκάζοντάς τα να χρησιμοποιήσουν ερωτικά βοηθήματα στον εαυτό τους.
Σύμφωνα με ξένα πρακτορεία ειδήσεων τα μέλη της συμμορίας ανάγκαζαν τα θύματα να δηλώσουν ότι είναι γκέι και σκόπευαν να στείλουν το οπτικό υλικό στους φίλους, τις οικογένειες και τις κοινότητές τους. Η συμμορία αποκαλύφθηκε ότι είχε διαπράξει τουλάχιστον 19 επιθέσεις σε γκέι. Έξι από τα μέλη της οδηγήθηκαν στη φυλακή, άλλα τρία καταδικάστηκαν με αναστολή, ενώ όλοι κρίθηκαν αθώοι από την κατηγορία της συμμετοχής σε εξτρεμιστική οργάνωση.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΝ ΦΟΒΙΣΑΝ ΟΙ ΓΥΜΝΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΤΟΝ ΤΣΑΡΛΙ ΧΑΝΑΜ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΧΥΜΑ

Πιο «καταπέλτης» δεν θα μπορούσε να γίνει πασίγνωστος ηθοποιός: όταν τον ρώτησαν αν οι γυμνές σκηνές τον φοβίζουν ή τον αγχώνουν, επεσήμανε ότι στην ηλικία των 18 έκανε έρωτα με άλλους άνδρες και έβγαινε γυμνός στην τηλεόραση!
«Το ότι τρόμαξα λόγω τoυ σεξουαλικού περιεχομένου και των γυμνών σκηνών, δεν ισχύει. Ξέρεις, όταν ήμουν 18, , κάναμε έρωτα με τον παρτενέρ μου και ήμουν εντελώς γυμνός στην τηλεόραση!», λέει, στο περιοδικό «V Man», ο Τσάρλι Χάναμ, όταν τον ρωτούν αν ισχύουν οι φήμες ότι παραιτήθηκε από το ρόλο του Κρίστιαν Γκρέι, τον οποίο αρχικά είχε αποδεχθεί, λόγω των «πιπεράτων» σκηνών στην ταινία «50 Αποχρώσεις Του Γκρι».O ηθοποιός σε σκηνές από την gay σειρά του 1999).

Χωρίς κανένα δισταγμό αναφέρθηκε στο παρελθόν του ο 35χρονος σέξι ηθοποιός, ο οποίος, όπως έχει γράψει στο παρελθόν το star.gr, έγινε γνωστός το 1999, από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη gay σειρά «Queer as Folk» στην αγγλική εκδοχή του βρετανικού καναλιού «Channel 4», με τις «καυτές» σκηνές του να κάνουν τον γύρο του κόσμου ακόμα και σήμερα, μέσω του Διαδικτύου! «Όταν έπρεπε να αποφασίσω αν θα μείνω ή θα φύγω ήταν η χειρότερη επαγγελματική στιγμή μου. Ήταν το πιο συναισθηματικά καταστροφικό και δύσκολο πράγμα το οποίο έπρεπε να αντιμετωπίσω. Μου ράγισε την καρδιά», συνεχίζει ο Τσάρλι, σχολιάζοντας την παραίτησή του από το ρόλο του βιτσιόζου εκατομμυριούχου (που τελικά πήρε ο Τζέιμι Ντόρναν), η οποία έγινε για χάρη της σειράς «Sons Of Anarchy» στην οποία πρωταγωνιστεί.

Άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες: Φόβοι και πραγματικότητα

Παραπάνω από το 27% του διεθνούς πληθυσμού έχει εμπλακεί σε σεξουαλική δραστηριότητα με άτομο του ίδιου φύλου

Παραπάνω από το 27% του διεθνούς πληθυσμού έχει εμπλακεί σε σεξουαλική δραστηριότητα με άτομο του ίδιου φύλου, όμως η ομοφυλοφιλία παραμένει θέμα ταμπού στην εποχή μας, ενώ υπάρχουν χώρες όπου τιμωρείται ακόμη και με θάνατο. 
Ένα θέμα ταμπού, ένα θέμα που προκαλεί αμηχανία και φόβο έφερε στο προσκήνιο το 2ο Μεσογειακό Συνέδριο για τη Σεξουαλικότητα, το οποίο διοργανώθηκε το καλοκαίρι από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών στην Αθήνα. Ο Ανδρόλογος Πέτρος Δρέττας, μίλησε για τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες. Για τους φόβους, τους μύθους, της αλήθειες.
