Menu

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΜΟΙΡΑΣΕ ΦΙΛΙΆ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ sir McKellen ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ STONEWALL


Το ότι το Μάντσεστερ έχει το καλύτερο Pride στην Αγγλία, το ξέραμε, Όμως τώρα σύμφωνα με το gaystar news ο πολύ γνωστός μας Sir Ian McKellen το γιόρτασε δεόντως στο Μάντσεστερ Pride, δίνοντας αγκαλιές και φιλιά. Ο μεγάλος δημιουργός γνωστός από τους Οι X-Men και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ήταν μπροστά στην παρέλαση σε όλη την βόρεια αγγλική πόλη μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες θεατές. Υποστήριξε επίσης την πρωτοβουλία που τυπώθηκε σε τσάντες με τις λέξεις «Δεν θα περάσουν ποτέ οι Anti gay Νόμοι!»,
Μιλώντας στο GSN, σε μια αποκλειστική συνέντευξη, που έδωσε με αφορμή  τις σκέψεις του για τη νέα ταινία του Stonewall, μίλησε για το κάστ των ηθοποιών αλλά και το μήνυμα της ταινίας. Είπε: «Υποθέτω H υπερηφάνεια είναι διαφορετική για κάθε άτομο. Το μήνυμα όμως είναι πιο σημαντικό από όλα για την ανθρώπινη αξία. Για μένα είναι μια γιορτή: είμαι έξω και γιορτάζουμε όλοι. Είμαι ευγνώμων για το ότι είμαστε σε μια χώρα όπου αυτό είναι δυνατόν για τους πολύχρωμους ανθρώπους. Αλλά όλα αυτά με κάνουν να σκεφτώ. Τρεις ώρες μακριά από εδώ  στη Μόσχα, δεν πρόκειται να έχουμε μια άλλη πορεία υπερηφάνειας αφού έχει ήδη απαγορευτεί. Δεν θα ήθελα να σκέφτομαι πως πραγματικά μεγαλώνουν τώρα οι γκέι στη Ρωσία".

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΊΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ LGBT

ΣΤΗΝ γνωστή πρωτεύουσα της Σουηδίας το κράτος σχεδιάζει τώρα να δαπανήσει εκατομμύρια κορώνες για να διδαχθούν μαθήματα στους μαθητές σχετικά με τους LGBT πολίτες που έχουν πλέον ίσια δικαιώματα όπως όλοι.Η πόλη της Στοκχόλμης ανακοίνωσε ότι έχει διαθέσει οκτώ εκατομμύρια κορώνες ($ 950.000) για τη χρηματοδότηση των ειδικών μαθημάτων στα δημοτικά και τα γυμνάσια σε μια κίνηση για την προώθηση και τη διεύρυνση της αποδοχής των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών μαθητών
"Οι μαθητές LGBT υπόκεινται σε περισσότερη βία και τις απειλές (σε σχέση με άλλους σπουδαστές) και υποφέρουν περισσότερο από προβλήματα γι 'αυτό είναι σημαντικό να ασχοληθούμε με αυτά τα θέματα στο σχολείο" επισήμανε η Γκίτα Nabavi, εκπρόσωπος για του μεγάλου οργανισμού στη χώρα της Σουηδίας Feministiskt Initiativ η οποία έχει οδηγήσει η πρωτοβουλία αυτή για μαθήματα στα σχολεία που αφορούν τα LGBT άτομα, δήλωσε η ίδια στο δημόσιο SVT ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
Θυμίζουμε ότι ανάλογη πρωτοβουλία έχει ήδη εγκριθεί στην Αγγλία οπότε πλέον το θέμα της επιμόρφωσης γίνεται πανευρωπαικό.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

The Imitation Game (2014): ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!


«Το παιχνίδι της μίμησης» αποτελεί μια ταινία που φουλάρει το μάτι, αφού η αληθινή ιστορία στην οποία βασίζεται αποδίδεται με αριστοτεχνικό τρόπο και μοναδικούς ηθοποιούς.. Οι διάλογοι που συναρπάζουν κορυφώνονται στο τέλος της ταινίας όπου καταλήγουν σε ένα ύμνο για την διαφορετικότητα...
Σε πολύ νεαρή ηλικία, ο κορυφαίος μαθηματικός Άλαν Τούρινγκ ηγήθηκε μιας μικρής ομάδας αποκρυπτογράφων, έφτιαξε ένα μηχάνημα που κατόρθωσε να σπάσει το σύστημα κρυπτογράφησης των μηχανών Εnigma, το οποίο είχε θεωρηθεί ως τότε ανίκητο, και βοήθησε έτσι, σύμφωνα με την εκτίμηση ορισμένων ιστορικών, να τελειώσει ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος έως και δύο χρόνια νωρίτερα. Και τα μηχανήματα που έφτιαξε θεωρούνται οι πρόγονοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η ταινία σε ένα σημείο για την προσωπική του ζωή εστιάζει στην μοναδικότητά του επειδή ήταν ομοφυλόφιλος. Και αντί να τιμηθεί ως ήρωας λίγα χρόνια μετά τον πόλεμο, καταδικάστηκε. Και η αναγνώριση της συμβολής του, η χάρη, οι τιμές, ήρθαν μόλις τα τελευταία χρόνια από την Βασίλισσα Ελισάβετ.. Και τώρα, ήρθε να ολοκληρώσει την ιστορική αποκατάστασή του και αυτή η ταινία, όσο κι αν απ’ ό,τι φαίνεται έχει και η ίδια αρκετές ιστορικές ανακρίβειες. Υπάρχει το ατομικό μυστικό του Τούρινγκ, σε μια εποχή που οι ομοφυλόφιλες σεξουαλικές πράξεις στη Βρετανία συνιστούσαν ποινικό αδίκημα. Υπάρχει το συλλογικό μυστικό της εξαπάτησης, καθώς δεν πρέπει να καταλάβουν οι Γερμανοί ότι έσπασαν τον κώδικα, ώστε να συνεχίσουν να στέλνουν τα μηνύματά τους με αυτόν. Και όχι μόνον οι Γερμανοί, ακόμα και οι ίδιες οι βρετανικές αρχές έπρεπε να μείνουν στο σκοτάδι, ώστε να μη διαρρεύσει το μυστικό. Υπάρχει ο αρχικατάσκοπος που πατάει πάνω στα μυστικά των άλλων και τα χειρίζεται. Υπάρχουν τέλος και δυο άλλα ατομικά μυστικά, τα οποία δεν θα αποκαλύψω, ένα πολιτικού χαρακτήρα κι ένα προσωπικού. Το προσωπικού χαρακτήρα είναι και το πιο ενδιαφέρον, ως το πιο απροσδόκητο. Άλλοτε ξεγελάς για να κερδίσεις έναν πόλεμο, άλλοτε ξεγελάς για να μπορέσεις να επιβιώσεις σε μια κοινωνία που δεν ανέχεται τη διαφορετικότητά σου. Άλλοτε ξεγελάς γιατί η αλήθεια είναι πολύ επώδυνη για να την εξομολογηθείς. Είναι επίσης μια ταινία που υμνεί τη διαφορετικότητα. «Κανείς κανονικός και συνηθισμένος άνθρωπος δεν θα μπορούσε να πετύχει όσα πέτυχες» λέει η Νάιτλι στον Κάμπερμπατς. Και οι κοινωνίες, όσο κι αν στηρίζονται στους χαρισματικούς ανθρώπους, άλλο τόσο τρομάζουν από οτιδήποτε το διαφορετικό και πολύ συχνά καταδικάζουν τον διαφορετικό να αλλάξει τη φύση του, να γίνει κανονικός, να ευνουχιστεί. Η ταινία προσφέρει λοιπόν απλόχερα ένα «ευχαριστώ» κι ένα «συγγνώμη» στον Άλαν Τούρινγκ. Του οφείλονται προφανώς και τα δύο.
Είναι σχεδόν αδύνατο να αντιπαθήσεις μια ταινία που έχει στο κέντρο της τον χαρισματικό Μπένεντικτ Κάμπερμπατς. Τη φέρνεις στο μυαλό σου και ταυτόχρονα έρχεται στο μυαλό σου αυτός. Και δεν μπορείς να τον θυμηθείς με αντιπάθεια. " O κόσμος είναι απείρως καλύτερος επειδή υπήρχες εσύ" λέει η πρώην αρραβωνιαστικιά του προσθέτοντας ότι "μερικές φορές είναι εκείνοι για τους οποίους κανείς δεν φαντάζεται που κάνουν πράγματα που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί..."

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ GAY ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η Ευρώπη πρέπει να βασιστεί στη δυναμική που δημιουργείται από μια σειρά σημαντικών αποφάσεων σχετικά με την αναγνώριση ομοφυλοφιλικές σχέσεις, υποστηρίζουν ακτιβιστές σύμφωνα με επίσημο δελτίο από το Euronews ώστε να ισχύει παντού η ίδια νομοθεσία.. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) αποφάνθηκε προσφατα ότι η Ιταλία πρέπει να αναγνωρίζει νομικά τα ζευγάρια ίδιου φύλου. Η πρωτοποριακή απόφαση, η οποία θα μπορούσε να προσβληθεί από τη Ρώμη, ανοίγει τη δυνατότητα νομιμοποίησης όλων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, οριστικοποιώντας τις υποθέσεις τους στο Στρασβούργο με τον ανώτατο δικαστήριο. Η απόφαση ήρθε μετά την Ιρλανδία που ενέκρινε το γάμο ομοφυλοφίλων μετά από δημοψήφισμα το Μάιο, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Το ΕΔΑΔ - που καλύπτει τα 47 κράτη του Συμβουλίου της Ευρώπης και όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης - τονίζει ότι σε  24 χώρες αναγνωρίζονται νομικά με πλήρη δκαιώματα για τα  ζευγάρια του ίδιου φύλου. Ιταλία, Βουλγαρία, Κύπρος, Εσθονία, Ελλάδα, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβακία είναι τα κράτη της ΕΕ που δεν αναγνωρίζουν την πολιτική ένωση ομοφύλων, σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού Rainbow Ευρώπη.
Ο Αντιπρόεδρος της ευρωπαικής ένωσης gay activist Paulo Corte-Real, ;μέλος του οργανισμού ILGA Europe, θεώρησε ότι η απόφαση αποτελεί  «σημαντική εξέλιξη», αλλά προειδοποίησε ότι δεν έχουμε πλήρη αναγνώριση με την ισότητα του γάμου ή της πολιτικής ένωσης ακόμα σε μεμονωμένες χώρες. Και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να εμπνέονται από την απόφαση αυτή, και με την ορμή που παράγεται από έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών στην Ευρώπη, να αρχίσουν τις δικές τους νομοθετικές πρωτοβουλίες για την εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων κατά της κοινότητας μας".

