Menu

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Θεσσαλονίκη: Απαγορεύτηκαν οι αντισυγκεντρώσεις για το EuroPride 2024


 Ξεκίνησε από την προηγούμενη Παρασκευή (21/6) στη Θεσσαλονίκη το EuroPride 2024, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της Ευρώπης, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε συντηρητικούς και ακροδεξιούς κύκλους.

Οι εκδηλώσεις για το EuroPride 2024 κορυφώνονται το Σάββατο με τη μεγάλη παρέλαση υπερηφάνειας, με αρκετές ομάδες, προερχόμενες από τον χώρο της ακροδεξιάς, να αντιδρούν διοργανώνοντας αντισυγκεντρώσεις.

Μία από αυτές τις οργανώσεις που φέρει το σύνθημα «η πόλη του Αγίου Δημητρίου λέει όχι στη διάλυση της οικογένειας», ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει αντισυγκέντρωση το Σάββατο, με την ΕΛΑΣ να παίρνει έκτακτα μέτρα για την ακύρωσή της.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη απαγορεύτηκαν όλες οι υπόλοιπες αντισυγκεντρώσεις στο πλαίσιο προστασίας και διασφάλισης της ασφάλειας και της ακεραιότητας των διοργανωτών και των συμμετεχόντων του EuroPride 2024.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Αναμνήσεις και παρατηρήσεις από το φετινό Athens Pride

 


Σάββατο απόγευμα και οι βεντάλιες έχουν πάρει φωτιά στα χέρια των αγοριών και των κοριτσιών που αλλάζουν γραμμή στον σταθμό του Μοναστηρακίου. Οι βεντάλιες προσφέρουν μια ψευδαίσθηση δροσιάς. Ο ιδρώτας στάζει από το μέτωπό τους. Ειδικά μέσα στους πορτοκαλί συρμούς που δεν έχουν κλιματισμό. 

Αναμνήσεις και παρατηρήσεις από το φετινό Athens Pride-1

Υπάρχει μια ανυπομονησία για την έξοδο από το μετρό του Συντάγματος και, βγαίνοντας από τον σταθμό, εξαερισμός ανασηκώνει τις φαρδιές μπλούζες και τις φούστες. Πάνω στην πλατεία υπάρχει μόνο χρώμα. Βαμμένα πρόσωπα, άλλα με καλλυντικά, άλλα με μπογιές. 

«Ένας νόμος δεν αρκεί» ήταν το σύνθημα του φετινού Athens Pride. Και πράγματι, ένας νόμος δεν είναι αρκετός για να επιφέρει την πολυπόθητη κοινωνική αλλαγή και αποδοχή. Λίγο να απομακρυνόταν κανείς προς την Καπνικαρέα, θα δεχόταν τα στραβά βλέμματα και τα ομοφοβικά σχόλια των περαστικών, κυρίως αγοριών και λιγότερο κοριτσιών κάτω των δεκαοκτώ. Τα αυτιά μου πιάνουν μια παρέα εφήβων να σχολιάζουν για δύο κοπέλες που περπατούσαν χέρι χέρι στην Ερμού. «Κοίτα, ρε, πώς κυκλοφορούν, ρε. Το έχουμε χάσει τελείως», λέει ο «αρχηγός», που φτύνει στα πλακάκια του πεζόδρομου, όσο τα βλέμματα της πενταμελούς παρέας τις καρφώνουν. 