Ο ίδιος ο γιατρός ξεκινώντας την ομιλία του εστίασε στην δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίστηκε ακόμα και από το δημοσιογραφικό κοινό, το οποίο επέλεξε να συζητήσει μαζί του πιο ανώδυνα θέματα, ιατρικής φύσης, παραλείποντας διακριτικά το κύριο θέμα της ομιλίας του.  Ο κ. Δρέττας μίλησε με αφορμή την ομιλία του στο protothema.gr απαντώντας σε ερωτήματα για τους φόβους και την πραγματικότητα γύρω από το θέμα: 

1. Γιατί επιλέγουμε να μη συζητάμε για το θέμα του: «άνδρας κάνει σεξ με άνδρα»;
Όπως αναφέρατε και εσείς, καθ΄όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας για την παρουσίαση στο Συνέδριο, εισέπραξα μία στάση που στην καλή περίπτωση θεωρώ αμηχανία και στην κακή καχυποψία και αποδοκιμασία. Η στάση αυτή εκφραζόταν με τη διακριτική ή λιγότερο διακριτική άρνηση να μιλήσω για το θέμα. Τελικά, κάνοντας την έρευνα μου, συνειδητοποίησα γιατί αυτό το θέμα φοβίζει και οι περισσότεροι, που θεωρούν ότι δεν τους αφορά, επιλέγουν να μην ασχοληθούν. Η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος, συνήθως, φοβάται ή τους πολύ μεγάλους μύθους ή τις πολύ μεγάλες αλήθειες. Και το θέμα άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες περιλαμβάνει και τα δύο. 
2. Ο όρος MSM, τι σημαίνει;
Ο όρος MSM, ανάλυση Men having sex with Men, δημιουργήθηκε το 1994 και αντικατάστησε τον όρο γκέι ή ομοφυλόφιλος. Είναι ένας όρος ιατρικός, επιδημιολογικός, που δημιουργήθηκε για να μελετήσουμε καλύτερα την HIV λοίμωξη. Στην πραγματικότητα είναι ένας όρος ο οποίος περιλαμβάνει τους ομοφυλόφιλους άνδρες, τους bisexual, τους ετερόφυλους άνδρες που έχουν σποραδικά επαφές με άλλους άνδρες, τους άνδρες που εμπλέκονται στην ανδρική πορνεία ως πελάτες ή πάροχοι και αυτούς οι οποίοι για οποιονδήποτε λόγο, κάτω από οποιεσδήποτε κοινωνικές συνθήκες εμπλέκονται και κάνουν σεξ με άλλους άνδρες. Είναι ένας όρος που είναι λίγο προβληματικός γιατί δεν περιλαμβάνει στοιχεία για τη σεξουαλική ταυτότητα και παράλληλα μας κρύβει στοιχεία από την κοινωνία. Και τη σεξουαλικότητα πρέπει να τη βλέπει κανείς μέσα την κοινωνία στην οποία λαμβάνει χώρα. Και τελικά, φαίνεται να μην περιλαμβάνει το σύνολο της σεξουαλικότητας μας. Το παράδοξο της ιστορίας είναι ότι ο όρος αυτός ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τώρα χρησιμοποιείται για να περιγράψει τους φτωχούς μαύρους ή λατίνους ομοφυλόφιλους. Ενώ ο πλούσιος λευκός ομοφυλόφιλος που ζει στο Σαν Φραντζίσκο εξακολουθεί να αποκαλείται απλά...γκέι. Να σημειώσω εδώ ότι η λέξη «gay» χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά για τους ομοφυλόφιλους από τη Γερτρούδη Στάιν, στο διήγημα Miss Furr and Miss Skeene, που δημοσιεύθηκε το 1923 στο περιοδικό Vanity Fair.