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ

Σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης εκδηλώνονται φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού, με τη σοβαρότητα των περιστατικών να κλιμακώνεται με την ηλικία. Αυτό διαπιστώνεται από έρευνα που διενεργήθηκε από το Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου - Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, έρευνα που είχε αναθέσει η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Yπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού».
Από την έρευνα, που είχε τίτλο «Διερεύνηση σύγχρονων όψεων της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στο ελληνικό σχολείο», εξάγεται το συμπέρασμα ότι τα εν λόγω φαινόμενα εκδηλώνονται με διαφορετικό τρόπο στις επιμέρους βαθμίδες της εκπαίδευσης.
 Ειδικότερα, στο νηπιαγωγείο η «βία» συναντάται με τη μορφή πρώιμων επιθετικών συμπεριφορών που μπορούν να εξελιχθούν σε εκφοβισμό στην πορεία των χρόνων, αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα και σωστά. Στο δημοτικό, οι πιο συνηθισμένες εκφάνσεις εκφοβισμού αφορούν στη λεκτική βία, την περιθωριοποίηση μαθητών/μαθητριών και την άσκηση πίεσης και μικρο-εκβιασμών. Στο γυμνάσιο, τα φαινόμενα εκφοβισμού εστιάζουν στην εμφάνιση και σε θέματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική ταυτότητα και το φύλο, ενώ συχνά εκφράζονται με σωματική βία και δεν λείπουν φαινόμενα διαδικτυακού εκφοβισμού. Στο λύκειο, η βία και ο εκφοβισμός εκφράζονται εντονότερα σε σχέση με τις άλλες βαθμίδες, φτάνοντας ακόμη και στην ωμή βία, σε αρκετές περιπτώσεις.
Πάντως, φαίνεται ότι το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον λειτουργούν καθοριστικά στην διαμόρφωση των συμπεριφορών που θα εκδηλώσει ο κάθε μαθητής. Συγκεκριμένα, ένα σχολικό περιβάλλον που εμπνέει αίσθηση ασφάλειας στα παιδιά, λειτουργεί ανασταλτικά στην εκδήλωση φαινομένων εκφοβισμού. Επιπλέον, η συνεργασία σχολείου και οικογένειας αναγνωρίζεται ως καθοριστικής σημασίας, λειτουργώντας καταλυτικά στην έγκαιρη αντιμετώπιση και πρόληψη του φαινομένου.
Εξάλλου, η έρευνα κατέγραψε μια σειρά από πρωτοβουλίες και καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στις σχολικές μονάδες, τις οποίες καλείται να επεξεργαστεί περαιτέρω το υπουργείο. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
-Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού.
-Διαμόρφωση κοινών βημάτων και πρωτοκόλλων χειρισμού περιστατικών βίας και εκφοβισμού σε όλα τα σχολεία.
-Έμφαση σε δράσεις κατά του εκφοβισμού στις χαμηλές βαθμίδες εκπαίδευσης, ιδίως στο δημοτικό σχολείο, με συστηματικές δράσεις ευαισθητοποίησης των παιδιών.
-Ανάπτυξη δράσεων ευαισθητοποίησης και πρόληψης με βιωματικό χαρακτήρα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
-Διαμόρφωση ισορροπημένου προγράμματος στο πλαίσιο του σχολείου, που να επιτρέπει τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ανεξαρτήτως ηλικίας.
-Καθιέρωση δημιουργικών ή/και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, όπως κινηματογραφικές βραδιές, σκάκι, θεατρικά παιχνίδια κ.λπ.
-Δημιουργία και στελέχωση υποστηρικτικών δομών σε όλα τα σχολεία.
-Δημιουργία συμβουλευτικού σταθμού νέων με ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, ανθρώπους που μπορούν να κάνουν δουλειά πρόληψης στο σχολείο.
-Ενίσχυση της συνεργασίας με τους γονείς, ενεργοποίηση των συλλόγων γονέων, καθώς επίσης και ανάπτυξη δράσεων για τους γονείς.
-Λειτουργία ομάδων γονέων με συμμετοχή και εκπαιδευτικών, ώστε να υπάρχει μεταξύ τους επικοινωνία.
-Δημιουργία μηχανισμών για τη διάδοση των καλών πρακτικών και της εμπειρίας που έχει αποκτηθεί, είτε μέσω ιστοσελίδων είτε μέσω διασχολικών ή θεματικών εκδηλώσεων.
-Ενημέρωση και συζήτηση με τα παιδιά σε σταθερή βάση.
Σημειώνεται ότι η έρευνα έλαβε χώρα το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου 2015 και διενεργήθηκαν 25 συνεντεύξεις με εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που υπηρετούν σε σχολεία της Αττικής και 23 συνεντεύξεις με γονείς μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε σχολεία της Αττικής.
ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΑ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι bisexual

Η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι πολυπλοκότερη από την ανδρική και μπορεί να αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Όπως έδειξε, οι γυναίκες είναι πιθανότερο να δηλώσουν πως είναι αμφιφυλόφιλες ή «κυρίως ετεροφυλόφιλες», καθώς και να αλλάξουν σεξουαλικές προτιμήσεις μεταξύ των πρώτων ετών από την ενηλικίωσή τους και πριν τα 30 τους χρόνια. Αντιθέτως, οι άντρες φαίνεται πως είναι πιο σταθεροί και αποφασιστικοί, αφού έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να χαρακτηρίσουν τον εαυτό τους ως «100% ετεροφυλόφιλο» ή «100% ομοφυλόφιλο» - και να διατηρήσουν αυτό τον χαρακτηρισμό στον χρόνο. Την μελέτη, που παρουσιάσθηκε στο 110o Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας (ASA 2015) το οποίο διεξάγεται στο Σικάγο, πραγματοποίησαν κοινωνιολόγοι από το Πανεπιστήμιο Notre Dame της Ιντιάνα. 
Οι ερευνητές παρακολούθησαν 5.018 γυναίκες και 4.191 άνδρες από την εφηβεία (ηλικία 16 ετών) έως την νεαρή ενήλικη ζωή (28 ετών), ζητώντας τους να απαντήσουν τρεις φορές στο μεσοδιάστημα σε ερωτηματολόγια για τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους. Κατά μέσον όρο ήταν 16 ετών όταν πρωτορωτήθηκαν γι’ αυτές, 22 ετών την δεύτερη φορά και 28 ετών την τρίτη, ενώ οι χαρακτηρισμοί που επέλεξαν για να την περιγράψουν ήταν «100% ετεροφυλόφιλοι», «κυρίως ετεροφυλόφιλοι»,«αμφιφυλόφιλοι», «κυρίως ομοφυλόφιλοι» και «100% ομοφυλόφιλοι». Όπως έδειξαν οι απαντήσεις τους, οι γυναίκες είχαν τριπλάσιες πιθανότητες από τους άνδρες να αλλάξουν σεξουαλικό χαρακτηρισμό με την ηλικία και αυξημένες πιθανότητες να δηλώσουν αμφιφυλόφιλες. Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι «η σεξουαλικότητα των γυναικών είναι πιο ευέλικτη και προσαρμοστική απ’ ό,τι των ανδρών», είπε στο συνέδριο η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Ελίζαμπεθ ΜακΚλίντοκ, επίκουρη καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Notre Dame.
Πηγή TΑ Νέα

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: IT IS JUST ME?



Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: IT IS JUST ME?
ΠΑΡΆ τον μικρό οικονομικό προυπολογισμό της ταινίας η οποία απέσπασε τουλάχιστον 3 βραβεία πριν από 4 χρόνια περίπου κατάφερε να συνδυάσει ένα ρομαντικό ειδύλλιο με έξυπνες αλλά αυθόρμητες ατάκες για την ιστορία δύο νέων που αναδεικνύει το πρόσωπο των profile στα social networking. Ο Μπλέιν ένας γκει δημοσιογράφος σε έντυπο που υπάρχει-μάλιστα προβάλλεται και μεγάλη διαφήμιση στους δρόμους του Λ.Α. από τοgay.com- αποτελεί ένα old fashioned ρομαντικό πολύχρωμο άνθρωπο που ψάχνει την πραγματική αγάπη. Βρίσκει τον Ζάντερ μέσα από το υποτιθέμενο προφίλ του συγκατοίκου του που είναι go go boy και συνδέοντα πνευματικά. Αλλά ο Μπλέιν όντως ανασφαλής προτρέπει τον συγκάτοικό του να υποδυθεί τον ίδιο για να δει αν το άλλο του μισό ενδιαφέρεται πράγματι για το άτομο και όχι για την εμφάνιση.
Η ιστορία έχει ομαλή πλοκή με έξυπνη στάση αποδοχής για την κοινωνικοποίηση των gay, ενώ στέκεται στο καυτό θέμα των προφίλ στα social που αποτελεί ένα θέμα προς συζήτηση. Η κατ ιδίαν γνωριμία αποσαφηνίζεται στο φίλμ ότι μετράει πέρα από την πρώτη εντύπωση, είτε είναι αρνητική, είτε θετική. Η ταινία προτρέπει την προσωπική επαφή με την πραγματικότητα και παρότι στην εποχή μας δεν υπάρχει τελειότητα ανακαλύπτουμε τα σημεία επαφής και τα κοινά γνωρίσματα που μπορούν να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον.
Τέλος ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για τα γνωστά δίκτυα HBO,Showtime που αποτελούν εκφραστή της LGBT κοινότητας στις ΗΠΑ μαζί με άλλα μικρότερα....μακάρι κι εδώ να είχαμε κάτι ανάλογο....
ΟΛΗ Η ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΏ http://vidto.me/rp00iltagth7.html