Αναμνήσεις και παρατηρήσεις από το φετινό Athens Pride-2

Στέκομαι σε πέντε σημεία από τη φετινή διοργάνωση. Ένα, στις οικογένειες που ήρθαν με τα παιδιά τους στην παρέλαση, αλλά κυρίως στους γονείς που παρέλασαν στην Πανεπιστημίου και στη Σταδίου υπερήφανα μαζί με τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ παιδιά τους. Οι δεύτεροι δίνουν κάθε χρόνο ένα μήνυμα αγάπης άνευ όρων στα παιδιά τους και είναι κάπως συγκινητικό να βλέπεις την έμπρακτη υποστήριξή τους με αυτόν τον τρόπο ‒ δεν είναι καθόλου δεδομένη. Δύο, στα άτομα που διαδήλωσαν υπέρ της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας στην Παλαιστίνη, δίνοντας μια πολιτική χροιά στο αθηναϊκό Pride ‒ τέτοιες παρεμβάσεις φαίνεται πως θα συμβούν σε όλα τα ευρωπαϊκά Pride. Τρία, στη διακριτική παρουσία της προέδρου της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωής Κωνσταντοπούλου, που έγινε αντιληπτή γρήγορα, με πολλούς και πολλές να φωτογραφίζονται μαζί της. Τέσσερα, στη διαπίστωση ότι η φετινή διοργάνωση δεν συγκέντρωσε μεγάλο πλήθος. Από συζητήσεις φαίνεται ότι αρκετός κόσμος δεν εμφανίστηκε για δύο λόγους: α) λόγω ζέστης και θάλασσας, β) για να μαζέψει ενέργεια, προκειμένου να παρευρευθεί στο ρέιβ που θα ακολουθούσε μετά την περφόρμανς Respublika στη Μαλακάσα. Πέντε, στις συζητήσεις για τον τρόπο μετακίνησης προς τη Θεσσαλονίκη σε μία εβδομάδα, καθώς εκεί θα διεξαχθεί το πρώτο EuroPride στην Ελλάδα.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Pride Parade με δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες σε Βαρσοβία και Βουδαπέστη

 


35 πρεσβείες στη Βουδαπέστη υπέγραψαν ψήφισμα για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Με τον μήνα περηφάνιας να συνεχίζεται σε όλη την Ευρώπη, πάνω από 10.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην παρέλαση της Βαρσοβίας. Παραδοσιακά το gay parade είναι πορεία διαμαρτυρίας και γι αυτό οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τα αιτήματά τους προς την πολωνική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ζητούν να επεκταθεί η νομοθεσία για τη ρητορική μίσους ώστε να προστατεύται η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, να υπάρχει το δικαίωμα γάμου και συμφώνου συμβίωσης για κάθε πολίτη και να προστατευτούν τα δικαιώματα των παιδιών που μεγαλώνουν σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών.

Την ίδια στιγμή η Πολωνία υπέγραψε διπλωματική διακήρυξη μαζί με άλλες 35 πρεσβείες και πολιτιστικούς θεσμούς στη Βουδαπέστη, ενάντια στην πολιτικά υποκινούμενη στοχοποίηση μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοιβότητας, στο πλαίσιο της 29ης παρέλασης περηφάνιας στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Europride 2024 Thessaloniki: Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων


 Το EuroPride 2024, ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ υπερηφάνειας LGBTQ+ (ΛΟΑΤΚΙ +) στην Ευρώπη γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Από τις 22 έως τις 29 Ιουνίου 2024, η πόλη θα μετατραπεί σε ένα πολύχρωμο και ζωντανό σκηνικό, όπου η αγάπη και η αλληλεγγύη θα γιορταστούν με πλήθος εκδηλώσεων, δρώμενων και καλλιτεχνικών performances.

Υπενθυμίζουμε πως το Thessaloniki Pride κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το EuroPride στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, τον Οκτώβριο του 2017. Το EuroPride στη Θεσσαλονίκη αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το 2020 αλλά ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τα μέλη ψήφισαν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση το 2020 για να επιτραπεί στο Thessaloniki Pride να φιλοξενήσει το EuroPride το 2024

EuroPride 2024: “Μαζί, Χτίζουμε ένα Μέλλον Αγάπης και Αποδοχής”

Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να υποδεχτεί το EuroPride 2024, ένα φεστιβάλ υπερηφάνειας LGBTQ+ που έρχεται να φωτίσει την πόλη με τα χρώματα της αγάπης, της αλληλεγγύης και της αποδοχής. Το μήνυμα του φεστιβάλ φέτος είναι “Μαζί, Χτίζουμε ένα Μέλλον Αγάπης και Αποδοχής”. Αυτό το μήνυμα υπογραμμίζει τη σημασία της συλλογικής δράσης για την προώθηση της ισότητας και της δικαιοσύνης για όλα τα LGBTQ+ άτομα.