 3. Πότε τέθηκε  για πρώτη φορά το θέμα των ανδρών που κάνουν σεξ με άλλους άνδρες;
Όλα ξεκίνησαν το 1948. Τότε, ο βιολόγος Άλφρεντ Κίνσεϋ  δημοσίευσε μία κλίμακα, τη γνωστή κλίμακα Κίνσεϋ, η οποία δημιούργησε έναν απίστευτο πανικό. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτήν η σεξουαλικότητα είναι ένας δρόμος τον οποίο περπατάμε στη διάρκεια της ζωής μας. Στο ένα άκρο είναι οι αμιγώς ομοφυλόφιλοι, στο άλλο άκρο είναι οι αμιγώς ετεροφυλόφιλοι και περπατώντας, στη διάρκεια της ζωής μας, υπάρχουν αυτοί που έχουν περισσότερο ή λιγότερο επαφές με το ίδιο φύλο χωρίς, όμως, να είναι ομοφυλόφιλοι. Ο Κίνσεϋ, το 1948 συμπέρανε ότι αυτοί οι άνδρες αποτελούν το 37% του πληθυσμού στη Μεγάλη Βρετανία, όπου εκείνη την εποχή εξανάγκαζαν τους ομοφυλόφιλους σε ορμονικό ευνουχισμό. 70,000 άτομα είχαν υποστεί ορμονικό ευνουχισμό στη χώρα. Φανταστείτε, λοιπόν, τον πανικό που προκλήθηκε, λαμβάνοντας υπόψη ότι βρισκόμαστε σε μία συντηρητική μεταπολεμική Ευρώπη. 
4. Πόσοι είναι τελικά, αυτοί οι άνδρες; Και πως μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε;
Τα νούμερα έχουν σημασία. Αφενός γιατί χρησιμοποιήθηκαν και από τα κινήματα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γκέι αλλά και από αυτούς που είναι αντίθετοι. Είναι λίγοι, μην ασχολείστε μαζί τους. Είναι πολλοί πρέπει να ασχοληθούμε μαζί τους. Βέβαια, φτάσαμε και στο αντίθετο άκρο. Πολύ πρόσφατα ένας δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών είπε: «Δεν μπορώ να ασχοληθώ με το γάμο των ομοφυλοφίλων είναι πιο νέος και από τα κινητά τηλέφωνα». Με βάση τις μελέτες που υπάρχουν στη διεθνή βιβλιογραφία και που αφορούν μόνο τους γκέι -διότι είτε το πιστεύετε είτε όχι δεν υπάρχει κανένα δεδομένο για τους bisexual (!)- τα νούμερα ξεκινούν από το 1,1 –που όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, αφορά τη Μ. Βρετανία- και φτάνουν στο 9% και ως το 16%. Είναι πολλοί οι άνδρες που κάνουν σεξ με άλλους άνδρες. Τώρα όσον αφορά τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε, θα δανειστώ μία ατάκα της συγγραφέα του Χάρι Πότερ, την Τζόαν Ρόουλινγκ η οποία όταν απεκαλύφθη ότι ο χαρακτήρας του γνωστού δάσκαλου Ντάμπλντορ, είναι στην πραγματικότητα γκέι και ερωτήθη σχετικά αν το γνώριζε, απάντησε ότι δεν είχε καταλάβει τίποτα γιατί ήταν απλά...άνθρωπος...
5. Υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που καθορίζει ποιοι είναι ή θα γίνουν οι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες;
Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει γενιές επιστημόνων. Κάποιος γεννιέται ή γίνεται ομοφυλόφιλος; Το 1994 ένας διδακτορικός φοιτητής στο Harvard, ο Σιμόν Λεβαϊ, έκανε την πρώτη σοβαρή δουλειά αναφορικά με αυτή την ιστορία και βρήκε ότι υπάρχουν, τουλάχιστον, δύο βιολογικοί  παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να παίζουν ρόλο αναφορικά με την ανδρική ομοφυλοφιλία. Παρατήρησε ότι υπάρχουν  κάποια κομμάτια του εγκεφάλου μας, κάποιες ίνες που τρέχουν ανάμεσα στα ημισφαίρια οι οποίες είναι πιο μεγάλες στους γκέι αλλά κάποια κομμάτια του υποθαλάμου, που είναι πιο μεγάλοι στους ετεροφυλόφιλους από ότι στους ομοφυλόφιλους. Και παρατηρώντας διαπίστωσε και κάτι άλλο. Όταν σε μία οικογένεια υπάρχει ένα ομοφυλόφιλο παιδί, αγόρι, ο αδελφός του έχει 14% πιθανότητα να είναι ομοφυλόφιλος. Αν είναι δυζυγωτικοί δίδυμοι η πιθανότητα αυτή φτάνει στο 24%, κι αν είναι μονοζυγωτικοί δίδυμοι 53%. Και μοιάζει, και εδώ θα στενοχωρήσω την ελληνίδα μάνα, ότι αυτό προέρχεται από την πλευρά της μητέρας. Σχεδόν πάντα όταν υπάρχει ένα ομοφυλόφιλο παιδί αν ψάξετε πολλές σειρές πίσω θα βρείτε ένα συγγενή της μητέρας που είναι ομοφυλόφιλος. 