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

H ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αποτυπώνοντας την έρευνα οτι διετίας και του 2014 για την αποδοχή της κοινωνίας σχετικά με την ομόφυλα συμβίωση με νομική ισχύ βγαίνουν κι αλλα συμπεράσματα τόσο για το coming out όσο και την αλλαγη στάσης στη χώρα μας απέναντι στην Κοινοτητα. Η συγκεκριμένη έρευνα αποτυπώνει ενα μέρος της εικόνας ιδίως αν σκεφτούμε το ποσοστό στο διπλα πίνακα που ειναι μεν μικρο αλλα ορατό για την παιδεία με 1% να πιστεύει οτι LGBT άτομα δεν πρεπει να ασχολούνται με την εκπαίδευση. Η μεγάλη αλήθεια ειναι οτι δεν υπαρχει ακόμα Παιδεία στη χώρα μας με αποτέλεσμα η κοινωνία να μην εξελιχθεί και να ζούμε μνημονιακές εποχές αυτοκαταστροφής. Σε οτι αφορά τους LGBTQ το εχω ξαναπεί. Ειναι το "θεμα" που ολοι έκρυβαν κατω απο το χαλάκι της αδιαφορίας οπως παραδέχτηκαν οτι έκρυβαν κι αλλα πράγματα. Έκανα οτι δεν υπηρχε, οτι δεν ηταν καν κοινότητα, οτι δεν τους αφορούσε γιστι ζούσαν μια ουτοπική πραγματικότητα προσωρινής ευδαιμονίας. Δεν ειμαστε ακόμα Ευρωπαϊκό κράτος και τωρα με τη κρίση προσπαθήσαμε να αλλάξουμε. Όσο ομως ο λαός άγεται και φέρεται απο ανίκανους πολιτικούς του παρελθόντος θα βιώνουμε τα πάντα. Κι οπως είπε ο Αριστοτελης : Στην πολιτική το χειρότερο πράγμα ειναι να σε κυβερνουν κατώτεροι σου.....
Τωρα βλέπουμε το καθεστώς αυτών που έτρωγαν τις σάρκες του λαού με δυο κόμματα να εναλλάσσονται στην εξουσία να θέλουν να φέρουν νέο διχασμό. Μην μασάτε. Ο άνθρωπος δεν ειναι ρομπότ να μπει σε ενα κουτι. Γιατι... Γιατι πιστεύω οτι θα δικαιωθώ μια μέρα. Οτι τελικα η επόμενη Ειρηνική Επανάσταση δεν θα έρθει απο τους ταγμένους ή τους λομπίστες. Θα έρθει απο την LGBTQ κοινότητα που ήδη ανατρέπει δεδομενα. Θα έρθει απο αυτούς που αισθάνονται το κόσμο για να γινει καλύτερος, με αξια στη προσωπικότητα του αυτοπροσδιορισμού, με αισθήματα, με πάθος για ζωή. Γιατι στο τελος ξέρουμε οτι αυτή η Κοινοτητα ειναι ανθρωποκεντρική. Αναδεικνύει και εστιάζει στον άνθρωπο και το κόσμο γύρω του, τελειοποιεί την ανάγκη να προσεγγίσουμε τη πραγματική ταυτότητα της προσωπικότητας του ατόμου που οδηγεί στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 
Ελευθερία δεν ειναι να γίνουμε και εικόνα των άλλων. Γιατι στο τελος καταληγουμε οτι ολοι ειναι διαφορετικοί, αλλα ίσοι. Αν δεν το πιστεύετε δειτε τα ιστορικά παραδείγματα. Οι μεγάλοι οραματιστές ή αυτοί που πρόσφεραν στην ανθρωπότητα ηταν απο την Κοινοτητα. Ηταν αυτό που γεννήθηκαν. Ηταν το γονίδιο να ειναι διαφορετικοί αλλα να εκτιμούν την αξια του κόσμου. Και το κατάφεραν.

ANGELS IN AMERICΑ: Η ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΑΤΑΓΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ


ONLINE : http://streamcloud.eu/g3qrm35198k4/angels1.mp4.html
http://streamcloud.eu/m1x08mizxnnd/angels2.mp4.html

Πολιτική, θρησκεία, ιστορία, ρατσισμός, αιρέσεις, κομμουνισμός, ομοφυλοφιλία, οράματα, παραισθήσεις μπλέκονται στη μίνι τηλεοπτική σειρά «Angels in America». Σε σενάριο του Tony Kushner, βασισμένο σε δικό του βιβλίο, ο Mike Nichols σκηνοθετεί την σκληρή πλευρά της ζωής η οποία όμως καταλήγει με χαρισματικούς ανθρώπους που ζουν την ευτυχία να είναι μοναδικοί...Σε μια εποχή δύσκολη και σκληρή αποτυπώνει ένα άλλο μοτίβο εξέλιξης του ανθρώπου που θέλει να νικήσει....
Ένας gay αντιμετωπίζει τη νόσο του AIDS, εγκαταλελειμμένος από το φίλο του και βλέπει οράματα με αγγέλους αποκαλώντας τον εαυτό του προφήτη. Ένας γκέι Εβραίος που δεν αντέχει να βλέπει το φίλο του να αργοπεθαίνει, τον εγκαταλείπει τη στιγμή που τον χρειάζεται περισσότερο. Ένας «straight» διεφθαρμένος δικηγόρος, που περιστασιακά κοιμάται και με άντρες πάσχει και ο ίδιος από την καταραμένη νόσο. Τέλος ένας νέος δικηγόρος ο οποίος είναι κρυφός, που ζει με την καταθλιπτική γυναίκα του και ασπάζεται τη θρησκεία των Μορμόνων, παλεύει με την ηθική και τις επιθυμίες του αλλά καταφέρνει να νικήσει τον εαυτό του και να αποδεχτεί ότι είναι πραγματικά...
Όλοι οι χαρακτήρες συνδέονται μεταξύ τους με έναν παράξενο τρόπο. Νοιώθουν την ανάσα του θανάτου να τους ακουμπά και τη ζωή τους να γκρεμίζεται. Εγκαταλελειμμένοι από τους δικούς τους, εξαιτίας της διαφορετικοτητάς τους ή του χαρακτήρα τους, προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να ζήσουν μία ζωή όπως την έχουν ονειρευτεί.
Άγγελοι που κατεβαίνουν από τον ουρανό, φλεγόμενες σκάλες που συνδέουν ζωή και θάνατο, πρόσωπα της φαντασίας, νεκροί πρόγονοι, αγάλματα που ζωντανεύουν είναι στοιχεία που περιτριγυρίζουν την ταινία συνθέτοντας παράλληλα ένα κλίμα απόλυτης δυστυχίας.
Ο Θεός εγκατέλειψε πραγματικά τον παράδεισο; Σε μία εποχή όπου το σύνδρομο του AIDS μαστίζει, καταχαρακώνοντας ψυχή και σώμα, όπου η δυστυχία είναι ο μόνιμος σύντροφος των ανθρώπων και η κατάθλιψη ο σίγουρος προορισμός τους, οι άνθρωποι οδηγούνται στην επινόηση ενός δικού τους κόσμου. Αυτό το νέο κόσμο παρουσιάζει ο σκηνοθέτης του « Πρωτάρη» αναμιγμένο με τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής. Μέσα στο τηλεοπτικό του κάδρο καταφέρνει να ενώσει το ρεαλισμό και το σουρεαλισμό, με τρόπο τέτοιο, ώστε τελικά να κυριαρχήσει η απόλυτη ομοιομορφία. Συνδυάζει με άριστο τρόπο την τέχνη του θεάτρου (σουρεαλιστικό κομμάτι ταινίας) με την τέχνη του κινηματογράφου (ρεαλιστικό κομμάτι), -άλλωστε είναι άριστος γνώστης και των δύο γλωσσών-, για να τις εξισορροπήσει στις απαιτήσεις ενός υψηλού επιπέδου τηλεοπτικού θεάματος. Δεν διστάζει να προσφέρει υποκριτικές προκλήσεις στα ηχηρά ονόματα των ηθοποιών του, για να αποσπάσει εκπληκτικές ερμηνείες. Τους τσαλακώνει κυριολεκτικά, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, για να αποδώσει το ρεαλισμό στο ονειρικό πλαίσιο της ταινίας. Ο Al Pacino, η Meryl Streep, η Emma Thompson, αλλά και οι υπόλοιποι ηθοποιοί που συμμετέχουν καταφέρνουν να συγκινήσουν με τις ερμηνευτικές τους ικανότητες. Τόσο τα «γνωστά», όσο και τα «άγνωστα» ονόματα των ηθοποιών στέκονται ισάξια το ένα δίπλα στο άλλο και αποτελούν αναφαίρετο κομμάτι της ταινίας.
ΤΕΛΟΣ η ταινία σε 2 μέρη λέει σκληρές αλήθειες και μάλιστα παραθέτω φωτό από τις ατάκες. Δύο από αυτές με φόντο τους Δίδυμους πύργους λίγο καιρό πριν την πτώση τους με προφητικά λόγια που θα σας κόψουν την ανάσα. Η ταινία δείχνει ωστόσο και τα διαφορετικά πρόσωπα της Αμερικής στο μωσαικό των πολιτισμών που απαρτίζει καυτηριάζοντας το άσχημο πρόσωπο της αδιαφάνειας και του ολοκληρωτισμού...