Το EuroPride 2024 θα αποτελέσει μια γιορτή της διαφορετικότητας, μια ευκαιρία για διάλογο και ευαισθητοποίηση, αλλά και μια δυναμική έκκληση για αλλαγή.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:

  • Πορεία Υπερηφάνειας: Η κορυφαία εκδήλωση του φεστιβάλ, η Πορεία Υπερηφάνειας, θα λάβει χώρα το Σάββατο 28 Ιουνίου 2024. Η πορεία θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, καταλήγοντας στην Πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία.
  • Πολιτιστικές εκδηλώσεις: Θέατρο, μουσική, χορός, εκθέσεις τέχνης και λογοτεχνίας, workshops, διαλέξεις και συζητήσεις σε θέματα LGBTQ+ θα γεμίσουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ, προσφέροντας στους επισκέπτες μια πλούσια και ποικίλη εμπειρία.
  • Κοινωνικές εκδηλώσεις: Φεστιβάλ ταινιών, πάρτι, brunch, δείπνα και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωριστούν, να διασκεδάσουν και να χτίσουν νέες φιλίες.
  • Εκπαιδευτικές δράσεις: Σεμινάρια, εργαστήρια και διαλέξεις θα εστιάσουν σε θέματα LGBTQ+ δικαιωμάτων, ακτιβισμού και κοινωνικής δικαιοσύνης, προσφέροντας στους συμμετέχοντες γνώση και εργαλεία για την προώθηση της ισότητας και της αποδοχής.

Σημασία του φεστιβάλ

Η διοργάνωση του EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μια σημαντική νίκη για την LGBTQ+ κοινότητα στην Ελλάδα. Το φεστιβάλ θα θέσει στο προσκήνιο τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα LGBTQ+ άτομα, θα ενισχύσει την ορατότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας και θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης.