6. Έχουν οι γκέι αντίστοιχα σεξουαλικά προβλήματα με τους στρέιτ άνδρες;
Οι άνδρες που κάνουν σεξ με άλλους άνδρες, δε διαφέρουν από τους ετεροφυλόφιλους. Το 79% από αυτούς έχουν σεξουαλικά προβλήματα. Το 54% έχουν διαταραχές στύσης. Το 63% έχουν διαταραχές επιθυμίας. Οι γκέι, παραδόξως, δεν έχουν πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης. Είναι πάρα πολύ μικρό το ποσοστό. Να σημειώσω εδώ ότι οι γκέι άνδρες δεν κάνουν πρωκτικό σεξ, όσο κι αν αυτό φαίνεται περίεργο. Μόνο το 36%. Οι υπόλοιποι γκέι, αρέσκονται και προχωρούν συχνότερα σε πιο ρομαντικές σεξουαλικές επαφές, όπως να φιλάνε το σύντροφο τους ή να χαϊδεύονται. Κι αυτό κρατήστε το για το κοινωνικό στίγμα που συνοδεύει τη ζωή των ομοφυλοφίλων. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Στις ΗΠΑ η πρώτη και η πιο σοβαρή αιτία για να μη σου πάρουν αίμα είναι αν είχες ομοφυλοφιλική εμπειρία τον τελευταίο χρόνο. Αν γράψεις ναι, θεωρείται αυτόματα ότι έχεις κάνει πρωκτικό σεξ, άρα έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να έχεις κολλήσει HIV, άρα δεν σου παίρνουμε αίμα. Στις γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό είναι 50%. Μία στις δύο κάνει πρωκτικό σεξ.
7. Τέλος, πολύ συχνά αναφέρεται ότι οι ομοφυλόφιλοι πάσχουν από ψυχικές διαταραχές. Ισχύει κάτι τέτοιο;
 Ουσιαστικά ένας φόβος, τόσο της κοινωνίας, όσο των γιατρών, των γκέι, των συγγενών τους είναι αν η ομοφυλοφιλία είναι αποτέλεσμα κάποιας ψυχικής διαταραχής. Η αλήθεια είναι ότι η κατάθλιψη –και πήρα το πιο σημαντικό- είναι σχεδόν διπλάσια στους γκέι από ότι στους στρέιτ άνδρες, σε ποσοστά 71,4% και 38,4% αντίστοιχα. Το 99,5% της βιβλιογραφίας θεωρεί ότι αυτό είναι αποτέλεσμα ενός κοινωνικού στρες. Ενός στρες το οποίο είναι μοναδικό και αυτό γιατί αφορά μόνο τον κάθε γκέι. Είναι χρόνιο διότι αφορά όλη του τη ζωή από τη στιγμή που θα εκδηλώσει τη σεξουαλική του ταυτότητα. Και είναι κοινωνικό διότι σχετίζεται με το πως εκείνος βλέπει την κοινωνία και με το πως οι θεσμοί της κοινωνίας βλέπουν εκείνον. Η διαρκής, καθημερινή ενασχόληση με το «πρόβλημα» και τις προεκτάσεις του, που επιστημονικά αποκαλείται rumination disorder, δημιουργεί κατάθλιψη σε διάστημα ενός έτους. Στο σημείο αυτό, θέλω να σας προκαλέσω να σκεφτούμε λίγο ανάποδα. Το 1994 οι επιστήμονες  δεν ήξεραν το ρόλο του υποθαλάμου στη σεξουαλική επιθυμία, σεξουαλική διέγερση, αλλά και στο ρόλο του στην κατάθλιψη. Αν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που πλήττονται τόσο πολύ από την κατάθλιψη. Αν αυτοί οι άνδρες έχουν κάποια διαφορετικότητα στον υποθάλαμο τους. Και αν ο υποθάλαμος σχετίζεται με την κατάθλιψη, μήπως τελικά δεν είναι η κατάθλιψη το αποτέλεσμα της γκέι ζωής αλλά μήπως η γκέι ζωή είναι το αποτέλεσμα μίας «γενετικής προδιάθεσης» που έχουμε για την κατάθλιψη; Είναι μόνο μία θεωρία για την οποία δεν θα βρείτε κανένα στοιχείο. Πάντως σε γενικές γραμμές οι γκέι είναι πιο αισιόδοξοι και πιο χαρισματικοί από τους υπόλοιπους γιατί εξακολουθούν να διαθέτουν χαρίσματα και εξέλιξη στο ανθρώπινο είδος που τους κάνουν καλύτερους ανθρώπους τελικά...