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ LGBT ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΑΣ... 
Τελικά το θέμα σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Ας εξομολογηθώ όμως κάτι αρχικά. Πιτσιρικάς τελείωσα στη Ν. Σμύρνη το σχολείο μου προερχόμενος από επαρχία βιώνοντας τους παράλληλους κόσμους περιφέρειας και κέντρου. Ένας γείτονας φίλος που με υποστήριξε από τη πρώτη στιγμή πριν ακόμα κάνω σχέση με άτομο μου έδειξε τότε τον κόσμο των κλάμπ. Έμενε και μένει Μακρυγιάννη. Γνωστός του μας μιλούσε για τα πρώτα κλάμπ δεκαετίας 80 μέχρι το 1989. Γνωστό τότε το φημισμένο Factory που το θυμάμαι αμυδρά λίγο πριν κλείσει στην Εμμ. Μπενάκη. Χώρος με proggressive μουσική, αλλά μόνο για ποτό. Αργότερα έμαθα το Λάμδα έκλεισε το 2013.. Με προχωρημένο στύλ και επαφές. Μάλιστα τυχαίνει να γνωρίζω και μπάρμαν που πήγε αργότερα και ήμασταν φίλοι εδώ στο fb. 
H φίλη Penelope τοποθετεί σωστά το θέμα κάνοντας μια αναφορά. Ομως η ουσία είναι μια. Υπάρχουν σε ένα μέρος συγκεντρωμένα όλα τα μαγαζιά- φαγητό, κλάμπ, μπάρ- μαζί με άλλες δράσεις όπως στο εξωτερικό; Η απάντηση είναι αρνητική. Διασκορπισμένα και το κυριότερο πολλά είχαν χαρακτηριστεί friendly χωρίς καν να υπάρχει έστω μια flag βρε αδερφέ. Προφανώς γιατί έτσι βόλευε. Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι σε όλα τα μαγαζιά θέλουμε να αισθανόμαστε άνετα, με παρέα ή όχι, όμορφα με μουσική που πλημμυρίζει το σώμα, με αισθήματα για άλλους ανθρώπους. Τότε όταν ήμασταν στα κλάμπ τους έλεγα. "Είμαι στο φυσικό μου περιβάλλον..με άτομα που είμαστε ίδιοι" και αισθάνθηκα ότι ανήκω κάπου. Ότι δεν είμαι μόνος. Όπως δεν ήταν οι υπόλοιποι. Άσχετα να έκανες γνωριμία ή όχι. Τότε πολύ γνωστός φίλος από την παρέα μας έλεγε ότι "κάποτε οι LGBT δεν θα είναι μόνο μόδα αλλά θα αλλάξουν το κόσμο γύρω τους.." Ίσως να μην διαψευστεί. Να αναφέρω και κάτι περισσότερο. 
Έχω επαφή με φίλους στο εξωτερικό. Εκεί μου λένε ότι υπάρχουν περιοχές σαν την Liberty ave που βλέπουμε στις σειρές....Το καλό είναι ότι στηνν Ευρώπη και ΗΠΑ δεν υπάρχουν μόνο κλάμπ, καφέ, εσιτατόρια κλπ, αλλά υπάρχουν Κέντρα υποστήριξης LGBT ατόμων, βιβλιοθήκη, χώρος συγκέντρωσης ή εκδηλώσεων...Αναρωτήθηκα αν όντως εκεί έχουν περισσότερη παιδεία από εμας στην Ελλάδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας. Δεν μπόρεσαν να πουν κάτι... Η ουσία όμως είναι όπως μου μετέφερε φίλος ότι σε ένα κλάμπ αν δεν κάτσει κάποια γνωριμία και ζητήσεις από άτομο έστω μια αγκαλιά ή να πιεις ένα ποτό, θα το δεχθεί και ίσως πριν φύγεις σου δώσει ένα φιλί. Γιατί αυτό ίσως αξίζει περισσότερο από one night stand...Νομίζω ότι δικαιολογημένα κάνετε ερωτήσεις. Αλλά με προβληματίζει ότι μια κοινότητα πρέπει να έχει ένα συνολικό χώρο έκφρασης, ανταλλαγής ιδεών και δράσεων πέρα από το fb, ένα χώρο ή μια περιοχή αρμονικής συνύπαρξης, αλληλοσεβασμού και φυσικά γνωριμιών που εξυπακούεται. Γιατί όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο μπορεί να μην είμαι 18 ή 20 αλλά φανταστείτε ότι υπάρχουν παιδιά από τη περιφέρεια που έρχονται Αθήνα και θέλουν να μιλήσουν για αυτό που αισθάνονται και να δουν από κοντά ποιος είναι ο πολύχρωμος κόσμος. Δεν θα το πιστέψετε ίσως αλλά επειδή μιλάω με παιδιά με ρωτούν πράγματα που εμείς τα θεωρούμε δεδομένα. Μέχρι ένα παιδί με ρώτησε τι αντιπροσωπεύει η rainbow flag. ΝΑΙ υπάρχουν άτομα που δεν θέλουν να φυλακίσουν τα αισθήματά τους είτε είναι αγόρια, είτε κορίτσια, που δεν θέλουν να φυλακίσουν την προσωπικότητά τους. Που θέλουν είτε είναι 18, είτε 28, είτε στην ηλικία μου που θέλουν να είναι κοντά στην αύρα των πολύχρωμων ατόμων. Γιατί έτσι γνωρίζουν ότι είναι ζωντανοί. Ναι η Αθήνα έχει αλλάξει. Αλλά χρειάζεται δρόμος ακόμα. Και σας το λέω. 
ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ, ΤΟΝ ΕΡΩΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε friendly τύπου μαγαζέ δεν εκφράζουν την ουσία. Θέλω να νιώθουμε ελεύθεροι και όταν πεις σε κάποιον ή κάποια ότι μου αρέσεις γιατί αισθάνομαι να σου απαντήσει με ένα γλυκό χαμόγελο και ένα ευχαριστώ. Αυτό ίσως αξίζει περισσότερο ακόμα και αν δεν γίνει γνωριμία. Γιατί τότε θα ξέρεις ότι η αύρα σου έστω και λίγο ενώθηκε με μια άλλη πολύχρωμη αύρα. Τελικά σας κούρασα. Αλλά οι LBGT εξελίσσονται. Δεν μένουν στάσιμοι. Και όσο η αύρα τους θα διαχέεται σε ένα χώρο που συνυπάρχουν με άλλα ίδια άτομα ίσως η μαγεία της στιγμής, ίσως η μυρωδιά της προσμονής, ίσως ο ήχος της μουσικής μας κάνουν να νιώσουμε ζωντανοί. Γιατί απλά όταν νικήσουμε τον εαυτό μας και αποδεχτούμε αυτό που είμαστε, θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο γύρω μας πιο όμορφο, πιο ανθρώπινο. Και μπορούμε να το πετύχουμε. Θέλουμε τον φυσικό μας χώρο. Τον ζωτικό μας χώρο. Εντός ή εκτός Αθηνών. Κι έμαθα ότι σε πόλεις υπάρχουν.
Σύντομα θα γίνουν και αλλού. Κι όσοι αναρωτιούνται τα βράδια αν είναι μόνοι τους δακρύζοντας στο κρεβάτι θα ξέρουν ότι η αύρα τους είναι παντού. ΌΤΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ. ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ, ΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΌΤΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ... ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ Ή ΜΙΑ ΦΙΛΗ, ΈΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ....ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ...
Julian Asimaopoulos

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΜΑΓΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΑ XLSIOR PARTIES ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ





ΜΑΓΙΚΕΣ βραδιές έζησαν περισσότεροι από 35.000 κόσμος που επισκέφθηκαν τις μεγάλες φεστιβαλικές εκδηλώσεις XLSIOR 2015 στην μαγευτική Μύκονο, ενώ μέλη της ελληνικής κοινότητας και φίλοι μας ήταν παρών σε όλα τα πάρτυ σχεδόν. Ζηλέψαμε και θέλαμε να ήμασταν μαζί τους, καθώς αποτέλεσαν το μεγάλο μουσικό event του καλοκαιριού χορεύοντας στους ρυθμούς μεγάλων DJs με το κέφι να μένει αστείρευτο ως το πρωί. Επισκέπτες από κάθε γωνιά της Μεσογείου και όχι μόνο έδωσαν τα πολύχρωμα event το άρωμα που αξίζει....σε τέτοιες εκδηλώσεις. 
Η ατμόσφαιρα με τα θεματικά πάρτυ αποτελούν κάθε χρόνο σημείο αναφοράς καθώς ακούγονται οι μεγαλύτερες επιτυχίες της παγκόσμιας mainstream μουσικής σκηνής που αγαπούν οι πολύχρωμοι άνθρωποι, ενώ οι βραδιές με τα χορευτικά ξεσήκωσαν τον κόσμο. Οι ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ μιλούν από μόνες τους και ευχαριστούμε φυσικά πολύ του φίλους μας Petros, George κλπ. που μας παραχώρησαν το υλικό από τις εκδηλώσεις. Του χρόνου θα έρθουμε και ελπίζω μαζί με την παρέα μας...Βρε guys, να δω τι σουβενίρ θα μας φέρετε από την Μύκονο...ΒE PROUD AND HAPPY;)