EuroPride 2024 | Πρόγραμμα εκδηλώσεων

  • ΠΑ 21 Ιουνίου @ 21:00
    Opening Ceremony & Concert
    21:00, at the beautiful Open Theatre at The Garden of Seasons, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
  • ΣΑ 22 Ιουνίου @ 21:30 – 23:59
    “The most beautiful body ever found in this place”
    Garden Theatre Tsimiski 153, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
  • ΚΥ 23 Ιουνίου @ 19:00 – 23:00
    16 movies
    Cineplexx GR Giannitson 61 & Koletti 34, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
    “Kapaemahu”, “Adelina”, “Accompanied”, “Out of the blue”, “Grazziano and the giraffe”, “Pentola”, “42 days”, “Each and every night”, “Yde & Olive”, “A new family”, “Princess”, “The boy and the elephant”, “Lady of the night”, “U (hybrid)”, “Fireworks”, “Lesvia”
  • ΚΥ 23 Ιουνίου @ 21:30
    “Tagkalaki”
    Garden Theatre Tsimiski 153, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
  • ΚΥ 23 Ιουνίου @ 23:00 – 00:30
    5 movies
    CINE ALEX Olimpou 106, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
    “AIKĀNE”, “Cruising tales In India”, “Ce fruit”, “Prisoner of society”, “Florian”
  • ΔΕ 24 Ιουνίου @ 19:00 – 23:00
    3 movies + Q&As
    Cineplexx GR Giannitson 61 & Koletti 34, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
    “Overcoming”, “I’m in love with mother nature”, “Tilos weddings”
  • ΔΕ 24 Ιουνίου @ 20:00 – 21:00
    “The crime of being gay” – Giorgos Triantafyllou
    Oratos Stratigou Sfetsou 2, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
  • ΔΕ 24 Ιουνίου @ 21:30 – 23:59
    “The beast”
    Garden Theatre Tsimiski 153, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
  • ΔΕ 24 Ιουνίου @ 23:00 – 00:30
    6 movies
    CINE ALEX Olimpou 106, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
    “Best grandfather in the world”, “Nazaria, Book 5: The third gender”, “Yesterday I grew a friend”, “Coco beach”, “Let there be colour”, “Dans la nature”
  • ΤΡ 25 Ιουνίου @ 18:00 – 20:00
    1 movie
    Cineplexx GR Giannitson 61 & Koletti 34, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
    “Orfeas 2021“
  • ΤΡ 25 Ιουνίου @ 21:30 – 23:59
    “Strakastroukes”
    Garden Theatre Tsimiski 153, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
  • ΤΕ 26 Ιουνίου @ 14:30 – 18:00
    “Triangle” (art exhibition containing the “pink triangle” by Alexandros Kapetanou)
    Olympion Theatre Aristotelous Sq. 10, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
  • ΤΕ 26 Ιουνίου @ 14:30 – 18:00
    Human Rights Conference
    Olympion Theatre Aristotelous Sq. 10, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
  • ΤΕ 26 Ιουνίου @ 17:00 – 23:00
    EuroPride Fair: info stalls by participating organisations
    YMCA Park Andronikou 63, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
  • ΠΕ 27 Ιουνίου @ 10:00 – 18:00
    “Triangle” (exhibition of art containing the “pink triangle” by Alexandros Kapetanou)
    Olympion Theatre Aristotelous Sq. 10, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
  • ΠΕ 27 Ιουνίου @ 10:00 – 18:00
    Human Rights Conference
    Olympion Theatre Aristotelous Sq. 10, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
  • ΠΕ 27 Ιουνίου @ 17:00 – 23:00
    EuroPride Fair: info stalls by participating organisations
    YMCA Park Andronikou 63, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
  • ΠΕ 27 Ιουνίου @ 20:00 – 23:59
    Concert Alexander the Great statue Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
  • ΠΑ 28 Ιουνίου @ 10:00 – 16:00
    “Triangle” (exhibition of art containing the “pink triangle” by Alexandros Kapetanou)
    Olympion Theatre Aristotelous Sq. 10, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
  • ΠΑ 28 Ιουνίου @ 10:00 – 16:00
    Human Rights Conference
    Olympion Theatre Aristotelous Sq. 10, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
  • ΠΑ 28 Ιουνίου @ 11:00 – 14:00
    “Good practices for education: LGBTQ+ matter
    Warehouse D, Pier 1, Port of Thessaloniki Navarchou Votsi, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
    Event with Stegi Onassi & Google
  • ΠΑ 28 Ιουνίου @ 11:00 – 23:00
    EuroPride Fair: info stalls by participating organisations
    YMCA Park Andronikou 63, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
  • ΠΑ 28 Ιουνίου @ 20:00 – 23:59
    Concert Alexander the Great statue Thessaloniki, Central Macedonia, Greece
  • ΣΑ 29 Ιουνίου @ 11:00 – 23:00
    EuroPride Fair: info stalls by participating organisations
    YMCA Park Andronikou 63, Thessaloniki, Central Macedonia, Greece

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ο «παντελονάτος» κ. Κούγιας επανέρχεται αμετανόητος στο ομοφοβικό του παραλήρημα


Ο κ. Κούγιας είναι πολλαπλός θύτης της κοινής λογικής, της ευπρέπειας και κάθε έννοιας φιλότιμου, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

 Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια περί ομοφυλοφιλίας.

Κλείνοντας η ανακοίνωση αναφέρει ότι θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη: «Τώρα ας μιλήσει η Δικαιοσύνη. Αν της το επιτρέψει».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο «παντελονάτος» κ. Κούγιας επανέρχεται αμετανόητος στο ομοφοβικό του παραλήρημα μετά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, ως προς τις αθλιότητές του εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη.

Συνεπής υβριστής και υποστηριχτής κακοποιητών, φτάνει στο σημείο να μιλήσει για «χούντα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας», υποκρινόμενος το θύμα, ενώ ο ίδιος είναι πολλαπλός θύτης της κοινής λογικής, της ευπρέπειας και κάθε έννοιας φιλότιμου.

Μιλάει για αυτοσεβασμό, αυτός που δεν σέβεται τίποτα.

Μιλάει για φίμωση αυτός που φωνάζοντας καλύπτει όλες τις άλλες φωνές.

Μιλάει για χούντα, όταν σ’ αυτά τα περιβάλλοντα βρίσκει αποδοχή και επιβράβευση.

Δήθεν αγανακτεί, αυτός που έχει κάνει κάθε σοβαρό άνθρωπο στη χώρα να αγανακτήσει μαζί του, για άλλη μια φορά.

Τώρα ας μιλήσει η Δικαιοσύνη.

Αν της το επιτρέψει.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Ξεκινά το EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη – Οι δράσεις και η μεγάλη παρέλαση

 


Με το σύνθημα “Επιμονή – Πρόοδος – Ευημερία” το Thessaloniki EuroPride 2024 υποδέχεται τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Είναι το πρώτο EuroPride στην Ελλάδα και μόλις το δεύτερο που φιλοξενείται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με πλήθος εκδηλώσεων, συναυλίες, προβολές ταινιών, συνέδρια και παράλληλες εκδηλώσεις που ήδη “τρέχουν” στην πόλη, και φυσικά την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο της πόλης, την τελευταία μέρα του Thessaloniki EuroPride 2024, θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 21 έως και το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024.

Δεκάδες χιλιάδες ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα από κάθε γωνιά της Ευρώπης θα συγκεντρωθούν στη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσουν τη διαφορετικότητα και να απαιτήσουν ισότητα.

Στο διάστημα αυτό θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις, συνέδρια και εκθέσεις, ενώ την τελευταία μέρα θα διεξαχθεί η μεγάλη παρέλαση, με το Λευκό Πύργο να φωταγωγείται στα χρώματα του Ουράνιου Τόξου.

Χιλιάδες τουρίστες αναμένεται να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του Europride και να γνωρίσουν τη γαστρονομία, τη νυχτερινή ζωή και τα ιστορικά μνημεία της πόλης.

Σημειώνεται ότι από το 2012, η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί το δικό της ετήσιο Pride, με ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή.

Η πορεία της παρέλασης του Thessaloniki EuroPride 2024, θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου, 29 Ιουνίου 2024, από το πάρκο της ΧΑΝΘ, θα κινηθεί κατά μήκος της οδού Τσιμισκή κι έπειτα μέσω της οδού Βενιζέλου θα κατευθυνθεί στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, καταλήγοντας στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με την οποία θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις του φετινού EuroPride.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Thessaloniki EuroPride 2024, πατήστε ΕΔΩ:

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Πρωτιά στην Αμερική για το "Bad Boys: Ride or Die" και 2η θέση στη χώρα μας


 Την 1η θέση στο εγχώριο box office κράτησε για δεύτερη εβδομάδα το νέο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου "Ιστορίες Καλοσύνης" που πλέον κοντεύει τα 50.000 εισιτήρια

Σε ένα έντονα εκλογικό 4ήμερο, 6 με 9 Ιουνίου 2024, λόγω των Ευρωεκλογών, στο εγχώριο κινηματογραφικό box office επικράτησε & πάλι η νέα ταινία του 50χρονου διεθνούς μας σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου «Ιστορίες Καλοσύνης» με επιπλέον 16.000 εισιτήρια φτάνοντας μέχρι στιγμής στα σχεδόν 50.000 (48.814 για την ακρίβεια).

Η ταινία των δυόμιση και πλέον ωρών σε διάρκεια που περιλαμβάνει και ακραίες σκηνές, προβάλλεται και στην Πάτρα στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο και στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Οι «Ιστορίες Καλοσύνης – Kinds of Kindness» κράτησαν λοιπόν στη 2η θέση την κωμική περιπέτεια «Bad Boys: Ride or Die» των Αντίλ και Μπιλάλ, με πρωταγωνιστές και πάλι τον τιμημένο με Όσκαρ, Γουίλ Σμιθ και τον Μάρτιν Λόρενς. Η ταινία ξεκίνησε συμπαθητικά κόβοντας σε 76 αίθουσες πανελλαδικά, 10.531 εισιτήρια (παίζεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε). Στο εξωτερικό η νέα ταινία του franchise ξεκίνησε καλά με 56 εκατ. δολάρια στο Αμερικάνικο box office (σε 3.885 αίθουσες) παίρνοντας την 1η θέση στον πίνακα, συν ακόμη 48,6 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Στη χώρα μας όπως θυμίζει το flix.gr, το προηγούμενο, «Bad Boys for Life», που είχε προλάβει να παιχθεί πριν το ξέσπασμα του covid 19, είχε ανοίξει με 11.878 εισιτήρια σε 45 αίθουσες τον Ιανουάριο του 2020, πριν αποσυρθεί με 44.000 συνολικά.