ΤΑ LGBT ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ

ΕΝΑ ακόμα κολλέγιο στη Βοστονη θεωρείται ως φιλικό για την Κοινότητα των πολύχρωμων ανθρώπων και κυριολεκτούμε καθως κάθε χρόνο εχουν χορό για τα LGBT άτομα. Μάλιστα σας αποκαλύπτω τα 10 μεγαλύτερα κολλέγια στην ΑΜΕΡΙΚΗ που ειναι LGBT friendly και το εχουν ως καμάρι τους. Ανάμεσα τους και το Γέιλ συμφωνα με την εφημερίδα Internatinal business time οπου το Emerson College θεωρείται Tops For Gay Students. Μάλιστα κα΄θε χρόνο ο καθιερωμένος prom γίνεται και για τους πολύχρωμους σπουδατές..Ιδού ο κατάλογος:
Most LGBT-Friendly Colleges:

1. Emerson College, Boston

2. Warren Wilson College, Asheville, North Carolina

3. Sarah Lawrence College, Bronxville, New York

4. Bryn Mawr College, Bryn Mawr, Pennsylvania

5. Oberlin College, Oberlin, Ohio

6. Yale University, New Haven, Connecticut

7. Stanford University, Stanford, California

8. College of the Atlantic, Bar Harbor, Maine

9. Wellesley College, Wellesley, Massachusetts

10. University of Wisconsin-Madison

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΦΟΒΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΜΕ αφορμή φίλου σε σχόλιο στο facebook γράφτηκε το ακόλουθο σχόλιο εδώ και καιρό: Ο νόμος για την ιθαγένεια όντως θα φέρει πολιτογραφημένους πολίτες που ως Έλληνες πρεπει να τους δείξουμε περισσότερη υποστήριξη ιδίως οταν ανήκουν στη κοινότητα. Το θεμα ειναι οτι πλεον τα Εξαρχεια δεν αποτελούν χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών ή αξιοπρέπειας. Τολμήστε να κρατήσετε ο ένας το χέρι του άλλου. Για μενα εχει πλεον πέσει σε λήθη. Διάβαζα σε περιοδικό δυστυχώς ότι και να φτύσεις δεν αξίζει τον κόπο....Έχει χάσει την αίγλη της και πλέον δεν αποτελεί μέρος για κανέναν σκεπτόμενο άνθρωπο, μου τα έλεγε κάποτε εκεί ο εκφωνητής του Πολυτεχνείου για το κατάντημα της περιοχής...
Για αυτό τόσο καιρο επιμένω οτι πουθενά δυστυχως ΔΕΝ υπαρχει ένας μέρος, ενα σημειο αναφοράς που να ειναι συγκεντρωμένη η Κοινοτητα κι εκει να γίνεται διάλογος, εκδηλώσεις, ουσιαστικά και οχι σκόρπια πράγματα. Επειδη εχω φίλους σε πόλεις του εξωτερικού εκει εχουν ομοιογένεια, αυτοοργάνωση μέχρι και κέντρο στήριξης, βιβλιοθήκη, χώρο εκδηλώσεων κλπ. Εμείς ακόμα στο Ελλαντα ειμαστε σε φάση χύμα....ως συνήθως...

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Του Γιώργου Σαριδάκη

Αναμφίβολα, παρά την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας - σε αρκετές περιπτώσεις - δύναται να συναντήσουμε ψήγματα διαχωρισμού και ρατσιστικής διάθεσης έναντι ατόμων ή κοινωνικών ομάδων που διακρίνονται από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ή υιοθετούν και ακολουθούν διαφορετικά πρότυπα και συμπεριφορές από το ισχύον (άτυπο) κανονιστικό κοινωνικό πλαίσιο.

Έτσι, πέρα από την κορωνίδα των προκαταλήψεων με σαφή αναφορά στις φυλετικές και εθνικές διακρίσεις…σημαντική παρουσία, με ανησυχητικά δεδομένα, καταγράφει και ο κοινωνικός ρατσισμός (στιγματισμός) ο οποίος - κατά βάση - συνδέεται με τη μη αποδοχή της διαφορετικότητας.
Ειδικότερα, η εν λόγω μορφή ρατσισμού απαντάται, κυρίως, στην τάση ορισμένων ατόμων να επιδίδονται σε πρακτικές ρατσιστικού περιεχομένου διατηρώντας, μάλιστα, την πεποίθηση ό,τι καθετί που δεν συνάδει με τον δικό τους τρόπο ζωής, τις συνήθειες, τις επιλογές ή ακόμα και με τη δική τους σωματική διάπλαση (σωματότυπος) θεωρείται άφρον και κατακριτέο.
Για παράδειγμα, ένα άτομο - ενδέχεται - να γίνει στόχος τέτοιων επιθέσεων εξαιτίας της κοινωνικής ή επαγγελματικής του θέσης, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, την εξωτερική εμφάνιση καθώς και τη σωματική ικανότητα, ενώ οι εκφάνσεις αυτής της λανθάνουσας νοοτροπίας περιγράφονται με σημεία όπως η στοχοποίηση και διαπόμπευση, ο οίκτος και η λύπηση, η στηλίτευση και λεκτική επίθεση, η χρήση αρνητικών προσωνυμίων και «ταμπέλας»…χωρίς, όμως, να αποκλείονται και ακραίες ενέργειες - κατά ζωής - με συνυπάρχον το στοιχείο της άσκησης βίας και πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Εν προκειμένω, τα άτομα που πράττουν κατά τον παράδοξο τρόπο που περιγράφηκε παραπάνω ή ενστερνίζονται τέτοιου είδους στάσεις και απόψεις - σε μεγάλο βαθμό - έχουν γαλουχηθεί σε συγκεκριμένα (στενά) κοινωνικά πρότυπα με βαθιά υπακοή σε νόρμες ακραίου συντηρητισμού και στερεότυπων αντιλήψεων (φοβούνται καθετί διαφορετικό και προσπαθούν να το υποτάξουν ώστε να επιδείξουν υπεροχή).

Επιπλέον, οι επιρροές (και η διαπαιδαγώγηση) που δέχτηκαν - σε χρόνο παιδικής ηλικίας - από το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό δίκτυο (με όλες τις προσλαμβάνουσες: κοινωνικές συνθήκες, τάσεις εποχής,) συνέβαλλαν καταλυτικά στη διαμόρφωση (συγκεκριμένης) κοινωνικής ταυτότητας και ιδιοσυγκρασίας.
Ωστόσο, παρά τις γενικότερες κοινωνικές αναταραχές και εντάσεις που, ακραιφνώς, δημιουργούνται ως απόρροια αυτής καθαυτής της αλληλεπίδρασης…δεν εκλείπουν και οι επιπτώσεις που προσκρούουν στα πρόσωπα τα οποία βιώνουν συμπεριφορές περιθωριοποίησης και αποκλεισμού.

Επακριβώς, ισχυρή θεωρείται η πιθανότητα να προκύψουν θέματα που σχετίζονται τόσο με σωματικούς τραυματισμούς (σοβαρές κακώσεις και λειτουργικές δυσκολίες) όσο και με διατάραξη της ψυχικής υγείας των ατόμων που εμπλέκονται ως αποδέκτες κινήσεων όπως οι περιγραφόμενες (κοινωνική απόσυρση, καταθλιπτική διάθεση, χαμηλή αυτοεκτίμηση, αδυναμία ανάπτυξης σχέσεων εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας, αγχώδεις διαταραχές και ψυχαναγκασμοί).

Σαφέστατα, η Πολιτεία απαιτείται να προωθήσει μέτρα όπου θα περιορίζουν φαινόμενα διακρίσεων και ρατσιστικής νοσηρότητας με βασικό προσανατολισμό, πάντα, την προστασία ατομικών δικαιωμάτων και το σεβασμό της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τέτοιες προτάσεις, ενδέχεται να αφορούν:

εφαρμογή νομικών μέτρων έναντι οποιασδήποτε ενέργειας και υποκίνησης τακτικών μισαλλοδοξίας, φανατισμού και ρατσιστικών εκφράσεων,
ενσωμάτωση στη σχολική εκπαίδευση ειδικού εγχειριδίου σχετικά με την ανθρώπινη/κοινωνική συνύπαρξη και οργάνωση καθορισμένου χρόνου για συζήτηση των περιεχομένων,
δημιουργία κινητής μονάδας ή κέντρων (με εξειδικευμένο προσωπικό) με σκοπό την κοινοτική ενημέρωση και παρέμβαση για τον ρατσισμό και τη βία,
προώθηση, υπό την αιγίδα κρατικών ή εθελοντικών φορέων, συγκεκριμένων σποτ ή βίντεο για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και αφύπνιση του κοινωνικού συνόλου,
Τέλος, η αποδοχή και ο σεβασμός της διαφορετικότητας ή της ιδιαιτερότητας του άλλου συνιστά, εν τοις πράγμασι, κατάκτηση ύψιστης κοινωνικής συνείδησης και ουσιαστικής γνώσης της ανθρώπινης συμβίωσης, ενώ κάθε άνθρωπος αποτελεί το διαφορετικό (και μοναδικό) κομμάτι ενός παζλ το οποίο αν εκλείψει - αυτονοήτως - δεν θα υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα και αρμονική ένωση. Ο ανάπηρος, ο gay, ο χοντρός, ο άστεγος (όπως συνηθίζουν να λένε κάποιοι)…αναπνέουν τον ίδιο αέρα με όλους, ονειρεύονται όπως όλοι, ελπίζουν όπως όλοι, αγαπάνε όπως όλοι, ζουν στην ίδια κοινωνία με όλους!

-Ο Γιώργος Σαριδάκης είναι Κοινωνικός Λειτουργός

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ...ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΤΣΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

ΜΙΑ συγκινητική κατάθεση ψυχής που αγκάλιασαν φίλοι και μέλη της Κοινότητας έκανε στη σελίδα του ο αγαπημένος φίλος Zak Kostopoulos. Μια στιγμή που σχολιάστηκε και αγαπήθηκε. Γιατί μαρτυρά ότι οι διαφορετικοί πολύχρωμοι άνθρωποι έχουν ΦΩΣ. Και το φως αναβλύζει δείχνοντας τον κόσμο που ονειρευόμαστε. Μετά το κείμενο δείτε την πρώτη απάντηση που δώσαμε για την όμορφη αυτή άποψη γεμάτη ανθρωπιά.
"Είναι μια από εκείνες τις βραδιές, τις αφόρητα μελαγχολικές. Και δεν σε χωράει το σπίτι, δεν έχεις όμως και που να πας και βγαίνεις λίγο να περπατήσεις. Σκεπτικός και μόνος. Και περνώντας την μικρή πλατεία, είναι ένα μάτσο μαντράχαλοι σ' ένα παγκάκι και γύρω μηχανάκια που δεν αντιλαμβάνεσαι παρά τη στιγμή που περνάς σχεδόν μπροστά τους. Και εκείνη τη στιγμή ακούς και τον ένα να λέει "Να ρε, πούστης, πάμε;". Και σε πιάνει απροετοίμαστο, και νιώθεις τρόμο. Και μισείς τον εαυτό σου που τρόμαξες. Και λες γιατί τώρα; Γιατί τη στιγμή που είμαι αδύναμος; Το μυρίζονται; (Κι όμως, ναι. Το μυρίζονται). Και απλά συνεχίζεις να περπατάς, ενώ κανονικά (σε όχι αδύναμη στιγμή) κάπως θα αντιδρούσες. Θα απαντούσες ή έστω θα γύρναγες να ρίξεις ένα βλέμμα ντίβας. Ή έστω, δεν θα είχες τρομοκρατηθεί. Αλλά αυτή τη φορά δεν γυρνάς. Γιατί τους έχεις μόλις προσπεράσει, έχεις τεντωθεί κι έχεις ψηλά το κεφάλι - μη δώσει το σώμα λάθος σινιάλο - αλλά αν έβλεπε κανείς από μπροστά, στο πρόσωπο ήδη έτρεχαν δάκρυα. 
Και συνειδητοποιείς εκείνη τη στιγμή το πόσο γαμημένα δύσκολο είναι να πρέπει να είσαι - ή να δείχνεις - πάντα τόσο γαμημένα δυνατός. Να μην έχεις το δικαίωμα μιας στιγμής δίχως άμυνες. Δίχως κεραίες ανοιχτές για να αφουγκραστούν και να προλάβουν το κακό. Να μην μπορείς ποτέ, απόλυτα, να αφεθείς, να ξεχαστείς, να ρίξεις τις άμυνες όταν είσαι "εκεί έξω". 
Και συνεχίζεις να περπατάς, με τα δάκρυα ακόμα να τρέχουν, χωρίς όμως να τα σκουπίσεις. Γιατί επίσης εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιείς πως η δύναμη σου είναι αυτή ακριβώς η ευαλωτότητα. Είναι η θέληση και η ελευθερία του να είσαι εσύ και να συνεχίσεις να ζεις παραμένοντας εσύ. Ο ευάλωτος εσύ. Μπορεί να φαίνεται - και να είναι ώρες ώρες - αδυναμία, να σε βάζει σε μπελάδες αλλά αυτός είσαι και αυτή η αδυναμία είναι και η δύναμη σου ταυτόχρονα. 
Το να μπορείς να είσαι αυτό που είσαι. Και να έχεις το κουράγιο να συνεχίζεις να περπατάς. Και κάπου εκεί, κάπου μέσα σου ηρεμείς. Αποκτάς την ηρεμία αυτή του νικητή. Γιατί επιστρέφεις σπίτι σώος. Γιατί για ακόμη μια φορά, κάποια άμυνα, κάποιο κόλπο ή απλά η τύχη, κάπως δούλεψε και σε κράτησε ασφαλή. Και γιατί ξέρεις, ότι η "αδυναμία" αυτή, αύριο, την επόμενη φορά θα έχει γίνει, θα είναι, οργή. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Και τα δάκρυα αυτά, μια μέρα θα λιώσουν τους σφιχτούς τους μύες, όπως η λάβα το ατσάλι"....
Ζάκ τα δάκρυα γίνονται ατσάλι και δύναμη, αυτο το φως που εχουν μεσα τους οι πολύχρωμοι ανθρωποι -αρκετοί δεν το αξιοποιούν ή το κατανοούν σε μεγάλη ηλικία οταν ειναι αργά- ειναι αυτο που θωρακίζει το μελλον!

ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Η ΑΔΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

ΔΕΝ ικανοποιούν την LGBT κοινότητα οι πρόσφατες δηλώσεις για το αργοπορημένο Σύμφωνο Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια παρά τις καλές προθέσεις του Γ.Γ. Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και αυτό καθώς παρότι το σχέδιο νομικά και θεσμικά είναι έτοιμο προς ψήφιση θα πάει μοιραία αν γίνουν οι κατάλληλες πιέσεις λίγο πριν την προεκλογική περίοδο που ετοιμάζεται. Οι υποσχέσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων είναι θέμα, καθώς η χώρα μας έχει βαριά καταδίκη με πρόστιμα για την μη θέσπιση του συμφώνου καθώς δεν αποτελεί όπως έχει αναφέρει ο ίδιος ο κ. Παπαιωάννου παραχώρηση ειδικών δικαιωμάτων, αλλά ξεκάθαρα ανθρώπινα δικαιώματα.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σε ερώτηση στη Βουλή ο Γ.Γ. απάντησε ότι  "Αναφορικά με τη νομοθετική πρωτοβουλία για το νέο Σύμφωνο Συμβίωσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως τίποτα δεν έχει επί της ουσίας αλλάξει ως προς τη δεδηλωμένη πρόθεση του Υπουργείου να θεσμοθετήσει το νέο Σύμφωνο. Η ολοκλήρωση από μέρους μας της επεξεργασίας του νομοθετικού κειμένου στις αρχές Ιουνίου συνοδεύτηκε από ενημέρωση ενδιαφερόμενων φορέων, δημόσιες ανακοινώσεις σχετικά με το περιεχόμενό του και ανάρτηση του κειμένου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου" προσθέτοντας ότι εκκρεμεί η έναρξη της νομοθετικής διαδικασίας και αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τη ροή του Κοινοβουλευτικού έργου η οποία συχνά υπερβαίνει τη βούληση ενός εκάστου υπουργείου.....
Εξηγώντας όμως τις προθέσεις της Γ.Γ. αποσαφήνισε ότι "Την απογοήτευση όχι μόνο την αντιλαμβανόμαστε αλλά τη συμμεριζόμαστε κιόλας. Δεν ισχύει το ίδιο για τα συμπεράσματα. Δεν είχαμε και δεν έχουμε λόγο να κινητοποιούμε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και να επεξεργαζόμαστε σχέδια νόμου εάν δεν έχουμε την πρόθεση να τα προωθήσουμε. Επιθυμούμε κι εμείς την προώθηση του Συμφώνου στη Βουλή και εργαζόμαστε για αυτή. Έχοντας όμως επίγνωση του πολιτικού περιβάλλοντος, πιστεύουμε πως δεν θα ήταν σοβαρή κάποια χρονική δέσμευση υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες. Αυτό δεν αναιρεί την προγραμματική μας θέση, τόσο ειδικά για το Σύμφωνο και άλλες θεσμικές αλλαγές σχετικά με την άρση των διακρίσεων, όσο και γενικότερα όσα έχουμε σχεδιάσει για ζητήματα δικαιωμάτων του ανθρώπου" καταλήγει ο κ.  Κωστής Παπαϊωάννου Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Πάντως το θέμα έστω και προ των εκλογών πρέπει να διευθετηθεί καθώς η Κοινότητα θέλει ίση μεταχείριση και αναγνώριση όπως ισχύει για τους Έλληνες πολίτες.