Την ίδια ώρα μετριότατο ήταν το ντεμπούτο του fantasy horror φιλμ της κόρης του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, «Οι Παρατηρητές» που προσέλκυσε μόλις 47 θεατές μέσο όρο ανά αίθουσα. Για την ακρίβεια η ταινία «Οι Παρατηρητές» με την Ντακότα Φάνινγκ που παίζεται και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε, έκοψε σε 46 αίθουσες πανελλαδικά, 2.142 εισιτήρια. Στο εξωτερικό επίσης η ταινία αυτή είχε συγκρατημένο ξεκίνημα, με 7 εκατ. δολάρια στη Βόρειο Αμερική συν 4,7 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Όσο για το εντυπωσιακό φιλμ «Furiosa: A Mad Max Saga» του Ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Τζορτζ Μίλερ, με τον Κρις Χέμσγουορθ και την Άνια Τέιλορ Τζόι έκοψε 4.141 εισιτήρια και σε σχεδόν 2 εβδομάδες προβολής έχει φτάσει συνολικά τα 21.425. Οι παγκόσμιες εισπράξεις της ταινίας μέχρι στιγμής είναι στα 144,5 εκατ. δολάρια.

Ο Τζέσι Πλέμονς στις "Ιστορίες Καλο...

Ο Τζέσι Πλέμονς στις "Ιστορίες Καλοσύνης".

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Την Πέμπτη το αυτοοργανωμένο Pride στα Ιωάννινα

 


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το αυτοοργανωμένο Pride στα Ιωάννινα, με σύνθημα «Κλωτσιές με δωδεκάποντα να βάλετε μυαλό».

Την Πέμπτη (20 Ιουνίου) και το Σάββατο (22/06) θα πραγματοποιηθεί το αυτοοργανένο Pride στα Ιωάννινα, το οποίο εκτός από την Πορεία θα συμπεριλαμβάνει συζητήσεις, εκδηλώσεις, fem rap, drag show και πάρτι.

Συγκεκριμένα, στις 20 Ιουνίου η Πορεία Υπερηφάνειας θα ξεκινήσει στις 18:00 με σημείο εκκίνησης την Περιφέρεια, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση στο πολιτικό καφενείο/μπαρ στην κατάληψη «Αντιβίωση».

Στις 22 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στο θεατράκι, με θέμα «Queer υπάρξεις σε αφιλόξενους χώρους». Στη συνέχεια θα ακολουθήσει fem rap από τ@ Roza, Malva, Adraneia, drag show από Parakatyanova, Mister Pielle, και dragkouras. Τέλος, το DJ set αναλαμβάνουν τ@ ANTZEL MALL, m4rdes, ενώ θα υπάρχει open stage για το οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: pride.ioannina@espiv.net

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Athens Pride: «Ένας νόμος δεν αρκεί» – Πραγματική κοινωνική αλλαγή ζητά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα


 «Ένας νόμος δεν αρκεί» είναι το φετινό κεντρικό σύνθημα του Athens Pride
, με τους χιλιάδες συμμετέχοντες να στέλνουν το μήνυμά τους για ισότητα προς όλους.

Το Athens Pride 2024 υπογραμμίζει τις ανεπάρκειες των διαφόρων νόμων που αφορούν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, καθώς και τα εμπόδια στην κοινωνική ένταξη που τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα αντιμετωπίζουν συστηματικά στην οικογένεια, στον εργασιακό χώρο, στο δημόσιο χώρο, στην υγεία, στην εκπαίδευση και σε όλες τις πτυχές του καθημερινού βίου.

Πλήθος κόσμου στην παρέλαση

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ξεκίνησε η καθιερωμένη πορεία υπερηφάνειας στους δρόμους του κέντρου της πόλης, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη συναυλία, με την οποία ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του Athens Pride.