ΚΡΙΤΙΚΗ QUEER AS FOLK 4ος ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ

ΚΡΙΤΙΚΗ QUEER AS FOLK 4ος ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ
Η γνωστή αμερικάνικη σειρά που άλλαξε το κόσμο στο προτελευταίο κύκλο ασχολείται σοβαρά με την ατζέντα των θεμάτων της LGBT κοινότητας. Μέσα από τους χαρακτήρες αναδεικνύει και προβλέπει γεγονότα της επικαιρότητας με αποκορύφωμα το τελευταίο επεισόδιο που κάνει εκτενή αναφορά με επιχειρήματα στο γάμο ομοφύλων. Έμελε να περάσουν 11 χρόνια για να γίνει πράξη αλλά ο σαφής υπαινιγμός ότι είναι θέμα χρόνου απέδειξε ότι είναι γεγονός. Το ζευγάρι του Μάικλ και του Μπέν παντρεύεται ενώ διαρκεί Ποδηλατικός Γύρος Ελευθερίας στο Τορόντο του Καναδά που ήταν νόμιμος ο γάμος ομοφύλων. Άξιζε έστω και μια μέρα λέει ο Χάλ Σπάρκς σε ένα διάλογο του επεισοδίου. Η σειρά στο κύκλο επεισοδίων καταφέρνει να αποδείξει ότι τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια με επίκεντρο την κατανόηση, την αγάπη, την υπέρβαση, αλλά κυρίως να ζωντανέψουν το επόμενο βήμα πολιτισμού.
Το ζευγάρι των δύο γυναικών που με γονική άδεια του Μάικλ αποκτούν δεύτερο παιδί, αλλά και ο Μάικλ με τον Μπέν που υιοθετούν νόμιμα τον Χάντερ μαζεύοντας ένα παιδί από το δρόμο και δίνοντας την προοπτική ζωής ξεπερνά τον εαυτό τους. Δεν αποτελεί υπερβολή καθώς έτσι πλέον θα προσδιορίζεται το μέλλον μιας οικογένειας.
Η σειρά στο 4ο κύκλο παράλληλα αναδεικνύει την διαχρονική αξία της φιλίας τοποθετώντας την φιλία ως επένδυση για το μέλλον, αλλά κυρίως εξωτερικεύει τους ανθρώπινους χαρακτήρες των πολύχρωμων ατόμων που θέλουν και ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον. Αυτή η αξία της πραγματικής φιλίας πάνω από το σέξ, τις σχέσεις, τις καλές ή κακές στιγμές αποτελεί το απόσταγμα της ανθρώπινης φύσης. Και επιβεβαιώνει ότι στο τέλος της ζωής μας θα είναι εκεί να μας κρατούν σφιχτά το χέρι. 
ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΎ
Η σειρά μας κάνει κλικ σε πολλές περιπτώσεις μέσα από τις μοναδικές παραστάσεις στο Babylon. Οι διαγωνισμοί του ή ανάλογοι διεξάγονται μόνο στο εξωτερικό και έχουν επίκεντρο την διασκέδαση. Μάλλον εκεί ξέρουν να διασκεδάζουν καλύτερα από εμάς, αφού πλέον δύσκολα βλέπουμε ευρηματικούς διαγωνισμούς ή διοργανώσεις στην χώρα μας. Σας βεβαιώνω ότι σε ευρωπαικά κλάμπ γίνονται. Μας άρεσε πολύ η ευθύτητα των διαλόγων χωρίς στημένες ατάκες, ο αυθορμητισμός των χαρακτήρων, η οδός Ελευθερίας που ανάλογες βλέπεις σε Ευρωπαικές πόλεις αλλά όχι στην Ελλάδα. Το έχω αναφέρει γιατί με ρωτούν αρκετοί. Εκεί υπάρχουν εκτός από εστιατόρια, μπάρ, κλάμπ, μέχρι βιβλιοθήκες, κέντρο αστέγων, κέντρο νέων, εκδηλώσεις κλπ. Αλλά εμείς επιμένουμε στην μετριότητα. 
Τέλος σας επισυνάπτω δύο φωτό από τα επεισόδια. Η μια με τον διάλογο στο γυμναστήριο. Εκεί σε ρόλο κομπάρσου είδαμε τον πανέμορφο Τρέβρο Μπλούμας ο οποίος έπαιξε τον φίλο του πρωταγωνιστή στη ταινία Prom Queen: The Marc Hall Story. Η δεύτερη από τον φράση της Ντέμπι ως χαρακτήρας για το γάμο ομοφύλων. Καλή διασκέδαση και περιμένω τα σχόλιά σας...
ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ
http://adf.ly/6790000/qs04e01
http://adf.ly/6790000/qs04e02
http://adf.ly/6790000/qs04e03
http://adf.ly/6790000/qs04e04
http://adf.ly/6790000/qs04e05
http://adf.ly/6790000/qs04e06
http://adf.ly/6790000/qs04e07
http://adf.ly/6790000/qs04e08
http://adf.ly/6790000/qs04e09
http://adf.ly/6790000/qs04e10
http://adf.ly/6790000/qs04e11
http://adf.ly/6790000/qs04e12
http://adf.ly/6790000/qs04e13
http://adf.ly/6790000/qs04e14

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ROMEOS TOY 2001 ΜΕ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Με αφορμη συζητηση που εχει γινει στην ομαδα για το γραμμα Τ και αποψεις απο φιλους προτεινω την ταινια Romeos του 2011 που πηγε αριστα σε ολα τα φεστιβαλ φιλμ. Οσα θα ηθελαν να ρωτησουν φιλοι μας για ορους οπως FTM που παραθετω με φωτο απο αποσπασμα. Πολυ καλες ερμηνειες που αποτυπωνουν βιωματα.....αξιζει τον κοπο...γιατι το φιλμ ειναι συγκλονιστικο στην εξελιξη της πλοκης...
http://vidto.me/hl39lx2xdjeg.html

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

AFTER SEX ΜΕ ΟΥΣΙΑ....

Η ταινία του 2007 με σπονδυλωτές ιστορίες ζευγαριών κάθε τύπου αποκαλύπτει την ποικιλομορφία των ανθρώπινων σχέσεων και είναι κατάλληλη για όλους και όλες άσχετα από τον ερωτικό τους προσανατολισμό καθώς αφορά ζευγάρι νέων στρέιτ και ζευγάρι σε μεγάλη ηλικία.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ουσία μετά το..σεξ καθώς το φίλμ αναλύει τις σχέσεις των φύλων μέσα από λυτρωτικούς διαλόγους. Μας αφορά η ιστορία των δύο νέων αγοριών που ίσως μοιάζουν με μια από την δική σας ιστορία καθώς οι ταινίες λένε πολλές φορές τις αλήθειες. Εκεί οι διάλογοι μιλούν από μόνοι τους..Σε άλλο επίπεδο το φίλμ περιγράφει εύγλωττα με ρεαλιστικό τρόπο τις δύο κοπέλες που αναλύουν την συντροφικότητά τους, αλλά και ένα ζευγάρι νεαρών ανδρών που μιλά για τα στερεότυπα καταλήγοντας με επιχειρήματα ότι δεν υφίσταται ούτε καν οι ρόλοι μεταξύ ομοφύλων καθώς η ελεύθερη βούληση είναι το συστατικό για να προχωρά μια σχέση. Ανεβάζω και δύο χαρακτηριστικές φωτό από το φίλμ που σημειωτέον αποτέλεσε αγαπημένο θέμα των κριτικών κινηματογράφου.
ON LINE: http://vidto.me/l5jykpb7z1lz.html

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

TO SAVE ME ΤΟΥ 2007 ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ..

ΠΡΙΝ δείτε το Pride μια εξαιρετική ταινία του 2007. Εδώ παραγωγός και ηθοποιός ως πρωταγωνιστής με ένα ακόμα καλό ερμηνευτική είναι ο γνωστός μας Ρόμπερτ Γκράντ ο οποίος υποδυόταν τον καθηγητή Μπέν στο Queer as folk και μάλιστα κάνει και φέτος λαμπρή καριέρα μέσα από πετυχημένες σειρές.
Το Save me ήταν το έργο που ετοίμαζε μετά το quuer as folk μια την ιστορία της Φάρμας Γένεσις από ένα ζευγάρι Χριστιανών ως οίκος φιλοξενίας για νέα παιδιά που έχουν εξαρτήσεις και το ότι είναι gay.. Παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι που έχει χάσει το γιό τους από ναρκωτικά η ταινία την μέση διατηρεί σταθερό ρυθμό. Ωστόσο μετά έρχονται οι αλλαγές της φόρτισης των ατόμων μέσα από ανθρώπινες καταστάσεις. Τελικά δείχνει ότι με το πρόγραμμα αποθεραπείας οι νέοι μπορούν να απεξαρτηθούν από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά αλλά όχι από την ανθρώπινη φύσης. Η φύση να είναι διαφορετικοί νικά με την δύναμη της αγάπης και λυτρώνει τους κεντρικούς ήρωες που φεύγουν μαζί. Π
Παράλληλα σε στιγμιότυπα με επιχειρήματα ανατρέπει ή καλύτερα ερμηνεύει τα λόγια της Βίβλου καθώς πουθενά δεν θεωρεί abomination την ερωτική φύση. Η ταινία έχει πάρει αρκετά βραβεία και αξίζει τον κόπο να την δουν ακόμα και οι γονείς των LGBT γιατί ίσως καταλάβουν την έννοια της αγάπης μέσα από το πλέγμα της ίδιας της λύτρωσης να παραμείνουν κοντά σε μια άλλη αύρα, ακόμα και αν αυτή είναι του ίδιου φύλου...
ON LINE: http://vidto.me/28p5zbfl5fyh.html

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΕΙΣΑΙ GAY; ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΤΟ ΤΟ ΕΙΠΕΣ;

Με τους gay βρισκόμαστε στο ίδιο περιθώριο, όπως λέω συχνά, και πολλοί με κοιτούν με μάτια ορθάνοιχτα. Μεγαλοκοπέλα εγώ, δραστήρια και ζωηρή, δεν έκανα οικογένεια, δεν εμφανίζομαι με συνοδό, άρα είμαι ανεπιθύμητη για ζευγάρια και καθώς πρέπει συναναστροφές.
Όπως ακριβώς και πολλοί gay. Διότι οι gay στις κοινωνικές συναναστροφές σπανίως εμφανίζουν έτερον ήμισυ, ακόμη κι αν έχουν. Συνήθως εμφανίζονται μόνοι και ζωηροί, καθώς ο περίγυρος δεν είναι, πάντα, έτοιμος να δεχτεί τον μόνιμο σύντροφό τους.
Κι άσε «τον περίγυρο». Η οικογένειά τους;
Πριν λίγο καιρό, βρισκόμουν στο σπίτι gay φίλου, όπου βρισκόταν κι η μητέρα του. Κοιτούσε κάτι πολύ ωραίες φωτογραφίες που έχουμε μαζί κι ο φίλος μου έχει κάνει πόστερ. «Βρε κούκλα μου», είπε ξαφνικά η μητέρα, «είσαι ωραία κοπέλα», (δαγκώθηκα, ήξερα τι θα πει στη συνέχεια), «γιατί δεν παντρεύεσαι; Τα ίδια λέω και στον γιο μου, κι εκείνος δεν θέλει. Γιατί δεν παντρεύεστε;» «Μα, να, ξέρετε, δεν είμαστε όλοι πλασμένοι για γάμο, μας αρέσει η ελευθερία» ψέλλισα. «Ναι, καλά τώρα που είστε ακόμα νέοι» (σιγά μην είμαστε!) «αλλά τι θα γίνει όταν μεγαλώσετε;» αντέτεινε. «Δεν σκοπεύουμε να μεγαλώσουμε αλλά να, τι ανάγκη έχουμε το γάμο; Αφού περνάμε υπέροχα!» τόλμησα να πω, γνωρίζοντας πόσο τη δυσαρεστώ.
Έπιασα μετά τον φίλο μου. «Η μαμά σου θέλει να παντρευτούμε» του είπα. «Ναι, το ξέρω» απάντησε αδιάφορα. «Κοτζάμ μαντράχαλος είσαι, δεν λέει να το πάρει απόφαση ότι είσαι gay;». «Τρελάθηκες; Όχι βέβαια. Δεν μπορεί να το δεχτεί…».
Άλλος φίλος μου, straight, έχει gay αδερφό. Ο gay αδερφός έχει σχέση με κάποιον με τον οποίον συζούν εδώ και 15 χρόνια, και μάχεται για τα δικαιώματα των gay. Με μια λεπτομέρεια: η μαμά του δεν ξέρει ότι έχει γιο gay. Μάλιστα, αυτός ο φίλος μου απορεί με τη σκέψη για γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων: «Πώς στο καλό μπορεί να περάσει αυτό το πράγμα στην ελληνική κοινωνία, όταν ο αδερφός μου, ο ακτιβιστής για τα δικαιώματα των gay, δεν λέει στη μαμά μας ότι είναι gay;».
Ρωτώ πολλούς gay γνωστούς και φίλους: «Στη μαμά σου το είπες;». Μαντέψτε την απάντηση… Έλα, ποντάρετε, δυο δευτερόλεπτα ακόμη… Τέλος χρόνου!
Σωστά καταλάβατε. Ελάχιστοι ενημερώνουν τον περίγυρό τους ότι είναι gay.
Και τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση; Μπορείς σε αυτήν τη χώρα, όπου η μάνα δεν λέει να δεχτεί ότι ο γιος δεν θα παντρευτεί γυναίκα, να θεσπίσεις σύμφωνο συμβίωσης ή γάμο ομοφυλόφιλων; (αν και, προτιμώ τον όρο marriage pour tous, γάμος για όλους, όπως στη Γαλλία)
Ανεπιφύλακτα ναι. Για την απάντηση, βασανίστηκα πολύ καιρό, καθώς σκεφτόμουν ότι ίσως πρώτα θα έπρεπε να εκπαιδευτεί η ελληνική κοινωνία, κι άλλα ηχηρά παρόμοια. Όχι, δεν είναι αυτή η λύση. Η λύση είναι η θεσμική θωράκιση.
Το 1983 έγινε μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις των τελευταίων 40 ετών στην Ελλάδα: ψηφίστηκε ο νόμος 1329, το νέο οικογενειακό δίκαιο. Με αυτό, καταργήθηκε η προίκα και ορίστηκε ότι και οι δύο σύζυγοι υποχρεώνονται να συμβάλλουν, ανάλογα με τις δυνάμεις τους, στην αντιμετώπιση των αναγκών της οικογένειας. Επίσης, ορίστηκε ότι η γυναίκα διατηρεί το οικογενειακό της επώνυμο υποχρεωτικά και μετά τον γάμο, ότι οι μελλόνυμφοι μπορούν να επιλέξουν πριν τον γάμο το επώνυμο των παιδιών, καθιερώθηκε το συναινετικό διαζύγιο και η εξομοίωση των παιδιών που γεννήθηκαν χωρίς γάμο με τα δικαιώματα των παιδιών μέσα στον γάμο ενώ ενισχύθηκε η νομική θέση της άγαμης μητέρας.
«Σιγά το πράγμα», θα πουν οι νεότεροι. Α, ναι, έτσι νομίζετε; Μάθετε, λοιπόν, ότι ο πολιτικός γάμος καθιερώθηκε μόλις το 1982 και ότι τα πρώτα χρόνια δεν είχε καθόλου πέραση. Ότι στις αρχές της δεκαετίας του ’80 γίνονταν προικοσύμφωνα, ότι οι γυναίκες έπαιρναν το επώνυμο του συζύγου τους, ότι το να βγάλεις διαζύγιο ήταν τεράστιος μπελάς και γι' αυτόν τον λόγο διαλυμένοι γάμοι διατηρούνταν μέχρι τον θάνατο, ότι «τα μπάσταρδα» δεν είχαν ίδια δικαιώματα με «τα άλλα» κι ότι απειροελάχιστες, δακτυλοδεικτούμενες θαρραλέες γυναίκες τολμούσαν να κάνουν παιδί «αγνώστου πατρός».
Οι αλλαγές του 1983 στο οικογενειακό δίκαιο ήταν πρωτάκουστες για την ελληνική κοινωνία. Σκέψου, μόνο, πόσο σημαντική ήταν η προίκα στα χωριά! Κι όντως, τα πρώτα χρόνια υπήρχε μούδιασμα. Κι όμως, στη συνέχεια μια χαρά πέρασαν όλες οι αλλαγές, σε σημείο να ξεχάσουμε πώς ήταν το πριν.
Ο θεσμός προηγήθηκε της νοοτροπίας της κοινωνίας και τη διαμόρφωσε. Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα. Αγαπημένε φίλε, παντρέψου τον καλό σου, κι ας μην έχεις πει στη μαμά σου ότι είσαι gay. Ίσως να το πάρει λιγότερο στραβά εάν μάθει πρώτα ότι παντρεύτηκες και μετά ότι παντρεύτηκες με άντρα! ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Π. δημοσιευμένο στο Protagon. dec.2014.

MULIGANS ME THN ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΤHEA GILL

Πριν παρουσιασουμε τον 4ο κυκλο απο τη γνωστη σειρα της tv, μια ακομα ταινια με την γνωτη μας Λιντσευ απο το Querr as folk. Η Thea Gill πρωταγωνιστει κι εδω με 2 ακομα ηθοποιους μιλωντας γι την αποδιχη τπυ φιλου του γιου της που αποκαλυπτει ποιος ειναι. To coming out θα δωσει σε καποιον μια δευτερη ευκαιρια. Και τη φραση οτι οι ανθρωποι ειναι υπερβολικα ειλικρινεις οταν νομιζουν οτι δεν τους ακουει κανεις...Muligans μια ορολογια που συνανταμε στο γκολφ.
ON LINE: http://streamcloud.eu/14frp4crbaag/Mulligans.2008.DvDRip.XviD.avi.html

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

TO MAURICE ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Τζέιμς Άιβοριμε τους: Τζέιμς Ουίλμπι, Χιου Γκραντ, Ντένχολμ Ελιοτ και Μπεν Κινγκλσει απο το Γκαντι.
Μεταφορά στην οθόνη ενός τολμηρού μυθιστορήματος του Φόρστερ, που αφηγείται την ομοφυλοφιλική σχέση δυο συμφοιτητών του Κέμπριτζ στις αρχές του αιώνα. Η ταινια που βραβευτηκε κανει εκτενη αναφορα στα αρχαια κειμενα του Γανυμηδη και του Πλατωνα σε φιλοσοφικο επιπεδο για την σχεση της φιλιας που φτανει στην αγαπη...
Συνοπτική κριτική
Ο Φόρστερ δεν αναφέρει πουθενά στο βιβλίο του τη λέξη ομοφυλοφιλία έτσι και ο Άιβορι διατηρεί τις σχέσεις των δύο ηρώων σ’ ένα «ανεκτό» και «χρηστό» επίπεδο, ανάλογο με την ηθική της εποχής που περιγράφει. Τα κάδρα του διακρίνονται από τη γνωστή φροντίδα και εικαστική αρτιότητα, ενώ στους δυο κύριους ρόλους παίζουν αριστοι ηθοποιοί. Ο Τζούλιαν Σαντς και ο Τζον Μάλκοβιτς, που συμμετείχαν στην αρχική διανομή, ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλον κι εγκατέλειψαν τα γυρίσματα! Είναι αυτό που λέμε, όταν η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία, συγγνώμη, τον κινηματογράφο.
ΟN LINE: http://vidto.me/qedthgjjd0z5.html

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

BRIDEGROOM ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΜΙΑ αληθινη ιστορια που εγινε αφηγηματικη ταινια. Η ιστορια του Τομ κσι του Σειν που εφυγε πριν εκπληρωθει το 2011 το ονειρο του, να παντρευτει τον συντροφο του. Θα σας κανει να δακρυσετε γιατι εχι αληθειες😔 και κυριως γιατι το μεγαλυτερο σχολεο ειναι η ανθρωπια και η ζωη...

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

OUT TO KILL ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΑΣΠΕΝΣ...

Μια ακομα ταινια μετα το μπανιο που θυμιζει αστυνομικη σειρα αλλα εχει τη δροσια της...παροτι δειχνει μετρια ως την μεση της διαδρομης αποκτα μια μικρη πλοκη με εξιχνιαση μιας γκει υποθεσης. Με ομορφους ηθοποιους και πηγαιο χιουμορ ταιριαζει για το καλοκαιρι. Το Out to kill γυρισμενο πρόσφατα σχετικα ενσωματωνει και ατακα για τους Ελληνες...στη φωτο το βλεπετε...Με πλοκή που αποκτά σοβαρό χαρακτήρα πριν την κορύφωσή του...αλλά με μέτριες επιδόσεις...
ON LINE: http://streamcloud.eu/s1lr1ixf4ejf/out_to_kill.mp4.html

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

THE NEW TWENTIES ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Λενε οτι τα 30 ειναι τα νεα 20 σε μια ταινια που μιλα γι τις σχεσεις ανεξαρτητως φυλου, με ενα ομορφο τελος που μενει ως μηνυμα. Το φιλμ ενδομυχα ομως εντοπιζει τις μικρες διαφορες των στρειτ και γκέι ζευγαριων μεσα απο τα προσωπα. Μπορουν επομενως να την δουν ανετα ολοι και ολες...Μια αλληλουχία ανθρώπινων συναισθημάτων....The new 20...
Μια ταινία γεμάτη θετικές κριτικές για την κρίσιμη ηλικία από τα 20 ως τα 30 μέσα από μια ανθρώπινη διαδρομή....
http://vidto.me/yc08q9xisj5g.html