Το in βρίσκεται εκεί και σας μεταφέρει εικόνες και βίντεο από το Athens Pride

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, ένας νόμος – ορόσημο, όπως αυτός για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αποτελεί το επιστέγασμα πολλών ετών σκληρών προσπαθειών για μια προστατευτική νομοθεσία για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ελλάδα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ στο Pride

Στις εκδηλώσεις του Athens Pride θα λάβουν μέρος και πολιτικά κόμματα, με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να δίνουν το «παρών».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, «συμμετέχουμε στο Athens Pride 2024 για μια Καλύτερη Ζωή Τώρα, Ισότιμα και Περήφανα Παντού. Με το σύνθημα «Καλύτερη Ζωή Τώρα, Ισότιμα και Περήφανα Παντού» ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η Νεολαία, το Τμήμα Δικαιωμάτων και η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του κόμματος, συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του Athens Pride 2024, που θα κορυφωθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος».

«Καλούμε όλο τον κόσμο, όλων των φύλων, των προσανατολισμών και των ηλικιών, να έρθει στο περίπτερό μας, στην πλατεία Συντάγματος, για να συζητήσουμε και να δούμε ποιες μπορούν να είναι οι περαιτέρω διεκδικήσεις του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος μετά την ψήφιση της Ισότητας στον Γάμο από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑΑ και συμπληρώνει:

«Να συζητήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης, όπου οι δυνάμεις του σκοταδισμού φαίνεται να κερδίζουν έδαφος. Να αντιταχθούμε στις εσωτερικές δυνάμεις της ακροδεξιάς, που έχουν αρχίσει να παρασέρνουν όλο και περισσότερο κόσμο, σε έναν δρόμο όπου το παρελθόν μας έχει δείξει ότι μπορεί να φέρει μόνο δυστυχία. Να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας και τις συμμαχίες μας στο επίπεδο των κινημάτων, στο πεδίο της εργασίας, της υγείας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, των μεταναστών και των προσφύγων κ.α.».

«Να ενώσουμε τις φωνές μας με το κεντρικό σύνθημα του φετινού Athens Pride: «Ένας Νόμος Δεν Αρκεί». Στόχος μας είναι η αναθεώρηση του εμβληματικού νόμου για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου σύμφωνα και με διεθνείς καλές πρακτικές. Στόχος είναι να μπορούν όλα τα ζευγάρια να τεκνοθετήσουν, με όποιον τρόπο επιλέξουν. Στόχος είναι ο τερματισμός όλων των διακρίσεων που βιώνουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε τομείς όπως Υγεία, Εργασία, Εκπαίδευση, Κοινωνική Πρόνοια, Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.ο.κ., μέσω μιας συνολικής μεταρρύθμισης και εθνικής στρατηγικής» προσθέτει και τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τον αγώνα για ισότητα χωρίς εξαιρέσεις.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σημειώνει ότι θα στηρίξει τις εκδηλώσεις του Athens Pride όπως κάνει κάθε χρόνο.

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προωθεί ενεργά κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την ισότητα και την άρση των διακρίσεων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του και συμπληρώνει: «Στη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία οι βαθιά δημοκρατικές αξίες, που συνάδουν με την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν έναν από τους βασικούς άξονες πολιτικής».

Στο Σύνταγμα και ο δήμαρχος Αθηναίων

Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες στο Athens Pride, αλλά και να ενημερωθεί για τη δράση των οργανώσεων στα περίπτερα του Athens Pride.

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα για τους συμμετέχοντες στο Athens Pride, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα έως το τέλος των εκδηλώσεων πραγματοποιείται προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών, στις παρακάτω οδούς:

–      Όθωνος, καθ’ όλο το μήκος της.

–      Φιλελλήνων, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

–      Λεωφ. Αμαλίας, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

–      Λεωφ. Συγγρού, στο τμήμα αυτής από την οδό Αθανασίου Διάκου έως την οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου.

–      Πανεπιστημίου, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

–      Σταδίου, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

–      Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα αυτής από την οδό Σέκερη έως τη Λ. Αμαλίας.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα και την αποτροπή πρόκλησης πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στην παραπάνω διαδρομή και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, που θα βρίσκονται κατά μήκος αυτής.